kourdistoportocali.comNews DeskΤο Πανεπιστήμιο Columbia έχει καταληφθεί από διαδηλωτές υπέρ της Hamas που απειλούς τους Εβραίους φοιτητές

-Θυμηθείτε την 7η Οκτωβρίου!

Το Πανεπιστήμιο Columbia έχει καταληφθεί από διαδηλωτές υπέρ της Hamas που απειλούς τους Εβραίους φοιτητές

-Αυτό θα συμβεί ούτε μία, ούτε πέντε φορές, ούτε άλλες 10, ούτε 100 ακόμη, ούτε 1000 ακόμη, αλλά 10.000 φορές!

Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

-Η 7η Οκτωβρίου θα είναι κάθε μέρα!

Διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο Columbia υποστήριξαν για μια ακόμη φορά τη Hamas και απειλούσαν Ισραηλινούς φοιτητές.

Μια γυναίκα που φορούσε ένα Keffiyeh φώναξε την Τετάρτη σε έναν ακτιβιστή υπέρ του Ισραήλ, “Είμαστε η Hamas”, έξω από το Columbia.

«Είμαστε όλοι Hamas», είπε στους αντιδιαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το πανεπιστήμιο.

Αντι-ισραηλινοί ακτιβιστές απείλησαν Εβραίους και Ισραηλινούς φοιτητές με περαιτέρω σφαγές της 7ης Οκτωβρίου, ισχυρίστηκαν ότι είναι μέλη του Columbia και εξέφρασαν υποστήριξη στην τρομοκρατία κατά τις διαδηλώσεις του Πανεπιστημίου Columbia που ξεκίνησαν την Τετάρτη, σύμφωνα με video και μαρτυρίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης και οργανώσεις.

«Θυμηθείτε την 7η Οκτωβρίου!» φώναξε ένας άνδρας με ένα κόκκινο keffiyeh στο πρόσωπό του σε ένα video που δημοσίευσε ο αρχισυντάκτης του Columbia Sundial Jonas Du στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή. «Αυτό θα συμβεί ούτε μία φορά, ούτε πέντε φορές, ούτε άλλες 10 φορές, ούτε 100 ακόμη, ούτε 1000 ακόμη, αλλά 10.000 φορές!».

Κάλεσμα για «7 Οκτωβρίου καθημερινά»

«Μην ξεχνάτε ποτέ την 7η Οκτωβρίου», είπε ένας άλλος μασκοφόρος που φορούσε παλαιστινιακή σημαία, που στεκόταν έξω από τις πύλες της πανεπιστημιούπολης το βράδυ της Πέμπτης. “Είσαι έτοιμος; Η 7η Οκτωβρίου θα είναι κάθε μέρα. Κάθε μέρα. Η 7η Οκτωβρίου θα είναι κάθε μέρα για σένα.”

Ο γερουσιαστής της Φλόριντα, Rick Scott, καταδίκασε τους ακτιβιστές στο βίντεο ως «αντισημίτες υποστηρικτές των τρομοκρατών» και προειδοποίησε ότι η υποστήριξή τους στη Ηamas δεν θα ξεχαστεί.

“Δεν θέλετε κατάπαυση του πυρός ή ειρήνη. Θέλετε βία, τρομοκρατία και να υποστηρίξετε τους κακοποιούς που μισούν την Αμερική και τον μεγάλο μας φίλο το Ισραήλ”, έγραψε ο Scott στο X την Παρασκευή. «Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, πρέπει να ανακαλέσουμε όλη την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση και να κρατήσουμε αυτούς τους αδαείς «διαδηλωτές» και το πανεπιστήμιο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να λογοδοτήσουν για αυτή τη βίαιη, κακή ρητορική».

Μια γυναίκα με ένα Keffiyeh φώναξε σε έναν ακτιβιστή υπέρ του Ισραήλ, «Είμαστε η Hamas», έξω από τo Columbia την Τετάρτη, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε το Freedom News στο Youtube.

«Είμαστε όλοι Hamas», είπε στους αντιδιαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Φοιτητές εθεάθησαν επίσης να κρατούν μια ταμπέλα με το πρόσωπο του Walid Daqqah, ο οποίος πέθανε από καρκίνο στις 7 Απριλίου στη φυλακή του Ισραήλ. Ο Daqqah ήταν διοικητής του πυρήνα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης που απήγαγε, βασάνισε και εκτέλεσε τον στρατιώτη του IDF Moshe Tamam το 1984.

