kourdistoportocali.comNews DeskΉτο μία κάποια ελπίς. Ώσπου εξέλιπε. Ωσάν drone έπεσε η είδησης του χωρισμού του Πρίγκιπος Νικολάου μετά της Τατιάνας

Breaking News

Ήτο μία κάποια ελπίς. Ώσπου εξέλιπε. Ωσάν drone έπεσε η είδησης του χωρισμού του Πρίγκιπος Νικολάου μετά της Τατιάνας

Χώρισαν μετά από 14 χρόνια γάμου

Ήτο μία κάποια ελπίς. Ώσπου εξέλιπε. Ωσάν drone που είναι και επίκαιρο έπεσε η είδησης του χωρισμού του Πρίγκιπος Νικολάου μετά της Τατιάνας. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο χωρισμός του ζεύγους απησχόλησε ακόμη και το ΑΠΕ το οποίο έχει πάρει εργολαβία την Ατζέντα του Klaus o oποίος παρότι χαίρει άκρας υγείας θα μπορούσε από στιγμή σε στιγμή να εκλείψει από το μάταιο τούτο κόσμο λόγω ηλικίας-γήρατος.

Βy Werner Heisenberg

Μεταδίδει λοιπόν το ΑΠΕ>

Χώρισαν μετά από 14 χρόνια γάμου ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της οικογένειας το ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Πρίγκιπας Νικόλαος και η Πριγκίπισσα Τατιάνα μετά από δεκατέσσερα χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λύση του γάμου τους. Και οι δύο εκφράζουν την δυσκολία της απόφασης αυτής, τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, αλλά και την αγάπη με την όποια πορεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι ίδιες αξίες σεβασμού και κατανόησης θα αποτελέσουν και τη βάση της σχέσης τους στο μέλλον, μια σχέση βαθιάς και ειλικρινούς φιλίας. Θα συνεχίσουν να ζουν και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, τον τόπο που και οι δύο αισθάνονται σπίτι τους.

Η Οικογένεια θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους.

Ευχαριστούμε πολύ για τον σεβασμό και τη διακριτικότητά σας.

Γραφείο πρώην Βασιλικής Οικογένειας της Ελλάδος»

Iανουάριος 2023. Οι Βασιλείς επιστρέφουν

Ο διάδοχος του θρόνου Παύλος και η διάδοχος πριγκίπισσα Marie-Chantal της Ελλάδας πρόκειται να μετακομίσουν στην Αθήνα, ισχυρίζεται η δημοσιογράφος Stephanie Bridger-Linning.

Ο 55χρονος πρίγκιπας – που έχει πέντε παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της λαμπερής πριγκίπισσας Ολυμπίας με τη σύζυγό του, την αγέραστη πριγκίπισσα Princess Marie-Chantal – οδήγησε χθες τους πενθούντες στην κηδεία του πατέρα του στην Αθήνα, στην οποία παρευρέθηκαν μέλη της βασιλικής οικογένειας από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας Άννας, ο βασιλιάς Felipe VI και η βασίλισσα Letizia της Ισπανίας, και ο βασιλιάς Willem-Alexander και η βασίλισσα Maxima της Ολλανδίας.

Λόγω της αλληλοσυνδεόμενης φύσης των βασιλικών οικογενειών, πολλοί από τους μονάρχες που ήταν παρόντες έδιναν το τελευταίο αντίο σε έναν συγγενή, καθώς και σε έναν φίλο.

Ο Πρίγκιπας Παύλος έχει σπίτι στο Λονδίνο, αλλά η μόνιμη κατοικία του είναι στη Νέα Υόρκη. Ήδη βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης κατοικίας στην Αθήνα και τους επόμενους μήνες θα εγκατασταθεί μόνιμα στην πρωτεύουσα.

Η λαμπερή ελληνική οικογένεια ζούσε προηγουμένως σε μια έπαυλη του 18ου αιώνα στο Λονδίνο και διατηρεί στενή σχέση με τη Βρετανία και την πρωτεύουσα της (η οποία είναι επίσης η πόλη όπου γεννήθηκε η Marie-Chantal).

Έχουν επίσης ζήσει σε ένα αρχοντικό του 1913 σε μια αποκλειστική διεύθυνση του Μανχάταν που κάποτε ανήκε στους γονείς της Marie-Chantal: τον Robert Miller, τον ιδρυτή της αλυσίδας Duty Free DFS, και τη σύζυγό του από τον Ισημερινό, María Clara ‘Chantal’ Pesantes Becerra.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Politi (@cosmopoliti)


Μαζί με τις αδερφές της – Pia, πρώην σύζυγο του Christopher Getty και την Alexandra πρώην σύζυγο του Prince Alexander von Fürstenberg η Marie-Chantal ήταν η από τα πιο περιζήτητα κορίτσια για να παρευρεθεί σε πάρτι και δημόσιες εκδηλώσεις, στις δεκαετίες του 1980 και του 1990 προτού βρει τον της έρωτα της στο πρόσωπο του Πρίγκιπα Παύλου ο οποίος ήταν μεγαλύτερος γιος και το δεύτερο παιδί του τέως βασιλιά της Ελλάδας.

O Διάδοχος Παύλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Μαΐου 1967.

Όντας επτά μηνών μετά την απόπειρα του Βασιλέως Κωνσταντίνου να ανατρέψει την χούντα των συνταγματαρχών, η οικογένειά του αναγκάστηκε να εγκατασταθεί στη Ρώμη μέχρι το 1974, όταν η Βασιλική Οικογένεια εγκαθίσταται στο Λονδίνο.

Ο Πρίγκιπας Παύλος φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου, το οποίο ίδρυσαν οι γονείς του Βασιλείς Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία ενώ τα δύο τελευταία φοίτησε στο United World College στις Η.Π.Α. από όπου και αποφοίτησε το 1986.

Ο Διάδοχος Πάυλος υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Ανθυπολοχαγός του Βρετανικού Στρατού. Ολοκλήρωσε την στρατιωτική του εκπαίδευση στην Βρετανική Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία, στο Σαντχερστ, όπου του δόθηκε η θέση του Commandant’s Stick Orderly.

Έπειτα από την αποφοίτησή του από το Σαντχερστ, του ανατέθηκε τριετής υπηρεσία στους Royal Scots Dragoon Guards, ένα σύνταγμα ιππικού, το οποίο εδράζεται στην Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία και διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Καναδά και την Ιορδανία. Παρέμεινε στην υπηρεσία του Βρετανικού Στρατού για δέκα έτη.

Ο Πρίγκιπας Παύλος παρακολούθησε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Georgetown, School of Foreign Service στην Ουάσιγκτον, από όπου αποφοίτησε το 1993 με Δίπλωμα Bachelor στις Διεθνείς Σχέσεις, στο Δίκαιο και τη Διοίκηση. Από το ίδιο πανεπιστήμιο το 1995 έλαβε δίπλωμα Masters στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Οικονομικά. Το 1994 κατά την διάρκεια τετράμηνων θερινών διακοπών, εργάστηκε στο Χονγκ Κονγκ στην ναυτιλιακή εταιρεία Pasific Basin, η οποία ήταν σε διαδικασία IPO.

Από το 1995 μέχρι το 1997, εργάστηκε στην εταιρεία ναύλωσης πλοίων Charles R. Weber Company Inc στο τμήμα Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ. Το 1997 συν-ιδρύει την Griphon Asset Management, μία εναλλακτική εταιρεία επενδύσεων fund-of-funds.

Το 1998, συν-ιδρύει την Ivory Capital Group LLC, μια επενδυτική εταιρεία όπου στόχο έχει την διαχείριση ιδιωτικών επενδύσεων. Το 2002 συν-ιδρύει την Ortelius Capital Partners LLC μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται στην επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου. Συνεχίζει την συνεργασία αυτή , έχοντας δημιουργήσει μία βάση ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων και μια ενεργή επενδυτική δομή.

O Πρίγκιπας Παύλος παντρεύτηκε τη Μαρί-Σαντάλ Μίλερ, (Πριγκίπισσα Μαρί-Σαντάλ) το 1995, στο Λονδίνο. Έχουν πέντε παιδιά: την Μαρία-Ολυμπία (Νέα Υόρκη 1996), τον Κωνσταντίνο-Αλέξιο (Νέα Υόρκη 1998), τον Αχιλλέα-Ανδρέα (Νέα Υόρκη 1999), τον Οδυσσέα-Κίμωνα (Λονδίνο 2004) και τον Αριστείδη-Σταύρο (Λος Άντζελες 2008). Ο Πρίγκιπας Παύλος και η οικογένειά του διαμένουν στο Λονδίνο.

 

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023. Επιστροφή στη Φύση και στις πραγματικές αξίες

Οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης εμφανίστηκαν δυναμικά για να αποχαιρετήσουν με το τελευταίο αντίο τον πρώην βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνο Β‘ στην κηδεία του στην Αθήνα τη Δευτέρα. Επρόκειτο για μία εντυπωσιακή, άτυπη “Βασιλική Σύνοδο” η οποία ανέδειξε τους ισχυρούς δεσμούς της εγχώριας βασιλικής οικογένειας με τις αντίστοιχες οικογένειες της Ευρώπης.

Εκπρόσωποι μοναρχιών από όλη την ήπειρο συγκεντρώθηκαν στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αθήνας για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρώην βασιλιά, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 82 ετών.
Ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας είχε οικογενειακούς δεσμούς με τη Δανία, τη Σουηδία, την Ισπανία, τη Νορβηγία και τη Βρετανία

Εκτός από το πένθος για έναν άλλο άρχοντα, πολλά από τα βασιλικά μέλη απέδιδαν φόρο τιμής και σε ένα εκλιπόντα μέλος της οικογένειας, χάρη στον εκτεταμένο ιστό περίπλοκων δεσμών που συνδέουν πολλούς από τους ιστορικούς θρόνους της Ευρώπης. Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, δεύτερος ξάδερφος του Κωνσταντίνου, εκπροσωπήθηκε από την αδερφή του, την πριγκίπισσα Άννα.

Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, αδερφή του Κωνσταντίνου και σύζυγος του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος Α’ της Ισπανίας, φαινόταν θλιμμένη καθώς θυμόταν τον αδερφό της μαζί με τον σύζυγό της, τον γιο της βασιλιά Φελίπε ΣΤ’ και τη νύφη της Βασίλισσα Λετίθια.

Η αδερφή του Φελίπε, η πριγκίπισσα Cristina, ενώθηκαν με τα τέσσερα παιδιά της, φτάνοντας μαζί με τη θεία της, την πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας και της Δανίας.

Ο βασιλιάς Carl XVI Gustaf της Σουηδίας, ο πρώτος ξάδερφος της Anne-Marie, παρευρέθηκε μαζί με τη σύζυγό του, βασίλισσα Silvia, ενώ η βασίλισσα Margrethe II της Δανίας, η αδελφή της Anne-Marie, έφτασε μόνη της. Παρόντες ήταν επίσης ο βασιλιάς Willem-Alexander της Ολλανδίας και ο βασιλιάς Philippe και η βασίλισσα Mathilde του Βελγίου.

Ο βασιλιάς της Ελλάδος Κωνσταντίνος Β’, ο οποίος ανέβηκε στο θρόνο το 1964 προτού τελικά διαφύγει μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα, πέρασε τις τελευταίες του στιγμές σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Μετά από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα το 1967 και ένα ανεπιτυχές αντιπραξικόπημα, ο Κωνσταντίνος Β’ και η οικογένειά του μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου αγόρασαν ένα εκπληκτικό σπίτι 13 υπνοδωματίων στο Hampstead, στο βόρειο Λονδίνο.

Η μοναρχία καταργήθηκε το 1973 και από τον Κωνσταντίνο Β’ αφαιρέθηκε αργότερα η ελληνική υπηκοότητα.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος πέρασε 46 χρόνια ζώντας στο κτήμα Hampstead με τη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Άννα-Μαρί της Δανίας και τα πέντε παιδιά τους, μεταξύ των οποίων ο Παύλος, διάδοχος της Ελλάδας, ο σύζυγος της πριγκίπισσας Μαρί-Σαντάλ και πατέρας της πριγκίπισσας Μαρίας-Ολυμπίας. Το κτήμα βρισκόταν στο Linnell Drive κοντά στο Billionaire’s Row, Bishops Avenue.

Η πριγκίπισσα Diana, της Ουαλίας ήταν συχνός επισκέπτης του σπιτιού τη δεκαετία του 1990, και φέρεται να την είδαν να αφήνει εκεί τους μικρούς πρίγκιπες William και Harry και να κάνουν διακοπές με την οικογένεια στην Ευρώπη.

Ο βασιλιάς Κάρολος φιλοξένησε τα 60ά γενέθλια του Κωνσταντίνου στο σπίτι του στο Highgrove, με τη Βασίλισσα και την τότε Δούκισσα της Κορνουάλης να είναι παρόντες, ενώ τα 40ά γενέθλια της συζύγου του ήταν μια χοροεσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Claridge’s στην οποία συμμετείχαν μέλη της βασιλικής οικογένειας από όλη την Ευρώπη.

Από το 1973 και μετά το πολίτευμα της Ελλάδας έγινε Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και εγκαινιάστηκε έτσι άτυπα η λεγόμενη περίοδος της μεταπολίτευσης η οποία όπως όλα δείχνουν θα τελειώσει με πάταγο.

Οι φήμες ότι τόσο ο Διάδοχος Παύλος, όσο και ο Πρίγκιπας Νικόλαος θα εγκατασταθούν στην Αθήνα έκανε πολύ κόσμο εκεί έξω να σκεφτεί ότι θα μπορούσαν παράλληλα να ιδρύσουν το Βασιλικό Κόμμα. Η επιστροφή των Βασιλέων θα ήτο μία κάποια λύσις σε μία αναπόφευκτη και οδυνηρή φτωχοποίηση που κουβαλάει μαζί του το κοντινό και απώτερο μέλλον τόσο για τη χώρα μας όσο και για τον δυτικό κόσμο στο σύνολό του.

Οι Έλληνες πολίτες ήδη πληρώνουν και θα πληρώσουν ακόμη μεγαλύτερο τίμημα για τα σκάνδαλα, τη διαφθορά και κυρίως την έκρηξη του χρέους στη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Τα εγχώρια κόμματα, χρεοκοπημένα και τα ίδια, απογείωσαν στο ελληνικό χρέος στα 400 δις ευρώ. Το χρέος είναι θάνατος. Κι αυτό συμβαίνει τώρα-όσοι μας παρακολουθούν το γνωρίζουν.

Όσο αφορά τα κόμματα εξουσίας δλδ ΝΔ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά χρεοκοπημένα και με δάνεια τα οποία δεν πρόκειται να αποπληρώσουν ποτέ. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι νέας ηλικίας κόμμα έχει αδικαιολόγητο δανεισμό.

Εν ολίγοις πρόκειται για χρεοκοπημένα κόμματα στα οποία θα πρέπει να ληφθούν τα σχετικά μέτρα (ακόμη και κατασχέσεις-δημεύσεις-πλειστηριασμοί) ώστε οι τράπεζες να πάρουν ένα μέρος του δανεισμού τους κι αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα γιατί πλέον λεφτά δεν υπάρχουν για τα χρεοκοπημένα ελληνικά κόμματα.

Η αναπόφευκτη φτωχοποίηση του λαού δεν μπορεί να δικαιολογήσει μισθούς, συντάξεις και προσωπικό ασφαλείας σε πρώην προέδρους της δημοκρατίας μας.

Οσο για την ποιότητα της δημοκρατίας στα χρόνια που μεσολάβησαν αυτή καθρεπτίζεται σε όλες τις λίστες διαφθοράς που δημοσιεύουν οι σχετικοί οργανισμοί όλα αυτά τα χρόνια. Η Ελλάδα είναι επάξια η χρεοκοπημένη Κολομβία των Βαλκανίων γι΄αυτό και οι ηγέτες της υπάκουσαν απνευστί στην εντολή-οδηγία μείωσης του πληθυσμού.

(Όσοι ανά το κόσμο συμμετείχαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση θα πρέπει να τιμωρηθούν με τιμωρίες ιστορικών διαστάσεων για την αποτυχία της υλοποίησης του Σχεδίου. Και όπως όλα δείχνουν η διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη.)

Καλύτερη λοιπόν συγκυρία από την ίδρυση προεκλογικά του Βασιλικού Κόμματος Ελλάδος δεν μπορεί να υπάρξει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fay Bei (@fayscontrol)

 

Η Βασιλική Οικογένεια χωρίς δισταγμό θα πρέπει να αιτηθεί τη σχετική Άδεια για την ίδρυση κόμματος με την δέσμευση ότι θα αφοσιωθεί στη μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους ακόμη και εάν αυτό απαιτεί την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του Ευρώ η οποία με τη σειρά της έχει δύσβατο Χρέος.

Το μεγαλύτερο μάθημα που οφείλουμε να πάρουμε από όσα βρίσκονται σε εξέλιξη είναι ότι το Χρέος σημαίνει θάνατο.

Με αυτή τη δέσμευση και μόνο η Βασιλική Οικογένεια θα πρέπει να αιτηθεί τη σχετική Άδεια ώστε οι φτωχοποιημένοι Έλληνες να απολαμβάνουν τουλάχιστο ένα περιβάλλον αισθητικής, στυλ και εντιμότητος που ήταν άγνωστο όλα αυτά τα χρόνια.

Εν ολίγοις το Ψωμί, Ελιά και Παύλο Βασιλιά για τους λόγους που προαναφέραμε είναι η μόνο λύση.

Είναι επίσης και υγιεινή μια και προυποθέτει επιστροφή στη φύση και σε χαμένες αξίες.


Οι οικογενειακοί δεσμοί μεταξύ του αείμνηστου βασιλιά Κωνσταντίνου Β’ της Ελλάδας και των μοναρχιών της Ευρώπης

Ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας είχε οικογενειακούς δεσμούς με τη Δανία, τη Σουηδία, την Ισπανία, τη Νορβηγία και τη Βρετανία, γράφει η Stephanie Bridger-Linning

Όπως πολλοί βασιλιάδες, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Β’ της Ελλάδας, ο οποίος πέθανε αυτή την εβδομάδα σε ηλικία 82 ετών, ήταν στενά συνδεδεμένος με τους άλλους βασιλιάδες και βασίλισσες της Ευρώπης. Τόσο μέσω της γέννησης όσο και μέσω του γάμου, ο Κωνσταντίνος είχε οικογενειακούς δεσμούς με τις μοναρχίες της Δανίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας, της Νορβηγίας και της Βρετανίας. Η είδηση ​​του θανάτου του θα ήταν αναμφίβολα πλήγμα για τους Ευρωπαίους συγγενείς του, συμπεριλαμβανομένου του δεύτερου ξαδέλφου του, βασιλιά Κάρολου Γ’.

Ο Bασιλιάς Κωνσταντίνος Β’ της Ελλάδας, ο οποίος ανέβηκε στο θρόνο το 1964 προτού τελικά διαφύγει μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα, ετάφη μετά από κηδεία τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στην Αθήνα.

Ο Bασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν δεύτερος ξάδερφος του βασιλιά Charles III, μέσω των πατέρων τους. Ο πατέρας του Κωνσταντίνου, ο βασιλιάς της Ελλάδας Παύλος, και ο δούκας του Εδιμβούργου ήταν πρώτα ξαδέρφια. Μοιράζονταν έναν παππού, τον Γεώργιο Α’ της Ελλάδας.

Ο Κωνσταντίνος όχι μόνο ήταν δεύτερος ξάδερφος του πρίγκιπα William, που κάποτε απομακρύνθηκε, αλλά ήταν επίσης ένας από τους νονούς του μελλοντικού βασιλιά. Ο William είχε έξι νονούς: τον King Constantine, τη πριγκίπισσα Alexandra of Kent, τη η δούκισσα του Westminster, τον Κόμη Mountbatten της Βιρμανίας, τη Lady Susan Hussey και τον Sir Laurens van der Post.

Η σύζυγος του Κωνσταντίνου, η πριγκίπισσα Άννα-Μαρί της Δανίας, είναι η νεότερη αδερφή της βασιλεύουσας Βασίλισσας Margrethe II της Δανίας (η οποία πρόσφατα έγινε πρωτοσέλιδο με την απόφασή της να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τέσσερα εγγόνια της), κάνοντας τον πρώην Έλληνα βασιλιά brother-in-law στη βασίλισσα της Δανίας.

Η πριγκίπισσα Anne-Marie είναι πρώτη ξαδέρφη του βασιλιά Carl XVI Gustaf της Σουηδίας, που σημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος συνδέεται με τον Σουηδό μονάρχη μέσω γάμου. Η Anne-Marie και ο Carl XVI Gustaf είναι και οι δύο εγγόνια του βασιλιά Gustaf VI Αδόλφου της Σουηδίας.

Μέσω του γάμου στην καρδιά μιας από τις πιο εκτεταμένες δυναστείες της Ευρώπης, ο Κωνσταντίνος συνδέθηκε επίσης με τον Βασιλιά Harald V της Νορβηγίας. Ο Harald V είναι δεύτερος ξάδερφος της Άννας-Μαρί μέσω της μητέρας της, πριγκίπισσας Ίνγκριντ της Σουηδίας, η οποία παντρεύτηκε τον βασιλιά Φρειδερίκο Θ’ της Δανίας.

Εκτός από παντρεμένοι και γονείς πέντε παιδιών – η πριγκίπισσα Αλεξία, ο διάδοχος Παύλος, ο πρίγκιπας Νικόλαος, η πριγκίπισσα Θεοδώρα και ο πρίγκιπας Φίλιππος – ο Κωνσταντίνος και η σύζυγός του, βασίλισσα Άννα-Μαρία της Ελλάδας, ήταν επίσης τρίτα ξαδέλφια: μοιράζονταν τον βασιλιά Christian IX της Δανίας ως πατρογονικός προ-προπάππους. Μοιράζονταν επίσης τη βασίλισσα Victoria ως προ-προγιαγιά.

Ο πρώην βασιλιάς Juan Carlos I της Ισπανίας και ο πρώην βασιλιάς της Ελλάδας συνδέονται μέσω γάμου. Ο βασιλιάς Juan Carlos πατέρας του βασιλιά Felipe VI της Ισπανίας, είναι παντρεμένος με την αδερφή του Κωνσταντίνου, Σοφία. Γεννημένη ως πριγκίπισσα Σοφία της Ελλάδας και της Δανίας, η Σοφία ονομάζεται πλέον Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK