kourdistoportocali.comNews DeskCNN> Επιθεωρητές από 13 διαφορετικούς φορείς ελέγχουν στη Νέα Υόρκη τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για την είσοδο σε εστιατόρια, club, καταστήματα, καφέ, κλπ.

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

CNN> Επιθεωρητές από 13 διαφορετικούς φορείς ελέγχουν στη Νέα Υόρκη τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για την είσοδο σε εστιατόρια, club, καταστήματα, καφέ, κλπ.

O Δήμος της Νέας Υόρκης προσφέρει χρεωστικές κάρτες 100 δολαρίων για όποιον πάρει την πρώτη δόση εμβολίου

Επιθεωρητές από 13 διαφορετικούς φορείς ελέγχουν στη Νέα Υόρκη τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για την είσοδο σε εστιατόρια, club, καταστήματα, ξενοδοχεία, κλπ.

Η Νέα Υόρκη άρχισε να επιβάλλει το πρόγραμμα διαβατηρίων εμβολίου για τον Covid-19, γνωστό ως «Key to NYC», για τις περισσότερες εσωτερικές δραστηριότητες τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της ευρείας επαναλειτουργίας της πόλης.
Από τις 17 Αυγούστου, η πόλη απαίτησε από άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω να αποδείξουν ότι είχαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου Covid-19 για φαγητό σε εσωτερικούς χώρους, δραστηριότητες γυμναστικής σε εσωτερικούς χώρους και ψυχαγωγία σε εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων κινηματογράφων, χώρων συναυλιών, μουσείων και αθλητικών γηπέδων. Η εφαρμογή αυτών των κανόνων ξεκίνησε τη Δευτέρα.
Οι επιχειρήσεις καλούνται τώρα να ελέγξουν την κατάσταση εμβολιασμού για όλο το προσωπικό και τους πελάτες 12 ετών και άνω, διαφορετικά θα υπόκεινται σε πρόστιμα. Οι κάτοικοι μπορούν να δείξουν απόδειξη εμβολιασμού με τη μορφή κάρτας εμβολιασμού CDC, αρχείου εμβολιασμού NYC, του Excelsior Pass της πολιτείας της Νέας Υόρκης ή την εφαρμογή NYC Covid Safe.

Πολιτικοί επιθεωρητές από 13 φορείς της πόλης αναμενόταν να ξεκινήσουν την επιβολή, δήλωσε ο δήμαρχος Bill de Blasio την περασμένη εβδομάδα. Αυτοί οι επιθεωρητές θα πάνε σε επιχειρήσεις για να ελέγξουν ότι ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες, ότι οι επιχειρήσεις έχουν εγκαταστήσει κατάλληλη σήμανση σχετικά με την απαίτηση και ότι οι εργαζόμενοι ελέγχουν σωστά για απόδειξη εμβολιασμού, είπε ο δήμαρχος.

Οι επιθεωρητές θα είναι από 13 φορείς, συμπεριλαμβανομένου του FDNY, του Τμήματος Καταναλωτών, του Τμήματος Κτιρίων, του Υπουργείου Υγείας, του Τμήματος Μεταφορών, του Τμήματος Υγιεινής, του Τμήματος Διατήρησης και Ανάπτυξης Στέγασης, του Σερίφη της Νέας Υόρκης , της Επιτροπής Ταξί και Λιμουζίνων της Νέας Υόρκης και από το Τμήμα Πάρκων.

(FDNY, the Department of Consumer Affairs, the Department of Buildings, the Department of Health, the Department of Transportation, the Department of Sanitation, the Department of Housing Preservation and Development, the NYC Sheriff’s Office, the NYC Taxi and Limousine Commission, and the Parks Department.)
Το NYPD δεν είναι μεταξύ των οργανισμών που παρέχουν επιθεωρητές.
Ακόμη και πριν από την εφαρμογή, ορισμένες εσωτερικές εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη απαιτούσαν απόδειξη εμβολιασμού.
Ο κανόνας είναι-σύμφωνα με το CNN- μέρος της προσπάθειας της πόλης να εμβολιάσει περισσότερους ανθρώπους και έτσι να ανοίξει με ασφάλεια η πολυσύχναστη πόλη χωρίς.

Ως μέρος του σχεδίου κινήτρων, O Δήμος της Νέας Υόρκης προσφέρει χρεωστικές κάρτες 100 δολαρίων για όποιον πάρει την πρώτη δόση εμβολίου ως  “καρότο-carrot,”, ενώ το πρόγραμμα “Κλειδί στη Νέα Υόρκη-Key to NYC” λειτουργεί ως “ραβδί” για να τιμωρήσει όσους δεν είναι εμβολιασμένοι.
Η Δευτέρα σηματοδότησε επίσης την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους για τα δημόσια σχολεία – φέτος με απαιτήσεις μάσκας και εμβολίου και χωρίς την επιλογή της τηλεδιδασκαλίας – και την επιστροφή στην εργασία για πολλούς υπαλλήλους της πόλης.

«Μπορείτε να νιώσετε τη ζωή της πόλης», δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Bill de Blasio.
«Αυτή είναι η μέρα που περιμέναμε», πρόσθεσε. Η ιστορία θα τη θυμάται ως “μια μέρα που άλλαξε το παιχνίδι, έκανε μια διαφορά. Αυτή είναι η μέρα που η Νέα Υόρκη θα επιστρέψει σε πλήρη ισχύ”, είπε.

Τα δεδομένα της πόλης δείχνουν ότι λίγο περισσότερο από το 79% των ενηλίκων κατοίκων της Νέας Υόρκης είχαν τουλάχιστον μία δόση, συμπεριλαμβανομένου του 86% των ενηλίκων στο Manhattan και το Queens αλλά και το 73% στο  Brooklyn.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΕΜΒΟΛΙΑ COVID> Στο 98% η θνησιμότητα για άτομα με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Eμβολιασμός-φιάσκο και για τους υπόλοιπους [Truth or Fiction> Vaccines Protect Against Hospitalization & Death]
Τι είναι το Μοντέλο Αντηχητικής Αναγνώρισης (RRM) που χρησιμοποιεί η δανέζικη εταιρία βιοτεχνολογίας στην οποία επένδυσε ο Novak Djokovic
-Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, ιδού γιατί με το πρόστιμο του υποχρεωτικού εμβολιασμού οδηγείτε τη χώρα στην αγκαλιά του Πολάκη και του Τσίπρα. Ο ρόλος της εργαστηριακής πανδημίας [Δημοσκόπηση Prorata]
Η 3η δόση
ΒREAKING> Οι εργαζόμενοι στα Starbucks δεν απαιτείται πλέον να εμβολιάζονται κατά του COVID-19
TΗΕ LANCET> Θρίλερ στη Νότιο Αφρική με 7 υγιείς νέους Γερμανούς που είχαν κάνει 3 δόσεις και βρέθηκαν με Omicron! Η 3η δόση γεννάει την Omicron;
Side Effects> H Eυρωπαική Ένωση καταγράφει πλέον επίσημα τις παρενέργειες των εμβολίων COVID-19 και τα νέα δεν είναι καθόλου καλά…
Tι συμβαίνει στον πλανήτη; Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για πολυάριθμες παραβιάσεις του Κώδικα της Νυρεμβέργης ενώ ο Εβραίος δικηγόρος Aaron Siri που έφερε στο φως τα ντοκουμέντα των παρενεργειών του εμβολίου της Pfizer έχει καταγραφεί ήδη στην Ιστορία
[VIDEO] Eντείνεται η φημολογία για στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Διαρροές για πραξικοπήματα (!) σε χώρες της Ευρώπης
[VIDEO]> H 24χρονη Γεωργία εξιστορεί όσα έζησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο
The greatest cover-up in human history;
ΙΣΡΑΗΛ> To εμβόλιο της Pfizer είναι ένα μέτριο εμβόλιο και αναποτελεσματικό. Εμβολιάσθηκα 3 φορές και αρρώστησα. Πολλοί άνθρωποι μολύνθηκαν αφού εμβολιάστηκαν