kourdistoportocali.comNews DeskTσίπρας-Ανδρουλάκης> To weekend της υποκρισίας

Αισθητική παρέμβαση

Tσίπρας-Ανδρουλάκης> To weekend της υποκρισίας

-Εσείς κ.κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη, τι είδους προιόν έχετε να μας πουλήσετε;

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022.
Υπάρχουν πολλά δυστοπικά γεγονότα στη διάρκεια αυτής της δυστοπικής πανδημίας που όπως όλα δείχνουν προκάλεσε ένας ι εργαστηριακός ιός, που είτε από ατύχημα είτε οργανωμένα και μεθοδικά εκτοξεύθηκε εναντίον της ανθρωπότητας.
Κι ενώ προκάλεσε εκατομμύρια νεκρούς μέχρι στιγμής κανείς Έλληνας πολιτικός δεν έβαλε στο τραπέζι το μείζον θέμα της προέλευσης του ιού.
By Blade Runner
Κανείς Έλληνας πολιτικός δεν έβαλε στο τραπέζι τις χιλιάδες περιπτώσεις παρενεργειών των εμβολίων, ανάμεσά τους χιλιάδες θάνατοι. Κανείς Έλληνας πολιτικός δεν έβαλε στο τραπέζι την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών την οποία θύματα του Ναζισμού που επιβίωσαν του Aoυσβιτς, συνέκριναν με τις ναζιστικές θηριωδίες.
Αντίθετα τόσο ο κ. Τσίπρας που απήλαυσε διακοπές χαλάρωσης στη θαλαμηγού της κ. Παναγοπούλου, απολαυστικά και ενίοτε μη ανακοινώσιμα ταξίδια με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ταξίδια αναψυχής κλπ ενόσω βρισκόταν στην πρωθυπoυργία και μετέτρεπε το όχι σε ναι, όσο και ο ανεκδιήγητος πολιτικός τίποτα κ. Ανδρουλάκης, αυτό το ολίγιστο πολιτικό γρι-γρι με τις 850.000 ευρώ καταθέσεις σε ξένη τράπεζα, ποσό που επιβραβεύει την χυδαιότητα της κομματικής γραφειοκρατίας και νομενκλατούρας τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαικό επίπεδο (οι ηγέτες της Ευρώπης μάς κυνηγούν για ευνόητους λόγους με μια σύριγγα στο χέρι), δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά για τις θανάσιμες παρενέργειες των εμβολίων αλλά τάσσονται με εμμονή με επιμονή υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, χωρίς να συνυπολογίζουν το αυτονόητο, ότι είμαστε όλοι εν δυνάμει ανεμβολίαστοι μια και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που μοιράζει ο Θάνος Πλεύρης, γιος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, κρατούν μόνο ως την επόμενη δόση και αντί για πιστοποιητικά ελευθερίας μετατρέπονται σε άδεια εξόδου από μία προαναγγελθείσα φυλακή, της οποίας ο εργαστηριακός ιός αποτέλεσε το προαναγγελθέν έναυσμα.
Εντάξει ο κ. Μητσοτάκης, εφαρμόζει τα αναμενόμενα, αλλά εσείς κ.κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη, τι είδους προιόν έχετε να μας πουλήσετε μια και η πρωτοφανής υποκρισία σας και η κουτοπονηριά της δουλοπρέπειας σάς καθιστούν πολύ πιο τοξικούς και επικίνδυνους για την φυσική μας και ψυχική υγεία από τον σημερινό πρωθυπουργό;
Kαι σε τι διαφέρετε τόσο ο ένας από τον άλλον όσο και τα κόμματά σας;
Λογικό λοιπόν είναι πολύ σύντομα οι δημοσκοπήσεις του Abacus να επαληθευθούν στα πραγματικά ποσοστά εκεί έξω…
Δεν τρώνε όλοι οι πολίτες από την ίδια βελανιδιά κε Τσίπρα και κε Ανδρουλάκη.
Ουαί υμίν υποκριτές και φαρισαίοι…
«Όμηρος» της γραφειοκρατίας ασθενής με μυοκαρδίτιδα μετά από εμβόλιο της Pfizer

Την ταλαιπωρία που έχει υποστεί ένας 20χρονος που διεγνώσθη με μυοκαρδίτιδα μετά την 1η δόση του εμβολίου της Pfizer καταγγέλλει στο zougla.gr η μητέρα του.

Η κ. Αγάπη Σιγάλα μιλάει για το ιστορικό νόσησης του γιου της ως ασυμπτωματικός έπειτα από επαφή με θετικό περιστατικό, κάτι που συνειδητοποίησε ύστερα από τεστ αντισωμάτων, καθώς έως τότε έβγαινε αρνητικός. Οι υγειονομικές αρχές δεν αναγνώρισαν το τεστ αντισωμάτων ως τεστ νόσησης και ο 20χρονος έσπευσε τον Σεπτέμβριο να κάνει την 1η δόση του εμβολίου της Pfizer.

Δείτε το τεστ αντισωμάτων:

Την 4η ημέρα μετά τον εμβολιασμό του ο 20χρονος, έπειτα από πόνους στο στήθος, κάψιμο στην αριστερή μεριά και μασχάλη, αλλά και δύσπνοια, διεγνώσθη με οξεία μυοκαρδίτιδα. Ακολούθησε η άμεση εισαγωγή του στο καρδιολογικό τμήμα ιδιωτικής κλινικής της Βορειοανατολικής Αττικής.

«Από την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων της κλινικής προσκομίζεται ιατρική βεβαίωση διά της οποίας δεν συνιστάται η 2η δόση του εμβολίου και υποβάλλεται κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, χωρίς όμως να γίνει ξεκάθαρο και κατανοητό πώς αυτό το παιδί θα πάρει ανάλογο πιστοποιητικό-έγγραφο, για να μπορέσει να πάει στη σχολή του και γενικά να κινηθεί οπουδήποτε βάσει των νέων μέτρων για ανεμβολίαστους», επισημαίνει η μητέρα του 20χρονου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η κ. Σιγάλα, σε σχετικό ερώτημα στην Υπηρεσία Εμβολιασμού «η πρώτη απάντηση που λάβαμε είναι να κάνει τη δεύτερη δόση! Και, αφού ξαναείδαν τα χαρτιά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η δεύτερη απάντησή τους ήταν ότι δεν υπάρχει σαφής οδηγία και ότι το αίτημά μου θα παραμείνει για επεξεργασία».

Έκκληση της μητέρας του 20χρονου είναι να υπάρξει μια πρόβλεψη και για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο, καθώς, όπως τονίζει, εκτός από την υγεία τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα ψυχολογικό βάρος.

«Κάθε μήνα για τα επόμενα δύο χρόνια που χρήζει παρακολούθησης θέλει για εξετάσεις 100€, παίρνει αγωγή, απαγορεύεται για 6 μήνες να κάνει οτιδήποτε που ανεβάζει παλμούς – άθληση, περπάτημα, εργασία κ.λπ. Και κάθε δύο μέρες πρέπει να πληρώνει 5 ευρώ για να κινηθεί στον έξω κόσμο, έχοντας όλο αυτό και επιπτώσεις σε ψυχολογικό επίπεδο», εξήγησε.

Ακούστε ΕΔΩ το ηχητικό της μητέρας του 20χρονου

Yπάρχουν τουλάχιστο δύο μείζονα θέματα στην υπόθεση της πανδημίας τα οποία περιέργως οι ηγέτες του δυτικού κόσμου αρνούνται να ακουμπήσουν. Το ένα αφορά την προέλευση του ιού η οποία μετά και τα πρόσφατα email του Fauci που είδαν το φως της δημοσιότητας βρωμάει εργαστήριο και το άλλο είναι το κατά πόσο ασφαλή είναι τα εμβόλια.

Κι εδώ πλέον μπαίνει ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο αφορά την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19 και το οποίο ένας φορέας όπως η Ευρωπαική Ένωση, δείχνει να το αγνοεί με την έννοια ότι οι ηγέτες του δυτικού κόσμου παροτρύνουν τους πληθυσμούς σε διαρκείς εμβολιασμούς με τα εμβόλια COVID-19 την ώρα που οι καταγεγραμμένες παρενέργειες (και από τον ΕΜΑ) θα έπρεπε ήδη να σημάνουν συναγερμό. Και όχι μόνο αυτό δεν συμβαίνει αλλά πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν μετατρέψει σε υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς μην λαμβάνοντας υπόψη τους τις παρενέργειες των εμβολίων COVID-19 τόσο τις βραχυπρόθεσμες, όσο και τις μακροπρόθεσμες.

Tι συμβαίνει στη παγκόσμια κοινότητα; Το επιχείρημα ότι η Κίνα δεν δίνει στοιχεία δεν στέκει μια και ο Κινέζος ηγέτης είναι εκλεκτός συνομιλητής τους και αυτές τις μέρες έδωσε διαδικτυακά το παρόν στο Forum του Davos (17-21 Ιανουαρίου 2022).

Mην λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων είχε αρχικά ζητήσει από την Αμερικανική Δικαιοσύνη να παραμείνουν σε εμπάργκο 75 χρόνων τα 450.000 έγγραφα τα οποία αφού μελέτησε έσπευσε να αδειοδοτήσει το εμβόλιο της Pfizer κατά του COVID-19. Mην λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Εβραίος δικηγόρος Αaron Siri αφού πέτυχε αν απεγκλωβίσει μόλις 500 έγγραφα (από τα 450.000) αποκαλύφθηκε ο εφιαλτικός κόσμος των εκατοντάδων χιλιάδων περιπτώσεων παρενεργειών που η ίδια η Pfizer κατέγραφε.

Δεν είναι όμως μόνο ο Aaron Siri που χάρη στην επιμονή του έφερε στο φως με τον πιο επίσημο τρόπο τις παρενέργειες των εμβολίων. Η Jessica Rose έλαβε το διδακτορικό της στην υπολογιστική βιολογία από το Πανεπιστήμιο Bar-Ilan στο Ισραήλ. Αφού τελείωσε τις μεταδιδακτορικές της σπουδές στη μοριακή δυναμική ορισμένων πρωτεϊνών, έψαχνε για μια νέα πρόκληση. Άρχισε να αναλύει δεδομένα σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τα εμβόλια κατά του COVID-19 απλώς ως μια άσκηση για να κυριαρχήσει σε ένα νέο κομμάτι λογισμικού. Αλλά δεν μπορούσε να αγνοήσει αυτό που είδε και αποφάσισε να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της ανάλυσής της. Το επόμενο πράγμα που ήξερε ήταν ότι βρισκόταν σε έναν «κόσμο περίεργο», είπε στους The Epoch Times.

Η Jessica Rose δεν ζήτησε τίποτα από αυτά. Άρχισε να αναλύει δεδομένα σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τα εμβόλια κατά του COVID-19 απλώς ως μια άσκηση για να κυριαρχήσει σε ένα νέο κομμάτι λογισμικού. Αλλά δεν μπορούσε να αγνοήσει αυτό που είδε και αποφάσισε να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της ανάλυσής της. Το επόμενο πράγμα που ήξερε ήταν ότι βρισκόταν σε έναν «κόσμο περίεργο», είπε στους The Epoch Times.

By Petr Svab/The Epoch Times
January 19, 2022 Updated: January 20, 2022

Μια εργασία που συνέταξε από κοινού με βάση την ανάλυσή της αποσύρθηκε από την Elsevier, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην έκδοση επιστημονικής βιβλιογραφίας, κάτω από συνθήκες που προκάλεσαν ανησυχία στους συναδέλφους της. Ο εκδότης αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η Rose έλαβε το διδακτορικό της στην υπολογιστική βιολογία από το Πανεπιστήμιο Bar-Ilan στο Ισραήλ. Αφού τελείωσε τις μεταδιδακτορικές της σπουδές στη μοριακή δυναμική ορισμένων πρωτεϊνών, έψαχνε για μια νέα πρόκληση. Μετάβαση σε ένα νέο λογισμικό στατιστικών υπολογιστών, έψαχνε για ένα ενδιαφέρον σύνολο δεδομένων για να βελτιώσει τις δεξιότητές της. Επέλεξε το Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), μια βάση δεδομένων με αναφορές για προβλήματα υγείας που έχουν εμφανιστεί μετά από έναν εμβολιασμό και μπορεί ή όχι να προκλήθηκαν από αυτόν.

Είπε ότι δεν έψαχνε για κάτι συγκεκριμένο στα δεδομένα.

«Δεν μπαίνω με ερωτήσεις», είπε.

Αυτό που διαπίστωσε, ωστόσο, την ενοχλούσε.

Το VAERS λειτουργεί από το 1990 για να παρέχει ένα έγκαιρο προειδοποιητικό σήμα ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με ένα εμβόλιο. Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει τις αναφορές, οι οποίες στη συνέχεια ελέγχονται για διπλότυπες. Κατατίθενται σε μεγάλο βαθμό από προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης, με βάση προηγούμενες έρευνες. Συνήθως, θα υπήρχαν περίπου 40.000 αναφορές ετησίως, συμπεριλαμβανομένων πολλών εκατοντάδων θανάτων.

Αλλά με την εισαγωγή των εμβολίων για τον COVID-19, οι αναφορές της VAERS απογειώθηκαν με το καλημέρα. Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, υπήρχαν πάνω από ένα εκατομμύριο αναφορές, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 21.000 θανάτων. Άλλα αξιοσημείωτα ζητήματα περιλαμβάνουν πάνω από 11.000 καρδιακές προσβολές, σχεδόν 13.000 περιπτώσεις παράλυσης Bell και περισσότερες από 25.000 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας.


Η Rose βρήκε τα δεδομένα ανησυχητικά, αλλά συνειδητοποίησε ότι οι αρχές και ακόμη και ορισμένοι ειδικοί τα απέρριψαν γενικά.

«Σαφώς, δεν υπάρχει καμία ανησυχία [μεταξύ αυτών των αρχών και των ειδικών] για άτομα που υποφέρουν από ανεπιθύμητα συμβάντα», είπε.

Τα συνήθη επιχειρήματα κατά των δεδομένων VAERS ήταν ότι είναι μη επαληθευμένα και αναξιόπιστα.

Η Rose ωστόσο, βλέπει τέτοια επιχειρήματα ως άσχετα – η VAERS δεν προοριζόταν ποτέ να δώσει οριστικές απαντήσεις, έχει σκοπό να δώσει έγκαιρη προειδοποίηση και, όπως το βλέπει, κάνει ακριβώς αυτό.

«Εκπέμπει τόσα πολλά σήματα ασφαλείας και αγνοούνται»
Συνεργάστηκε με τον Peter McCullough, έναν παθολόγο, καρδιολόγο και επιδημιολόγο, για να γράψει μια εργασία σχετικά με τις αναφορές VAERS για μυοκαρδίτιδα στη νεολαία – ένα ζήτημα που έχει ήδη αναγνωριστεί ως παρενέργεια του εμβολιασμού, αν και συνήθως περιγράφεται ως σπάνιο.

Από τις 9 Ιουλίου, βρήκαν 559 αναφορές VAERS για μυοκαρδίτιδα, 97 σε παιδιά ηλικίας 12–15 ετών. Μερικά από αυτά μπορεί να σχετίζονται με τον ίδιο τον COVID, ο οποίος μπορεί επίσης να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα, αλλά υπήρχαν πάρα πολλές περιπτώσεις για να απορριφθεί η πιθανότητα να εμπλέκονται τα εμβόλια, σύμφωνα με τους συγγραφείς.

«Μέσα σε 8 εβδομάδες από τη δημόσια προσφορά των προϊόντων COVID-19 στην ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών, βρήκαμε 19 φορές τον αναμενόμενο αριθμό περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας στους εθελοντές εμβολιασμού σε σχέση με τα βασικά ποσοστά μυοκαρδίτιδας για αυτήν την ηλικιακή ομάδα».

Μετά από δύο εβδομάδες, στις 15 Οκτωβρίου, η ανάλυση των συγγραφέων εξαφανίστηκε από τον ιστότοπο του εκδότη (Elsevier) και αντικαταστάθηκε από μια ειδοποίηση «Προσωρινή κατάργηση». Όχι μόνο δεν ενημερώθηκαν οι συγγραφείς γιατί, αλλά δεν ενημερώθηκαν καθόλου, σύμφωνα με την Rose.

«Είναι άνευ προηγουμένου στα μάτια όλων των συναδέλφων μου», είπε.

Όταν έθιξαν το θέμα με τον εκδότη, τους είπαν αρχικά ότι η εφημερίδα αποσύρθηκε επειδή δεν ήταν «προσκεκλημένη», είπε η Rose. Αυτό καταρρίφθηκε ως άσχετο από τον McCullough, ο οποίος απείλησε να μηνύσει για παραβίαση της σύμβασης. Στη συνέχεια, ο εκδότης στράφηκε στους όρους χρήσης του, λέγοντας ότι έχει το δικαίωμα να αρνηθεί οποιοδήποτε ανάλυση για οποιονδήποτε λόγο.

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί αποσύρθηκε η ανάλυσή της που αφορούσε τα καταγεγραμένα από το VAERS περιστατικά των παρενεργειών από τα εμβόλια COVID-19.

«Ζητώ συγγνώμη, αλλά ο Elsevier δεν μπορεί να σχολιάσει αυτήν την έρευνα», είπε ο Jonathan Davis, υπεύθυνος επικοινωνίας του εκδότη, σε ένα email στους The Epoch Times.

Στα τέλη Νοεμβρίου, η αναφορά της αντικαταστάθηκε από μια ειδοποίηση ότι «το άρθρο έχει αποσυρθεί κατόπιν αιτήματος του συγγραφέα ή/και του εκδότη».

«Φαίνεται σαν μια περίεργη λογοκρισία που δεν δικαιολογείται πραγματικά», είπε η Rose.

Τα συμπεράσματα της εργασίας δεν είναι απαραίτητα αμφιλεγόμενα. Μια πρόσφατη μελέτη στη Δανία κατέληξε, για παράδειγμα, σε αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας για τους νέους μετά το εμβόλιο Moderna για τον COVID.

Είναι σύνηθες, ωστόσο, ακόμη και για έγγραφα που εξετάζουν πιθανά ζητήματα με τα εμβόλια να πλαισιώνουν τα αποτελέσματά τους με τρόπο που εξακολουθεί να υποστηρίζει τον εμβολιασμό.

«Αυτό πρέπει να πεις για να δημοσιευτεί η δουλειά σου αυτές τις μέρες», είπε η Rose.

Το χαρτί της δεν έκανε κάτι τέτοιο.

«Στο πλαίσιο οποιασδήποτε ανάλυσης κινδύνου/οφέλους που πρέπει να ολοκληρωθεί στο πλαίσιο πειραματικών προϊόντων, τα σημεία στο παρόν πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν ληφθεί απόφαση σχετικά με τη συμφωνία για ενέσεις 2 δόσεων αυτών των πειραματικών προϊόντων COVID-19, ειδικά σε παιδιά και σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παραιτηθεί η γονική συναίνεση για να αποφευχθεί η εθελοντική συμμετοχή παιδιών για ενέσεις με προϊόντα που δεν έχουν αποδεδειγμένη ασφάλεια ή αποτελεσματικότητα», ανέφερε η εφημερίδα.

Η αναφορά της αποκάλεσε επίσης τα εμβόλια “ενέσιμα βιολογικά προϊόντα” – με υπογράμμιση το γεγονός ότι διαφέρουν από όλα τα άλλα παραδοσιακά εμβόλια.

Ένα παραδοσιακό εμβόλιο χρησιμοποιεί «ολόκληρα ζωντανά ή εξασθενημένα παθογόνα», ενώ τα εμβόλια για τον COVID χρησιμοποιούν «mRNA σε νανοσωματίδια λιπιδίων», εξήγησε η Rose μέσω email. Είπε ότι τα νανοσωματίδια λιπιδίων περιλαμβάνουν «κατιονικά λιπίδια που είναι εξαιρετικά τοξικά». Η Pfizer, ο κατασκευαστής του πιο δημοφιλούς εμβολίου για τον COVID-19 σε πολλές χώρες, αντιμετώπισε το ζήτημα λέγοντας ότι η δόση είναι αρκετά χαμηλή για να εξασφαλίσει «ένα αποδεκτό περιθώριο ασφαλείας», σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Φαρμάκων, την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση.


Η Rose σημείωσε επίσης ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 δεν έχουν περάσει «τα 10-15 χρόνια δοκιμών ασφαλείας που έπρεπε πάντα να περνούν τα εμβόλια… για προφανείς λόγους».

Σε αυτό το σημείο, ηRose δεν είναι πλέον ένας απαθής παρατηρητής. Διαβάζοντας αμέτρητες αναφορές VAERS της έδωσε ένα παράθυρο στις δυσκολίες εκείνων που πιστεύουν ότι έχουν πληγεί από τα εμβόλια.

«Μιλάω για όλους αυτούς τους ανθρώπους», είπε.

-Στο παρελθόν, 50 αναφορές θανάτων στο VAERS θα ανάγκαζαν τις αρχές να πατήσουν τα φρένα και να διερευνήσουν, είπε η Rose. Κατά την άποψή της, αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί με τα εμβόλια COVID-19 πριν από ένα χρόνο.

Όχι μόνο δεν συνέβη αυτό, αλλά δεν είναι καν σαφές τι θα ήταν αρκετό για να πειστούν οι αρχές να το κάνουν.

«Ποιος είναι ο οριακός αριθμός για τον αριθμό των θανάτων;» αναρωτιέται η Rose.

Το αντεπιχείρημα είναι ότι τα εμβόλια σώζουν περισσότερες ζωές από όσες κοστίζουν. Όμως, κατά την άποψη του Rose, αυτή η λογική είναι εσφαλμένη, καθώς τα εμβόλια δεν έχουν κυκλοφορήσει αρκετά και δεν έχουν μελετηθεί αρκετά διεξοδικά για να πούμε πόσες ζωές μπορεί να κοστίσουν.

Είναι γνωστό, ωστόσο, ότι το VAERS υποεκτιμά τα ανεπιθύμητα συμβάντα μετά τον εμβολιασμό — κατά συντελεστή μεταξύ 5 και έως και 100, με βάση ορισμένες εκτιμήσεις.

Η υποβολή μιας αναφοράς VAERS διαρκεί περίπου 30 λεπτά και πολλοί ιατροί απλά δεν έχουν το χρόνο, είπε η Rose. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι η υποβολή της αναφοράς μπορεί να τους χαρακτηρίσει ως «αντι-vaxxers». Μερικοί μπορεί απλώς να μην συσχετίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν με τον εμβολιασμό. Κάποιοι μπορεί να μην γνωρίζουν καν την ύπαρξη του VAERS.

Είναι απίθανο κάποιος σημαντικός αριθμός των αναφορών να είναι δόλιες, πρότεινε, σημειώνοντας ότι είναι ομοσπονδιακό αδίκημα η υποβολή ψευδούς αναφοράς.

Η Rose έχει πλέον ενταχθεί στις τάξεις των αντιφρονούντων γιατρών και ερευνητών που είναι δύσπιστοι για την επίσημη γραμμή για τα εμβόλια και την πανδημία γενικότερα. Το περιέγραψε ως κάτι που είναι υποχρεωμένη να κάνει παρά τα αντικίνητρα που εμπλέκονται.

«Δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό. Όμως είναι καθήκον μας. Οι γιατροί ορκίστηκαν να μην κάνουν κακό. Και οι ερευνητές με ακεραιότητα δεν μπορούν να κοιτάξουν μακριά από αυτό», είπε μέσω email.

ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ EMBΟΛΙΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΑΝ ΗΣΥΧΟ ΥΠΝΟ ΣΤΟΝ MARIO

Αμέσως λοιπόν μετά την Σύνοδο των G20, o Mario Draghi υπογράμμισε ότι παρά την επιτυχία των εκστρατειών εμβολιασμού η πανδημία κορονοϊού δεν τελείωσε και ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην διανομή των εμβολίων. “Στις χώρες με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, πάνω από το 70% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση. Στις φτωχές χώρες το ποσοστό αυτό πέφτει κατακόρυφα στο 3%”, είπε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος να εμβολιαστεί, κατά της Covid-19 το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού μέχρι το τέλος του έτους (κάτι που επετεύχθη-είμαστε στο 46%) και έθεσε ως επόμενο, αναγκαίο στόχο να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού του πλανήτη μέχρι τα μέσα του 2022!

“Αναγκαίος” στόχος ανεξάρτητα από τις φυσικές μεταλλάξεις που θα κυκλοφορούν τότε, ανεξάρτητα από την ανοσία της αγέλης κλπ, κλπ που θα μπορούσαν να συμβαίνουν σε μία πανδημία φυσικής προέλευσης και όχι σε ένα σχέδιο του οποίου οι απώτεροι στόχοι γίνονται σιγά σιγά αντιληπτοί και στον τελευταίο οξυδερκή κάτοικο του πλανήτη.

Επειδή λοιπόν είναι αναγκαίο να επιτευχθεί το ποσοστό εμβολιασμού 70% των οξυδερκών κατοίκων του πλανήτη έως τα μέσα του 2022 γεννήθηκε η Omicron με φόντο τη Fontana Di Trevi μια και ο Peter Daszak δεν έχει σταματήσει τη δουλειά ενώ ο ΠΟΥ με τις ανακοινώσεις του δίνει την ένταση του fearporn για να πάρουν στη συνέχεια τη σκυτάλη ο Biden και οι υπόλοιποι ηγέτες οι οποίοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι αποτελούν τους εκλεκτούς και θα εξαιρεθούν-χα,χα,χα.

(Ένας φίλος Εβραίος έλεγε ότι οι Εβραίοι που πίστευαν ότι δεν θα τους ακουμπήσει ο Χίτλερ κατέληξαν στο Αουσβιτς. Οσοι είδαν το κακό να έρχεται έφυγαν στην Αμερική και αλλού και γλίτωσαν).

OI ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΙΔΙΑ Η PFIZER AΛΛΑ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ

 

Xάρη σε ένα νεαρό επίμονο Εβραίο δικηγόρο της Νέας Υόρκης, υπήρξε μία πρώτη ρογμή στο Σιδηρούν Θόλο της Pfizer, εδώ όπου καταγράφονται οι παρενέργειες των εμβολίων της.

Tην ίδια στιγμή η FDA ζητεί εμπάργκο 75-95 χρόνων ώστε να δώσει στη δημοσιότητα ένα “θησαυροφυλάκιο” 451.000 εγγράφων τα οποία υποτίθεται ότι μελέτησε σε διάστημα 180 ημερών για να δώσει την άδεια στο εμβόλιο της Pfizer.

Καθώς ηχούν στα αυτιά μας οι προτροπές του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, της Μαρίας Θεοδωρίδου και ένα τάγματος των υπολοίπων οι οποίοι κάνουν λόγο για τα ασφαλή εμβόλια της Pfizer, πάρτε μια βαθιά ανάσα> Aπό τα ελάχιστα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα (ο FDA ζητά εμπάργκο 95 ετών) ξεδιπλώνεται ο εφιάλτης των παρενεργειών.

Ο Εβραίος δικηγόρος Aaron Siri-κεντρική photo-, είναι ο πρώτος στο κόσμο που θα προκαλέσει ρήγμα σε ένα παγκόσμιο τείχος σιωπής των εμπλεκομένων οργανισμών όπως ο ΠΟΥ, ο ΕΜΑ και φυσικά ο αντίστοιχοι φορείς του κάθε κράτους των ελληνικών συμπεριλαμβανομένων.

Τα άκρως εμπιστευτικά έγγραφα της Pfizer, τα οποία ήταν συνώνυμα με την ακραία έλλειψη διαφάνειας που αποκαλύφθηκε από τις ενέργειες των κεντρικών κυβερνητικών υπηρεσιών, τους τελευταίους 20 μήνες, που οδηγούν τους επικριτές της επίσημης αφήγησης να απαιτούν «να μας δείξουν τα δεδομένα», τελικά αποκαλύπτονται.

Οι πρώτες εκατοντάδες ανανεωμένες σελίδες από ένα θησαυροφυλάκιο 451.000 εγγράφων είναι ήδη αρκετές ώστε να δώσουν μία γεύση του εφιάλτη. Την ίδια στιγμή κορυφαίος Γάλλος φαρμακοβιομήχανος θα εξολογηθεί σε Ελληνίδα ανταποκρίτρια στη Γαλλία ότι θα πρέπει να περιμένουμε ένα παγκόσμιο τσουνάμι αυτοάνοσων ασθενειών.

By Sonia Elijah/Trial Site News

Τι οδήγησε στην αποκάλυψη;

Η ρωγμή στη διαφύλαξη δεδομένων τύπου σιδήρου θόλου της Pfizer και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), έφτασε με τη μορφή έκδοσης του νόμου περί ελευθερίας πληροφοριών (FOIA) με το αίτημα που κατατέθηκε στις 27 Αυγούστου 2021, για πρόσβαση σε όλη την τεκμηρίωση της Pfizer στο οποίο είχε βασιστεί η FDA για να εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19 για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Μια υπηρεσία που έχει λάβει αίτημα FOIA απαιτείται να «καθορίσει εντός 20 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή οποιουδήποτε τέτοιου αιτήματος εάν θα συμμορφωθεί με αυτό το αίτημα», όπως ορίζεται από το νόμο FOIA του 1967.

Η FDA χρειάστηκε ωστόσο τρεις μήνες για να κυκλοφορήσει τις πρώτες 91 ανανεωμένες σελίδες, στις 20 Νοεμβρίου.

Το αίτημα FOIA εκδόθηκε από μια ομάδα άνω των 30 επιστημόνων και ακαδημαϊκών που κατέθεσαν αγωγή πολιτικής αγωγής εναντίον του οργανισμού επειδή δεν συμμορφώθηκαν πλήρως με το αίτημα, καθώς λιγότερο από το 1% της τεκμηρίωσης κυκλοφόρησε και η FDA πήρε τη θέση ότι όλα τα δεδομένα θα κοινοποιούνταν μέχρι το 2076 (!).

Στη συνέχεια, η κυβερνητική υπηρεσία είχε το θράσος να ωθήσει την ημερομηνία ακόμα πιο πίσω στο 2096. Αυτό οφειλόταν στην πρόσφατη αποκάλυψη της ύπαρξης χιλιάδων επιπλέον σελίδων, συνολικού αριθμού 451.000 έναντι του αρχικά δηλωθέντος 320.000 σελίδες. Ωστόσο, ο ρυθμός με τον οποίο ο FDA είναι πρόθυμος να δημοσιεύσει την τεκμηρίωση δεν έχει αλλάξει και παραμένει στις 500 σελίδες το μήνα.

Δηλαδή με το σταγονόμετρο, για τη ακρίβεια με το μαρτύριο της σταγόνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο FDA χρειάστηκε μόλις 108 ημέρες για να εξετάσει όλη την τεκμηρίωση της Pfizer προτού εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer BNT162B2 για χρήση έκτακτης άδειας την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Trial Site News, ο Aaron Siri, διευθύνων σύμβουλος της νομικής εταιρείας Siri & Glimstad LLP, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία σε αστικές διαφορές, δήλωσε:

«Το δικαστήριο δεν έχει διατάξει ακόμη την παραγωγή ούτε μιας σελίδας. Ως επί το πλείστον, όταν η εταιρεία μας υποβάλλει αίτημα FOIA, [ο οργανισμός] θα παράγει έγγραφα, αλλά η FDA θέλει να το κάνει με έναν απίστευτα αργό ρυθμό, όχι ανάλογο με τις ανάγκες του αιτήματος. Ο αγώνας δεν είναι αν θα το παράγουν – θα το παράγουν. Ο αγώνας είναι πόσος χρόνος θα πάρει και μετά ο αγώνας μόλις τα πάρουμε θα είναι οι διασκευές που θα κάνουν.

Όταν τον ρώτησα εάν θα υποβληθούν αιτήματα FOIA για την απόκτηση της τεκμηρίωσης της Moderna και της Janssen (θυγατρική της Johnson and Johnson) που παρέχεται στην FDA για να εξασφαλιστεί η άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, απάντησε:

«Δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτημα μέχρι να αδειοδοτηθεί ένα εμβόλιο. Η εξουσιοδότηση για χρήση έκτακτης ανάγκης δεν είναι η ίδια με την άδεια ή την έγκριση. Το εμβόλιο Pfizer είναι το μόνο εμβόλιο που έχει λάβει άδεια/εγκεκριμένο ως «ασφαλές και αποτελεσματικό» σύμφωνα με τον FDA στις 23 Αυγούστου 2021.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση και τα σχετικά δικαστικά έγγραφα μπορείτε να βρείτε στο blog του Aaron Siri, Injecting Freedom.

Οι πρώτες μερικές εκατοντάδες σελίδες των πρόσφατα δημοσιευμένων εγγράφων της Pfizer κοινοποιήθηκαν στον ιστότοπο του PHMPT.

Το επίκεντρο αυτής της ερευνητικής έκθεσης επικεντρώνεται στο έγγραφο 38 σελίδων, με τίτλο «Σωρευτική Ανάλυση Αναφορών Ανεπιθύμητων Συμβάντων μετά την Εξουσιοδότηση του PF-07302048 (BNT162B2) που ελήφθη έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021».“Cumulative Analysis of Post-Authorization Adverse Event Reports of PF-07302048 (BNT162B2) received through 28 February 2021.”

Η αναφορά συντάχθηκε από την ίδια την Pfizer, από την 1η Δεκεμβρίου 2020 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. Οι αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλες 56 χώρες.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το τεχνούργημα αντιπροσωπεύει μια τροποποιημένη ανάλυση που παρέχεται από την Pfizer, μια απάντηση στις αποτυχίες της που σχετίζονται με την ελλιπή υποβολή ενός πακέτου δεδομένων ασφαλείας στην FDA, την οποία σχολίασε η υπηρεσία.

Γίνεται αναφορά στο αίτημα του FDA της 9ης Μαρτίου προς την Pfizer: «Ενδιαφερόμαστε περισσότερο για μια σωρευτική ανάλυση δεδομένων ασφάλειας μετά την έγκριση για να υποστηρίξουμε τη μελλοντική σας υποβολή BLA. Υποβάλετε μια ολοκληρωμένη ανάλυση των σωρευτικών δεδομένων ασφαλείας σας μετά την έγκριση, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας μετά την έγκριση των ΗΠΑ και του εξωτερικού, στην επερχόμενη υποβολή BLA. Συμπεριλάβετε μια αθροιστική ανάλυση των Σημαντικών Προσδιορισμένων Κινδύνων, των Σημαντικών Πιθανών Κινδύνων και των περιοχών Σημαντικών Ελλειπόμενων Πληροφοριών που προσδιορίζονται στο Σχέδιο Φαρμακοεπαγρύπνησης, καθώς και ανεπιθύμητων συμβάντων ειδικού ενδιαφέροντος και σφαλμάτων χορήγησης εμβολίου (είτε σχετίζονται είτε όχι με ανεπιθύμητη ενέργεια). Συμπεριλάβετε επίσης δεδομένα διανομής και ανάλυση των πιο κοινών ανεπιθύμητων ενεργειών. Επιπλέον, υποβάλετε το ενημερωμένο Σχέδιο Φαρμακοεπαγρύπνησης μαζί με την υποβολή BLA.»

Τα πολλά άγνωστα

Στη σύντομη τρίμηνη περίοδο κατά την οποία τα δεδομένα «αναφέρθηκαν αυθόρμητα στην Pfizer», καταγράφηκαν 42.086 περιπτώσεις με 158.893 συμβάντα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μπορεί κανείς να ερμηνεύσει ότι ο μέσος άνθρωπος (περίπτωση) θα είχε υποφέρει από μόλις τέσσερα συμπτώματα (γεγονότα). Ιδιαίτερα ανησυχητικό, το γεγονός ότι η FDA επέλεξε να προστατεύσει τα συμφέροντα της Pfizer μεταφέροντας τον συνολικό αριθμό δόσεων στο (β) (4), εμποδίζοντας τη δυνατότητα υπολογισμού των ποσοστών επίπτωσης και παροχής ουσιαστικής ανάλυσης των δεδομένων. Ένα άλλο πολύ ανησυχητικό γεγονός επικεντρώνεται σε σημαντικούς περιορισμούς που αναφέρει η Pfizer: «Το μέγεθος της υποαναφοράς είναι άγνωστο.»

Σε σχέση με αυτό το θέμα, ερευνητές που ηγήθηκαν μιας εξέχουσας μελέτης του Χάρβαρντ που διεξήχθη από το 2007-2010, ανακάλυψαν ότι «λιγότερο από το 0,3% όλων των ανεπιθύμητων φαρμάκων συμβάντα και το 1-13% των σοβαρών συμβάντων αναφέρονται στον FDA.» Υποθέτοντας ότι αυτά τα μαθηματικά είναι σωστά, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι 42.086 περιπτώσεις αντιπροσωπεύουν ένα εκπληκτικά υποαναφερόμενο ποσό.

Οι 1228 Θάνατοι

Άλλα σημαντικά «άγνωστα» που περιέχονται σε όλη την ανάλυση της Pfizer είναι:

2990 περιπτώσεις όπου το φύλο είναι άγνωστο
6876 περιπτώσεις όπου η ηλικία είναι άγνωστη
9440 περιπτώσεις όπου τα αποτελέσματα είναι άγνωστα

Μια άλλη ανωμαλία που ξεχωρίζει είναι ότι για τις εκβάσεις των περιπτώσεων, η Pfizer επέλεξε να συμπεριλάβει όσους αναρρώνουν από ανεπιθύμητες ενέργειες στην ίδια κατηγορία με αυτούς που αναρρώθηκαν, με την ετικέτα «Ανακτήθηκε/Ανάκτηση». Αυτή η κίνηση από μόνη της φαίνεται αμφισβητήσιμη.

Ο μεγάλος αριθμός αυθόρμητων αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών

Ανησυχητικά, η ανάλυση σημειώνει το γεγονός ότι υπήρξε τόσο μεγάλος όγκος ανεπιθύμητων ενεργειών, που έχουν ταξινομηθεί ως «σοβαρές περιπτώσεις» σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, που η Pfizer χρειάστηκε να προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και να δημιουργήσει σημαντική τεχνολογία αλλαγές για την αντιμετώπιση των ογκωδών αναφορών, ενώ παράλληλα τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα υποβολής εκθέσεων. Όπως καταγράφεται στο έγγραφο:

«Λόγω του μεγάλου αριθμού αυθόρμητων αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών που ελήφθησαν για το προϊόν, ο Κάτοχος Αδείας Κυκλοφορίας έχει δώσει προτεραιότητα στη διεκπεραίωση σοβαρών περιπτώσεων, για την τήρηση ταχέων ρυθμιστικών χρονοδιαγραμμάτων αναφοράς και για να διασφαλίσει ότι αυτές οι αναφορές είναι διαθέσιμες για δραστηριότητα ανίχνευσης και αξιολόγησης σημάτων.» Συνέχισε η έκθεση> «Η Pfizer έχει επίσης αναλάβει πολλαπλές ενέργειες για να βοηθήσει στην ανακούφιση της μεγάλης αύξησης των αναφορών ανεπιθύμητων ενεργειών. Αυτό περιλαμβάνει σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις και λύσεις διεργασιών και ροής εργασιών, καθώς και αύξηση του αριθμού των συναδέλφων εισαγωγής δεδομένων και επεξεργασίας υποθέσεων. Μέχρι σήμερα, η Pfizer έχει ενσωματώσει περίπου επιπλέον υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης (FTE).».

Στο έγγραφο που δημιούργησε η Pfizer, εμφανίζεται μια σοβαρή κόκκινη σημαία: καταγράφηκε ότι 1228 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε τρεις μήνες μετά τη λήψη του εμβολίου, ενώ κανένα αρχείο δεν αναφέρει το φύλο των συμμετεχόντων στη μελέτη που πέθαναν. Αυτά τα δεδομένα, τα οποία έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ασφάλεια, ήταν γνωστά στην Pfizer μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο, στις 12 Απριλίου, ο Dr Mace Rothenberg, πρώην επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Pfizer, μιλώντας στο Washington Journal σχετικά με την ανάπτυξη του εμβολίου Pfizer είπε: «Μπορώ να πω ότι δεν κόπηκαν οι γωνίες» και «δεν υπήρξαν θάνατοι που να έχουν συμβεί άμεσα ως αποτέλεσμα του εμβολίου και μόνο».

Όσοι υπερασπίζονται την ασφάλεια του εμβολίου Pfizer έχουν εγείρει το επιχείρημα ότι «η συσχέτιση δεν συνεπάγεται αιτιώδη συνάφεια», στην οποία δύο γεγονότα που συμβαίνουν μαζί δεν καθορίζουν μια σχέση αιτίου-αποτελέσματος (!).

Η σελίδα 10 της ανάλυσης της Pfizer παρουσιάζει έναν σημαντικό εντοπισμένο κίνδυνο αναφυλαξίας με εννέα αναφερόμενους θανάτους. Τέσσερα από τα εννέα συνέβησαν την ίδια ημέρα που τα άτομα εμβολιάστηκαν (βλ. παρακάτω).

Η Pfizer τόνισε ότι αυτά τα άτομα είχαν υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, αλλά το να πεθάνουν και τα τέσσερα την ίδια ημέρα που έλαβαν το εμβόλιο, υποδηλώνει πιθανή αιτιότητα θανάτου από εμβολιασμό.

Στον Πίνακα 7 της σελίδας 16-17, αναφέρθηκαν 1403 περιπτώσεις Καρδιαγγειακών AESIs (Ανεπιθύμητη Συμβάν Ειδικού Ενδιαφέροντος) και τμηματοποιήθηκαν ως εξής: Αρρυθμία. Καρδιακή ανακοπή; Οξεία καρδιακή ανεπάρκεια; Καρδιογενές σοκ; Στεφανιαία νόσο; Εμφραγμα μυοκαρδίου; Σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας; Καρδιομυοπάθεια στρες; Ταχυκαρδία.

Η σχετική καθυστέρηση έναρξης συμβάντων κυμαινόταν από λιγότερο από 24 ώρες έως 21 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι τα σχετικά συμβάντα εμφανίστηκαν από οποιαδήποτε στιγμή λιγότερο από 24 ώρες έως 21 ημέρες από τη λήψη του εμβολίου, με διάμεσο διάστημα μικρότερο από 24 ώρες. 136 σχετικά αποτελέσματα συμβάντων ήταν θανατηφόρα. Ως εκ τούτου, το 50% αυτών των σχετικών αποτελεσμάτων (συμπεριλαμβανομένων των θανάτων) συνέβη σε λιγότερο από 24 ώρες από τη λήψη του εμβολίου. Αυτό υποδεικνύει και πάλι την αιτιότητα του θανάτου του εμβολίου.

Ωστόσο, η Pfizer καταλήγει κατά κάποιο τρόπο: «Αυτή η σωρευτική ανασκόπηση των περιπτώσεων δεν εγείρει κανένα νέο ζήτημα ασφάλειας. Η επιτήρηση θα συνεχιστεί.»

Κατά την εξέταση της κατηγορίας «Ανοσομεσολαβούμενα/Αυτοάνοσα AESIs», αναφέρθηκαν 1050 περιπτώσεις, με λίγο περισσότερες από τρεις φορές περισσότερες γυναίκες που προσβλήθηκαν από τους άνδρες – υπήρξαν 12 θανατηφόρες εκβάσεις. Ο διάμεσος λανθάνοντας χρόνος έναρξης του σχετικού συμβάντος ήταν μικρότερος από 24 ώρες, γεγονός που υποδηλώνει και πάλι την αιτιότητα θανάτου από το εμβόλιο.

Η σοβαρότητα των υποθέσεων

Βλέποντας το παρακάτω γράφημα, ένα σημαντικό μέρος των περιπτώσεων αναφέρονται ως σοβαρές σε σύγκριση με μη σοβαρές με τον υψηλότερο αριθμό σοβαρών περιπτώσεων στην κατηγορία «γενικών διαταραχών». Σοβαρή περίπτωση είναι αυτή που είναι ιατρικά σημαντική και καταλήγει είτε σε νοσηλεία είτε που έχει απειλητικές για τη ζωή συνέπειες ή θάνατο. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι για καρδιακές, ανοσολογικές, αγγειακές και λοιμώξεις κυριαρχούν οι σοβαρές περιπτώσεις και για τις ανοσοποιητικές περιπτώσεις, όλες ταξινομούνται ως σοβαρές.

Οι γυναίκες επηρεάστηκαν x3 φορές περισσότερο από ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο

Σε γενικές γραμμές, σε κάθε κατηγορία AESI (ανεπιθύμητες ενέργειες ειδικού ενδιαφέροντος), οι γυναίκες επηρεάστηκαν γενικά τρεις φορές περισσότερο από τους άνδρες. Ωστόσο, πουθενά αυτό δεν ήταν τόσο έντονο όσο στην περίπτωση της αναφυλαξίας (μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση), όπου οι γυναίκες επηρεάζονταν περισσότερο από οκτώ φορές.

Από τις 1002 περιπτώσεις αναφυλαξίας που αναφέρθηκαν ότι πληρούσαν το επίπεδο Συνεργασίας Brighton 1-4 (το επίπεδο 1 είναι το υψηλότερο επίπεδο διαγνωστικής βεβαιότητας της αναφυλαξίας) προσβλήθηκαν 876 γυναίκες σε σύγκριση με 106 άνδρες. Οι γυναίκες επηρεάστηκαν επίσης σημαντικά περισσότερο από καρδιαγγειακά συμβάντα. 1076 γυναίκες αναφέρθηκαν ως κρούσματα σε σύγκριση με 291 άνδρες. Τα στατιστικά σημαντικά δεδομένα αποκαλύπτουν την πραγματική πιθανότητα κινδύνου για την ασφάλεια του εμβολίου ανάλογα με το φύλο.

Ωστόσο, πουθενά στην ανάλυση της Pfizer η εταιρεία δεν σχολιάζει αυτά τα δεδομένα, αλλά αντ’ αυτού επαναβεβαιώνει με σιγουριά ότι «η σωρευτική ανασκόπηση της υπόθεσης δεν εγείρει κανένα νέο ζήτημα ασφάλειας».

Οι πληροφορίες που λείπουν

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα δεδομένα που σχετίζονται με τη «Χρήση στην εγκυμοσύνη και τη γαλουχία» αποκλείστηκαν κατά κάποιο τρόπο στην αρχική ανάλυση που υποβλήθηκε στον FDA. Στην τροποποιημένη έκδοση, αναφέρονται 413 ανεπιθύμητες περιπτώσεις με τις 84 να ταξινομούνται ως σοβαρές.

Τα αποτελέσματα εγκυμοσύνης για τις 270 εγκυμοσύνες αναφέρθηκαν ως αυτόματη αποβολή (23), έκβαση σε εκκρεμότητα (5), πρόωρη γέννηση με νεογνικό θάνατο, αυτόματη αποβολή με ενδομήτριο θάνατο (2 η καθεμία), αυτόματη αποβολή με νεογνικό θάνατο και φυσιολογική έκβαση (1 η καθεμία) .

Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η Pfizer υποστηρίζει ότι «δεν προέκυψαν σήματα ασφαλείας από την ανασκόπηση αυτών των περιπτώσεων χρήσης στην εγκυμοσύνη και κατά τον θηλασμό.» Τα δεδομένα που περιέχονται στο έγγραφο με μεγάλη αναθεώρηση φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με αυτήν την αισιόδοξη αξιολόγηση.

Σε παιδιά ηλικίας 12 ετών για τα οποία αρχικά απουσίαζαν στοιχεία, από την ανάλυση της Pfizer, αναφέρθηκαν 34 κρούσματα με τα 24 να κατηγοριοποιούνται ως σοβαρά. Το γεγονός ότι χορηγήθηκε το εμβόλιο Pfizer σε μικρά παιδιά εγείρει ανησυχία, καθώς δεν είχε δοθεί άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στην εταιρεία για να το χορηγήσει στον παιδιατρικό πληθυσμό εκείνη την εποχή. Επιπλέον, το εύρος ηλικιών προκάλεσε σημαντικό συναγερμό δεδομένου του «από 2 μηνών έως 9 ετών». Στην έκθεση δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με το σε πόσα παιδιά συνολικά χορηγήθηκε το εμβόλιο, επομένως, δεν υπάρχει τρόπος υπολογισμού των ποσοστών επίπτωσης για να προεκτεθεί μια ουσιαστική ανάλυση.

Δείγμα λίστας των γνωστών AESI στην αθροιστική ανάλυση της Pfizer.

Διαταραχές του αίματος και του λεμφικού συστήματος: Λεμφαδενοπάθεια

Καρδιαγγειακά συμβάντα: οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αρρυθμία, Καρδιακή ανακοπή, Οξεία καρδιακή ανεπάρκεια; Καρδιογενές σοκ, Στεφανιαία νόσος, Εμφραγμα μυοκαρδίου, Σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας, Καρδιομυοπάθεια στρες, Ταχυκαρδία

Γαστρεντερικές διαταραχές

Γενικές διαταραχές και καταστάσεις του σημείου χορήγησης

Μολύνσεις και προσβολές

Διαταραχές του μυοσκελετικού συστήματος και του συνδετικού ιστού: Αρθραλγία; Αρθρίτιδα; Βακτηριακή αρθρίτιδα; Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης; Πολυαρθρίτιδα; Πολυνευροπάθεια; Σύνδρομο μετα-ιογενούς κόπωσης. Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Διαταραχές του νευρικού συστήματος

Διαταραχές του αναπνευστικού, του θώρακα και του μεσοθωρακίου: Λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Αναπνευστικές ανεπάρκειες, Ιογενείς λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας; Ενδοτραχειακή διασωλήνωση; Υποξία; Πνευμονική αιμορραγία; Αναπνευστική διαταραχή; Σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο.

Διαταραχές του δέρματος και του υποδόριου ιστού

Αναφυλαξία

Βελτίωση της νόσου που σχετίζεται με το εμβόλιο (VAED) συμπεριλαμβανομένης της αναπνευστικής νόσου που σχετίζεται με το εμβόλιο (VAERD).

Παράλυση προσώπου

Ανοσομεσολαβούμενες/Αυτοάνοσες διαταραχές

Νευρολογικά (συμπεριλαμβανομένης της απομυελίνωσης): Σπασμοί. Αταξία; Καταπληξία; Εγκεφαλοπάθεια; Ινομυαλγία; Η ενδοκρανιακή πίεση αυξήθηκε. Μηνιγγίτιδα; Μηνιγγίτιδα άσηπτη; Ναρκοληψία

Σχετική με την εγκυμοσύνη: Λοίμωξη αμνιακής κοιλότητας. Καισαρική τομή; Συγγενής ανωμαλία; Νεογνικός θάνατος; Εκλαμψία; Σύνδρομο εμβρυϊκής δυσφορίας; Μωρό με χαμηλό βάρος γέννησης; Έκθεση της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Praevia Placenta; Προεκλαμψία; Πρόωρος τοκετός; Νεκνότητα; Ρήξη μήτρας; Vasa praevia

Νεφρός: Οξεία νεφρική βλάβη, νεφρική ανεπάρκεια

Θρομβοεμβολικά επεισόδια: Εμβολή και θρόμβωση. Εγκεφαλικό επεισόδιο AESI, Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση. Διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη; Εμβολισμός; Εμβολή φλεβική; Πνευμονική εμβολή

Αξίζει να συγκρίνετε την παραπάνω λίστα με την παρακάτω λίστα στην οποία έχετε πρόσβαση μέσω του ιστότοπου του FDA κάτω από το έγγραφο «Ενημερωτικό δελτίο Pfizer-BioNTech για παραλήπτες και φροντιστές», που αναθεωρήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2021. Είναι προφανές ότι πολλές από τις απειλητικές παρενέργειες δεν έχουν συμπεριληφθεί, παρόλο που η αθροιστική ανάλυση της Pfizer για τις αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μετά την έγκριση δημιουργήθηκε για τον FDA στις 30 Απριλίου 2021.

 

Συμπέρασμα

Ενώ αυτός ο συγγραφέας προσπαθεί να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός και αμερόληπτος, μια διεξοδική ανασκόπηση αυτής της έκθεσης υποδηλώνει ότι η FDA και η Pfizer φαίνεται να αποκρύπτουν την πλήρη έκταση των παρενεργειών του εμβολίου Pfizer-BioNTech από το κοινό. Εάν αυτή η υπόθεση είναι πράγματι αληθινή, τότε η ρυθμιστική υπηρεσία «Gold Standard» και η διάσημη πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία έχουν πετάξει από το παράθυρο ολόκληρη την έννοια της ενημερωμένης συναίνεσης.

Είναι επίσης παρωδία το γεγονός ότι μήνες αργότερα, η FDA έσυρε τα πόδια της και κυκλοφόρησε αυτό το σημαντικό έγγραφο ασφάλειας με βάση τις αναφορές περιστατικών ανεπιθύμητων συμβάντων σύμφωνα με τη νομοθεσία FOIA. Οι αναφορές περιπτώσεων διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη φαρμακοεπαγρύπνηση. Η αναγνώριση της σχέσης μεταξύ της θαλιδομίδης που χορηγείται στις μητέρες και των δυσπλασιών στα μωρά τους προκλήθηκε από μια αναφορά περιστατικού.

Ίσως ακόμη πιο καταστροφικό -και μια κοροϊδία για το όλο θέμα των προηγμένων ρυθμιστικών συστημάτων που προορίζονται για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας- θα ήταν εάν ο FDA κερδίσει τη συνεχιζόμενη διαμάχη για την καθυστέρηση της δημοσιοποίησης πληροφοριών, τότε το κοινό θα πρέπει να περιμένει άλλα 75 χρόνια για να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα. Μέχρι τότε θα είναι πολύ αργά.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ TΡΟΜΑΚΤΙΚΗ. Η WALL STREET ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΗ-Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ NINJA

Ο Alex Berenson πρώην συντάκτης των Νew York Times θα γράψει για την κωλοτούμπα του επικεφαλής της Pfizer τα εξής πολύ ενδιαφέροντα>

Θυμάστε τα δάνεια NINJA; Τα NINJA αντιπροσώπευαν το «Χωρίς εισόδημα, καμία δουλειά / περιουσιακά στοιχεία». Στα μισά της δεκαετίας, όταν οι τράπεζες και όχι οι ρυθμιστικές αρχές ήταν αυτές που τρελαίνονταν και έβαζαν φωτιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με δωρεάν χρήματα, όλοι τρέχαμε.

Θυμάμαι να ακούω διαφημίσεις με αυτά το 2006 και το 2007 και σκεφτόμουν ότι επρόκειτο για δολώματα. Δεν είναι δυνατόν να μπορείς να μπεις στο Your Friendly MegaBank και να βγεις με μερικές εκατοντάδες ευρώ για ένα σπίτι χωρίς καμία απόδειξη ότι έχεις καν δουλειά! Η δουλειά θα έπρεπε να ήταν το βασικό. Αλλά μπορούσες. Και οι άνθρωποι το έκαναν. Πολλοί άνθρωποι.

Βέβαια, μέσα σε αυτή την τρέλα υπήρχε κάτι βασικό. Οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών δεν είχαν καταρρεύσει ποτέ σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα ταυτόχρονα, τουλάχιστον από την εποχή της Ύφεσης. Επομένως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκαναν οι τράπεζες και οι δημιουργοί στεγαστικών δανείων κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ.

Ως εκ τούτου, σε εθνική βάση, η εξασφάλιση, τα σπίτια δηλαδή, στα οποία βασίζονται τα στεγαστικά δάνεια, θα ήταν πάντα εντάξει, ακόμα κι αν οι δανειολήπτες δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν. Οι δανειστές έπρεπε απλώς να βρίσκονται σε διαφορετικές αγορές για να προστατεύονται γεωγραφικά. Εξάλλου, όλοι οι τραπεζίτες μεταπωλούσαν τα δάνεια και ξεφορτώνονταν τον κίνδυνο. Πληρωνόντουσαν εκ των προτέρων, είτε τα δάνεια είχαν αποπληρωθεί είτε όχι.

Ήταν μια πολύ καλή επιχείρηση.

Μέχρι που πήγε άσχημα.

«Πώς χρεοκόπησες;» ρώτησε ο Bill.

«Με δύο τρόπους», είπε ο Mike. «Σταδιακά και μετά ξαφνικά».

Θυμόσαστε το 2008. Ήσασταν εκεί!

Μέσα σε λίγους μήνες, οι μεγάλες τράπεζες έγιναν τα πιο μισητά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η απελπισία να τις κατηγορήσουμε ήταν τόσο βαθιά που όλοι φαινόταν να συμφωνούμε συλλογικά ότι τα θύματα ήταν οι δανειολήπτες. Δηλαδή, οι άνθρωποι που είχαν πάρει τα χρήματα δεν είχαν καμία ευθύνη για την υπογραφή αυτών των δανείων, πολύ περισσότερο για την αποπληρωμή τους.


Προφανώς, αυτή η διατύπωση ήταν απλοϊκή. Πολλοί από τους NINJA και παρόμοιους δανειολήπτες αναμφίβολα κατάλαβαν το παιχνίδι που έπαιζαν. Ήλπιζαν να αγοράσουν και να ζήσουν σε σπίτια που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.

Πλέον, δεν είχε καμία σημασία. Είχαν χάσει. Τέλος πάντων, δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κακούς τα εκατομμύρια απλούς ανθρώπους. Οπότε, εστιάσαμε την οργή μας στους μεγιστάνες της Wall Street που είχαν καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και είχαν βγάλει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάμε γρήγορα στο 2022.

Αυτή τη φορά ο μύθος του πραγματικά αθώου θύματος δεν είναι μύθος.

Οι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν λάβει εμβόλια mRNA/LNP και DNA/AAV Covid-19 δεν είχαν πραγματική ιδέα τι έπαιρναν.

Το έκαναν μετά από παρότρυνση των φαρμακευτικών εταιριών και των υγειονομικών αρχών, οι οποίες τους είπαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους και ότι θα τερματίσουν την επιδημία της Covid.

Οι δηλώσεις ήταν δημόσιες. Πολλές είναι σχετικά πρόσφατες. Δεν μπορούν να σβηστούν από τη μνήμη, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά θέλει κάποιος να προσπαθήσει.

Κάθε μία από αυτές τις δηλώσεις έχει αποδειχθεί λανθασμένη (τόσο λάθος που οι εταιρείες, που διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο νομικό κίνδυνο από τις αρχές δημόσιας υγείας) που δεν προσπαθούν πλέον καν να τις υπερασπιστούν.


Δείτε τι είπε ο Albert Bourla, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο CNBC:

«Η ελπίδα είναι ότι θα πετύχουμε κάτι που θα παρέχει πολύ καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα από λοιμώξεις, επειδή η προστασία από νοσηλεία και σοβαρές ασθένειες είναι εύλογη αυτή τη στιγμή με τα τρέχοντα εμβόλια, αρκεί να κάνετε, ας πούμε, την τρίτη δόση».

Διαβάστε αυτές τις λέξεις πολύ προσεκτικά.

Η προστασία από τη «σοβαρή ασθένεια» είναι «εύλογη αυτή τη στιγμή» για άτομα που έχουν λάβει «τρίτη δόση» του εμβολίου Pfizer.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι ακόμη και αυτές οι λέξεις είναι στην καλύτερη περίπτωση μια αισιόδοξη ερμηνεία των σημερινών δεδομένων.


Αφήστε κατά μέρος το γεγονός ότι η Pfizer ΠΟΤΕ δεν συνέκρινε ένα σχήμα εμβολίου τριών δόσεων με ένα εικονικό φάρμακο σε κλινική δοκιμή.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι το «εύλογο τώρα» υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε επίδραση τρίτης δόσης δεν θα διαρκέσει. Κάτι που συμβαίνει ήδη στο Ισραήλ όπου συντρίβεται και η 4η δόση λόγω αναποτελεσματικότητας.

Στην αναποτελεσματικότητα προσθέστε και την επικινδυνότητα για τις βλάβες που προκαλούν στον ανοσοποιητικό. Ακόμη και ο ανυπόληπτος ΕΜΑ επιχειρεί να μαζέψει το τραχανά.

Αυτό που σας λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είναι ότι ΑΝ ΛΑΒΑΤΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΥΣΙ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ.

Ακόμη και «κατά της νοσηλείας και της σοβαρής ασθένειας».

Πρέπει να «έχετε κάνει, ας πούμε, την τρίτη δόση» για προστασία από αυτές.

Δεν το ειπα εγώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer το είπε. (Και ανυπομονώ να δω τους δικηγόρους του Twitter να προσπαθούν να το εξηγήσουν όταν υπερασπίζονται την πέμπτη δόση).

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ακόμα το πόσο εγκλωβισμένοι είναι.

Αλλά θα συμβεί.

Οι σκληροί αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στο Ontario, για παράδειγμα, το 76% των νοσηλευόμενων ατόμων και το 56% εκείνων που βρίσκονται σε εντατικές θεραπείες είναι πλέον εμβολιασμένοι. Τόσο οι αριθμοί όσο και τα ποσοστά έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τα δεδομένα εκτός Ευρώπης είναι παρόμοια. Ο μόνος λόγος που τα αμερικανικά δεδομένα φαίνονται διαφορετικά είναι ότι δεν μπορούμε να δούμε τους πρωτογενείς αριθμούς.

Αντίθετα, οι υγειονομικές αρχές παρέχουν ανούσιες προσαρμοσμένες αναλογίες ποσοστών (προσαρμοσμένες στην ηλικία των εμβολιασμένων ατόμων, αλλά ΟΧΙ για τις μολύνσεις χρηστών εμβολίων χωρίς νοσήματα). Επιπλέον, τα αμερικανικά νοσοκομεία αναφέρουν τους ανθρώπους ως μη εμβολιασμένους όταν η κατάσταση του εμβολιασμού τους είναι «άγνωστη», παραμορφώνοντας περαιτέρω τις αναλογίες.

Αλλά εσείς μπορείτε ακόμα να εμπιστεύεστε τον Albert Bourla: Η προστασία του εμβολίου έναντι σοβαρών καταστάσεων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και πέφτει πολύ πιο γρήγορα έναντι της παραλλαγής Omicron.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη πλευρά είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες. Δεν γνωρίζουμε πόσο πιο άσχημες θα είναι αυτές μετά από μία τρίτη δόση, πολύ περισσότερο μετά από μία τέταρτη ή πέμπτη ή περισσότερες δόσεις. (Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε; Θυμηθείτε, οι εταιρείες δεν έλεγξαν τρεις δόσεις έναντι εικονικών φαρμάκων).

Αλλά τα δεδομένα για τη μυοκαρδίτιδα από την τρίτη λήψη φαίνονται άσχημα. Και η αύξηση των θανάτων από κάθε αιτία σε όλη την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να αγνοηθεί, ακόμη κι αν οι υγειονομικές αρχές το αγνοούν.

Υποψιάζομαι ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στις εταιρείες γνωρίζουν όλο και περισσότερο την πιθανή κρίση της επαναλαμβανόμενης δόσης. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που ο Bourla είπε επίσης στη συνέντευξη του στο CNBC, «Δεν ξέρω αν υπάρχει ανάγκη για τέταρτη ενίσχυση».

Τι; Στην ίδια συνέντευξη, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer προειδοποίησε τους ανθρώπους να μην περιμένουν μακροχρόνια προστασία από μια τρίτη δόση («λογικό αυτή τη στιγμή») αποστασιοποιήθηκε επίσης από την περίπτωση περισσότερων δόσεων;

Αντιθέτως, ο Bourla μίλησε για το Paxlovid, το νέο φάρμακο αντιικής θεραπείας των 530 $ της εταιρείας του. «Εδώ στοχεύουν οι περισσότερες προσπάθειες της κυβέρνησης».

Στην πραγματικότητα, το Paxlovid δεν είναι ουσιαστικά διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή. Η Pfizer έχει υποσχεθεί 120 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως το 2022, αλλά πριν από 10 ημέρες, μόνο 180.000 ήταν διαθέσιμες.

Ποιο είναι λοιπόν το παιχνίδι του Bourla; Δεν θέλει να πουλήσει όσα περισσότερα εμβόλια μπορεί;

Μάλλον όχι. Ειδικά όχι όταν έχει κάθε λόγο να σπρώξει το χάπι που δυνητικά μπορεί να είναι τεράστιας αξίας (530 x 120 εκατομμύρια $ = 62 δισεκατομμύρια $. Και αυτή τη φορά η Pfizer δεν θα χρειαστεί να τα μοιραστεί με τη BioNTech).

Πιο σημαντικό για τον Bourla, είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την Pfizer -και γι’ αυτόν- προέρχεται από τις παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα οργιστούν όταν καταλάβουν ότι έχουν εξαπατηθεί κάνοντας εμβόλια που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Εδώ ο τίτλος θα μπορούσε να είναι Χαμένοι Στα Εμβόλια.

Μπορεί όμως να υπάρχουν παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα είναι έξαλλοι αν πιστεύουν ότι έχουν εξαπατηθεί να κάνουν εμβόλια που δεν λειτούργησαν και δυνητικά έβλαψαν τους ίδιους, τους γονείς τους ή τα παιδιά τους.

Σε αντίθεση με την BioNTech και τη Moderna, η Pfizer δεν έχει κολλήσει με τα mRNA. Είναι μια φαρμακευτική εταιρεία αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δραστηριοποιείται ενεργά στην αγορά εμβολίων προκειμένου να αγοράζει πολλές έρευνες. Επιπλέον, τώρα έχει και το Paxlovid.

(Οι μεγάλοι επενδυτές τα έχουν καταλάβει όλα αυτά, παρεμπιπτόντως. Οι μετοχές της BioNTech και της Moderna έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% από την κορύφωση της φρενίτιδας των εμβολίων τον Αύγουστο, ενώ η Pfizer έχει σημειώσει άνοδο 20%, κοντά στο υψηλό της όλων των εποχών. Η Wall Street είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι χαζή).

Έτσι, η συνετή κίνηση για τον Albert Bourla, Διδάκτωρ Κτηνιατρικής, PhD., είναι να αρχίσει να μειώνει τις προσδοκίες για τα εμβόλια, να καθυστερήσει να τρέξει περισσότερες ενισχυτικές δόσεις και να ελπίζει ότι η Omicron θα κάνει όλη τη δουλειά για εκείνον. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι πιθανότατα ότι οι αρχές δημόσιας υγείας είναι πολύ πιο ανόητες από αυτόν και συνεχίζουν να πιέζουν για ενισχυτικές δόσεις.

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι τους λέει η Pfizer ιδιωτικά. Θα υποθέσω όμως ότι δεν θα είναι μέσω email.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK