kourdistoportocali.comThe Ones Who DoΑπονομή Μεταλλίου Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Φωκίωνα Καραβία

Ανώτατη διάκρισή

Απονομή Μεταλλίου Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Φωκίωνα Καραβία

Με το μετάλλιο Α΄ τάξεως του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τιμήθηκε ο Διευθ. Σύμβουλος της Eurobank

Με την ανώτατη διάκρισή της, το μετάλλιο Α΄ τάξεως του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τίμησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το φιλανθρωπικό του έργο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank κ. Φωκίωνα Καραβία. Η απονομή έγινε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄ σε ειδική τελετή στην αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στην ομιλία του κατά την τελετή απονομής, ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο εκτεταμένο κοινωνικό έργο της «Αποστολής», του οργανισμού αρωγής και αλληλεγγύης της Αρχιεπισκοπής, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι συνέβαλε όχι μόνον στην ανακούφιση και υποστήριξη μεγάλου αριθμού πληττομένων, αλλά και στη διατήρηση της ενότητας του έθνους. Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι η Αποστολή έφθασε να παρέχει έως και 53.000 γεύματα ημερησίως σε οικονομικά ασθενείς και ότι κάτι τέτοιο κατέστη δυνατό χάρη στη συγκινητική συμβολή ατόμων, αλλά και στην σημαντική συνεισφορά οργανισμών, σημειώνοντας την επί σειρά ετών υποστήριξη που παρείχε η Eurobank για την προσφορά Γευμάτων Αγάπης από την «Αποστολή» σε μαθητές σχολείων.

Ο κ. Καραβίας, αφού υπενθύμισε την εξαιρετική προσωπική συμβολή του Αρχιεπισκόπου στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, εξέφρασε την συγκίνηση και τις ευχαριστίες του για την ιδιαίτερη τιμή της διάκρισης. «Τιμή», όπως είπε, η οποία πέρα από το πρόσωπό του «αντανακλά στο σύνολο των εργαζομένων και των στελεχών της Τράπεζας», καθώς «οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες έχουν πάντοτε συλλογικό χαρακτήρα». Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι μέτοχοι της Eurobank πιστεύουν, ανέφερε ο κ. Καραβίας, ότι, πέραν της στήριξης της οικονομίας, μέρος της αξίας που δημιουργεί η Τράπεζα πρέπει να επιστρέφεται στην κοινωνία μέσω δράσεων κοινωνικής ευθύνης.

«Κοινός παρονομαστής των δράσεων που έχουμε αναλάβει είναι το ενδιαφέρον για τη νέα γενιά» και αυτό αποτυπώνεται στις πρωτοβουλίες της Τράπεζας στην παιδεία, τη νεανική επιχειρηματικότητα, τον αθλητισμό, την πρόνοια και την αλληλεγγύη. Στο πεδίο της κοινωνικής αντίληψης, κορυφαία θέση κατέχει η συνεργασία με την «Αποστολή», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, υπογραμμίζοντας ότι δόθηκε η ευκαιρία και στους εργαζομένους αλλά και σε πελάτες της Τράπεζας να συμβάλουν και εκείνοι, πέρα από τη συνεισφορά του Οργανισμού, στα Γεύματα Αγάπης. Ο κ. Καραβίας ευχήθηκε, τέλος, να υπάρξει και στο μέλλον συνέχεια στην συνεργασία μεταξύ της Eurobank και της Αρχιεπισκοπής για την υποστήριξη του φιλανθρωπικού της έργου.

SHARE

Περισσότερα

MORE THE ONES WHO DO

TOP LINE

To τρομακτικό μυστικό που δεν άντεξε η Μelinda; O Gates το 2015 προανήγγειλε την πανδημία και την ίδια χρονιά επένδυσε σε εμβόλια mRNA
Δημήτρης Κούβελας> Πατήστε φρένο στον εμβολιασμό ώσπου να δούμε τις παρενέργειες των εμβολίων
Ιστορική δικαίωση και επιστροφή των Παπανδρέου στην κεντρική πολιτική σκηνή
Οι NΥΤ καταρρίπτουν το μύθο της υπερμετάδοσης του κορωνοϊού σε εξωτερικούς χώρους
Το πείραμα των Σεϋχελλών και ποιοι θέλουν να σκοτώσουν όσα εμβόλια δεν είναι mRNA
Οι διεφθαρμένοι ηγέτες της Φατάχ ακύρωσαν για άλλη μια φορά τις εκλογές
Πως αυτό το θηρίο των ΜΜΕ, ο Rupert Murdoch, έδωσε τη χαριστική βολή στον Bill Gates
O Φιλάνθρωπος, ο Παιδόφιλος και ο ρομαντικός Robert F. Kennedy Jr
Στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή διακυβεύεται η Ελευθερία της Ευρώπης η οποία δέχεται επίθεση από το Ισλάμ του σκότους
700 πύραυλοι της Χαμάς εναντίον των κατοίκων του Tel Aviv
Niall Ferguson> Η επόμενη παγκόσμια καταστροφή είναι μπροστά μας αλλά δεν είμαστε έτοιμοι
60% πιο μεταδοτική η ινδική παραλλαγή> Η ανθρωπότητα πρέπει να βιαστεί!