kourdistoportocali.comNews DeskCNN> Επιθεωρητές από 13 διαφορετικούς φορείς ελέγχουν στη Νέα Υόρκη τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για την είσοδο σε εστιατόρια, club, καταστήματα, καφέ, κλπ.

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

CNN> Επιθεωρητές από 13 διαφορετικούς φορείς ελέγχουν στη Νέα Υόρκη τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για την είσοδο σε εστιατόρια, club, καταστήματα, καφέ, κλπ.

O Δήμος της Νέας Υόρκης προσφέρει χρεωστικές κάρτες 100 δολαρίων για όποιον πάρει την πρώτη δόση εμβολίου

Επιθεωρητές από 13 διαφορετικούς φορείς ελέγχουν στη Νέα Υόρκη τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για την είσοδο σε εστιατόρια, club, καταστήματα, ξενοδοχεία, κλπ.

Η Νέα Υόρκη άρχισε να επιβάλλει το πρόγραμμα διαβατηρίων εμβολίου για τον Covid-19, γνωστό ως «Key to NYC», για τις περισσότερες εσωτερικές δραστηριότητες τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της ευρείας επαναλειτουργίας της πόλης.
Από τις 17 Αυγούστου, η πόλη απαίτησε από άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω να αποδείξουν ότι είχαν τουλάχιστον μία δόση εμβολίου Covid-19 για φαγητό σε εσωτερικούς χώρους, δραστηριότητες γυμναστικής σε εσωτερικούς χώρους και ψυχαγωγία σε εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων κινηματογράφων, χώρων συναυλιών, μουσείων και αθλητικών γηπέδων. Η εφαρμογή αυτών των κανόνων ξεκίνησε τη Δευτέρα.
Οι επιχειρήσεις καλούνται τώρα να ελέγξουν την κατάσταση εμβολιασμού για όλο το προσωπικό και τους πελάτες 12 ετών και άνω, διαφορετικά θα υπόκεινται σε πρόστιμα. Οι κάτοικοι μπορούν να δείξουν απόδειξη εμβολιασμού με τη μορφή κάρτας εμβολιασμού CDC, αρχείου εμβολιασμού NYC, του Excelsior Pass της πολιτείας της Νέας Υόρκης ή την εφαρμογή NYC Covid Safe.

Πολιτικοί επιθεωρητές από 13 φορείς της πόλης αναμενόταν να ξεκινήσουν την επιβολή, δήλωσε ο δήμαρχος Bill de Blasio την περασμένη εβδομάδα. Αυτοί οι επιθεωρητές θα πάνε σε επιχειρήσεις για να ελέγξουν ότι ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες, ότι οι επιχειρήσεις έχουν εγκαταστήσει κατάλληλη σήμανση σχετικά με την απαίτηση και ότι οι εργαζόμενοι ελέγχουν σωστά για απόδειξη εμβολιασμού, είπε ο δήμαρχος.

Οι επιθεωρητές θα είναι από 13 φορείς, συμπεριλαμβανομένου του FDNY, του Τμήματος Καταναλωτών, του Τμήματος Κτιρίων, του Υπουργείου Υγείας, του Τμήματος Μεταφορών, του Τμήματος Υγιεινής, του Τμήματος Διατήρησης και Ανάπτυξης Στέγασης, του Σερίφη της Νέας Υόρκης , της Επιτροπής Ταξί και Λιμουζίνων της Νέας Υόρκης και από το Τμήμα Πάρκων.

(FDNY, the Department of Consumer Affairs, the Department of Buildings, the Department of Health, the Department of Transportation, the Department of Sanitation, the Department of Housing Preservation and Development, the NYC Sheriff’s Office, the NYC Taxi and Limousine Commission, and the Parks Department.)
Το NYPD δεν είναι μεταξύ των οργανισμών που παρέχουν επιθεωρητές.
Ακόμη και πριν από την εφαρμογή, ορισμένες εσωτερικές εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη απαιτούσαν απόδειξη εμβολιασμού.
Ο κανόνας είναι-σύμφωνα με το CNN- μέρος της προσπάθειας της πόλης να εμβολιάσει περισσότερους ανθρώπους και έτσι να ανοίξει με ασφάλεια η πολυσύχναστη πόλη χωρίς.

Ως μέρος του σχεδίου κινήτρων, O Δήμος της Νέας Υόρκης προσφέρει χρεωστικές κάρτες 100 δολαρίων για όποιον πάρει την πρώτη δόση εμβολίου ως  “καρότο-carrot,”, ενώ το πρόγραμμα “Κλειδί στη Νέα Υόρκη-Key to NYC” λειτουργεί ως “ραβδί” για να τιμωρήσει όσους δεν είναι εμβολιασμένοι.
Η Δευτέρα σηματοδότησε επίσης την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους για τα δημόσια σχολεία – φέτος με απαιτήσεις μάσκας και εμβολίου και χωρίς την επιλογή της τηλεδιδασκαλίας – και την επιστροφή στην εργασία για πολλούς υπαλλήλους της πόλης.

«Μπορείτε να νιώσετε τη ζωή της πόλης», δήλωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Bill de Blasio.
«Αυτή είναι η μέρα που περιμέναμε», πρόσθεσε. Η ιστορία θα τη θυμάται ως “μια μέρα που άλλαξε το παιχνίδι, έκανε μια διαφορά. Αυτή είναι η μέρα που η Νέα Υόρκη θα επιστρέψει σε πλήρη ισχύ”, είπε.

Τα δεδομένα της πόλης δείχνουν ότι λίγο περισσότερο από το 79% των ενηλίκων κατοίκων της Νέας Υόρκης είχαν τουλάχιστον μία δόση, συμπεριλαμβανομένου του 86% των ενηλίκων στο Manhattan και το Queens αλλά και το 73% στο  Brooklyn.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Albert Bourla> Πότε ο κόσμος θα επιστρέψει στη «φυσιολογική ζωή», τι θα συμβεί με τα εμβόλια
“Πάνω” σε τέταρτο κύμα πανδημίας η εμβολιασμένη (82,4%) Βρετανία;> Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα αυξάνονται οι μολύνσεις
Πρώην επικεφαλής του FDA> Ο κορωνοϊός και η αντιμετώπιση του “σκότωσε” την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη
Οι Γερμανοί πολίτες αποχαιρετούν αποδοκιμάζοντας την Καγκελάριο που άδειασε δύο πρωθυπουργούς (Παπανδρέου-Σαμαρά) και άνοιξε τον δρόμο στον Τσίπρα
EKTAKTO> Kαι τώρα πλέον η Ισραηλινή κυβέρνηση στρέφει τις ελπίδες της στο κοκτέιλ αντισωμάτων Regeneron το οποίο θα λάβουν πρώτοι οι ανεμβολίαστοι ασθενείς
Η AUKUS έφερε ακόμα πιο κοντά Ελλάδα-Γαλλία> 3+1 γαλλικές φρεγάτες Belh@rra στο Πολεμικό Ναυτικό
Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ και δεκάδες μετασεισμοί στην Κρήτη> Νεκρός 62χρονος στο Αρκαλοχώρι και 15 τραυματίες
Wall Street Journal> Διέλυσαν και την αμφιλεγόμενη επιτροπή του Lancet που ερευνούσε την πραγματική προέλευση της Covid-19
Brandon Smith> Ο πόλεμος είναι ήδη στο κατώφλι μας
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 17Ν για Μπακογιάννη>Tι έγραφε ο Κουφοντίνας για Πειραική-Πατραική, Χαλυβουργική και Λάρκο
Γιατί οι διανομείς δεν πρέπει να πληρώνονται αλλά να πληρώνουν για την απόκτηση της εμπειρίας