kourdistoportocali.comNews DeskAπελπισία στο Ισραήλ. Αυξάνονται αντί να μειωθούν τα κρούσματα

Street photos

Aπελπισία στο Ισραήλ. Αυξάνονται αντί να μειωθούν τα κρούσματα

Τα πάνω-κάτω φέρνουν οι μεταλλάξεις του ιού

Aπελπισία και στο Ισραήλ καθώς οι ισραηλινές αρχές ήλπιζαν ότι μέχρι τώρα η νοσηρότητα στη χώρα θα είχε μειωθεί λόγω της εκστρατείας εμβολιασμού.

Aπό τον Ian Ford

Ωστόσο, οι νέες παραλλαγές του κορανοϊού φαίνεται ότι αύξησαν δραματικά την ικανότητα μόλυνσης του ιού, καθώς και τη σοβαρότητα της νόσου μεταξύ αυτών που μολύνθηκαν.

Ως εκ τούτου, οι αξιωματούχοι υγείας πιστεύουν ότι ένα υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού θα πρέπει να εμβολιαστεί προκειμένου να υπάρξει σημαντική βελτίωση!!!

Σχεδόν 4.000.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στο Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Yuli Edelstein την Τρίτη.

Από αυτούς, τα 2,7 εκατομμύρια ήταν η πρώτη δόση του εμβολίου. Πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη κάνει και τους  δύο εμβολιασμούς. “Αυτός είναι ο τρόπος καταπολέμησης του ιού. Σας ζητώ να συνεργαστείτε μαζί μας για την καταπολέμηση του ιού και να διατηρήσετε τις οδηγίες κλειδώματος”, σχολίασε ο Edelstein.

Το «Πράσινο διαβατήριο εμβολιασμού» υποτίθεται ότι θα εκδοθεί σε όσους είναι μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη λήψη και σε αυτούς που έχουν αναρρώσει από το COVID-19 και ως εκ τούτου θεωρούνται άνοσοι. Η πιστοποίηση θεωρείται ένα κεντρικό μέτρο για την επανέναρξη σε μια φυσιολογική ζωή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Edelstein είπε ότι μόνο το 34% εκείνων που εργάζονται στην εκπαίδευση έχουν ήδη εμβολιαστεί, γεγονός που περιέγραψε ως πολύ ανησυχητικό. Το 3o lockdown  eπρόκειτo να αρθεί στις 31 Ιανουαρίου. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν το υπουργικό συμβούλιο θα συνέλθει σήμερα, καθώς η συνάντηση έχει γίνει το τελευταίο σημείο διαμάχης μεταξύ του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκάντς.

Στο μεταξύ περίπου 8.667 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τη Δευτέρα με 9,8% από τις 91.597 δοκιμές να επιστρέφουν θετικά.

Τα πιο προβληματικά δεδομένα, ωστόσο, αφορούν τον αριθμό των σοβαρών και διασωληνομένων ασθενών – 1179 και 305 αντίστοιχα.

Επιπλέον, 74 άτομα πέθαναν από τον ιό από την προηγούμενη ενημέρωση, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 4.493.

Παρά την επιτυχή εθνική εκστρατεία εμβολιασμού, η πανδημία στο Ισραήλ παραμένει σοβαρή, κυρίως λόγω των νέων παραλλαγών του ιού που εμφανίζονται πιο μεταδοτικά από το αρχικό στέλεχος.

Το σύστημα υγείας αγωνίζεται με τον φόρτο εργασίας και σε ορισμένες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, τα ασθενοφόρα αναγκάζονται συχνά να περιμένουν ώρες για να εκκενώσουν τους ασθενείς. «Από την άποψή μας, πρέπει να επεκτείνουμε τους υφιστάμενους περιορισμούς έως ότου τα νοσοκομεία επανέλθουν σε υποκείμενες καταστάσεις», δήλωσε ο Edelstein ενώ μίλησε στην Επιτροπή Συντάγματος, Νόμου και Δικαιοσύνης του Κνεσέτ, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη για να συζητήσει το «Διαβατήριο Πράσινου Εμβολιασμού».

Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Νετανιάχου συγκάλεσε συνάντηση με τον Έντελσταϊν και άλλους αξιωματούχους υγείας αργά το βράδυ της Δευτέρας. Η συζήτηση πρόκειται να συνεχιστεί την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νετανιάχου προσπαθούσε να συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο για μια συνάντηση αργότερα την ημέρα για να συζητήσει πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση του συνεχιζόμενου ποσοστού μόλυνσης, αλλά αντιμετώπισε αντίσταση από τον Γκάντς, ο οποίος επιμένει ότι η Κνεσέτ  θα πρέπει να θεσπίσει πρώτα νόμο για την αύξηση των προστίμων εναντίον ανθρώπων και θεσμών που παραβιάζουν τους κανονισμούς κλειδώματος-βλέπε υπερορθόδοξοι.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Οι “καλοί γονείς” και τα κανάλια στέλνουν “εμπόρευμα” στους Λιγνάδηδες και στο Ντουμπάι
Γιώργος Παππάς> Τι έχουν πετύχει έως τώρα οι εμβολιασμοί, τι δεν σχεδιάσαμε στον εμβολιασμό, και τα υγειονομικά διαβατήρια
Το πείραμα του τρόμου> Δείτε πως μεταδίδεται ο κορωνοϊός σε κομμωτήρια και νοσοκομεία
Οι 120 Μέρες των Σοδόμων>Γιατί αίφνης οι Γάλλοι αποκαλούν εθνικό θησαυρό έργο του Ντε Σαντ
Το Ισραήλ λοκάρει πετρελαιοφόρο της ναυτιλιακής Μαρτίνου ως ύποπτο για τεράστια οικολογική καταστροφή
Ένας πράκτορας στο σκοτεινό κόσμο των παιδεραστών
Όταν ο Κουφοντίνας προσέφερε ένα κουτί γλυκά στον Χρήστο Μάτη και μετά τον πυροβόλησε
Πιο τρομακτικός απ’ όλους ο καλιφορνέζικος “σούπερ-κορωνοϊός”
UPS Eλλάδα>Ψηφιακός μεσαίωνας ή καψόνι;
Οι σκληροί δεν χορεύουν. Ο Ζούλιας αποκαλεί επαγγελματία ηλίθιο τον Κούγια!
Συγκλονιστικός ο David Attenborough στον ΟΗΕ> Δεν υπάρχει επιστροφή για τον πλανήτη
Επιχείρηση “Δράκος”> Ο Χρουστσόφ διέταξε τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι