kourdistoportocali.comNews DeskTέμπη. O Γραμματέας των Σιδηροδρομικών απομακρύνεται από τη θεωρία του ανθρωπίνου λάθους> - Ε, ρε διάολε, δεν θα βρεθεί κάποια στιγμή ποιος τα έκανε όλα αυτά;

Oλόκληρη η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού από τον Βόλο

Tέμπη. O Γραμματέας των Σιδηροδρομικών απομακρύνεται από τη θεωρία του ανθρωπίνου λάθους> – Ε, ρε διάολε, δεν θα βρεθεί κάποια στιγμή ποιος τα έκανε όλα αυτά;

-Ανθρωποειδή, που φέρουν μεν πτυχίο δημοσιογραφίας αλλά το έχουν μετατρέψει σε κίτρινη και κατάπτυστη φυλλάδα

– Ε, ρε διάολε, δεν θα βρεθεί κάποια στιγμή ποιος τα έκανε όλα αυτά;

Το ερώτημα θέτει ο ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, Αλέξανδρος Τζαμπασλής και από μόνο του οδηγεί στον σκηνοθέτη του κομμένου καλωδίου, της φόρτωσης των τρένων με εκρηκτικά, της 11λεπτης σιωπής του ασυρμάτου, της εκχωμάτωσης, του μπαζώματος, της αδειλίνειας προαγωγής, των θανάσιμων ατυχημάτων των σταθμαρχών σε Σούνιο και Βόλο, της Μονταζιέρας και φυσικά την επιστράτευση του χορηγού που πλήρωσε τις εγγυήσεις των κατηγορουμένων του ΟΣΕ αλλά και της παράξενης σιωπής του εγκλείστου σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά ο οποίος περιέργως δεν έχει προσλάβει κάποιο διάσημο δικηγόρο από εκείνους που έχουν τον τρόπο να αποφυλακίζουν τους πελάτες τους.

Επίσης ακόμη δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα ποια ήταν η αποστολή του συνταξιούχου Παναγιώτη Τερεζάκη με τον οποίο ο ΟΣΕ υπέγραψε ετήσια σύμβαση τον Απρίλιο του 2022, σχεδόν ένα χρόνο πριν την σύγκρουση των σατανικών συμπτώσεων.

Στην εκδήλωση που έγινε στον Βόλο για τα Τέμπη, παραβρέθηκε και μίλησε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, Αλέξανδρος Τζαμπασλής που υποστήριξε πως «θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη δικαιοσύνη για το δυστύχημα των Τεμπών.

Αυτή τη στιγμή η αίσθηση που υπάρχει στην κοινωνία είναι πως είναι ζητούμενο και δυστυχώς αυτό προσβάλει και μας προσβάλει όλους. Μέσα στους 57 νεκρούς, υπάρχουν 11 νεκροί συνάδελφοί μας, να είστε σίγουροι λοιπόν πως ούτε εμείς ξεχνάμε. Θέλω να ξέρετε, ο σιδηρόδρομος σήμερα είναι στην χειρότερη του στιγμή που βρισκόταν ποτέ. Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσαπασλής είπε «ακούμε για διάφορα απομαγνητοφωνημένα που παίζουν στα διάφορα κανάλια. Εγώ δεν έχω πρόσβαση. Δεν τα ελέγχω εγώ. Τα ελέγχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι. Όταν λοιπόν διαπιστώνει ο υπεύθυνος ότι υπάρχει πρόβλημα σε αυτά που λέγονται μεταξύ κάποιων υπαλλήλων, γιατί δεν επεμβαίνει να τιμωρήσει; Γιατί δεν τους βγάζει εκτός;

Δυστυχώς, μετά την τραγική νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, ακούσαμε πάρα πολλά απομαγνητοφωνημένα που ακούστηκαν στα κανάλια. Εμείς γνωρίζαμε ότι πολλά ήταν μονταρισμένα, γιατί ξέρουμε τι είναι αυτό που λέγεται μεταξύ του μηχανοδηγού και του σταθμάρχη, γνωρίζουμε λίγο- πολύ τις φωνές των συναδέλφων μας και σας το λέω αυτό σήμερα, όταν πριν από λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ μίλησε για μονταρισμένα. Έχω όμως ένα ερώτημα. Δεν μπορεί να κατανοήσει το μυαλό μου πως όταν αναζητείς να βρεις αυτό γιατί είναι μονταρισμένο, πως ένας Εισαγγελέας δεν πάει σε ένα κανάλι και να ρωτήσει ποιος το μόνταρε. Κι αν αυτός του πει ότι αυτός έτσι το παρέλαβε, να τον ρωτήσει ποιος του το έφερε. Κι όταν θα βρει αυτό που το έφερε, να τον ρωτήσει ποιος το έκανε. Ε, ρε διάολε, δεν θα βρεθεί κάποια στιγμή ποιος τα έκανε όλα αυτά;».

Oλόκληρη η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού από τον Βόλο

«Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 άλλαξε η ζωή όλων μας. Με διαφορετικό τρόπο για τον καθέναν. Η κοινωνία δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια, αλλά ούτε και η εξουσία, όσον αφορά τη δημόσια εικόνα της. Ενα φρικτό έγκλημα γίνεται η αιτία για να φανερωθεί όλη η διεφθαρμένη πραγματικότητα, απόρροια χρόνιας κρατικής ασυδοσίας και ατιμωρησίας. Παθογένεια το χαρακτηρίζουν οι ειδικοί. Χρόνια παθογένεια το ονοματίζουν οι πραγματικοί ένοχοι και υπεύθυνοι. Στη συνέχεια νίπτουν τας χείρας τους και συνεχίζουν την κανονικότητά τους, διατηρώντας αυτή την εγκληματική παθογένεια, επιδεικνύοντας πως το θέμα δεν τους αφορά. Λες και δεν είναι στις υποχρεώσεις τους η θεραπεία και η λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία. Δεν τους αγγίζουν καν αυτές οι απόψεις.

Και ψέματα. Αδιανόητα, ξεδιάντροπα ψέματα, γεμάτα ειρωνεία και αλαζονεία. Η αλαζονεία της σιγουριάς πως είμαι ανώτερος όλων των άλλων και κανείς δεν μπορεί να με κουνήσει από τη θέση που εκ γενετής με προόρισαν. Δυνατή προπαγάνδα. Προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο από αυτό που βιώνουμε. Μα, είναι δυνατόν; Μάθαμε να μην πιστεύουμε στα μάτια και τα αυτιά μας; Συνηθίσαμε στην κακοποίηση; Πιστέψαμε ότι δεν μας αξίζει τίποτα καλό και ότι έτσι θα είναι πάντα η ζωή μας; Αβέβαιοι; Αυτό θεωρούν κανονικό; Αυτό τους εξασφαλίζει. Αυτό τους κινεί. Η αβάσταχτη βεβαιότητα του Εγώ.

Μας απαντούν με γελοίο κυνισμό και αυθάδεια, παρακάμπτοντας το συμβάν: “Ετσι λειτουργούσαμε πάντα, γιατί τώρα να αλλάξουμε; Τόσα χρόνια ήσασταν υπομονετικοί και άβουλοι, υποταγμένοι στην κακοποίησή σας. Αποδεχόμενοι πειθήνια τα κρατικά εγκλήματα το ένα μετά το άλλο. Ηταν η κακή η ώρα, ήταν οι κακές οι ώρες. Σας επιτρέπαμε μερικές στιγμές διαμαρτυρίας, που γρήγορα τις σβήναμε, ίσα ίσα για να ξεθυμάνετε”.

«Από δω και στο εξής θα πασχίζουν να σβήνουν τις διαμαρτυρίες μας όλο και πιο γρήγορα. Με απαξίωση, με πρόστιμα, με καπνογόνα, με ό,τι περνά απ’ το γεμάτο εξουσία χέρι τους. Οχι. Αρκετά! Και το “όχι” μας είναι “όχι”. Και γι’ αυτό το έγκλημα, το έγκλημα των Τεμπών, πιστεύουν πως θα μείνουν χωρίς τιμωρία, γιατί αυτοί που το τέλεσαν βρίσκονται στην εξουσία και έχουν τη νομιμοποιημένη αλαζονεία να αποφασίζουν οι ίδιοι αν θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη ή όχι. Ασύλληπτο ακόμα κι ως ιδέα, αδιανόητη ακόμη και η αναφορά τους σε μία πρόταση.

Ομως, αυτό το βιώνουμε. Δούλεψε καλά η μεθοδική χρόνια πλύση εγκεφάλου. Και, χωρίς ουσιώδη αντίδραση, φτάσαμε πλέον εδώ. Θάβουμε τους νεκρούς μας και βλέπουμε σε βίντεο τη συγκάλυψη του εγκλήματος και της λαθρεμπορίας απ’ τους κυβερνώντες σαν να παρακολουθούμε ταινία τρόμου και όχι την ίδια την πραγματικότητα. Σε επιτήρηση απ’ την Ευρωπαϊκή Ενωση για την κατάλυση του κράτους δικαίου σε μια κατά τα άλλα δημοκρατική χώρα. Συνηθίσαμε να μην απαιτούμε, να μη διεκδικούμε, να μην πιστεύουμε ότι αξίζουμε το καλύτερο».

«Προσπαθούν να μας γονατίσουν. Είμαστε πολύ περισσότεροι από τους καλοβολεμένους»

«Εμείς, οι ορφανοί γονείς, μαζί με την κοινωνία επιζητούμε την οριστική ίαση των παθογενειών, τη θεραπευτική επάνοδο του κράτους δικαίου μέσα από την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, των διεφθαρμένων, των μόνιμα καλοβολεμένων εις βάρος όλων μας. Είναι ευτελιστική και γελοία η εικόνα όσων τρέμουν μη χάσουν τα προνόμια και τη θέση τους. Οποία κατάντια!

Ο σκοταδισμός και η τυραννία ενδύονται το φιλελεύθερο λαμπερό δημοκρατικό καθεστώς μέσα από τηλεοπτικές δηλώσεις υπόλογων πολιτικών, υποστηρικτικών τους δημοσιογράφων. Ανθρωποειδή, που φέρουν μεν πτυχίο δημοσιογραφίας αλλά το έχουν μετατρέψει σε κίτρινη και κατάπτυστη φυλλάδα. Αντί να τιμούν το δικαίωμα της ενημέρωσης, σκορπίζουν τρόμο και παραπλάνηση. Οι ίδιοι στη συνέχεια συστρατεύονται πολιτικά μαζί τους. Ολα σβήνουν στον βωμό της διαφθοράς και της εξουσίας.

Παραπλάνηση και πλύση εγκεφάλου. Στις πλήρως ελεγχόμενες ειδήσεις, αντί να ακούμε “δεύτερη χώρα στη διαφθορά η Ελλάδα και προτελευταία σε μισθούς”, ακούμε πόσο τυχεροί είμαστε. Πόσο σπουδαίοι είναι οι κυβερνώντες και πόσο ασφαλείς και σταθεροί προχωράμε ανοδικά. Αλήθεια, εσείς έτσι αισθάνεστε; Μα, σε ποιους απευθύνονται; Για ποια χώρα μιλάνε; Σίγουρα όχι για την Ελλάδα που ζούμε εμείς. Παίζουν με το μυαλό μας».

«Δεν είδα κανέναν πολιτικό ηγέτη να λέει για τα άδικα του συστήματος και πώς θα αλλάξουν υπέρ του πολίτη. Δεν σχολιάσατε καν. Ταυτοχρόνως, όμως, αλλάζουν τους νόμους και τις διατάξεις κατά το πώς τους βολεύει. Ασταμάτητα. Προσπαθούν ακόμα να γονατίσουν οικονομικά και εμάς τους γονείς με παράλογες “φωτογραφικές” ξαφνικές τροποποιήσεις. Παρανομούν απροκάλυπτα και κανείς δεν ασχολείται.

Αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα, όμως, μήπως τελικά εξυπηρετεί αρκετούς που βρίσκονται εντός του; Κάποιοι φωνάζουν, αλλά “τόσο όσο”. Κάποιοι μπαίνουν ήδη σε κρυφές συμφωνίες, κρυφά ανταλλάγματα. Δημοσίως διαφωνούν, αλλά τι γίνεται κεκλεισμένων των θυρών; Αλλοι αλλάζουν με μεγάλη ευκολία κόμματα, εγκαταλείποντας την ιδεολογία που κάποτε υιοθέτησαν, γιατί προφανώς δεν βρέθηκαν εκεί κινούμενοι από αυτήν, αλλά μόνο για την καρέκλα. Δεν αισθάνονται καμία ντροπή να κατηγορούν ένα κόμμα και στη συνέχεια να πολιτεύονται με αυτό.

Το πολιτικό μας σύστημα στηρίζεται σε σκοτεινά deals με μοναδικό κίνητρο το χρήμα. Η τύχη της ζωής των παιδιών μας και της χώρας κρίθηκε και κρίνεται από τέτοιες σκοτεινές συμφωνίες. Καταχειροκροτούμενες, μάλιστα».

«Για εμάς υπάρχει ένα όραμα. Ακόμα κι αν θάψαμε σε κομμάτια ό,τι πιο ιερό γεννήσαμε, υπάρχουν μέσα μας το φως και η ανάσταση. Αν κανείς δεν νοιάζεται για εμάς, θα φροντίσουμε εμείς. Εμείς κι όλοι οι φωτεινοί άνθρωποι θα νοιαστούμε για τη ζωή μας, για τα παιδιά μας. Οπου κι αν βρίσκονται. Δεν είναι κομματικό ζητούμενο η αξιοπρέπεια και η ευζωία. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα, που απαιτούμε να επανέλθει άμεσα. Θα φωνάζουμε γι’ αυτό. Η οργή μας θα μεταμορφώνεται σε δύναμη. Διακρίνουμε πια τις σειρήνες της παραπλάνησης. Αυτές που υπονομεύουν και υποβαθμίζουν την πίστη μας. Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Δεν κινούμαστε από σκοπιμότητες. Λαχταρούμε να βγούμε από τον βούρκο και να αναπνεύσουμε ελεύθερα.

Εχουμε ξαναβγεί από δυσκολίες με σύντροφο τον πόνο. Είμαστε πολύ περισσότεροι από τους καλοβολεμένους. Για τα παιδιά μας, τα νεκρά και τα ζωντανά, το οφείλουμε. Θα το κάνουμε. Ολα πλέον είναι ξεκάθαρα στο φως της αλήθειας που μας οδηγεί. Οι ρωγμές στο σύστημα έγιναν. Και είναι μεγάλες. Τίποτε δεν μας σταματά! Ολα θα αλλάξουν από εμάς. Από την κοινωνία. Από την ένωση των δίκαιων ψυχών. Η δικιά μας λύτρωση θα είναι αυτό που ήδη συμβαίνει.

Ας λείπουν τα παιδιά μας – τα αγαπάμε πιότερο ακόμη κι από πριν, που τα είχαμε στην αγκαλιά μας. Τότε που κοιμούνταν ακόμη στα κρεβάτια τους, ασφαλή, γεμάτα όνειρα και ελπίδα. Αγαπημένα μας παιδιά, μακάρι να γνωρίζαμε από πριν πόσο μεγαλώνει η καρδιά μας για να σας φτάσει. Σας ευχαριστώ».

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK