kourdistoportocali.comNews DeskΠράσινος ήλιος κατά Σύριζα και πανδημίας!

Επιστημονικά αποδεδειγμένο

Πράσινος ήλιος κατά Σύριζα και πανδημίας!

Ο Γιώργος έκανε το εμβόλιο ώστε να είναι έτοιμος για πολιτική δράση

21 Ιουλίου 2010. Οι υπουργοί της τότε κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου έχουν ήδη αρχίσει να δυσφορούν με τις απαιτήσεις της Τρόικα. Τα μνημόνια που θα ακολουθήσουν θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφια νούμερα για να καταλήξει στο τέλος ΚΙΝΑΛ στα χέρια της Φώφης Γεννηματά.

Θα γράψει τότε ο Κωνσταντίνος Ζούλας στη Καθημερινή>H εντονότατη πίεση που ασκείται από την τρόικα στην κυβέρνηση να μην παρεκκλίνει στο ελάχιστο από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του ΔΝΤ και της Ε.Ε. εντείνει την ανησυχία του οικονομικού επιτελείου, παρά τις θετικές ενδείξεις των δεικτών του πρώτου εξαμήνου. Ανησυχία που πυροδότησε προφανώς και η απροσδόκητη διακοπή της χρηματοδότησης της Ουγγαρίας από το ΔΝΤ.

Είναι ενδεικτικό ότι οι πιέσεις των ξένων τεχνοκρατών έγιναν αφορμή να προκληθεί χθες ακόμη και «μικροεπεισόδιο» στην οικονομική και κοινωνική υπουργική επιτροπή ανάμεσα στον προεδρεύοντα κ. Θ. Πάγκαλο και τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Οικονομικών να εγκαθιστά τις τελευταίες ημέρες τριμελείς επιτροπές σε όλα τα υπουργεία για τον εξονυχιστικό πλέον έλεγχο των δημοσίων δαπανών. Γεγονός που ουδόλως ευχάριστα αντιμετωπίζεται από πολλούς υπουργούς ασχέτως αν αποφεύγουν να το δημοσιοποιήσουν.

Στη χθεσινή επιτροπή, ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε -σε 40σέλιδο φυλλάδιο- τα οικονομικά αποτελέσματα του β΄ τριμήνου, ενώ αντιπαραβάλλοντάς τα με τις 29 σχετικές υποχρεώσεις του Μνημονίου, εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στη συνέχεια της δανειακής χρηματοδότησης από το ΔΝΤ και την Ε.Ε.

Η επιλογή του, ωστόσο, να μεταφέρει στους συναδέλφους του την «απαίτηση» των ξένων τεχνοκρατών να ελέγχουν συχνότερα τα υπουργεία και, κυρίως, να είναι και εκείνος παρών στις επιτόπιες επισκέψεις, προκάλεσε την οξύτατη, αλλά πρόσκαιρη -ευτυχώς- έκρηξη του κ. Πάγκαλου. «Δεν κατάλαβα, τι θέλουν αυτοί; Πρωθυπουργοί είναι; Δεν είμαστε στα καλά μας που θα συνοδεύεις τον κάθε Φον Φούφουτο για να ελέγχει τους συναδέλφους σου», φέρεται να του είπε ο αντιπρόεδρος και ευτυχώς το ανάλογο χιούμορ με το οποίο τον αντιμετώπισε ο κ. Παπακωνσταντίνου «πρόλαβε» το παρ’ ολίγον «επεισόδιο». «Νομίζω ότι κανένας από τους Γερμανούς τεχνοκράτες που μας έχουν έρθει δεν λέγεται Φον», του είπε χαμογελώντας ο υπουργός Οικονομικών, αλλά επί της ουσίας συμφώνησε απολύτως με την «υπόδειξη» Πάγκαλου. Και έτσι όπως κατέληξε ο αντιπρόεδρος, «αν κάποιος τεχνοκράτης θέλει να επισκεφθεί υπουργό, θα πρέπει απαραιτήτως να ζητάει ραντεβού από τον ίδιο, ενώ σε άλλη περίπτωση μπορείτε να συναντιέστε όλοι μαζί κατόπιν συνεννόησης στο υπουργείο Οικονομικών».

Τις προάλλες ο Φον Φούφουτος Πολ Τόμσεν σχεδόν 11 χρόνια μετά από εκείνο το ρεπορτάζ  θα γράψει ότι η Ελλάδα επειδή είναι πελατειακό κράτος και αρνείται τις μεταρρυθμίσεις δεν έχει καμμία προκοπή εντός της ευρωζώνης. Σήμερα ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος υπέστη άγριο bullying από το δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί έκανε το πρώτο του εμβόλιο κατά της Covid-19. Ένας Παπανδρέου που δείχνει αποφασισμένος να διεκδικήσει τη δικαίωσή του από την Ιστορία μια τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του πλήρωσαν ακριβό τίμημα. Κάτι που για την ώρα δεν συνέβη με τον Σύριζα ο οποίος παρότι εφήρμοσε μνημόνια δεν έχει υποστεί-για την ώρα-καθίζηση. Κι αυτό οφείλεται στην αδυναμία της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ να κερδίσει τους χαμένους ψηφοφόρους που οδηγήθηκαν στον Σύριζα.

Μόνο που στο ΚΙΝΑΛ οι εξελίξεις τρέχουν και η κ. Γεννηματά διαπιστώνει ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα βρεθεί εκτός νυμφώνος. Ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δηλώσει παρόν. Οι Σημίτης-Βενιζέλος βρίσκονται πάντα εδώ και τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου. Στο ΚΙΝΑΛ λοιπόν κάτι κινείται. Ίσως είναι η ώρα να επιστρέψουν στο κόμμα και οι ψηφοφόροι που οδηγήθηκαν στον Σύριζα. Αυτή τη φορά οι Βενιζέλος-Παπανδρέου δεν έχουν την πολυτέλεια μίας μεταξύ τους σύγκρουσης. Το αντίθετο. Έτσι και ο Γιώργος έκανε το εμβόλιο ώστε να είναι έτοιμος για πολιτική δράση.

Οσο για τον Κυριάκο έχει αρχίσει δειλά δειλά να πιστεύει ότι τα εμβόλια και ο καλός καιρός θα μας βοηθήσουν να ξεμπερδεύουμε με την πανδημία αν όχι ολοσχερώς-σε μεγάλο βαθμό κι εκείνος θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει το λάθος του που δεν είναι άλλο από τη μη προσφυγή στις κάλπες τον Μάιο του 2020. Τότε που θα μπορούσε με απόλυτη ασφάλεια να δώσει τη χαριστική βολή στον Σύριζα.

Οι περιοχές με περισσότερη λιακάδα εμφανίζουν λιγότερους θανάτους από κορωνοϊό, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, η οποία συσχετίζει το ηλιακό φως με τη θνητότητα της Covid-19. Η έρευνα δείχνει ότι η αυξημένη έκθεση στον ήλιο, ιδίως στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία UVA, μπορεί να αποτελέσει μια απλή παρέμβαση δημόσιας υγείας, αν και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα πάνω στο θέμα. Γι΄αυτό και ένα κομμάτι γης στη μεσογειακή ηλιόλουστη Ελλάδα είναι το όνειρο εκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, με επικεφαλής τον δρ Ρίτσαρντ Γουέλερ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό δερματολογίας «British Journal of Dermatology», συσχέτισαν τους θανάτους από την πανδημία στις ΗΠΑ το 2020, με τα επίπεδα ηλιοφάνειας σε 2.474 κομητείες της χώρας.

Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που ζούσαν σε περιοχές με υψηλότερα επίπεδα λιακάδας και έκθεσης στις ακτίνες UVA (που αποτελούν το 95% του υπεριώδους φωτός του ήλιου), είχαν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από Covid-19, σε σχέση με όσους ζούσαν σε περιοχές με μικρότερη ηλιοφάνεια. Η ανάλυση επαναλήφθηκε στη Βρετανία και στην Ιταλία με τα ίδια αποτελέσματα.

Η παρατηρούμενη μείωση στον κίνδυνο θανάτου από κορονοϊό δεν μπορεί να εξηγηθεί από τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D, σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν μόνο περιοχές με ανεπαρκή επίπεδα ακτινοβολίας UVB, η οποία παράγει σημαντικές ποσότητες της εν λόγω βιταμίνης στο σώμα.

Μια πιθανή εξήγηση για το χαμηλότερο αριθμό θανάτων στις περιοχές με περισσότερη λιακάδα, είναι ότι η έκθεση στον ήλιο ωθεί το δέρμα να παράγει νιτρικό οξύ, το οποίο πιθανώς μειώνει την ικανότητα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 να αναπαράγεται, κάτι που έχει βρεθεί σε μερικές εργαστηριακές μελέτες.

Από την άλλη, προηγούμενη έρευνα από την ίδια επιστημονική ομάδα έχει δείξει ότι η αυξημένη έκθεση στον ήλιο συνδέεται με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία, χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και λιγότερα εμφράγματα. Με δεδομένο ότι η καρδιαγγειακή νόσος, ως υποκείμενο νόσημα, αποτελεί γνωστό παράγοντα κινδύνου για θάνατο από Covid-19, αυτό μπορεί να εξηγεί επίσης τα ευρήματα της νέας μελέτης, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Υπάρχουν ακόμη τόσα πολλά που δεν καταλαβαίνουμε για την Covid-19, η οποία έχει προκαλέσει τόσους θανάτους παγκοσμίως. Τα νέα αυτά προκαταρκτικά ευρήματα αναδεικνύουν την έκθεση στον ήλιο ως ένα τρόπο για την πιθανή μείωση του κινδύνου θανάτου», δήλωσε ο δρ Γουέλερ.

Εάν πρόκειται μάλιστα για τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ τότε θα είμαστε σίγουρα απέθαντοι…χα,χα…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Οι New York Times εξηγούν γιατί το καλοκαίρι μπορεί να εξελιχθεί σε φιάσκο
Γιατρός-θρύλος του Rutgers New Jersey Medical School πεθαίνει στην Ινδία από Covid-19 παρότι είχε εμβολιασθεί
Μεγάλη (εμβολιαστική) μπάλα από τους Στέφανο Μάνο-Διανέλο Γεωργούδη
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
EKTAKTO> Η Μεγάλη Βρετανία σταματάει οριστικά το εμβόλιο της AstraZeneca για τους κάτω των 40!
Πως θα κάνεις εταιρία με μηδενικό φορολογικό συντελεστή στη Νέα Υόρκη της Ερήμου [Εμιράτα]
Ο Νικόλας Πατέρας βάζει τη σφραγίδα του στα 140 Χρόνια του Θεραπευτηρίου Ευαγγελισμός
Morgan Wolfe> 40χρονη με θρόμβους αίματος μετά το εμβόλιο Johnson & Johnson αποκαλύπτει
Δεν έχει σχέση με το εμβόλιο που είχε κάνει πρόσφατα ο θάνατος της λατρεμένης Milva
Γιατί ο Bill Gates αντιτάχθηκε αρχικά στην απελευθέρωση των πατεντών εμβολίων
The Generator> Παγκόσμια αποδοχή για τον Έλληνα καθηγητή