kourdistoportocali.comThe Ones Who DoΟι Άριστοι του Κολλεγίου Αθηνών

Εικόνες+video

Οι Άριστοι του Κολλεγίου Αθηνών

Απόφοιτοι και Φίλοι στο Βήμα του Κολλεγίου

Το Κολλέγιο Αθηνών ιδρύθηκε το 1925 από φωτισμένους Έλληνες με πρωτεργάτες τον Εμμανουήλ Μπενάκη και τον Στέφανο Δέλτα και με την υποστήριξη διακεκριμένων Αμερικανών φιλελλήνων.

Ανήκει στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΕΕΙ), Σωματείο μη κερδοσκοπικό.
Επί έναν σχεδόν αιώνα λειτουργεί ως φάρος και κέντρο αριστείας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενσωματώνοντας τις καλύτερες παιδαγωγικές πρακτικές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Παρέχει ολοκληρωμένη παιδεία υψηλού επιπέδου με διεθνή κριτήρια, που εμπλουτίζεται από πρόγραμμα ποικίλων εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων και δράσεις κοινωνικής προσφοράς. Ενθαρρύνει τους μαθητές του να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους προσφέρει, ώστε να αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Διαμορφώνει υπεύθυνους πολίτες της Ελλάδας και του κόσμου και μελλοντικούς ηγέτες με πνευματική και ηθική δύναμη αλλά και ενεργό κοινωνική ευαισθησία, με βάση την ελληνική πνευματική κληρονομιά και τις φιλελεύθερες αξίες της Αμερικής και της Ευρώπης.

Kωστής Μαγκλάρας

Αποφοίτησε το 1987. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Imperial College London και έλαβε το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο του Stanford στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα. Από το 1998, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις στο Columbia Business School, έχοντας μάλιστα βραβευθεί με το Dean’s Award για το διδακτικό έργο του. Η έρευνά του επικεντρώνεται στα στοχαστικά μοντέλα και τα επιστημονικά δεδομένα με έμφαση στα στοχαστικά δίκτυα, τη μηχανική οικονομία και διοίκηση, την ποσοτική τιμολόγηση και τη διαχείριση εσόδων.

Το 2007, ο Καθηγητής Κωστής Μαγκλάρας ίδρυσε την εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Mismi Inc. με έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι Καθηγητής στην έδρα David και Lyn Silfen του Columbia Business School και από την 1η Ιουλίου 2019 Κοσμήτορας της Σχολής.

Την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 ο Κοσμήτορας του Columbia Business School Κωστής Μαγκλάρας ’87, μίλησε σε μαθητές μας για την επιτυχημένη ακαδημαϊκή του πορεία πέρα από τα σύνορα της χώρας και τους συμβούλευσε για όλα όσα πρέπει να προσέξουν κατά τα πρώτα επαγγελματικά βήματά τους.

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έκανε το Διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Berkley και εργάσθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη Θεωρητική Πληροφορική και τη διεπαφή της με τα Οικονομικά, τη Στατιστική και την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Θεωρείται ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο κάτω των 40 ετών, έχοντας καταφέρει να λύσει τον «γρίφο» του John Nash και το 2018 τιμήθηκε με το βραβείο Rolf Nevanlinna, που αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διακρίσεις Μαθηματικών διεθνώς.

Στα μελλοντικά του σχέδια περιλαμβάνεται η δημιουργία ενός ερευνητικού κέντρου διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα, με στόχο την αντιστροφή του φαινομένου του «brain drain» που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Μιχάλης Τριανταφύλλου

Ολοκλήρωσε το πτυχίο του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε Ναυτική Αρχιτεκτονική και Μηχανική των Ωκεανών και συνέχισε τις σπουδές του στο Massachusetts Institute of Technology (MIT) στη Βοστώνη.

Είναι γνωστός ως ο «πατέρας» της σύγχρονης βιομιμητικής, καθώς ανέπτυξε υποθαλάσσια ρομπότ, που βασίζονται και μιμούνται την κίνηση και τη συμπεριφορά των ψαριών, όπως το σχεδόν δύο μέτρων εργαστηριακό ρομπότ «Robo Tuna», που εκτίθεται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου. Όπως τονίζει ο ίδιος, τα ρομπότ και οι αισθητήρες που έχουν δημιουργηθεί, εμπνευσμένα από ζωντανούς οργανισμούς, ξεπερνούν τις μηχανές.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, ο Kαθηγητής Μιχάλης Τριανταφύλλου πραγματοποίησε ανοικτή ομιλία στο Κολλέγιο με τίτλο «Μαθαίνοντας από τη Βιομιμητική», παρουσιάζοντας την επαναστατική έρευνά του στο ΜΙΤ, η οποία έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στους τομείς της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης παγκοσμίως. Η ομιλία διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων του ΜΙΤ στην Ελλάδα MIT Club of Greece. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Σταμάτης Κριμιζής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Minnesota και Iowa των Ηνωμένων Πολιτειών. Διετέλεσε καθηγητής της Σχολής Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Iowa. Το 1968 ανέλαβε την ηγεσία της Ομάδας Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Το 1980 διορίσθηκε Chief Scientist στη Διοίκηση Διαστημικής Φυσικής, της οποίας έγινε Διευθυντής το 1991, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες περίπου 600 επιστημόνων, μηχανικών και άλλου προσωπικού. Από τον Απρίλιο του 2004 είναι Oμότιμος Διευθυντής.

Μεταξύ άλλων, έχει αναλάβει Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας. Επίσης, πρωτοστάτησε στην υλοποίηση του Προγράμματος Discovery της NASA, που αφορά στις πλανητικές αποστολές χαμηλού κόστους, ενώ συμμετείχε στην ομάδα αποστολής του διαστημόπλοιου New Horizons.

Την Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, ο Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής «συνόδευσε» τους μαθητές του Κολλεγίου σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα, με την ομιλία του «Το διαστημόπλοιο New Horizons στον Πλούτωνα και στην Έσχατη Θούλη». Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία στο βίντεο που ακολουθεί.

SHARE

Περισσότερα

MORE THE ONES WHO DO

TOP LINE

Στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η Ελευθερία της Ευρώπης η οποία δέχεται επίθεση από το Ισλάμ του σκότους
Ο αγχωμένος CEO της Pfizer, ο ψύχραιμος Τούρκος και ο επικεφαλής της Moderna που ξεπούλησε τις μετοχές του
H Σιγκαπούρη, κράτος-υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επιστρέφει στα lockdown
Σοκαρισμένος ο διάσημος παρουσιαστής Bill Maher και χιλιάδες άλλοι εμβολιασθέντες καθώς εμφανίζονται θετικοί στον ιό!
To τρομακτικό μυστικό που δεν άντεξε η Μelinda; O Gates το 2015 προανήγγειλε την πανδημία και την ίδια χρονιά επένδυσε σε εμβόλια mRNA
ΣΟΚ στις ΗΠΑ> 8 μέλη των New York Yankees θετικοί στον ιό παρότι είχαν εμβολιασθεί πλήρως!
Prem Watsa> Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη
Global Health Governance μέσω Εμβολίων. Σατανικό σχέδιο ή θεωρία συνωμοσίας;
Γερμανοί υποστηρίζουν ότι βρήκαν την αιτία της πρόκλησης θρόμβων από τα εμβόλια
Πως τα θύματα του Παιδόφιλου Epstein “ακουμπάνε” τον Φιλάνθρωπο Gates
Μεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη
Επείγουσα προειδοποίηση για την ινδική παραλλαγή κορωνοϊού> 10.000 στα νοσοκομεία μέσα σε ένα μήνα