kourdistoportocali.comNews DeskΠαγκόσμια αμηχανία από την επίθεση του Anthony Fauci σε Ισραηλινούς επιστήμονες

Το The Clockwork Orange Times έχει το ρεπορτάζ

Παγκόσμια αμηχανία από την επίθεση του Anthony Fauci σε Ισραηλινούς επιστήμονες

Αιτία η έρευνα των Ισραηλινών που έδειξε ότι οι μεταλλάξεις είναι πολλαπλάσιες ανάμεσα σε εμβολιασθέντες

Προβληματισμό προκαλεί η μάλλον ανέλπιστη και ανεξήγητη (σχεδόν οργισμένη) αντίδραση του Dr. Anthony Fauci,  επικεφαλής ιατρικού συμβούλου του Προέδρου Joe Biden για τα αποτελέσματα έρευνας Ισραηλινών επιστημόνων που δημοσιεύσαμε και στο The Clockwork Orange Times.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Η έρευνα των συναδέλφων του από το Ισραήλ οι οποίοι σημειωτέον βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης μέσα από πανεπιστημιακά Νοσοκομεία είναι -όπως οι ίδιοι οι επιστήμονες την χαρακτήρισαν-η πρώτη έρευνα που έγινε στο πραγματικό κόσμο.

Το The Clockwork Orange Times ξεδιπλώνει όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας.

Ας ξεκινήσουμε με την αντίδραση του Fauci.

“Με όλο τον σεβασμό στους τόσους πολλούς Ισραηλινούς φίλους μου, νομίζω ότι αυτή η διατύπωση (των συμπερασμάτων της έρευνας), ήταν τόσο συγκεχυμένη θα μπορούσατε να είστε! Το μόνο πράγμα που δεν μπερδεύτηκε ήταν ότι ίσως χρειαζόμαστε  δύο δόσεις του εμβολίου, όπως έχουμε πει ώστε να λάβουμε μεγαλύτερη προστασία. Επίσης εξαρτάται από το εάν θα έχουν περάσει μία ή δύο εμβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.
“Το ακόμη πιο παραπλανητικό μέρος της έρευνας (σας) είναι αυτό που δείχνει ότι είναι πιο πιθανό να κολλήσουμε τις παραλλαγή [B.1.] 351 (της Νοτίου Αφρικής)  εάν εμβολιασθούμε με τα εμβόλια mRNA. Αυτό δεν συμβαίνει. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μετά τον εμβολιασμό, έχετε πολύ καλά προστατευθεί!…”

“Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι εάν αρρωστήσεις (αφού έχεις εμβολιασθεί) θα περάσεις την ασθένεια ελαφρά και δεν θα νοσήσεις σοβαρά ούτε θα πεθάνεις…”

Η αγωνία του Fauci ώστε να μην αμφισβητηθεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι λογική και έως ένα βαθμό ανθρώπινη μια και ο πλανήτης εξαρτά τη τύχη του από τη πορεία του εμβολιασμού.

Μόνο που η συγκεκριμένη έρευνα είναι η πρώτη που έγινε στο πραγματικό κόσμο με πραγματικούς ασθενείς-400 εμβολιασθέντες και 400 μη εμβολιασθέντες.

Πράγματι σήμερα πλέον οι θάνατοι στο Ισραήλ έχουν ελαχιστοποιηθεί- ο ημερήσιος αριθμός τους είναι μονοψήφιος.

Πάροτι το Ισραήλ έχει εμβολιάσει το 52% του πληρθυσμού του και με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer και είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στους εμβολιασμούς το The Clockwork Orange Τimes καλεί τόσο τους αναγνώστες όσο και την επιστημονική κοινότητα να λάβουν υπόψη τους το εξής>

Το Ισραήλ από το Μάρτιο του 2020 είναι σχεδόν εφτασφράγιστο για τους ξένους τουρίστες. Ακόμη και οι Ισραηλινοί που είχαν συγγενείς πρώτου βαθμού στο Ισραήλ αλλά δεν διέθεταν Ισραηλινό διαβατήριο δεν μπορούσαν να μπουν στη χώρα από καμμία είσοδο. Τους επετράπη να ταξιδέψουν μόλις λίγο πριν τις εκλογές της 26ης Μαρτίου.

Οι δε Ισραηλινοί (κάτοχοι ισραηλινού διαβατηρίου) που είχαν πάει στο Ντουμπάι για ξεσάλωμα και επέστρεψαν τους μαντρώσανε για τα καλά και έτσι κόπηκε ο βήχας γι΄αυτά τα ταξίδια σε επικίνδυνες περιοχές.

Τουρίστας ακόμη δεν πάτησε στο Ισραήλ.

Ακούγεται ότι περί τα μέσα Μαίου θα επιτραπεί πρώτα σε οργανωμένα group να ταξιδέψουν στη χώρα στα οποία θα συμμετέχουν αποκλειστικά εμβολιασθέντες τουρίστες.

Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μας οι Ισραηλινοί ακύρωσαν μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο το ταξίδι του επικεφαλής της Pfizer Albert Bourla και της συνοδείας του στη χώρα επειδή δεν είχαν εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου. Άλλο κι αυτό: O επικεφαλής της Pfizer να μην σπεύδει να εμβολιασθεί πρώτος!

Όσο για τον Νίκο Βέρτη που είναι πολύ δημοφιλής στο Ισραήλ για να πετάξει τόσο ο ίδιος, όσο και η συνοδεία του στη χώρα θα πρέπει να εμβολιασθούν με το εμβόλιο μίας δόσης της Johnson & Johnson για να γίνει η συναυλία της 13ης Μαίου. Το εμβόλιο για την ώρα σταμάτησε στις ΗΠΑ. Για να δούμε τη συνέχεια…


Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά;

Γιατί θέλουμε να εξηγήσουμε στο κόσμο ότι το Ισραήλ εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε γυάλα. Στη χώρα δεν περνάει κουνούπι. Δεν έχει σύνορα στη Κακαβιά για να περνάνε λαθραία οι καλοχτενισμένοι Αλβανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί κλπ ομορφόσογα του πλανήτη.

Το Ισραήλ εδώ κι ένα χρόνο είναι σχεδόν εφτασφράγιστο και σε διαρκείς καραντίνες οι κάτοικοί του. Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων και η μη μεταδοτικότητα των εμβολιασθέντων θα καταμετρηθεί εάν αρχίσουν να χαλαρώνουν τα σκληρά απαγορευτικά μέτρα στη χώρα-πρωταθλητή των εμβολιασμών.

Πάμε παρακάτω. Η συγκεκριμένη έρευνα λοιπόν ήταν η πρώτη έρευνα στο πραγματικό κόσμο.

Διεξήχθη από τη Clalit Health Services και το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Το The Clockwork Orange Times δημοσίευσε ως εξής την έρευνα>

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNΤech είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης της Νοτίου Αφρικής. Eπίσης η μία δόση του εμβολίου δεν αρκεί για να αντιμετωπισθεί η βρετανική παραλλαγή. Και κάτι ακόμη πιο ανησυχητικό> Όσοι έχουν εμβολιασθεί εμφανίζονται πιο ευάλωτοι στις μεταλλάξεις από τους μη εμβολιασθέντες!

Αυτά είναι τα συμπεράσματα μίας νέας μελέτης η οποία έρχεται να αυξήσει τον συναγερμό ανάμεσα στoυς επαγγελματίες της Υγείας για την ανάγκη συνέχισης της παρακολούθησης του αερολιμένα του Ισραήλ ώστε να μείνουν εκτός της χώρας οι επικίνδυνες μεταλλάξεις.

To ρεπορτάζ παρουσιάζει η Maayan Jaffe-Hoffman στη The Jerusalem Post.

Όπως αντιλαμβάνοναι οι αναγνώστες του The Clockwork Orange Times πρόκειται για έναν κυκεώνα η καλύτερα για έναν φαύλο κύκλο. Το Ισραήλ συμπλήρωσε ένα χρόνο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα όσων δεν έχουν Ισραηλινό διαβατήριο.

Μόλις τον Απρίλιο επέτρεψε την είσοδο σε συγγενείς πρώτου βαθμού που φθάνουν από το εξωτερικό.

Η απαγόρευση για τους ξένους εξακολουθεί να ισχύει. Με απλά λόγια τουρίστας γιοκ στο Ισραήλ έως και σήμερα.

Το “απρόσμενο” συμπέρασμα της έρευνας που θέλει τις μεταλλάξεις του ιού να είναι πολλαπλάσιες ανάμεσα στους εμβολιασθέντες θα μπορούσε να δώσει έδαφος στους συνομωσιολόγους αρνητές των εμβολίων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι εμβολιασμοί προκαλούν τις μεταλλάξεις καθώς ο ιός μεταλάσσεται ώστε να αντιμετωπίσει το εμβόλιο.

Η μελέτη, που διεξήχθη από την Clalit Health Services και το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ήταν η πρώτη του είδους της με βάση δεδομένα του πραγματικού κόσμου. Έχει δημοσιευτεί στον ιστότοπο MedRxiv και ως εκ τούτου δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους.

“Τα αποτελέσματα δείχνουν την ανάγκη για γενετική αλληλούχιση και συνεχή παρακολούθηση για νέες παραλλαγές, καθώς και συνεχιζόμενη εφαρμογή μη φαρμακευτικών μέτρων”, δήλωσε ο Δρ Doron Netzer, επικεφαλής της Community Medicine στο Clalit, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

Προηγούμενες εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι η παραλλαγή της Νότιας Αφρικής θα μπορούσε να διασπάσει την προστασία που παρέχεται από το εμβόλιο Pfizer, αλλά οι εργαστηριακές μελέτες δεν διατηρούνται πάντα στην πραγματική ζωή.
Η συγκεκριμένη μελέτη αντιμετωπίζει μια έκθεση που κυκλοφόρησε η Pfizer νωρίτερα αυτό το μήνα σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο ήταν 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη του ιού μεταξύ των συμμετεχόντων που δοκιμάστηκαν στη Νότια Αφρική, όπου η μετάλλαξη είναι επικρατούσα.

Στη περίπτωση της συγκεκριμένης μελέτης όμως αυτό που παρουσιάστηκε στο εργαστήριο αποδείχθηκε επίσης ότι συμβαίνει στην πραγματική ζωή, δήλωσε η καθηγήτρια Adi Stern (photo κάτω) του Shmunis School of Biomedicine and Cancer Research του Tel Aviv University’s Faculty of Life Sciences, στη Jerusalem Post.

Η έκθεση κυκλοφόρησε το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 (χθες) το βράδυ.

Αυτή την εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να συζητήσει την άρση της χρήσης μάσκας σε ανοιχτούς χώρους αμέσως μετά τις διακοπές της Independence Day που πραγματοποιούνται την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν περίπου 400 μέλη της Clalit Health που βρέθηκαν θετικοί στον ιό 14 ημέρες ή και περισσότερο μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου σε σύγκριση με 400 μη εμβολιασμένα άτομα που εντοπίστηκαν επίσης θετικοί στο ιό. Οι ομάδες αντιστοιχίστηκαν ανάλογα με την ηλικία, τον τομέα, το φύλο και πολλά άλλα.

Η μελέτη έδειξε ότι η παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής είναι πιο πιθανό να διαπεράσει το προστατευτικό αποτέλεσμα του εμβολίου, ακόμη και μετά τη χορήγηση δύο δόσεων ακόμη και εάν έχει περάσει περισσότερο από μία εβδομάδα που χρειάζεται για να λειτουργήσει το εμβόλιο.

Όλα τα θετικά δείγματα υποβλήθηκαν σε γενετική αλληλούχιση για να προσδιοριστεί με ποια παραλλαγή μολύνθηκε κάθε άτομο. Μόνο το 1% των μολυσμένων ατόμων είχαν την παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής.

Ωστόσο, μεταξύ των ατόμων που είχαν μολυνθεί μετά τη λήψη δύο δόσεων του εμβολίου, το ποσοστό επικράτησης όσων είχαν την παραλλαγή της Νότιας Αφρικής ήταν οκτώ φορές υψηλότερο από το ποσοστό στα άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί (!!!!)

Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο Pfizer δεν παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας έναντι της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής.

Ωστόσο, επειδή τόσο λίγοι Ισραηλινοί έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή της Νότιας Αφρικής, οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν ήταν σε θέση να αξιολογήσουν την ακριβή μείωση της αποτελεσματικότητας.

Η Stern εκτίμησε ότι η Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη έχει λιγότερη μεταδοτικότητα από το αρχικό στέλεχος και σίγουρα λιγότερο από τη Βρετανική μετάλλαξη – που έχει αποδειχθεί ότι είναι 70% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος – και ως εκ τούτου δεν κατάφερε να εξαπλωθεί.

«Μπορεί να διασπάσει το εμβόλιο, αλλά δεν μπορεί να εξαπλωθεί αποτελεσματικά. Αυτά είναι τα καλά νέα», λέει η Stern, σημειώνοντας ότι μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η εκτεταμένη εξάπλωση της βρετανικής παραλλαγής εμπόδισε την εξάπλωση της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ξεκάθαρα ότι το Ισραήλ «πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικό για τα αεροδρόμια», προειδοποίησε η Stern. «Βρισκόμαστε σε μια μοναδική θέση στο Ισραήλ τώρα. Τα εμβόλια λειτουργούν και εκπληκτικά, είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο όπου η ζωή επιστρέφει στην κανονικότητα. Η κύρια απειλή τώρα είναι αυτό που θα συμβεί μέσω των εισαγωγών από το αεροδρόμιο. ”
Η Stern είπε ότι όποιοι εισέλθουν στο Ισραήλ θα πρέπει να κάνουν test και, εάν είναι άρρωστοι, η χώρα πρέπει να εξετάσει τα αποτελέσματά τους για να μάθει ποια παραλλαγή έχουν. Πρέπει επίσης να είναι αποτελεσματικά απομονωμένοι.

“Δεν θέλουμε να εισαγάγουμε μάζες της παραλλαγής της Νότιας Αφρικής και δεν θέλουμε να δοκιμάσουμε πόσο περιορισμένη είναι η δυνατότητα μετάδοσης [της παραλλαγής] στο Ισραήλ”, προειδοποίησε.

(Πιάσε το αυγό και κούρευτο)

Και τώρα αγαπητέ αναγνώστη έρχονται τα καλύτερα>

Η μελέτη εξέτασε επίσης την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer έναντι της βρετανικής παραλλαγής και, για άλλη μια φορά, έδειξε ότι το εμβόλιο λειτουργεί (!).

Ωστόσο, σε 250 μερικώς εμβολιασμένα άτομα – που σημαίνει ότι είχαν μόνο μία δόση του εμβολίου ή είχε περάσει λιγότερο από μία εβδομάδα από τη δεύτερη δόση – το ποσοστό της βρετανικής παραλλαγής ήταν δυσανάλογα υψηλότερο σε σύγκριση με τα μη εμβολιασμένα άτομα.

Αυτό σημαίνει, εξήγησε η Stern, ότι παρόλο που ορισμένες μελέτες έχουν δείξει μια ισχυρή αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer ακόμη και μετά την πρώτη δόση, χρειάζονται δύο δόσεις για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της βρετανικής παραλλαγής.

(Μήπως σημαίνει και κάτι άλλο;)

Είπε ότι αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, όταν τόσοι πολλοί Ισραηλινοί ξεκίνησαν να εμβολιάζονται, χρειάστηκε περισσότερο από το αναμενόμενο για να μειωθεί το ποσοστό μόλυνσης της χώρας.
«Τα ευρήματα δείχνουν ότι δεν μπορούμε ακόμη να θεωρήσουμε την πανδημία ως παρελθόν», δήλωσε ο καθηγητής Shay Ben-Shachar-photo πάνω, επικεφαλής της Precision Medicine for Clalit Innovation. «Εξακολουθεί να είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη χρήση μάσκας.

Το βιογραφικό της Adi Stern

Education:

2003

B.Sc., Biology and Psychology, Tel-Aviv University

2003

Additional degree in Mathematics, Tel Aviv University

2005

M.Sc., Phylogenetic modelling, Tel Aviv University

2009

Ph.D., Viral Evolution, Tel Aviv University

2009-2011

Postdoctoral fellow, Microbial-phage co-evolution, Weizmann Institute

2011-2014

Postdoctoral fellow, experimental evolution in viruses, UCSF & UC Berkeley

Academic and Professional Awards:

2011

National Post-doctoral award for advancing women in science, Weizmann Institute of Science

2011

Post-doctoral fellowship, Rothschild foundation

2011

UNESCO L’Oreal prize for women in science

2010

Post-Doctoral scholarship, AXA Research Fund

2009

Post-Doctoral Prize, Clore Foundation

2008

Ph.D. excellence award, Wolf Foundation

2006 – 2007

Ph.D. Award for Women in Science, Israeli Ministry of Science

2006 – 2008

Ph.D. excellence scholarship, Yeshaia Horwitz Center for Complexity Science

2005, 2009

Ph.D. excellence scholarship, Tel-Aviv University Safra bioinformatics program

1999

B.Sc. Scholarship for excellent students in Mathematics
Tel-Aviv University

Research Interests

Our research interests lie in the rapid evolution of viruses and their hosts. Viruses and hosts are at war: in order to survive, each side must constantly gain new weaponry. In our research lab we use a combination of computational biology, evolutionary theory, and experimental evolution in order to gain an understanding of this fascinating arms-race.

Publications

Stern, A. Bianco, S., Yeh, M.T., Wright, C., Butcher, K., Tang,. C., Nielsen, R., Andino, A. Costs and merits of mutational robustness in viruses. Cell Reports, (2014) In press

Stern, A. CRISPR and RNA interference: similarities across immune systems. Physics of Life Reviews. pii: S1571-0645(13)00181-4. (2013)

Mick E., Stern A., Sorek R. Holding a grudge: Persisting anti-phage CRISPR immunity in multiple human gut microbiomes. RNA Biology, 10(5):1-7 (2013)

Mayrose, I., Stern, A., Burdelova, E., Sabo, Y., Laham-Karam, N., Zamostiano, R., Bacharach, E., Pupko, T. Synonymous site conservation in the HIV-1 genome. BMC Evolutionary Biology 13:164 (2013)

Stern, A., Mick, E., Tirosh, I., Sagi, O., Sorek, R. CRISPR targeting reveals a reservoir of common phages associated with the human gut microbiome. Genome Research, 22(10):1985-94 (2012)

Stern A., Sorek R. The phage-host arms race: shaping the evolution of microbes. Bioessays, 33(1): 43-51 (2011)

Stern, A., Keren, L., Amitai, G., Sorek, R.. Widespread targeting of self-DNA by the prokaryotic CRISPR immune system: gene regulation or auto-immunity? Trends in Genetics, 26(8):335-340 (2010)

Stern A., Mayrose I., Shaul S., Gophna U., Pupko T. An Evolutionary Analysis of Lateral Gene Transfer in Thymidylate Synthase Enzymes. Systematic Biology, 59(2): 212-225, (2010)

Penn O.* , Stern A.*, , Rubinstein N., Dutheil J., Bacharach E., Galtier N., Pupko T. 2008. Evolutionary modeling of rate shifts reveals specificity determinants in HIV-1 subtypes. PLoS Computational Biology. Nov;4(11):e1000214 (2008) *Authors contributed equally.

Sela N, Stern, A., Pupko, T., Ast, G. Transduplication resulted in the incorporation of two protein-coding sequences into the turmoil-1 transposable element of C. elegans. Biology Direct. Oct 8;3:41 (2008)

Cohen, O., Rubinstein, ND., Stern, A., Gophna, U., and Pupko, T. A likelihood framework to analyze phyletic patterns. Proceedings of The Royal Society of London Series B-Biological Sciences. Dec 27;363(1512):3903-11. (2008)

Stern, A., Doron-Faigenboim, A., Erez, E., Martz, E., Bacharach, E., Pupko, T. Selecton 2007: advanced models for detecting positive and purifying selection using a Bayesian inference approach. Nucleic Acids Research. 35: W506-W511 (2007)

Stern, A., Privman, E., Rasis, M., Lavi, S., Pupko, T. Evolution of the metazoan protein phosphatase 2C superfamily. J. Mol. Evol. 64(1):61-70, (2007)

Stern, A., Pupko, T. An Evolutionary Space-Time Model with Varying Among Site Dependencies. Mol. Biol. Evol. 23: 392-400 (2006)

Doron-Faigenboim, A.*, Stern, A.*, Mayrose, I., Bacharach, E., and Pupko, T. Selecton: a server for detecting evolutionary forces at a single amino-acid site. Bioinformatics. 21(9): 2101-2103 (2005) *Authors contributed equally.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλευρό του Αθανασίου Πλεύρη και εναντίον των εξαθλιωμένων υγειονομικών
40.000 ελληνικές οικογένειες περιμένουν κάποιον δικό τους που δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι
Μαρία Δεναξά> Κι όμως ο Τσιτσιπάς είπε το αυτονόητο
Mνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε η συνέντευξη Μιωνή στον ΑΝΤ1
Δημοσκόπηση Marc> 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αυξητικές τάσεις
O Kωνσταντίνος Τζούμας έφυγε ξαφνικά μετά την ξαφνική επιστροφή του καρκίνου που είχε νικήσει ήδη από το 2004
New York Times> Γιατί οι πλούσιοι Νεοϋορκέζοι εγκαταλείπουν την παγκόσμια πρωτεύουσα του πλανήτη
ISRAEL>COVID-19 vaccine reduces sperm concentration, but effect is only temporary
Μα πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου;
Yossi Amrani> Οι Συμφωνίες του Αβραάμ είναι ένα περιφερειακό αποτέλεσμα πραγματικής πολιτικής
To Aνώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επιχειρεί να διασώσει τα κουνούπια (fan club του dj Valentino) από την μαζική εξόντωση και τη προθυμία αυτοχειρίας τους
Nίκος Δένδιας> Ο δρόμος μπροστά μας είναι εξαιρετικά μακρύς και γεμάτος εμπόδια