kourdistoportocali.comNews DeskNot just Another brick in the wall

Breaking news

Not just Another brick in the wall

Λοιπόν η αφύπνιση του εφοπλιστή και μηντιάρχη Μαρινάκη υπόσχεται συναρπαστικές εξελίξεις ως τις εκλογές

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Επιχείρησε να ξεπλύνει λίγη από την ντροπή των υποτιθέμενων δημοσιογράφων οι οποίοι τρία χρόνια τώρα δεν αναρωτήθηκαν ποτέ πως προήλθε ένας ιός-εργαλείο για την αλλαγή του κόσμου. Είναι οι ίδιοι δημοσιογράφοι οι οποίοι για χάρη μίας χούφτας εκδοτών-μηντιαρχών που ζουν σε θαλασσοδανεισμένες επαύλεις των ΒΠ αρνούνται να δουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που σωριάζονται ξαφνικά στην αιωνιότητα ανάμεσά τους πλέον πολιτικοί, αθλητές, δημοσιογράφοι.

Βy The Wrong Man

Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι σαν την Wall Street. Είναι πολλά, αλλά κουτός δεν είναι. Έχει αντιληφθεί ότι η ιστορία της planδημίας βρωμάει και ότι ο ίδιος και η οικογένειά του θα μπορούσαν να είναι θύματα έχοντας τρυπηθεί με τα εμβόλια COVID για τις θανάσιμες παρενέργειες των οποίων η πρώτη εμβολιασμένη χώρα στο κόσμο, το Ισραήλ, με Νομοσχέδιο έδωσε οδηγία για τοποθέτηση απινιδωτών σε όλους τους δημόσιους χώρους και ανακήρυξε την 21η Φεβρουαρίου ως Εθνική Ημέρα Απινιδωτή.

Εκεί έφθασαν οι έντρομες αρχές της χώρας καθώς ο επικεφαλής καθηγητής για 8 χρόνια του Israel Institute for Biological Research, Prof Shmuel C. Shapira MD MPH, δήλωσε ότι τα 3 μεγαλύτερα λάθη της ζωής του ήταν το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο εμβόλιο της Pfizer και τα οποία του προκάλεσαν σοβαρή ζημιά στην υγεία του. Δεν έχετε παρά να τον παρακολουθήσετε στο Twitter.

Και όλα αυτά δεν έγιναν για τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών-μην έχετε αυταπάτες. Ποια κέρδη σε έναν κόσμο με 400 τρις χρέος; Έγιναν για τον έλεγχο και τη μείωση του πληθυσμού.

Αιφνίδιοι θάνατοι. Καθημερινό φαινόμενο σε ολόκληρο το κόσμο. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι κάθε μία ώρα σωριάζεται ένας εμβολιασμένος εκεί έξω.

Προχθές 21χρονος Ευελπις της Σχολής Ικάρων, λίγες ώρες πριν αυτός εδώ>

-Mαρία, σε 4-5 χρόνια ο πλανήτης θα γεμίσει αυτονάνοσα εξαιτίας των εμβολίων COVID, εξομολογήθηκε Γάλλος φαρμακοβιομήχανος σε Ελληνίδα δημοσιογράφο που ζει στη Γαλλία.

H εκτόξευση του ιού  COVID-19 συμπίπτει με μία Άσκηση Πανδημίας, το διαβόητο EVENT 201 που έλαβε χώρα στις 18 Οκτωβρίου 2019 την ίδια μέρα που στη Wuhan της Κίνας ελάμβανε χώρα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων των Στρατιωτικών οι οποίοι σύμφωνα με την Έκθεση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προέλευση του ιού χρησιμοποιήθηκαν ώστε να διασπαρεί ο ιός σε ολόκληρο τον κόσμο καθώς πάνω από 10.000 αθλητές και συνοδοί επέστρεφαν στις 100 χώρες προέλευσής τους, με πολλούς από τους οποίους να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας με συμπτώματα COVID αλλά κανένα υπουργείο Άμυνας δυτικής χώρας δεν τους εξέτασε ώστε να διαπιστωθεί εάν είχαν προσβληθεί με COVID πολύ πιο νωρίς από την υποτιθέμενη άφιξη του ιού στον πλανήτη.

Διαβάστε ΕΔΩ πως στήθηκε η planδημία και κρυφθείτε πίσω από τους θάμνους για να μην δείτε την έκρηξη και τις πύρινες φλόγες που εκτοξεύθηκαν στην ατμόσφαιρα από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, τις οποίες η Πυροσβεστική τις απέδωσε-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου-σε φιάλες υγραερίου που επέβαιναν στο τρένο ώστε να εξασφαλισθεί (από τη ραδιούργα Φύση) με απόλυτη σιγουριά η κόλαση που θα ακολουθούσε.

Εντελώς συμπτωματικά και εντελώς τυχαία είχε κοπεί και το ένα από τα δύο καλώδια ηλεκτροκίνησης γεγονός που έβγαλε την μία από τις δύο ράγες εκτός κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να πρέπει τα δύο τρένα να τροχιοδρομηθούν στην ίδια ράγα μία μέρα που θα υπήρχε πολύς νεαρόκοσμος στα μπροστινά βαγόνια ώστε οι νεκροί να δώσουν εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα και μπόλικη οδύνη και τρόμο στους κατά λάθος γεννημένους αποδέκτες-πολίτες οι οποίοι το πρώτο που κάνουν όταν αποφασίζουν να παντρευτούν είναι να αγοράζουν έξυπνες τηλεοράσεις ώστε να βάζουν στα σπίτια τους τηλεπερσόνες που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ντροπή να τους υποδέχεσαι στο κατώφλι του σπιτιού σου.

Ο σταθμάρχης λοιπόν όπως πολύ καλά ξεκαθάρισε ο δικηγόρος του γνωρίζει τις ευθύνες που του αναλογούν και τις ευθύνες που δεν έχει. Γνωρίζει επίσης ότι δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας και δεν θέλει σε ουδεμία περίπτωση να έχει την τύχη του Jeffrey Epstein.

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει επίσης μετά από την 17ωρη εκπαίδευση πως κυβερνιέται ο κόσμος και πως εάν ξαναγίνει πρωθυπουργός θα το οφείλει στη προθυμία που έδειξε να φέρει σε πέρας το project Mάτι-με τέτοια μαεστρία που θα τον ζήλευε ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Στο μεταξύ το ότι ο ιός COVID είναι εργαστηριακός κάτι στο οποίο επέμενε 3 χρόνια τώρα το Κουρδιστό Πορτοκάλι μια και το θεωρούσαμε-κλειδί της planδημίας αναγκάζονται πλέον να το δουν οι συστημικοί New York Times, η The Wall Street Journal  (δείτε στη συνέχεια) και πάει λέγοντας.

Ο μηντιάρχης Μαρινάκης λοιπόν είναι πολλά-κουτός δεν είναι. Προφανώς γι΄αυτό έδωσε το o.k. στη Ράνια Τζίμα να συντρίψει το ψευδοαφήγημα του ανθρώπινου λάθους. Έτσι η Ράνια μετά από 3 χρόνια ντροπιαστικής σιωπής της δημοσιογραφίας η οποία δημοσιογραφία ευτελίσθηκε παρέα με τους αχρείους επιστήμονες και πρόθυμους του θανάτου μας, συνέτριψε μαζί με τον αιφνιδιασμένο και αμήχανο Βορίδη και όλο το επίσημο αφήγημα.


Η Ράνια και ο υποψιασμένος σύζυγός της γνωρίζουν τι συμβαίνει στο κόσμο ή εάν δεν το γνωρίζουν σε όλο του το εύρος τουλάχιστο ψηλαφίζουν την αλήθεια και επειδή έχουν μικρά παιδιά δεν θα ήθελαν να τα κάνουν θυσία στο βωμό του Fauci, του Τσιόδρα (που κρύβεται ο Τσάρος-Οφικιάλιος του COVID; που πήγε ξαφνικά η αρρώστια;) , του Βασιλακόπουλου, του Μόσιαλου, του Γιαννιώτη πλασιέ των εμβολίων Παππά, και όλων αυτών των προθύμων επιστημόνων οι οποίοι τρια χρόνια εθελοτυφλούν μπροστά στο γεγονός ότι η Επιστήμη προχωρά μόνο μέσα από την αμφισβήτηση, την έρευνα και την αμφιβολία. Tο ίδιο και η Δημοσιογραφία.

Αλλά ποιος νοιάζεται για το νεκρό, εδώ και δεκαετίες, κουφάρι της Δημοσιογραφίας;

Λοιπόν η αφύπνιση του εφοπλιστή και μηντιάρχη Μαρινάκη υπόσχεται συναρπαστικές εξελίξεις ως τις εκλογές από τις οποίες όπως έχουμε ξαναγράψει εδώ μας χωρίζει μία αιωνιότητα και δεν είναι σίγουρο ότι θα διεξαχθούν τελικά. Ίσως μας προλάβουν άλλα πιο φρικιαστικά “γεγονότα” και πάμε απευθείας σε συγκυβέρνηση. Έτσι κι αλλιώς αυτό που θα ψηφίσει ο οξυδερκής λαός δεν σημαίνει ότι θα είναι και το πραγματικό αποτέλεσμα της κάλπης.

Στο μεταξύ είναι σχεδόν απελπιστικό να παρακολουθείς γονείς οι οποίοι έχουν χάσει τα παιδιά τους και συγγενείς που έχασαν ανθρώπους τους στα Τέμπη να βγαίνουν στις τηλεοράσεις αντί να επιλέξουν την σιωπή και τη διαχείριση της οδύνης. Αλήθεια υπάρχει μεγαλύτερη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής από το να κλαις τον χαμό της στα κανάλια.


Είναι ακριβώς αυτή η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής που ήρθε στο κόσμο κατά λάθος μετά από ένα μεθύσι στον Πλούταρχο και τον φόβο-ανασφάλεια μη χάσουμε τον σύντροφό μας που απαξιώνει την ίδια την ύπαρξη στο δυτικό κόσμο.

Έτσι οι απαξιωμένες υπάρξεις γίνονται εύκολα αναλώσιμες καθώς σε έναν πλανήτη με 400 τρις χρέος δεν “είμαστε όλοι απαραίτητοι”. Γι΄αυτό και η απάντηση ποιος φταίει για τους μαζικούς θανάτους, τον έλεγχο και τη μείωση του πληθυσμού εάν δοθεί με κρύο αίμα είναι ότι φταίνε οι κατά “λάθος” γεννήσεις.

Στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε εκ νέου τον Jack Bauer ως πραγματογνώμονα για να διερευνήσει το αποτελεσματικό project των Τεμπών.

Είναι ο ίδιος πραγματογνώμονας που διερεύνησε επιτυχώς τα εξίσου πετυχημένα projects της Εύβοιας και το Μάτι (μετά το οποίο ο Τσίπρας αναζήτησε ανάπαυλα στη γνωστή θαλαμηγό) και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χυθεί άπλετο φως στο γιατί οι κυβερνήσεις θα πρέπει να φέρουν σε πέρας με επιτυχία παρόμοιες αποστολές εάν θέλουν να είναι κυβερνήσεις.

Το αναλώσιμο των κουνουπίων με φόντο έναν χρεοκοπημένο δυτικό κόσμο αποκαλύπτουν και τα ντοκουμέντα που μοιάζουν φωτιά αλλά είναι αυτονόητα που έφερε στο φως ο βρετανικός Telegraph.

Ο Jack Bauer

Σύμφωνα με αυτά ο πρώην Πλεύρης της Βρετανίας ήταν έτοιμος να ζητήσει μίζα από τον Bill Gates που θα έπρεπε να του χρωστάει χάρη για τον μεγάλο αριθμό των κουνουπιών που κατάφερε να τρυπήσει με τα εμβόλια μείωσης και ελέγχου του πληθυσμού η κατασκευή των οποίων είχε προηγηθεί του εργαστηριακού ιού COVID-19 o οποίος εκτοξεύθηκε εναντίον των κουνουπίων.

Οι αποκαλύψεις στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ τα οποία είχαν ασπασθεί το επίσημο αφήγημα διαδέχονται πλέον η μία την άλλη κάτι που δεν συμβαίνει στην απολύτως τριτοκοσμική Ελλάδα εδώ όπου οι εκδότες πιστεύουν ότι θα βρουν εκ νέου τρόπο να μανιπουλάρουν τον πρόθυμο “επαναστάτη-bourgeois” Τσίπρα ο οποίος μετά την 17ωρη ταχύρρυθμη εκπαίδευση για το πως κυβερνιέται ο κόσμος είναι πιο θανάσιμος και από τον Tony Fauci.

Ο πρώην υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Matt Hancock-photo, (δήθεν) αστειεύονταν λέγοντας ότι ο Bill Gates «μου χρωστάει χάρη» για το «σε πόσους ανθρώπους έκανα ενέσεις με τα τσιπάκια του» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποκαλύπτεται σε μηνύματα του που διέρρευσαν στο WhatsApp.

Από την Olivia Jones/Mailonline

Ο τότε υπουργός αναφέρονταν στους ισχυρισμούς ότι ο Gates είχε αναπτύξει την Covid-19 σε εργαστήριο και χρησιμοποίησε το εμβόλιο προκειμένου να εμφυτεύσει συσκευές παρακολούθησης μικροτσίπ σε δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ο Hancock εκείνη την εποχή ήλπιζε να πείσει τον δισεκατομμυριούχο της Microsoft να βοηθήσει στην προώθηση της τεχνογνωσίας της χώρας όσον αφορά τον εντοπισμό παραλλαγών του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο.

