kourdistoportocali.comNews DeskΣοκάρει το Forbes>Πάνω από τους μισούς γιατρούς και πυροσβέστες των ΗΠΑ αρνούνται να εμβολιασθούν

Αγωνία και απόγνωση

Σοκάρει το Forbes>Πάνω από τους μισούς γιατρούς και πυροσβέστες των ΗΠΑ αρνούνται να εμβολιασθούν

Στο Οχάιο το 60% του προσωπικού των νοσοκομείων απέρριψε τον εμβολιασμό

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του Forbes σοκάρει. Τίποτε λιγότερο.

Κι αυτό γιατί αποκαλύπτει ότι παρά τον αριθμό των θανάτων Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες που επιταχύνεται ραγδαία, ένα εκπληκτικά υψηλό ποσοστό επαγγελματιών στον τομέα της υγείας και εργαζομένων πρώτης γραμμής σε ολόκληρη τη χώρα – οι οποίοι έχουν προτεραιότητα εμβολιασμού – φέρεται να διστάζουν ή αρνούνται εντελώς να το κάνουν , παρά τα σαφή επιστημονικά στοιχεία ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Νωρίτερα τη προηγούμενη εβδομάδα, ο κυβερνήτης του Οχάιο Mike DeWine (κεντρική photo) είπε ότι «ενοχλήθηκε» από τον σχετικά χαμηλό αριθμό εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας που έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο, με τον DeWine να δηλώνει ότι περίπου το 60% του προσωπικού των νοσοκομείων απέρριψε τον εμβολιασμό.

Ο Δρ Τζόζεφ Βαρόν, επικεφαλής κρίσιμης περίθαλψης στο Ιατρικό Κέντρο United Memorial του Χιούστον, δήλωσε στο NPR τον Δεκέμβριο ότι περισσότερες από τις μισές νοσοκόμες στη μονάδα του τον ενημέρωσαν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο.

Περίπου το 55% των πυροσβεστών της Νέας Υόρκης που ρωτήθηκαν δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο κοροναϊού, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών τον περασμένο μήνα.

Οι Los Angeles Times ανέφεραν τη προηγούμενη Πέμπτη ότι το νοσοκομείο και οι δημόσιοι αξιωματούχοι στο Riverside της Καλιφόρνια, αναγκάστηκαν να βρουν τον καλύτερο τρόπο να κατανείμουν τις αχρησιμοποίητες δόσεις, αφού εκτιμάται ότι το 50% των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή  αρνήθηκαν το εμβόλιο.

Λιγότεροι από τους μισούς εργαζομένους στο κοινοτικό νοσοκομείο St. Elizabeth στην κομητεία Tehama, στην Καλιφόρνια, ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν και περίπου το 20% έως το 40% των εργαζομένων της πρώτης γραμμής του L.A. έχουν αρνηθεί την ευκαιρία να κάνουν το εμβόλιο.

Η Δρ Nikhila Juvvadi, επικεφαλής κλινικός αξιωματικός στο νοσοκομείο Loretto του Σικάγου, δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα τον Δεκέμβριο και το 40% του προσωπικού του νοσοκομείου είπε ότι δεν θα εμβολιαστούν.

Πηγή>Forbes

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Οι “καλοί γονείς” και τα κανάλια στέλνουν “εμπόρευμα” στους Λιγνάδηδες και στο Ντουμπάι
Γιώργος Παππάς> Τι έχουν πετύχει έως τώρα οι εμβολιασμοί, τι δεν σχεδιάσαμε στον εμβολιασμό, και τα υγειονομικά διαβατήρια
Το πείραμα του τρόμου> Δείτε πως μεταδίδεται ο κορωνοϊός σε κομμωτήρια και νοσοκομεία
Το Ισραήλ λοκάρει πετρελαιοφόρο της ναυτιλιακής Μαρτίνου ως ύποπτο για τεράστια οικολογική καταστροφή
Οι 120 Μέρες των Σοδόμων>Γιατί αίφνης οι Γάλλοι αποκαλούν εθνικό θησαυρό έργο του Ντε Σαντ
Ένας πράκτορας στο σκοτεινό κόσμο των παιδεραστών
Όταν ο Κουφοντίνας προσέφερε ένα κουτί γλυκά στον Χρήστο Μάτη και μετά τον πυροβόλησε
Πιο τρομακτικός απ’ όλους ο καλιφορνέζικος “σούπερ-κορωνοϊός”
Οι σκληροί δεν χορεύουν. Ο Ζούλιας αποκαλεί επαγγελματία ηλίθιο τον Κούγια!
UPS Eλλάδα>Ψηφιακός μεσαίωνας ή καψόνι;
Συγκλονιστικός ο David Attenborough στον ΟΗΕ> Δεν υπάρχει επιστροφή για τον πλανήτη
Επιχείρηση “Δράκος”> Ο Χρουστσόφ διέταξε τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι