kourdistoportocali.comNews DeskNέα μάχη στη Γερουσία κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Βράζουν και οι ΗΠΑ

Nέα μάχη στη Γερουσία κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

«Δεν υποστηρίζω καμία κυβερνητική εντολή για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ιδιωτικές επιχειρήσεις»

Στη Γερουσία πρόκειται να συζητηθεί αυτή την εβδομάδα ψήφισμα για την ακύρωση της εντολής υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών του Προέδρου Joe Biden όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι και τουλάχιστον ένας Δημοκρατικός γερουσιαστής αντιδρούν στην κυβερνητική απόφαση που απαιτεί εμβόλια ή υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εργαζόμενους σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Και οι 50 Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας, με επικεφαλής τον γερουσιαστή Mike Braun, υποστήριξαν την αμφισβήτηση της προεδρικής εντολής από τον περασμένο μήνα βάσει του νόμου αναθεώρησης του Κογκρέσου (CRA). Αυτός ο νόμος επιτρέπει στο σώμα να απορρίπτει διατάξεις της εκτελεστικής εξουσίας μέσω ψηφίσματος. Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Joe Manchin, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υποστηρίζει επίσης το ψήφισμα Braun.

«Δεν υποστηρίζω καμία κυβερνητική εντολή για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ιδιωτικές επιχειρήσεις», δήλωσε την Πέμπτη ο Manchin αφού καταψήφισε μια άλλη τροπολογία σε νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης που θα ανακαλούσε τις εντολές εμβολιασμών για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ο γερουσιαστής Mike Lee, και κάποιοι άλλοι, επίσης Ρεπουμπλικάνοι, που προώθησαν την συγκεκριμένη ψηφοφορία δεν έλαβαν τελικά υποστήριξη από τους Δημοκρατικούς.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν επίσης ότι η γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Kyrsten Sinema, μπορεί να ψηφίσει επίσης υπέρ του ψηφίσματος Braun. Η ίδια αρνήθηκε να δηλώσει αν θα το ψηφίσει σε συνέντευξή της στο CNN την περασμένη εβδομάδα. Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Steve Daines πιέζει επίσης τον Δημοκρατικό ομόλογό του από τη Μοντάνα, γερουσιαστή Jon Tester, να «ενωθεί μαζί μου στις προσπάθειές μου να εμποδίσω όλες τις εντολές του Biden». Το ψήφισμα Braun χρειάζεται μόνο μια απλή πλειοψηφία για να περάσει στη Γερουσία, πράγμα που σημαίνει ότι το νομοσχέδιο πιθανότατα θα πετύχει.

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής των ρεπουμπλικάνων Fred Keller-photo ηγείται της αντίστοιχης κίνησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για την οποία το γραφείο του ανακοίνωσε ότι έχει 206 υποστηρικτές. Ωστόσο, ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Kevin McCarthy, δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι απίθανο το νομοσχέδιο να έρθει για ψήφιση στη Βουλή υπό την προεδρία της Nancy Pelosi. «Δεν έχουμε την πλειοψηφία. Δεν ελέγχουμε το σώμα» είπε.

Ακόμα κι αν οι Ρεπουμπλικάνοι και ενδεχομένως 5-6 Δημοκρατικοί καταφέρουν να επιβάλουν μία ψηφοφορία στη Βουλή για το ψήφισμα του CRA, τέτοια ψηφίσματα υπόκεινται σε προεδρικό βέτο. Και είναι πολύ απίθανο ο Biden να υπέγραφε ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει έναν κανόνα που διέταξε να κάνει η κυβέρνησή του.

«Θα εμφανιστεί πιθανότατα ξανά την επόμενη εβδομάδα με το ψήφισμα απόρριψης του νόμου για την αναθεώρηση του Κογκρέσου», είπε ο Mike Lee την Πέμπτη. «Αυτό είναι ανεπαρκές, φυσικά. Ένα από τα ελαττώματα του CRA είναι ότι τα ψηφίσματα απόρριψης του νόμου αναθεώρησης του Κογκρέσου υπόκεινται σε προεδρικό βέτο. Έτσι, ο ίδιος πρόεδρος που καταχράται την εκτελεστική του εξουσία όπως αυτός ο Πρόεδρος με αυτές τις εντολές, είναι βέβαιο ότι θα ασκήσει βέτο».

Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι η εντολή του Biden για τα εμβόλια για ιδιωτικές εταιρείες είναι σε σταθερό έδαφος «με βάση έναν νόμο 50 ετών που το Κογκρέσο έθεσε σε εφαρμογή πριν από 50 χρόνια…. Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε αυτές τις απαιτήσεις» πρόσθεσε.

Η Psaki είπε επίσης ότι η εντολή της διοίκησης θα πρέπει να ονομάζεται «εμβόλιο ή τεστ» καθώς οι εργαζόμενοι που δεν εμβολιάζονται μπορούν αντ’ αυτού να φορούν μάσκες στη δουλειά τους κάθε μέρα και να υποβάλλονται σε τακτικό τεστ για COVID-19.


Ο Lee ανέφερε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα συνεχίσουν να αντιτάσσονται στο ζήτημα καθώς οι εντολές εμβολίων του Biden αντιμετωπίζουν επίσης πολλές προκλήσεις στα ομοσπονδιακά δικαστήρια. Είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι σχεδιάζουν να υποβάλουν τροπολογίες που αποχρηματοδοτούν τις εντολές εμβολίων σε οποιαδήποτε μελλοντική ψηφοφορία».

Ο Lee πρόσθεσε ότι ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να απειλήσουν ξανά ότι θα μπλοκάρουν ένα νομοσχέδιο για την κρατική χρηματοδότηση και θα απειλήσουν με νέο κυβερνητικό lockdown τον Φεβρουάριο, όταν λήξει το τρέχον ψήφισμα, «σε ατυχή περίπτωση που ο πρόεδρος επιμείνει να το διατηρεί σε ισχύ, απειλώντας με αυτόν τον τρόπο τον αμερικανικό λαό».

Ωστόσο, ο ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου R Street για θέματα διακυβέρνησης, James Wallner, δήλωσε ότι οι όποιες ψηφοφορίες για μελλοντικές νομοθετικές προσπάθειες κατά των εντολών εμβολίων είναι απίθανο να έχουν πραγματικό αποτέλεσμα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

ΕΜΒΟΛΙΑ COVID> Στο 98% η θνησιμότητα για άτομα με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις. Eμβολιασμός-φιάσκο και για τους υπόλοιπους [Truth or Fiction> Vaccines Protect Against Hospitalization & Death]
Τι είναι το Μοντέλο Αντηχητικής Αναγνώρισης (RRM) που χρησιμοποιεί η δανέζικη εταιρία βιοτεχνολογίας στην οποία επένδυσε ο Novak Djokovic
-Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, ιδού γιατί με το πρόστιμο του υποχρεωτικού εμβολιασμού οδηγείτε τη χώρα στην αγκαλιά του Πολάκη και του Τσίπρα. Ο ρόλος της εργαστηριακής πανδημίας [Δημοσκόπηση Prorata]
Η 3η δόση
ΒREAKING> Οι εργαζόμενοι στα Starbucks δεν απαιτείται πλέον να εμβολιάζονται κατά του COVID-19
TΗΕ LANCET> Θρίλερ στη Νότιο Αφρική με 7 υγιείς νέους Γερμανούς που είχαν κάνει 3 δόσεις και βρέθηκαν με Omicron! Η 3η δόση γεννάει την Omicron;
Side Effects> H Eυρωπαική Ένωση καταγράφει πλέον επίσημα τις παρενέργειες των εμβολίων COVID-19 και τα νέα δεν είναι καθόλου καλά…
Tι συμβαίνει στον πλανήτη; Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για πολυάριθμες παραβιάσεις του Κώδικα της Νυρεμβέργης ενώ ο Εβραίος δικηγόρος Aaron Siri που έφερε στο φως τα ντοκουμέντα των παρενεργειών του εμβολίου της Pfizer έχει καταγραφεί ήδη στην Ιστορία
[VIDEO] Eντείνεται η φημολογία για στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Διαρροές για πραξικοπήματα (!) σε χώρες της Ευρώπης
[VIDEO]> H 24χρονη Γεωργία εξιστορεί όσα έζησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο
The greatest cover-up in human history;
ΙΣΡΑΗΛ> To εμβόλιο της Pfizer είναι ένα μέτριο εμβόλιο και αναποτελεσματικό. Εμβολιάσθηκα 3 φορές και αρρώστησα. Πολλοί άνθρωποι μολύνθηκαν αφού εμβολιάστηκαν