kourdistoportocali.comNews DeskΟ Boris Johnson ετοιμάζεται να σπάσει τη γυάλινο τείχος του τρόμου και αυτό δεν αρέσει. Στο ταλαιπωρημένο λαό του Ισραήλ τα εμβόλια εξασφαλίζουν σίγουρη νόσηση αντί για ανοσία

Breaking news

Ο Boris Johnson ετοιμάζεται να σπάσει τη γυάλινο τείχος του τρόμου και αυτό δεν αρέσει. Στο ταλαιπωρημένο λαό του Ισραήλ τα εμβόλια εξασφαλίζουν σίγουρη νόσηση αντί για ανοσία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επιχειρεί να δώσει πίσω στους συμπολίτες του την ελευθερία τους. Χωρίς εκπτώσεις

Λοιπόν πάμε να δούμε συμβαίνει στο κόσμο του COVID-19 με 8 δις κατοίκους να ανέχονται δύο χρόνια μετά τη συνέχιση της απροκάλυπτης συγκάλυψης της προέλευσης ενός εργαστηριακού ιού που σκοτώνει ανθρώπους, την δυτική δημοκρατία και απειλεί την ανθρωπότητα στο σύνολό της.

Βy Blade Runner

Ας ξεκινήσουμε από το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ όπου αυτό το διάστημα ο Boris Johnson βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που οι αυτόχειρες των ΜΜΕ με την ψευδαίσθηση ότι θα αποτελέσουν εξαίρεση εξαπολύουν σφοδρή κριτική σε έναν Βρετανό πρωθυπουργό με χίλια κουσούρια είναι αλήθεια αλλά σ΄αυτή τη φάση ετοιμάζει κάτι επαναστατικό και αυτό δεν αρέσει.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ετοιμάζεται να δώσει πίσω στους συμπολίτες του την ελευθερία τους. Να τη δώσει σε όλο της το μεγαλείο, χωρίς εκπτώσεις, κάτι που μοιάζει ονειρικό για τους περισσότερους από τους πολίτες της Ε.Ε.

Δεν είναι μόνο η ζήλια της επερχόμενης ελευθερίας, είναι ο συμβολισμός που θα σημάνει αυτή η κίνηση για τους ενορχηστρωτές του πανδημικού project. Aξίζει οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι μεγαλόψυχοι σ΄αυτή τη φάση για τον πρωθυπουργό τους. Ας ρουφήξουν ένα ποτήρι μπύρας στην υγειά του στην ιδέα ότι επιστρέφουν στην ελευθερία χωρίς εκπτώσεις και απειλές. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, αυτός ο τρελός Boris Johnson ετοιμάζεται να σκίσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και να ανοίξει την οικονομία και την κοινωνία στη ζωή. Στην αληθινή ζωή. Αυτό είναι το έγκλημα του Βρετανού πρωθυπουργού το οποίο οι δύστυχοι γραφιάδες των ΜΜΕ δεν μπορούν να συγχωρέσουν. Ω, άθλιοι σκύλοι του Παυλώφ, μείνετε στην ατιμωτική μοίρα σας…

Κι ενώ οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζονται να γιορτάσουν την ελευθερία τους εκτός απροόπτου και μαζοχισμού στο πολύπαθο Ισραήλ που έχει τόσα κοινά με τη χώρα μας πασχίζουν να ξορκίσουν ένα εργαστηριακό ιό με τα εμβόλια και κόντρα εμβόλια.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ των MICHAEL STARR και SHIRA SILKOFF της JERUSALEM POST υπήρχαν 39.015 Ισραηλινοί που βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 την Παρασκευή, με το 14,02% από τα 265.009 τεστ που ελήφθησαν να είναι θετικά, δήλωσε το υπουργείο Υγείας το βράδυ του Σαββάτου.

Μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν θετικοί το Σαββατοκύριακο ήταν ο πλήρως εμβολιασθής υπουργός Οικονομικών Avigdor Liberman και οι πλήρως εμβολιασθέντες βουλευτές Moshe Tur-Paz και David Amsalem οι οποίοι ήρθαν να προστεθούν στη μακριά λίστα των εμβολιασμένων συναδέλφων τους που δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ασθένεια, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Κατασκευών και Στέγασης Ze’ev Elkin το πρωί της Παρασκευής.

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022,  387 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, με 93 σε αναπνευστήρες και 11 συνδεδεμένους σε μηχανήματα ECMO.
Ο αριθμός των σοβαρών ασθενών αυξήθηκε κατά 81 μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής. Επιπλέον 15 άτομα ήταν σε αναπνευστήρες, με τον αριθμό να αυξάνεται από 78 την Πέμπτη σε 93 την Παρασκευή.

Περίπου 519.066 Ισραηλινοί έχουν λάβει το τέταρτο εμβόλιο για τον COVID-19 μέχρι σήμερα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Elkin μοιράστηκε στο Twitter ότι ένιωθε άρρωστος την Παρασκευή και πήγε σπίτι του. Έκανε τεστ αντιγόνου, το οποίο βγήκε θετικό. Ο υπουργός ζήτησε από όποιον τον συνάντησε «τις τελευταίες ημέρες να κάνει τεστ σύμφωνα με τους κανόνες του Υπουργείου Υγείας».
«Την επόμενη εβδομάδα, θα συνεχίσω, με τη βοήθεια του Θεού, να διαχειρίζομαι τις δραστηριότητες του Υπουργείου Κατασκευών και Στέγασης από την καραντίνα στο σπίτι μέσω του Zoom», έγραψε στο Twitter.
Ενα από τα σοβαρά κρούσματα που αναφέρθηκαν την Παρασκευή ήταν ένα 11χρονο κορίτσι που νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Kaplan.
«Το κορίτσι πάσχει από προϋπάρχουσες παθήσεις και ήρθε σε εμάς με αναπνευστικές δυσκολίες παρότι είχε λάβει προηγουμένως μία δόση εμβολιασμού», είπε ο Dr. Alex Guri, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Παίδων στο Ιατρικό Κέντρο Kaplan, από το Clalit.
«Αν και υπάρχουν περίπου 85.000 παιδιά που έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό, μέχρι στιγμής ο αριθμός των νοσηλευόμενων παιδιών έχει παραμείνει σχετικά χαμηλός, παρά τις άλλες τάσεις που έχουμε δει στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου υπήρξε σημαντική αύξηση στον αριθμό των παιδιών που νοσηλεύονται λόγω Omicron», είπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι μεταξύ εκείνων που έλαβαν το δεύτερο ενισχυτικό εμβόλιο (4o συνολικά), ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, είχε δεχτεί κριτική επειδή προφανώς δεν τον είχε λάβει ακόμη, αλλά από την ανακοίνωσή του προκύπτει ότι, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Σάρα, εμβολιάστηκαν με τέταρτη δόση.
Επίσης την Παρασκευή, το Wolfson Medical Center στο Holon ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει μια πολιτική ενός επισκέπτη ανά ασθενή προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την περιττή επαφή ως μέρος της εθνικής μάχης κατά του κορωνοϊού.
Την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών Avigdor Liberman αναφέρθηκε στο τρέχον κύμα COVID-19 που σαρώνει το Ισραήλ, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι και τις αυξανόμενες εκκλήσεις για παροχή κυβερνητικής οικονομικής βοήθειας σε άτομα και επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη.
«Θέλω να είμαι σαφής και κατηγορηματικός: Όποιος χρειάζεται και δικαιούται βοήθεια ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στο τρέχον κύμα θα τη λάβει», έγραψε. «Κανένας μεγιστάνας όμως εδώ δεν θα ξυπνήσει και θα μάθει ότι έχει λάβει 750 NIS στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο Liberman εξήγησε την απόφασή του να μην ακολουθήσει τα βήματα που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία κατέθεσε αυτό το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε Ισραηλινού κατά τη διάρκεια ενός προηγούμενου κύματος ως μέσο προσφοράς οικονομικής βοήθειας. Αυτή η μέθοδος, είπε, δεν έλυσε πραγματικά το πρόβλημα.
«Θα ήταν πιο εύκολο να διατεθούν τώρα 10 δισεκατομμύρια NIS» στην κρίση του κορωνοϊού, είπε ο υπουργός Οικονομικών. «Είμαι σίγουρος ότι θα λαμβάνω καλούς τίτλους στα μέσα ενημέρωσης και μου αρέσει στο Facebook. Αλλά αν το έκανα αυτό, θα αμάρτηνα στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Δεν θα προβώ σε μια τέτοια ανεύθυνη πράξη».
Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ένα καταστροφικό αποτέλεσμα, κάτι που θα μπορούσε να φανεί στον «υπερπληθωρισμό που χτυπά την πόρτα των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε. Αν η κυβέρνηση παρείχε οικονομική βοήθεια σε κάθε πολίτη ανεξαρτήτως ανάγκης, θα ήταν «σαν να βάζεις ένα επίδεσμο στη νέκρωση», πρόσθεσε.
«Η δουλειά μου είναι να διατηρήσω την ισραηλινή οικονομία. Ούτε εγώ, ούτε κάποιος από τους συναδέλφους μου στην κυβέρνηση, δεν έχουμε συμφέρον να κρατάμε άσκοπα χρήματα στα δημόσια ταμεία. Αυτά είναι χρήματα για τα οποία εργάζεστε καθημερινά και η αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο για εσάς», είπε ο Liberman.
«Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σας. Η οικονομική αβεβαιότητα είναι υπαρξιακό άγχος και θα αγωνιστώ για να αναπνεύσουν όλες οι επιχειρήσεις και όλοι οι πολίτες», κατέληξε. «Η οικονομία θα ενισχυθεί και το πιο σημαντικό, κανείς από εσάς δεν θα πληγωθεί».
Υπολογίζεται ότι 187.000 άνθρωποι σε όλο το Ισραήλ βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα, γεγονός που έχει ασκήσει μεγάλη πίεση σε πολλές επιχειρήσεις.
Λόγω του τεράστιου αριθμού των ισραηλινών εργαζομένων σιδηροδρόμων και λεωφορείων σε καραντίνα, η χώρα μπορεί να αναμένει μειωμένες υπηρεσίες λεωφορείων και τρένων στο Βορρά και στο Νότο από την Κυριακή.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Ισραηλινοί Σιδηρόδρομοι είχαν ήδη εκδώσει μια ανακοίνωση ενημερώνοντας το κοινό ότι θα μειώσει τη συχνότητα και τις ώρες λειτουργίας πολλών γραμμών τρένων σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του αριθμού των εργαζομένων σε καραντίνα. Τα τρένα προς Ashkelon, Sderot, Netivot, Ofakim και Beersheba θα φτάνουν μόνο μία φορά την ώρα αντί για δύο φορές κατά τις ώρες αιχμής του ταξιδιού.
Έκτοτε, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι σιδηροδρομικές γραμμές στο βόρειο τμήμα της χώρας από το Beit She’an έως τη Haifa Hof Hacarmel δεν θα λειτουργούν και οι σταθμοί δεν θα είναι ανοιχτοί. Επιπλέον, τα τρένα στη γραμμή Dimona-Beersheba στο Νότο δεν θα κυκλοφορούν και ο σιδηροδρομικός σταθμός Beit Shemesh θα είναι προσωρινά κλειστός. Άλλες σιδηροδρομικές γραμμές θα λειτουργούν με μειωμένο ωράριο, ανέφεραν οι Ισραηλινοί Σιδηρόδρομοι.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης αμφισβήτησε αποφασιστικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη. Μένει να φανεί εάν το έπραξε για λογαριασμό τρίτου
Kevin Barry> Πρώην ομοσπονδιακός δικηγόρος στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποδίδει την Ισπανική Γρίπη σε Πείραμα ενός εμβολίου σε Αμερικανούς στρατιώτες το 1918-1919
Karel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας
Paul Krugman> Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει ξανασυμβεί. Αλλά σήμερα είναι διαφορετικά
Η Κατερίνα Βελλίδη δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από τους λοιπούς Έλληνες εκδότες που διάγουν βίο νεόπλουτων με τα λεφτά των τραπεζών
Jeffrey David Sachs> Ο Αμερικανός οικονομολόγος και ακαδημαϊκός παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την εργαστηριακή προέλευση του Covid-19
Το Politico αναλύει τα ανταλλάγματα που ζητά ο Erdogan από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
SiC> Πως ένα “μαγικό υλικό” από εργαστήριο της Tesla θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
[EVENT 201] ΝEW YORK, OCTOBER 18, 2019> Oι διαβολικές συμπτώσεις μίας Άσκησης Πανδημίας με τη Πραγματική Πανδημία!
H Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε σαν φάρσα, είτε σαν τραγωδία ενώ εσύ ανεβάζεις insta stories
Σ’ αυτή τη φωτογραφία δεν υπάρχει καμία λογική, καμία αισθητική, απουσιάζουν ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια. Πως μπορούν οι 3 πρώην να το κάνουν στον εαυτό τους όλο αυτό;
Όταν  η Βίβλος του Συντηρητικού Κόσμου, ο The Spectator και η Βίβλος του Ιατρικού Κόσμου, το The British Medical Journal, σημαίνουν συναγερμό κάτι συμβαίνει εκεί έξω…