kourdistoportocali.comNews DeskΤι δουλειά έχει το δεξί "χέρι" του Ερντογάν στις διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας;

Σε εξέλιξη

Τι δουλειά έχει το δεξί “χέρι” του Ερντογάν στις διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας;

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο πολύπειρος διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης

Ξεκίνησαν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια καθώς οι τελευταίες επαφές ήταν το 2016 και διεκόπησαν με πρωτοβουλία της Τουρκίας. Αντικείμενο των επαφών, η διερεύνηση των πιθανών σημείων σύγκλισης ανάμεσα στις δυο χώρες, σημεία σύγκλισης που μπορεί να οδηγήσουν σε επίσημες διαπραγματεύσεις και είτε να υπάρξει συμφωνία είτε να παραπεμφθούν τα θέματα των διαφορών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Για την Ελλάδα τα μόνη σημεία συζήτησης είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Η Τουρκία από την πλευρά της επιθυμεί στην ατζέντα των συνομιλιών να τεθούν και όλες οι διαφορές με την Τουρκία- διαφορές που η Ελλάδα δεν θεωρεί ότι μπορούν καν να συζητηθούν– όπως η αποστρατικοποίηση των νησιών ή ακόμα και το εύρος του εθνικού εναέριου χώρου. Από χτες το βράδυ η τουρκική προεδρία αναβάθμισε την αντιπροσωπεία της καθώς στις διερευνητικές συμμετέχει και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν.

Μάλιστα, ο Καλίν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη στο Σκάι, υποδέχτηκε την ελληνική αποστολή στο Ντολμά Μπαχτσέ. Σύμφωνα με πληρτοφορίες, με την παρουσία Καλίν ο Ερντογάν θα έχει πληρέστερη ενημέρωση, αλλά και καλύτερο έλεγχο των τουρκικών θέσεων.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο πολύπειρος διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης που ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις διερευνητικές επαφές και επί εποχής Σημίτη, όταν οι δυο πλευρές είχαν φθάσει πολύ κοντά σε μια συμφωνία, κυρίως για το εύρος των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο. Μαζί του είναι και ο πρέσβης Αλέξανδρος Κουγιού ο οποίος στο παρελθόν ήταν επικεφαλής της αρμόδιας Δ/νσης του ΥΠΕΞ.

Τα δυο κρίσιμα πρόσωπα εκτός του Καλίν στην τουρκική αντιπροσωπεία είναι οι Σεντάτ Ονάλ, υφυπουργός Εξωτερικών και ο Τσαγατάι Έρτζιγιες, διευθυντής του τουρκικού ΥΠΕΞ.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η Ελευθερία της Ευρώπης η οποία δέχεται επίθεση από το Ισλάμ του σκότους
Ο αγχωμένος CEO της Pfizer, ο ψύχραιμος Τούρκος και ο επικεφαλής της Moderna που ξεπούλησε τις μετοχές του
H Σιγκαπούρη, κράτος-υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επιστρέφει στα lockdown
Σοκαρισμένος ο διάσημος παρουσιαστής Bill Maher και χιλιάδες άλλοι εμβολιασθέντες καθώς εμφανίζονται θετικοί στον ιό!
Global Health Governance μέσω Εμβολίων. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
To τρομακτικό μυστικό που δεν άντεξε η Μelinda; O Gates το 2015 προανήγγειλε την πανδημία και την ίδια χρονιά επένδυσε σε εμβόλια mRNA
ΣΟΚ στις ΗΠΑ> 8 μέλη των New York Yankees θετικοί στον ιό παρότι είχαν εμβολιασθεί πλήρως!
Prem Watsa> Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη
Επείγουσα προειδοποίηση για την ινδική παραλλαγή κορωνοϊού> 10.000 στα νοσοκομεία μέσα σε ένα μήνα
Μεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη
Γερμανοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν την αιτία της πρόκλησης θρόμβων από τα εμβόλια
Πως τα θύματα του Παιδόφιλου Epstein “ακουμπάνε” τον Φιλάνθρωπο Gates