kourdistoportocali.comNews DeskΙσραήλ>Περιμένουν νέα εμφάνιση της πανδημίας το φθινόπωρο ενώ η ινδική μετάλλαξη απειλεί τον πλανήτη!

Oh My God

Ισραήλ>Περιμένουν νέα εμφάνιση της πανδημίας το φθινόπωρο ενώ η ινδική μετάλλαξη απειλεί τον πλανήτη!

Mόνο στο The Clockwork Orange Times το πιο αξιόπιστο ρεπορτάζ από ολόκληρο το πλανήτη

Από τα μέσα Μαρτίου, όλοι οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ άνω των 30 ετών έχουν το δικαίωμα να κάνουν κράτηση για εμβολιασμό. Έχουν ακόμη και την πολυτέλεια μιας επιλογής: μεταξύ του εμβολίου Pfizer-BioNTech που δημιουργήθηκε στη Γερμανία ή ενός εμβολίου που παράγεται από την Sinovac, μια κινεζική εταιρεία.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ωστόσο, παρά τον άφθονο εφοδιασμό σε εμβόλια, μόνο το 8% περίπου του πληθυσμού επέλεξε να κάνει το εμβόλιο.

Ένας λόγος είναι η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση εξαιτίας της διετούς πολιτικής αναταραχής. Κι αυτό γιατί χρειάστηκε η καταστρατήγηση των ελευθεριών του λαού ώστε ο ιος να τεθεί υπό έλεγχο.

Η χρήση εμβολιασμών στο Χονγκ Κονγκ υστερεί πολύ σε σύγκριση με συγκρίσιμα μέρη όπως η Σιγκαπούρη, όπου περίπου το 20% των ανθρώπων έχουν εμβολιαστεί.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, πριν από την έναρξη του εμβολιασμού, διαπίστωσε ότι μόνο το 37% των κατοίκων Χονγκ Κονγκ ήθελαν να εμβολιασθούν.

Έκτοτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναδεικνύουν τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν τις ημέρες και τις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, παρά τις άφθονες ενδείξεις ότι ο εμβολιασμός καθιστά τον θάνατο λιγότερο πιθανό, όχι περισσότερο.

Τα ποσοστά μόλυνσης είναι αρκετά χαμηλά, οπότε οι άνθρωποι που ανησυχούν για παρενέργειες αισθάνονται ότι μπορούν να αναβάλουν τη λήψη τους. Στις 15 Απριλίου, η κυβέρνηση δήλωσε ότι πρόκειται να αρχίσει να επιτρέπει σε άτομα ηλικίας 16-29 να εμβολιασθούν.

Στο Ισραήλ τώρα που από σήμερα Κυριακή 28 Απριλίου καταργεί τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους και οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Itamar Grotto μιλώντας στη The Jerusalem Post είπε ότι η πανδημία COVID-19 θα μπορούσε να εμφανιστεί ξανά στο Ισραήλ ήδη από αυτόν τον χειμώνα,
«Μόλις τελειώσαμε τον πρώτο χρόνο του κοροναϊού και δεν ξέρουμε αν θα επιστρέψει», είπε, σημειώνοντας ότι οι αξιωματούχοι υγείας αναμένουν επανεμφάνιση του ιού στο Νότιο Ημισφαίριο, όπου ο χειμώνας διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και εκεί έχει υπάρξει ήδη νέα άνοδος των κρουσμάτων.  “Δεν είναι διόλου απίθανο να έχουμε επιστροφή της πανδημίας το φθινόπωρο…”
Ο Grotto παραιτήθηκε από το ρόλο του στο Υπουργείο Υγείας τον περασμένο μήνα, αφού εργάστηκε στο υπουργείο για 13 χρόνια.
Εξήγησε ότι ενώ η εποχή της γρίπης γενικά κορυφώνεται γύρω στο Φεβρουάριο και θεωρείται χειμερινή ασθένεια, τα κρούσματα γρίπης μπορούν ήδη να διαγνωστούν από το καλοκαίρι. Ομοίως, οι τέσσερις πιο συνηθισμένοι κοροναϊοί που είναι γνωστό ότι μολύνουν τον άνθρωπο είναι πολύ εποχιακοί, με τις περισσότερες περιπτώσεις να κορυφώνουν τους χειμερινούς μήνες.
«Σκεφτήκαμε αρχικά ότι η COVID-19 θα γινόταν εποχιακή. Είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί η εποχικότητα από τον πρώτο κιόλας χρόνο», είπε ο Grotto.

Σημείωσε ότι εάν ο ιός COVID-19 επανέρχεται κάθε χειμώνα, τότε η χώρα θα πρέπει να λάβει κάποια φαρμακευτικά και μη φαρμακευτικά μέτρα, που κυμαίνονται από μια αναμνηστική δόση του εμβολίου έως τη χρήση μάσκας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Dr. Albert Bourla, δήλωσε στην CVS Health την περασμένη εβδομάδα ότι είναι ένα «πιθανό σενάριο» ότι οι άνθρωποι θα χρειαστεί να κάνουν μια ετήσια αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Ο Grotto εξήγησε ότι η ανάγκη για ενισχυτική βολή βασίζεται στο εάν ο ιός μεταλλάσσεται ή όχι, πράγμα που σημαίνει ότι αλλάζει με κάποιο τρόπο που θα του επέτρεπε να διασπάσει την ανοσία που παρέχει το εμβόλιο στην τρέχουσα μορφή του.
Επανέλαβε ότι το τρέχον εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά της βρετανικής παραλλαγής και μάλλον αρκετά αποτελεσματικό κατά των μεταλλάξεων της Νοτίου Αφρικής και της Βραζιλίας. Αλλά «θα μπορούσε να υπάρξει μια νέα παραλλαγή που θα είναι σε θέση να ξεπεράσει το εμβόλιο; Σίγουρα αυτή είναι μια πιθανότητα, και πρέπει να το λάβουμε αυτό υπόψη », είπε.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε τη Παρασκευή ότι στη χώρα εντοπίστηκαν 7 περιπτώσεις ινδικής παραλλαγής.

Ανακαλύφθηκαν μέσω του πρωτοκόλλου γενετικής αλληλούχησης του υπουργείου που εξετάζει όλα τα ιογενή δείγματα ατόμων που έχουν θετικά αποτελέσματα κατά την επιστροφή τους από το εξωτερικό.

Οι άνθρωποι που είχαν την ινδική μετάλλαξη δεν είχαν εμβολαισθεί. Ως εκ τούτου, το υπουργείο χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να επαναλάβει τη σημασία όλων των μη εμβολιασμένων επαναπατριζόμενων να μένουν σε απομόνωση.

Μιλώντας για την παραλλαγή κατά τη διάρκεια συνέντευξης με το N12 το σαββατοκύριακο, ο επίτροπος κοροναϊού Καθ. Nachman Ash είπε ότι «δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτήν τη μετάλλαξη, αλλά υπάρχουν κάποια κακά σημάδια. Συγκρίνουμε τα ευρήματα στη γενετική αλληλουχία με αυτά που γνωρίζουμε και έχουμε αρκετές ενδείξεις ότι μπορεί να είναι ανθεκτική στο εμβόλιο. ”
Είπε ότι αξιωματούχοι υγείας πιστεύουν ότι η παραλλαγή έχει την ικανότητα να μολύνει ευρέως αφού βλέπουν πώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μολύνθηκαν γρήγορα στη νότια Ινδία, όπου οι περιπτώσεις αυξήθηκαν σε ρεκόρ πάνω από 200.000 την ημέρα για αρκετές ημέρες.

Η παραλλαγή ταξινομήθηκε την περασμένη εβδομάδα ως B.1.617.

Επιπλέον, είπε ο Grotto, θα μπορούσε να μειωθεί η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και επομένως θα χρειαστεί μια νέα εκστρατεία εμβολιασμού.
Αν δεν συμβεί κανένα από αυτά τα πράγματα – «εάν δεν υπάρχει σημαντική παραλλαγή και εάν οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δείξουν ότι το εμβόλιο εξακολουθεί να προσφέρει προστασία έναντι του ιού – δεν θα χρειαστεί τρίτη δόση», είπε.

