kourdistoportocali.comNews DeskEKTAKTO> Σημεία και χάρτες διαφυγής στο Νομό Ηρακλείου σε περίπτωση έκτατης ανάγκης. Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:24

Non stop τρόμος

EKTAKTO> Σημεία και χάρτες διαφυγής στο Νομό Ηρακλείου σε περίπτωση έκτατης ανάγκης. Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:24

-Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος δεν ξέρει. Βέβαια οι χάρτες βρίσκονται στο διαδίκτυο. Αλλά οι ηλικιωμένοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό

Ένας νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:24 στα νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης, προκαλώντας αναστάτωση για άλλη μια φορά στους κατοίκους του νησιού.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Ηράκλειο, καθώς είχε ένταση και διάρκεια, με συνέπεια να σκορπίσει πανικό και ανησυχία στους κατοίκους, που βγήκαν σε δρόμους, πάρκα και πλατείες.

Σύμφωνα με την αυτόματη ενημέρωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο στα 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 8,2 χιλιόμετρα.

Με βάση τις μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού, η δόνηση ήταν 6,3 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 51 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σητείας και με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Ακολούθησε στις 12:36 κι άλλος σεισμός 4 Ρίχτερ στα 6 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Ζάκρου, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Ιδιαίτερα αισθητή σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο, αλλά και στη Σαντορίνη έγινε η σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη από την ισχυρή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και το δημαρχείο έχει εμφανίσει ρωγμές από την ισχυρότατη σεισμική δόνηση.

Στο μεταξύ έχουν αρχίσει οι διάφοροι σεισμολόγοι να κάνουν δηλώσεις.
«Πρόκειται για έναν ισχυρό σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 23 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της πόλης της Ζάκρου. Είναι υποθαλάσσιος σεισμός, βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του επονομαζόμενου ελληνικού τόξου εκεί όπου είναι η ζώνη καταβύθισης της αφρικανικής πλάκας. Και πέρυσι είχαμε έναν σεισμό περίπου 6 Ρίχτερ στην περιοχή. Εξετάζουμε το φαινόμενο ενδεχομένως πρόκειται για τον κύριο σεισμό αλλά αυτό θα το ξέρουμε τα επόμενα 24ωρα» λέει ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Aπό τον ιστότοπο της neakriti.gr αντιγράφουμε τους χάρτες με όλα τα σημεία συγκέντρωσης και τους δρόμους διαφυγής στη πόλη και το νομό Ηρακλείου.

Η έξαρση των μεγάλων καταστροφών έχει κινητοποιήσει πολύ κόσμο και το λογικό ερώτημα που θέτουν όλοι είναι «υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για την Κρήτη;».

Ένα μέρος της απάντησης δόθηκε στο χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Νέα Κρήτη”: Σχέδια υπάρχουν, αλλά… τα γνωρίζουν καλώς εκείνοι που πρέπει να τα εφαρμόσουν;

Ωστόσο προχωρήσαμε περισσότερο τη δημοσιογραφική έρευνα επί του θέματος, αναζητώντας και την “άκρη” ως προς το αν έχουν ενημερωθεί επαρκώς εκείνοι τους οποίους αφορούν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, δηλαδή οι πολίτες!

Οι απαντήσεις που βρήκαμε είναι αποκαλυπτικές και γενικώς επιβεβαιώνουν την αίσθηση ότι υπάρχει ένα σοβαρότατο «έλλειμμα ενημέρωσης», το οποίο οφείλεται πρωτίστως στους «αρμόδιους», αλλά δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι ίδιοι οι πολίτες.

Να αναζητήσουν οι Κρητικοί τους χάρτες των καταυλισμών για τους Δήμους και τα χωριά τους, ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να ξέρουν πού θα καταφύγουν για να προστατεύσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους: Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει μέσω της εφημερίδας προς τους πολίτες του νησιού μας ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στον Τομέα Πολιτικής Προστασίας και ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Γιάννης Λεονταράκης.

Ταυτόχρονα, μέσω της εφημερίδας “Νέα Κρήτη”, απευθύνει και την έκκληση προς όλους τους δημάρχους να έρθουν σε επαφή και συνεννόηση με την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να συνεδριάσει έκτακτα το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να ξαναδούν όλοι μαζί τα πάντα που προβλέπονται για την πολιτική προστασία της κάθε περιοχής και να μην περιμένουν να τους χτυπήσει πρώτα το κακό την πόρτα, όπως έγινε στην ανατολική Αττική!

«Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος δεν ξέρει. Βέβαια οι χάρτες βρίσκονται στο διαδίκτυο. Αλλά οι ηλικιωμένοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό. Από την άλλη οι ταμπέλες που βάζουμε πέφτουν και υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο κόσμος, λοιπόν, πρέπει να ενημερωθεί», λέει στην εφημερίδα μας ο Γιάννης Λεονταράκης.

Ωστόσο, στο ερώτημά μας ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι σε μια φοβερή πυρκαγιά, όπως εκείνη που ξέσπασε στην ανατολική Αττική και έκαψε δεκάδες ανθρώπους, δε θα έχουμε κι εμείς εδώ αδράνεια από τις αρμόδιες Αρχές σε ό,τι αφορά την έγκαιρη ειδοποίηση εκκένωσης του οικισμού μας, ο Γιάννης Λεονταράκης είναι κατηγορηματικός: «Εμείς ως Περιφέρεια Κρήτης συνεπικουρούμε στο έργο της κατάσβεσης. Αυτό τι σημαίνει; Και το λέει ο νόμος, δεν το λέω εγώ: “Όπου ζητηθεί βοήθεια, και με τον τρόπο που θα ζητηθεί αυτή, είμαστε εμείς υποχρεωμένοι να την παράσχουμε”… Επομένως, οι ΟΤΑ συνεπικουρούν. Και χωρίς να έχουμε τους πόρους. Σου πετάει το μπαλάκι των ευθυνών, δε σου δίνει όμως τη χρηματοδότηση…».

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ»

«Να μην περιμένουν να συμβεί κάτι και μετά να τρέχουν και να μη φτάνουν»

Σε ό,τι αφορά τους χώρους στους οποίους μπορούμε να προσφύγουμε για να προστατευτούμε σε περίπτωση θεομηνίας, σε περίπτωση φωτιάς, σεισμού ή οτιδήποτε άλλου συμβάντος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στον Τομέα Πολιτικής Προστασίας και ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Γιάννης Λεονταράκης, ξεκαθαρίζει ότι «υπάρχουν αυτοί οι χάρτες σε κάθε Δήμο και σε κάθε περιοχή. Και έχουμε συζητήσει και στην Περιφέρεια διαδικτυακά να ανεβάσουμε τον χάρτη ολόκληρης της Κρήτης για να ενημερώνεται ο κόσμος. Μέχρι στιγμής, επειδή η σελίδα είναι υπό κατασκευή, εμφανίζεται ο χάρτης μόνο για την Π.Ε. Ηρακλείου, αλλά δεσμεύομαι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε και τους χάρτες των άλλων τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης…».

Ωστόσο, τονίζει ότι οι δημότες κάθε δήμου θα πρέπει να προσφεύγουν στους Δήμους τους και να ενημερώνονται σχετικά. Να μην περιμένουν να συμβεί κάτι και μετά να τρέχουν και να μη φτάνουν.

Στο σημείο αυτό, ο Γιάννης Λεονταράκης κάνει λόγο και για τις ευθύνες του καθενός ανθρώπου χωριστά, αλλά και του κάθε φορέα χωριστά.

«Πες ότι γίνεται ένας σεισμός στο Ηράκλειο, μεγάλος. Έχει η Πυροσβεστική πρόσβαση στην παλιά πόλη και πώς ; Και γενικότερα στο Ηράκλειο όπως είναι δομημένο;». Και συνεχίζει απευθύνοντας έκκληση και στους αιρετούς. «Θα συμβούλευα τους αιρετούς να κάτσουν κάτω και να ξαναδούν τα σχέδια αυτά που έχουν. Να τα εξειδικεύσουν στον δήμο τους. Και να είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή έτοιμοι για οτιδήποτε. Με διαθέσιμα τηλέφωνα. Με διαθέσιμα μηχανήματα. Τα πάντα. Όσον αφορά στον πολίτη, υπάρχει η συλλογική ευθύνη που θα πρέπει να την αναζητά. Υπάρχει και η ατομική. Δηλαδή: έχεις μια έκταση σε μια δασική ή σε μια αγροτική περιοχή.

Δε θεωρώ ότι θα πρέπει να έρθει το κράτος να σου πει “έλα και καθάρισε το χωράφι σου” ή “έχε μια διαθέσιμη ποσότητα νερού για ώρα ανάγκης”… Αυτό θα πρέπει ο καθένας να το βλέπει μόνος του. Και επειδή το καλοκαίρι είναι ακόμα μπροστά και λόγω της ξηρασίας και ο χειμώνας πια είναι επικίνδυνος, θα έλεγα πως θα πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν περισσότερες περιπολίες στα δάση. Και βέβαια θα πρέπει το κράτος να ενισχύσει τα μέσα που υπάρχουν. Και σε όλα τα επίπεδα ισχύει αυτό: Θα πρέπει το θέμα της πολιτικής προστασίας να μπει ψηλά στην ατζέντα. Με δράσεις στα σχολεία, με σεμινάρια, με φυλλάδια κ.λπ. Να μπει ψηλά στην κουλτούρα του Έλληνα…».

Καταλήγοντας, διευκρινίζει ότι σε αμέσως προσεχές διάστημα η Περιφέρεια Κρήτης θα επιδιώξει μια έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού, καλώντας όλους τους δημάρχους προκειμένου να γίνουν αυτές οι συζητήσεις και να μπορούμε να έχουμε την κατάλληλη προετοιμασία μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο.

ΧΩΡΟΙ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

1. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ
2. 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
3. ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ
4. ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ
5. ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΑΕΔ
6. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΚΟΥΛΑΔΩΝ & ΒΟΥΡΔΟΥΜΠΑΔΩΝ
7. ΠΛΑΤΕΙΑ-ΟΔΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΚΗΔΩΝ
8. ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ-ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΗΣ
9. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ
10. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΑΝΕΙΟΥ (Λ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ)
11. ΠΑΡΚΟ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ
12. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ
13.ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ
14. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
15. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ
16. ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
17. ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
18. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΕΠΙΜΕΝΙΔΟΥ
19. ΠΑΡΚΟ ΙΔΟΜΕΝΕΩΣ
20. ΠΑΡΚΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ – ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΙΣ – ΟΔΟΣ ΕΦΕΣΟΥ
21. ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
22. 30ό ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΟΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ – ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΠΕΝΤΕΝΙ
23. ΠΑΡΚΟ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ & ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
24. ΠΑΡΚΟ – ΟΔΟΣ ΜΙΧ. ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
25. 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΙΧ. ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ & ΔΙΟΝ. ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ
26. ΠΑΡΚΟ ΘΕΡΙΣΟΥ & ΜΙΝΩΟΣ
27. ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
28. ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ – ΟΔΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
29. ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ – 33ο & 45ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
30. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ & ΘΕΡΙΣΟΥ
31. ΣΧΟΛΕΣ ΟΑΕΔ
32. ΠΑΛΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
33. Κ.Χ. 2277, ΠΑΡΚΟ ΟΔΟΣ ΓΑΛΗΝΟΥ
34. ΠΑΡΚΟ – ΟΔΟΣ ΛΕΒΗΝΟΥ
35. ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
36. ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
37. ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ – ΟΔΟΣ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ
38. ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΑΙΑΣ
39. ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΠΕΝΤΕΝΙ
40. Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ)
41. ΠΛΑΤΕΙΑ 11η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ)
42. 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ & ΑΝΤ. ΜΠΕΤΕΙΝΑΚΗ
43. Κ.Χ. 2213, 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΟΔΟΣ ΛΑΠΠΑΣ
44. 35ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΟΔΟΣ ΤΑΓΜ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ
45. ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
46. 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
47. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
48. 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – Λ. ΚΝΩΣΟΥ & ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ
49. ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ “Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ”
50. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
51. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ – ΟΔΟΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ
52. Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΡΟΥ
53. ΠΑΡΚΟ – ΟΔΟΣ ΜΟΝΗΣ ΠΡΕΒΕΛΗ
54. ΠΑΡΚΟ – ΟΔΟΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ
55. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ – ΟΔΟΣ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ
56. ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ – ΟΔΟΣ ΣΤ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ
57. ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΛΥΔΑΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
58. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ
59. Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
60. ΠΑΡΚΟ – ΟΔΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ – ΚΧ60
61. ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
62. ΠΑΡΚΟ – ΟΔΟΣ ΜΟΝΗΣ ΠΡΕΒΕΛΗ
63. ΠΑΡΚΟ – ΟΔΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
64. Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
65. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ
66. ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΑ
67. ΓΗΠΕΔΟ ΟΦΗ
68. ΠΛΑΤΕΙΑ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
69. ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΝΗΣ
70. ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΑΣΝΗ
71. ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
72. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
73. ΧΩΡΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
74. Κ.Χ. 1938 ΠΑΡΚΟ-ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΕΠΙ ΤΗΣ Λ. ΚΝΩΣΟΥ
75. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ – ΟΔΟΣ ΕΡΜΗ – Κ.Χ. 1718
76. 19ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΟΔΟΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
77. Κ.Χ. 719
78. ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΝΩ ΦΟΡΤΕΤΣΑΣ
79. Ι.Ν. ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
80. ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΝΩ ΦΟΡΤΕΤΣΑΣ
81. ΠΑΡΚΟ – ΠΕΡΙΟΧΗ “ΦΕΓΓΑΡΙ”
82. Κ.Χ. 20710 – ΟΔΟΣ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΟΣ & ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ
83. Κ.Χ. 333 ΟΔΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ & ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΩΝ
84. Κ.Χ. 262 & ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΘΕΩΝ & ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΩΝ
85. ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΟΡΤΕΤΣΑΣ Κ.Χ. 2065

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
ΕΚΤΑΚΤΟ> 730.000 αντιιικά χάπια της Merck και της Pfizer αγόρασαν οι Βρετανοί για θεραπεία Covid κατ’ οίκον
-Δεν είναι η πρώτη ατυχία που είχα στη ζωή μου…Ελπίζω να είναι η τελευταία…