kourdistoportocali.comNews DeskTΗΕ LANCET> Θρίλερ στη Νότιο Αφρική με 7 υγιείς νέους Γερμανούς που είχαν κάνει 3 δόσεις και βρέθηκαν με Omicron! Η 3η δόση γεννάει την Omicron;

Βreaking news

TΗΕ LANCET> Θρίλερ στη Νότιο Αφρική με 7 υγιείς νέους Γερμανούς που είχαν κάνει 3 δόσεις και βρέθηκαν με Omicron! Η 3η δόση γεννάει την Omicron;

Η ομάδα αποτελούνταν από πέντε λευκές γυναίκες και δύο λευκούς άνδρες με μέση ηλικία 27,7 ετών

Oι συμπτώσεις της 3ης δόσης, της Boosterάτης, με την μετάλλαξη Omicron είναι πλέον τόσες συχνές που οδηγούν στο ψυχρό συμπέρασμα ότι η 3η δόση γεννάει στον οργανισμό των εμβολιασθέντων την Omicron. Aπό το ξεκίνημα της Omicron η συγκεκριμένη μετάλλαξη είχε εντοπισθεί σε εμβολιασθέντες.

Οι πρώτοι ασθενείς στους οποίους είχε εντοπισθεί η μετάλλαξη Omicron ήταν εμβολιασμένοι και μάλιστα και με 3η δόση, τη boosterάτη.

Το επιστημονικό The Lancet λοιπόν το οποίο παραδέχθηκε ότι είχε ρόλο στη συγκάλυψη της εργαστηριακής προέλευσης της πανδημίας δημοσιεύοντας την διαβόητη μελέτη του Peter Daszak, έρχεται τώρα να δημοσιεύσει το θρίλερ δύο ομάδων νεαρών και υγιών Γερμανών οι οποίοι ταξίδεψαν στη Νότιο Αφρική αφού είχαν εμβολιαστεί πλήρως και με 3η δόση.

Οι υγιείς και εμβολιασμένοι Γερμανοί θα εντοπιστούν στη διάρκεια της παραμονής τους εδώ με τη μετάλλαξη Omicron.

To καλό περιοδικό αφού αναλύσει τα ευρήματά τους θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι 3 δόσεις είναι αναποτελεσμαστικές απέναντι στην Omicron και ότι θα πρέπει να παρασκευαστούν εμβόλια ειδικά για την Οmicron!!!

Ha,ha,ha,…Φυσικά το καλό ιατρικό περιοδικό δεν τολμά να συνδέσει τη μετάλλαξη Omicron με την 3η δόση στους εμβολιασμένους οι οποίοι στη συνέχεια την μεταδίδουν στους ανεμβολίαστους…Πάμε να δούμε τι γράφει το έγκριτο…

Η πιο πρόσφατη παραλλαγή του SARS-CoV-2 που προκαλεί ανησυχία ονομάστηκε omicron.1
Το δυναμικό ανοσοδιαφυγής του είχε προβλεφθεί από γονιδιωματικά δεδομένα και έχει προκαταρκτικά επιβεβαιωθεί από παρατηρήσεις αυξημένης συχνότητας επαναμολύνσεων και λοιμώξεων.
Αυτό έχει προκαλέσει εκκλήσεις για εντατικοποίηση των προγραμμάτων εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένης της παροχής αναμνηστικών δόσεων εμβολίων.3
Μια ομάδα Γερμανών επισκεπτών που είχαν λάβει τρεις δόσεις εμβολίων SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον δύο δόσεων εμβολίου mRNA, παρουσίασαν πρωτοφανείς λοιμώξεις από το Omicron μεταξύ τέλη Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου 2021, ενώ βρίσκονταν στο Cape Town, της Νότιας Αφρικής.

Η ομάδα αποτελούνταν από πέντε λευκές γυναίκες και δύο λευκούς άνδρες με μέση ηλικία 27,7 ετών (εύρος 25–39) και μέσο δείκτη μάζας σώματος 22,2 kg/m2 (εύρος 17,9–29,4 ), χωρίς σχετικό ιατρικό ιστορικό.

Τέσσερα από τα άτομα συμμετείχαν σε κλινική εκλογική εκπαίδευση σε διαφορετικά νοσοκομεία στο Cape Town, South Africa, ενώ τα άλλα ήταν σε διακοπές.

Τα άτομα ήταν μέλη δύο μη συνδεδεμένων κοινωνικών ομάδων και συμμετείχαν σε τακτική κοινωνική ζωή στο Cape Town, South Africa, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα COVID-19.

Κατά την άφιξη τους στην Αφρική που τοποθετείται κατά το πρώτο εξάμηνο του Νοεμβρίου 2021, κάθε άτομο βρέθηκε αρνητικό για SARS-CoV-2 με PCR και παρείχε αρχεία πλήρους εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων αναμνηστικών ή τρίτων, δόσεων που χορηγήθηκαν μέσω ενδομυϊκής ένεσης χρησιμοποιώντας ομόλογες (n=5) και ετερόλογες ( n=2) μαθήματα εμβολιασμού (παράρτημα σελ 3).4

Έξι άτομα εμβολιάστηκαν πλήρως με BNT162b2 (Comirnaty, Pfizer–BioNTech, Mainz, Γερμανία), πέντε από τα οποία έλαβαν μια τρίτη (αναμνηστική) δόση BNT162b2 τον Οκτώβριο ή αρχές Νοεμβρίου 2021. Ένα άτομο είχε λάβει πλήρη δόση CX-024414 (Spikevax, Moderna, Cambridge, MA, ΗΠΑ) στις αρχές Οκτωβρίου 2021. Aυτό δεν ήταν σύμφωνο με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων εκείνη την εποχή, ο οποίος πρότεινε μισή δόση για την ενίσχυση των υγιών ατόμων.5
Το έβδομο άτομο έλαβε μια αρχική δόση ChAdOx1-S (Vaxzevria, AstraZeneca, Cambridge, UK), ακολουθούμενη από μια δόση BNT162b2 για την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού και μια αναμνηστική δόση του ίδιου εμβολίου. Εκτός από το αναμνηστικό CX-024414, όλοι οι εμβολιασμοί ήταν σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές συστάσεις.
Τα πρώτα χρονικά σημεία των αρχικών και αναμνηστικών εμβολιασμών ορισμένων ατόμων οφείλονταν στην ενασχόλησή τους με τον ιατρικό τομέα. Κανείς δεν ανέφερε ιστορικό μόλυνσης από SARS-CoV-2.

Κατά τη διάρκεια μιας αξιοσημείωτης αύξησης (!!!, γιατί μας το διευκρινίζει αυτό το καλό περιοδικό; Για να εξοβελίσει κάθε σκέψη ότι η Omicron είναι γέννημα της 3ης δόσης) της συχνότητας των λοιμώξεων SARS-CoV-2 στην επαρχία του Δυτικού Ακρωτηρίου, αυτά τα άτομα παρατήρησαν εμφάνιση αναπνευστικών συμπτωμάτων μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου 2021.

Οι λοιμώξεις SARS-CoV-2 διαγνώστηκαν από διαπιστευμένα κατά ISO 15189 διαγνωστικά εργαστήρια χρησιμοποιώντας μοριακές αναλύσεις εγκεκριμένες από την εθνική ρυθμιστική αρχή.
Η έρευνα εγκρίθηκε από τις Επιτροπές Δεοντολογίας της Έρευνας για την Υγεία του Πανεπιστημίου Stellenbosch (C21/12/004_COVID-19) και του Πανεπιστημίου του Cape Town (279/2021) και όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν ενημερωμένη συγκατάθεση.

Λάβαμε δείγματα επιχρίσματος και ορού 2-4 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των δειγμάτων παρέχονται στο παράρτημα (σελ. 2). Όλοι οι ασθενείς τοποθετήθηκαν σε οικιακή απομόνωση και χρησιμοποιούσαν ένα καθημερινό ημερολόγιο συμπτωμάτων για να καταγράψουν την πορεία της νόσου κατά τη διάρκεια της περιόδου παρατήρησης των 21 ημερών.

Η ασθένεια ταξινομήθηκε ως ήπια (n=4) ή μέτρια (n=3, δύσπνοια) σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες θεραπείας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας για τον COVID-19. Δύο άτομα ήταν ασυμπτωματικά μέχρι το τέλος της περιόδου παρατήρησης (ημέρα 21). Τα επίπεδα οξυγόνωσης του αίματος (SPO2) παρέμειναν στο φυσιολογικό εύρος (>94%) χωρίς εξαίρεση και κανένας από τους ασθενείς δεν χρειάστηκε νοσηλεία. Ο επιπολασμός των συμπτωμάτων με την πάροδο του χρόνου παρέχεται στο παράρτημα (σελ. 4).

Και τα επτά άτομα μολύνθηκαν με όμικρον (PANGO lineage B.1.1.529, Nextstrain clade 21K). Τα ιικά φορτία κυμαίνονταν από 4,07 έως 8,22 (μέσος όρος 6,38) log10 αντίγραφα ιικού RNA ανά mL εκλούσματος επιχρίσματος. Τα επίπεδα αντισωμάτων κατά της ακίδας κυμαίνονταν από 15 000 αυθαίρετες μονάδες (AU) ανά mL έως περισσότερες από 40 000 AU/mL, με μέσο όρο περίπου 22 000 AU/mL ορού (παράρτημα σελ 3).

Ισχυρές αποκρίσεις των Τ-κυττάρων CD4 και CD8 στην ακίδα SARS-CoV-2, το νουκλεοκαψίδιο και τις μεμβρανικές πρωτεΐνες εντοπίστηκαν σε έξι από τους συμμετέχοντες που δοκιμάστηκαν μετά από τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων (παράρτημα p 5), σε συχνότητες 0· 011–0·192% για CD4+ και 0·004–0·079% για CD8+ Τ κύτταρα.
Αυτές ήταν οι πρώτες τεκμηριωμένες πρωτοποριακές λοιμώξεις με την παραλλαγή omicron σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα μετά τη λήψη αναμνηστικών δόσεων εμβολίου. Μερικά από αυτά τα άτομα είχαν λάβει μίξεις εμβολίων, σύμφωνα με την αναδυόμενη παγκόσμια πρακτική. Οι αναμνηστικές δόσεις χορηγήθηκαν 21-37 εβδομάδες μετά τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου και εμφανίστηκαν πρωτοφανείς λοιμώξεις 22-59 ημέρες μετά. Κατά την έναρξη των πρωτοποριακών λοιμώξεων, όλα τα άτομα είχαν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων που δεσμεύουν πρωτεΐνες από ιούς, παρόμοια με επίπεδα που αναφέρθηκαν 4 εβδομάδες μετά τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου και όπως αναμένεται μετά τη λήψη των αναμνηστικών δόσεων εμβολίου.

Τα φορτία ιικού RNA σε λοιμώξεις παραλλαγής όμικρον δεν έχουν ακόμη αναφερθεί. Παραμένει άγνωστο εάν τα ιικά φορτία που παρατηρούνται στην ομάδα μας είναι διαφορετικά από αυτά σε μη εμβολιασμένα ή διαφορετικά εμβολιασμένα άτομα. Κατά τη διάρκεια της λοίμωξης άγριου τύπου SARS-CoV-2, βρέθηκε ένα μέσο φορτίο ιικού RNA 5·83 log10 αντιγράφων ιικού RNA ανά στειλεό σε δείγματα που ελήφθησαν έως και την ημέρα μετά την έναρξη των συμπτωμάτων,8
με μέγιστο 8,85 log10 αντίγραφα ιικού RNA ανά στειλεό.

Σε αυτή την ομάδα ατόμων, ανιχνεύθηκε κατά μέσο όρο 6,38 log10 αντίγραφα ιικού RNA ανά mL εκλουσμένου επιχρίσματος, με το υψηλότερο ιικό φορτίο (8,22 log10) να ανιχνεύεται την 4η ημέρα μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Αυτό υποδηλώνει ότι τα άτομα ήταν μολυσματικά, σύμφωνα με την εμφάνιση συστάδων μόλυνσης χωρίς κανένα από τα μέλη των δύο ομάδων.

Ειδικές αποκρίσεις Τ-κυττάρων ανιχνεύθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες που εξετάστηκαν τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, στο εύρος που αναφέρθηκε μετά τον εμβολιασμό, με πρόσθετες αποκρίσεις Τ-κυττάρων στο ιικό νουκλεοκαψίδιο και τις πρωτεΐνες της μεμβράνης.
Η ήπια έως μέτρια πορεία της νόσου υποδηλώνει ότι ο πλήρης εμβολιασμός ακολουθούμενος από αναμνηστική δόση εξακολουθεί να παρέχει καλή προστασία έναντι της σοβαρής νόσου που προκαλείται από το όμικρον. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα μακροπρόθεσμα επακόλουθα του COVID-19. Επιπλέον, τα ευρήματά μας περιορίζονται σε χαμηλό αριθμό ατόμων σε σχετικά νεαρά και κατά τα άλλα υγιή άτομα (n=7). Αυτή η σειρά περιπτώσεων προσθέτει περαιτέρω στοιχεία ότι, όπως προβλέφθηκε, το omicron είναι σε θέση να αποφύγει την ανοσία που προκαλείται από τα εμβόλια mRNA in vivo.

Η Νότια Αφρική μόλις πρόσφατα εισήγαγε αναμνηστικούς εμβολιασμούς για άτομα που ανοσοποιήθηκαν με δύο δόσεις BNT162b2, επομένως η παρουσία αυτής της ομάδας από τη Γερμανία παρουσίασε μια μοναδική ευκαιρία να μελετηθούν οι πρωτοποριακές λοιμώξεις από το όμικρον σε άτομα με ενισχυτές εμβολίου mRNA.
Τα δεδομένα in vitro υποδεικνύουν χαμηλότερους τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά του omicron σε σύγκριση με άλλες σειρές SARS-CoV-2 μετά από εμβολιασμό BNT162b2, αλλά αυξημένους τίτλους μετά από τρίτη δόση,
υποστηρίζει εκκλήσεις για αναμνηστικές δόσεις, ενώ η παραλλαγή omicron φαίνεται να εξαπλώνεται παγκοσμίως. Η μελέτη μας, ωστόσο, καταδεικνύει ανεπαρκή πρόληψη της συμπτωματικής λοίμωξης σε κατά τα άλλα υγιή άτομα που είχαν λάβει τρεις δόσεις εμβολίων mRNA COVID-19.

Αυτά τα ευρήματα υποστηρίζουν την ανάγκη για ενημερωμένα (!!!!, χα,χα,χα,) εμβόλια για την παροχή καλύτερης προστασίας έναντι της συμπτωματικής μόλυνσης με το omicron και τονίζουν ότι θα πρέπει να διατηρηθούν τα μη φαρμακευτικά μέτρα. Ενθαρρυντικά, τα πρώιμα δεδομένα από τη Νότια Αφρική υποδηλώνουν ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου BNT162b2 κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο διατηρείται εάν μειωθεί.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης αμφισβήτησε αποφασιστικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη. Μένει να φανεί εάν το έπραξε για λογαριασμό τρίτου
Kevin Barry> Πρώην ομοσπονδιακός δικηγόρος στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποδίδει την Ισπανική Γρίπη σε Πείραμα ενός εμβολίου σε Αμερικανούς στρατιώτες το 1918-1919
Karel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας
Paul Krugman> Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει ξανασυμβεί. Αλλά σήμερα είναι διαφορετικά
Jeffrey David Sachs> Ο Αμερικανός οικονομολόγος και ακαδημαϊκός παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την εργαστηριακή προέλευση του Covid-19
Η Κατερίνα Βελλίδη δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από τους λοιπούς Έλληνες εκδότες που διάγουν βίο νεόπλουτων με τα λεφτά των τραπεζών
Το Politico αναλύει τα ανταλλάγματα που ζητά ο Erdogan από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
[EVENT 201] ΝEW YORK, OCTOBER 18, 2019> Oι διαβολικές συμπτώσεις μίας Άσκησης Πανδημίας με τη Πραγματική Πανδημία!
SiC> Πως ένα “μαγικό υλικό” από εργαστήριο της Tesla θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
H Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε σαν φάρσα, είτε σαν τραγωδία ενώ εσύ ανεβάζεις insta stories
Σ’ αυτή τη φωτογραφία δεν υπάρχει καμία λογική, καμία αισθητική, απουσιάζουν ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια. Πως μπορούν οι 3 πρώην να το κάνουν στον εαυτό τους όλο αυτό;
Όταν  η Βίβλος του Συντηρητικού Κόσμου, ο The Spectator και η Βίβλος του Ιατρικού Κόσμου, το The British Medical Journal, σημαίνουν συναγερμό κάτι συμβαίνει εκεί έξω…