kourdistoportocali.comNews DeskΝέα planδημία Η5Ν1 (πτηνών) ή πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας; Το δίλημμα του deep state και η επιχείρηση ερήμωσης του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού. O αντισημιτισμός των Schwab-Gates

Τα θύματα συμπορεύονται με τους δυνάστες τους!

Νέα planδημία Η5Ν1 (πτηνών) ή πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας; Το δίλημμα του deep state και η επιχείρηση ερήμωσης του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού. O αντισημιτισμός των Schwab-Gates

H masquote της Hamas Greta Thunberg, τα κύμβαλα της WOKE-DEI προπαγάνδας και η συνάντηση Μουφτή-Hitler

Kυριακή 12 Μαίου 2024

Έτσι είναι, εάν έτσι νομίζετε.

Αίφνης όλοι οι Αριστεροί της συμφοράς έσπευσαν να ταχθούν στο πλευρό της Hamas και των Παλαιστινίων.

Βy Pendulum

Οι οπαδοί της WOKE και της DEI Σέχτας έσπευσαν να πάρουν το μέρος τους. Μήνες τώρα σείονται τα αμερικανικά κολλέγια της elite καθώς οι θαυμαστές των τεμαχιστών της Hamas και των υπολοίπων τρομοκρατικών οργανώσεων- οι οποίοι ακρωτηρίασαν τους αθώους Ισραηλινούς πολίτες την 7η Οκτωβρίου 2023-ξερνάνε την αντισημιτική χολή τους στις λεωφόρους του υποτιθέμενου ελεύθερου κόσμου.

Και να που χθες βράδι η πλέον γνωστή φιγούρα του αποπληθυσμού, η masquote του WEF, η αγαπημένη των Klaus Schwab και Bill Gates, η αγαπημένη της elite των ευγονιστών οι οποίοι με αφορμή το σκάσιμο της φούσκας του παγκοσμίου χρέους (που έχουν υπό τον έλεγχό τους) έχουν βάλει μπρος τις μηχανές θανάτωσης της κοστοβόρας δυτικής οικογένειας (αυτή ακριβώς είναι ο στόχος) η αγαπημένη του deep state που είναι ο πραγματικός χορηγός, ο χειριστής και ο εντολέας της Hamas,  διαβόητη Greta Thunberg, η masquote του κλίματος, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά υπέρ των μακελάρηδων της Ηamas και του δυτικού κόσμου ως εκπρόσωπος όλου αυτού του αριστερού κουρνιαχτού-προπαγάνδα των χορηγούμενων από την ίδια elite ΜΚΟ.

Και από κάτω τα αλλαλάζοντα κύμβαλα του αντισημιτισμού να χειροκροτούν τον θάνατό τους. Αυτό ακριβώς βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα θύματα της Γενοκτονίας μείωσης του πληθυσμού στο δυτικό κόσμο παίρνουν το μέρος του δυνάστη τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία αλλά είναι η πρώτη φορά που η μαλθακότητα έχει χτυπήσει ταβάνι και τα θύματα πέφτουν σαν τις μύγες στα δίχτυα της προπαγάνδας του θανάτου τους.

-Δεν τους χρειαζόμαστε και πρέπει να τους κρατάμε απασχολημένους με ναρκωτικά και video games (ώσπου να τους εμβολιάσουμε όλους πολλές-πολλές φορές και να τους ξεπαστρέψουμε…)-, σου το λέει κατάμουτρα ο επιδέξιος σύμβουλος του WEF Υuval Harari.

H Greta Thunberg λοιπόν, η κατ΄εξοχήν masquote της συγκεκριμένης elite η οποία βρίσκει και στη χώρα μας επίδοξους μιμητές-μιμήτριες ανάμεσα στα μέλη της αθηναικής βλαχοelite, έσπευσε να διαδηλώσει υπέρ της Hamas και των Παλαιστινίων. Έσπευσε να ηγηθεί των κυμβάλων που διαμαρτύρονταν για τη συμμετοχή της Εden Golan στη Eurovision.

Και μαζί της έσπευσαν να συνταχθούν και οι εγχώριοι αριστεροί της συμφοράς-αυτοί οι αγράμματοι του θανάτου τους.

Γιατί όμως ο λαός του Ισραήλ αποτελεί στόχο του deep state και της συγκεκριμένης elite; Υπάρχουν λόγοι που γράφονται και λόγοι που δεν γράφονται καθώς οφείλει ο καθένας εκεί έξω να αναζητήσει την αλήθεια αντί να σπαταλάει την ζωή που του εδόθη σε μία διαρκή αποχαύνωση.

Το Ισραήλ αποτελεί τις Θερμοπύλες του δυτικού κόσμου απέναντι στις ορδές του Ισλάμ τις οποίες χρησιμοποιεί το deep state για την αντικατάσταση του πληθυσμού.

Επιχείρησε να το πράξει και στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου καθώς στη διάρκεια της συνάντησης του Μεγάλου Μουφτή της Ιερουσαλήμ Haj Amin al-Husseini με τον Adolf Hitler στις 28 Νοεμβρίου 1941 η εξάλειψη των Εβραίων βρέθηκε στο επίκεντρο.

Ο Μεγάλος Μουφτής ξεκίνησε ευχαριστώντας τον Fuhrer για τη μεγάλη τιμή που του έκανε με την υποδοχή του. Ήθελε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να μεταφέρει στον Fuhrer του Μείζονος Γερμανικού Ράιχ, τον οποίο θαύμαζε ολόκληρος ο αραβικός κόσμος, τις ευχαριστίες του για τη συμπάθεια που έδειχνε πάντα για τον αραβικό και ιδιαίτερα τον παλαιστινιακό σκοπό, και στην οποία είχε δώσει ξεκάθαρα έκφραση στις δημόσιες ομιλίες του.

Οι αραβικές χώρες ήταν ακράδαντα πεπεισμένες ότι η Γερμανία θα κέρδιζε τον πόλεμο και ότι τότε η αραβική υπόθεση θα ευημερούσε. Οι Άραβες ήταν οι φυσικοί φίλοι της Γερμανίας γιατί είχαν τους ίδιους εχθρούς με τη Γερμανία, δηλαδή τους Άγγλους, τους Εβραίους και τους Κομμουνιστές. Ως εκ τούτου, ήταν έτοιμοι να συνεργαστούν με τη Γερμανία με όλη τους την καρδιά και ήταν έτοιμοι να συμμετάσχουν στον πόλεμο, όχι μόνο αρνητικά με τη διάπραξη πράξεων δολιοφθοράς και την υποκίνηση επαναστάσεων, αλλά και θετικά με τη συγκρότηση μιας Αραβικής Λεγεώνας.

Οι Άραβες θα μπορούσαν να είναι πιο χρήσιμοι για τη Γερμανία ως σύμμαχοι απ’ ό,τι θα μπορούσε να είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, τόσο για γεωγραφικούς λόγους όσο και λόγω του μίσους για τους Άγγλους και τους Εβραίους. Επιπλέον, είχαν στενές σχέσεις με όλα τα μουσουλμανικά έθνη, οι οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για λογαριασμό της κοινής υπόθεσης. Η Αραβική Λεγεώνα θα ήταν πολύ εύκολο να αναπτυχθεί. Μια έκκληση του Μουφτή προς τις αραβικές χώρες και τους πιστούς αραβικής, αλγερινής, τυνησιακής και μαροκινής υπηκοότητας στη Γερμανία θα παρήγαγε μεγάλο αριθμό εθελοντών πρόθυμων να πολεμήσουν. Για τη νίκη της Γερμανίας ο αραβικός κόσμος ήταν ακράδαντα πεπεισμένος, όχι μόνο επειδή το Ράιχ διέθετε μεγάλο στρατό, “γενναίους στρατιώτες και στρατιωτικούς ηγέτες ιδιοφυΐας”, αλλά και επειδή ο Παντοδύναμος δεν μπορούσε ποτέ να αποδώσει τη νίκη σε έναν άδικο σκοπό.

Στη συνέχεια, ο Μουφτής ανέφερε την επιστολή που είχε λάβει από τη Γερμανία, η οποία ανέφερε ότι η Γερμανία δεν κρατούσε αραβικά εδάφη και κατανοούσε και αναγνώριζε τις φιλοδοξίες των Αράβων για ανεξαρτησία και ελευθερία, όπως ακριβώς υποστήριζε την εξάλειψη της εβραϊκής εθνικής εστίας.

Μια δημόσια δήλωση με αυτή την έννοια θα ήταν πολύ χρήσιμη για την προπαγανδιστική της επίδραση στους αραβικούς λαούς αυτή τη στιγμή. Θα ξεσήκωσε τους Άραβες από τον στιγμιαίο λήθαργο και θα τους έδινε νέο κουράγιο. Θα διευκόλυνε επίσης το έργο του Μουφτή να οργανώνει κρυφά τους Άραβες ενάντια στη στιγμή που θα μπορούσαν να χτυπήσουν. Ταυτόχρονα, θα μπορούσε να δώσει τη διαβεβαίωση ότι οι Άραβες με αυστηρή πειθαρχία θα περίμεναν υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή και θα χτυπούσαν μόνο κατόπιν εντολής του Βερολίνου.

ΧΙΤΛΕΡ>
Ο Fuhrer απάντησε ότι η θεμελιώδης στάση της Γερμανίας σε αυτά τα ζητήματα, όπως είχε ήδη δηλώσει ο ίδιος ο Μουφτής, ήταν σαφής. Η Γερμανία τάχθηκε υπέρ του ασυμβίβαστου πολέμου κατά των Εβραίων. Αυτό περιελάμβανε φυσικά την ενεργό αντίθεση στο εβραϊκό εθνικό σπίτι στην Παλαιστίνη, που δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα κέντρο, υπό τη μορφή κράτους, για την άσκηση καταστροφικής επιρροής από τα εβραϊκά συμφέροντα. Η Γερμανία γνώριζε επίσης ότι ο ισχυρισμός ότι οι Εβραίοι εκτελούσαν τα καθήκοντα των οικονομικών πρωτοπόρων στην Παλαιστίνη ήταν ψέμα. Η δουλειά εκεί έγινε μόνο από τους Άραβες, όχι από τους Εβραίους. Η Γερμανία αποφάσισε, βήμα προς βήμα, να ζητήσει από το ένα ευρωπαϊκό έθνος μετά το άλλο να λύσει το εβραϊκό του πρόβλημα και την κατάλληλη στιγμή να απευθύνει παρόμοια έκκληση και σε μη ευρωπαϊκά έθνη.

Η Γερμανία βρισκόταν αυτή τη στιγμή σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου με δύο ακροπόλεις της εβραϊκής εξουσίας: τη Μεγάλη Βρετανία και τη Σοβιετική Ρωσία. Θεωρητικά υπήρχε διαφορά μεταξύ του καπιταλισμού της Αγγλίας και του κομμουνισμού της Σοβιετικής Ρωσίας. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, οι Εβραίοι και στις δύο χώρες επιδίωκαν έναν κοινό στόχο. Αυτός ήταν ο αποφασιστικός αγώνας. Στο πολιτικό επίπεδο, παρουσιάστηκε κυρίως ως σύγκρουση μεταξύ Γερμανίας και Αγγλίας, αλλά ιδεολογικά ήταν μια μάχη μεταξύ του εθνικοσοσιαλισμού και των Εβραίων. Ήταν αυτονόητο ότι η Γερμανία θα παρείχε θετική και πρακτική βοήθεια στους Άραβες που συμμετείχαν στον ίδιο αγώνα, επειδή οι πλατωνικές υποσχέσεις ήταν άχρηστες σε έναν πόλεμο επιβίωσης ή καταστροφής στον οποίο οι Εβραίοι μπορούσαν να κινητοποιήσουν όλη τη δύναμη της Αγγλίας για τους σκοπούς τους.

Η βοήθεια προς τους Άραβες θα έπρεπε να είναι υλική βοήθεια. Το πόσο μικρή βοήθεια ήταν μόνο οι συμπάθειες σε μια τέτοια μάχη είχε καταδειχθεί ξεκάθαρα από την επιχείρηση στο Ιράκ, όπου οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την παροχή πραγματικά αποτελεσματικής, πρακτικής βοήθειας. Παρ’ όλες τις συμπάθειες, η γερμανική βοήθεια δεν ήταν επαρκής και το Ιράκ κατακτήθηκε από τη δύναμη της Βρετανίας, δηλαδή του φύλακα των Εβραίων.

Ο Μουφτής δεν μπορούσε παρά να γνωρίζει, ωστόσο, ότι το αποτέλεσμα του αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή θα έκρινε επίσης τη μοίρα του αραβικού κόσμου. Ο Fuhrer λοιπόν έπρεπε να σκέφτεται και να μιλά ψύχραιμα και εσκεμμένα, ως λογικός άνθρωπος και πρωτίστως ως στρατιώτης, ως αρχηγός των γερμανικών και των συμμαχικών στρατών. Θα έπρεπε να γίνουν ό,τι είναι φυσικό για να βοηθήσουμε σε αυτήν την τιτάνια μάχη για τον κοινό σκοπό, και συνεπώς και για τους Άραβες. Οτιδήποτε, ωστόσο, μπορεί να συμβάλει στην αποδυνάμωση της στρατιωτικής κατάστασης πρέπει να παραμεριστεί, όσο αντιδημοφιλής και αν είναι αυτή η κίνηση.

Στη συνέχεια, ο Fuhrer έκανε την ακόλουθη δήλωση στον Μουφτή, ζητώντας του να τη κλειδώσει στα βάθη της καρδιάς του:

1. Αυτός (ο Fuhrer) θα συνέχιζε τη μάχη για την ολοκληρωτική καταστροφή της ιουδαιοκομμουνιστικής αυτοκρατορίας στην Ευρώπη.

2. Κάποια στιγμή που ήταν αδύνατο να οριστεί ακριβώς σήμερα αλλά που εν πάση περιπτώσει δεν ήταν μακρινή, οι γερμανικοί στρατοί θα έφταναν στην πορεία αυτού του αγώνα στη νότια έξοδο από τον Καύκασο.

3. Μόλις συνέβαινε αυτό, ο Fuhrer από μόνος του θα έδινε στον αραβικό κόσμο τη διαβεβαίωση ότι η ώρα της απελευθέρωσής του είχε φτάσει. Ο στόχος της Γερμανίας θα ήταν τότε αποκλειστικά η καταστροφή του εβραϊκού στοιχείου που κατοικεί στην αραβική σφαίρα υπό την προστασία της βρετανικής ισχύος. Εκείνη την ώρα ο Μουφτής θα ήταν ο πιο έγκυρος εκπρόσωπος του αραβικού κόσμου. Τότε θα ήταν καθήκον του να ξεκινήσει τις αραβικές επιχειρήσεις, τις οποίες είχε προετοιμάσει κρυφά. Όταν έφτασε εκείνη η ώρα, η Γερμανία θα μπορούσε επίσης να αδιαφορήσει για τη γαλλική αντίδραση σε μια τέτοια δήλωση.

Μόλις η Γερμανία είχε καταφέρει να ανοίξει το δρόμο προς το Ιράν και το Ιράκ μέσω του Rostov θα ήταν επίσης η αρχή του τέλους της Βρετανικής Παγκόσμιας Αυτοκρατορίας. Αυτός (ο Fuhrer ) ήλπιζε ότι το επόμενο έτος θα το έκανε δυνατό για τη Γερμανία να ανοίξει την πύλη του Καυκάσου στη Μέση Ανατολή. Για το καλό του κοινού τους σκοπού, θα ήταν καλύτερα να αναβληθεί η αραβική διακήρυξη για μερικούς ακόμη μήνες παρά αν η Γερμανία δημιουργούσε δυσκολίες στον εαυτό της χωρίς να μπορεί να βοηθήσει τους Άραβες.

Αυτός (ο Fuhrer) εκτίμησε πλήρως την προθυμία των Αράβων για μια δημόσια δήλωση του είδους που ζητούσε ο Μεγάλος Μουφτής. Θα τον παρακαλούσε όμως να σκεφτεί ότι ο ίδιος (ο Fuhrer) ήταν ο Αρχηγός του Κράτους του Γερμανικού Ράιχ για πέντε ολόκληρα χρόνια κατά τα οποία δεν μπόρεσε να κάνει στην πατρίδα του την ανακοίνωση της απελευθέρωσής του. Έπρεπε να περιμένει με αυτό μέχρι να γίνει η ανακοίνωση με βάση μια κατάσταση που προκλήθηκε από τη δύναμη των όπλων που είχε πραγματοποιηθεί το Anschluss.

Τη στιγμή που τα τμήματα αρμάτων μάχης και οι αεροπορικές μοίρες της Γερμανίας είχαν κάνει την εμφάνισή τους νότια του Καυκάσου, η δημόσια έκκληση που ζήτησε ο Μεγάλος Μουφτής θα μπορούσε να φθάσει στον αραβικό κόσμο.

ΜΕΓΑΣ ΜΟΥΦΤΗΣ>
Ο Μεγάλος Μουφτής απάντησε ότι ήταν η άποψή του ότι όλα θα γίνονταν όπως ακριβώς είχε υποδείξει ο Fuhrer. Ήταν πλήρως καθησυχασμένος και ικανοποιημένος από τα λόγια που είχε ακούσει από τον αρχηγό του γερμανικού κράτους. Ρώτησε, ωστόσο, εάν δεν θα ήταν δυνατό, τουλάχιστον κρυφά, να συνάψουμε μια συμφωνία με τη Γερμανία όπως αυτή που μόλις είχε περιγράψει για τον Fuhrer.

ΧΙΤΛΕΡ>

Ο Fuhrer απάντησε ότι μόλις τώρα είχε δώσει στον Μεγάλο Μουφτή ακριβώς αυτή την εμπιστευτική δήλωση.

ΜΕΓΑΣ ΜΟΥΦΤΗΣ>

Ο Μεγάλος Μουφτής τον ευχαρίστησε γι’ αυτό και δήλωσε εν κατακλείδι ότι έπαιρνε την άδεια του από τον Fuhrer με απόλυτη εμπιστοσύνη και με επανειλημμένες ευχαριστίες για το ενδιαφέρον που έδειξε για την αραβική υπόθεση.

Επιστροφή στο σήμερα.

Το deep state επιχειρεί απεγνωσμένα την επανεκλογή του Biden o οποίος παρότι βρίσκεται σε κατάσταση ξεχαρβαλωμένης φλορέτας ή ζουνταπ εξακολουθεί να αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την Ατζέντα (αποπληθυσμού) 2030.

Καθώς ο Biden αισθάνεται την απειλή τόσο του Trump όσο και του RFK Jr. το deep state εξετάζει τις επιλογές του.

Δύο από αυτές είναι η εκτόξευση νέας planδημίας και συγκεκριμένη της Νόσου των Πτηνών Η5Ν1 και η άλλη είναι ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος. Υπάρχουν και πιο ακραία σενάρια όπως το “κατέβασμα” του διαδικτύου, το σαμποτάζ στη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ένας τρομακτικός σεισμός, ένα οδυνηρό κούρεμα καταθέσεων. Ακόμη κι εκλεγεί ο Trump η προσωπικότητα του οποίου δεν εμπνέει εμπιστοσύνη το deep state θα επιχειρήσει να τον ελέγξει. Τα εξεταζόμενα σενάρια “δείχνουν” ένα δυστοπικό μέλλον εκτός κι εάν οι βρεφοποιημένοι πολίτες αφυπνισθούν.

Ο πόλεμος Ελλάδας-Τουρκίας μπαίνει πλέον με ισχυρές πιθανότητες στο τραπέζι καθώς οι πολίτες πολύ δύσκολα θα εξαναγκασθούν να λάβουν νέα εμβόλια ευθανασίας-εκεί έξω πάνω από 20 εκατομμύρια εμβολιασθέντες έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια της εμβολιαστικής εκστρατείας COVID-19.

Kαθώς λοιπόν το deep state δεν έχει πολλές επιλογές η αιφνίδια κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ. Και ο πόλεμος.

Είναι επίσης ιδανικές οι συνθήκες καθώς το εγχώριο πολτικό προσωπικό στο σύνολό του είναι πλήρως υποταγμένο στα κελεύσματα της Ατζέντας 2030 έχοντας δώσει όρκους πίστης σε αυτή με εργαστηριακά συμβάντα Μαύρου Κύκνου (Black Swan)-ανθρωποθυσίες όπως συνέβη στο Μάτι, στα Τέμπη, στο Θεσσαλικό Κάμπο, στις φωτιές της Εύβοιας, της Αλεξανδρούπολης κλπ.

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου-παρότι παγκοσμίως υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια αντίστασης-είναι παραδομένη στις ορέξεις των ευγονιστών της συγκεκριμένης elite.

Και μια και μιλάμε για την μην εκλεγμένη elite η οποία πιστεύει ότι της ανήκει ο κόσμος μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ για τη συνεργασία του πατρός Klaus με τον Hitler καθώς και τις προφητείες του Dr. Schwab για εργαστηριακά ιστορικά γεγονότα που επρόκειτο να συμβούν ένα από αυτά και η planδημία COVID-19. Δείτε ΕΔΩ πως οργανώθηκε.

Όσο για τη masquote της Γενοκτονίας του δυτικού πληθυσμου Greta Thunberg και το μίσος της για τον λαό του Ισραήλ σας θυμίζουμε προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις μας, οι οποίες ακολουθούν>

H ακτιβίστρια του κλίματος και εκλεκτή προσκεκλημένη των συνόδων του WEF στο Davos, Greta Thunberg προκαλεί πλέον αλγεινή εντύπωση στο λαό του Ισραήλ μετά τις δηλώσεις της υπέρ της Γάζας και την προσπάθειάς της να συμψηφίσει τους Ισραηλινούς- θύματα του Ολοκαυτώματος των Ναζί της Hamas, με τους δράστες.

Η Thunberg εκτός των άλλων ενέκρινε ένα σχόλιο που έλεγε ότι διαπράττεται «γενοκτονία» στη Γάζα.

Σε αντίδραση, ο Arye Sharuz Shalicar, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, είπε στο POLITICO: «Όποιος ταυτίζεται με την Greta με οποιονδήποτε τρόπο στο μέλλον, κατά την άποψή μου, είναι υποστηρικτής του τρόμου-whoever identifies with Greta in any way in the future, in my view, is a terror supporter».

Στο μεταξύ το Ισραήλ αφαιρεί την Greta Thunberg από το σχολικό πρόγραμμα σπουδών μετά τα Anti-Israel Post της-μεταδίδουν οι Jerusalem Post, oι Τimes of Israel, το Politico και πολλά άλλα ΜΜΕ.

Περισσότεροι από 100 υπογραφές συμπεριλήφθηκαν σε ανοιχτή επιστολή που στάλθηκε στη Thunberg και αρκετοί ακτιβιστές απάντησαν επίσης απευθείας στο X.

Το υπουργείο Εκπαίδευσης δήλωσε ότι θα αφαιρέσει οποιαδήποτε αναφορά στην ακτιβιστή του κλίματος Greta Thunberg αφού δημοσίευσε μια θέση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που κρατούσε ένα αντι-Ισραήλ πλακάτ που έγραφε “Stand With Gaza”.

“Η Hamas είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία 1.400 αθώων Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των γυναικών και των ηλικιωμένων, και έχει απαγάγει πάνω από 200 άτομα στη Γάζα”, ανέφερε το υπουργείο. “Αυτή η στάση την αποκλείει από το να είναι εκπαιδευτικό και ηθικό πρότυπο και δεν είναι πλέον επιλέξιμη να χρησιμεύσει ως έμπνευση και εκπαίδευηση για τους Ισραηλινούς φοιτητές”.

Οι περιβαλλοντικοί ηγέτες έγραψαν στην επιστολή ότι ήταν «βαθιά πληγωμένοι, συγκλονισμένοι και απογοητευμένοι από τα tweets και τις θέσεις σας σχετικά με τη Γάζα» και ότι η Thunberg θα έπρεπε να «κοιτάξει και πάλι τις φρικαλεότητες της Hamas».


“Η Greta Thunberg είναι ο πιο γνωστός ακτιβιστής του κλίματος στον κόσμο σήμερα”, απάντησε ο Adam Teva V’din. “Η Greta Thunberg εξέφρασε μια μονόπλευρη και ασυνεπή στάση, αγνοώντας εντελώς τις σκληρές πράξεις που υπέστησαν οι Ισραηλινοί πολίτες και την απαγωγή εκατοντάδων ανθρώπων.

“Λόγω της θέσης της, όταν η Greta απευθύνεται σε ένα διαφορετικό θέμα επιφανειακά και αποτρεπτικά, αναπόφευκτα αποδυναμώνει την εγκυρότητα των θέσεων που σχετίζονται με το κλίμα”, συνέχισε η δήλωση. “Οι άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα θα μπορούσαν να πιστεύουν ότι η ρηχότητα που έδειχνε στο άλλο ζήτημα θα μπορούσε να αμφισβητήσει τη σοβαρότητα και το βάθος του κλιματικού ακτιβισμού της. Εκείνοι με κεκτημένα συμφέροντα θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτό για να απεικονίσουν τους ακτιβιστές του κλίματος ως αθόρυβους και στερούνται βάθους. Ακόμη και χωρίς να αντιμετωπίσουμε τις ηθικές συνέπειες που αγνοούσε, η Greta δεν αποτελεί πλέον πρότυπο για εμάς στο πλαίσιο αλλαγής του κλίματος. Έχουμε πολλά άλλα στοιχεία για να αναζητήσουμε ».

Η ισραηλινή απάντηση

Σε video που κυκλοφόρησε στο Ισραήλ εμφανίζεται η Greta Thunberg να παραδίδει τη γνωστή ομιλία της στο ακροατήριο του Davos καταδικάζοντας τους ηγέτες του κόσμου οι οποίοι δεν κάνουν αρκετά για να καταπολεμήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ωστόσο, παράλληλα με τα λόγια της εμφανίζονται εικόνες των θυμάτων πολέμου από τη σφαγή και τις φρικαλεότητες της Hamas. Μέσα από το video αναδύεται η χαρακτηριστική υποκρισία που της ακτιβίστριας του κλίματος.

(The video was produced by “Israel’s Story,” which works to tell Israel’s story to the world)

 

Στα προηγούμενα σχετικά επεισόδια>

Η ακτιβίστρια για το κλίμα Greta Thunberg στο πλευρό της Hamas;

H ίδια δημοσίευσε και στη συνέχεια διέγραψε μια φιλοπαλαιστινιακή ανάρτηση στο X μετά από αντιδράσεις.

-Δεν το γνώριζα εντελώς…

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η 20χρονη Σουηδή ακτιβίστρια δημοσίευσε μια φωτογραφία της ίδιας και τριών άλλων ακτιβιστών που είχε διαγραφεί έκτοτε με ταμπέλες που έγραφαν «Ελεύθερη Παλαιστίνη», «Κλιματική Δικαιοσύνη τώρα», «Αυτός ο Εβραίος στέκεται με την Παλαιστίνη» και «Σταθείτε Με τη Γάζα».

Η φωτογραφία περιελάμβανε ένα μπλε χταπόδι που είχε συνοφρυωμένο πρόσωπο και καθόταν στα πόδια ενός από τους ακτιβιστές.

“Σήμερα στεκόμαστε σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη και τη Γάζα. Ο κόσμος πρέπει να μιλήσει και να καλέσει για άμεση κατάπαυση του πυρός, δικαιοσύνη και ελευθερία για τους Παλαιστίνιους και όλους τους αμάχους που έχουν πληγεί”, έγραψε στην ανάρτηση.

Λίγες στιγμές αργότερα, η Thunberg το διέγραψε και μοιράστηκε μια σχεδόν πανομοιότυπη φωτογραφία – τα ίδια τέσσερα άτομα που κρατούν τα ίδια τέσσερα σημάδια – αυτή τη φορά με το λούτρινο ζώο που κόπηκε από τη φωτογραφία.

«Έχω καταλάβει ότι το λούτρινο ζώο που παρουσιάστηκε στην προηγούμενη ανάρτησή μου μπορεί να ερμηνευτεί ως σύμβολο αντισημιτισμού, τον οποίο αγνοούσα εντελώς», έγραψε σε συνοδευτική ανάρτηση. «Το παιχνίδι στην εικόνα είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά από αυτιστικά άτομα ως τρόπο επικοινωνίας των συναισθημάτων».

The Wall Street Journal> Η εμμονή με την αλλαγή του κλίματος είναι μια πραγματική ψυχική διαταραχή
The Wall Street Journal was founded in July 1889. Ever since, the Journal has led the way in chronicling the rise of industries in America and around the world. In no other period of human history has the planet witnessed changes so dramatic or swift. The Journal has covered the births and deaths of tens of thousands of companies; the creation of new industries such as autos, aerospace, oil and entertainment; two world wars and numerous other conflicts; profound advances in science and technology; revolutionary social movements; the rise of consumer economies in the U.S. and abroad; and the fitful march of globalization.

Η Wall Street Journal ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1889. Έκτοτε, η εφημερίδα έχει πρωτοστατήσει στην καταγραφή της ανόδου των βιομηχανιών στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο. Σε καμία άλλη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας ο πλανήτης δεν γνώρισε αλλαγές τόσο δραματικές ή γρήγορες. Η Journal έχει καλύψει τις γεννήσεις και τους θανάτους δεκάδων χιλιάδων εταιρειών, τη δημιουργία νέων βιομηχανιών όπως τα αυτοκίνητα, η αεροδιαστημική, το πετρέλαιο και η ψυχαγωγία, δύο παγκoσμίους πολέμους και πολλές άλλες συγκρούσεις, βαθιές προόδους στην επιστήμη και την τεχνολογία, επαναστατικά κοινωνικά κινήματα, την άνοδο των καταναλωτικών οικονομιών στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό και την ταραχώδη πορεία της παγκοσμιοποίησης.

Ακριβώς αυτά γράφει η The Wall Street Journal καθώς συστήνεται στους αναγνώστες της. Δεν έχει δλδ ουδεμία σχέση με τα υποπροιόντα των θαλασσοδανεισμένων Ελλήνων εκδοτών και καναλαρχών τα οποία κάθε φορά καλούνται να υπηρετήσουν το αφήγημα που δημιουργεί η εξάρτησή τους.

Το βιτριολικό άρθρο της Αllysia Finley στην ιστορική εφημερίδα των ΗΠΑ έχει τίτλο>

Η εμμονή με την αλλαγή του κλίματος είναι μια πραγματική ψυχική διαταραχή

Οι ιστορίες συναγερμού για τον καιρό, όχι για τον ίδιο τον ζεστό αέρα, βρίσκονται πίσω από το άγχος και τον τρόμο της αριστεράς-γράφει στο βιτριολικό άρθρο της στη The Wall Street Journal η Allysia Finley.

Το άρθρο έχει ως εξής>

Τα μέσα ενημέρωσης θέλουν να ξέρετε ότι έξω κάνει ζέστη. «Επείγουσα ανάγκη για την υγεία λόγω θερμότητας»: Σχεδόν οι μισές ΗΠΑ κινδυνεύουν», ανέφερε το CNN την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι θερμοκρασίες ανέβηκαν πάνω από τους 90 degrees σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Αν τα κύματα καύσωνα ήταν τόσο θανατηφόρα όσο διακηρύσσει ο Τύπος, ο Homo sapiens δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χιλιάδες χρόνια χωρίς κλιματισμό. Ωστόσο, εδώ ήταν. Οι άνθρωποι έχουν δείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και προσαρμογή — τουλάχιστον μέχρι τη σύγχρονη εποχή, όταν η μισή κοινωνία έχασε την ψυχραιμία της λόγω της κλιματικής αλλαγής.

«Οι ακραίες θερμοκρασίες βλάπτουν την ψυχική μας υγεία», προειδοποιεί πρόσφατος τίτλος του Bloomberg. Προφανώς κάθε κοινωνικό πρόβλημα κάτω από τον ήλιο αποδίδεται πλέον στην κλιματική αλλαγή. Αλλά είναι ανησυχητικές ιστορίες για κακές καιρικές συνθήκες που τροφοδοτούν ψυχικές διαταραχές αντάξιες του DSM-5 – όχι ο ίδιος ο ζεστός αέρας του καλοκαιριού.


Το άρθρο του Bloomberg παραθέτει μια μετα-ανάλυση του Ιουλίου στο ιατρικό περιοδικό Lancet, η οποία βρήκε μια αδύναμη σχέση μεταξύ υψηλότερων θερμοκρασιών και αυτοκτονιών και ψυχικών ασθενειών. Ωστόσο, η μελέτη θεωρεί τα συλλογικά στοιχεία «χαμηλής βεβαιότητας» λόγω ασυνεπών ευρημάτων, μεθοδολογιών, μετρούμενων μεταβλητών και ορισμών. Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης ότι «η κλιματική αλλαγή μπορεί να μην αυξάνει απαραίτητα προβλήματα ψυχικής υγείας, επειδή οι άνθρωποι μπορεί να προσαρμοστούν με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα μπορούσαν να γίνουν φυσιολογικές και να μην θεωρηθούν ανώμαλες ή ακραίες».

Λοιπόν ναι. Προτού τα μέσα ενημέρωσης αρχίσουν να αναφέρουν υποτιθέμενες καταγραφές θερμοκρασίας – τα επιστημονικά στοιχεία για τα οποία είναι επίσης αδύναμα – τα κύματα καύσωνα αντιμετωπίζονταν ως φυσιολογικό μέρος του καλοκαιριού. Άβολο, αλλά μεταφορικά τίποτα να ιδρώνεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πέρυσι, η ίδια η «συνειδητοποίηση της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων και των επιπτώσεών τους» μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των τεταμένων κοινωνικών σχέσεων, άγχους, κατάθλιψης, βίας από στενούς συντρόφους, αβοηθησίας. αυτοκτονική συμπεριφορά και κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών.

Μια μελέτη το 2021 σε νέους 16 έως 25 ετών σε 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ανέφερε ότι το 59% ανησυχούσε πολύ ή εξαιρετικά για την κλιματική αλλαγή και το 84% ανησυχούσε τουλάχιστον μέτρια. Το 45% ισχυρίστηκαν ότι ήταν τόσο ανήσυχοι που δυσκολεύονταν να λειτουργήσουν σε καθημερινή βάση, ο ορισμός της αγχώδους διαταραχής.

«Πρώτον και κύριον, είναι επιτακτική ανάγκη οι ενήλικες να κατανοήσουν ότι το άγχος του κλίματος των νέων (επίσης αναφέρεται ως οικολογικό άγχος, σολασταλγία, οικολογική ενοχή ή οικολογική θλίψη) είναι μια συναισθηματικά και γνωστικά λειτουργική απάντηση σε πραγματικές υπαρξιακές απειλές», ένα άρθρο της 10ης Μαΐου στο περιοδικό Nature και εξηγούσε «Αν και τα αισθήματα αδυναμίας, θλίψης και φόβου μπορεί να είναι βαθιά αναστατωτικά—ιδιαίτερα για νέους που δεν είναι συνηθισμένοι στο βάθος και την πολυπλοκότητα τέτοιων συναισθημάτων—είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η απάντηση είναι λογική». Ένας πιο εύστοχος όρος για τέτοιο φόβο είναι η κλιματική υποχονδρία.

 

Το περιοδικό New Yorker νωρίτερα αυτό το μήνα δημοσίευσε ένα άρθρο 4.400 λέξεων με τίτλο «What to Do With Climate Emotions» από την Jia Tolentino, μια γυναίκα που βρίσκεται σε μια τέτοια νεύρωση. «Μπορεί να είναι αδύνατο να εξετάσουμε σοβαρά την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής για περισσότερο από ενενήντα δευτερόλεπτα χωρίς να νιώθουμε κατάθλιψη, θυμό, ενοχές, θλίψη ή απλά παράφρονες», γράφει η κ. Tolentino.

«Πριν από μερικά χρόνια, διαβάζοντας μια αναφορά για το κλίμα στο τηλέφωνό μου τις πρώτες πρωινές ώρες, μπήκα σε μια τυπική συναισθηματική σπείρα σκεπτόμενη τα πάντα», θυμάται. «Είχαμε επίσης πρόσφατα ένα μωρό, του οποίου το αποτύπωμα άνθρακα πιθανότατα ξεπερνούσε ήδη αυτό ολόκληρων χωριών στο Burundi. Έπαιζα με τις καταναλωτικές μου επιθυμίες».

Η κ. Tolentino συνεχίζει να περιγράφει πώς οι κλιματοθεραπευτές μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να αντεπεξέλθουν. «Ο στόχος δεν είναι να επιλύσετε το ενοχλητικό συναίσθημα και να το αφήσετε μακριά», αλλά, όπως τη συμβουλεύει μια θεραπεύτρια, «να στοχεύσετε σε μια μέση λύση βιώσιμης δυσφορίας». Ακόμη και η απόγνωση της αριστεράς του κλίματος πρέπει να είναι «βιώσιμη».

Δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσετε ότι οι σημερινές νιφάδες χιονιού θεωρούν τον ζεστό καιρό ανώμαλο, παρόμοιο με το πώς αντιλαμβάνονται τα φυσιολογικά συναισθήματα όπως το άγχος ή τη λύπη. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα φυσιολογικό για το άγχος του κλίματος, παρά τους ισχυρισμούς της αριστεράς για το αντίθετο.
Οι προοδευτικοί μπορεί να χρησιμοποιήσουν ακόμη και την κλιματική αλλαγή για να εκτοπίσουν τα άλλα άγχη τους – για παράδειγμα, σχετικά με την απόκτηση παιδιών. Ένας ρεπόρτερ ψυχικής υγείας για το Vox έγραψε πρόσφατα για το κλιματικό στρες και πώς «μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ακόμη και το υπαρξιακό ερώτημα εάν θα κάνουν παιδιά λόγω του ανθρώπινου φόρου στους πόρους του πλανήτη».
Η μετατόπιση είναι ένας μη προσαρμοστικός μηχανισμός με τον οποίο οι άνθρωποι ανακατευθύνουν αρνητικά συναισθήματα από το ένα πράγμα στο άλλο.

Οι υποχόνδριοι του κλίματος αξίζουν να αντιμετωπίζονται με συμπόνια, όπως οποιοσδήποτε πάσχει από ψυχική ασθένεια. Δεν πρέπει, ωστόσο, να περιμένουν από όλους τους άλλους να ενεργοποιήσουν τις νευρώσεις τους.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK