kourdistoportocali.comNews Desk-Θα κρατήσω τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας κλειστά για ολόκληρο το 2021!

Εκτακτη Είδηση

-Θα κρατήσω τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας κλειστά για ολόκληρο το 2021!

Ταξιδιωτική βόμβα από τη πετυχημένη Jacinda Ardern

H πετυχημένη Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε να κρατήσει τα σύνορα της χώρας της κλειστά για όλο το 2021. Κι αυτό μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τη διάθεση των εμβολίων αλλά και την αποτελεσματικότητά τους στις μεταλλάξεις.

Η Νέα Ζηλανδία είναι πιθανό να διατηρήσει τα σύνορά της κλειστά στον κόσμο μέσω του μεγαλύτερου μέρους του 2021 εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τη διάθεση των εμβολίων Covid-19, δήλωσε η πρωθυπουργός Jacinda Ardern. «Μπορούμε να περιμένουμε ότι θα παραμένουν κλειστά τα σύνορά μας για μεγάλο μέρος του τρέχοντος έτους», δήλωσε  σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη στο Ουέλλινγκτον. «Θα συνεχίσουμε να έχουμε κάποιες δραστηριότητες με την Αυστραλία και τον Ειρηνικό, αλλά ο υπόλοιπος κόσμος απλώς θα μπορούσε να θέσει σε πολύ μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και την οικονομία μας για να αναλάβουμε κίνδυνο σε αυτό το στάδιο».

Η επιτυχία της Νέας Ζηλανδίας στην καταπολέμηση του ιού της επέτρεψε να άρει τους περιορισμούς και να κάνει την οικονομία της να κινηθεί ξανά πολύ νωρίτερα από το αρχικά αναμενόμενο, αλλά τα κλειστά σύνορα αποτελούν πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία της. Ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει να δώσει κανονιστική έγκριση για το εμβόλιο Pfizer / BioNTech την επόμενη εβδομάδα, η πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μαζική ανοσοποίηση δεν θα ξεκινήσει πριν τα μέσα του έτους και είπε ότι η χώρα θα ακολουθήσει μια «συντηρητική» προσέγγιση όσο αφορά το άνοιγμα στο Τουρισμό.

-Για επανεκκίνηση του ταξιδιού χρειαζόμαστε δύο πράγματα: Χρειαζόμαστε τη σιγουριά ότι οι εμβολιασθέντες δεν μεταδίδουν τον ιό – και δεν το γνωρίζουμε ακόμη αυτό – και χρειαζόμαστε και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να έχει εμβολιασθεί. Και οι δύο δυνατότητες θα χρειαστούν λίγο χρόνο. “Η πρωθυπουργός φάνηκε απαισιόδοξη για την πιθανότητα ασφαλούς ζώνης ταξιδιού με την Αυστραλία σύντομα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jacinda Ardern (@jacindaardern)


Η Αυστραλία άρχισε να επιτρέπει ταξίδια χωρίς καραντίνα για τους Νεοζηλανδούς πέρυσι, αλλά ανέστειλε αυτή την εβδομάδα όταν η Νέα Ζηλανδία ανέφερε μία υπόθεση Covid-19 στην κοινότητα. Η Jacinda Ardern εξέφρασε απογοήτευση για την απόφαση της Αυστραλίας.

Η υπόθεση που αφορούσε μια γυναίκα που έδειξε θετική μετά την έξοδο από τη διαχειριζόμενη απομόνωση είναι «υπό έλεγχο», είπε. «Εάν θέλουμε να εισέλθουμε σε μια φούσκα Trans-Tasman, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να δώσουμε στους ανθρώπους την εμπιστοσύνη ότι δεν θα δούμε κλεισίματα στα σύνορα που συμβαίνουν με πολύ σύντομη ειδοποίηση για περιστατικά που πιστεύουμε ότι μπορούν να διαχειριστούν σωστά στο εσωτερικό, ” είπε.

Η Νέα Ζηλανδία στοχεύει να ξεκινήσει την ανοσοποίηση των εργαζομένων στις διαχειριζόμενες εγκαταστάσεις απομόνωσης αυτό το τρίμηνο, αλλά η ίδια δεν μπόρεσε να πει πότε θα φτάσει το εμβόλιο Pfizer / BioNTech στη χώρα. Το εμβόλιο αναμένεται να φτάσει στη Νέα Ζηλανδία περίπου το ίδιο διάστημα που αναμένεται να φθάσει και στην Αυστραλία-περί τα μέσα έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Όταν ο Κουφοντίνας προσέφερε ένα κουτί γλυκά στον Χρήστο Μάτη και μετά τον πυροβόλησε
Όταν ο αρχηγός είχε αποκαλέσει άνθρωπο των Μυστικών Υπηρεσιών τον Κουφοντίνα
Ο Λιγνάδης ανάμεσα στους 100 πιο “Επιδραστικούς” Έλληνες!
Στα άδυτα του Λιγνάδη
Η Θάτσερ δεν έκανε πίσω με τον Μπόμπι Σαντς και είχε και τον κόσμο με το μέρος της
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 17Ν για Μπακογιάννη>Tι έγραφε ο Κουφοντίνας για Πειραική-Πατραική, Χαλυβουργική και Λάρκο
Πως ο Κουφοντίνας εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Χρήστο Μάτη αφού πρώτα τον κέρασε γλυκά
Αφού καταδικάστηκε για δωροδοκία τώρα κάνει πόλεμο στο γήπεδο της ΑΕΚ
ΕΚΤΑΚΤΟ>Αυξάνονται εκ νέου τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο βιαστής, λαμπρός νέος, με τη βοήθεια του κόμματος διοριζόταν σε θέσεις-κλειδιά
Πρωτοφανές πανευρωπαϊκό μπάχαλο με το εμβόλιο της Astrazeneca> Και για τους 65+ λένε τώρα
7 βόμβες, 227 τόνων στη Συρία, το πρώτο ηχηρό μήνυμα Joe Biden σε Putin