kourdistoportocali.comNews Desk[112] Aλήθειες και Ψέμματα σε έναν Disraptive World. O MacGyver υπουργός Στυλιανίδης, το Twitter του Elon Musk, τα Balloons και οι εκρήξεις της 9/11

Βreaking news

[112] Aλήθειες και Ψέμματα σε έναν Disraptive World. O MacGyver υπουργός Στυλιανίδης, το Twitter του Elon Musk, τα Balloons και οι εκρήξεις της 9/11

Κατασκευή "ιστορικών γεγονότων" για τους μικρούς και φοβισμένους ανθρώπους

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023.

Συνήθως όταν ένα νέο ζευγάρι παντρεύεται μία από τις πρώτες αγορές που κάνουν είναι μια έξυπνη τηλεόραση (smart TV) εντυπωσιακών διαστάσεων. Έξυπνες τηλεοράσεις-οξυδερκείς ένοικοι. Εδώ σχεδόν αγγίζουμε τη τελειότητα.

By The Wrong Man

Γιατί το να δίνεις ακόμη και 7.000 ευρώ για να βάλεις στο σπίτι σου σε υψηλή ευκρίνεια τον Ευαγγελάτο, τη Τατιάνα, τη Σία, τον φίλο μου τον Αυτιά και τις λοιπές σεσημασμένες εγχώριες και μη τηλεπερσόνες είναι σίγουρα μία κίνηση που δείχνει και τη κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η οικογένεια καθώς θα υποδέχεται τα νέα της μέλη και ένα μετά το άλλο θα παρατάσσονται στο καναπέ για να μη χάσουν στιγμή από τους αγαπημένους τηλε-συγκάτοικους στη ζωή.

Τα τελευταία δύο χρόνια μπήκαν στις ζωές των ζευγαριών και νέες τηλεπερσόνες μια και το απαιτούν τα νέα project που τρέχουν αι ημέτεραι δυνάμεις. Νέες έξοχες ντιζέζ του τρόμου όπως ο καθηγητής Τσιόδρας και το πουλέν του (με τη καλή έννοια πάντα όπως θα το εννοούσε και ο Ηλίας Ψινάκης) καθηγητής Μαγιορκίνης, ο Βασιλακόπουλος (που είπε κάποτε σε οδηγό της οδικής βοήθειας που έφτασε στο σημείο που είχε μείνει με το όχημά του “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο Βασιλακόπουλος ο καθηγητής!), τη Παγώνη, τη Λινού, τη Παπαευαγγέλου και λοιπές καθηγήτριες και καθηγητές ολκής.

Αυτός ο θίασος τρύπωσε στα σπίτια των οικογενειών σχεδόν με το που ξεκίνησαν τις ζωές τους. Αποτέλεσμα η φωνή του Γιώργου Παπαδάκη να είναι πιο οικεία στη Σούλα από τη φωνή του άνδρα της του Μπάμπη.

Το ότι δεν υπάρχει φυσική παρουσία της τηλε-Σταματίνας στη καθημερινότητα μίας οικογένειας δεν κάνει και μεγάλη διαφορά. Αλλωστε σε πολλά ζευγάρια πλέον δεν υπάρχει ούτε φυσική παρουσία των ιδίων. Παντρεύονται, αποκτούν παιδιά και στη συνέχεια επικοινωνούν διά μέσω των κινητών έως ότου χαθεί ακόμη και αυτή η ελάχιστη επικοινωνία.

Η τηλεόραση σε ολόκληρο σχεδόν το δυτικό κόσμο παρέα με τα μεγάλα ΜΜΕ (εξαιτίας του θαλασσοδανεισμού που λαμβάνουν ώστε να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους η οποία είναι το εντελώς αντίθετο από την υγεία και την ευτυχία σου), είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα “ιστορικά” γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών.

Σχεδόν σε όλα τα πρόσφατα “ιστορικά” γεγονότα ο τρόμος βρισκόταν στο επίκεντρο του αφηγήματος. Είναι τέτοια η προσήλωση των ημετέρων δυνάμεων στη πρόκληση του Τρόμου που ακόμη και στα καιρικά φαινόμενα αι ημέτεραι δυνάμεις δίνουν όνομα, όπως για παράδειγμα η Καταιγίδα Barbara από την Αγία Βαρβάρα-γνωστή ως Santa Barbara. Tαυτόχρονα με την ονοματοδοσία, ο Τσιτσιολίνος -MacGyver υπουργός Στυλιανίδης ο οποίος διαχειρίστηκε και έφερε σε πέρας με επιτυχία το project “Eύβοια”, το project “Attiki Odos” και πολλά ακόμη σήμερα θα στείλει στους οξυδερκείς θεατές του Γιώργη του Αυτιά μήνυμα συναγερμού από το 112 ώστε να έχουν και ένα ηχητικό του τρόμου στο υποσυνείδητό τους. Κι όλο αυτό για χάρη της Barbara και του γεγονότος ότι ο Τσιτσιολίνος-MacGyver Στυλιανίδης θέλει να δικαιώσει όσους του ανέθεσαν την “αποστολή” με την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο πόστο.

Μείνετε σπίτια σας, έντρομοι, μαλθακοί και “εξαρτημένοι” από τα αθρόα επιδόματα εξάρτησης από το κράτος ώσπου να έλθει η χαριστική βολή. Μείνετε επίσης διαρκώς έντρομοι καθώς τα “ιστορικά” γεγονότα και οι planδημίες ξετυλίγονται από τις οθόνες στη πραγματική σας ζωή.

Είναι λοιπόν Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και αίφνης ο τρελός του παγκόσμιου χωριού, ο Elon Musk, έρχεται να βάλει μπουρλότο και σε ένα ακόμη επίσημο αφήγημα-εκτός της γνωστής planδημίας. Τα τελευταία 24ωρα λοιπόν το Twitter έχει γεμίσει με ερασιτεχνικά VIDEO και μαρτυρίες πυροσβεστών, κλπ, σύμφωνα τρεις τουλάχιστο εκρήξεις συγκλόνισαν τον Βόρειο και τον Νότιο Πύργο το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Οι μαρτυρίες δεν κάνουν αναφορά σε αεροπλάνα. Οι μάρτυρες μάλιστα περιγράφουν τις εκρήξεις που ακούστηκαν σαν (τουλάχιστο) τρία BOOM-BOOM-BOOM.

Δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά αεροπλάνα. Δείτε τα σχετικά VIDEO από το Twitter καθώς το κοινό του Mr Twitter περιμένει τα περίφημα Fauci Filles!

Φυσικά όλες αυτές οι μαρτυρίες υπέστησαν απανωτές διαψεύσεις όλα αυτά τα χρόνια ως θεωρίες συνωμοσίας.

Καθώς το οξυδερκές κοινό συνειδητοποιεί ότι κάτι συμβαίνει στον πλανήτη ο εξορκισμός ως δήθεν θεωρίες συνωμοσίας βρίσκει όλο και λιγότερη απήχηση.

Tο πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οι δίδυμοι πύργοι ήταν λιγότερο από το ήμισυ της πλήρους πληρότητάς τους, με περίπου 9.000 άτομα σε κάθε πύργο. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονταν εκεί δεν είχαν φτάσει ακόμη, εν μέρει λόγω των εκλογών δημάρχου της Νέας Υόρκης που είχαν προγραμματιστεί για εκείνη την ημέρα.

Οι δίδυμοι πύργοι 110 ορόφων, που κατασκευάστηκαν από το 1966 έως το 1973, είχαν και οι δύο σχέδια ενιαίας διαρρύθμισης, με σκάλες και ανελκυστήρες που βρίσκονται στον πυρήνα των κτιρίων. Κάθε πύργος είχε τρεις σκάλες που, χωρίς μερικές ανατροπές, έτρεχαν σε όλη τη διαδρομή από την κορυφή του κτιρίου μέχρι το επίπεδο του ημιώροφου ακριβώς πάνω από το ισόγειο. Η μία από τις σκάλες είχε σκαλοπάτια πλάτους 142 εκατοστών, αλλά οι άλλες δύο είχαν μόλις 112 εκατοστά, κάτι που δεν θα επιτρεπόταν από τους σημερινούς κώδικες κατασκευής ουρανοξύστη.

Και στους δύο πύργους, οι άνθρωποι είχαν περιορισμένες μόνο πληροφορίες στις οποίες να βασίζουν τις αποφάσεις τους. Για όσους ήταν πιο κοντά στις επιπτώσεις, η σοβαρότητα της κατάστασης και η ανάγκη εκκένωσης ήταν σαφής. Αλλά για όσους ήταν πιο μακριά, που μπορεί να είχαν δει μόνο τα φώτα που τρεμοπαίζουν, η αβεβαιότητα ήταν απτή. Πολλοί άνθρωποι καθυστέρησαν την εκκένωση τους για να αναζητήσουν επιπλέον πληροφορίες, είτε μιλώντας με συναδέλφους, πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις, στέλνοντας email ή αναζητώντας στο διαδίκτυο ενημερώσεις ειδήσεων.

Πολλές ζωές σώθηκαν από τη γενναία ηγεσία ανθρώπων που ανέλαβαν τον έλεγχο της κατάστασης, προτρέποντας άλλους να εκκενώσουν και βοηθώντας όσους χρειάζονταν βοήθεια. Συνήθως άνθρωποι που είχαν συνηθίσει να αναλαμβάνουν την ευθύνη: διευθυντές υψηλού επιπέδου, πυροσβέστες και άτομα με στρατιωτική εμπειρία.

Οι εκκενωμένοι αντιμετώπισαν ένα επικίνδυνο και κλειστοφοβικό ταξίδι μέχρι το επίπεδο του εδάφους. Μια μεταγενέστερη έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης διαπίστωσε ότι το 70% των εκκενώμενων αντιμετώπισαν συνωστισμό στις σκάλες. Μερικοί άνθρωποι θυμούνται ότι χρειάστηκε να φύγουν από το κλιμακοστάσιο είτε λόγω συνωστισμού, που τους είπαν να το κάνουν από πυροσβέστες ή υπάλληλοι του κτιρίου, είτε επειδή χρειάζονταν ξεκούραση. Άλλα προβλήματα περιελάμβαναν τον κακό φωτισμό, το να μην ξέρουμε ποια κατεύθυνση να ακολουθήσουμε και το ότι η διαδρομή ήταν αναπόφευκτα αποκλεισμένη από άτομα με μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία.

Ενώ συνήθως λέγεται στους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν ανελκυστήρες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το 16% όσων διέφυγαν από τον νότιο πύργο χρησιμοποίησαν τους ανελκυστήρες για να εκκενώσουν. Οι προσομοιώσεις μιας υποθετικής 11ης Σεπτεμβρίου στην οποία οι ανελκυστήρες δεν ήταν διαθέσιμοι έδειξαν ότι η χρήση των ανελκυστήρων από τους επιβάτες έσωσε 3.000 ζωές στον νότιο πύργο.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023. Καθώς “κινέζικα” αερόστατα πετούν πάνω από τις ΗΠΑ.

Ήταν Αύγουστος του 2019 (λίγο πριν την planδημία) όταν ο James Pero δημοσίευε για Dailymail.com το αποκλειστικό ρεπορτάζ που ακολουθεί και αφορούσε στις δοκιμές αεροστάτων επιτήρησης των πολιτών από τον στρατό των ΗΠΑ.

Πρόκειται για αερόστατα επιτήρησης υψηλής πτήσης που χρησιμοποιούν ραντάρ και VIDEO για να παρακολουθούν τις κινήσεις των ανθρώπων, σύμφωνα με ισχυρισμούς. Oι ειδικοί στα πολιτικά δικαιώματα υποστήριζαν τότε ότι οι συσκευές παραβιάζουν το απόρρητο.

Πάμε να δούμε το ρεπορτάζ της εποχής από τη Dailymail.com>

Έξι πολιτείες θα λειτουργήσουν ως πεδίο δοκιμών για ένα νέο κύμα φάρων επιτήρησης που βασίζονται σε μπαλόνια που υποστηρίζονται από τον στρατό των ΗΠΑ.

Τα έγγραφα που κατατέθηκαν στην FCC και ελήφθησαν από τον The Guardian περιγράφουν λεπτομερώς μια πρωτοβουλία για την εκτόξευση έως και 25 μη επανδρωμένων ηλιακών μπαλονιών που θα διασχίζουν 250 μίλια στις κεντρικές Η.Π.Α.

Από τώρα έως τον Σεπτέμβριο, τα μπαλόνια θα αιωρούνται στα 65.000 πόδια πάνω από τις πολιτείες της Νότιας Ντακότα, της Μινεσότα, της Αϊόβα, του Ουισκόνσιν, του Μιζούρι και του Ιλινόις.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, θα «διεξάγουν δοκιμές σε μεγάλο υψόμετρο στη Νότια Ντακότα για να παρέχουν ένα επίμονο σύστημα παρακολούθησης για τον εντοπισμό και την αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών και των απειλών για την εσωτερική ασφάλεια».

Η Raven Aerostar θα κατασκευάσει τα μπαλόνια που χρησιμοποιούνται για την αιώρηση μιας σειράς τεχνολογίας αιχμής, συμπεριλαμβανομένων εξελιγμένων ραντάρ

Οι δοκιμές θα διεξαχθούν από τη Νότια Διοίκηση των ΗΠΑ (Southcom), ένα σκέλος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο Guardian αναφέρει ότι τα μπαλόνια είναι εξοπλισμένα με ευαίσθητη τεχνολογία ραντάρ ικανή να παρακολουθεί οχήματα σε κακές καιρικές συνθήκες και κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Σύμφωνα με την έκθεση, μία συσκευή ραντάρ είναι ικανή να καταγράφει την κίνηση κάθε αυτοκινήτου σε ακτίνα 25 μιλίων.

Το εύρος της επιτήρησης θα επιτρέψει στον στρατό να παρακολουθεί από πού προέρχονται τα οχήματα, ουσιαστικά «τυλίγοντας προς τα πίσω την ταινία» στις μετακινήσεις των ανθρώπων, σύμφωνα με μια συνέντευξη ειδικού.

Οι συσκευές, που φέρουν τεχνολογία κατασκευασμένη από την Sierra Nevada Corporation, μια αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών και πλοήγησης, θα λειτουργούν επίσης σε δίκτυο MESH σύμφωνα με τις αρχειοθετήσεις.

Αυτό θα τους επιτρέψει να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μεταδίδουν πληροφορίες σε όσους βρίσκονται στο έδαφος.

Η έκθεση προτείνει επίσης ότι τα μπαλόνια μπορεί να περιέχουν δυνατότητες βίντεο, συγκεκριμένα μια τεχνολογία που κατασκευάστηκε από την Sierra Nevada Corporation που ονομάζεται Gorgon Stare.

Το σύστημα, λέει ο The Guardian, χρησιμοποιεί εννέα ξεχωριστές κάμερες για να δημιουργήσει πανοραμική θέα ολόκληρων πόλεων ή άλλων εκτάσεων γης.

Το Gorgon Stare είναι συνήθως εξοπλισμένο με drones, αλλά έχει βρει επίσης τον τρόπο του να πετάει στο Αφγανιστάν και να έχει δεμένα μπαλόνια που αναπτύσσονται στο Μεξικό.

Η προοπτική των φάρων παρακολούθησης να αιωρούνται από πάνω έχει προσελκύσει την προσοχή των υπερασπιστών των πολιτικών δικαιωμάτων που λένε ότι δημιουργούν ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

Η World View είναι μία από τις εταιρείες που επιθυμούν να αναπτύξουν παρόμοια τεχνολογία ικανή να διεξάγει ευρεία παρακολούθηση

«Δεν πιστεύουμε ότι οι αμερικανικές πόλεις πρέπει να υπόκεινται σε επιτήρηση ευρείας περιοχής στην οποία κάθε όχημα θα μπορούσε να παρακολουθείται όπου κι αν πάει», είπε στον Guardian ο Jay Stanley, ανώτερος αναλυτής πολιτικής στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών.

«Ακόμη και στις δοκιμές, εξακολουθούν να συλλέγουν πολλά δεδομένα για τους Αμερικανούς: καθώς οι άνθρωποι οδηγούν προς τα γραφεία του συνδικάτου, την εκκλησία, το τζαμί, την κλινική Αλτσχάιμερ… Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο και να επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι ανησυχητικό να ακούς ότι αυτές οι δοκιμές πραγματοποιούνται, όχι από κάποιον άλλον αλλά από τον στρατό».

Οι δοκιμές από τον στρατό αντικατοπτρίζουν παρόμοιες προσπάθειες που πραγματοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως από μια startup που ονομάζεται World View.

Η World View, που εδρεύει στην Αριζόνα, εργάζεται για να κατασκευάσει αυτό που ονομάζει Stratollites-συστήματα επιτήρησης που τοποθετούνται σε μπαλόνι, τα οποία η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορούν να ελέγχονται από απόσταση και να ρυθμίζονται χρησιμοποιώντας τη δική της αποκλειστική τεχνολογία.

Σε μια δοκιμή άνευ προηγουμένου, ένα μπαλόνι World View ολοκλήρωσε με ασφάλεια μια αποστολή 16 ημερών, πλοηγώντας πάνω από πολιτείες στις δυτικές ΗΠΑ, τον Ιούνιο.

Η World View βλέπει τις συσκευές της σε μια σειρά εφαρμογών, όπως «εντοπισμός καταστροφών και πρώτη αντίδραση, επικοινωνίες, πρόβλεψη καιρού και βοήθεια παρακολούθησης για τα στρατεύματα των ΗΠΑ».

Η εταιρεία έχει επίσης διατυπώσει την ιδέα να προσφέρει τις συσκευές της σε επιβολής του νόμου- μια προοπτική που έχει επίσης συγκεντρώσει επικρίσεις από την ACLU.

Με την ολοκλήρωση της πτήσης, το αλεξίπτωτο αποσπάται από το μπαλόνι μεγάλου υψόμετρου και γλιστράει την κάψουλα πίσω με ασφάλεια σε μια προσγείωση στη Γη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η κάψουλα θα προσφέρει επίσης «πρωτοφανή και οικονομικά προσιτή πρόσβαση στο περιβάλλον κοντά στο διάστημα» για εκπαιδευτικούς, ερευνητές, ιδιωτικές εταιρείες και κρατικούς φορείς.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμαστικής πτήσης», δήλωσε η Jane Poynter, Διευθύνουσα Σύμβουλος της World View.

«Αντιπροσωπεύει ένα θεμελιώδες επίτευγμα που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να προσφέρουμε μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή στους Ταξιδιώτες μας».

Η δοκιμαστική πτήση αντιπροσώπευε το παρθενικό ταξίδι του οχήματος Tycho της World View, ενός επαναχρησιμοποιούμενου εμπορικού σκάφους που δίνει ευκαιρίες έρευνας σε τομείς όπως οι επικοινωνίες, η επιτήρηση, η τηλεπισκόπηση και η πρώτη απόκριση.


Σάββατο 4 Φεβρυαρίου 2023.

Αμερικάνικα ή Κινέζικα τα balloons;

Σε εντελώς αντίθετη τροχιά από την αμερικανική κυβέρνηση και τις αποφάσεις της όσον αφορά την παρουσία του κινεζικού αερόστατου στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ εμφανίζονται οι ρεπουμπλικάνοι, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος Biden και το Υπουργείο Άμυνας δεν κάνουν αρκετά προκειμένου να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια της χώρας-γράφουν οι Laura Kelly και Brad Dress στο The Hill.

Ο πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων Kevin McCarthy (R-Calif.) κάλεσε άμεσα για ενημέρωση την Gang of Eight, τα κορυφαία μέλη του Κογκρέσου που λαμβάνουν απόρρητες πληροφορίες από την εκτελεστική εξουσία, εκφράζοντας ανησυχία για την παραβίαση του εναέριου χώρου των ΗΠΑ. «Η θρασύδειλη περιφρόνηση της Κίνας για την κυριαρχία των ΗΠΑ είναι μια αποσταθεροποιητική ενέργεια που πρέπει να αντιμετωπιστεί και ο Πρόεδρος Biden δεν μπορεί να σιωπήσει», έγραψε ο McCarthy στο Twitter.


Ο πρώην Πρόεδρος Trump κάλεσε να «ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ» στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social το πρωί της Παρασκευής, απηχώντας εκκλήσεις πολλών Ρεπουμπλικανών νομοθετών στο Twitter.

«Ο Biden θα πρέπει να καταρρίψει αμέσως το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι», συμφώνησε την Πέμπτη η βουλευτής Marjorie Taylor Greene (R-Ga.). «Ο πρόεδρος Trump δεν θα το ανεχόταν ποτέ αυτό. Ο πρόεδρος Trump δεν θα ανεχόταν ποτέ να συμβαίνουν πολλά παρόμοια πράγματα στην Αμερική».

Το Πεντάγωνο αναγνώρισε το αερόστατο ως «μπαλόνι επιτήρησης μεγάλου υψόμετρου» και είπε ότι δεν θα το καταρρίψει επειδή η πτώση των συντριμμιών θα αποτελούσε κίνδυνο για τους ανθρώπους στο έδαφος. Η Κίνα ζήτησε ψυχραιμία το πρωί της Παρασκευής, έχοντας αρνηθεί νωρίτερα αυτούς τους ισχυρισμούς. Σε ανακοίνωσή του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι επρόκειτο για ένα μη στρατιωτικό ερευνητικό αερόπλοιο που μελετά τον καιρό και που παρασύρθηκε εκτός πορείας.

Το Πεκίνο (που συμμετείχε διά μέσω του Εργαστηρίου Ιολογίας της Wuhan στο project της planδημίας) εξέφρασε τη λύπη του που εισήλθε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, λέγοντας ότι η κινεζική κυβέρνηση «δεν έχει πρόθεση να παραβιάσει το έδαφος και τον εναέριο χώρο οποιασδήποτε κυρίαρχης χώρας».

Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη απαντήσει στους κινεζικούς ισχυρισμούς. Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken φέρεται να ανέβαλε ένα ταξίδι στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα μετά τον εντοπισμό του μπαλονιού.

Την ίδια στιγμή, ο γερουσιαστής Steve Daines (R-Mont.) έστειλε μια οργισμένη επιστολή προς το Πεντάγωνο το βράδυ της Πέμπτης μετά την αναφορά του μπαλονιού από αξιωματούχους της Άμυνας, ότι βρίσκονταν πάνω από την Πολιτεία του, την Μοντάνα, όπου υπάρχει μια μεγάλη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας που φιλοξενεί πυρηνικούς πυραύλους. «Απαιτώ απαντήσεις από την κυβέρνηση Biden σχετικά με το κατασκοπευτικό μπαλόνι που πέταξε πάνω από τον εναέριο χώρο μας», έγραψε στο Twitter. «Η διοίκηση απέτυχε να προστατεύσει τα σύνορά μας και τώρα απέτυχε να προστατεύσει τους ουρανούς μας».

Αμερικανός αξιωματούχος είπε στην Washington Post ότι κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια είχαν παρατηρηθεί στη Χαβάη πέρυσι και άλλες φορές στον Ειρηνικό. Ο Timothy Heath, ανώτερος ερευνητής διεθνούς άμυνας στην RAND Corporation, ανέφερε ότι τα αερόστατα παρακολούθησης -η χρήση των οποίων χρονολογείται από τον Εμφύλιο Πόλεμο- αποτελούν μια σχετικά φθηνή και δύσκολα ανιχνεύσιμη μέθοδο συλλογής πληροφοριών.

«Μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν επειδή δεν υπάρχει πολύ μέταλλο πάνω τους, έτσι τα ραντάρ δεν θα τα βρουν εύκολα… μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ένα μέρος και απλώς να τα αφήσετε εκεί. Οι νεότερες τεχνολογίες επιτρέπουν τη σύνδεση μικρών κινητήρων, ώστε να μπορείτε να κάνετε προσαρμογές στη θέση του μπαλονιού και στη συνέχεια να παραμείνουν σε ένα μέρος για αρκετή ώρα», είπε.

Ωστόσο, η ανακάλυψη του μπαλονιού σε ευαίσθητες αμερικανικές στρατιωτικές τοποθεσίες σηματοδοτεί μια σοβαρή πρόκληση και έρχεται σε μια στιγμή που οι στρατιωτικές εντάσεις των ΗΠΑ και της Κίνας είναι εξαιρετικά υψηλές, δήλωσε ο Anthony Ruggiero, ανώτερος συνεργάτης στο Ίδρυμα για την Άμυνα των Δημοκρατιών και πρώην αναπληρωτής βοηθός του Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

«Είναι πιθανό η Κίνα να προσπαθεί να διερευνήσει και να δει πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε κάτι τέτοιο. Είναι πιθανό να προσπαθούν να δοκιμάσουν αν η κυβέρνηση Biden αποσπάται από τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Οι ΗΠΑ βλέπουν την Κίνα ως τον κύριο ανταγωνιστή τους σχεδόν σε κάθε μέτωπο -διπλωματικό, στρατιωτικό, οικονομικό και ιδεολογικό- και το ταξίδι του Blinken στο Πεκίνο αναμενόταν να διαχειριστεί αυτoύς τους τομείς έντονου ανταγωνισμού προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση.

Μεταξύ των πιο άμεσων ανησυχιών είναι η αποφυγή μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης ΗΠΑ και Κίνας για την Ταϊβάν, όπου η Ουάσιγκτον φοβάται ότι το Πεκίνο προετοιμάζει μια εισβολή στο αυτοδιοικούμενο νησί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η Κίνα τάχθηκε στο πλευρό της Ρωσίας εν μέσω της στρατιωτικής της επίθεσης στην Ουκρανία, έχει επεκτείνει το απόθεμα πυρηνικών όπλων της και γενικά θεωρείται ότι έχει φιλοδοξίες να ξεπεράσει τις ΗΠΑ στρατιωτικά, τεχνολογικά και οικονομικά.

Ο Jim Townsend, ο οποίος υπηρέτησε ως αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας για θέματα ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Obama, ανέφερε ότι η παρουσία του κινζεικού αερόστατου παρακολούθησης λειτουργεί σε μια «γκρίζα ζώνη» σύγκρουσης –δραστηριότητες που οι αναλυτές ασφαλείας περιγράφουν ως προκλητικές και ενοχλητικές, αλλά κάτω από κατώφλι της ενεργής στρατιωτικής δραστηριότητας. «Μας πιέζουν να δούμε πώς θα αντιδράσουμε» είπε.

Μπαλόνι και στη Λατινική Αμερική

Κατασκοπευτικό μπαλόνι εντοπίστηκε και στη Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ, μια ημέρα μετά τον εντοπισμό ενός τέτοιου μηχανισμού στον αμερικανικό εναέριο χώρο, προκαλώντας την αναβολή της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Κίνα. «Εχουμε αναφορές για ένα μπαλόνι που πετά πάνω από τη Λατινική Αμερική. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ακόμη ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη τοποθεσία.

Oπως επεσήμανε ο Guardian, Αμερικανός αξιωματούχος εκτίμησε ότι το δεύτερο μπαλόνι δεν φαίνεται να κατευθύνεται προς τον αμερικανικό εναέριο χώρο.

Eίμαι ο καθηγητής Angus Dalgleish [Professor. St George’s, University of London], αυτό είναι το βιογραφικό μου και έχω να σας πω μία ιστορία

Eνα από τα μεγαλύτερα ψέματα που έχουν ειπωθεί ποτέ στον βρετανικό λαό, καθώς δεν υπήρχε καθόλου επιστήμη σε αυτό

Covid ήταν το όνομα της νόσου που προκλήθηκε από έναν νέο κορωνοϊό, ο οποίος οδήγησε σε μια νέα αναπνευστική ασθένεια στη Wuhan της Κίνας, η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο, πρώτα στην Ιταλία και μετά στην υπόλοιπη Ευρώπη, Αμερική, Νότια Αμερική και την Άπω Ανατολή.

By Angus Dalgleish [express.co.uk]

Aναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη Ιανουαρίου 2020 και ένα μεγάλο κύμα μόλυνσης έγινε εμφανές τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020, όταν η κυβέρνηση πανικοβλήθηκε και με τη συμβουλή της SAGE και των μοντελιστών εισήγαγε ένα εντελώς περιττό lockdown καθώς, μέχρι την εισαγωγή του το πρώτο κύμα μειώνονταν. Εκ των υστέρων, ο ιός ήταν ξεκάθαρα στην Ευρώπη τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και παρόλο που ένα κύμα οξείας ασθένειας αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στη Wuhan τον Νοέμβριο του 2019, υπήρχαν αναφορές για παρόμοια ασθένεια ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι η αιτία του Covid ήταν ένας κοροναϊός και ότι ήταν διαφορετικό από τα δύο προηγούμενα κρούσματα, δηλαδή το SARS-1, που αφορούσε απευθείας μετάδοση με νυχτερίδα σε ένα ενδιάμεσο ζώο γνωστό ως μοσχοκάρυδο και το MERS, που ξέσπασε στο Μέση Ανατολή και περιλάμβανε τις καμήλες ως ενδιάμεσο.

Όταν ο ιός ταυτοποιήθηκε και αναλύθηκε η αλληλουχία του και ονομάστηκε SARS-COV-2, όλοι υποθέτουν αμέσως ότι προήλθε από νυχτερίδα και αναζητήθηκε το κυνήγι ενός ενδιάμεσου, ειδικά στις κρεαταγορές.

Η αφήγηση σε όλο τον κόσμο ότι επρόκειτο σαφώς για έναν ιό που προήλθε απευθείας από μια νυχτερίδα (και πιθανώς εμπλέκεται άλλο ζώο) στις διαβόητες υγρές αγορές στη Wuhan, οι οποίες δεν απείχαν και τόσο μακριά από ένα σημαντικό ινστιτούτο ιολογίας, γνωστό ως Iνστιτούτο Ιολογίας της Wuhan (WIV). Ηταν ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι ο Covid ήταν η αιτία ενός άλλου άλματος από μια νυχτερίδα σε έναν ανθρώπινο κορωνοϊό, επειδή οι δύο τελευταίες επιδημίες είχαν αποδειχθεί ότι ήταν ακριβώς αυτό.

Μόλις δημοσιεύθηκε η αλληλουχία του ιού, οι συνάδελφοί μου στη Νορβηγία, ο Birger Sørensen και ο Andres Susrud αξιολόγησαν αμέσως την αλληλουχία όσον αφορά τον σχεδιασμό ενός βέλτιστου εμβολίου. Είχα συμμετάσχει στην πολύ επιτυχημένη προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα μοναδικό εμβόλιο κατά του HIV, το οποίο στην πραγματικότητα ήταν πολύ αποτελεσματικό και δεν ακολούθησε καμία από τις αρχές που είχαν ακολουθήσει τα κύρια εμβόλια για τον HIV για 30 χρόνια χωρίς καμία επιτυχία.

Αντί να χρησιμοποιούν απλώς το σύνολο ενός συστατικού ενός ιού, όπως ο φάκελος ή η ακίδα, η προσέγγισή τους ήταν να αναζητήσουν την αχίλλειο πτέρνα του ιού και να σχεδιάσουν το εμβόλιο γύρω από αυτό.

Ενώ εξετάσαμε προσεκτικά αυτά τα χαρακτηριστικά, έγινε αμέσως προφανές ότι αυτός ο ιός ήταν εξαιρετικά απίθανο να προήλθε από νυχτερίδα, ακόμη και μέσω άλλου ζώου, καθώς είχε ενθέματα γύρω από την περιοχή δέσμευσης του υποδοχέα και – ένα χαρακτηριστικό που δεν υπάρχει σε κανέναν παρόμοιο ιό – το κάνουν πιο μολυσματικό.

Επιπλέον, αυτά τα χαρακτηριστικά είχαν προηγουμένως δημοσιευτεί από ερευνητές στο Ινστιτούτο της Wuhan, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο ερευνητικό εργαστήριο για τον κορονοϊό στον κόσμο.

Επομένως, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι πιθανότητες αυτός ο ιός να μην ήταν φυσικός αλλά να είχε διαφύγει από το εργαστήριο ήταν εξαιρετικά υψηλές και επισημάναμε ότι ο SARS-1 είχε δραπετεύσει από εργαστήρια υψηλής ασφάλειας σε περισσότερες από έξι περιπτώσεις από την απομόνωσή του, στο παρελθόν.

Γράψαμε ένα χειρόγραφο και το μοιραστήκαμε με την κυβέρνηση, το υπουργικό συμβούλιο και τους επιστημονικούς συμβούλους λέγοντας ότι ήταν εξαιρετικά πιθανό να επρόκειτο για εργαστηριακή απόδραση και να είχε σαφείς και παρούσες επιπτώσεις στην ασφάλεια.

Φανταστείτε την έκπληξή μας όταν μας είπαν αρκετά κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν εργαστηριακή απόδραση και ήταν μια φυσική ζωονόσος.

Προσπαθήσαμε να το δημοσιεύσουμε σε πολλές περιπτώσεις και κάθε ένα από τα κορυφαία περιοδικά, συμπεριλαμβανομένων των Nature, Science, The Lancet και πολλών άλλων αρνήθηκαν να το δημοσιεύσουν καθώς δεν ήταν προς το δημόσιο συμφέρον.

Αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει ήταν μια πλήρης καταστολή οποιασδήποτε συζήτησης σχετικά με την προέλευση, η οποία φαίνεται να είχε ως κίνητρο τον Tony Fauci από το NIAID στην Αμερική.

Πράγματι, είχε τόσο μεγάλη πρόθεση να ακυρώσει οποιαδήποτε απόδειξη της προέλευσης που παρήγγειλε μια εργασία σε μια ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι τώρα γνωρίζουμε ότι είχαν επίσης ανησυχίες ότι μπορεί να μην είναι φυσικό, αλλά παρόλα αυτά, δημοσίευσαν την εργασία στο Nature Medicine ισχυριζόμενοι πως όλα τα τα στοιχεία έδειξαν ότι ήταν απολύτως φυσικής προέλευσης και δεν ήταν ιός που διέρρευσε στο εργαστήριο.

Αυτή η εργασία δημοσιεύτηκε στο Nature Medicine και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από τον Tony Faucci ως απόλυτη απόδειξη ότι δεν ήταν διαρροή εργαστηρίου.

Αυτό που ήταν απίστευτο ήταν ότι αυτή η αφήγηση επιλέχθηκε από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και την πλειονότητα των επιστημόνων, που θα έπρεπε να ήξεραν καλύτερα από το να αποδεχτούν την αφήγηση, να κοιτάξουν τα πραγμαικά στοιχεία.

Ο Birger Sorensen και εγώ καταφέραμε να βγάλουμε τις παρατηρήσεις μας μόνο με τη μεταμφίεση ενός χαρτιού για το εμβόλιο, το οποίο δημοσιεύτηκε στο QRB Discovery, ένα περιοδικό με κλίση στη βιοφυσική που εκτίμησε το επιχείρημά μας ότι τα ένθετα επηρέασαν τη φόρτιση του ιού και γι’ αυτό ήταν σε θέση να είναι τόσο μολυσματικό.

Αν και αγνοήθηκε, αυτό το χαρτί επρόκειτο σύντομα να κατέβει ένα ρεκόρ πάνω από ένα τέταρτο του εκατομμυρίου φορές!

Η αφήγηση ότι αυτό δεν θα μπορούσε να προέρχεται από εργαστήριο, παρόλο που ήταν πολύ περίεργο ότι το ξέσπασμα θα έπρεπε να είχε συμβεί σε ένα μέρος που δεν ήταν γνωστό για τα κρούσματα του κορωνοϊού, τηρήθηκε τόσο έντονα που ακόμη και στη Δύση οποιαδήποτε πρόταση ότι μπορεί να ήταν λόγω εργαστηριακού ατυχήματος έκλεισε με κραυγές ξενοφοβίας.

Μεταξύ πολλών άλλων καταπατήσεων ήταν ο ισχυρισμός ότι αυτό ήταν κάποιο είδος θεωρίας συνωμοσίας.

Η αφήγηση της «διαρροής εργαστηρίου ως θεωρίας συνωμοσίας» ήταν τόσο ισχυρή που κατέληξε να λογοκρίνει τη συζήτηση σε όλα τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και μόνο οι επιστήμονες που παρήγαγαν θεωρίες ή υποδείξεις ότι προερχόταν από μία νυχτερίδα με έναν πρωτότυπο κυκλικό τρόπο είχαν τη δυνατότητα να φωνάζουν.

Η καταστολή της Κίνας ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και ήταν τόσο προφανής μια και εξαφάνισαν όλα τα δείγματα και οι βάσεις δεδομένων είτε τροποποιήθηκαν είτε αποσύρθηκαν.

Πολύ καθυστερημένα, η Κίνα επέτρεψε σε μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων να διερευνήσει την αιτία του Covid και μια ομάδα επετράπη στην Κίνα για να καταλήξει ουσιαστικά σε μια επίσημη αναφορά που έλεγε ότι ήταν σαφώς φυσικής προέλευσης.

Τώρα, περισσότερα από δύο χρόνια αργότερα, δύο από τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτό, ο καθηγητής Colin Butler από την Aυστραλία και η Delia Randolph από το University of Greenwich, του Λονδίνου μίλησαν και είπαν ότι είναι σαφές τώρα ότι όλα τα στοιχεία υποστηρίζουν μια διαρροή εργαστηρίου και ότι υπήρξε καταστολή της αλήθειας.

Υπήρξε μυστικότητα και συγκάλυψη αυτού του ζητήματος σε πραγματικά Οργουελική Κλίμακα.

Πρώτα απ ‘όλα, γιατί τους πήρε τόσο πολύ καιρό και γιατί το σύνολο του κατεστημένου, τα περισσότερα κύρια μέσα ενημέρωσης και οι ανώτεροι επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Βασιλικής Εταιρείας, ήταν τόσο έτοιμοι να αγνοήσουν τα στοιχεία και να ακολουθήσουν μια αφήγηση που φαινόταν όλο και πιο αδύναμη, και πιο αδύναμη όσο περνάει ο χρόνος;

Έγινε προφανές ότι υπήρχε παντελής έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν αυτόν τον ιό προερχόμενο από φυσική πηγή.

Πράγματι, όλα τα στοιχεία έδειξαν ότι αυτός ο ιός, σε αντίθεση με το SARS και το MERS, ήταν τόσο εξαιρετικά προσαρμοσμένος να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα που δεν χρειάζονταν αρκετούς μήνες για να προσαρμοστεί στη μόλυνση ανθρώπων και στην πρόκληση ασθένειας, το έκανε αμέσως.

Παρόλο που ήταν ξεκάθαρο ότι οι κινεζικές αρχές είπαν ψέματα για την αρχική μόλυνση και τον τρόπο εξάπλωσής της.

Αρνήθηκαν να παραδεχτούν ότι εξαπλώθηκε από άτομο σε άτομο για αρκετές εβδομάδες και αρνήθηκαν να μοιραστούν πληροφορίες με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι αν ο ΠΟΥ είχε κάνει σωστά τη δουλειά του, ο ιός δεν θα είχε διαφύγει ποτέ εκτός Κίνας, καθώς τα αεροπλάνα εξακολουθούσαν να φεύγουν από την Κίνα και ειδικότερα την Wuhan, εβδομάδες αφότου η Κίνα είχε κλείσει όλες τις εσωτερικές της μεταφορές.

Υποκίνησαν ένα μάντρα lockdown, το οποίο ακολούθησε αλόγιστα η βρετανική κυβέρνηση και πολλοί άλλοι σε όλο τον κόσμο, μερικοί από τους οποίους ήταν ακόμη πιο δρακόντειοι, όπως η Αυστραλία.

Πράγματι, μόνο η Σουηδία είχε αρκετή λογική για να συνειδητοποιήσει ότι το lockdown δεν θα λειτουργούσε για έναν ιό που γεννήθηκε από το αναπνευστικό και εκ των υστέρων έχει ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα από όλες τις χώρες (με αυτές που έχουν τα χειρότερα lockdown, συχνά εμφανίζουν τα χειρότερα ποσοστά θνησιμότητας).

Η παγκόσμια κοινότητα επιστημόνων, συμπεριλαμβανομένων 2.000 επιφανών επιστημόνων στη Σουηδία, επέκρινε έντονα τον Andres Tegnell, τον επικεφαλής ιατρό στη Σουηδία, ο οποίος αρνήθηκε να συμβουλεύσει ένα lockdown και η σουηδική κυβέρνηση έδειξε μεγάλο θάρρος καθώς στάθηκε δίπλα του.

Άλλοι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι το lockdown ήταν απολύτως άσκοπο και ο καλύτερος τρόπος για να τον ελεγχθεί ήταν αφήνοντας τον ιό να εξαπλωθεί στην ανοσία της αγέλης και αυτό οδήγησε στη Διακήρυξη του Great Barrington, την οποία ήμουν ένας από τους πρώτους που υπέγραψαν.

Αυτή η αποτυχία να εμπλακεί με μια διαφορετική νοοτροπία επιφανών επιστημόνων και κλινικών γιατρών αυτή τη στιγμή πιθανότατα στοίχισε στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο λίρες, δεδομένης της μακροχρόνιας καταστροφικής κληρονομιάς του lockdown σε όλα, από την εκπαίδευση, την ψυχική υγεία και τη λανθασμένη διάγνωση που οδηγεί σε πρόωρους θανάτους από καρδιακές και άλλες παθήσεις, όπως ο καρκίνος.

Η βρετανική κυβέρνηση τις πρώτες ημέρες της πανδημίας είπε επανειλημμένα ότι ακολουθούσε την επιστήμη. Αυτό, για μένα, πρέπει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα που έχουν ειπωθεί ποτέ στον βρετανικό λαό, καθώς δεν υπήρχε καθόλου επιστήμη σε αυτό.

Φαίνεται ότι αγνοούσαν εντελώς τη διαφορά μεταξύ του lockdown και της καραντίνας, η τελευταία από τις οποίες ήταν αποτελεσματική και χρησιμοποιήθηκε από τη Νορβηγία για να εμποδίσει ανθρώπους από την Κίνα και άλλες χώρες να εισέλθουν στον πληθυσμό.

Ο Covid είναι ένας ιός του αναπνευστικού και το lockdown δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε αξιοποιηθεί για την αντιμετώπισή του.

Ο μόνος χρόνος για lockdown είναι για μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια, όπως ο Ebola, και ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι ΔΕΝ είχαμε να κάνουμε με έναν παράγοντα που σκοτώνει το 70% των ανθρώπων που μολύνει.

Τι διδάγματα αντλήσαμε από αυτό; Ουσιαστικά κανένα, αλλά στο μέλλον κάθε νέα απειλή, μολυσματική ασθένεια ή πανδημία πρέπει να αντιμετωπίζεται με ανοιχτό επιστημονικό διάλογο και όχι με την πλήρη καταστολή της αλήθειας, όχι με μυστικότητα και συγκάλυψη που δυστυχώς ο George Orwell προέβλεψε ήδη από το 1948 ως ένα πιθανό δυστοπικό τρομακτικό μέλλον.

>

Professor Angus Dalgleish studied medicine at University College London where he obtained an MBBS and a BSc in Anatomy. He is a Fellow of The Royal College of Physicians of the UK and Australia, Royal College of Pathologists and The Academy of Medical Scientists. After graduating and house jobs in London and Poole he spent a year in the flying doctor service in Queensland. He also trained in Internal Medicine and Oncology in Brisbane and Sydney.

Following an interest in how viruses caused cancer, he commenced an MD with Professor Robin Weiss, FRS at the Institute of Cancer Research and Royal Marsden Hospital. Following five years as a clinical scientist at the MRC’s clinical research centre in Northwick Park, he was appointed to the Foundation Chair in Oncology at St. George’s University of London in 1991. There his main interest has been the immunology of cancer and the development of immunotherapies to treat, in particular, melanoma.

He is a co-founder of Onyvax, a company set up in 1998 to make novel vaccines for common solid tumours, where he is currently Research Director.

He currently sits on eight editorial boards, is the author or co-author of peer reviewed scientific papers and over 70 chapters in medical books. He is the co-editor of five medical books. He has been on numerous grant committees and is currently on the European Commission Cancer Board.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK