kourdistoportocali.comNews DeskJoker

Ανάλυσέ το!

Joker

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αναμενόμενος. Ο κ. Τσίπρας έτοιμος για όλα-δίχως φραγμούς

Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους. Δεν είναι με το μέρος του κ. Μητσοτάκη και φυσικά δεν είναι με το μέρος του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας όμως είναι πιο επιδέξιος στην πολιτική απατεωνία και στη κρίσιμη στιγμή θα κρυφτεί πίσω από τον Παύλο Πολάκη. Η ευκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας (φοιτητής του Harvard στο Metaverse)  θυσιάζει τους ανυποψίαστους οπαδούς του δεν έχει προηγούμενο.

Βy The Wrong Man

Είπαμε από τον πραγματικό απόφοιτο του Harvard (Κυριάκο) είναι αναμενόμενο.

Η συμπεριφορά όμως του δήθεν αγωνιστή της Αριστεράς κ. Τσίπρα, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στην μεταπολίτευση. Κι εάν στελέχη όπως η ομάδα Λαφαζάνη, η Κωνσταντοπούλου, ο ράπερ Κουρουμπλής, ο τρισυπόστατος Βαρουφάκης και άλλοι απλά είτε απομακρύνθηκαν, είτε διεγράφησαν από το κόμμα, η στάση του κ. Τσίπρα στη διάρκεια της κατασκευασμένης πανδημίας αποδεικνύει το μέγεθος του αμοραλισμού και του τυχοδιωκτισμού του.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αναμενόμενος. Ο κ. Τσίπρας έτοιμος για όλα-χωρίς φραγμούς. Γνωρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν διαθέτει χρόνο. Αλλά ούτε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας διαθέτει χρόνο. Απλά διαθέτει περισσότερο χρόνο από τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος κάθε μέρα που διαδέχεται τη προηγούμενη έχει λόγους να ευχαριστεί τη τύχη του για το μη ξέσπασμα της πυρηνικής καταιγίδας.

Ο κ. Τσίπρας λοιπόν κάλεσε τον Μητσοτάκη να προκηρύξει εκλογές γιατί τρέμει στην ιδέα ότι οι εξελίξεις θα μπορούσαν να κάψουν και τον ίδιο.

Στο Παρίσι εκείνο άλλωστε δεν ήταν μόνος του. Ήταν πολλοί παρόντες-κυρίως επιχειρηματίες- ενώ στους δημοσιογράφους διακριτικά δεν επετράπη η πρόσβαση.

Ο κ. Τσίπρας και τα χίλια πρόσωπα (και προσωπεία του) θα μπορούσαν να κερδίσουν ρεσιτάλ ερμηνείας (βλέπε, Το Σύνδρομο του Αμβούργου) μπροστά στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη τα χαρακτηριστικά του οποίου γίνονται όλο και πιο σκυθρωπά μέρα με τη μέρα. Αλλά στη προκειμένη περίπτωση είναι ένα το πρόσωπο-προσωπείο. Ο κ. Τσίπρας πόσα από αυτά διαθέτει;

Ο Έλληνας Joker. Eίναι το ιδίωμα των “Αριστερών”-όπως του κ. Biden για παράδειγμα.

Ο κ. Τσίπρας λοιπόν ζητεί εκλογές. Είναι προς το συμφέρον του κ. Μητσοτάκη να στηθούν κάλπες ακόμη και μέσα στον Ιούλιο.

Όσο ακόμη είναι καιρός. Ενωρίτερα από τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με την επιθυμία του κ. Τσίπρα.

– Ο κος Μητσοτάκης μπροστά στα συσσωρευμένα αδιέξοδα που δημιούργησε, από ότι φαίνεται αποφάσισε να δραπετεύσει με εκλογές. Καλοδεχούμενη η απόφασή του. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει με μια κυβέρνηση της Δεξιάς. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που δεν αναζητείται δικαιολογία σε κάποιο εθνικό θέμα, αλλά στο πολιτικό κλίμα και ιδιαίτερα στην αντιπολίτευση. Καλούμε τον κο Μητσοτάκη να σοβαρευτεί. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε διπλή κρίση, κοινωνική και γεωπολιτική και οφείλει να τις διαχειριστεί με εθνική ευθύνη, όσο ακόμα θα είναι στη θέση του ΠΘ» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις.


Τέσσερις προϋποθέσεις για πολιτικό πολιτισμό

«Αν πραγματικά, λοιπόν, επιθυμεί κλίμα πολιτικού πολιτισμού και συνεννόησης, ιδίως στα μεγάλα εθνικά θέματα, τον καλούμε στη πορεία προς τις εκλογές να πράξει τα εξής:

1) Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στο Σεπτέμβριο

2) Να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό εσωτερικών προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στη πορεία προς τις εκλογές.

3) Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα καθ’ όλη τη προεκλογική περίοδο.

4) Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης στη πορεία προς τις εκλογές», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Διπλό αδιέξοδο»

Σχολιάζοντας ακόμη την πολιτική συγκυρία, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «η χώρα έχει οδηγηθεί σε ένα διπλό αδιέξοδο. Από την μία διαμορφώνονται συνθήκες κοινωνικής κρίσης με την τρομακτική άνοδο του πληθωρισμού και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων. Από την άλλη για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη ανασφάλεια και τόση ένταση στη σχέση μας με την Τουρκία».

Ο ίδιος υποστήριξε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχοντας αποτύχει να αντιμετωπίσει επαρκώς την υγειονομική κρίση αποδεικνύεται ανίκανη να αντιμετωπίσει τώρα την ενεργειακή κρίση και την κρίση ακρίβειας. Η ακρίβεια Μητσοτάκη, μία ακρίβεια με σαφές ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό, υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, στοχοποιεί τον κόσμο της εργασίας, τους ασθενέστερους και την μεσαία τάξη. Με τις ενέργειές της και κάνοντας πλάτες στην αισχροκέρδεια πολλαπλασίασε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης».

Ειδικότερα, όπως παρατήρησε, «ο ενεργειακός πληθωρισμός τρέχει στην Ελλάδα με 60% ενώ σε όλη την Ευρώπη με 39%. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδας είναι ο μεγαλύτερος στη Δυτική Ευρώπη. Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι η 7η ακριβότερη στον κόσμο. Την ίδια ώρα που τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας είναι πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη με λογιστικά κόλπα προσπαθεί να μειώσει για να μην τα φορολογήσει. Η ακρίβεια δεν κάνει μόνο τους φτωχούς φτωχότερους αλλά πλήττει καίρια και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη μεσαία τάξη».

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «αντί για σοβαρή αύξηση στους μισθούς, αντίστοιχη με τον πληθωρισμό και δραστικά μέτρα όπως παίρνουν άλλες χώρες για τη μείωση των τιμών σε καύσιμα και λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης με ανεπαρκέστατα επιδόματα, που εξανεμίζονται από τις διαρκείς αυξήσεις πριν καλά καλά φτάσουν στις τσέπες των πολιτών, το μόνο που καταφέρνει είναι να επιδοτεί την αισχροκέρδεια σε ενέργεια και καύσιμα που κινείται σε αρνητικό ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη. Αυτός που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα στα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης του , τώρα προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάρρευση του με ανεπαρκή επιδόματα. Δεν ενδιαφέρεται να στηρίξει τους πολίτες απέναντι στο τσουνάμι της ακρίβειας αλλά μόνο να τους κοροϊδέψει με επιδόματα με ημερομηνία λήξης τις πρόωρες εκλογές που σχεδιάζει».

Ο κ. Τσίπρας υποδύεται ότι δεν έχει ιδέα για το πως και κυρίως το γιατί ο πλανήτης βιώνει όσα προσάπτει στον κ. Μητσοτάκη.

Το θέαμα θα μπορούσε να είναι αστείο εξαιτίας της υποκριτικής του δεινότητας αλλά η πραγματικότητα είναι εφιαλτική.

Εκτός κι εάν τα (παγκόσμια) γεγονότα χαριστούν στον κ. Τσίπρα επειδή κάποιοι στο μεταξύ θα μπορούσαν να έχουν φύγει από τη ζωή…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό του Αθανασίου Πλεύρη και εναντίον των εξαθλιωμένων υγειονομικών
40.000 ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι
Μαρία Δεναξά> Κι όμως ο Τσιτσιπάς είπε το αυτονόητο
Mνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε η συνέντευξη Μιωνή στον ΑΝΤ1
Δημοσκόπηση Marc> 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει τα κουνούπια (fan club του dj Valentino) από την μαζική εξόντωση και τη προθυμία αυτοχειρίας τους
O Kωνσταντίνος Τζούμας έφυγε ξαφνικά μετά την ξαφνική επιστροφή του καρκίνου που είχε νικήσει ήδη από το 2004
ISRAEL>COVID-19 vaccine reduces sperm concentration, but effect is only temporary
Μα πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου;
Nίκος Δένδιας> Ο δρόμος μπροστά μας είναι εξαιρετικά μακρύς και γεμάτος εμπόδια
Ακόμα μία ηχηρή παραίτηση στη Silicon Valley> Αποχωρεί ο CEO του Pinterest, Ben Silbermann
Ο καθηγητής του Columbia Jeffrey Sachs και ο Αρχηγός των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών υποστηρίζουν ότι ο ιός COVID-19 είναι κατασκευασμένος