kourdistoportocali.comNews Desk[ΝΕΟ] MAIL ON SUNDAY-TA ΣΤΟΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ> Καναδός αξιωματικός του στρατού ζητά έρευνα για ξέσπασμα Covid-19 κατά τη διάρκεια των Στρατιωτικών Αγώνων της Wuhan το 2019

Βreaking news

[ΝΕΟ] MAIL ON SUNDAY-TA ΣΤΟΜΑΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ> Καναδός αξιωματικός του στρατού ζητά έρευνα για ξέσπασμα Covid-19 κατά τη διάρκεια των Στρατιωτικών Αγώνων της Wuhan το 2019

Οι σατανικές συμπτώσεις της 18ης Οκτωβρίου 2019. Οι Παγκόσμιοι Στρατιωτικοί Αγώνες και το EVENT 201 [προσομοίωση πανδημίας]

To γεγονός ότι οι Έλληνες αρχηγοί σχεδόν όλων των κομμάτων καθώς και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακίνησαν τους ΄Ελληνες πολίτες να εμβολιαστούν ίσως αποδειχθεί η μεγαλύτερη προδοσία από Ιδρύσεως του κράτους στην επέτειο των 200 χρόνων του. Ακόμη και εάν το έκαναν από άγνοια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η μαλθακότητα της σκέψης τους, η απουσία διαρκούς μελέτης, κριτικού πνεύματος και φυσικής οξυδέρκειας. Το γεγονός ότι όλοι τους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν δηλώσει ότι έχουν εμβολιαστεί πάλι δεν μπορεί να καταχωρηθεί ως ελαφρυντικό γιατί πολύ πιθανόν ο εμβολιασμός τους να ήτο στάση υποταγής.

>

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022.

Ένας Καναδός αξιωματικός του στρατού, ο οποίος θέλησε να παραμείνει σε καθεστώς ανωνυμίας, μιλώντας στην Mail On Sunday, αποκάλυψε πως πιστεύει ότι βρίσκονταν στο «σημείο μηδέν» της Covid-19 δύο μήνες πριν η Κίνα αναγνωρίσει επίσημα τον ιό και ζητά έρευνα για το ύποπτο ξέσπασμα της ασθένειας εκεί.

Ο ίδιος αξιωματικός, που εξακολουθεί να υπηρετεί στις καναδικές δυνάμεις, ήταν μεταξύ των πολλών αθλητών που νόσησαν από μια «εξουθενωτική ασθένεια» μετά από την παρουσία τους στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες που διεξήχθησαν στη Wuhan τον Οκτώβριο του 2019.

Ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα ότι η πόλη των 11 εκατομμυρίων ανθρώπων ήταν εκείνη την εποχή «σαν φάντασμα» και επίσης ότι πολλά κρούσματα του μυστηριώδους -τότε- ιού είχαν πλήξει την καναδική ομάδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τμήμα καραντίνας κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής πτήσης της επιστροφής στην πατρίδα τους.

Ο αξιωματικός, ο οποίος εξακολουθεί να υποφέρει από τις συνέπειες της νόσησης  παρά το υψηλό επίπεδο της φυσικής του κατάστασης, ανέφερε ότι ένας διορισμένος από τον στρατό γιατρός αργότερα είπε ότι σχεδόν σίγουρα κόλλησε την Covid-19.

Οι αποκαλύψεις του αξιωματικού πυροδοτούν εκ νέου τις ανησυχίες ότι η κινεζική κυβέρνηση συγκάλυψε το ξέσπασμα του ιού με καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη. Το καθεστώς του Πεκίνου υποστηρίζει ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ήταν στις 8 Δεκεμβρίου, τρεις εβδομάδες πριν ενημερωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από πηγές στην Taiwan.

Αρκετοί Ευρωπαίοι που συμμετείχαν στους Αγώνες, οι οποίοι προσέλκυσαν περισσότερους από 9.000 αθλητές από 100 χώρες, δήλωσαν ότι ανέπτυξαν συμπτώματα στη Wuhan που έμοιαζαν με την Covid. Aναφορές υποστηρίζουν επίσης ότι αρκετοί Ιρανοί συμμετέχοντες πέθαναν αμέσως μετά την επιστροφή στην πατρίδα τους.

«Είμαι 100% πεπεισμένος ότι ο ιός ήταν παρών στη Wuhan όταν ήμασταν εκεί», είπε ο Καναδός αξιωματικός. «Το βάρος της απόδειξης το φέρει η επιστημονική κοινότητα και οι υπηρεσίες πληροφοριών πρέπει να το αποδείξουν. Δεν αφορά τους αθλητές. Αποδέχομαι ότι δεν είμαι επιστήμονας και μπορεί να μην ήταν Covid, αλλά γιατί όλοι φαίνονται τόσο απρόθυμοι να το διερευνήσουν; Αισθανόμαστε σαν να ήμασταν παρόντες στο σημείο μηδέν αυτής της πανδημίας που είχε αντίκτυπο στη ζωή όλων, με εκατομμύρια θανάτους και οικονομίες που έκλεισαν, οπότε γιατί να μην κάνουμε τη δέουσα έρευνα; Είναι τα γεγονότα πολύ μεγάλα για να τα χειριστούμε εμείς».

Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί, που κυκλοφορούσαν γύρω από την ομάδα σχετικά με την παρουσία του ιού κατά τη διάρκεια των Αγώνων, διαψεύστηκαν γρήγορα από τον κορυφαίο γιατρό στις ένοπλες δυνάμεις του Καναδά. Ωστόσο, μια καλά ενημερωμένη καναδική πηγή ανέφερε στην Mail On Sunday ότι οι ειδικοί των πληροφοριών υποπτεύονται ότι η πανδημία είναι πιθανό να συνδέεται με κάποιο εργαστηριακό ατύχημα στο ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan, όπου βρίσκονται ερευνητικά κέντρα που μελετούν τους κορωνοϊούς νυχτερίδων.

Ο Καναδός αξιωματικός ανέφερε επίσης ότι η καναδική αντιπροσωπεία των 168 ατόμων έφτασε στη Wuhan στις 15 Οκτωβρίου για να βρει την πόλη άδεια. «Υπήρχαν ουρανοξύστες, όσο μπορούσες να δεις, αλλά όλα τα σχολεία ήταν κλειστά, οι τεράστιοι γερανοί των κτιρίων ήταν ακίνητοι, δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα και σχεδόν κανείς τριγύρω», είπε. «Όταν τα μέλη της ομάδας ρώτησαν για τους έρημους δρόμους, τους είπαν ότι ήταν προς όφελός τους. Αλλά έχω βρεθεί σε προηγούμενους Στρατιωτικούς Αγώνες και δεν το έχω δει ποτέ αυτό. Και ήμασταν μόνο 9.000 αθλητές σε αυτή τη μεγάλη πόλη».


Ο ίδιος αποκάλυψε ότι μετά από οκτώ ημέρες, οι Καναδοί αθλητές άρχισαν να αισθάνονται άρρωστοι με συμπτώματα που έμοιαζαν με γρίπη, όπως πυρετό, ναυτία και εξάντληση. «Άρχισα να έχω συμπτώματα λίγο πριν το τέλος των Αγώνων. Υπήρχαν τόσες πολλές περιπτώσεις που ένα μεγάλο μέρος του αεροπλάνου της επιστροφής έπρεπε να μπει σε καραντίνα για τους άρρωστους. Ένιωθα τόσο απαίσια που, οδηγώντας στο σπίτι από το αεροδρόμιο, χρειάστηκε να σταματήσω για τρεις ημέρες σε ένα ξενοδοχείο. Τα συμπτώματα κράτησαν για έξι εβδομάδες». Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ο ίδιος λέει ότι εξακολουθεί να υποφέρει από αυτό που πιστεύει ότι είναι μακρύ Covid.

Μόλις ξεκίνησαν να εμφανίζονται τα νέα για την πανδημία, στις αρχές του 2020, πολλοί αθλητές άρχισαν να συζητούν μεταξύ τους εάν ήταν πρώιμα θύματα του νέου -τότε- ιού. Ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκαν ορολογικές εξετάσεις για αντισώματα, παρά τους φόβους που διατυπώθηκαν στους στρατιωτικούς γιατρούς.

Στις 22 Ιανουαρίου του 2020, ο υποστράτηγος Andrew Downes, γενικός ιατρός των ενόπλων δυνάμεων του Καναδά, έστειλε ένα σημείωμα αναφέροντας ότι ο κίνδυνος να κολλήσουν Covid στη Wuhan ήταν «αμελητέος» αφού είχαν φύγει από την πόλη «πολύ πριν αρχίσει να κυκλοφορεί ο ιός». Οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για τον ιό την εποχή των Αγώνων και ότι «δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα Covid-19 σε αυτήν την αποστολή».

Ωστόσο, τα τεστ για τη νόσο δεν ήταν διαθέσιμα στον Καναδά μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, επομένως οι συμμετέχοντες δεν ελέγχθηκαν κατά την επιστροφή τους. Ο Καναδός πληροφοριοδότης είπε ότι το σημείωμα του υποστράτηγου ακολουθήθηκε από ένα email από το τμήμα δημοσίων υποθέσεων που τους διέταζε να μην μιλήσουν δημόσια για τις ανησυχίες τους. Παραδέχεται ότι αισθάνεται δυσφορία που δεν υπάκουσε στις εντολές, αλλά πιστεύει ότι έχει δημόσιο καθήκον να μιλήσει τώρα.

Ο Jamie Metzl, σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανέφερε ότι, παρόλο που δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί εάν οι Αγώνες ήταν ένα πρώιμο συμβάν υπερ-διαδόσεως, ήταν κρίσιμο να ερευνηθούν τέτοιου είδους στοιχεία. «Μέχρι να μάθουμε πώς ξεκίνησε αυτή η τρομερή κρίση, θα ήταν ανόητο και αυτοκαταστροφικό να μην ψάξουμε κάτω από κάθε πέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Προκαλεί σοκ σε πολλούς ανθρώπους ότι δεν έχει γίνει ολοκληρωμένη διεθνής έρευνα για την προέλευση της πανδημίας. Αυτό είναι απαράδεκτο και αφήνει ολόκληρο τον κόσμο και τις μελλοντικές γενιές σε κίνδυνο».

Τον περασμένο Ιανουάριο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε πως οι πληροφορίες έδειξαν ότι ερευνητές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan «είχαν αρρωστήσει το φθινόπωρο του 2019» με συμπτώματα «που έμοιαζαν τόσο της Covid-19 όσο και με κοινές εποχικές ασθένειες», αν και μια επανεξέταση που διέταξε αργότερα ο Πρόεδρος Joe Biden δεν παρείχε σαφή στοιχεία.

Η ιστορία του Καναδού αξιωματικού συνδυάζεται με τους ισχυρισμούς ορισμένων αθλητών από τη Γαλλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο και τη Σουηδία ότι είχαν μολυνθεί από ιό στη συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση, όπως ανέφερε για πρώτη φορά το The Mail on Sunday τον Μάιο του 2020. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν συμμετείχε στους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες.

Στο παρελθόν, η Γερμανίδα παίκτρια του βόλεϊ Jacqueline Bock ανέφερε επίσης ότι εκείνη και ορισμένοι συμπαίκτες της αρρώστησαν στη Wuhan. «Δεν έχω νιώσει ποτέ τόσο άρρωστη. Είτε ήταν ένα πολύ κακό κρυολόγημα είτε Covid-19. Νομίζω ότι ήταν Covid-19.

Σε μία άλλη μαρτυρία, ο Ιταλός ξιφομάχος Matteo Tagliariol ισχυρίστηκε ότι παρουσίασε υψηλό πυρετό, κακό βήχα και αναπνευστικές δυσκολίες και ότι όλοι στο διαμέρισμά τους στη Wuhan αρρώστησαν με συμπτώματα που, όπως έχει πει, ήταν ίδια με την Covid-19. Οι ισχυρισμοί του Matteo Tagliariol αμφισβητήθηκαν αργότερα από έναν συμπαίκτη του, ενώ η Σουηδή πενταθλήτρια Melina Westerberg ανέφερε ότι ενώ αρκετοί από την ομάδα της ήταν άρρωστοι στους Αγώνες, βρέθηκαν τελικά αρνητικοί στον ιό. «Ήταν απλώς μια σύμπτωση» είχε προσθέσει.

Επίσης, έχει αναφερθεί από έναν αθλητή σε δημοσιογράφο μετά τους αγώνες ότι ένας μεγάλος αριθμός από τους 281 Γάλλους συμμετέχοντες νόσησαν, ενώ και πενταθλήτρια Elodie Clouvel, 31 ετών, ισχυρίστηκε αργότερα ότι αυτή και ο σύντροφός της, Valentin Belaud, αρρώστησαν και οι δύο.

Μετά τους Αγώνες, οι αθλητές των ΗΠΑ επέστρεψαν σε περισσότερες από 200 στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα. Υπήρξαν επιβεβαιωμένες λοιμώξεις σε 63 από αυτούς πριν από το τέλος Μαρτίου 2020. Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου που προσπάθησαν να συνδέσουν τους Αγώνες με την covid-19 δεν έλαβαν ποτέ απαντήσεις στις επιστολές που έστειλαν σε ανώτερα κυβερνητικά στελέχη. Κατά ειρωνικό τρόπο, η κινεζική κυβέρνηση κατηγόρησε τα αμερικανικά στρατεύματα στους Αγώνες ότι μετέφεραν την Covid στη Wuhan ως μέρος μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης για να αποσπάσει την προσοχή από την απόκρυψη σημαντικών δεδομένων για τον ιό.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 18 OKΤΩΒΡΙΟΥ 2019. ΜΙΑ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ EVENT 201 [ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ] NAΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ WUHAN

Πρόκειται για ένα Event που έλαβε Σάρκα και Οστά. Στη κυριολεξία. Διαβάζουμε στον ιστότοπο centerforhealthsecurity.org> ”

Το Κέντρο Johns Hopkins για την Ασφάλεια Υγείας σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates φιλοξένησαν το Event 201, μια άσκηση πανδημίας υψηλού επιπέδου στις 18 Οκτωβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη…”

( Σχόλιο δικό μας> Ισως εκείνη τη μέρα-κατά διαβολική σύμπτωση-να διέρρευσε από το Εργαστήριο της Wuhan ο ιός Covid-19 την επιμέλεια του gain of funtion πειράματος του οποίου είχε ο Peter Daszak επιθεωρητής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ιδιοκτήτης της MKO ΕcoHealth Alliance η οποία όπως βλέπετε είναι ταυτόχρονα συνεργάτης και του Ιδρύματος Bill&Melinda Gates. Δηλαδή την ώρα που ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Gates, Dr Christopher Elias συμμετείχε στο Event 201 με θέμα τη πανδημία εκείνη τη μέρα και εκείνη την ώρα ακριβώς (υπολογίζουμε τη διαφορά ώρας Wuhan-Νέας Υόρκης) στο Εργαστήριο της Wuhan συνέβαινε το τρομακτικό ατύχημα-κατά διαβολική σύμπτωση. Κοτζάμ event έκαναν τα παληκάρια, μία υπόθεση εμείς. Την ίδια ώρα επίσης σε ένα δρόμο της Νέας Υόρκης, σε ένα δρόμο του Μιλάνου και σε ένα δρόμο του Λονδίνου 3 ταλαίπωροι άστεγοι πάνω που περιεργαζόντουσαν ένα παράξενο φιαλίδιο σε μορφή σπρέυ που το μάζεψαν από το δρόμο επειδή το είχαν περάσει για άρωμα εκείνο εκτοξεύθηκε στο πρόσωπό τους. Τι; Όχι;

Τη διαρροή του ιού θα ακολουθούσε μία επιχείρηση συγκάλυψης της εργαστηριακής προέλευσης του τόσο από τον Εργολάβο των gain of Function πειραμάτων Peter Daszak, όσο και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Anthony Fauci με τη συμμετοχή της Κίνας. Το Event 201 που προέβλεπε 65.000.000 νεκρούς είχε αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά σχεδόν ταυτόχρονα και στη πραγματική ζωή αλλά με πραγματικούς θανάτους οι οποίοι αυξάνονται καθημερινά. Έτσι το Κέντρο Johns Hopkins συντονίζει την πανδημία (ακριβώς και στη κυριολεξία), ο Bill Gates συνεργάζεται με την Eco Health του Peter Daszak, o ΠΟΥ εγκρίνει μόνο εμβόλια και κανένα φάρμακο (εντελώς τυχαία) και όλοι σχεδόν οι ηγέτες έχουν μετατραπεί σε καλοκουρδισμένους πλασιέ εμβολίων. Εντελώς τυχαία…)

Διαβάζουμε στον Ιστότοπο centerforhealthsecurity.org “Η άσκηση έδειξε τομείς όπου οι δημόσιες / ιδιωτικές συμπράξεις θα είναι απαραίτητες κατά την αντίδραση σε μια σοβαρή πανδημία, προκειμένου να μειωθούν οι μεγάλης κλίμακας οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό επιδημικών συμβάντων, που ανέρχονται σε περίπου 200 συμβάντα ετησίως. Αυτά τα γεγονότα αυξάνονται και προκαλούν αναστάτωση στην υγεία, τις οικονομίες και την κοινωνία. Η διαχείριση αυτών των γεγονότων προκαλεί ήδη τεράστια πίεση στην παγκόσμια ισχύ, ακόμη και απουσία πανδημικής απειλής. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει μια από αυτές τις επιδημίες παγκόσμια – μια πανδημία με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες. Μια σοβαρή πανδημία, η οποία γίνεται «Event 201», θα απαιτούσε αξιόπιστη συνεργασία μεταξύ πολλών βιομηχανιών, εθνικών κυβερνήσεων και βασικών διεθνών οργανισμών.

(Σχόλιο δικό μας> Δηλαδή έναν Υπέρτατο Συντονιστή, ένα καλοχτενισμένο αγόρι που θα γνώριζε από ιούς και εμβόλια)

Διαβάζουμε στον Ιστότοπο centerforhealthsecurity.org> Πρόσφατα, το Κέντρο για την Ασφάλεια Υγείας έλαβε ερωτήσεις σχετικά με το κατά πόσον αυτή η άσκηση πανδημίας προέβλεπε την τρέχουσα νέα εμφάνιση κοροναϊού στην Κίνα. Για να είμαστε σαφείς, το Κέντρο Ασφάλειας Υγείας και οι συνεργάτες του δεν έκαναν πρόβλεψη κατά τη διάρκεια της επιτραπέζιας άσκησης. Για το σενάριο, διαμορφώσαμε μια φανταστική πανδημία κοραναϊού, αλλά δηλώσαμε ρητά ότι δεν ήταν πρόβλεψη. Αντ ‘αυτού, η άσκηση χρησίμευσε για να επισημάνει τις προκλήσεις ετοιμότητας και αντιμετώπισης που πιθανότατα θα προκύψουν σε μια πολύ σοβαρή πανδημία. Δεν προβλέπουμε τώρα ότι το ξέσπασμα nCoV-2019 θα σκοτώσει 65 εκατομμύρια ανθρώπους. Παρόλο που η επιτραπέζια μας άσκηση περιλάμβανε ένα ψεύτικο καινούργιο κορανοϊό, οι πληροφορίες που χρησιμοποιήσαμε για τη μοντελοποίηση του πιθανού αντίκτυπου αυτού του φανταστικού ιού δεν είναι παρόμοιες με το nCoV-2019.

(Σχόλιο δικό μας> Αυτό που δεν προέβλεψε το προφητικό Event 201 είναι το γεγονός ότι η Melinda Gates θα τραβούσε το σχοινί του διαζυγίου. Κι αυτό πιστέψτε μας είχε τη σημασία του. Αυτό δεν προβλέφθηκε. Όπως δεν προβλέφθηκε το γεγονός της αντίδρασης των Αμερικανών οι οποίοι στη κυριολεξία κυκλοφορούν και οπλοφορούν. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες η κατοχή όπλων εκτοξεύθηκε στις ΗΠΑ εν μέσω πανδημίας. Όταν κάποιος σε σκοτώνει λογικό είναι κάποια στιγμή να πάρεις το όπλο και να επιχειρήσεις να του φυτέψεις μερικές σφαίρες κρατώντας τη τελευταία για τον εαυτό σου. Κι εδώ (στον πλανήτη εννοούμε), έχουν ήδη μαζευτεί πολλοί απαθείς νεκροί (λογικό-τι μπορεί να κάνει ένας νεκρός άλλωστε;) και ακόμη περισσότεροι φοβισμένοι…

Το FOXNews καταγγέλει συγκάλυψη από τα μεγάλα Αμερικανικά ΜΜΕ (που περιέργως σύσσωμα είναι με μία σύριγγα στο χέρι και παροτρύνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν) της Έκθεσης των Ρεπουμπλικάνων η οποία αποκαλύπτει ότι ο ιός COVID-19 κυκλοφορούσε στη Wuhan από τον Σεπτέμβιο του 2019 και ένα μήνα αργότερα στις 18 Οκτωβρίου 2019 οι Παγκόσμιοι Στρατιωτικοί Αγώνες που διεξήχθησαν στην πόλη της Κίνας λειτούργησαν ως “superspreaders” για να διασπείρουν τον ιό ανά το κόσμο καθώς πολλοί αθλητές απεκάλυψαν ότι είχαν συμπτώματα COVID-19.

Η αποκάλυψη της σύμπτωσης με τους Στρατιωτικούς Αγώνες της Wuhan αφήνει υπόνοιες ότι ίσως να μην πρόκειται για ένα ατύχημα διαρροής από το γνωστό Ινστιτιτούτο της Wuhan αλλά για εσκεμμένη ενέργεια κατά της ανθρωπότητας γι΄αυτό άλλωστε το FOXnews κάνει λόγο για “greatest cover-up in human history.”

Τα CNN, MSNBC, ABC News, NBC News και CBS News δεν κατάφεραν να καλύψουν την έκθεση!

Πολλά από τα βασικά σημεία της έκθεσης των Ρεπουμπλικανών επικεντρώθηκαν σε δραστηριότητες μέσα και γύρω από τη Wuhan που φαίνεται να δείχνουν ότι ο ιός κυκλοφορούσε στην Κίνα ήδη από τον Σεπτέμβριο, πολύ πριν το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας στις 31 Δεκεμβρίου 2019, αναφερθεί στην ανακοίνωση του ιστοτόπου της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας της Wuhan που έκανε λόγο σχετικά με περιπτώσεις «ιογενούς πνευμονίας» στη πόλη.

Τον Σεπτέμβριο, η βάση δεδομένων γενετικής αλληλουχίας του εργαστηρίου Wuhan τέθηκε εκτός σύνδεσης στη μέση της νύχτας, η οποία, σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή του Τέξας Michael McCaul, έδειξε ότι προσπαθούσαν να «κρύψουν» ή να «καλύψουν» κάτι που προκαλεί σημαντική ανησυχία.

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης σιωπούν για τα ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας των Ρεπουμπλικάνων της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για τις πιθανές ρίζες του COVID-19 τη Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι ένας νομοθέτης το χαρακτήρισε ως τη «μεγαλύτερη συγκάλυψη στην ανθρώπινη ιστορία».

Τα ευρήματα-βόμβες της μελέτης έκαναν την πιο λεπτομερή την περίπτωση ότι η πανδημία του κοροναϊού προήλθε από διαρροή από ιολογικό εργαστήριο της Ουχάν, αλλά τα CNN, MSNBC, ABC News, NBC News και CBS News δεν κατάφεραν να καλύψουν την έκθεση.

Ο συνεργάτης του Fox News Joe Concha-κεντρική photo είπε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι γι αυτό.

Δείτε ΕΔΩ κατεβάστε και κρατήστε στο Αρχείο σας την Έκθεση των Ρεπουμπλικανών για τη προέλευση του ιού. Σας συνιστούμε στη συνέχεια να αναρωτηθείτε γιατί δεν θα διαβάσετε λέξη γι΄αυτή ούτε στα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ. Κάτι συμβαίνει στο πλανήτη!

«Λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι όταν τα ίδια που έσπευσαν να επικρίνουν τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τομ Κάτον ο οποίος ήταν από τους πρώτους που είπε ότι αυτό μπορεί να προήλθε από ένα εργαστήριο και επίσης όταν ο Πρόεδρος Τραμπ επαναλάμβανε το ίδιο πράγμα, παρουσιάστηκαν αμφότεροι ως απερίσκεπτοι θεωρητικοί συνωμοσίας », ανέφερε ο Joe Concha την Τρίτη στο« Fox & Friends ».

Τα φιλελεύθερα ΜΜΕ αγνοούν εντελώς το βίντεο του εργαστηρίου Wuhan.

 

«Η Wall Street Journal, η Washington Post, οι New York Times είχαν όλοι τους δημοσιογράφους που είχαν αποβληθεί από την Κίνα στην αρχή της πανδημίας, οπότε ήταν αδύνατο να επαληθευτεί κάτι ή να ληφθούν απαντήσεις».

Ο Concha είπε ότι η εύρεση της προέλευσης της πανδημίας είναι “η πιο σημαντική έρευνα που μπορούμε να κάνουμε στη ζωή μας”, επειδή η ιστορία θα επαναληφθεί εάν δεν μάθουμε πώς ξεκίνησε η πανδημία. Ακόμη και οι Δημοκρατικοί το παραδέχονται αυτό.”

 

H ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ

Πρόκειται για πυρηνική βόμβα. Το κουβάρι της πανδημίας αρχίζει να ξετυλίγεται αργά και βασανιστικά που λέμε.

Η πυρηνική βόμβα δεν είναι άλλη από ντοκουμενταρισμένη έκθεση των Ρεπουμπλικάνων που δημοσιεύει το FOXnews σύμφωνα με την οποία στην πόλη της Wuhan είχαν καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 κρούσματα COVID-19 τα οποία οι Παγκόσμιοι mini Ολυμπιακοί Αγώνες των Στρατιωτικών που ξεκίνησαν στην πόλη στις 18 Οκτωβρίου 2019 (οι 10.000 αθλητές από 109 χώρες είχαν φθάσει εδώ νωρίτερα) μετέτρεψαν σε πανδημία καθώς πολλοί αθλητές επέστρεφαν στις χώρες τους παραπονούμενοι για συμπτώματα.

Βy Team

Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι εάν πρόκειται για ατύχημα ή εάν κάποιοι είχαν στη κυριολεξία εξαπολύσει τον ιό στην ανθρωπότητα γνωρίζοντας ότι 10 χιλιάδες αθλητές με τους συνοδούς τους θα ήταν τα πλέον αποτελεσματικά “βαποράκια” για την παγκοσμιοποίηση της Covid-19 και την μετατροπή της σε πανδημία με την “βοήθεια” των tests!

Ποιοι έπαιζαν με τη φωτιά λίγο πριν 10 χιλιάδες και πλέον αθλητές και συνοδοί από 109 χώρες του κόσμου θα έφθαναν στη πόλη της Wuhan. Οι Κινέζοι πάντως που είχαν επενδύσει πολλά στους αγώνες για την άρτια διεξαγωγή τους δεν είχαν λόγους γι΄αυτή την εθνική αυτοχειρία παρότι θα μπορούσαν να συμμετέχουν στη συγκάλυψή της. Τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου παρουσιάζουν δηλώσεις αθλητών που ισχυρίζονται ότι οι εκδηλώσεις διεξήχθησαν χωρίς θεατές και ότι η Wuhan ήταν μια «πόλη -φάντασμα»!

