kourdistoportocali.comThe Ones Who DoMargalit Startup City-Ισραήλ> Επέκταση της αγροτικής επανάστασης μέσα από τη συνεργασία με τη γαλλική Sencrop International

18 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης

Margalit Startup City-Ισραήλ> Επέκταση της αγροτικής επανάστασης μέσα από τη συνεργασία με τη γαλλική Sencrop International

Ο Erel N. Margalit, PhD είναι ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες του startup nation (Iσραήλ)

Αντιγράφουμε από το σχετικό δελτίο τύπου της JVP-Jerusalem Venture Partners!

Από τη Λιλ στη Γαλιλαία! Επέκταση της αγροτικής επανάστασης!

Η γαλλική εταιρεία Sencrop International, η οποία ιδρύθηκε το 2016 από τον Michael Bruniaux, είναι μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας μικροκλίματος, με τη μεγαλύτερη συνδεδεμένη κοινότητα αγροτών στην Ευρώπη.

Σήμερα ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 18 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την JVP-Jerusalem Venture Partners!

Η Sencrop δίνει τη δυνατότητα στους αγρότες να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις και να μειώνουν τους κινδύνους των καλλιεργειών τους, με θετικό αγροτοπεριβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η επένδυση έρχεται ως μέρος μιας ουσιαστικής συνεργασίας με τον επίσημο επενδυτικό βραχίονα της γαλλικής κυβέρνησης, την BPI France, με επικεφαλής τον ιδρυτή και πρόεδρo Erel Margalit, και για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι.

Η επένδυση στη Sencrop International είναι μέρος του ευρύτερου οράματός μας για τη δημιουργία εταιρειών που παρέχουν πρωτοποριακές λύσεις στις πιο κρίσιμες προκλήσεις του κόσμου.

Τα πρόσθετα κεφάλαια θα υποστηρίξουν την ομάδα για να φέρει την πρωτοποριακή τεχνολογία μικροκλίματος της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική και στις ευρύτερες παγκόσμιες αγορές.

Αυτή είναι μια στρατηγική win-win μεταξύ των δύο χωρών, του Ισραήλ και της Γαλλίας.

Ως μέρος της ενίσχυσης της συνεργασίας, η Sencrop θα ανοίξει το πρώτο της υποκατάστημα στο κέντρο καινοτομίας μας – Margalit Startup City Galil, Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος Macron το χαιρέτισε ρητά αυτό, όπως και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Gadi Porat, Γενικό Συνεργάτη της JVP, και τον Alexander Dahan από την επενδυτική ομάδα της JVP, για τη συνοδεία της ομάδας σε αυτή τη συναρπαστική διαδικασία.

Πολύ σπουδαία πράγματα πρόκειται να προκύψουν.

From Lille to the Galilee! Expanding the agricultural revolution!

Founded in 2016 by Michael Bruniaux, French company Sencrop International is a leading micro-climate technology company, with the largest connected community of farmers in Europe. Today it has announced it has raised $18M in a funding round led by JVP!
Sencrop empowers farmers to make better decisions and reduce their crop risks, with a positive agro-environmental footprint.

The investment comes as part of a substantial collaboration with the French Government’s official investment arm, BPI France, led by our Founder & Chairman Erel Margalit, and of which we are very proud. Investing in Sencrop is part of our wider vision to build companies that provide ground-breaking solutions to the world’s most critical challenges. The additional funds will support the team in bringing the company’s ground-breaking micro-climate technology to North American and the wider global markets.

This is a win-win strategy between both countries, Israel and France. As part of strengthening the cooperation, Sencrop will open its first branch in our innovation center- Margalit Startup City Galil, Israel. President Macron has expressly welcomed this, as has France’s Finance Minister Bruno Le Maire.

We would like to thank Gadi Porat, JVP’s General Partner, and Alexander Dahan from JVP’s investment team, for accompanying the team in this exciting process.

Great things are about to grow

Erel N. Margalit, PhD

Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος, JVP-Jerusalem Venture Partners, Margalit Startup City

Ο Erel N. Margalit, PhD είναι ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες του startup nation (Iσραήλ), εισάγοντας την καινοτομία και την επιχειρηματική ηγεσία στις πιο πιεστικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της χώρας.

Πριν από είκοσι επτά χρόνια ο Erel ίδρυσε την JVP, μια πρωτοπόρο στον κλάδο των επιχειρηματικών κεφαλαίων που μετατράπηκε σε ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα που συνδυάζει επιχειρηματικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Επιλέχθηκε από το Forbes ως ο κορυφαίος μη Αμερικανός επιχειρηματίας, ένας που συνδυάζει το κοινωνικό κέρδος με τις έξυπνες επενδύσεις. Ο Erel επιλέχθηκε επίσης από την prestigious business Έκδοση του Ισραήλ The Marker ως ο «venture capitalist with the golden touch». Με βάση το όραμά του, το μοντέλο Margalit Startup City ιδρύθηκε δημιουργώντας κέντρα αριστείας στην Jerusalem τη Beer Sheva, τη Galilee και τη Haifa along μαζί με τη New York City, ενσωματώνοντας επενδύσεις, ευκαιρίες και αντίκτυπο.

Ο Erel ήταν στην πρώτη γραμμή πολλών global exits (Τι είναι μια στρατηγική εξόδου; Μια στρατηγική εξόδου είναι ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που εκτελείται από έναν επενδυτή, έναν έμπορο, έναν επιχειρηματία επιχειρηματικού κεφαλαίου ή έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης για τη ρευστοποίηση μιας θέσης σε ένα χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο ή τη διάθεση ενσώματων περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης εφόσον πληρούνται ή ξεπεραστούν τα προκαθορισμένα κριτήρια.

Μια στρατηγική εξόδου μπορεί να εκτελεστεί για την έξοδο από μια μη αποδοτική επένδυση ή το κλείσιμο μιας μη κερδοφόρας επιχείρησης. Σε αυτή την περίπτωση, ο σκοπός της στρατηγικής εξόδου είναι ο περιορισμός των απωλειών.

Μια στρατηγική εξόδου μπορεί επίσης να εκτελεστεί όταν μια επένδυση ή επιχειρηματική επιχείρηση έχει επιτύχει τον στόχο κέρδους της. Για παράδειγμα, ένας άγγελος επενδυτής σε μια startup εταιρεία μπορεί να σχεδιάσει μια στρατηγική εξόδου μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO).

Άλλοι λόγοι για την εκτέλεση μιας στρατηγικής εξόδου μπορεί να περιλαμβάνουν μια σημαντική αλλαγή στις συνθήκες της αγοράς λόγω ενός καταστροφικού γεγονότος. νομικοί λόγοι, όπως ο σχεδιασμός ακινήτων, οι αγωγές ευθύνης ή το διαζύγιο· ή για τον απλό λόγο ότι ένας ιδιοκτήτης/επενδυτής επιχείρησης συνταξιοδοτείται και θέλει να εξαργυρώσει.

Οι στρατηγικές εξόδου επιχειρήσεων δεν πρέπει να συγχέονται με τις στρατηγικές εξόδου από συναλλαγές που χρησιμοποιούνται στις αγορές τίτλων) και η JVP έχει επανειλημμένα καταταχθεί ως ένα από τα αμοιβαία κεφάλαια με τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο από την Preqin.

Υπό την ηγεσία του Erel, η JVP έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, καθώς και από ιδιωτικά κεφάλαια, δωρεές, συντάξεις και παγκόσμια εταιρικά κεφάλαια. Η JVP χαίρει μεγάλης εκτίμησης για την ικανότητά της να μετατρέπει ιδέες σε κορυφαίους κλάδους και διεθνείς παίκτες. Η JVP συνέβαλε καθοριστικά στην οικοδόμηση ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες από το Ισραήλ, διευκολύνοντας 36 exits μαζί με 12 Αρχικές Δημόσιες Προσφορές στο NASDAQ, συμπεριλαμβανομένου της εταιρίας λογισμικού CyberArk (NASDAQ: CYBR, κεφαλαιοποίηση 4,7 δισεκατομμυρίων $), της QLIK Technologies (NASDAQ: QLIK, then $4B (4 δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίηση) και Cogent Communications (NASDAQ: CCOI, κεφαλαιοποίηση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) καθώς και τη πώληση 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Chromatis στην Lucent Technologies, την εισαγωγή και πώληση της Netro για 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η Cyoptics (εξαγοράστηκε από την Avago για 434 δολάρια M), XtremIO (εξαγοράστηκε από την EMC για 435 εκατομμύρια δολάρια), Precise (IPO και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από τη Veritas), Scorpio (εξαγοράστηκε από την US Robotics), Fundtech, ViryaNet, Jacada, Allot και πολλά επιτυχημένα deals. Με περισσότερες από 160 επενδύσεις, οι εταιρείες χαρτοφυλακίου της JVP συνεχίζουν να οδηγούν τις παγκόσμιες αγορές σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως μέλους της ισραηλινής Knesset, μεταξύ των ετών 2013 – 2017, ο Erel υπηρέτησε ως μέλος της Security and Foreign Affairs Committee και της Finance Committee. Ο Erel ηγήθηκε της Knesset’s Cybersecurity Taskforce και της Taskforce για την ανάπτυξη στο North και South του Ισραήλ, υλοποιώντας διάφορες πρωτοβουλίες οικονομικής ανάπτυξης σε όλη τη χώρα.

Tα γραφεία της Margalit στο Tel Aviv

 

Cybersecurity Taskforce and the Taskforce

Μαζί με τις επιχειρηματικές επιτυχίες, ο Erel και η σύζυγός του Debbie αναγνώρισαν τα κοινωνικοοικονομικά κενά μεταξύ των μειονεκτούντων παιδιών της Ιερουσαλήμ και τα ώθησε να δημιουργήσουν το πρόγραμμα κοινωνικού αντίκτυπου Margalit Startup City Community «Bakehila». Αυτό που ξεκίνησε στην Ιερουσαλήμ πριν από είκοσι χρόνια είναι ένας πλέον εθνικά αναγνωρισμένος εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αυξάνει τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα και προωθεί την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη. Περισσότεροι από 40.000 φοιτητές σε εθνικό επίπεδο, Εβραίοι και Άραβες, έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα της κοινότητας Margalit Startup City καθώς το πρόγραμμα συνεχίζει να επεκτείνει την εμβέλειά του.

Ο Erel ηγείται επίσης της Πρωτοβουλίας Καινοτομίας για τις χώρες της Λεκάνης της Μεσογείου, εμπλέκοντας τις αραβικές χώρες σε έργα γύρω από την καινοτομία στην ευρωμεσογειακή περιοχή.

Jerusalem Venture Partners VP> Ξεκινάμε νέοι και στοχεύουμε ψηλά

Η Jerusalem Venture Partners (VP) ιδρύθηκε το 1993 στο πλαίσιο του φημισμένου προγράμματος Yozma από τον Dr. Erel Margalit και έχει δημιουργήσει και επενδύσει σε περισσότερες από 150 εταιρείες στο Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η επενδυτική στρατηγική της JVP καθοδηγείται από μια βαθιά τεχνογνωσία στον εντοπισμό ευκαιριών από την αρχή και στην ανάπτυξή τους σε παγκόσμιους ηγέτες του κλάδου. Μέσω της εστίασής μας στο θέμα και του ισχυρού δικτύου στρατηγικών συνεργατών μας, επιδιώκουμε να παραμείνουμε μπροστά στις τελευταίες τάσεις της αγοράς και να ανταποκρινόμαστε στις πιο σχετικές ανάγκες της αγοράς. Το μοναδικό μοντέλο Margalit Startup City και η αφοσιωμένη ομάδα του διασφαλίζουν ότι προσφέρουμε αποτελεσματικά αυτήν την προστιθέμενη αξία απευθείας σε κάθε μία από τις τρέχουσες και μελλοντικές εταιρείες χαρτοφυλακίου μας.

Με πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν από 8 ταμεία και ένα πλούσιο δίκτυο στρατηγικών και επιχειρηματικών εταίρων που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο, η JVP έχει οδηγήσει μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο αξιοσημείωτες exits από το Ισραήλ. Με 36 exits, 12 αρχικές δημόσιες προσφορές στο NASDAQ και ένα μακρύ κατάλογο πωλήσεων του κλάδου, το JVP έχει επανειλημμένα αναγνωριστεί με βραβεία του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της συνεπούς απόδοσης VC από την Preqin, του βραβείου των πιο ενεργών κεφαλαίων VC από την IVC και του ταμείου της χρονιάς από το Geektime.

Το Margalit Startup City Jerusalem, που βρίσκεται στο ιστορικό κτίριο British Mandate MINT στην καρδιά της Ιερουσαλήμ, είναι ένας μοναδικός hub of innovation που έχει γίνει πόλος έλξης καινοτομίας και αυθεντίας από όλο τον κόσμο. Με τη Margalit Startup City στην Ιερουσαλήμ, το επίκεντρο του κυβερνοχώρου στην Be’er Sheva και στο International NYC Cyber ​​Center της Νέας Υόρκης, η JVP δημιουργεί την πλειονότητα της δικής της ροής συμφωνιών από το φυτώριο αναζητώντας πρωτοποριακές νέες καινοτομίες.
Φημισμένη για την πρακτική της προσέγγιση στην υποστήριξη και καθοδήγηση των εταιρειών της, η JVP καλωσορίζει παγκόσμιους στρατηγικούς και επενδυτικούς εταίρους σε όλες τις φάσεις του κύκλου ωριμότητας, με σκοπό τη δημιουργία ανατρεπτικών τεχνολογιών και λύσεων.

>

Erel N. Margalit, PhD
Founder and Executive Chairman, JVP, Margalit Startup City

Erel N. Margalit, PhD is one of the chief architects of the startup nation, bringing innovation and entrepreneurial leadership to the country’s most pressing political, economic, and social challenges.

Twenty-seven years ago Erel founded JVP, a pioneer in the venture capital industry that turned into a globally recognized brand that combines business and social impact. He was chosen by Forbes as the leading non-American venture capitalist, one that combines social profit along with smart investment. Erel was also chosen by Israel’s prestigious business publication The Marker as the “venture capitalist with the golden touch.” Based on his vision, the Margalit Startup City model was established creating centers of excellence in Jerusalem, Beer Sheva, Galilee and Haifa along with New York City incorporating investments, opportunity and impact.

Erel has been at the forefront of numerous global exits and JVP has repeatedly been ranked as one of the top performing funds in the world by Preqin. Under Erel’s leadership, JVP has raised over $1.5B from institutional and private investors, as well as from private equity, endowments, pension, and global corporate funds. JVP is highly regarded in its ability to transform ideas into leading industry verticals and international players. JVP has been instrumental in building some of the largest companies out of Israel, facilitating 36 exits along with 12 Initial Public Offerings on NASDAQ, including CyberArk Software (NASDAQ: CYBR, $4.7B market cap.), QLIK Technologies (NASDAQ: QLIK, then $4B market cap.) and Cogent Communications (NASDAQ: CCOI, $3B market cap.) as well as the $4.8B sale of Chromatis to Lucent Technologies, the listing and sale of Netro for $5.5B, Cyoptics (acquired by Avago for $434M), XtremIO (acquired by EMC for $435M), Precise (IPO and subsequently acquired by Veritas), Scorpio (acquired by US Robotics), Fundtech, ViryaNet, Jacada, Allot and many more. With over 160 investments, JVP’s portfolio companies continue to drive global markets today.

During his tenure as Member of the Israeli Knesset, between the years 2013 – 2017, Erel served as a Member of the Security and Foreign Affairs Committee and Finance Committee. Erel led the Knesset’s Cybersecurity Taskforce and the Taskforce developing the North and South of Israel, implementing various economic development initiatives around the country.

Along with the business successes, Erel and his wife Debbie recognized the socio-economic gaps among Jerusalem’s disadvantaged children and it propelled them to create the social impact program Margalit Startup City Community “Bakehila.” What started in Jerusalem twenty years ago is a now a nationally renowned educational non-profit that raises academic achievements and promotes personal and societal growth. More than 40,000 students nationwide, Jews and Arabs, have attended the Margalit Startup City Community programs as the program continues its reach.

Erel also spearheads the Innovation Initiative for the Mediterranean Basin countries, engaging Arab countries on projects around innovation in the Euro-Med region.

Jerusalem Venture Partners (VP)> We start young and aim high

Founded in 1993 under the famed Yozma program by Dr. Erel Margalit, Jerusalem Venture Partners VP has created and invested in over 150 companies in Israel, the US and Europe. JVP’s investment strategy is spearheaded by a deep expertise in identifying opportunities from inception and growing them into global industry leaders. Through our theme-driven focus and strong network of strategic partners, we seek to stay ahead of the latest market trends and address the most relevant market needs. The unique Margalit Startup City model and its dedicated team ensure we effectively deliver this added value directly to each of our current and prospective portfolio companies.

With over $1.4 billion raised across 8 funds, and a rich network of strategic and business partners spanning the world, JVP has led some of the largest and most noteworthy exits out of Israel. With 36 exits, 12 initial public offerings on NASDAQ and a long roster of industry sales, JVP has been repeatedly recognized for industry awards including consistent performing VC by Preqin, most active VC funds’ award by IVC and fund of the year by Geektime. Located in the historic British Mandate MINT building in the heart of Jerusalem, Margalit Startup City Jerusalem is a unique hub of innovation that has become a magnet for innovation and luminaries from all over the world. Margalit Startup City in Jerusalem, in the cyber epicenter in Be’er Sheva, and in New York City at the International NYC Cyber Center, JVP creates the majority of its own deal flow from seed by seeking groundbreaking new innovations.
Renowned for its hands-on approach in supporting and mentoring its companies, JVP welcomes global strategic and investment partners through all phases of the maturity cycle, with a view to creating disruptive technologies and solutions.

 

SHARE
MORE THE ONES WHO DO