kourdistoportocali.comNews DeskΑγωνία για το ελληνικό καλοκαίρι. Το εμβόλιο διαρκεί μόνο 6 μήνες!

Τι συμβαίνει στο Ισραήλ

Αγωνία για το ελληνικό καλοκαίρι. Το εμβόλιο διαρκεί μόνο 6 μήνες!

Ένας Ισραηλινός που έχει εμβολιασθεί με το δεύτερο εμβόλιο τον Δεκέμβριο θα πρέπει να κάνει τουλάχιστο μία τρίτη δόση

Tην έχουμε άσχημα, τουλάχιστο γι΄αυτό το καλοκαίρι. Τα νέα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο επίσημα. Οι ίδιες οι εταιρίες PFIZER και BioNtech παραδέχονται ότι το εμβόλιο διαρκεί σχεδόν 6 μήνες.  Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι εάν ένας Ισραηλινός πολίτης που έχει εμβολιασθεί με το δεύτερο εμβόλιο τον Δεκέμβριο θα πρέπει να κάνει τουλάχιστο μία τρίτη δόση εμβολίου για να έλθουν στην Ελλάδα.

Κι αυτό σε μια περίοδο που έχει μειωθεί ο ενθουσιασμός προσέλευσης για τα εμβόλια στο Ισραήλ. Το ποσοστό αναπαραγωγής μειώθηκε την Παρασκευή το πρωί σε 0,61, αφού αυξήθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες, επιτρέποντας στους Ισραηλινούς να αναπνέουν ανακούφιση καθώς η χώρα συνεχίζει να ανοίγει. Το Πάσχα λήγει το Σάββατο το βράδυ και οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στο σχολείο τη Δευτέρα.

Την Πέμπτη το πρωί, το υπουργείο Υγείας ανέφερε το ποσοστό στα 0,64, το υψηλότερο που ήταν σε δύο εβδομάδες. Υπήρξαν 331 άτομα που διαγνώστηκαν με το Covid-19 την Πέμπτη από περίπου 34.000 άτομα που δοκιμάστηκαν. 1% των ατόμων που εξετάστηκαν ήταν θετικά.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν λιγότερες από 7.000 ενεργές περιπτώσεις στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 368 ατόμων που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, μεταξύ των οποίων 194 που είναι διασωληνωμένoι. Περίπου 6.220 Ισραηλινοί έχουν πεθάνει από κοροναϊό από την έναρξη της πανδημίας.

Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη. Συνολικά, το Υπουργείο Υγείας έδειξε ότι 454 άτομα πέθαναν από το COVID-19 τον περασμένο μήνα. Συγκριτικά, πάνω από 1.400 άτομα πέθαναν από τον ιό τον Ιανουάριο – αντιπροσωπεύοντας περίπου το 30% όλων των θανάτων από κοροναϊούς εκείνη την εποχή. Δεν υπάρχουν ακόμα κόκκινες πόλεις. Μόνο τρεις πόλεις φέρουν την ένδειξη πορτοκαλί – όλες αραβικές-Βεδουίνες πόλεις.

Η πόλη με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργών ασθενών παραμένει η Ιερουσαλήμ. Πάνω από 5,2 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Pfizer, μεταξύ των οποίων 4,8 εκατομμύρια που έχουν ήδη κάνει και τις δύο λήψεις. Αυτό ανέρχεται περίπου στο 52% των Ισραηλινών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού. Επιπλέον, υπάρχουν περισσότερα από 820.900 άτομα που είχαν τον ιό και ανέκαμψαν.

Ωστόσο, η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα έχει επιβραδυνθεί πολύ, αφήνοντας πάνω από 1 εκατομμύριο Ισραηλινούς ακόμη επιλέξιμους να πάρουν το τρύπημα. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει περίπου 238.000 άτομα άνω των 50 ετών, τα οποία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής περίπτωσης COVID-19.

Μόνο περίπου 30.000 Ισραηλινοί έλαβαν το πρώτο τους εμβόλιο αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Την Πέμπτη, η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο τους θεωρείται πλέον 91,3% αποτελεσματικό έναντι του COVID-19 και ότι η αποτελεσματικότητά του διατηρείται για τουλάχιστον έξι μήνες.

Το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό κατά της σοβαρής νόσου. Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν επίσης νωρίτερα την εβδομάδα ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό για χρήση στον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 έως 16 ετών. Οι εταιρείες υποβάλλουν αίτηση για έγκριση από το FDA.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Οι New York Times εξηγούν γιατί το καλοκαίρι μπορεί να εξελιχθεί σε φιάσκο
Γιατρός-θρύλος του Rutgers New Jersey Medical School πεθαίνει στην Ινδία από Covid-19 παρότι είχε εμβολιασθεί
Μεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη
EKTAKTO> Η Μεγάλη Βρετανία σταματάει οριστικά το εμβόλιο της AstraZeneca για τους κάτω των 40!
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Πως θα κάνεις εταιρία με μηδενικό φορολογικό συντελεστή στη Νέα Υόρκη της Ερήμου [Εμιράτα]
Morgan Wolfe> 40χρονη με θρόμβους αίματος μετά το εμβόλιο Johnson & Johnson αποκαλύπτει
Δεν έχει σχέση με το εμβόλιο που είχε κάνει πρόσφατα ο θάνατος της λατρεμένης Milva
Γιατί ο Bill Gates αντιτάχθηκε αρχικά στην απελευθέρωση των πατεντών εμβολίων
Ο Νικόλας Πατέρας βάζει τη σφραγίδα του στα 140 Χρόνια του Θεραπευτηρίου Ευαγγελισμός
The Generator> Παγκόσμια αποδοχή για τον Έλληνα καθηγητή