kourdistoportocali.comNews DeskΠρώην διευθυντής CDC> Απείλησαν να με σκοτώσουν όταν δήλωσα ότι ο κορωνοϊός διέρρευσε από το εργαστήριο της Wuhan

Συνέντευξη

Πρώην διευθυντής CDC> Απείλησαν να με σκοτώσουν όταν δήλωσα ότι ο κορωνοϊός διέρρευσε από το εργαστήριο της Wuhan

-Ήθελα να στείλω ερευνητές στην εγκατάσταση για να το αποκλείσω ως ενδεχόμενο, αλλά οι Κινέζοι δεν το επέτρεψαν

Ο πρώην διευθυντής του αμερικάνικου Κέντρου Ελέγχου Νόσων (CDC) αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Vanity Fair» ότι έλαβε ακόμα και απειλές θανάτου από συναδέλφους του επιστήμονες, λίγο μετά από μία τηλεοπτική συνέντευξη που υποστήριξε ότι η COVID-19 προήλθε από εργαστήριο.

Ο Robert Redfield, ο οποίος υπηρέτησε ως διευθυντής του CDC υπό τον Donald Trump όταν ξεκίνησε η πανδημία, είπε στο CNN στις 26 Μαρτίου ότι πίστευε ότι η πιο πιθανή «αιτιολογία αυτού του παθογόνου ιού της Wuhan είχε προέλθει από εργαστήριο. Ξέρετε, δραπέτευσε», είχε αναφέρει συγκεκριμένα. Στην ίδια συνέντευξη σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπονοεί ότι υπήρξε κακή πρόθεση, αλλά ότι αυτή ήταν η γνώμη του.

Έπειτα από αυτή τη δήλωση ο Redfield είπε στο «Vanity Fair» ότι «απειλήθηκε και υπέστη ψυχολογικό πόλεμο επειδή ανέφερε μία διαφορετική εκδοχή» για την προέλευση του κορωνοϊού. Εκείνη την εποχή, η εκδοχή της διαρροής του εργαστηρίου της Wuhan θεωρούνταν ως συνωμοσιολογία, στην καλύτερη περίπτωση και όλοι ήταν υπέρ της άποψης ότι ο κορωνοϊός μεταδόθηκε από ζώο σε άνθρωπο.

Στο ρεπορτάζ του «Vanity Fair» ο πρώην διευθυντής του CDC ανέφερε ότι «οι απειλές θανάτου πλημμύρισαν τα εισερχόμενά του στην ηλεκτρονική διεύθυνση του» ακόμα και από ανθρώπους που δεν γνώριζε, κατηγορώντας τον ότι φέρονταν ρατσιστικά σε εξέχοντες επιστήμονες αλλά ακόμη και από κάποιους που θεωρούσε φίλους. Κάποιος μάλιστα του είπε να «μαραθεί και να πεθάνει», ανέφερε στο «Vanity Fair». «Το περίμενα από πολιτικούς. Δεν το περίμενα από επιστήμονες», δήλωσε ο Redfield.

Ο Stephen Goldstein, ένας εξελικτικός ιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, έγραψε ένα κομμάτι γνώμης στο Webpagetoday στις 5 Απριλίου καταγράφοντας τους ισχυρισμούς του Redfield στο CNN. «Τα ερωτήματα, αναμφίβολα, θα παραμείνουν σχετικά με την προέλευση του SARS-CoV-2 έως ότου, και αν αποκαλυφθεί, μια οριστική απάντηση (και ίσως πέρα ​​από)», έγραφε ο Goldstein. «Μέχρι τότε, είναι επιτακτική ανάγκη οι ηγέτες της επιστήμης, της δημόσιας υγείας και της κυβέρνησης να συνεχίσουν να απαιτούν αυστηρή έρευνα και να εμμείνουν στην επιστήμη της ιογενούς εξέλιξης και της ιογενούς οικολογίας στα δημόσια σχόλιά τους.

Μία από τις θεμελιώδεις αρχές στην επιστήμη είναι η παραδοχή ότι υπάρχουν πράγματα άγνωστα, τα οποία δεν πρέπει ποτέ να φοβηθείτε να τα αναζητήσετε. Εκεί ο Redfield χάνει το δίκιο του, με την ευρεία έννοια».

Τα σχόλια που έκανε ο Robert Redfield στο «Vanity Fair» δημοσιεύθηκαν ως μέρος μιας έρευνας, διάρκειας ενός μηνός, σχετικά με την προέλευση της COVID-19 που περιελάμβανε συνεντεύξεις με περισσότερα από 40 άτομα και μια ανασκόπηση εκατοντάδων σελίδων κυβερνητικών εγγράφων των ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών σημειώσεων, πρακτικών συνεδριάσεων και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Το περιοδικό περιγράφει τις πρώτες στιγμές που ο Redfield άκουσε για μια μυστηριώδη νέα πνευμονία που επηρεάζει ανθρώπους σε μια αγορά της Wuhan από τον Δρ. George Fu Gao, επικεφαλής του κινεζικού CDC, στις 3 Ιανουαρίου 2020

Ο Redfield είπε στο «Vanity Fair» ότι πίστευε ότι ήταν περίεργο ότι μέλη της ίδιας οικογένειας είχαν ξεκινήσει να αρρωσταίνουν, ενώ ανέφερε ότι ο Gao αργότερα του ότι πολλές περιπτώσεις κρουσμάτων δεν είχαν καμία σχέση με την υγρή αγορά.

Τότε έγινε εμφανές ότι ο ιός πήδηξε από άτομο σε άτομο και ο Redfield είπε στο «Vanity Fair» και ότι αμέσως σκέφτηκε το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan. Ήθελε να στείλει ερευνητές στην εγκατάσταση για να το αποκλείσει, αλλά οι Κινέζοι δεν το επέτρεψαν, ανέφερε.

«Μια ομάδα θα μπορούσε να το αποκλείσει ως πηγή της επιδημίας σε λίγες μόνο εβδομάδες, ελέγχοντας ερευνητές εκεί για αντισώματα», σύμφωνα με το «Vanity Fair». Η διετής θητεία του Redfield ως διευθυντή του CDC έληξε όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση Biden, αλλά η συζήτηση για την προέλευση του κορωνοϊού αναθερμάνθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ισραήλ> Mία Ιστορική Νύχτα στο Jerusalem Theatre καθώς ο Albert Bourla ελάμβανε το Genesis Prize ενώ συγκεντρωμένοι Ισραηλινοί του φώναζαν -Δολοφόνε…!
Oι Έλληνες άνω των 60 που δεν έχουν 4,5,7 (;) τρυπήματα COVID-19 θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ; Αμβλώσεις, αυτοδιάθεση και κάτι ακόμη
Reuters> Η ΕΚΤ θα αγοράζει ιταλικά και ελληνικά ομόλογα για να αποφύγει την κατάρρευση!
O Γιάννης και το Τέρας των 394,5 δισ.
POLITICO> Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ υπαινίχθηκε ότι τα εμβόλια για τον Covid προέρχονται από κύτταρα «αποβληθέντων παιδιών»
ΒΙLD> Άρρωστος μετά τον εμβολιασμό COVID-19. H γερμανική εφημερίδα αναστατώνει τους αναγνώστες της
Για την ύπαρξη ενός νέου Χίτλερ στον πλανήτη προειδοποιούν Εβραίοι επιζήσαντες του Auswitch
Mιλήσαμε με τον Άδωνι μετά την 4η δόση. Όσα ακολουθούν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον
Σάμπυ Μιωνής> Καληνύχτα, Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ. Εκτός και αν τον αλλάξουμε όλοι μαζί
Τel Aviv_Βen Gurion Airport, Ιούνιος 2022> -Είμαι υπερήφανος για το βαθύ γαλάζιο διαβατήριο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας μου!
Κατάρρευση Αυστραλιανής τράπεζας> Ζητά από χιλιάδες πελάτες της να σηκώσουν τα χρήματα τους πριν κλείσει όλους τους λογαριασμούς
Στράτος Κοσμόγλου> Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 36 ετών ο πρωταθλητής ιστιοπλοΐας