Απάντηση στη διαμαρτυρία

Οι Students Supporting Israel-SSI στο Columbia ισχυρίστηκαν σε δήλωση της Παρασκευής ότι όταν ο καταυλισμός στήθηκε στην πανεπιστημιούπολη την Τετάρτη, οι αντι-Ισραηλινοί ακτιβιστές φώναξαν: «Δεν θέλουμε Σιωνιστές εδώ». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές έριξαν ψεύτικο αίμα σε Εβραίους φοιτητές έξω από την πανεπιστημιούπολη.

Το βράδυ της Πέμπτης, οι διαδηλωτές ισχυρίστηκαν από την SSI ότι φώναξαν «Long live the intifada». Άλλοι ακτιβιστές φέρεται να χάραξαν την Intifada με κιμωλία έξω από τους κοιτώνες, όπου ορισμένοι φοιτητές είχαν ισραηλινές σημαίες στα παράθυρα των δωματίων τους.

«Ξέρουμε πού μένεις τώρα», κάλεσαν οι ακτιβιστές, σύμφωνα με το SSI. «Σκότωσες τη μισή οικογένειά μας».

Η SSI είπε ότι την Παρασκευή, οι φιλοϊσραηλινοί αντιδιαδηλωτές κλήθηκαν να αυτοκτονήσουν και κάποιους πλησίασε ένα άτομο που κρατούσε το έμβλημα της Hamas.

«Ανήκω σε αυτούς», είπε ο μαθητής με το sigil της Hamas σύμφωνα με το SSI. “Εσείς χάσατε τον πόλεμο, φίλε. Κάναμε πολλά. Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα. Και θα σας διώξουν όλους, θα δείτε. Σύντομα. Αργά ή γρήγορα.”

Η SSI είπε ότι η κατάσταση ήταν απαράδεκτη, καθώς «αρνήθηκαν το δικαίωμα των φοιτητών να παρακολουθούν ειρηνικά τα πανεπιστημιακά τους μαθήματα χωρίς φόβο μήπως πέσουν θύματα επίθεσης κατά την πορεία τους προς την τάξη».

Η φοιτητική ομάδα υπενθύμισε επίσης ότι ο πολιτικός σχολιαστής Yoseph Haddad δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή από έναν αντι-Ισραηλινό διαδηλωτή προτού δώσει μια διάλεξη.

«Δέχτηκα σωματική επίθεση από διαδηλωτές υπέρ της τρομοκρατίας πριν από τη διάλεξή μου στο Πανεπιστήμιο Columbia», είπε ο Haddad στο Instagram. “Αντί για διάλεξη, έπρεπε να κάνω καταγγελία στην αστυνομία. Μπορεί να έβγαλα αίμα, αλλά αυτοί οι δειλοί δεν θα με σταματήσουν ποτέ”.

Η Ένωση Εβραίων Αποφοίτων του Columbia έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του πανεπιστημίου Minouche Shafik στην οποία καταδίκασε επίσης την επίθεση στον Haddad και ανέφερε πολλά άλλα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων διαδηλωτών που συνέκριναν “το NYPD και το IDF με τη KKK”.

Ο Λευκός Οίκος τιμωρεί στρατιώτες του IDF που μάχονται τους τρομοκράτες

Στο μεταξύ μαζί με την ανακοίνωση της βοήθειας προς το Ισραήλ η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις στο τάγμα Netzah Yehuda, που αποτελείται κυρίως από στρατιώτες Haredi, που υπηρετούσαν για χρόνια στη Δυτική Όχθη, αλλά το οποίο είχε αναπτυχθεί στη Γάζα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Σε μια εποχή που οι στρατιώτες μας πολεμούν τρομοκρατικά τέρατα, η πρόθεση να επιβληθούν κυρώσεις σε μια μονάδα του Ισραηλινού Στρατού είναι το αποκορύφωμα του παραλογισμού και το ηθικό χαμηλό της ηθικής», έγραψε ο Benjamin Netanyahu σε ανάρτησή του στο X.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα σχέδιά τους να επιβάλουν κυρώσεις στο τάγμα Netzah Yehuda του Ισραηλινού Στρατού, το οποίο στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για κακομεταχείριση Παλαιστινίων.

Ο Netanyahu καλεί την κυβέρνηση να δράσει ενάντια στην κίνηση

«Σε μια εποχή που οι στρατιώτες μας πολεμούν τρομοκρατικά τέρατα, η πρόθεση να επιβληθούν κυρώσεις σε μια μονάδα του Ισραηλινού Στρατού είναι το αποκορύφωμα του παραλογισμού», έγραψε ο Netanyahu σε μια ανάρτηση στο X αργά το βράδυ του Σαββάτου. «Τις τελευταίες εβδομάδες, έχω εργάζομαι ενάντια στην ισοπέδωση των κυρώσεων σε Ισραηλινούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών μου με ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης», δήλωσε.

Ο Netanyahu τάχθηκε κατά μιας τέτοιας κίνησης, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, μόλις μία ώρα αφότου έγραψε ένα μήνυμα στο X, ευχαριστώντας τη Βουλή των Αντιπροσώπων για την έγκριση ενός νομοσχεδίου στρατιωτικής βοήθειας 23,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ισραήλ, το οποίο τώρα μεταφέρεται στη Γερουσία. Τα δύο μηνύματα αντικατοπτρίζουν δύο ταυτόχρονες κινήσεις της κυβέρνησης Βiden.

Από την εισβολή της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, έχει εμβαθύνει την υποστήριξή της στο Ισραήλ, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζει τη βία κατά των Παλαιστινίων.

Την Παρασκευή, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στον Ben-Zion Gopstein, ιδρυτή και ηγέτη της δεξιάς ομάδας Lehava, και δύο οντότητες που συγκέντρωσαν χρήματα για Ισραηλινούς άνδρες που κατηγορούνται για βία από εποίκους.

Ο νόμος Leahy του 1997 απαγορεύει τη χρηματοδότηση ξένων στρατιωτικών μονάδων που πιστεύεται ότι εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως εξωδικαστικές δολοφονίες, βασανιστήρια και βιασμούς.

Την Τετάρτη, ο ερευνητικός ιστότοπος ειδήσεων ProPublica με έδρα τις ΗΠΑ ανέφερε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είχε τη σύσταση του State Department να εφαρμόσει τον νόμο Leahy σε «πολλαπλές ισραηλινές στρατιωτικές και αστυνομικές μονάδες».

Όταν ρωτήθηκε για την έκθεση σε συνέντευξη Τύπου στην Ιταλία την Παρασκευή, ο Blinken είπε ότι η εφαρμογή του νόμου Leahy ήταν χρονοβόρα και «πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά τόσο στη συλλογή των γεγονότων όσο και στην ανάλυσή τους – και αυτό ακριβώς έγινε.

«Και νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι θα δείτε αποτελέσματα πολύ σύντομα. Έχω πάρει αποφάσεις. μπορείτε να περιμένετε να τις δείτε τις επόμενες ημέρες», είπε ο Blinken.

Το βράδυ του Σαββάτου, η Walla ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναμένονταν να επιβάλουν κυρώσεις στο τάγμα Netzah Yehuda, που αποτελείται κυρίως από στρατιώτες Haredi, που υπηρετούσαν για χρόνια στη Δυτική Όχθη, αλλά το οποίο είχε αναπτυχθεί στη Γάζα μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Η απάντηση του Benny Gantz

Ο Υπουργός Benny Gantz, ο οποίος είναι πρώην υπουργός Άμυνας και Αρχηγός του Επιτελείου του IDF, έγραψε στο X ότι «Το τάγμα «Netzah Yehuda» είναι αναπόσπαστο μέρος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων. Υπόκειται στο στρατιωτικό δίκαιο και είναι υπεύθυνο να λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο.

«Το Κράτος του Ισραήλ έχει ένα ισχυρό, ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα που αξιολογεί σχολαστικά κάθε αξίωση παραβίασης ή απόκλισης από τις εντολές και τον κώδικα συμπεριφοράς του IDF, και θα συνεχίσει να το κάνει», έγραψε.

«Έχω μεγάλη εκτίμηση για τους Αμερικανούς φίλους μας, αλλά η απόφαση να επιβληθούν κυρώσεις σε μια μονάδα του IDF και τους στρατιώτες της δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο και μεταφέρει το λάθος μήνυμα στους κοινούς εχθρούς μας κατά τη διάρκεια του πολέμου», εξήγησε.

«Σκοπεύω να ενεργήσω για να αλλάξει αυτή η απόφαση», δήλωσε ο Gantz.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK