kourdistoportocali.comNews DeskΒόλφγκανγκ Σόιμπλε> Γιατί δεν έχω εμβολιαστεί

Handelsblatt

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε> Γιατί δεν έχω εμβολιαστεί

Ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής είναι πλέον 78 ετών

Σε συνέντευξή του στην οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, ο πρόεδρος της Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, 78 ετών πλέον, ερωτήθηκε εάν έχει κάνει ή προτίθεται να κάνει άμεσα το εμβόλιο. «Θα το κάνω, αλλά ακόμη δεν έχει έρθει η σειρά μου, γιατί δεν έχω κλείσει τα 80 και δεν θέλω να πάρω τη σειρά άλλου» ήταν η απάντηση. Στο ερώτημα εάν οι βουλευτές θα πρέπει να προηγηθούν στους εμβολιασμούς, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαντά ως εξής:

«Υπάρχει συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας, προηγούνται οι ηλικιωμένοι και το ιατρικό προσωπικό. Σε άλλες χώρες κάποιοι επώνυμοι – όχι μόνο πολιτικοί – κάνουν το εμβόλιο ως ένα είδος καμπάνιας υπέρ του εμβολιασμού. Αλλά στη Γερμανία ο κόσμος είναι ούτως ή άλλως διατεθειμένος να εμβολιαστεί».

Τέλος, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ερωτάται «γιατί θα είναι εκ νέου υποψήφιος» στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. «Ηταν μία επιθυμία, την οποία μου εξέφρασε η τοπική οργάνωση στην εκλογική μου περιφέρεια, καθώς και άλλοι κομματικοί φίλοι, κυρίως νεότερης ηλικίας. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, γιατί στην ηλικία μου δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα ολοκληρώσω την κοινοβουλευτική περίοδο. Ακόμα όμως αισθάνομαι δυνατός και, κυρίως, το απολαμβάνω» απάντησε.

Καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς

Την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Γιενς Σπαν δήλωσε ότι «υπάρχει ελπίδα», καθώς «οι αριθμοί κινούνται στη σωστή κατεύθυνση», ωστόσο προειδοποίησε ότι «η πανδημία δεν έχει περάσει ακόμη», γι αυτό είναι πολύ νωρίς να συζητούμε για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ, επισημαίνει ότι οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο η σχετική μείωση δείχνει ότι τα περιοριστικά μέτρα αποδίδουν.

«Δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε τώρα τις προσπάθειές μας», προειδοποιεί. Σύμφωνα με τον Λόταρ Βίλερ ο ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, καθώς αυτή τη στιγμή καταγράφονται 900 κρούσματα σε γηροκομεία και δομές μακροχρόνιας περίθαλψης.

Δυστυχώς όμως παρουσιάζονται καθυστερήσεις στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων. Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το πολυπληθέστερο της Γερμανίας, είχε αρχικά προγραμματίσει για την 1η Φεβρουαρίου την έναρξη εμβολιασμών με ραντεβού για ηλικιωμένους άνω των 80 ετών, αλλά τώρα αναγκάζεται να την αναβάλει για μία εβδομάδα, δηλαδή για τις 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του τοπικού υπουργείου Υγείας όλα αυτά οφείλονται σε καθυστέρηση στις παραδόσεις εμβολίων από την εταιρία Biontech/Pfizer, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι υγειονομικές υπηρεσίες του κρατιδίου να διαθέτουν 100.000 δόσεις λιγότερες από εκείνες που προγραμμάτιζαν για τις αρχές Φεβρουαρίου.

Πηγή: Deutche Welle

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η Ελευθερία της Ευρώπης η οποία δέχεται επίθεση από το Ισλάμ του σκότους
Ο αγχωμένος CEO της Pfizer, ο ψύχραιμος Τούρκος και ο επικεφαλής της Moderna που ξεπούλησε τις μετοχές του
H Σιγκαπούρη, κράτος-υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επιστρέφει στα lockdown
Σοκαρισμένος ο διάσημος παρουσιαστής Bill Maher και χιλιάδες άλλοι εμβολιασθέντες καθώς εμφανίζονται θετικοί στον ιό!
To τρομακτικό μυστικό που δεν άντεξε η Μelinda; O Gates το 2015 προανήγγειλε την πανδημία και την ίδια χρονιά επένδυσε σε εμβόλια mRNA
Global Health Governance μέσω Εμβολίων. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
ΣΟΚ στις ΗΠΑ> 8 μέλη των New York Yankees θετικοί στον ιό παρότι είχαν εμβολιασθεί πλήρως!
Prem Watsa> Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη
Μεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη
Επείγουσα προειδοποίηση για την ινδική παραλλαγή κορωνοϊού> 10.000 στα νοσοκομεία μέσα σε ένα μήνα
Γερμανοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν την αιτία της πρόκλησης θρόμβων από τα εμβόλια
Πως τα θύματα του Παιδόφιλου Epstein “ακουμπάνε” τον Φιλάνθρωπο Gates