Το ποσοστό μόλυνσης της χώρας εξακολουθεί να μειώνεται σε σχέση με τον περασμένο μήνα, με λιγότερα από 100 άτομα να διαγιγνώσκονται με κοροναϊό την Πέμπτη, ανέφερε την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας. Ως εκ τούτου, την Κυριακή, οι αίθουσες διδασκαλίας  ανοίγουν πλήρως και το κοινό δεν θα απαιτείται πλέον να φορά μάσκες όταν βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους.
Παρ ‘όλα αυτά, ο Ash τόνισε στη συνέντευξή του στο N12 ότι το Ισραήλ δεν έχει ακόμη επιτύχει ασυλία της αγέλης.
Είμαστε περίπου πέντε εκατομμύρια εμβολιασμένοι και άλλα ένα εκατομμύριο που αναρρώνουν: Δεν αρκεί. Πρέπει να φτάσουμε περίπου το 75% εμβολιασμένους ή να ανακάμψουμε », είπε.
“Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά και τρόποι να διανύσουμε”, προειδοποίησε η Ash. «Έχουμε πολλά πράγματα να σχεδιάσουμε. Να σκεφτούμε μπροστά. ”

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΠΛΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ B.1.617. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Προσδεθείτε και ξεχάστε ότι γνωρίζατε ως τώρα! Ο νέος τρόμος έρχεται από την Ινδία με τη μορφή μίας μετάλλαξης δύο σε ένα που απειλεί να εξολοθρέσει τη 2η μεγαλύτερη χώρα στο κόσμο με πληθυσμό 1.400 δις κατοίκων. Κι αυτό παρότι στην Ινδία που ξεκίνησε αργά τους εμβολιασμούς έχουν γίνει ήδη 120 εκατ. δόσεις. Το πιο σοκαριστικό στην υπόθεση της Ινδίας είναι το γεγονός ότι η χώρα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός #CovidVaccines στον κόσμο.

Ήδη η ινδική μετάλλαξη δύο σε ένα έκανε την εμφάνισή της σε 10 χώρες με πιο πρόσφατη το Ισραήλ τη περασμένη Τετάρτη όταν 7 Ισραηλινοί επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Η παραλλαγή ανιχνεύθηκε χρησιμοποιώντας προσδιορισμό αλληλουχίας γονιδιώματος, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Παρότι έως σήμερα κανείς δεν έχει πει με σιγουριά (είναι τρομακτικό μόνο και στην ιδέα) ότι η διπλή ινδική μετάλλαξη διαπερνά και αχρηστεύει τη προστασία των αντισωμάτων των εμβολίων το γεγονός ότι η πανδημία εμφανίζεται πλέον με έναν φρενήρη καλπασμό στην Ινδία μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει τι μας περιμένει.

“Δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες σχετικά με την παραλλαγή ή την επίδρασή της στους εμβολιασμένους και ανακτημένους”, ανέφερε δήλωση του υπουργείου Yγείας του Ισραήλ.

Η Ινδία επιβεβαίωσε τη νέα και δυνητικά πιο φονική παραλλαγή του κοροναϊού, η οποία έχει δύο μεταλλάξεις στην αιχμηρή πρωτεΐνη που χρησιμοποιεί ο ιός για να στερεωθεί στα κύτταρα.

Ο Δρ Rakesh Mishra, διευθυντής του Κέντρου Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι αυτές οι γενετικές τροποποιήσεις είναι ανησυχητικές, καθώς βοηθούν τον ιό να εξαπλωθεί πιο εύκολα και να ξεφύγουν από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Ινδία αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια ευρεία αύξηση των λοιμώξεων, με τους ειδικούς να υποψιάζονται ότι η πιο πιθανή αιτία είναι η παρουσία της συγκεκριμένης διπλής παραλλαγής.

Rakesh Mishra

Το νέο στέλεχος υπογραμμίζει την ύπουλη φύση των ιών και απειλεί να αποτρέψει τις προσπάθειες περιορισμού στην Ινδία, παρά τα αυστηρά μέτρα όπως το μεγαλύτερης διάρκειας lockdown στον κόσμο πέρυσι. Ένα εκρηκτικό ξέσπασμα στην Ινδία κινδυνεύει να αναιρέσει μια σκληρή νίκη επί του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο μια και έχει ήδη μεταπηδήσει σε 11 χώρες.

Πώς προέκυψε η παραλλαγή «διπλής μετάλλαξης»;

Η νέα παραλλαγή, που ονομάζεται B.1.617, εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία με δύο μεταλλάξεις – το E484Q και το L452R. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους από έναν επιστήμονα στην Ινδία και περισσότερες λεπτομέρειες παρουσιάστηκαν ενώπιον του ΠΟΥ τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Μaria Van Kerkhove-Αμερικανίδα επιδημιολόγος μολυσματικών ασθενειών την οποία βλέπετε σε παλαιότερη φωτό σε καρότσα μικρού φορτηγού στη Καμπότζη. Είχε βρεθεί εδώ για να καταγράψει τη κίνηση των πουλερικών καθώς η γρίπη των πτηνών είχε εξεπλωθεί.


Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς, ως μέρος της εξελικτικής βιολογίας.

Ορισμένες μεταλλάξεις αποδυναμώνουν τον ιό, ενώ άλλες μπορεί να τον καταστήσουν ισχυρότερο, επιτρέποντάς του να πολλαπλασιάζεται γρηγορότερα ή να προκαλεί περισσότερες λοιμώξεις.

Το υπουργείο Υγείας της Ινδίας αναγνώρισε για πρώτη φορά την παρουσία ενός τέτοιου «διπλού μεταλλάκτη» στα τέλη Μαρτίου, αλλά έκτοτε το υποβαθμίζει (!!!), σημειώνει το Bloomberg.

Ενώ είναι μια παραλλαγή ενδιαφέροντος, «δεν έχει χαρακτηριστεί ως «παραλλαγή ανησυχίας» (από ποιους άραγε;) για να πει ότι είναι πιο θανατηφόρα ή πιο μολυσματική», δηλώνει στο Bloomberg TV, η Aparna Mukherjee, επιστήμονας στο Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας, η οποία εργάζεται υπό το υπουργείο Υγείας της Ινδίας.

Aparna Mukherjee

Η διπλή μετάλλαξη έχει βρεθεί σε πολλές χώρες όπως η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ναμίμπια, η Νέα Ζηλανδία, η Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και πρόσφατα το Ισραήλ, σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης της Ινδίας στις 16 Απριλίου. «Η υψηλότερη δυνατότητα μετάδοσης αυτής της παραλλαγής δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί», είπε.

Προκαλεί το ρεκόρ της αύξησης των λοιμώξεων στην Ινδία;

Η αλληλουχία γονιδιώματος δείχνει την παραλλαγή ως πιθανό ένοχο του καλπασμού των κρουσμάτων στη χώρα, αν και η ινδική κυβέρνηση δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Ο μέσος επιπολασμός της παραλλαγής αυξήθηκε στο 52% των δειγμάτων που αλληλουχήθηκαν τον Απρίλιο από σχεδόν τίποτα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον ιστότοπο tracker outbreak.info, ο οποίος χρησιμοποιεί δεδομένα από το παγκόσμιο αποθετήριο GISAID.

(Μιλάμε για καλπασμό!!!)

Σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας Maharashtra, όπως το Mumbai που φιλοξενεί τον οικονομικό κόμβο της χώρας η επικράτηση αυτής της παραλλαγής ήταν πάνω από 60%, σύμφωνα με τον Anurag Agrawal, διευθυντή του κράτους –

Το Β.1.617 ήταν παρόν σε δείγματα από περίπου 10 ινδικές πολιτείες και ενώ το ποσοστό μπορεί να ποικίλει, αναμενόταν να αυξηθεί καθώς «έχει δύο κρίσιμες μεταλλάξεις που το καθιστούν πιο πιθανό να μεταδοθεί και να ξεφύγει από την προηγούμενη ασυλία», δήλωσε ο Agrawal.

Anurag Agrawal

Και οι δύο μεταλλάξεις είναι γνωστό ότι μειώνουν – αν και δεν εξαλείφουν πλήρως – τη δέσμη των αντισωμάτων που δημιουργούνται είτε από την ανάρρωση από την ασθένεια είτε με τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τον Jesse Bloom, αναπληρωτή καθηγητή για τις γονιδιωματικές επιστήμες και τη μικροβιολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.

«Οι μεταλλάξεις στις τοποθεσίες E484 και L452 έχουν παρατηρηθεί ξεχωριστά, αλλά αυτή είναι η πρώτη μεγάλη ιογενής καταγωγή που συνδυάζει τα δύο», δήλωσε ο Bloom. «Νομίζω ότι αυτή η νέα ιογενής παραλλαγή είναι σημαντική για παρακολούθηση.»
Μετά την ισοπέδωση της καμπύλης, η Ινδία βλέπει και πάλι μια ταχεία αύξηση των λοιμώξεων

Jesse Bloom

 

«Κάναμε τoυς υπολογισμούς και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πολλές από τις αυξήσεις του αριθμού αναπαραγωγής μπορούν να εξηγηθούν από αυτές τις μεταλλάξεις», δήλωσε η Nithya Balasubramanian, επικεφαλής της έρευνας για την υγειονομική περίθαλψη στο Bernstein India. «Λοιπόν, ναι, οι μεταλλάξεις αυτές είναι μια μεγάλη αιτία ανησυχίας».

Nithya Balasubramanian

Έχει βρεθεί εκτός Ινδίας;

Αυτή η παραλλαγή έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον 10 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με την έκθεση κατάστασης στο outbreak.info.

Από τις 16 Απριλίου, 408 ακολουθίες στη γενεαλογία Β.1.617 έχουν ανιχνευθεί, εκ των οποίων 265 βρέθηκαν στην Ινδία, δείχνει η έκθεση.

Μια έκθεση παρακολούθησης από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι έχει εντοπίσει 77 περιπτώσεις στην Αγγλία και τη Σκωτία μέχρι στιγμής, χαρακτηρίζοντάς την ως «Παραλλαγή υπό έρευνα»

Όλοι πρέπει να ανησυχούμε για την ινδική μετάλλαξη εάν όχι για την ίδια την Ινδία η οποία είναι η 2η μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του πλανήτη και θα μπορούσε να μεταβληθεί εκτός των άλλων σε ένα εργαστήριο παραγωγής τρόμου-ένα τεράστιο υπαίθριο εκκολαπτήριο μεταλλάξεων.

Οι λόγοι είναι οι εξής>

-Παγκόσμια οικονομία

Χώρος αναπαραγωγής για περισσότερες παραλλαγές

Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός #CovidVaccines στον κόσμο.

Η Ινδία διέκοψε πρόσφατα όλες τις σημαντικές παραγγελίες εξαγωγών εμβολίων από άλλες χώρες, όταν εκτινάχθηκαν τα κρούσματα.

Η Νέα Ζηλανδία ανέστειλε προσωρινά τις αφίξεις των πολιτών και των κατοίκων της από την Ινδία λόγω της αύξησης του αριθμού των πολιτών που επιστρέφουν θετικοί στη νόσο.

Το δεύτερο κύμα της Ινδίας – δεδομένου του μεγέθους και του γρήγορου ρυθμού του -έχει ήδη αρχίσει να τρομοκρατεί τα υπόλοιπα έθνη που έχουν διαχειριστεί τα δικά τους κρούσματα μετά από εβδομάδες καταστροφικών lockdown για την οικονομία.

Είναι πιο θανατηφόρο από άλλες παραλλαγές εκεί έξω;

Οι ερευνητές προσπαθούν ακόμη να το καταλάβουν. Τα χαρακτηριστικά της παραλλαγής διπλού μεταλλάγματος βρίσκονται υπό διερεύνηση, αλλά η μετάλλαξη L452R χαρακτηρίζεται πολύ επικίνδυνη σε μελέτες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Agrawal. Αυξάνει τη μετάδοση ιών κατά περίπου 20% και μειώνει την αποτελεσματικότητα των αντισωμάτων κατά περισσότερο από 50%, είπε.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τρεις ανησυχητικές παραλλαγές που έχουν μέχρι στιγμής εμφανιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι πιο μεταδοτικές, και ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι ένα από αυτά είναι πιο θανατηφόρο, ενώ ένα άλλο οδηγεί σε νέες μολύνσεις.
Αυτό το διπλό μεταλλαγμένο στέλεχος, που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, έχει αρχίσει ήδη να τρομοκρατεί τους ιολόγους παγκοσμίως. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η απειλή μόλις ξεκίνησε.

«Η παραλλαγή B.1.617 έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολύ επικίνδυνου ιού», έγραψε ο William A. Haseltine, πρώην καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ στο Forbes στις 12 Απριλίου. «Πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να προσδιορίσουμε την εξάπλωσή του και να τον ελέγξουμε πριν είναι πολύ αργά!”

William A. Haseltine

 

Λειτουργούν τα εμβόλια εναντίον του;

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε σίγουρα χωρίς επαρκή δεδομένα και έρευνα. Η Ινδία δοκιμάζει αν οι νέες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της B.1.617, είναι ικανές να «ξεφύγουν από το ανοσοποιητικό ή όχι», σύμφωνα με το Mukherjee της ICMR.

Η διαφυγή του ανοσοποιητικού αναφέρεται στην ικανότητα ενός παθογόνου να αποφεύγει την ανταπόκριση του ανθρώπινου σώματος. Αυτό σημαίνει ότι τα αντισώματα που δημιουργούνται μετά τον εμβολιασμό ή την προηγούμενη μόλυνση ενδέχεται να μην προστατεύουν ένα άτομο από τη μόλυνση. Εάν η νέα παραλλαγή της Ινδίας εμφανίζει συμπεριφορά «διαφυγής του ανοσοποιητικού», αυτό θα είχε βαθιές συνέπειες για το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ινδίας, το οποίο έχει ξεκινήσει μετά από μια αργή έναρξη και έχει χορηγήσει σχεδόν 120 εκατομμύρια δόσεις μέχρι στιγμής.

Η Ινδία έχει εγκρίνει τρία εμβόλια. Δύο από αυτά είναι ήδη σε χρήση, ενώ το τρίτο, το Sputnik V της Ρωσίας, εγκρίθηκε αυτήν την εβδομάδα. Η Ινδία, επίσης, έδωσε τάχιστα έγκριση για ξένα εμβόλια αυτή την εβδομάδα. Όλες αυτές οι προσπάθειες κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα εάν τα εμβόλια αποδειχθούν τελικά καθόλου ή λιγότερο αποτελεσματικά έναντι αυτής της παραλλαγής διπλής μετάλλαξης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

COVID-19> SEASON 3

Παγκόσμια αμηχανία από την επίθεση Fauci σε Ισραηλινούς επιστήμονες

Διαβάστε μόνο στο The Clockwork Orange Times το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Δείτε εδώ το story

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

-Δεν μας αρέσει η κανονικότητα. Θέλουμε νεκρούς σαν την Mαρφίν, θέλουμε Αγανακτισμένους
Μπορεί η Melinda Ann French να σώσει τον πλανήτη;
Το χτένισμα της Jennifer Aniston και γιατί οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό
Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Γιατί τώρα;
Οι έπαινοι του Warren Buffet για τους πραγματικούς generators και το σύμπλεγμα του Βill Gates
Μέρκελ> Είναι αυτονόητο ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς
Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά
Τέλος ταξιδιού για τον Θεόδωρο Κατσανέβα
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο
Γιατί σε κάποιους η 2η δόση του εμβολίου είναι σαν να τους πατάει φορτηγό [ΝYΤ]