Στις 25 Ιανουαρίου 2021, ο σύμβουλος μέσων ενημέρωσης του Hancock, Damon Poole, τον ρώτησε μέσω WhatsApp εάν είχε μιλήσει με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus σχετικά με την πλατφόρμα New Variant Assessment (NVAP) -μια υπηρεσία που προσφέρει την τεχνογνωσία του Ηνωμένου Βασιλείου στον εντοπισμό νέων παραλλαγών του ιού.

Ο Poole έγραψε στη συνέχεια: «Καμία υπόσχεση, αλλά προσπαθώ να επιτύχω την έγκριση του Bill Gates όσον αφορά την πλατφόρμα».

Σε μια απάντηση του, ο Hancock έγραψε: «Πες του ότι λαμβάνοντας υπόψη σε πόσους ανθρώπους έκανα ενέσεις με τα τσιπ του, μου χρωστάει χάρη!».

Η αποκάλυψη είναι μια από τις πολλές που δημοσίευσε η εφημερίδα Telegraph αφού της παραδόθηκαν περισσότερα από 100.000 μηνύματα WhatsApp από το τηλέφωνο του Hancock μέσω της δημοσιογράφου στην οποία τα εμπιστεύτηκε προκειμένου να γράψει το βιβλίο του, «Pandemic Diaries».

Η Isabel Oakeshott ισχυρίζεται επίσης ότι «δεν μου είπε ότι θα πήγαινε» στην Αυστραλία για το ριάλιτι «I’m a Celebrity» και ότι «εξαφανίστηκε στη ζούγκλα σε μια κρίσιμη στιγμή για τις δύσκολες συναλλαγές με το γραφείο του υπουργικού συμβουλίου». Στη συνέχεια έδωσε στην Daily Telegraph 100.000 μηνύματα WhatsApp του Hancock, τα οποία η ίδια περιγράφει ως «απόκρυφα πολύ ωμών επικοινωνιών».

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός έχει δηλώσει ότι οι ενέργειές της Oakeshott αποτέλεσαν «τεράστια προδοσία» και ότι οι αποκαλύψεις της χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν «ένα ισχυρό χειραγωγημένο αφήγημα που να ταιριάζει στην ατζέντα κατά των lockdown».

Άλλα μηνύματα αποκαλύπτουν ότι ο Hancock έλαβε συμβουλές από τον επικεφαλής ιατρό της Αγγλίας, Chris Whitty, προκειμένου να γίνονται τεστ για την covid-19 σε όλους όσοι πηγαίνουν στα γηροκομεία. Ωστόσο, o ίδιος δεν ακολούθησε τη σύσταση -κατί για το οποίο, όπως έχει ισχυριστεί, οφειλόταν σε ελλείψεις τεστ εκείνη την εποχή.

Επίσης, στα μηνύματα γίνεται αναφορά και στο ότι ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Simon Case αστειεύονταν με τον Hancock σχετικά με την καραντίνα των ταξιδιωτών που έφταναν στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον πρώην υπουργό να λέει στους υπολοίπους να επιβάλλουν, χρησιμοποιώντας και την αστυνομία, με μεγαλύτερη αυστηρότητα τους κανόνες καραντίνας στα ξενοδοχεία.

Μεταξύ των πιο πρόσφατων αποκαλύψεων της Telegraph περιλαμβάνεται και το περιστατικό που ο Hancock πήρε την αγαπημένη του Gina Coladangelo σε ιδιωτικό δείπνο με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ σε μια σύνοδο κορυφής της G7, πριν ο ίδιος σβήσει αργότερα το μήνυμα με την πρόσκληση του.


Ο πρώην υπουργός Υγείας, ο οποίος αργότερα αναγκάστηκε σε παραίτηση όταν αποκαλύφθηκε η σχέση του με την Coladangelo, συνόδευσε την ερωμένη του, την οποία έβλεπε εδώ και ένα μήνα, σε δύο ιδιωτικά δείπνα με τον Αμερικανό ομόλογό του ως καλεσμένη του.

Η MailOnline επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του Matt Hancock για σχόλια.

ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η EΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ COVID

Ο Dr Anthony Fauci είχε αναθέσει τη σύνταξη έκθεσης το Φεβρουάριο του 2020 προκειμένου να διαψευστεί η πιθανότητα ότι η COVID προήλθε από εργαστήριο -ενώ ο ίδιος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη μελέτη σε μια συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου εβδομάδες αργότερα.

Από την Melissa Koenig/Dailymail.Com

Συγκεκριμένα, σε νέα emails που αποκαλύφθηκαν από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι οποίοι διερευνούν την προέλευση της πανδημίας, φαίνεται ότι ο πρώην επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ (NIH) είχε αναθέσει και είχε την τελική έγκριση σε μια επιστημονική εργασία που ισχυριζόταν ότι ήταν «μη πιθνανό» ο ιός να διέρρευσε από ένα εργαστήριο στο Γουχάν της Κίνας.

Λίγες μόλις εβδομάδες αργότερα, ο ίδιος στάθηκε δίπλα στον τότε πρόεδρο Donald Trump σε μια συνέντευξη Τύπου και ανέφερε αυτό ακριβώς το έγγραφο ως απόδειξη ότι η θεωρία της εργαστηριακής διαρροής ήταν απίθανη.

Στη συνέχεια, πολλά μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν να απορρίπτουν τη θεωρία της διαρροής, για να ισχυριστούν αργότερα ότι είναι πιθανή, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό.

Και τον Ιανουάριο, μια κυβερνητική υπηρεσία εποπτείας και ελέγχου κατηγόρησε το NIH επειδή απέτυχε να παρακολουθεί τα πειράματα ιού που χρηματοδοτούνταν από τις ΗΠΑ στην Κίνα, και τα οποία πιθανά να προκάλεσαν την παγκόσμια πανδημία.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα-βόμβα που κυκλοφόρησαν από τους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής την Κυριακή δείχνουν ότι ο Fauci παρήγγειλε και επεξεργάστηκε ένα έγγραφο με τίτλο The Proximal Origin of SARS-CoV-2 προτού το αναφέρει ως απόδειξη ότι η COVID δεν προήλθε από εργαστήριο στη Γουχάν.

Γράφτηκε μόλις τέσσερις ημέρες αφότου ο Fauci και ο προϊστάμενός του στο NIH, Francis Collins, επικοινώνησαν με τους συντάκτες της έκθεσης προκειμένου να συζητήσουν αναφορές ότι η COVID μπορεί να είχε διαρρεύσει από εργαστήριο γενετικών δοκιμών στη Γουχάν και ότι «μπορεί να έχει υποστεί σκόπιμη γενετική χειραγώγηση».

Στα ίδια emails, ο Dr Kristian Andersen παραδέχεται ότι ο Fauci τον «ώθησε» να γράψει την εργασία με στόχο να «διαψεύσει» τη θεωρία της εργαστηριακής διαρροής. Υπέβαλε το έγγραφο με αξιολόγηση από ομοτίμους στο Nature Medicine στις 12 Φεβρουαρίου 2020, με μία πρώτη σελίδα που έγραφε: «Υπήρξαν πολλές εικασίες, τρομοκρατία και συνωμοσίες που προωθήθηκαν σε αυτόν το χώρο. [Αυτή η εργασία] ενθαρρύνθηκε από τους Jeremy [Farrar], Tony Fauci και Francis Collins».

Μια επιστολή που απέστειλε η Scripps Research (ΜΚΟ ινστιτούτο) για λογαριασμό του αργότερα επέμεινε ότι ο Andersen ερεύνησε αντικειμενικά την προέλευσή της COVID και ισχυρίζονταν ότι ο Fauci δεν επηρέασε τη δουλειά του.

Ωστόσο, έκθεση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής λέει, «Σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιευμένα email, αυτός ο ισχυρισμός είναι αποδεδειγμένα ψευδής». Η ίδια παραπέμπει σε μια αλληλογραφία της 8ης Φεβρουαρίου 2020, στην οποία ο γιατρός είχε δηλώσει: «Η κύρια δουλειά μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες επικεντρώθηκε στην προσπάθεια να καταρρίψουμε κάθε είδους εργαστηριακή θεωρία».

Παρ’ όλα αυτά και αλλοι, επίσης, προφανώς εργάστηκαν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η μελέτη θα απέρριπτε σθεναρά την ιδέα της διαρροής από εργαστήριο.

Ο Farrar -ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής του βρετανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Wellcome Trust, ο οποίος έχει ιστορικούς δεσμούς με τη φαρμακευτική βιομηχανία και τώρα είναι ο επικεφαλής επιστήμονας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας- προσπάθησε να προωθήσει μια τροποποίηση που αντικαθιστούσε τη λέξη «απίθανο» σε «δεν είναι πιθανό» σε δήλωση σχετικά με την πιθανότητα της εργαστηριακής διαρροής.

Σύμφωνα με τις αλλαγές, μια πρόταση στην έκθεση έγραφε: «Είναι μη πιθανό ο SARS CoV-2 να προέκυψε μέσω εργαστηριακού χειρισμού ενός υπάρχοντος κορονοϊού που σχετίζεται με τον SARS».

Ωστόσο, ακόμη και με τις τροποποιήσεις, ο Collins έστειλε email στον Fauci «εκφράζοντας απογοήτευση ότι το Proximal Origin —το οποίο είδαν πριν από τη δημοσίευση και τους δόθηκε η ευκαιρία να επεξεργαστούν— δεν απέτρεπε τη θεωρία της εργαστηριακής διαρροής και ρωτούσε εάν το NIH θα μπορούσε να κάνει περισσότερα, γράφουν στην έκθεσή τους οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής.

«Την επόμενη μέρα… Ο Dr Fauci ανέφερε τη μελέτη Proximal Origin από το βήμα του Λευκού Οίκου όταν ρωτήθηκε εάν η COVID-19 διέρρευσε από ένα εργαστήριο».

Είπε τότε: «Υπήρξε μια μελέτη πρόσφατα όπου μια ομάδα υψηλά καταρτισμένων ιολόγων εξέτασε την αλληλουχία… σε νυχτερίδες καθώς εξελίσσονται και οι μεταλλάξεις που χρειάζονται για να φτάσουμε στο σημείο που είναι σήμερα είναι εντελώς μη συνεπείς με μία μετάδοση ιού από ζώο σε άνθρωπο», είπε τότε. «Η μελέτη θα είναι διαθέσιμη», συνέχισε ο Fauci. «Δεν έχω τους συγγραφείς αυτή τη στιγμή, αλλά μπορούμε να σας το κάνουμε διαθέσιμο».

Η έκθεση των Ρεπουμπλικάνων έρχεται μόλις μήνες αφότου μια έκθεση-βόμβα της Γερουσίας διαπίστωσε ότι η πανδημία του COVID ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα εργαστηριακής διαρροής. Τα μέλη του GOP της Επιτροπής της Γερουσίας για την Αγωγή Υγείας, την Εργασία και τις Συντάξεις εξέτασαν εκατοντάδες μελέτες σχετικά με την προέλευση της COVID και πήραν συνεντεύξεις από «αρκετές δεκάδες» ειδικούς τους τελευταίους 15 μήνες.

Στην έκθεση τους καταλήγουν: «Με βάση την ανάλυση των δημοσίως διαθέσιμων πληροφοριών, φαίνεται λογικό να συμπεράνουμε ότι η πανδημία COVID-19 ήταν, πιο πιθανό παρά όχι, το αποτέλεσμα ενός περιστατικού που σχετίζεται με την έρευνα». Προσθέτουν: «Σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, λείπουν κρίσιμα στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι η εμφάνιση του SARS-CoV-2 και η επακόλουθη πανδημία COVID-19 προκλήθηκε από μια φυσική διάχυση των ζωονοσογόνων».

Η ενδιάμεση έκθεση τον Οκτώβριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η απροθυμία της Κίνας να συνεργαστεί ή να ανοίξει το εν λόγω εργαστήριο σήμαινε ότι «δεν αξίζει πλέον το όφελος της αμφιβολίας». Ανέφεραν ότι «η έλλειψη διαφάνειας και συνεργασίας» με την Κίνα «αποτρέπει την επίτευξη ενός πιο οριστικού συμπεράσματος».

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023.

O όρος Θεωρία Συνωμοσίας [Conspiracy Theory] εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Times της Νέας Υόρκης το 1964. Τον επόμενο χρόνο της δολοφονίας (22 Nοεμβρίου 1963) του John Fitzgerald Kennedy (JFK) χαρακτηρίζοντας ως θεωρητικούς συνωμοσίας όσους ισχυριζόντουσαν τότε ότι πίσω από τη δολοφονία του JFK βρισκόταν η CIA και όχι η προβληματική φιγούρα του Lee Harvey Oswald.

59 Xρόνια μετά, ίσως ο πιο δημοφιλής (δεξιός) παρουσιαστής του Foxnews, ο Tucker Carlson, αποκάλυψε πως πηγή του η οποία γνώριζε το περιεχόμενου του φακέλου της δολοφονίας του JFK που βρίσκεται ακόμη σε εμπάργκο του απεκάλυψε ότι τα ντοκουμέντα του φακέλου δείχνουν τη CIA πίσω από την οργάνωση της δολοφονίας του Προέδρου με τον οδηγό και τον συνοδηγό της προεδρικής λιμουζίνας (μέλη του προσωπικού Ασφαλείας του Προέδρου) να συμμετέχουν στο σχέδιο δολοφονίας.

Πάμε τώρα στον σαστισμένο Σταθμάρχη Lee Harvey Oswald των Τεμπών.

Τρία 24ωρα τώρα εκτός από σαστισμένος ο Σταθμάρχης παραμένει και Μουγγός.

Ο Μουγγός Σταθμάρχης. Έχουμε ακούσει τις φωνές όλων να μιλάνε για λογαριασμό του Σταθμάρχη εκτός από τον ίδιο. Πολύ βολικός Σταθμάρχης ένας Μουγγός Σταθμάρχης. Ενδιαφέρον.

Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023. Ωρα 23:22. Η επιβατική αμαξοστοιχία με ταχύτητα 166 χλμ/ώρα και η εμπορική αμαξοστοιχία με 120 χλμ/ώρα συγκρούονται μετωπικά στο ύψος του Ευαγγελισμού, λίγο πριν από τα Τέμπη.

Ακολούθησε ισχυρότατη έκρηξη!

Εκτός από την έκρηξη στο σχετικό video της σύγκρουσης μια έντονη λάμψη ακολουθεί την έκρηξη!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής δήλωσε νωρίτερα πως διεξάγεται έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στην έκρηξη, καθώς αυτή δεν εξηγείται μόνο από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών ή από ανάφλεξη καυσίμων.

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος-photo κάτω, απεκάλυψε πως η Πυροσβεστική ανέφερε ότι βρέθηκαν δύο άθικτες φιάλες υγραερίου στο σημείο του δυστυχήματος.

Αυτό το γεγονός-σύμφωνα με το ρεπορτάζ- προκαλεί προβληματισμούς (!) για το πως βρέθηκαν εκεί οι φιάλες κι εάν επιτρεπόταν να υπάρχουν εντός του τρένου.

Προφανώς ο Σαστισμένος και Μουγγός Σταθμάρχης (όλο το κακό αυτός δεν το προκάλεσε;) είχε καταφέρει να φορτώσει στο τρένο και μερικές ντουζίνες φιάλες υγραερίου αξιοποιώντας το Πείραμα της Φιλαδέλφειας.

Εκτός εάν τις φόρτωσε το avatar του Σταθμάρχη.

(Ήταν Οκτώβρης του 1943 όταν το πιο τολμηρό πείραμα Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και Άλμπερτ Αϊνστάιν έλαβε χώρα, γράφοντας ιστορία και μένοντας στα πρακτικά ως ένα από τα πιο ανεξήγητα μυστήρια του κόσμου. Το ημερολόγιο έδειχνε 28. Πρωταγωνιστής, το πολεμικό πλοίο 89 μέτρων, US Eldridge, που κυριολεκτικά (;) εξαφανίστηκε μπροστά στα μάτια των έκπληκτων θεατών από το λιμάνι της Φιλαδέλφειας, ταξίδεψε 350 χιλιόμετρα μακριά, μέχρι το Νόρφολκ της Βιρτζίνια και επανεμφανίστηκε 18 λεπτά αργότερα, έχοντας γυρίσει από ένα ταξίδι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα απαιτούσε περισσότερες από 24 ώρες μέχρι την επιστροφή).

Έτσι ακριβώς και ο σαστισμένος και μουγγός Σταθμάρχης Lee Harvey Oswald των Τεμπών.

Μια και η πυροσβεστική εντόπισε τουλάχιστο δύο άθικτες φιάλες να υποθέσουμε ότι υπήρχαν μπόλικες θιγμένες που εξερράγησαν ώστε η κόλαση της σύγκρουσης να γίνει ακόμη πιο θανάσιμη.

Φιάλες υγραερίου έτοιμες να εκραγούν ταξίδευαν εντελώς συμπτωματικά με τα τρένα που συγκρούστηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΟΣ ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

Αλλά δεν ήταν μόνο οι φιάλες υγραερίου που φορτώθηκαν εντελώς συμπτωματικά στο επιβατηγό τρένο.

Εκτός από τις φιάλες υπήρχε μία ακόμη σύμπτωση.

Το καλώδιο της ηλεκτροκίνησης με το οποίο κινούνται τα ηλεκτροκίνητα τρένα ήταν κομμένο (!) – χωρίς να διευκρινίζεται πως (!) – στην περιοχή του Παλαιοφάρσαλου.

Δηλαδή εντελώς τυχαία στο επιβατηγό τρένο ταξίδευαν φιάλες υγραερίου ενώ εντελώς συμπτωματικά κόπηκε και το καλώδιο της ηλεκτροκίνησης με το οποίο κινούνται τα ηλεκτροκίνητα τρένα και εξαιτίας της κοπής του καλωδίου όπως φαίνεται υπήρξε αναγκαστική μονοδρόμηση (!)

Ποιος έκοψε το καλώδιο; Σίγουρα το έκοψε ο Σταθμάρχης με τη συνδρομή του Πειράματος της Φιλαδέλφειας!

Οι Σατανικές συμπτώσεις συνεχίζονται…

Τι προκάλεσε τη σύγκρουση σύμφωνα με τo επίσημο αφήγημα.

Αναδημοσίευση εντός εισαγωγικών.

“Οι πρώτες εκτιμήσεις συγκλίνουν στην εκδοχή του ανθρώπινου λάθους, που οδήγησε να βρεθούν δύο τρένα στην ίδια γραμμή με αποτέλεσμα να συγκρουστούν μετωπικά με ταχύτητα. Η επιβατική αμαξοστοιχία θα λέγαμε πως βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα. Οι μαρτυρίες μάλιστα των επιβαινόντων δεν κάνουν καν λόγο για φρενάρισμα, ενώ πολλοί μιλούν για μεγάλες ταχύτητες από τα δύο τρένα. Εικάζεται λοιπόν πως ο σταθμάρχης στη Λάρισα δεν γύρισε τα κλειδιά -μηχανισμός που ρυθμίζει τη διέλευση στις διακλαδώσεις-, αφήνοντας την αμαξοστοιχία να ανέβει από τη γραμμή καθόδου…”

Πάμε να δούμε τώρα το επίσημο αφήγημα για τα ανθρώπινα λάθη του Σταθμάρχη. Καθώς θα το διαβάζετε εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς πως πρόκειται είτε για Σταθμάρχη-φάντασμα, είτε Σταθμάρχη-φυτό, είτε γύρευε τι συνέβη στον άνθρωπο.

Πάμε λοιπόν…

Σημειώνεται ότι η αρχική αντίδραση του σταθμάρχη ήταν η άρνηση.

Υποστήριξε ότι το δυστύχημα ήταν απόρροια λάθους του συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας των τρένων.

Ο σταθμάρχης σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα συνειδητοποίησε τι είχε κάνει ο ίδιος όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρξε σύγκρουση αμαξοστοιχιών.

Σε δεύτερη φάση, ενώ αποκαλύφθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν οι εντολές που έδωσε, ο σταθμάρχης ομολόγησε-σύμφωνα με το ρεπορτάζ-αφήγημα το μοιραίο λάθος του, το οποίο απέδωσε στην «κακιά ώρα».

Επί της ουσίας, ο Βασίλης Σαμαράς παραδέχτηκε (;) ότι τροχιοδρόμησε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος γραμμή.

Στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση ο κ. Παναγιώτης Τερεζάκης ο οποίος είναι ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ. Στην ουσία το επίσημο αφήγημα στηρίζεται στο τηλεοπτικό σενάριο που παρουσίασε ο κ. Τερεζάκης και το οποίο έχει ως εξής>

Όπως εξήγησε σε τηλεοπτική σύνδεση ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, ο σταθμάρχης στη Λάρισα παρακολουθούσε αμέτοχος (δλδ μπορεί καν να μην βρισκόταν στη θέση του, να βρισκόταν υπό ομηρία, ή σε ερωτική έκσταση ή να βρισκόταν στη τουαλέτα ή να είχε αντικατασταθεί από το avatar του στο metaverse) την επιβατική αμαξοστοιχία να κινείται στο λάθος ρεύμα κυκλοφορίας -προς Αθήνα αντί για την «άνοδο» προς Θεσσαλονίκη- επί 5,5 χλμ.

Σύμφωνα πάντα με όσα αποκάλυψε ο κ. Τερεζάκης, μετά από τις οδηγίες που έδωσε στον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας Intercity 62 ο σταθμάρχης φαίνεται (!) πως αμέλησε να συμβουλευτεί τον πίνακα ελέγχου με τις απαραίτητες ενδείξεις και, άρα, δεν αξιοποίησε τις τεχνολογικές δυνατότητες που είχε στη διάθεσή του, προκειμένου να σταματήσει εγκαίρως τους συρμούς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τερεζάκης τόνισε πως «ο σταθμός της Λάρισας έχει τοπικό πίνακα χειρισμού σηματοδότησης. Πριν και μετά το σταθμό, σε κάποια απόσταση, υπάρχουν φωτοσήματα και αλλαγές που δείχνουν την παρουσία του τρένου. Το γιατί ο σταθμάρχης δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το τρένο σε όλη τη διαδρομή των 5,5 χλμ. μετά τον σταθμό, είναι θέμα της έρευνας που κάνει η επιτροπή».

(Ποιας έρευνας; Ποια Επιτροπή; Εδώ έχει βγει ήδη πόρισμα για το “ανθρώπινο λάθος” του Σταθμάρχη που τελικά δεν ήταν ένα αλλά ένα κρεσέντο λαθών που δεν είχαν συμβεί ποτέ άλλοτε από τον ίδιο άνθρωπο.

Επιπλέον, ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ επισήμανε ότι «αν ο σταθμάρχης έβλεπε τον πίνακα ελέγχου στη διάρκεια του διαστήματος που χρειάστηκε το τρένο για να διανύσει 5,5 χλμ. θα μπορούσε να είχε δει ότι η επιβατηγή αμαξοστοιχία πέρασε στην αντίθετη διαδρομή».

Αυτό ήταν το δεύτερο, εξαιρετικά σοβαρό σφάλμα του σταθμάρχη, μετά από την αρχική απόφαση να γυρίσει το κλειδί, ανακατευθύνοντας το τρένο, το οποίο τέθηκε κατευθείαν σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης.

(Ερώτηση> Μήπως τελικά ο Σταθμάρχης δεν βρισκόταν καν στη θέση του;)

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Πέμπτη 2 Μαρτίου, αποκαλύφθηκε ότι ο σταθμάρχης είχε ειδοποιηθεί (!) ότι η εμπορική αμαξοστοιχία βρισκόταν στην ίδια γραμμή αλλά με αντίστροφη κατεύθυνση. Γεγονός που παρείχε στο σταθμάρχη το περιθώριο να ακινητοποιήσει τα τρένα και να ματαιώσει την επερχόμενη τραγωδία, την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο σταθμάρχης της Λάρισας ενημερώθηκε στις 23:04 από τον σταθμάρχη Νέων Πόρων, ότι η εμπορική αμαξοστοιχία βρίσκεται στη γραμμή καθόδου με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Ο σταθμάρχης όμως δεν αντέδρασε ούτε τότε, μιας και παρέμεινε πεπεισμένος ότι είχε «κλειδώσει» το μοιραίο Intercity 62 κανονικά, στη γραμμή ανόδου προς Θεσσαλονίκη.

Το ρεπορτάζ του Star αναφέρει πως η συγκεκριμένη επικοινωνία έχει καταγραφεί ηχητικά και σε βιβλίο, με τον σταθμάρχη μάλιστα να έχει απαντήσει στον συνάδελφό του από τον σταθμό των Νέων Πόρων, «όλα καλώς».

Σε αυτό το σημείο θα έχει πράγματι ενδιαφέρον να ακούσουμε τον διάλογο.

Και αφού απάντησε “όλα καλώς”, γιατί ο Σταθμάρχης Νέων Πόρων, δεν του ούρλιαξε>

-Τι κάνεις ρε μαλ…; Θα σκοτωθεί κόσμος!

Τι σημαίνει το “όλα καλώς” και κάτω από ποιες συνθήκες ο Σταθμάρχης έδωσε αυτή την απάντηση;

Και γιατί η απάντησή του έγινε αποδεκτή ενώ τα τρένα ταξίδευαν με μανία προς τη σύγκρουση;

Πως είναι δυνατόν με τόσους νεκρούς να δεχθούμε τόσες πολλές συμπτώσεις και γύρευε πόσα δεν γνωρίζουμε ακόμη;

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023.

Αυτός ο σταθμάρχης των Τεμπών θυμίζει τον Lee Harvey Oswald o οποίος σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα πυροβόλησε από δεκάδες μέτρα και σκότωσε τον JFK.

59 χρόνια μετά ο Tucker Carlson στο FoxNews απεκάλυψε ότι πηγή του που είχε δει τα έγγραφα (παραμένουν ακόμη σε εμπάργκο) για τη δολοφονία του δημοφιλούς προέδρου των ΗΠΑ υποστήριξε ότι την δολοφονία την οργάνωσε η CIA με τον οδηγό και τον συνοδηγό της Προεδρικής λιμουζίνας να παίρνουν μέρος σ΄αυτή.

Πάμε τώρα να ψηλαφίσουμε τα ίχνη της αλήθειας που εκ των προτέρων γίνεται ανέφικτη μια και ο σταθμάρχης βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Παρότι λοιπόν ο σταθμάρχης είναι πλέον ένας ομιλών σάκος και ως τώρα κανείς κορυφαίος νομικός δεν έσπευσε να τον αναλάβει όπως συμβαίνει με βιαστές, παιδόφιλους serial killers, etc, με τους ποινικολόγους να πετάγονται πίσω από τους θάμνους σαν τα παπάκια των delivery boys, έχουμε ήδη δύο διαφορετικές εκδοχές από τον Lee Harvey Oswald, Σταθμάρχη των Τεμπών.

Η μία εκδοχή του>

-Έκανα λάθος κι έστειλα το επιβατικό τρένο στην ίδια γραμμή με το εμπορικό που ερχόταν από Κατερίνη.

Η δεύτερη εκδοχή του>

-Πάτησα κανονικά το κουμπί γιατί το σύστημα διαχωρισμού των τρένων είναι αυτοματοποιημένο αλλά δεν λειτούργησε.

Αντιλαμβάνεστε ότι παρά την στεγανοποίηση των πληροφοριών επειδή ήταν οι πρώτες ώρες και τα “λάθη” και οι “διαρροές” συμβαίνουν (παρά τις όποιες προσομοιώσεις) έχουμε ήδη δύο εκδοχές για το υποτιθέμενο “ανθρώπινο λάθος” του Σταθμάρχη.

Μία τρίτη εκδοχή που κυκλοφόρησε ήθελε τον Σταθμάρχη να έχει αποκοιμηθεί.

Θα μπορούσε εάν είχε παραπέσει “κάτι” στο καφέ του και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση άλλοι “Σταθμάρχες”.

Ίσως ο παραιτηθείς υπουργός με το βαρύ επώνυμο Κώστας Καραμανλής να υποψιάζονταν την αλήθεια και (όπως ο εξάδελφός του πρώην πρωθυπουργός) έντρομος υπέβαλλε παραίτηση.

Οσο για τον Σταθμάρχη του σεναρίου μας τώρα βγήκε ήδη ένας συνάδελφός του στα κανάλια (τα οποία παρακολουθεί ένα νέο ζευγάρι αφού αγοράσει με το παντρευτεί smart τηλεοράσεις αξίας χιλιάδων ευρώ οι οποίες αναλαμβάνουν στη συνέχεια την εκπαίδευση οξυδερκών γονέων και τέκνων) και είπε τα εξής>

-Ήμουν μαζί του όλη νύχτα. Τον στήριξα. Δεν μιλούσε, τα είχε χαμένα»

Ακριβώς έτσι. Τα είχε χαμένα με αυτό που του συμβαίνει και αδυνατεί να το διαχειριστεί.

Έτσι ακριβώς χαμένα τα είχε και ο Lee Harvey Oswald ώσπου τον πυροβόλησε ο Jack Rubby και έκλεισε για 60 χρόνια (και βλέπουμε) ο φάκελος της δολοφονίας Κennedy.

Στο μεταξύ εκτός από τον σαστισμένο Σταθμάρχη έχουμε τις εξής ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες>

Τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ τουλάχιστο 4 τραίνα συγκρούστηκαν ή έπιασαν φωτιά από το πουθενά.

Όπως επίσης και μεγάλες μονάδες τροφίμων.

Και επειδή ότι συμβαίνει στις ΗΠΑ ως ατύχημα με κάποιο τρόπο μεταδίδεται και στην Ευρώπη (πλέον εκτός από τους εργαστηριακούς ιούς μεταδίδονται και τα ατυχήματα, εκρήξεις και λοιπά) καλούμε τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όλο αυτό το διάστημα.

Είναι πιθανό να συμβεί από “ανθρώπινο λάθος” κάποια έκρηξη στις εγκαταστάσεις τους.

Επίσης το μήνυμα που περνάει είναι να μην ταξιδεύετε με πλοία, τρένα, αεροπλάνα γιατί μπορεί να εκραγούν. Μείνετε σπίτι σας έντρομοι ώσπου να εγκαταλείψετε τα εγκόσμια.

Πάμε να δούμε τώρα κάποια “ανθρώπινα λάθη” που συνέβησαν με αντίστοιχες συγκρούσεις και εκρήξεις τρένων στις ΗΠΑ το τελευταίο μήνα τις οποίες καθώς τις παρακολουθούσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμέναμε από στιγμή σε στιγμή να “συμβούν” και στη χώρα μας.

Δείτε τώρα κάτι συμπτώσεις. VIDEO από ατυχήματα τρένων στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Ισως οι Αμερικανικοί Σιδηρόδρομοι ζητήσουν πνευματικά δικαιώματα για τη κόπια των συγκρούσεων στα Τέμπη>

Κάντε μια μικρή έρευνα (τη ζωή σας αφορά άλλωστε) και θα δείτε τι συμβαίνει αυτό το διάστημα με τα τρένα και τις εγκαταστάσεις τροφίμων ανά το κόσμο. Όλα είναι στο φως. Τίποτε δεν είναι κρυμμένο.

Συνεχίζουμε ως εξής>

Το ρεπορτάζ της εποχής που ακολουθεί έχει ημερομηνία> Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και δημοσιεύεται στον ιστότοπο energia.gr>

ΕΡΓΟΣΕ: Ολοκληρώθηκε η Ανάπτυξη του Συστήματος ETALON για την Έγκαιρη Ενημέρωση της Σιδηροδρομικής Κυκλοφορίας

Η ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο συμμετοχής της σε κορυφαία ερευνητική ομάδα, ανακοινώνει την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του πρωτότυπου συστήματος ETALON, το οποίο θα παρέχει στους μηχανοδηγούς και ρυθμιστές της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας έγκαιρη ενημέρωση για την ακριβή κατάσταση των συρμών αναφορικά με την διάρθρωσή τους, την θέση τους, αλλά και την τυχηματική αποσύνδεση βαγονιών.

Η ανάπτυξη του συστήματος πραγματοποιήθηκε από την κάτωθι ερευνητική ομάδα:

ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ
UNIFE (Union des Industries Ferroviaires Europeenees – Belgium)
SIRTI (Societa per Azioni – Italy)
ARDANUY (Ardanuy Ingeneria – Spain)
DAPP (D’ Appolonia Belgium – Belgium)
ISMB (Istituto Superiore Mario Boella Sulle Technologie Dell’ Informazione e Delle Telecomunicazioni Associazione – Italy)
PER (Perpetuum Limited – United Kingdom)
UNEW (University of Newcastle upon Tyne – United Kingdom)
BUT (Vysoke Uceni Technicke V BRNE – Czech Republic)
Το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα είναι το πρώτο στο οποίο συμμετέχει η ΕΡΓΟΣΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας.

Το ερευνητικό πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 30 μήνες (01.09.2017 έως 29.02.2020), προϋπολογισμό ύψους € 1,699,998.75 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Horizon 2020,” το οποίο είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει διαθέσει σχεδόν 80 δισ. ευρώ σε διάστημα 7 ετών (2014-2020).

H εμπλοκή της ΕΡΓΟΣΕ περιελάμβανε (α) τον καθορισμό των κριτηρίων χρήστη για την ανάπτυξη του συστήματος, (β) τον προσδιορισμό των τεχνικών προδιαγραφών σχεδιασμού και λειτουργίας του συστήματος, και (γ) την οργάνωση και επίβλεψη των τελικών δοκιμών των πρωτοτύπων συστημάτων καθώς και την επικύρωση των λειτουργιών τους σε ελεγχόμενο εργαστηριακό αλλά και σε πραγματικές σιδηροδρομικές συνθήκες.

Οι σχετικές δοκιμές σε πραγματικές σιδηροδρομικές συνθήκες θα λάβουν χώρα, τον προσεχή Μάιο, στο Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου Πεδίου.

Αναλυτικότερα, το ερευνητικό πρόγραμμα είχε τους εξής κύριους σκοπούς:

Την ανάπτυξη σύγχρονης τεχνικής λύσης για την ενίσχυση των λειτουργιών «ΑKεραιότητας των ΑMαξοστοιχιών» (ΑΚΑΜ), δηλαδή της ακριβούς και έγκαιρης ενημέρωσης των μηχανοδηγών και των ρυθμιστών κυκλοφορίας για την κατάσταση των συρμών, και ειδικά των μακρών συρμών. Το σύστημα περιλαμβάνει την ανάπτυξη μηχανισμού παροχής ενέργειας στις συσκευές ΑΚΑΜ, κυρίως στις περιπτώσεις τρένων που δεν διαθέτουν ηλεκτρική τροφοδοσία στις φορτάμαξες. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη ενός ενισχυμένου και αποτελεσματικού συστήματος επικοινωνιών το οποίο θα λειτουργεί με αξιοπιστία σε δυσμενές σιδηροδρομικό περιβάλλον (ορεινό περιβάλλον ή περιβάλλον εναλλαγής σηράγγων με γέφυρες).
Την ανάπτυξη ανταγωνιστικών λύσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδοσία του ελεγκτή των στοιχείων του συστήματος σηματοδότησης επί γραμμής (smart wayside object controller). Οι λύσεις ελαχιστοποιούν την παρατρόχια υποδομή και ιδιαίτερα τις καλωδιώσεις.
Τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος θα ανακοινωθούν σε σχετική ημερίδα που θα λάβει χώρα στο υπουργείο Μεταφορών στις 17 Μαΐου 2019.

Μια και μιλάμε για την Ελλάδα της (ψηφιακής) Καινοτομίας λίγες ώρες πριν το “ανθρώπινο λάθος” του Σταθμάρχη ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης από το MIT το οποίο επισκέφθηκε (όπως επίσης το Harvard και το “καραμανλικό” Fletcher School of Law and Diplomacy του Πανεπιστημίου Tufts), θα έγραφε τα εξής>

Επισκέφτηκα σήμερα μετά από χρόνια το πανεπιστήμιο ΜΙΤ, για να δω από κοντά το μέλλον που ετοιμάζει το MIT Media Lab. Το πρωτοποριακό αυτό πανεπιστημιακό εργαστήριο αναπτύσσει τεχνολογίες αιχμής και δοκιμάζει την εφαρμογή τους στη νευρολογία, τη βιονική, την αρχιτεκτονική, και σε πολλές άλλες επιστήμες.
To 1995, ο άκρως προφητικός ιδρυτής του Lab, Nicholas Negroponte, προμήνυε το σήμερα: έναν κόσμο όπου η πληροφορική δεν θα ήταν απλά μια υπόθεση υπολογιστών, αλλά κάτι που θα άλλαζε τον τρόπο ζωής μας. Οραματίστηκε τo «Ίντερνετ των Πραγμάτων» και την τηλεργασία όταν ο υπόλοιπος κόσμος μάθαινε πώς λειτουργούν τα πρώτα κινητά τηλέφωνα. Τριάντα χρόνια μετά, οι εφαρμογές που παράγει το εργαστήριο προάγουν την έρευνα για τη διευκόλυνση ατόμων με αναπηρίες, το σχεδιασμό ενεργειακά αυτόνομων πόλεων, τη δημιουργική σχολική εκμάθηση, τη σχέση μας με τα ρομπότ, το διάστημα ή τα κρυπτονομίσματα.
Σε αυτή την «αυλή των τεχνολογικών θαυμάτων» είχα τη χαρά να συναντήσω τη διευθύντρια του MIT Media Lab, Dava Newman. Με τη Newman – καθηγήτρια αεροναυπηγικής και πρώην Αναπληρώτρια Διευθύντρια της NASA – μοιραστήκαμε σκέψεις για τις πιο καθοριστικές εξελίξεις της τεχνολογικής επανάστασης στις επόμενες δεκαετίες.
Επισκέψεις όπως αυτή τροφοδοτούν το όραμά μας για μια Ελλάδα-πόλο έλξης της καινοτομίας. Με την πρόοδο που έχει πετύχει η χώρα μας στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε και να επενδύουμε στο όραμα αυτό.

Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Οτι το “ανθρώπινο λάθος” έπρεπε να συμβεί. Θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη “ανθρώπινα λάθη” ή “φυσικές καταστροφές” ανεξάρτητα από το πόσο καινοτόμο ή ψηφιακά προηγμένο είναι ένα κράτος.

Όπως βλέπετε συμβαίνουν στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στη Γερμανία είχαμε εκρήξεις σε εγκαταστάσεις και εργοστάσια τροφίμων και πάει λέγοντας. Σας καλούμε να μην κατηγορείτε το Κράτος. Αυτός είναι ο ρόλος του Κράτους ανεξάρτητα κόμματος στην εξουσία.

Στο Μάτι πρωθυπουργός ήταν ο Τσίπρας. Μη το ξεχνάς.

Γιατί σε ένα κόσμο με παγκόσμιο χρέος 400 τρις ευρώ δεν μας χρειάζονται. Σε μια Ελλάδα με 400 δις χρέος ένας ώριμος πολίτης θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα κάνει παιδιά. Δείτε τι έγινε με την planδημία.

Aίφνης μετά το Υπ. Ενέργειας των ΗΠΑ και το FBI (o διευθυντής του μάλιστα) δήλωσε ότι ο ιός COVID-19 είναι εργαστηριακός. Αυτό για το οποίο 3 χρόνια επιμένει το Κουρδιστό Πορτοκάλι. Και από τη στιγμή που ο ιός είναι εργαστηριακός μπορούν να κατασκευάσουν όσους ιούς και μεταλλάξεις θέλουν. Και ο εργαστηριακός ιός της Wuhan ήταν ακόμη πιο θανατηφόρος από τον ιό φυσικής προέλευσης.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK