kourdistoportocali.comThe Ones Who DoErel N. Margalit> Αν θέλετε να δημιουργήσετε αλλαγή στον κόσμο, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τη Μέση Ανατολή και την Ιερουσαλήμ

Απολογισμός μίας πορείας 25 χρόνων

Erel N. Margalit> Αν θέλετε να δημιουργήσετε αλλαγή στον κόσμο, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από τη Μέση Ανατολή και την Ιερουσαλήμ

Μετατρέποντας την Ιερουσαλήμ από μια πόλη συγκρούσεων σε μια πόλη ζωτικής σημασίας που καθοδηγείται από την καινοτομία

Iερουσαλήμ, Ιούνιος 2022. Ο Erel N. Margalit, Founder and Executive Chairman του JPV (Jerusalem Venture Partners), οραματιστής και πρωτοπόρος του Ισραήλ ως Start-up Nation θα κάνει τον απολογισμό μίας πορείας 25 χρόνων.

Ήταν μια πολύ ικανοποιητική 25ετία εδώ στο JVP.

Θυμάμαι ακόμα τον εαυτό μου το 1990 όταν, ως νεαρός 28 χρονών, είχα το Chutzpa (το Chutzpah είναι η ποιότητα του θράσους, για καλό ή για κακό. Προέρχεται από την εβραϊκή λέξη ḥuṣpāh, που σημαίνει “αυθάδεια”, “μάγουλο” ή “θράσος”) να πω στον διάσημο Δήμαρχο της Ιερουσαλήμ, Teddy Kollek, ότι θα μπορούσαμε να μεταμορφώσουμε την Πόλη.

Μετατρέποντας την Ιερουσαλήμ από μια πόλη συγκρούσεων και διαφορετικότητας, σε μια πόλη ζωτικής σημασίας που καθοδηγείται από την καινοτομία, μετατρέποντας τις προκλήσεις σε αυτό που θα αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της πόλης. Τρία χρόνια, τέσσερα ακμάζοντα πάρκα υψηλής τεχνολογίας, πολλές νομοθεσίες και πολλές πολυεθνικές αργότερα, αποχώρησα από τη θέση, τολμώντας να πιστέψω ότι ο νέος όρος «κεφάλαιο επιχειρηματικού κινδύνου» μπορεί να είναι για μένα.

Ιδρύσαμε το JPV (Jerusalem Venture Partners), το πρώτο μας ταμείο, το 1993 σε συνεργασία με την ισραηλινή κυβέρνηση μέσω της Yozma (η Yozma έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση ως ο δημιουργός της ισραηλινής βιομηχανίας επιχειρηματικών κεφαλαίων.
Η Yozma πραγματοποιεί επενδύσεις σε μετοχές σε εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπου το Ισραήλ έχει επιδείξει παγκόσμια ηγετική θέση. Η Yozma στοχεύει σε εταιρείες υψηλής ανάπτυξης στους τομείς των Επικοινωνιών, των Τεχνολογιών Πληροφορικής και των Επιστημών της Ζωής.)

Δεν θα ξεχάσω ποτέ να συγκεντρώσω αυτό το πρώτο ταμείο, να επισκεφτώ όλους τους φίλους μας που είχαν ονειρευτεί μαζί με τον Teddy Kollek και εμένα, τη μεταμόρφωση της Ιερουσαλήμ και τώρα ονειρευόμαστε να μεταμορφώσουμε τη χώρα μας. Ξεκινήσαμε να βάλουμε το Ισραήλ στον χάρτη. Με 7 IPOs στο Nasdaq και άλλες 2 M&A, αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο είχε πραγματικό αντίκτυπο στο Ισραήλ και στον κόσμο. Όταν εμφανίστηκε το δεύτερο ταμείο μας, αρχίσαμε να καλωσορίζουμε θεσμικούς επενδυτές από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, με τον όμιλο να προχωρά σε πλήρη δράση. Αρχίσαμε να απολαμβάνουμε τις πρώτες σημαντικές εξόδους μας, με την πρώτη μας έξοδο, την πώληση του Scorpio στην US Robotics, και αργότερα με την συγκινητική πώληση 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Chromatis στη Lucent Technologies, ακόμη και την IPO και την τελική έξοδο με αξία 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Netro.

Teddy Kollek

Τα τελευταία 25 χρόνια παραμείναμε πιστοί στις αξίες μας, μια αφοσιωμένη και έμπειρη ομάδα με βαθιές τεχνολογικές και επιχειρησιακές δεξιότητες, μια συστηματική προσέγγιση στο πώς προμηθεύουμε τις εταιρείες μας από σπόρους μέσω της θερμοκοιτίδας μας ή πιο ώριμες ευκαιρίες από την ευρύτερη αγορά, επιδιώκουμε να έχουμε μια σημαντική συμμετοχή για να φέρουμε αξία στις επενδύσεις μας, και κυρίως, το όραμα και την πίστη μας στις τάσεις που οδηγούν το επόμενο κύμα.

25 χρόνια αργότερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σημειώσουμε τις 35 εξόδους, συμπεριλαμβανομένων 12 IPOs που οδήγησαν στο NASDAQ, θυμόμαστε τις πολλές μια νύχτα που δαπανήθηκαν βοηθώντας τους τραπεζίτες να κατανοήσουν την true disruption και εκείνα τα οδυνηρά χρόνια στη δεκαετία του 2000 όταν χρειαζόμασταν να μαζευτούμε και να ανασυνταχθούν για να υπομείνουμε τα δύο οικονομικά τσουνάμι. Τελικά, αναδυθήκαμε στην άλλη πλευρά με δύο από τις μεγαλύτερες IPO από το Ισραήλ, την Qliktech που έφτασε τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια όταν πουλήθηκε και την CyberArk που ξεπέρασε πρόσφατα τα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια, μαζί με πολλές πωλήσεις του κλάδου.

Με αυτή τη θεώρηση, η JVP δεν αφορούσε ποτέ μόνο τα κεφάλαιά της. Ήταν κάτι παραπάνω. Ηταν μια είναι μια νοοτροπία, μια δήλωση επιχειρηματικής δράσης. Το 2002, στο απόγειο της δεύτερης Intifada, ανοίξαμε το Ma’aba’da Creative Arts Theatre με στόχο τη διατήρηση της δημιουργικότητας στην πόλη της Ιερουσαλήμ. Το επόμενο έτος, το 2003, η σύζυγός μου Debbie και εγώ ιδρύσαμε την Bakehila και μαζί με τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους μας, βοηθήσαμε τους νέους σε μη προνομιούχες γειτονιές να ονειρεύονται, να ελπίζουν και να πετύχουν. Το 2009, η ομάδα JVP και υλοποιήσαμε την επιδίωξή μας να μεταμορφώσουμε την Ιερουσαλήμ από μέσα στο επόμενο επίπεδο και ανακαινίσαμε το British Mandates Historical MINT, δίπλα στον Old Ottoman Train Station, στην καρδιά της πόλης. Με εκατοντάδες κοινωνικούς και επιχειρηματικούς επιχειρηματίες να εργάζονται καθημερινά, αγκαλιάσαμε περαιτέρω το πάθος μας, την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Το 2012 μεταφέραμε αυτό το πάθος σε μια επιπλέον πόλη στο Ισραήλ, αυτή τη φορά στη νότια πόλη της ερήμου την Be’er Sheva, μετατρέποντας μια απομακρυσμένη πόλη σε παγκόσμια πρωτεύουσα του κυβερνοχώρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ben Gurion, τους Defense players και πολλές πολυεθνικές

Το 2013 συνεχίσαμε αυτό το ταξίδι, αυτή τη φορά αξιοποιώντας τη νεοσύστατη ΜΚΟ οικονομικής ανάπτυξης, το Israel Initiative 2020, στοχεύοντας το βόρειο λιμάνι της Haifa ως σημείο εστίασης για την ψηφιακή καινοτομία στην υγεία, σε συνεργασία με τα κορυφαία πανεπιστήμια της πόλης, καθώς και τα κύρια νοσοκομεία και πολυεθνικές εταιρείες όπως η Intel και η Philips. Αργότερα την ίδια χρονιά ξεκινήσαμε τη νεότερη πρωτοβουλία μας, μετατρέποντας το Ισραήλ σε ηγέτη στην καινοτομία τροφίμων και γεωργικών προϊόντων, με κόμβους στη Γαλιλαία καθώς και σε άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα. Συγκεντρώνοντας έναν κατάλογο τοπικών και διεθνών ηγετών στον τομέα της γεωργίας, κορυφαίων πανεπιστημίων, καθώς και των κύριων γεωργικών παραγόντων του έθνους, απογειώνοντας τη μακροχρόνια τεχνογνωσία του Ισραήλ στη γεωργική έρευνα και την έρευνα τροφίμων.

JVP στη Νέα Υόρκη

Τελικά, το περασμένο φθινόπωρο, επιστρέψαμε στη Νέα Υόρκη, καθώς αυτή τη φορά η Αρχή Οικονομικής Ανάπτυξης επέλεξε  να μετατρέψει τη Νέα Υόρκη σε μια καινοτόμο πρωτεύουσα του κυβερνοχώρου. Σε συνεργασία με τα τέσσερα κορυφαία πανεπιστήμια της πόλης, το Columbia, το NYC, το Cornell και το CUNY, ο νέος μας κόμβος SOHO πρόκειται να ανοίξει επίσημα τον Δεκέμβριο και θα λειτουργήσει ως το σπίτι των ΗΠΑ για τις εταιρείες χαρτοφυλακίου μας καθώς και για τους disruptive international innovators που αναζητούν παρουσία στις ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, ήταν μια ολοκληρωμένη πορεία και οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε περήφανοι για τους πολυάριθμους υπαλλήλους, επενδυτές, φίλους και συναδέλφους που μας συνοδεύουν στο ταξίδι μας, μεταμορφώνοντας πόλεις, μια χώρα, την περιοχή, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να ταυτοποιήσουμε την επόμενη γενιά παγκοσμίου φήμης ανατρεπτικών επιχειρηματιών και των εταιρειών τους.

Ευχαριστώ,

Erel N. Margalit, Founder and Executive Chairman

>

If you want to create change in the world, there is no better place than the Middle East and Jerusalem.
At JVP, we have always believed in the importance of innovation as a way to connect communities and countries. Today, we are delighted to host the 30 Under 30 Forbes International Summit with over 150 young people under the age of 30 from around the world. Thank you to the U.S Ambassador to Israel Thomas R. Nides for your opening remarks and for being a partner in our vision.
The strongest power of business is to build bridges between people and countries. In Jerusalem, we are working with Israelis and Palestinians, Jews and Arabs, and across the whole region to fulfill JVP’s wider vision of building hope.
It is not a coincidence that this is happening. It is part of the DNA of the city and the people who live here. It is a direct product of coexistence, which can be used for cross-border success and innovation. We will continue to support, promote and be the home for such initiatives that encourage partnership and a better future for Israel and the world.
אראל מרגלית – Erel Margalit Erel Margalit Forbes Forbes Israel Tech2Peace 50:50 Startups Takwin VC Margalit Startup City DANA Venture Builder Meitar Law Offices – Israel’s Leading International Law Firm PresenTense Palestinian Internship Program – PIP

We have just returned from two amazing days in the lush Israeli North, the entire JVP and MSC teams. We spent quality time together, laughing, joking, singing and having fun, spending quality time, whilst enjoying good food, amazing views, and the fresh water of the Jordan river. For two whole days, we stopped everything – to say thank you, to our incredible team that is leading day in and day out, major initiatives changing the world as we know it.

>

Erel N. Margalit, PhD

Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος, JVP, Margalit Startup City

Ο Erel N. Margalit, PhD είναι ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες του startup nation (Iσραήλ), εισάγοντας την καινοτομία και την επιχειρηματική ηγεσία στις πιο πιεστικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις της χώρας.

Πριν από είκοσι επτά χρόνια ο Erel ίδρυσε την JVP, μια πρωτοπόρο στον κλάδο των επιχειρηματικών κεφαλαίων που μετατράπηκε σε ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα που συνδυάζει επιχειρηματικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Επιλέχθηκε από το Forbes ως ο κορυφαίος μη Αμερικανός επιχειρηματίας, ένας που συνδυάζει το κοινωνικό κέρδος με τις έξυπνες επενδύσεις. Ο Erel επιλέχθηκε επίσης από την prestigious business Έκδοση του Ισραήλ The Marker ως ο «venture capitalist with the golden touch». Με βάση το όραμά του, το μοντέλο Margalit Startup City ιδρύθηκε δημιουργώντας κέντρα αριστείας στην Jerusalem τη Beer Sheva, τη Galilee και τη Haifa along μαζί με τη New York City, ενσωματώνοντας επενδύσεις, ευκαιρίες και αντίκτυπο.

Ο Erel ήταν στην πρώτη γραμμή πολλών global exits (Τι είναι μια στρατηγική εξόδου; Μια στρατηγική εξόδου είναι ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που εκτελείται από έναν επενδυτή, έναν έμπορο, έναν επιχειρηματία επιχειρηματικού κεφαλαίου ή έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης για τη ρευστοποίηση μιας θέσης σε ένα χρηματοοικονομικό περιουσιακό στοιχείο ή τη διάθεση ενσώματων περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης εφόσον πληρούνται ή ξεπεραστούν τα προκαθορισμένα κριτήρια.

Μια στρατηγική εξόδου μπορεί να εκτελεστεί για την έξοδο από μια μη αποδοτική επένδυση ή το κλείσιμο μιας μη κερδοφόρας επιχείρησης. Σε αυτή την περίπτωση, ο σκοπός της στρατηγικής εξόδου είναι ο περιορισμός των απωλειών.

Μια στρατηγική εξόδου μπορεί επίσης να εκτελεστεί όταν μια επένδυση ή επιχειρηματική επιχείρηση έχει επιτύχει τον στόχο κέρδους της. Για παράδειγμα, ένας άγγελος επενδυτής σε μια startup εταιρεία μπορεί να σχεδιάσει μια στρατηγική εξόδου μέσω μιας αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO).

Άλλοι λόγοι για την εκτέλεση μιας στρατηγικής εξόδου μπορεί να περιλαμβάνουν μια σημαντική αλλαγή στις συνθήκες της αγοράς λόγω ενός καταστροφικού γεγονότος. νομικοί λόγοι, όπως ο σχεδιασμός ακινήτων, οι αγωγές ευθύνης ή το διαζύγιο· ή για τον απλό λόγο ότι ένας ιδιοκτήτης/επενδυτής επιχείρησης συνταξιοδοτείται και θέλει να εξαργυρώσει.

Οι στρατηγικές εξόδου επιχειρήσεων δεν πρέπει να συγχέονται με τις στρατηγικές εξόδου από συναλλαγές που χρησιμοποιούνται στις αγορές τίτλων) και η JVP έχει επανειλημμένα καταταχθεί ως ένα από τα αμοιβαία κεφάλαια με τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο από την Preqin.

Υπό την ηγεσία του Erel, η JVP έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, καθώς και από ιδιωτικά κεφάλαια, δωρεές, συντάξεις και παγκόσμια εταιρικά κεφάλαια. Η JVP χαίρει μεγάλης εκτίμησης για την ικανότητά της να μετατρέπει ιδέες σε κορυφαίους κλάδους και διεθνείς παίκτες. Η JVP συνέβαλε καθοριστικά στην οικοδόμηση ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες από το Ισραήλ, διευκολύνοντας 36 exits μαζί με 12 Αρχικές Δημόσιες Προσφορές στο NASDAQ, συμπεριλαμβανομένου της εταιρίας λογισμικού CyberArk (NASDAQ: CYBR, κεφαλαιοποίηση 4,7 δισεκατομμυρίων $), της QLIK Technologies (NASDAQ: QLIK, then $4B (4 δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαιοποίηση) και Cogent Communications (NASDAQ: CCOI, κεφαλαιοποίηση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) καθώς και τη πώληση 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Chromatis στην Lucent Technologies, την εισαγωγή και πώληση της Netro για 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, η Cyoptics (εξαγοράστηκε από την Avago για 434 δολάρια M), XtremIO (εξαγοράστηκε από την EMC για 435 εκατομμύρια δολάρια), Precise (IPO και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από τη Veritas), Scorpio (εξαγοράστηκε από την US Robotics), Fundtech, ViryaNet, Jacada, Allot και πολλά επιτυχημένα deals. Με περισσότερες από 160 επενδύσεις, οι εταιρείες χαρτοφυλακίου της JVP συνεχίζουν να οδηγούν τις παγκόσμιες αγορές σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως μέλους της ισραηλινής Knesset, μεταξύ των ετών 2013 – 2017, ο Erel υπηρέτησε ως μέλος της Security and Foreign Affairs Committee και της Finance Committee. Ο Erel ηγήθηκε της Knesset’s Cybersecurity Taskforce και της Taskforce για την ανάπτυξη στο North και South του Ισραήλ, υλοποιώντας διάφορες πρωτοβουλίες οικονομικής ανάπτυξης σε όλη τη χώρα.

Tα γραφεία της Margalit στο Tel Aviv

 

Cybersecurity Taskforce and the Taskforce

Μαζί με τις επιχειρηματικές επιτυχίες, ο Erel και η σύζυγός του Debbie αναγνώρισαν τα κοινωνικοοικονομικά κενά μεταξύ των μειονεκτούντων παιδιών της Ιερουσαλήμ και τα ώθησε να δημιουργήσουν το πρόγραμμα κοινωνικού αντίκτυπου Margalit Startup City Community «Bakehila». Αυτό που ξεκίνησε στην Ιερουσαλήμ πριν από είκοσι χρόνια είναι ένας πλέον εθνικά αναγνωρισμένος εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αυξάνει τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα και προωθεί την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη. Περισσότεροι από 40.000 φοιτητές σε εθνικό επίπεδο, Εβραίοι και Άραβες, έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα της κοινότητας Margalit Startup City καθώς το πρόγραμμα συνεχίζει να επεκτείνει την εμβέλειά του.

Ο Erel ηγείται επίσης της Πρωτοβουλίας Καινοτομίας για τις χώρες της Λεκάνης της Μεσογείου, εμπλέκοντας τις αραβικές χώρες σε έργα γύρω από την καινοτομία στην ευρωμεσογειακή περιοχή.

Jerusalem Venture Partners VP> Ξεκινάμε νέοι και στοχεύουμε ψηλά

Η Jerusalem Venture Partners (VP) ιδρύθηκε το 1993 στο πλαίσιο του φημισμένου προγράμματος Yozma από τον Dr. Erel Margalit και έχει δημιουργήσει και επενδύσει σε περισσότερες από 150 εταιρείες στο Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η επενδυτική στρατηγική της JVP καθοδηγείται από μια βαθιά τεχνογνωσία στον εντοπισμό ευκαιριών από την αρχή και στην ανάπτυξή τους σε παγκόσμιους ηγέτες του κλάδου. Μέσω της εστίασής μας στο θέμα και του ισχυρού δικτύου στρατηγικών συνεργατών μας, επιδιώκουμε να παραμείνουμε μπροστά στις τελευταίες τάσεις της αγοράς και να ανταποκρινόμαστε στις πιο σχετικές ανάγκες της αγοράς. Το μοναδικό μοντέλο Margalit Startup City και η αφοσιωμένη ομάδα του διασφαλίζουν ότι προσφέρουμε αποτελεσματικά αυτήν την προστιθέμενη αξία απευθείας σε κάθε μία από τις τρέχουσες και μελλοντικές εταιρείες χαρτοφυλακίου μας.

Με πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν από 8 ταμεία και ένα πλούσιο δίκτυο στρατηγικών και επιχειρηματικών εταίρων που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο, η JVP έχει οδηγήσει μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο αξιοσημείωτες exits από το Ισραήλ. Με 36 exits, 12 αρχικές δημόσιες προσφορές στο NASDAQ και ένα μακρύ κατάλογο πωλήσεων του κλάδου, το JVP έχει επανειλημμένα αναγνωριστεί με βραβεία του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της συνεπούς απόδοσης VC από την Preqin, του βραβείου των πιο ενεργών κεφαλαίων VC από την IVC και του ταμείου της χρονιάς από το Geektime.

Το Margalit Startup City Jerusalem, που βρίσκεται στο ιστορικό κτίριο British Mandate MINT στην καρδιά της Ιερουσαλήμ, είναι ένας μοναδικός hub of innovation που έχει γίνει πόλος έλξης καινοτομίας και αυθεντίας από όλο τον κόσμο. Με τη Margalit Startup City στην Ιερουσαλήμ, το επίκεντρο του κυβερνοχώρου στην Be’er Sheva και στο International NYC Cyber ​​Center της Νέας Υόρκης, η JVP δημιουργεί την πλειονότητα της δικής της ροής συμφωνιών από το φυτώριο αναζητώντας πρωτοποριακές νέες καινοτομίες.
Φημισμένη για την πρακτική της προσέγγιση στην υποστήριξη και καθοδήγηση των εταιρειών της, η JVP καλωσορίζει παγκόσμιους στρατηγικούς και επενδυτικούς εταίρους σε όλες τις φάσεις του κύκλου ωριμότητας, με σκοπό τη δημιουργία ανατρεπτικών τεχνολογιών και λύσεων.

>

Erel N. Margalit, PhD
Founder and Executive Chairman, JVP, Margalit Startup City

Erel N. Margalit, PhD is one of the chief architects of the startup nation, bringing innovation and entrepreneurial leadership to the country’s most pressing political, economic, and social challenges.

Twenty-seven years ago Erel founded JVP, a pioneer in the venture capital industry that turned into a globally recognized brand that combines business and social impact. He was chosen by Forbes as the leading non-American venture capitalist, one that combines social profit along with smart investment. Erel was also chosen by Israel’s prestigious business publication The Marker as the “venture capitalist with the golden touch.” Based on his vision, the Margalit Startup City model was established creating centers of excellence in Jerusalem, Beer Sheva, Galilee and Haifa along with New York City incorporating investments, opportunity and impact.

Erel has been at the forefront of numerous global exits and JVP has repeatedly been ranked as one of the top performing funds in the world by Preqin. Under Erel’s leadership, JVP has raised over $1.5B from institutional and private investors, as well as from private equity, endowments, pension, and global corporate funds. JVP is highly regarded in its ability to transform ideas into leading industry verticals and international players. JVP has been instrumental in building some of the largest companies out of Israel, facilitating 36 exits along with 12 Initial Public Offerings on NASDAQ, including CyberArk Software (NASDAQ: CYBR, $4.7B market cap.), QLIK Technologies (NASDAQ: QLIK, then $4B market cap.) and Cogent Communications (NASDAQ: CCOI, $3B market cap.) as well as the $4.8B sale of Chromatis to Lucent Technologies, the listing and sale of Netro for $5.5B, Cyoptics (acquired by Avago for $434M), XtremIO (acquired by EMC for $435M), Precise (IPO and subsequently acquired by Veritas), Scorpio (acquired by US Robotics), Fundtech, ViryaNet, Jacada, Allot and many more. With over 160 investments, JVP’s portfolio companies continue to drive global markets today.

During his tenure as Member of the Israeli Knesset, between the years 2013 – 2017, Erel served as a Member of the Security and Foreign Affairs Committee and Finance Committee. Erel led the Knesset’s Cybersecurity Taskforce and the Taskforce developing the North and South of Israel, implementing various economic development initiatives around the country.

Along with the business successes, Erel and his wife Debbie recognized the socio-economic gaps among Jerusalem’s disadvantaged children and it propelled them to create the social impact program Margalit Startup City Community “Bakehila.” What started in Jerusalem twenty years ago is a now a nationally renowned educational non-profit that raises academic achievements and promotes personal and societal growth. More than 40,000 students nationwide, Jews and Arabs, have attended the Margalit Startup City Community programs as the program continues its reach.

Erel also spearheads the Innovation Initiative for the Mediterranean Basin countries, engaging Arab countries on projects around innovation in the Euro-Med region.

Jerusalem Venture Partners (VP)> We start young and aim high

Founded in 1993 under the famed Yozma program by Dr. Erel Margalit, Jerusalem Venture Partners VP has created and invested in over 150 companies in Israel, the US and Europe. JVP’s investment strategy is spearheaded by a deep expertise in identifying opportunities from inception and growing them into global industry leaders. Through our theme-driven focus and strong network of strategic partners, we seek to stay ahead of the latest market trends and address the most relevant market needs. The unique Margalit Startup City model and its dedicated team ensure we effectively deliver this added value directly to each of our current and prospective portfolio companies.

With over $1.4 billion raised across 8 funds, and a rich network of strategic and business partners spanning the world, JVP has led some of the largest and most noteworthy exits out of Israel. With 36 exits, 12 initial public offerings on NASDAQ and a long roster of industry sales, JVP has been repeatedly recognized for industry awards including consistent performing VC by Preqin, most active VC funds’ award by IVC and fund of the year by Geektime. Located in the historic British Mandate MINT building in the heart of Jerusalem, Margalit Startup City Jerusalem is a unique hub of innovation that has become a magnet for innovation and luminaries from all over the world. Margalit Startup City in Jerusalem, in the cyber epicenter in Be’er Sheva, and in New York City at the International NYC Cyber Center, JVP creates the majority of its own deal flow from seed by seeking groundbreaking new innovations.
Renowned for its hands-on approach in supporting and mentoring its companies, JVP welcomes global strategic and investment partners through all phases of the maturity cycle, with a view to creating disruptive technologies and solutions.

 

SHARE
MORE THE ONES WHO DO