Μήνες πριν από το ξέσπασμα της COVID-19, το Εθνικό Εργαστήριο Βιοασφάλειας Wuhan ζήτησε προσφορές για σημαντικές ανακαινίσεις στα συστήματα ασφάλειας και επεξεργασίας αποβλήτων σε ερευνητικές εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν για λιγότερο από 2 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Κογκρέσου για την προέλευση της πανδημίας, που έχει στη διάθεσή του το Fox News.

«Μια τόσο σημαντική ανακαίνιση τόσο σύντομα μετά την έναρξη της λειτουργίας της εγκατάστασης φαίνεται ασυνήθιστη», ανέφερε η έκθεση του Ρεπουμπλικανικού εκπροσώπου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Τα έργα για την απολύμανση του αέρα, τα επικίνδυνα απόβλητα και τα κεντρικά συστήματα κλιματισμού “δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με το πόσο καλά λειτουργούσαν αυτά τα συστήματα τους μήνες πριν από την εμφάνιση του COVID-19”.

FILE PHOTO: Peter Daszak, a member of the World Health Organization (WHO) team tasked with investigating the origins of the coronavirus disease (COVID-19), uses his mobile phone at a hotel in Wuhan, Hubei province, China February 3, 2021. REUTERS/Thomas Peter/File Photo

Ο αληθινός λόγος για τη δημοσίευση της προμήθειας είναι ασαφής, όπως και πότε ή αν ξεκίνησε ακόμη η εργασία. Προσθέτει ένα άλλο ουσιαστικό στοιχείο στο αμφιλεγόμενο επιχείρημα ότι η πανδημία ξεκίνησε σε ένα εργαστήριο της Wuhan, συμπεριλαμβανομένης της ύποπτης συμπεριφοράς και της συσκότισης από την κυβέρνηση της Κίνας και σημάδια ότι η πανδημία ξεκίνησε μήνες πριν από την υποτιθέμενo ξέσπασμα.

Λίγες εβδομάδες πριν από τo deadline που έθεσε ο προέδρος Biden στις Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών για να παορυσιάσουν τις εκθέσεις τους σχετικά με την προέλευση της πανδημίας, οι Ρεπουμπλικάνοι θα ανακοινώσουν την πιο λεπτομερή υπόθεσή τους υποστηρίζοντας ότι οι ερευνητές στη Wuhan θα μπορούσαν να έχουν χειριστεί γενετικά τον ιό και ότι «η υπεροχή των στοιχείων υποδηλώνει ότι ο SARS-CoV- 2 απελευθερώθηκε κατά λάθος (;) από ένα εργαστήριο ιολογίας του Wuhan ».

Το προσωπικό του αντιπροσώπου Michael McCaul, R-Texas-ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής-House Foreign Affairs Committee, θα συμπεριλάβει αυτές τις πληροφορίες ως προσθήκη στην ‘Eκθεσή τους του Σεπτεμβρίου.

Τους τελευταίους μήνες, περισσότεροι ειδικοί στη δημόσια υγεία, επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι ζήτησαν έρευνα για μια πιθανή διαρροή εργαστηρίου, καθώς και εξετάσεις για το αν ο ιός ξεκίνησε φυσικά. Έχουν ζητήσει μια διεξοδική, ανεξάρτητη έρευνα, στην Κίνα, για την προέλευση της πανδημίας, αν και το ΚΚ της Κίνας αρνήθηκε την πρόσβαση.

Χωρίς τη συνεργασία της κυβέρνησης της Κίνας, υπάρχει σημαντικός σκεπτικισμός για το εάν οποιαδήποτε από τις έρευνες της αμερικανικής κυβέρνησης θα δώσει μια συγκεκριμένη αφήγηση για το πώς προέκυψε η πανδημία. Πέρα από τη συνεχιζόμενη ανασκόπηση της κυβέρνησης Biden, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπό την προηγούμενη διοίκηση, δημοσίευσε μια αποχαρακτηρισμένη έκθεση λίγες μέρες πριν την αποχώρηση από το αξίωμα της κυβέρνησης Trump. Εκείνη την εποχή, προσέφερε την πιο λεπτομερή αναφορά ότι ο κοροναϊός είχε διαρρεύσει από ένα εργαστήριο της Wuhan.

 

Μάλιστα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο θα έλεγε χαρακτηριστικά>
Τίποτα δεν αλλάζει την υποψία μου ότι ο κοροναϊός προήλθε από το εργαστήριο της Wuhan.

Επικαλούμενοι τη συνεχιζόμενη ανασκόπηση της κοινότητας πληροφοριών, οι Δημοκρατικοί ηγέτες έχουν δείξει μικρό ενδιαφέρον για τις έρευνες του Κογκρέσου, αφήνοντας τους Ρεπουμπλικάνους στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων, Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής να διεξάγουν τις δικές τους ανασκοπήσεις. Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν το Κογκρέσο, και τις επιτροπές του, και οι Ρεπουμπλικάνοι, επομένως, δεν έχουν εξουσία κλήτευσης.

Χρησιμοποιώντας ανακοινώσεις έργων που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο προμηθειών της κινεζικής κυβέρνησης, μαζί με άλλα στοιχεία ανοιχτού κώδικα, συνεντεύξεις με πρώην αξιωματούχους της διοίκησης και επιστήμονες, ερευνητικά έγγραφα και διεθνείς εκθέσεις Τύπου, οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων έχτισαν το επιχείρημά τους σε ένα χρονοδιάγραμμα που ισχυρίζεται ότι o ιός διέφυγε από το Iνστιτούτο Iολογίας της Wuhan «κάποια στιγμή πριν από τις 12 Σεπτεμβρίου 2019».

Εκείνη την ημέρα, το Πανεπιστήμιο της Wuhan που βρίσκεται, λιγότερο από ένα μίλι από την έδρα του WIV, εξέδωσε μια ειδοποίηση για εργαστηριακούς ελέγχους. Αργότερα, η ιογενής βάση δεδομένων του Ινστιτούτου της Wuhan εξαφανίστηκε από το διαδίκτυο. Αργότερα εκείνο το βράδυ, το ινστιτούτο δημοσίευσε μια ανακοίνωση με την οποία ζητούσε προσφορές για “υπηρεσίες ασφαλείας” στο εργαστήριο “που περιλάμβαναν θυρωρούς, φύλακες, παρακολούθηση βίντεο, περιπολίες ασφαλείας και άτομα που χειρίζονταν την “εγγραφή και υποδοχή ξένου προσωπικού”.

Επικαλούμενη μαρτυρία «πρώην ανώτερου Αμερικανού αξιωματούχου», η έκθεση ισχυρίζεται ότι ο Ταγματάρχης Chen Wei, ειδικός στη βιολογία και την άμυνα των χημικών όπλων, ανέλαβε τον έλεγχο του εργαστηρίου βιοασφάλειας (επιπέδου 4) του Ινστιτούτου Wuhan στα τέλη του 2019. Αυτός ο χρόνος αποδεικνύει ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα «ανησυχούσε για τη δραστηριότητα που συμβαίνει εκεί καθώς τα νέα του ιού εξαπλώνονταν», σύμφωνα με την έκθεση. “Αν ανέλαβε τον έλεγχο το 2019, αυτό θα σήμαινε ότι ο κεντρικός αντισυμβαλλόμενος γνώριζε για τον ιό νωρίτερα και ότι το ξέσπασμα ξεκίνησε νωρίτερα”.

Δορυφορικές εικόνες της Wuhan τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2019 έδειξαν σημαντική αύξηση των επισκέψεων στο νοσοκομείο και των αναζητήσεων στο διαδίκτυο για συμπτώματα COVID-19.

Η έκθεση ισχυρίζεται επίσης ότι η χαρτογράφηση δεδομένων αποκαλύπτει ότι οι ερευνητές στο εργαστήριο της Wuhan χρησιμοποιούσαν τα λεωφορεία και το Μετρό της πόλης για τις καθημερινές μετακινήσεις τους στη δουλειά, εξαπλώνοντας τον ιό σε όλη την πόλη.

Η επιτροπή χρησιμοποίησε επίσης μια συνέντευξη στο Bloomberg με τη Δρ Danielle Anderson-photo, Αυστραλή ιολόγο, για να καθορίσει μερικά από τα πρότυπα μετακίνησης του εργαστηρίου. H Anderson είναι ο μόνος ξένος επιστήμονας που έχει αναλάβει έρευνα στο εργαστήριο BSL-4 του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan, σύμφωνα με το Bloomberg. H ίδια σύμφωνα με το δημοσίευμα υποστήριξε ότι η είσοδος και η έξοδος από την εγκατάσταση ήταν προσεκτικά οριοθετημένη και περιελάμβανε απαιτήσεις για χρονοβόρες χημικές απολυμάνσεις και προσωπικά ντους.

Εκείνη την εποχή, οι Ρεπουμπλικάνοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός εξαπλωνόταν σε όλο το κέντρο της Wuhan, λίγο πριν τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες-World Military Games, οι οποίοι «έγιναν διεθνής φορέας, εξαπλώνοντας τον ιό σε πολλές ηπείρους σε όλο τον κόσμο».

The U.S. Armed Forces Sports team marches during opening ceremonies for the 2019 CISM Military World Games in Wuhan, China Oct. 18, 2019. Teams from more than 100 countries will compete in dozens of sporting events through Oct. 28. (Dept. of Defense/EJ Hersom)

Τον Οκτώβριο του 2019, η Wuhan (για την ακρίβεια από τις 18 Οκρωβρίου 2019 που έγινε η τελετή έναρξης έως τις 27 Οκτωβρίου 2019) φιλοξένησε τους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες του 2019, οι οποίοι προσέλκυσαν πάνω από 10 χιλιάδες στρατιωτικούς αθλητές από ολόκληρο το κόσμο (ανάμεσά τους και 42 Έλληνες) σε μία διοργάνωση που θυμίζει mini Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου παρουσιάζουν δηλώσεις αθλητών που ισχυρίζονται ότι οι εκδηλώσεις διεξήχθησαν χωρίς θεατές και ότι η Wuhan ήταν μια «πόλη -φάντασμα».

Αθλητές από διάφορες χώρες παραπονέθηκαν για συμπτώματα που μοιάζουν με COVID και τέσσερις χώρες που έστειλαν αθλητές επιβεβαίωσαν την παρουσία του COVID-19 τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019, πριν από τη δημοσίευση της επιδημίας, σύμφωνα με την έκθεση.

EVENT 201

18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019. Την ίδια μέρα που στη Wuhan ξεκινάνε οι Παγκόσμιοι Αγώνες των Στρατιωτικών στη Νέα Υόρκη γίνεται μία προσομοίωση πανδημίας με τίτλο EVENT 201.

Σ΄αυτό το σημείο υπάρχει μία ενδιαφέρουσα σύμπτωση. Την ημέρα που στη Wuhan γινόταν η Τελετή Έναρξης των Παγκόσμιων Στρατιωτικών Αγώνων, δηλαδή στις 18 Οκτωβρίου 2019, στη Νέα Υόρκη το World Economic Forum, το Iδρυμα Gates, και το Johns Hopkins Center for Health Security διοργάνωσαν το περίφημο EVENT 201.

Tι ήταν το EVENT 201; Μια προσομοίωση Πανδημίας (!) που έκανε λόγο για 65.000.000 νεκρούς. Οι διοργανωτές του EVENT 201 ανέβασαν εδώ τα VIDEO της εκδήλωσης τα οποία περιγράφουν τις φάσεις της πανδημίας.

Μετά την αποκάλυψη της έρευνας των Ρεπουμπλικάνων που θέλει τον ιό να διαχέεται στην Wuhan τον Σεπτέμβριο του 2019 και τους Στρατιωτικούς Αγώνες της Wuhan που κάνουν Τελετή Έναρξης στις 18 Οκτωβρίου του 2019 και διαρκούν έως τις 27 Σεπτεμβίου του 2019 με αθλητές να παραπονούνται για συμπτώματα COVID-19 η ημερομηνία διεξαγωγής του EVENT 201 εάν δεν πρόκειται για μία αλλόκοτη σύμπτωση είναι σίγουρα ένα τρολάρισμα της Ιστορίας. Απ΄όλες τις απόψεις ενδιαφέρον.

Καθώς η πανδημία θα συμπέσει με την προσομοίωση οι διοργανωτές του Event θα κάνουν την εξής τοποθέτηση>

Statement about nCoV and our pandemic exercise

In October 2019, the Johns Hopkins Center for Health Security hosted a pandemic tabletop exercise called Event 201 with partners, the World Economic Forum and the Bill & Melinda Gates Foundation. Recently, the Center for Health Security has received questions about whether that pandemic exercise predicted the current novel coronavirus outbreak in China. To be clear, the Center for Health Security and partners did not make a prediction during our tabletop exercise. For the scenario, we modeled a fictional coronavirus pandemic, but we explicitly stated that it was not a prediction. Instead, the exercise served to highlight preparedness and response challenges that would likely arise in a very severe pandemic. We are not now predicting that the nCoV-2019 outbreak will kill 65 million people. Although our tabletop exercise included a mock novel coronavirus, the inputs we used for modeling the potential impact of that fictional virus are not similar to nCoV-2019.

Με το ξέσπασμα της πραγματικής πανδημίας το Johns Hopkins ανέλαβε να μας ενημερώνει τακτικά για τις εξελίξεις και τα στατιστικά της πραγματικής πανδημίας, το World Economic Forum παρότι δεν είναι Οργανισμός Υγείας αλλά οικονομικό forum μας ενημερώνει για τις προσεχείς μεταλλάξεις από τον ιστότοτοπό του π.χ. μετάλλαξη Lamda, και ο γνωστός Bill Gates εμφανίζεται να επικοινωνεί πολύ τακτικά με τον Fauci όπως θα αποδειχθεί από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του τελευταίου. Οπως σημείωσε ο Tucker Carlson του Foxnews ο Gates δεν είναι γιατρός. Ποιος ο λόγος της τακτικής επικοινωνίας εν μέσω πανδημίας με τον Fauci;

Το προσωπικό της επιτροπής των Ρεπουμπλικανών τώρα βασίζει επίσης στο επιχείρημά του για την εργαστηριακή προέλευση του ιού επικαλούμενο συνέντευξη σε ιταλικό ΜΜΕ του Αμερικανού Δρ Ralph Baric, ο οποίος μελετά τους κορωνοϊούς στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και ο οποίος συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan. Ο Baric σ΄εκείνη τη συνέντευξη ισχυρίστηκε ότι οι επιστήμονες μπορούν να κατασκευάσουν έναν ιό “χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος. Ο Δρ Baric είπε το MIT Technology Review ότι “Δεν δημιουργήσαμε ποτέ supervirus.”

Το Ρεπουμπλικανικό προσωπικό παραθέτει επίσης μια διατριβή του 2017 από έναν διδάκτορα που εργάστηκε στο WIV και ο οποίος απεκάλυψε ότι οι κοροναϊοί θα μπορούσαν να χειριστούν χωρίς να αφήσουν ίχνη. Είπαν επίσης ότι πήραν συνέντευξη από «επιστήμονες και νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ», οι οποίοι αμφισβήτησαν εάν ο ιός αναπτύχθηκε φυσικά λόγω της εξαιρετικά μολυσματικής φύσης του, της έλλειψης ενδιάμεσου ξενιστή και της υψηλής αποτελεσματικότητας σύνδεσής του με τον ανθρώπινο υποδοχέα ACE2.

Ορισμένοι επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι συχνά χρειάζονται χρόνια για να προσδιοριστεί η προέλευση του φυσικού ιού. Αναφέρουν για παράδειγμα το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS) το οποίο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2003. Την ίδια χρονιά οι ερευνητές ανακάλυψαν τον ενδιάμεσο ξενιστή αν και χρειάστηκε να φθάσουμε μέχρι το 2017 για να εντοπιστεί η προέλευσή του στις νυχτερίδες.

Καθώς οι εκκλήσεις για τουλάχιστον διερεύνηση της θεωρίας της διαρροής εργαστηρίου έχουν αποκτήσει διεθνή αναγνώριση, η κινεζική κυβερνητική προπαγάνδα έχει γίνει πολύ πιο επιθετική για να τη διαλύσει.

Στις 27 Φεβρουαρίου 2020, η Health Times, δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον Yu Chuanhua, τον Αντιπρόεδρο της Στατιστικής και της Κοινωνίας Πληροφοριών του Hubei, ο οποίος συνέταξε μια βάση δεδομένων με επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19. Ανέφερε έναν ασθενή που αρρώστησε στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 και ότι “Υπήρξαν δύο περιπτώσεις-κρούσματα τον Νοέμβριο των οποίων ο χρόνος έναρξης ήταν 14 Νοεμβρίου και 21 Νοεμβρίου 2019″.

“Πριν από τη δημοσίευση της συνέντευξης στις 27 Φεβρουαρίου, ο Yu τηλεφώνησε στον δημοσιογράφο και προσπάθησε να ανακαλέσει τις πληροφορίες σχετικά με τους δύο άρρωστους ασθενείς του Νοεμβρίου 2019. Είναι πιθανό ότι αυτό έγινε για να συμμορφωθεί με την εντολή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας που εκδόθηκε δύο ημέρες πριν, «σύμφωνα με την έκθεση του Κογκρέσου.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ιανουαρίου 2021, η Δρ Shi Zheng-li, (η γνωστή ως Βat Woman) ανώτερος επιστήμονας στο Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan, ρωτήθηκε για την εξαφάνιση της δημόσιας βάσης δεδομένων του εργαστηρίου από το Διαδίκτυο. H Shi, σύμφωνα με την έκθεση, είχε «δώσει πολλές αντικρουόμενες απαντήσεις» για το λόγο κατάργησης της βάσης δεδομένων και απάντησε: «Δεν θα απαντήσω σε καμία από τις ερωτήσεις σας εάν η περιέργειά σας βασίζεται στη συνωμοσία του «φτιαγμένου από τον άνθρωπο ή της διαρροή από εργαστήριο του SARS-CoV-2 ή κάποιες μη λογικές ερωτήσεις με βάση την υποψία σας. ”

«Χωρίς εμπιστοσύνη, χωρίς συνομιλία», είπε.

“No trust, no conversation,”

 

ΑΘΛΗΤΕΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ COVID-19 ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ THΣ WUHAN

Ο νέος κορωνοϊός ενδέχεται να κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη χώρα και η οποία δημιουργεί εκ νέου αμφιβολίες για την πραγματική προέλευση της Covid-19. Οι ακαδημαϊκοί στο Istituto Nazionale Tumori εξέτασαν αρχικά δείγματα αίματος από 959 ασθενείς για να ελέγξουν για καρκίνο του πνεύμονα. Επανεξέτασαν τα ίδια δείγματα πέρυσι για να αναζητήσουν ίχνη του ιού και διαπίστωσαν ότι 111 περιείχαν Covid αντισώματα-αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Financial Times με την αποκάλυψη ότι είχαν εντοπισθεί κρούσματα COVID-19 στην Ιταλία ήδη από τον Oκτώβριο του 2019 άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας και οδήγησαν την έρευνα στον μήνα κλειδί. Ίσως φωτογράφισαν με ακρίβεια και την ημερομηνία έναρξης του ξεσπάσματος του κοροναιού> 18 Oκτωβρίου 2019. Πόλη Wuhan της Κίνας.

Εδώ όπου περισσότεροι από 10.000 αθλητές και συνοδοί από 109 χώρες έλαβαν μέρος στους 7th CISM Military World Games.

Ανάμεσά τους και 46 αθλητές και συνοδοί από την Ελλάδα.

Σ΄αυτή τη περίπτωση που πλέον είναι και η πλέον πιθανή η Δύση δεν χρειάζεται τη βοήθεια της Κίνας για να εντοπίσει τη προέλευση του ιού. Την έχει μέσα στα σπίτια της. Το μυστήριο είναι γιατί αρνείται να στρέψει το βλέμμα της στους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες και επέστρεψαν στις πατρίδες τους με Covid-19.

Aνάμεσά τους τουλάχιστο 60 Καναδοί Αθλητές.

Το ρεπορτάζ της Diane Francis στη FINANCIAL POST είναι συγκλονιστικά αποκαλυπτικό.

Γερουσιαστές στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν έρευνα σχετικά με το αν οι Παγκόσμιοι Αγώνες του Οκτωβρίου 2019 στη Wuhan ήταν οι super-spreader της Covid-19 και αν οι αξιωματούχοι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά, δεδομένου ότι η πόλη φαινόταν ασυνήθιστα άδεια και περιγράφεται από ορισμένους συμμετέχοντες ως «πόλη-φάντασμα».
Το Κοινοβούλιο του Καναδά πρέπει να κάνει το ίδιο, σύμφωνα με ορισμένα μέλη των Καναδικών Ένοπλων Δυνάμεων (CAF) που συμμετείχαν στους Αγώνες και επέστρεψαν με συμπτώματα τύπου COVID, τα οποία φαινόταν να αγνοούν φαινόμενοι στρατιωτικοί.

Ο Καναδάς έστειλε περίπου 180 στρατιωτικούς αθλητές και προσωπικό υποστήριξης στους Αγώνες.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο, αλλά η Κίνα δεν αποκάλυψε τον ιό στον κόσμο μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.


Δύο καναδικές στρατιωτικές πηγές, οι οποίοι ζήτησαν την ανωνυμία τους επειδή υπηρετούν επί του παρόντος στις καναδικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσαν ότι η στρατιωτική γραφειοκρατία αγνόησε τα συμπτώματά τους και επίσης αποκάλυψαν ότι η Κίνα κάλυπτε ένα ξέσπασμα μήνες πριν παραδεχτεί την ύπαρξη COVID.

«Ήταν μια πόλη 15 εκατομμυρίων ανθρώπων που ήταν κλειδωμένη», είπε μια πηγή που συμμετείχε στους αγώνες. «Ήταν περίεργο, αλλά μας είπαν ότι αυτό ήταν για να διευκολύνουμε τους συμμετέχοντες στους αγώνες.»

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «ήμουν πολύ άρρωστος 12 μέρες μετά την άφιξή μας, με πυρετό, ρίγη, έμετο, αϋπνία.… Στην πτήση της επιστροφής (στα τέλη Οκτωβρίου), 60 Καναδοί αθλητές τέθηκαν σε απομόνωση στο πίσω μέρος του αεροπλάνου στη διάρκεια της 12ωρης πτήσης. Ήμασταν άρρωστοι με συμπτώματα που κυμαίνονται από βήχα έως διάρροια και ανάμεσα σ΄αυτά”

Οι Καναδικές Δυνάμεις έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν εάν πήραν COVID στους Στρατιωτικούς Παγκόσμιους Αγώνες του 2019 στο Wuhan

Μετά την επιστροφή του στον Καναδά, η πηγή είπε ότι τα μέλη της οικογένειας αρρώστησαν και τα συμπτώματά του επιδεινώθηκαν, όπως κόπωση, ρινορραγίες, πυρετός και πόνος όταν ανέπνεε. Πήγε σε στρατιωτικό γιατρό. «Έχω εξεταστεί για διάφορα ζητήματα, αλλά ποτέ για κάτι αναπνευστικό», είπε. «Μερικές εβδομάδες αργότερα, προσφέρθηκα να κάνω μια δοκιμή αντισωμάτων, αλλά αγνοήθηκα!».

Πολλοί Αμερικανοί στρατιωτικί αθλητές που συμμετείχαν αρρώστησαν επίσης με συμπτώματα τύπου COVID. Σύμφωνα με την Washington Post, οι στρατιωτικοί ηγέτες των ΗΠΑ είτε εξαφάνισαν την ιδέα από πρώτο χέρι, ή την αγνόησαν!

«Δεδομένων των αναπάντητων ερωτήσεων σχετικά με την προέλευση της πανδημίας, οι πληροφορίες που αφορούν την υγεία των μελών των υπηρεσιών που συμμετείχαν στους Αγώνες του 2019 θα μπορούσαν να παράσχουν βασικά στοιχεία για να κατανοήσουν πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά το COVID-19», δήλωσε ο εκπρόσωπος Mike Gallagher στην έρευνά μας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά!

Μια δεύτερη καναδική στρατιωτική πηγή που μίλησε στην National Post είπε: «Το ένα τέταρτο από εμάς αρρώστησε, εκεί και όταν επιστρέψαμε. Μερικοί ήταν ξαπλωμένοι για εβδομάδες. Αυτό μας έκανε πιθανούς φορείς για τον ιό. Ο στρατός δεν έκανε τίποτα. Ήμουν άρρωστος και άλλοι, επίσης, με συμπτώματα Wuhan. … Τελικά μου δόθηκε ένα τεστ επιχρίσματος, το οποίο μετρά μόνο την πρόσφατη έκθεση και μου είπε να προχωρήσω και να το αγνοήσω…”

Στη συνέχεια, στις 22 Ιανουαρίου 2020, οι Καναδοί που συμμετείχαν στους Αγώνες Wuhan έλαβαν μια επιστολή από τον Γενικό Χειρουργό που έλεγε ότι «δεν γνώριζε κανένα» COVID-19 μεταξύ των συμμετεχόντων και ότι, «ο ατομικός σας κίνδυνος να εκτεθείτε σε 2019-nCoV κατά τη διάρκεια προσωρινής υπηρεσίας στην πόλη Wuhan ήταν αμελητέος. ”

«Πώς το ήξεραν;» αναρωτιέται ο αξιωματικός των Καναδών Δυνάμεων. «Θα πίστευα ότι η intelligence ή η medical intelligence community θα το είχε εξετάσει και θα το είχε παρακολουθήσει αυτό, αλλά αυτό δεν συνέβη. Οι αθλητές επέστρεφαν άρρωστοι στις χώρες τους, με συνεχή συμπτώματα. Στην Ευρώπη, οι αθλητές δοκιμάστηκαν και οι Γάλλοι, Ιταλοί και έξι Ισπανοί επέστρεψαν και αναγνωρίστηκαν ότι είχαν τον ιό το διάστημα 2019-20″

Το Ταχυδρομείο επικοινώνησε με το γραφείο του Γενικού Χειρουργού (Surgeon General) και η Julia Scott σύμβουλος επικοινωνίας στο Canadian Forces Health Services Public Affairs Department απάντησε με email, λέγοντας: «Δεν γνωρίζουμε κανένα μέλος της CAF ή πολίτες να έχουν αρρωστήσει στους Αγώνες ή μετά την επιστροφή τους . Δεν έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις COVID-19 σε αυτήν την ομάδα.

«Καθώς η διαμονή τους στη Wuhan ήταν πολύ πριν από την κήρυξη της πανδημίας COVID-19 και πριν κανείς γνώριζε τον ιό, τα μέλη δεν δοκιμάστηκαν κατά την επιστροφή τους. Οι δοκιμές για τη COVID-19 δεν ήταν διαθέσιμες στον Καναδά πριν από τον Ιανουάριο του 2020.…Μόλις συνειδητοποιήσαμε τους πιθανούς κινδύνους, η CAF και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έλαβαν άμεσα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή οποιασδήποτε ασθένειας ή πρόσθετης έκθεσης στα μέλη της CAF που σχετίζονται με το νέο κοροναϊκό».

(Οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργείων και υπηρεσιών ανά το κόσμο είναι αποκαλυπτικές για την κοινή γραμμή συγκάλυψης!)

Μία από τις πηγές περιέγραψε την επιστολή του Γενικού Χειρουργού ως «χαστούκι στο πρόσωπο» και είπε ότι έκτοτε «δεν υπήρξε ουδεμία επικοινωνία με κανέναν από εμάς». Πρόσθεσε ότι τώρα είναι πολύ αργά για μια δοκιμή αντισωμάτων για να προσδιοριστεί αν είχαν COVID ή όχι εκείνη τη στιγμή, επειδή τώρα έχουν εμβολιαστεί πλήρως. «Νομίζω ότι αξίζει μια έρευνα», πρόσθεσε.

Μιλώντας στη Mail , η Γερμανίδα παίκτρια του βόλεϊ, Jacqueline Brock, ισχυρίστηκε ότι κόλλησε το COVID-19 στη διάρκεια των αγώνων σύμφωνα με το ρεπορτάζ του insidethegames

Είπε: «Μετά από λίγες μέρες, μερικοί αθλητές από την ομάδα μου αρρώστησαν, αρρώστησα κι εγώ τις τελευταίες δύο ημέρες.

“Ποτέ δεν ένιωσα τόσο άρρωστη στο παρελθόν. Ηταν μια πολύ οδυνηρή εμπειρία, νομίζω ότι ήταν COVID-19.”

Η Γαλλίδα πενταθλητής Elodie Clouvel ισχυρίστηκε ότι αυτή και ο σύντροφός της Valentin Belaud κόλλησαν τον ιό στους αγώνες.

Ο Ιταλός ξιφομάχος Matteo Tagliarol είπε επίσης ότι όλοι στο διαμέρισμά του στην πόλη αρρώστησαν με συμπτώματα “που έμοιαζαν με αυτά του COVID-19”.

Ο τριαθλητής του Λουξεμβούργου Oliver Gorges είπε ότι αρρώστησε με γρίπη με συμπτώματα Covid-19 ενώ αναφερόμενος στην εικόνα της πόλης εκείνη το διάστημα (18-27 Οκτωβρίου 2019) είπε ότι η Wuhan έμοιαζε με πόλη φάντασμα.

H Σουηδέζα πενταθλήτρια Melina Westerberg είπε ότι πολλοί συμπατριώτες της ήταν άρρωστοι στους Αγώνες.

Το insidethegames έχει επικοινωνήσει με τους διοργανωτές των εκδηλώσεων το Διεθνές Στρατιωτικό Αθλητικό Συμβούλιο για απάντηση.

 

Βρισκόμαστε μόλις στον Ιανουάριο του 2020. Η παγκόσμια κοινότητα δεν μπορούσε να φαντασθεί τι θα ακολουθούσε. Ο ΠΟΥ για λόγους που θα εηγηθούν ενώπιον πιο αρμοδίων κήρυξε την COVID-19 ως πανδημία μόλις τον Μάρτιο του 2020. Κι όμως τον Ιανουάριο του 2020 πέντε Έλληνες καθηγητές θα σπεύσουν από μόνοι τους και αυτοβούλως να συντάξουν μελέτη υπέρ της φυσικής και όχι εργαστηριακής προέλευσης του ιού.

Ιδού τα ονόματα>

Πρόκειται για τους

 • Paraskevis D
 • Kostaki EG
 • Magiorkinis G
 • Panayiotakopoulos G
 • Tsiodras S

Ναι σωστά διαβάζετε, ανάμεσα στα ονόματα κι εκείνα των διάσημων πλέον Τσιόδρα και Μαγιορκίνη.

Στη μελέτη τους οι Έλληνες καθηγητές ενέπλεξαν μάλιστα και το ΕΚΠΑ (Δημόπουλος) το οποίο εμφανίζεται να συνηγορεί υπέρ της φυσικής προελεύσεως του ιού.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το όνομα του Γερμανού Τσιόδρα, Christian Drosten, ο οποίος έσπευσε επίσης πολύ νωρίς, τον Φεβρουάριο του 2020 να συγκαλύψει κάθε υπόνοια Εργαστηριακής Προέλευσης του ιού.

Τι συνέβη λοιπόν λίγες μέρες πριν ενώπιον των βρετανών βουλευτών της UK Parliament’s Science and Technology Select Committee [Επιτροπή  Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου].

Εδώ εμφανίστηκε ο Εκδότης ενός από τα πιο διάσημα ιατρικά περιοδικά του κόσμου, του The Lancet , ο Δρ. Richard Horton, ο οποίος  παραδέχτηκε ότι γνώριζε για τις συγκρούσεις συμφερόντων ενός αμφιλεγόμενου ερευνητή (Peter Daszak) όταν δημοσίευσε μια επιστολή που κατήγγειλε τη θεωρία διαρροής του εργαστηρίου και αποκαλούσε θεωρητικό συνωμοσίας όποιον την αμφισβήτησε.

«Μας πήρε πάνω από ένα χρόνο για να τον πείσουμε (Eννοεί τον Peter Daszakο οποίος στο μεταξύ είναι και επιθεωρητής του “αξιόπιστου” Παγκόσμιου Ορανισμού Υγείας.

O κ. Δημόπουλος (ΕΚΠΑ) εμφανίζεται στη μελέτη Τσιόδρα να συνηγορεί υπέρ της φυσικής προελεύσεως του ιού της Covid-19, μόλις τον Ιανουάριο του 2020 και πριν καλά-καλά ο (διάτρητος ΠΟΥ) χαρακτηρίσει την ασθένεια πανδημία

 

Ο ΠΟΥ είναι τόσο αξιόπιστος ώστε ένα χρόνο μετά έστειλε τον Peter Daszak στη Wuhan ως επικεφαλής επιθεωρητή ομάδας καθηγητών για να ελ να δηλώσει πλήρως το ανταγωνιστικό του ενδιαφέρον, κάτι που τελικά κάναμε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους», παραδέχτηκε ο εκδότης του Lancet, Δρ. Richard Horton κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής Επιλογής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφερόμενος στον Peter Daszak της Ecohealth Alliance που χρηματοδοτείται από το NIH.

Ο Richard Horton (στη φωτογραφία), ο εκδότης του Τhe Lancet, παραδέχτηκε ότι γνώριζε για τον κύριο συγγραφέα πίσω από μια επιστολή που κατήγγειλε τη θεωρία διαρροής του εργαστηρίου Covid για τις κινεζικές σχέσεις του Peter Daszak περισσότερο από ένα χρόνο πριν το περιοδικό δημοσιεύσει μια τροπολογία (μέσω της Daily Mail)

Το The Lancet χρειάστηκε 16 μήνες για τη δημοσίευση και την επίσημη δήλωση σύγκρουσης συμφερόντων που αναγνώριζε τους δεσμούς του Daszak με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γουχάν.

«Συμφωνώ 100%, η πληροφορία που δημοσιεύσαμε ως προσθήκη τον Ιούνιο θα έπρεπε οπωσδήποτε να περιληφθεί στην επιστολή του Φεβρουαρίου», είπε στους βουλευτές. «Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, δυστυχώς, οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ανταγωνιστικά συμφέροντα, και φυσικά υπήρχαν πράγματι ανταγωνιστικά συμφέροντα που ήταν σημαντικά, ιδιαίτερα σε σχέση με τον Peter Daszak».

Ο συντηρητικός βουλευτής Aaron Bell-photo, είπε στον Ηorton ότι είχε κάνει «πολύ λίγα, πολύ αργά» και αναρωτήθηκε εάν η αρχική επιστολή του Τhe Lancet υπήρξε το επιστημονικό ρόπαλο για το το κλείσιμο της επιστημονικής συζήτησης γύρω από τη προέλευση του ιού.

Ο Daszak-photos, ο οποίος χειραγωγούσε γενετικά τους κορονοϊούς νυχτερίδων σε ένα εργαστήριο της Wuhan ώστε να είναι περισσότερο μεταδοτικοί  στον άνθρωπο, οργάνωσε την επιστολή «φυσικής προέλευσης» τον Φεβρουάριο του 2020, την οποία υπέγραψαν άλλοι 26 κορυφαίοι ερευνητές που καταδίκασαν «θεωρίες συνωμοσίας» σχετικά με την προέλευση του Covid. -19.

Ανάμεσα στις παραπομπές της επιστολής Daszak ήταν (στη θέση 6) και η μελέτη των Ελλήνων καθηγητών με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ήταν το ίδιο το Lancet σε σύγκρουση;

Το Lancet ίδρυσε ένα γραφείο στο Πεκίνο, εκτός από τα γραφεία του στη Νέα Υόρκη και τα κεντρικά γραφεία του στο Λονδίνο, το 2010.

Το 2015, ο Δρ Horton ταξίδεψε στο Πεκίνο για να λάβει το Βραβείο Φιλίας από την Κίνα – την υψηλότερη διάκριση που απονέμεται σε «ξένους εμπειρογνώμονες που έχουν κάνει εξαιρετική συμβολή στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας».

Υποστήριξε ότι η Κίνα αντιμετώπισε ένα «παιχνίδι ευθυνών» σχετικά με την προέλευση της πανδημίας, παρόλο που παραδέχτηκε ότι είχε αρνηθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες που απαιτούνται για τη διερεύνηση της αιτίας της επιδημίας.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν νωρίτερα φέτος αποκάλυψαν ότι ήταν ο Δρ Daszak που συνέταξε την επιστολή Lancet απέρριπτε τις μη φυσικές αιτίες της πανδημίας, όπως μια διαρροή εργαστηρίου, ως θεωρίες συνωμοσίας-Daily Mail

Ο Daszak, εν τω μεταξύ, έχει κατηγορηθεί για μια εκστρατεία «εκφοβισμού» στα παρασκήνια για να διασφαλίσει ότι η ευθύνη για τον Covid θα απομακρυνθεί από τους συνεργάτες του στο κινεζικό εργαστήριο.

«Η επιστολή του Lancet ήταν επιστημονική προπαγάνδα και μια μορφή τραμπουκισμού και εκφοβισμού», είπε ο Jamie Metzl-photo, ο οποίος συμμετέχει στη συμβουλευτική επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την επεξεργασία του ανθρώπινου γονιδιώματος και είναι πρώην υπάλληλος της κυβέρνησης του Bill Clinton.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η επιστήμονας του Χάρβαρντ Δρ. Alina Chan-photo, είπε ότι η διαρροή στο εργαστήριο της Wuhan είναι πλέον η πιο πιθανή προέλευση της πανδημίας του Covid-19 επειδή η Κίνα προσπάθησε να την καλύψει και επειδή οι ειδικοί δεν έχουν βρει ακόμα μια φυσική δεξαμενή παρά τις εκτεταμένες έρευνες. Τόνισε επίσης αρκετές συμπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα του Covid, προσθέτοντας ότι η εκστρατεία καταστολής πληροφοριών που χρηματοδοτήθηκε από το κράτος στα αρχικά στάδια της πανδημίας ενίσχυσε τις υποψίες.

«Πιστεύω ότι η προέλευση του εργαστηρίου είναι πιο πιθανή παρά όχι», είπε η Chan, προσθέτοντας: «Αυτή τη στιγμή δεν είναι ασφαλές να εμφανιστούν άτομα που γνωρίζουν την προέλευση της πανδημίας».

“Αλλά ζούμε σε μια εποχή όπου αποθηκεύονται τόσες πολλές πληροφορίες που τελικά θα βγουν-τα στόματα θα ανοίξουν. Έχουμε ακούσει από πολλούς κορυφαίους ιολόγους ότι μια γενετικά τροποποιημένη προέλευση είναι λογική και περιλαμβάνει ιολόγους που έκαναν τροποποιήσεις στον πρώτο ιό Sars.”

Ωστόσο, παρά όλες τις ενδείξεις ότι ο Daszak δεν ενεργούσε με καλή πίστη, η National Pulse σημειώνει ότι διορίστηκε από την πολιτεία της Νέας Υόρκης για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας (!!!)

Πρόσφατα ο Κινέζος ηγέτης μιλώντας για την αμερικανική δημοκρατία την χαρακτήρισε “όπλο μαζικής καταστροφής” φωτογραφίζοντας κάθε άλλο από εργαστηριακό ατύχημα την ρήψη του ιού εναντίον της ανθρωπότητας στο έδαφος της Κίνας-αλλά όχι από τους Κινέζους!

> Ακολουθεί η Επιστολή συγκάλυψης της Εργαστηριακής προέλευσης του ιού στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet

Statement in support of the scientists, public health professionals, and medical professionals of China combatting COVID-19

Published:February 19, 2020DOI:https://doi.org/10.1016/S0140-6736(20)30418-9
We are public health scientists who have closely followed the emergence of 2019 novel coronavirus disease (COVID-19) and are deeply concerned about its impact on global health and wellbeing. We have watched as the scientists, public health professionals, and medical professionals of China, in particular, have worked diligently and effectively to rapidly identify the pathogen behind this outbreak, put in place significant measures to reduce its impact, and share their results transparently with the global health community. This effort has been remarkable.

We sign this statement in solidarity with all scientists and health professionals in China who continue to save lives and protect global health during the challenge of the COVID-19 outbreak. We are all in this together, with our Chinese counterparts in the forefront, against this new viral threat.

This is further supported by a letter from the presidents of the US National Academies of Science, Engineering, and Medicine

and by the scientific communities they represent. Conspiracy theories do nothing but create fear, rumours, and prejudice that jeopardise our global collaboration in the fight against this virus. We support the call from the Director-General of WHO to promote scientific evidence and unity over misinformation and conjecture.

We want you, the science and health professionals of China, to know that we stand with you in your fight against this virus.
We invite others to join us in supporting the scientists, public health professionals, and medical professionals of Wuhan and across China. Stand with our colleagues on the frontline!
We speak in one voice. To add your support for this statement, sign our letter online. LM is editor of ProMED-mail. We declare no competing interests.

Supplementary Material

References

 1. 1.
  • Gorbalenya AE
  • Baker SC
  • Baric RS
  • et al.
  Severe acute respiratory syndrome-related coronavirus: the species and its viruses—a statement of the Coronavirus Study Group.

  bioRxiv. 2020; (published online Feb 11. DOI: 2020.02.07.937862 (preprint).)

 2. 2.
  • Zhou P
  • Yang X-L
  • Wang X-G
  • et al.
  A pneumonia outbreak associated with a new coronavirus of probable bat origin.

  Nature. 2020; (published online Feb 3.)

 3. 3.
  • Lu R
  • Zhao X
  • Li J
  • et al.
  Genomic characterisation and epidemiology of 2019 novel coronavirus: implications for virus origins and receptor binding.

  Lancet. 2020; (published online Jan 30.)

 4. 4.
  • Zhu N
  • Zhang D
  • Wang W
  • et al.
  A novel coronavirus from patients with pneumonia in China, 2019.

  NEJM. 2020; (published online Jan 24.)

 5. 5.
  • Ren L
  • Wang Y-M
  • Wu Z-Q
  • et al.
  Identification of a novel coronavirus causing severe pneumonia in humans: a descriptive study.

  Chin Med J. 2020; (published online Feb 11.)

 6. 6.
  • Paraskevis D
  • Kostaki EG
  • Magiorkinis G
  • Panayiotakopoulos G
  • Tsiodras S
  Full-genome evolutionary analysis of the novel corona virus (2019-nCoV) rejects the hypothesis of emergence as a result of a recent recombination event.

   

  Infect Genet Evol. 2020; (published online Jan 29.)

 7. 7.
  • Benvenuto D
  • Giovanetti M
  • Ciccozzi A
  • Spoto S
  • Angeletti S
  • Ciccozzi M
  The 2019-new coronavirus epidemic: evidence for virus evolution.

  J Med Virol. 2020; (published online Jan 29.)

 8. 8.
  • Wan Y
  • Shang J
  • Graham R
  • Baric RS
  • Li F
  Receptor recognition by novel coronavirus from Wuhan: an analysis based on decade-long structural studies of SARS.

  J Virol. 2020; (published online Jan 29.)

 9. 9.
  • US Center for Disease Control and Prevention
  Coronavirus disease 2019 (COVID-19) situation summary.

  https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nCoV/summary.html

  Date: Feb 16, 2020
  Date accessed: February 8, 2020
 10. 10.
  • Andersen KG
  • Rambaut A
  • Lipkin WI
  • Holmes EC
  • Garry RF
  The proximal origin of SARS-CoV-2.

  http://virological.org/t/the-proximal-origin-of-sars-cov-2/398

  Date: Feb 16, 2020
  Date accessed: February 17, 2020
 11. 11.
  • Bengis R
  • Leighton F
  • Fischer J
  • Artois M
  • Morner T
  • Tate C
  The role of wildlife in emerging and re-emerging zoonoses.

  Rev Sci Tech. 2004; 23: 497-512

 12. 12.
  • Woolhouse ME
  • Gowtage-Sequeria S
  Host range and emerging and reemerging pathogens.

  Emerg Infect Dis. 2005; 11: 1842-1847

 13. 13.
  • NASEM
  The National Academies of Science Engineering and Medicine of the USA. NAS, NAE, and NAM presidents’ letter to the White House Office of Science and Technology Policy.
 14. 14.
  • WHO
  Director-General’s remarks at the media briefing on 2019 novel coronavirus on 8 February 2020.

Related Hub

COVID-19 Resource Centre
Access the latest 2019 novel coronavirus disease (COVID-19) content from across The Lancet journals as it is published.

Eνας Εργαστηριακός ιός ως Τιμωρός εναντίον της ανθρωπότητας;

«Ο κριτικός τρόπος σκέψης βρίσκεται στον πυρήνα της οικοδόμησης και της διατήρησης μιας ανοιχτής κοινωνίας. Όλοι οι κοινωνικοί μας θεσμοί είναι ατελείς και πρέπει να επιμείνουν στη βελτίωση της. Αυτό είναι το ιδανικό μιας ανοιχτής κοινωνίας. Από την εμπειρία της ζωής υπό τον κομμουνισμό και τον ναζισμό κατά τη διάρκεια της νιότης μου, είδα πώς αυτές οι ιδεολογίες και οι θεσμοί τους που διεκδικούσαν την τέλεια γνώση οδήγησαν στη φίμωση και την περιθωριοποίηση των μειονοτικών φωνών».

«Η πραγματικότητα είναι εξαιρετικά περίπλοκη, απείρως πολύπλοκη και όλοι αντιμετωπίζουμε τη ζωή με ατελή κατανόηση. Όποιος ισχυρίζεται την τέλεια γνώση κάνει λάθος. Ο κομμουνισμός και ο ναζισμός ήταν ιδεολογίες αυτού του είδους».

Με αυτά τα λόγια ο μεγαλοεπενδυτής George Soros-προς τιμή του-φρόντισε να στείλει μήνυμα στους εμπνευστές του πανδημικού project σε μία προσπάθειά του να σώσει τη τιμή του Δυτικού Κόσμου.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK