kourdistoportocali.comNews DeskΞαφνικά η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac μήνυσε την BioNTech (εταίρο της Pfizer), ζητώντας «δίκαιη αποζημίωση» για φερόμενη παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας!

Breaking news

Ξαφνικά η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac μήνυσε την BioNTech (εταίρο της Pfizer), ζητώντας «δίκαιη αποζημίωση» για φερόμενη παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας!

Oι επενδυτές των εταιριών βιοτεχνολογίας τρέμουν στην ιδέα ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το φάσμα της χρεοκοπίας

H είδηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν αφορά μόνο τον ανταγωνισμό των εταιριών. Η γερμανική βιοφαρμακευτική εταιρεία CureVac μήνυσε την BioNTech την Τρίτη, ζητώντας «δίκαιη αποζημίωση» για φερόμενη παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με την τεχνολογία mRNA που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη του εμβολίου της Pfizer και της BioNTech για τον COVID-19.

«Το χαρτοφυλάκιο πνευματικής ιδιοκτησίας CureVac προστατεύει πολλαπλές εφευρέσεις που θεωρούνται απαραίτητες για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του εμβολίου mRNA του SARS CoV-2 της BioNTech, μεταξύ άλλων», ανέφερε η CureVac σε δήλωση την Τρίτη-μεταδίδει το FOXnews.

Η BioNTech είπε ότι η εταιρεία θα «υπερασπιστεί σθεναρά» το έργο της «ενάντια σε όλους τους ισχυρισμούς για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας».

«Γνωρίζουμε ότι δεν είναι ασυνήθιστο το γεγονός ότι άλλες εταιρείες της φαρμακευτικής βιομηχανίας, έχοντας δει την επιτυχία του COMIRNATY®, προτείνουν τώρα ότι το εμβόλιο δυνητικά παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τους», ανέφερε η γερμανική εταιρεία σε δήλωση.

Η BioNtech αρχικά συνεργάστηκε με την Pfizer για να αναπτύξει ένα εμβόλιο γρίπης που βασίζεται σε mRNA το 2018, αλλά στράφηκε σε ένα εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό στην αρχή της πανδημίας στις αρχές του 2020.

Η CureVac προσπαθεί να αναπτύξει το δικό της εμβόλιο για τον COVID-19 και ξεκίνησε μια κλινική δοκιμή για ένα υποψήφιο εμβόλιο δεύτερης γενιάς νωρίτερα φέτος σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία GSK.

Η CureVac είπε ότι το χαρτοφυλάκιο πνευματικής ιδιοκτησίας της περιλαμβάνει πολλαπλές εφευρέσεις που σχετίζονται με τα μηχανικά μόρια mRNA, όπως “τροποποιήσεις αλληλουχίας για αύξηση της σταθερότητας και ενίσχυση της έκφρασης πρωτεϊνών, καθώς και σκευάσματα εμβολίων mRNA ειδικά για τα εμβόλια SARS CoV-2”.

Η εταιρεία είπε ότι δεν θα ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα ή δεν θα προσπαθήσει να σταματήσει την παραγωγή του εμβολίου COVID-19 της Pfizer και της BioNTech όσο η αγωγή εκδικάζεται στα γερμανικά δικαστήρια.

Πάμε τώρα δύο και πλέον χρόνια πίσω. Ήταν 2 Απριλίου του 2020 όταν το Forbes στον ιστότοπό του θα ανέβαζε ένα ρεπορτάζ για τις Γερμανούς δισεκατομμυριούχοι επενδυτές βιοτεχνολογίας και πιο συγκεκριμένα για τους κύριους μετόχους των BionTeh και CureVac.

Στις 16 Μαρτίου 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρθηκε να δανείσει το CureVac έως και 86 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ένας εκπρόσωπος της CureVac είπε στο Forbes ότι η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμη πόσα χρήματα θα δανειστεί. Επιπλέον, οι όροι του δανείου δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Η εταιρεία είπε ότι κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής και για να διασφαλιστεί ότι το πολυαναμενόμενο εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε μεγάλη κλίμακα.

Ένας από τους πλουσιότερους μεγιστάνες λογισμικού της Γερμανίας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της CureVac, μιας εταιρείας που αγωνίζεται να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Δύο Γερμανοί δισεκατομμυριούχοι επενδυτές βιοτεχνολογίας βρίσκονται επίσης πίσω από την BioNTech, η οποία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναπτύσσει ένα εμβόλιο.

Καθώς ο αγώνας για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού εντείνεται, ένας παίκτης – η γερμανική φαρμακοβιομηχανία CureVac – υποστηρίζεται από ιδιαίτερα βαθιές τσέπες.

Το CureVac, το οποίο βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα εν μέσω φημών ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ (τότε ήταν ο Trump στο Λευκό Οίκο) πρόσφερε χρηματοδότηση για να δελεάσει την έρευνά της αποκλειστικά στην Αμερική, συγκαταλέγει μεταξύ των επενδυτών του έναν από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Γερμανίας, Μεξικανούς μεγιστάνες εμπορικών κέντρων και το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας είναι ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Dietmar Hopp-(κεντρική photo), ο οποίος έκανε την περιουσία του ως συνιδρυτής της εταιρείας επιχειρηματικού λογισμικού SAP.

Ο Hopp, που το Forbes εκτιμά ότι έχει αξία 13,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει γίνει ένας σημαντικός επενδυτής βιοτεχνολογίας. Σε συνέντευξή του στο γερμανικό έντυπο Handelsblatt είπε ότι έχει βάλει πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες βιοτεχνολογίας.

Η CureVac αξίζει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CB Insights. Ο Hopp κατέχει περισσότερο από το 80% των μετοχών της και σύμφωνα με το CB Insights επένδυσε συνολικά 189 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία.

Το CureVac είναι ακόμα πολύ νωρίς στο στάδιο ανάπτυξης του εμβολίου, αλλά λέει στο Forbes ότι αναμένει ότι το υποψήφιο εμβόλιο του θα βρίσκεται σε κλινική δοκιμή φάσης 1 – η οποία δοκιμάζει την ασφάλεια και όχι την αποτελεσματικότητα – έως τον Ιούνιο. Λόγω της πανδημίας, η CureVac αναμένει από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων να επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης του εμβολίου, η οποία συνήθως διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο, αν όχι αρκετά χρόνια. H CureVac χρησιμοποιεί αγγελιοφόρο RNA για να αναπτύξει ανοσοθεραπείες για την καταπολέμηση του καρκίνου και των σπάνιων ασθενειών.

Τελικά το εμβόλιο της CureVac για τον COVID-19 δεν πέρασε τις δοκιμές εκείνη τη περίοδο και τώρα δύο χρόνια μετά η εταιρία έρχεται να μηνύσει την επίσης γερμανική BionTech η οποία είναι εταίρος της Pfizer για για φερόμενη παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με την τεχνολογία mRNA!

Η δέσμευση του Dietmar Hopp στην έρευνα για τα βιοφάρμακα τράβηξε την προσοχή του κοινού αφού η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ανέφερε στις 15 Μαρτίου ότι η κυβέρνηση Trump προσπάθησε να δελεάσει το CureVac στις ΗΠΑ για να εξασφαλίσει το εμβόλιο του κορωνοϊού αποκλειστικά για πολίτες των ΗΠΑ.

Το γερμανικό Υπουργείο Υγείας και ο Υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εμποδίσουν την CureVac να μεταφέρει την έρευνά της στις ΗΠΑ. Η CureVac είπε στο Forbes ότι δεν υπήρξε καμία προσφορά από τις ΗΠΑ για την απόκτηση της τεχνολογίας της εταιρείας. Η CureVac δραστηριοποιείται στην περιοχή της Βοστώνης, αλλά το έργο εμβολιασμού της γίνεται στο Tuebingen.


Ο Dietmar Hopp είχε καταστήσει σαφές (το 2020) ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ιδέα αποκλειστικότητας. «Εάν ελπίζουμε ότι σύντομα θα καταφέρουμε να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αυτό θα πρέπει να είναι προσβάσιμο και θα πρέπει να προστατεύει και να βοηθά τους ανθρώπους όχι μόνο σε μια περιοχή, αλλά σε όλο τον κόσμο», είπε σε δήλωση που εκδόθηκε στις 15 Μαρτίου 2020. από Η εταιρεία του dievini Hopp Biotech.

Ο Bill Gates επίσης, του οποίου το φιλανθρωπικό ίδρυμα συνεργάστηκε με την CureVac ήδη από το 2013 για την ανάπτυξη εμβολίων κατά της ελονοσίας και της καθολικής γρίπης ήταν πεπεισμένος για την προσέγγισή τους.

«Οι επιπτώσεις των εμβολίων mRNA είναι τεράστιες», είχε πει ο Gates σε μια ομιλία του στην ετήσια συνάντηση Grand Challenges στο Βερολίνο το 2018.

«Θα μπορούσαν να παραχθούν φθηνά και γρήγορα – ίσως και αρκετά γρήγορα για να ανταποκριθούν σε μια νέα παγκόσμια πανδημία».

Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates χρηματοδότησε το CureVac με 44,2 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων επιχορηγήσεων για την εργασία στα εμβόλια κατά της ελονοσίας και της γρίπης.

Η CureVac επιβεβαίωσε ότι το Ίδρυμα Gates είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, μετά τον Dietmar Hopp.

Η επένδυση δύο άλλων Γερμανών δισεκατομμυριούχων σε μια εταιρεία βιοτεχνολογίας μπορεί επίσης να βοηθήσει στον τερματισμό της πανδημίας. Η BioNTech τώρα είναι μια εισηγμένη γερμανική εταιρεία που υποστηρίζεται από τους δισεκατομμυριούχους δίδυμους Thomas και Andreas Struengmann.

Ο Thomas και ο Andreas Struengmann, που το Forbes εκτιμά ότι έχουν αξία 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας, είναι πλειοψηφικοί μέτοχοι της BioNTech και μαζί κατέχουν λίγο περισσότερο από το 50% των μετοχών.

Μετά από δύο χρόνια εμβολιασμών της παγκόσμιας κοινότητας η αμφισβήτηση των εμβολίων COVID-19 εξαιτίας τόσο των παρενεργειών όσο και της προέλευσης του απειλεί τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων όπως αυτές που περιγράφει το Forbes.

H πίεση που ασκήθηκε παγκοσμίως από τις κυβερνήσεις καθώς και οι υποχρεωτικότητες, οι απειλές και η επικοινωνιακή προπαγάνδα δείχνουν να έχουν τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έτσι οι επενδυτές των εταιριών βιοτεχνολογίας τρέμουν στην ιδέα ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το φάσμα της χρεοκοπίας.

Στο μεταξύ μία νέα, διευκρινιστική δήλωση-αναφορά του διάσημου Αμερικανού οικονομολόγου Jeffrey Sachs, ο οποίος ηγήθηκε μιας διετούς έρευνας για την προέλευση της πανδημίας και η οποία δημοσιεύτηκε στη βρετανική Daily Mail, πυροδοτεί νέες συζητήσεις για την πραγματική προέλευση της covid-19. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Covid διέρρευσε από εργαστήριο στην Αμερική και όχι από την Κίνα και προσέθεσε ότι είναι «αρκετά πεπεισμένος» ότι ο ιός ήταν αποτέλεσμα «βιοτεχνολογίας των εργαστηρίων των ΗΠΑ».

Πρόκειται για μία δήλωση που ενισχύει την άποψη ότι ο Sars-Cov-2 είναι χειραγωγημένος εργαστηριακά, ενώ απομένει να αποδειχθεί αν ξεχύθηκε στην ανθρωπότητα από ατύχημα ή εσκεμμένα.

Ο καθηγητής Sachs, ο οποίος έχει αναδειχθεί δύο φορές σε έναν από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο του περιοδικού Time, παραδέχτηκε πάντως ότι «δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα». «Αλλά υπάρχουν αρκετά στοιχεία που πρέπει να εξεταστούν και δεν διερευνάται η υπόθεση ούτε στις ΗΠΑ, ούτε πουθενά». Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι για κάποιους λόγους, αυτοί οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν θέλουν να κοιτάξουν ενδελεχώς κάτω από το χαλί».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mail, δεν είναι σαφές εάν ο καθηγητής Sachs πιστεύει ότι η Covid έχει «καθαρή» προέλευση από τις ΗΠΑ ή προήλθε από μια συνεργασία μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων επιστημόνων στο εργαστήριο της Wuhan.


Ο Sachs ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Lancet για την Covid-19, που δημιουργήθηκε στην αρχή της πανδημίας για να βοηθήσει το κυβερνητικό έργο και να ελέγξει τις απαντήσεις από τις έρευνες. Επόπτευε μια ομάδα εργασίας 12 ατόμων που ερευνούσε την προέλευση της Covid, η οποία κατέβασε ρολά τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν αποδείχθηκε ότι είχε οικονομικούς δεσμούς με το εργαστήριο βιοτεχνολογίας της Wuhan.

Ο διάσημος οικονομολόγος έχει πει στο παρελθόν ότι πιστεύει πως η πανδημία ήταν αποτέλεσμα πειραμάτων που έγιναν μεταξύ Κινέζων και Αμερικανών επιστημόνων.

Μιλώντας σε ένα συνέδριο στις 15 Ιουνίου, ο καθηγητής Sachs είπε: «Θα προσθέσω μια προκλητική δήλωση, μπορεί να σας σοκάρει ή να μην σας σοκάρει, μπορείτε να πείτε “το ξέρω ήδη”.

Προήδρευα μιας επιτροπής για το Lancet για δύο χρόνια σχετικά με την Covid. Είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι προέκυψε από τη βιοτεχνολογία των εργαστηρίων των ΗΠΑ -όχι από τη φύση, κάτι που αναφέρω μετά από δύο χρόνια εντατικής εργασίας πάνω σε αυτό. Οπότε, είναι μια γκάφα κατά την άποψή μου —βιοτεχνολογίας— όχι ατύχημα ή φυσική διάχυση».

Tελικά ο Jeffrey Sachs τα είπε όλα ή προσπάθησε να τα πει. Η ανθρωπότητα εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν κατασκευασμένο εργαστηριακό ιό. Καθώς οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη οι εμπλεκόμενοι επιχειρούν να καθαρίσουν τις θέσεις τους…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Υuval Harari> Οι κοινοί άνθρωποι πρέπει να ζουν με φόβο στην ιδέα «δεν χρειαζόμαστε τη συντριπτική πλειονότητα από εσάς»
Ο Bourla δήλωσε ότι διαγνώστηκε με κορωναιό παρά τα 4 εμβόλια Pfizer (ή Evian;) που έλαβε. Aγωνία για τον Μαργαρίτη
Ενώ ουδείς ανεμβολίαστος έφυγε ξαφνικά, συμβαίνουν τα εξής
Ο Giannis Antetokounmpo επενδύει χρήματα στην ισραηλινή startup Antidote Health. Δείτε γιατί
Joseph Mercola> O κορυφαίος Εβραίος καθηγητής εξηγεί πώς να αποτοξινωθείτε από την πρωτεΐνη ακίδας μετά από COVID-19 ή εμβόλιο COVID-19
Jeffrey Sachs> Nέα βόμβα από τον κορυφαίο Εβραίο καθηγητή του Columbia δείχνει αυτούς που κατασκεύασαν τον ιό COVID-19 και τον εξαπέλυσαν εναντίον της ανθρωπότητας
ΣΟΚ στην Ινδία. Έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς στα 62 του ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Rakesh Jhunjhunwala, επονομαζόμενος και Warren Buffett της Ινδίας
O Leonardo DiCaprio χρησιμοποίησε ομάδα μαύρου χρήματος για να χορηγήσει αγωγές κατά εταιριών πετρελαίου για τη κλιματική αλλαγή
Donald Trump> Στην επιδρομή του FBI του Mar-a-Lago μου έκλεψαν τα τρία διαβατήρια (το ένα είχε λήξει). Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ επικίνδυνη θέση. Υπάρχει τρομερός θυμός
Εγχώριοι επιχειρηματίες, επώνυμοι και ανώνυμοι, αναζητούν απεγνωσμένα την ένεση-αντιεμβόλιο που εξουδετερώνει τις μελλοντικές παρενέργειες των εμβολίων COVID στον οργανισμό
Politico> Γιατί το Βερολίνο τρέμει πολύ περισσότερο και από τους ίδιους τους Ταϊβανέζους μια κινεζική εισβολή στο Νησί
Αποκάλυψη CBS News> Μemo του FBI προειδοποιεί για τοποθέτηση “βρώμικης βόμβας” και “ένοπλες εξεγέρσεις”