kourdistoportocali.comNews DeskΟι γενετικές σας ιδιαιτερότητες-δεδομένα, ένας καινοτόμος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης και μεταμορφώσετε την υγεία και ευεξία σας

Ο πλούτος της γενετικής πληροφορίας είναι ανεξάντλητος

Οι γενετικές σας ιδιαιτερότητες-δεδομένα, ένας καινοτόμος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης και μεταμορφώσετε την υγεία και ευεξία σας

Ποια είναι η εταιρία GENOSOPHY® που έλαβε το πρώτο βραβείο από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής

Mια ενδιαφέρουσα εταιρία, από πολλές απόψεις, με πρωτοποριακές υπηρεσίες βασισμένες στα γενετικά χαρακτηριστικά του καθενός μας, η GENOSOPHY® έλαβε το πρώτο βραβείο από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας η οποία βράβευσε 10 νέες καινοτόμες επιχειρήσεις.

 Όπως διαβάζουμε στον ιστότοπο της GENOSOPHY® η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι ευεργετική για όλους μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποκρινόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο σε αυτή, ή ότι έχουμε τις ίδιες διατροφικές ανάγκες. Ο καθένας από εμάς έχει το δικό του μοναδικό γενετικό υλικό (DNA) και το δικό του μοναδικό τρόπο ζωής. Έτσι, οι καθημερινές μας συνήθειες, συνειδητές ή μη (διατροφή, κάπνισμα, άσκηση, άγχος, περιβάλλον, κλπ) δεν είναι στον ίδιο βαθμό ευεργετικές ή επιβαρυντικές για τον καθένα από εμάς. Στην GENOSOPHY®, πιστεύουμε ότι η αληθινή ευεξία ξεκινά με την κατανόηση των μοναδικών γενετικών ιδιαιτεροτήτων μας.

Με τις πρωτοποριακές υπηρεσίες “GENOSOPHY® Discover Yourself”, αποκρυπτογραφούμε τα γενετικά σας χαρακτηριστικά, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιστήμονες υγείας να δημιουργήσουν ένα πραγματικά εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και τρόπου ζωής που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τους στόχους σας.

Οι υπηρεσίες “GENOSOPHY® Discover Yourself” συνδυάζουν ένα προηγμένo – σε παγκόσμιο επίπεδο – γενετικό τεστ με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης που αναπτύχθηκαν στο κορυφαίο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αυτό σημαίνει ότι επωφελείστε από τις πιο πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις για να μεταμορφώσετε την υγεία και ευεξία σας.

Ωστόσο, δεν σταματάμε εκεί. Κατανοούμε ότι η ατομική υποστήριξη είναι κρίσιμη στο ταξίδι σας προς καλύτερη υγεία.

Γι’ αυτό μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή, εφόσον το επιθυμείτε, με προσεκτικά επιλεγμένους και επιστημονικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας που είναι ενήμεροι για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις. Θα σας καθοδηγήσουν παρέχοντας την βέλτιστη υποστήριξη που χρειάζεστε για να επιτύχετε τους ατομικούς σας στόχους.

Οι πληροφορίες που θα λάβετε προκύπτουν από τέσσερα τεχνικά στάδια.

Στο πρώτο στάδιο, λαμβάνουμε δείγμα επιθηλίου από το εσωτερικό του μάγουλου (κυτταρικό επίχρισμα παρειάς), μια απόλυτα ανώδυνη και σύντομη διαδικασία που γίνεται με κατάλληλο βουρτσάκι.

Αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα, τα λίγα κύτταρα που παραλαμβάνονται είναι αρκετά για την απομόνωση DNA από το οποίο θα διαβαστούν οι γενετικές σας ιδιαιτερότητες που ονομάζονται γενετικοί πολυμορφισμοί.

Στο δεύτερο στάδιο αναλύουμε το DNA με το γενετικό τεστ GENOSOPHY το οποίο προσδιορίζει περισσότερους από 750.000 πολυμορφισμούς, καθιερώνοντας το ως ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά τεστ για διατροφο-εξαρτώμενα νοσήματα παγκοσμίως.

Από την εξειδικευμένη ανάγνωση της γενετικής πληροφορίας εξάγουμε συμπεράσματα για τον γενετικό κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, του διαβήτη τύπου 2, της παχυσαρκίας και άλλων διατροφο-εξαρτώμενων παθήσεων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τον υπολογισμό των πολυγονιδιακών σκορ κινδύνου (polygenic risk scores, PRS) ή γενετικών σκορ κινδύνου (genetic risk scores, GRS).

Αξιολογούμε περισσότερες από 600 διαφορετικές γενετικές θέσεις για την εξατομίκευση των διατροφικών συστάσεων και πολλές εκατοντάδες για τη σύνθεση συστάσεων τρόπου ζωής, όπως άσκηση, χρονοδιατροφή, μείωση άγχους, ειδική προστασία του δέρματος από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και την γήρανση, κ.α.

Ο πλούτος της γενετικής πληροφορίας είναι ανεξάντλητος και στη GENOSOPHY είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σκορ κινδύνου για πολλά άλλα νοσήματα, καθώς και για την απόκριση του ατόμου σε φάρμακα (φαρμακογενετική πληροφορία) ή ειδικά τρόφιμα. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Στο τρίτο τεχνικό στάδιο, τροφοδοτούμε τα γενετικά σας δεδομένα, στοιχεία του τρόπου ζωής και βασικές βιοχημικές μετρήσεις αίματος σε έναν καινοτόμο αλγόριθμο μηχανικής μάθησης που αναπτύξαμε στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Η καινοτομία του αλγόριθμου έγκειται στην ικανότητά του να συνδυάζει τα γενετικά ευρήματα από το τεστ GENOSOPHY® μεταξύ τους καθώς και με άλλα βιο-κλινικά δεδομένα, καταλήγοντας σε περισσότερο ακριβείς και εκτεταμένες συστάσεις διατροφής και τρόπου ζωής.

Ο αλγόριθμος έχει βραβευθεί στον 1ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΚΠΑ και έχει εγκριθεί ως «εμπορικό μυστικό» του Πανεπιστημίου μετά από αξιολόγηση ειδικών επιστημόνων.

Τέλος, ο πελάτης θα λάβει μια λεπτομερή αναφορά που ανταποκρίνεται στους στόχους του, προσφέροντας, για παράδειγμα, εξατομικευμένες προτάσεις για τροποποίηση της διατροφής και του τρόπου ζωής που απαιτούνται για την μείωση του κινδύνου εμφάνισης κάποιου διατροφο-εξαρτώμενου νοσήματος, τη διατήρηση της καλής υγείας, κ.ά.

Περισσότερα για την GENOSOPHY>

Είμαστε μια αφοσιωμένη ομάδα επιστημόνων που μοιράζονται ένα κοινό όραμα: να βελτιώσουμε την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω της γνώσης και της τεχνολογίας.

Η GENOSOPHY ιδρύθηκε από την Δρ. Καλλιόπη Γκούσκου και τον Δρ. Αριστείδη Γ. Ηλιόπουλο, διακεκριμένους Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχουν δημιουργήσει το δίκτυο GENOSOPHY που περιλαμβάνει ειδικούς ιατρούς από διάφορους τομείς, εγγεγραμμένους διαιτολόγους και ακαδημαϊκούς διακεκριμένους τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Η ομάδα μας συγκεντρώνει ενθουσιώδη και ταλαντούχα άτομα των οποίων η συλλογική τεχνογνωσία στη γενετική, τη μοριακή βιολογία, τη διατροφή και την τεχνητή νοημοσύνη μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε κορυφαίες υπηρεσίες διατροφής και τρόπου ζωής, όλα αυτά με στόχο την ανύψωση της υγείας σας.

Στο GENOSOPHY, δεν βασιζόμαστε μόνο σε δεδομένα που παράγονται από άλλους ερευνητές. Ως ενεργοί επιστήμονες, παράγουμε μόνοι μας νέα γνώση και την εφαρμόζουμε προς όφελος της υγείας σας. Η εταιρεία μας συμμετέχει σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή μας για την αριστεία και την αξιοπιστία

Δρ Καλλιόπη ΓΚΟΥΣΚΟΥ Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της GENOSOPHY & Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Δρ Καλλιόπη Γκούσκου είναι διακεκριμένη Επίκουρη Καθηγήτρια Βιολογίας και Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναγνωρισμένη διεθνώς για το πρωτοποριακό της έργο στη διατροφή ακριβείας, είναι περιζήτητη ομιλήτρια σε έγκριτα επιστημονικά συνέδρια και φόρουμ καινοτομίας παγκοσμίως. Ως Διευθύνων Σύμβουλος της GENOSOPHY, η Δρ. Γκούσκου αξιοποιεί την επιστημονική της οξυδέρκεια και την επιχειρηματική της οξύνοια για να κατευθύνει την εταιρεία προς τους στρατηγικούς της στόχους. Έχει επίσης καθοριστική σημασία για την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων για εξατομικευμένες διατροφικές παρεμβάσεις χρησιμοποιώντας γενετικές και μοριακές γνώσεις.

Καθ. Αριστείδης Γ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, Συνιδρυτής και CSO της GENOSOPHY & Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Καθ. Αριστείδης Γ. Ηλιόπουλος είναι έγκριτος καθηγητής Βιολογίας και Γενετικής και υπηρετεί ως Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διεθνής αναγνώριση του καθηγητή Ηλιόπουλου περιλαμβάνει προσκεκλημένη συμμετοχή του στις Συντακτικές Επιτροπές των επιστημονικών περιοδικών «NUTRIENTS» και «FRONTIERS IN GENETICS» στις ενότητες Nutrigenetics και Nutritional Genomics. Η ακλόνητη εστίασή του στη GENOSOPHY είναι η πρωτοποριακή νέα γνώση και η προώθηση της ανάλυσης δεδομένων που τοποθετούν την εταιρεία στην πρώτη γραμμή της εξατομικευμένης διατροφής και της Ιατρικής Ακριβείας. Ο Καθ. Ηλιόπουλος ειδικεύεται στην έρευνα για την υγεία του εντέρου και του ήπατος και στην ανάπτυξη προϊόντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΗΣ GENOSOPHY

Η Εθνική Τράπεζα επενδύει στην Καινοτομία, το Fintech & το ESG

Για ακόμη μία χρονιά, το πρόγραμμα NBG Business Seeds βράβευσε 10 νέες καινοτόμες επιχειρήσεις

 

Με την τελετή βράβευσης 10 νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», τον οποίο διοργάνωσε για 14η συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενθάρρυνση και τη στήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, με έμφαση, μεταξύ άλλων στο Fintech, στο ESG και σε σχετικές με τα χρηματοοικονομικά τεχνολογίες (π.χ. AI/Gen AI/Blockchain).

Η «Γιορτή της Καινοτομίας» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας, με την παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, νέων επιχειρηματιών, εκπροσώπων φορέων του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και Πρυτάνεων Πανεπιστημίων. Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη επιβεβαίωση ότι η Εθνική Τράπεζα υποστηρίζει σταθερά και με κάθε δυνατό τρόπο τις καινοτόμες επιχειρήσεις, την τεχνολογική εξέλιξη και τις επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Συνολικά, στα 14 έτη διοργάνωσης του Διαγωνισμού, οι συμμετοχές έχουν ανέλθει σε 8.223 με διατυπωμένες 4.792 επιχειρηματικές προτάσεις και έχουν δοθεί 686.000 ευρώ σε χρηματικά βραβεία από την Εθνική Τράπεζα, στις 140 νικήτριες ομάδες. Νικητές του διαγωνισμού είναι πολλές γνωστές σήμερα εταιρείες του οικοσυστήματος καινοτομίας, όπως η Avocarrot, η Pollfish και η Mist.io που έχουν εξαγοραστεί από διεθνείς εταιρείες, καθώς επίσης το e-table, η Ferryhopper, η Clio Muse, η DoctorAnyTime και πολλές ερευνητικές και φοιτητικές ομάδες. Σημειώνεται ότι στον 14ο διαγωνισμό συμμετείχαν 467 άτομα και ομάδες, με 280 προτάσεις.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, Γκίκας Χαρδούβελης, τόνισε ότι:

«Η Εθνική Τράπεζα δημιούργησε τον θεσμό του NBG Business Seeds για να στηρίξει τους νέους ανθρώπους και τις ιδέες τους. Στα 14 χρόνια του διαγωνισμού, έχει δεσμεύσει μέχρι τώρα κεφάλαια συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχει επενδυθεί το 1/3 (5,6 εκατ. ευρώ). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αγκαλιάζει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα με στοχευμένες δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, ενημερώνοντας, καθοδηγώντας και βοηθώντας ουσιαστικά ερευνητικές ομάδες και καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πιστεύουμε στον δυναμισμό των ελληνικών παραγωγικών δυνάμεων. Πιστεύουμε κυρίως στις νέες και τους νέους της χώρας μας. Γι΄ αυτό και επενδύουμε συστηματικά και με συνέπεια στην ανάδειξη σχεδίων, που ενσωματώνουν στην εφαρμογή τους νέες τεχνολογίες, στοιχεία ESG και στοιχεία κοινωνικής επιχειρηματικότητας».

Ο Γενικός Διευθυντής Μετασχηματισμού, Στρατηγικής και Διεθνών Δραστηριοτήτων της Εθνικής, Ερνέστος Παναγιώτου, ο οποίος ηγείται και όλου του προγράμματος ενίσχυσης των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, τόνισε επίσης:

«Tο πρόγραμμα NBG Business Seeds εντάσσεται στην ευρύτερη επιχειρησιακή στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας και συνεισφέρει κομβικά σε αυτή. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει εξελιχθεί σε επιταχυντή που αναδεικνύει επιχειρηματικές ιδέες μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, ενώ παράλληλα παρέχει υποδομές, καθοδήγηση και πρόσβαση στο οικοσύστημα της καινοτομίας σε επιχειρηματικές ομάδες από όλη την Ελλάδα. Μέσα από τον διαγωνισμό ξεχωρίζουν νεοφυείς επιχειρήσεις που η Εθνική μπορεί να στηρίξει στο μέλλον τόσο οικονομικά, με δανεισμό ή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, όσο και στρατηγικά, μέσα από εμπορικές συνεργασίες και συμφωνίες που ενισχύουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον ESG προσανατολισμό της Τράπεζας. Με αυτό τον τρόπο, το πρόγραμμα NBG Business Seeds στηρίζει έμπρακτα εδώ και 14 χρόνια την πορεία της χώρας μας προς την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Στον 14ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», πρώτη νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Genosophy, η οποία βραβεύθηκε κατά την εκδήλωση με χρηματικό έπαθλο €20.000.

Η ερευνητική ομάδα της GENOSOPHY® ανέπτυξε έναν εξειδικευμένο αλγόριθμο ο οποίος βασίζεται στην ανάλυση γενετικών ελέγχων DNA και προτείνει καινοτόμες λύσεις υγείας και ευεξίας που στοχεύουν στη βελτίωση της υγείας του πληθυσμού. Στόχος είναι η πρόληψη και διαχείριση κυρίως διατροφο-εξαρτώμενων νοσημάτων όπως της παχυσαρκίας, του διαβήτη, των καρδιαγγειακών παθήσεων κ.ά.

Δεύτερη νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Irida.Ai με το προϊόν Forest Protect, η οποία βραβεύτηκε με χρηματικό έπαθλο €10.000.

Το Forest Protect είναι ένα εξελιγμένο σύστημα προστασίας δασών που συνδυάζει τεχνητή νοημοσύνη και εξοπλισμό όπως ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες για να ανιχνεύει πυρκαγιές σε πολύ πρώιμο στάδιο. Με πλήθος καινοτομιών, όπως το ενεργειακά αυτόνομο όχημα και σύγχρονες τεχνολογίες, παρέχει προληπτική προστασία και εντοπίζει έγκαιρα ενδεχόμενους κινδύνους. Επιδιώκει τη συνολική προστασία των δασών, προσφέροντας κρίσιμη συνεισφορά στη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Τρίτη νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η εταιρεία Vivestia, η οποία βραβεύτηκε με χρηματικό έπαθλο €6.000.

H Vivestia είναι μια πλατφόρμα προβολής και εκμίσθωσης ξενοδοχείων, πολυτελών καταλυμάτων και σκαφών αναψυχής, που αξιοποιεί την τεχνολογία των Ρεαλιστικών Μοντέλων Εικονικής Περιήγησης (Virtual Reality Tour) ως αποκλειστικό μέσο προβολής. Μέσω της πλατφόρμας και των μοντέλων εικονικής περιήγησης, αναδεικνύεται η πραγματική κατάσταση, το μέγεθος και η ποιότητα του εκάστοτε καταλύματος. Στόχος είναι να προσφέρει ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα προβολής σε τουριστικά καταλύματα και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι επισκέπτες στην διαδικασία επιλογής του καταλύματος, έχοντας πλέον όλη την πληροφορία στα χέρια τους μέσω ενός επιβεβαιωμένου και καινοτόμου τρόπου προβολής – υλικού (rich media content).

Τέταρτη νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η εταιρεία Come Together, η οποία βραβεύτηκε με χρηματικό έπαθλο €4.000.

Η εταιρεία Come Together διαχειρίζεται την ομώνυμη πλατφόρμα ticketing συνδυάζοντας καινοτόμες τεχνολογίες όπως αυτή του NFT (Non Fungible Token). Το αποτέλεσμα είναι μια προηγμένη λύση έκδοσης εισιτηρίων, που προσφέρει όλα όσα κάνουν τα παραδοσιακά συστήματα έκδοσης εισιτηρίων, αλλά με αυξημένη ασφάλεια, ευκολία στη χρήση και fan engagement. Όλα αυτά ενώ ξεκλειδώνει νέες πηγές εσόδων για τους διοργανωτές των εκδηλώσεων, όπως την πώληση των εισιτηρίων στη δευτερογενή αγορά, τα ψηφιακά συλλεκτικά tokens και το cross-selling φυσικών και ψηφιακών εμπειριών και προϊόντων.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν και χρηματικά έπαθλα από €1.500, για τα υπόλοιπα βραβεία, σε έξι ομάδες: Protio, Beaver, Caius Paths, Daisy Robot, ΤΥΤΩ-After Daniel, CDxi Solutions.

Η Protio είναι η πρώτη πλατφόρμα αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, η οποία βοηθάει ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω της ανακαίνισης, ενεργειακής αναβάθμισης και τραπεζικής χρηματοδότησης.

Η Beaver είναι μια πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης προϊόντων από άτομο σε άτομο.

Η Caius Paths χαρτογραφεί δασικούς δρόμους και μονοπάτια, μέσω δορυφορικών και γεωμορφολογικών δεδομένων, παρέχοντας συνεχείς ενημερώσεις για την προσβασιμότητά τους.

Το Daisy Robot έχει τη μορφή λούτρινης μαργαρίτας και στοχεύσει στη βελτίωση της επικοινωνίας ανάμεσα σε θεραπευτές και παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

Η ΤΥΤΩ-After Daniel διαχειρίζεται νυκτόβιο αρπακτικό ΤΥΤΩ για τη φυσική αντιμετώπιση των επιβλαβών τρωκτικών μέσω της θήρευσης. Στόχος της είναι η μείωση των χημικών φαρμάκων, η προστασία των ανθρώπων από την μετάδοση ζωονόσων και η καταστροφή των καλλιεργειών  από τα τρωκτικά

Η CDxi Solutions χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη που συνδυάζει δορυφορικές εικόνες και πληροφορίες από Social Media, με σκοπό τον εντοπισμό συμβάντων ρύπανσης των υδάτινων πόρων.

Στο τέλος της εκδήλωσης, o Γενικός Διευθυντής Μετασχηματισμού, Στρατηγικής & Διεθνών Δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας, Ερνέστος Παναγιώτου, ανήγγειλε την έναρξη του 15ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας NBG Business Seeds, ο οποίος περιλαμβάνει για πρώτη φορά ειδικά βραβεία για τη θεματική του χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού και τη χρηματοοικονομική ενδυνάμωση, καθώς και για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Ο νέος κύκλος του διαγωνισμού ξεκινάει τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, με υποβολή προτάσεων έως και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK