kourdistoportocali.comNews DeskDailymail> Tο NIAID του Dr. Anthony Fauci ενέκρινε σχέδια δημιουργίας ενός πιο θανατηφόρου ιού της ευλογιάς των πιθήκων

Mε παρόμοιες διαδικασίες δημιουργήθηκε ο ιός που προκαλεί την COVID

Dailymail> Tο NIAID του Dr. Anthony Fauci ενέκρινε σχέδια δημιουργίας ενός πιο θανατηφόρου ιού της ευλογιάς των πιθήκων

Εμπορικά αεροπλάνα μεταφέρουν εμβόλια που έχουν κατασκευασθεί για τον τροποποιημένο ιό της Γρίπης των Πτηνών

Eνώ ήδη μεταφέρουν με εμπορικά αεροπλάνα εμβόλια που έχουν κατασκευασθεί για τον gain of function ιό της Γρίπης των Πτηνών Η5Ν1 μια νέα έκθεση 73 σελίδων ότι ο Οργανισμός στον οποίο ο Dr. Anthony Fauci ήταν επικεφαλής «εξαπάτησε» το Κογκρέσο σχετικά με τα σχέδιά του να δημιουργήσει έναν ιό της ευλογιάς των πιθήκων, τύπου Frankenstein, ο οποίος θα είχε τη δυνατότητα να εξελεχθεί σε πανδημικό ιό.

Από την Alexa Lardieri/Dailymail.Com

Συγκεκριμένα, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ (NIAID) υπέβαλε σχέδια για τη δημιουργία ενός πιο μεταδοτικού και πιο θανατηφόρου στελέχους Mpox (πρώην Ευλογιά των Πιθήκων) το 2015. Τα σχέδια έτυχαν ευρείας προσοχής μόλις στα τέλη του 2022, εν μέσω ανησυχιών ότι η Covid-19 μπορεί να προέκυψε από παρόμοια πειράματα χρησιμοποιώντας χρήματα που στέλνονταν από την αμερικανική κυβέρνηση στην Κίνα.

Τα σχέδια για τη δημιουργία ενός μεταλλαγμένου ιού Mpox προκάλεσε μεγάλες ανησυχίες στους ειδικούς και οδήγησε σε έρευνα από την Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της αμερικανικής Βουλής, η οποία δημοσίευσε τα αποτελέσματα από την έρευνα που διεξήγαγε για ενάμιση χρόνο αυτή την εβδομάδα.

Η έκθεση των ερευνητών αναφέρει ότι το HHS, το NIAID και το NIH επανειλημμένα «εμπόδισαν (στο έργο της) και παραπλάνησαν την επιτροπή» σχετικά με το εάν τα επικίνδυνα πειράματα είχαν (τελικά) εγκριθεί και διεξαχθεί, περιγράφοντας τη σχέση των υπηρεσιών με την έρευνα ως «απαράδεκτη και δυνητικά εγκληματική». Οι ερευνητές πρόσθεσαν: «Το HHS και το NIH είπαν επανειλημμένα στην Επιτροπή (της Βουλής) ότι… τα πειράματα δεν είχαν “προταθεί επίσημα” ή “σχεδιαστεί”, δεν είχαν εγκριθεί ή διεξαχθεί ποτέ και ότι δεν ήταν επί του παρόντος υπό εξέταση». «[Αυτοί] οι επαναλαμβανόμενοι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς» ανέφεραν οι ίδιοι.

Οι ερευνητές είπαν επίσης ότι το NIAID, ένα παράρτημα του NIH, δεν θα πρέπει να είναι άξιο εμπιστοσύνης όσον αφορά τη διεξαγωγή αυτού του τύπου πειραμάτων: «Το πρωταρχικό συμπέρασμα που συνάγεται σε αυτό το σημείο είναι ότι το NIAID δεν μπορεί να είναι άξιο εμπιστοσύνης ότι θα επιβλέπει με υπευθυνότητα τη δική του έρευνα για παθογόνα. Δεν είναι αξιόπιστο (το NIAID) να προσδιορίσει εάν ένα πείραμα σε ένα πιθανό πανδημικό παθογόνο ή ενισχυμένο δυνητικό πανδημικό παθογόνο ενέχει απαράδεκτο κίνδυνο βιοασφάλειας ή σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία».

Η ευλογιά των πιθήκων, η οποία ανήκει στην ίδια οικογένεια ιών με την ευλογιά, προκαλεί εξάνθημα και συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη και πυροδότησε ένα παγκόσμιο ξέσπασμα το 2022, μολύνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Υπάρχουν δύο τύποι ιών της ευλογιάς των πιθήκων: Ο Clade I, ο οποίος προκαλεί σοβαρές ασθένειες και έχει σκοτώσει έως και 11 τοις εκατό των ανθρώπων που προσβλήθηκαν, και ο Clad II, ο τύπος που προκάλεσε την παγκόσμια επιδημία το 2022. Αυτές οι λοιμώξεις είναι πιο μεταδοτικές αλλά λιγότερο σοβαρές και σχεδόν το 100 τοις εκατό των ανθρώπων επιβιώνουν.

Τον Οκτώβριο του 2022, μια ομάδα κυβερνητικών επιστημόνων ήθελε να εισαγάγει γονίδια από τον πιο επικίνδυνο Clade I Mpox στον Clade II, φτιάχνοντας ένα υβριδικό στέλεχος που θα μπορούσε να ήταν και πιο θανατηφόρο και πιο μεταδοτικό.

Οι ερευνητές της Βουλής είπαν ότι αυτη η διαδικασία θα ταξινομούνταν ως πείραμα Κέρδους-Λειτουργίας (Gain Of Function), που είναι έρευνα η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πιο θανατηφόρους και πιο μεταδοτικούς ιούς, κάτι που πιθανά να συνέβη και στην περίπτωση της Covid.

Υπολογίστηκε ότι ο νέος ιός Mpox θα είχε ποσοστό θνησιμότητας έως και 15 τοις εκατό και αναπαραγωγικό ποσοστό 2,4, που σημαίνει ότι ένας άρρωστος θα μπορούσε να μολύνει περισσότερους από δύο άλλους ανθρώπους. Με αυτόν τον ρυθμό αναπαραγωγής, το υβριδικό στέλεχος θα είχε δυνατότητα να προκαλέσει πανδημία.

Η έκθεση έρχεται αμέσως μετά την πρόσφατη κατάθεση σε υποεπιτροπή της Βουλής του Dr. Fauci σχετικά με την προέλευση της Covid, για την οποία ορισμένες αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι σχετίζεται με επικίνδυνη έρευνα που έλαβε χώρα στην Κίνα και ότι χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του NIAID.

Ο Dr. Fauci υποστήριξε ότι η υπηρεσία του δεν συμμετείχε σε πειράματα Κέρδους-Λειτουργίας στην Κίνα, αλλά η έλλειψη διαφάνειας γύρω από την έρευνα του ιού Mpox θέτει υπό αμφισβήτηση πόσο αξιόπιστες είναι οι HHS, NIH και NIAID.

Οι επιστήμονες είπαν ότι τα πειράματά τους θα είχαν αποκαλύψει το πώς διαφορετικά γονίδια κάνουν την ευλογιά των πιθήκων πιο θανατηφόρα προκειμένου να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη καλύτερων φαρμάκων και εμβολίων. Ωστόσο, ο τροποποιημένος ιός θα αποτελούσε «εξαιρετικά υψηλό κίνδυνο» για το κοινό εάν διέρρεε κατά λάθος, σύμφωνα με τον Dr. Richard Ebright, μικροβιολόγο στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey.

Η ομάδα στο Maryland υποστήριξε ότι το έργο τους δεν περιελάμβανε «ενίσχυση» ενός παθογόνου, επειδή επιδίωκαν να ανταλλάξουν φυσικές μεταλλάξεις αντί να δημιουργήσουν νέες, που σημαίνει ότι το υβρίδιο δεν θα μπορούσε να είναι πιο θανατηφόρο από τα υπάρχοντα Clade I και Clade IΙ.

Ωστόσο, η είδηση ​​εξακολουθεί να συγκλονίζει ειδικούς και Αμερικανούς πολίτες καθώς εκφράζουν ανησυχίες ότι τέτοιες έρευνες συνέχισαν να διεξάγονται στις ΗΠΑ παρά τους φόβους ότι παρόμοιες πρακτικές μπορεί να είχαν ξεκινήσει την πανδημία της Covid.

Παρά την έγκρισή του σχεδίου, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η εργασία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αλλά η έκθεση της Βουλής αναφέρει ότι «το HHS έχει επανειλημμένα αρνηθεί να προσκομίσει οποιοδήποτε έγγραφο που να επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό». Η επιτροπή της Βουλής αναζητά τώρα πρόσθετα στοιχεία από το HHS, το NIAID και το NIH για να επιβεβαιώσουν ότι τα επικίνδυνα πειράματα δεν έγιναν ποτέ.

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να μεταδοθεί από επαφή με μολυσμένα ζώα ή από στενή επαφή με μολυσμένο άτομο. Δεν υπάρχει εγκεκριμένη από τον FDA θεραπεία για τον Mpox, μόνο θεραπείες για τη διαχείριση των συμπτωμάτων, αλλά υπάρχει εμβόλιο για προστασία από αυτόν.

 

Στις ΗΠΑ, ένα ξέσπασμα του Mpox ξεκίνησε τον Μάιο του 2022 ως μέρος μιας μεγαλύτερης παγκόσμιας επιδημίας που προήλθε από το ενδημικό στέλεχος Clade II στη Δυτική Αφρική.

Το CDC αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο του 2024 υπήρξαν 32.000 περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων στις ΗΠΑ, με 58 θανάτους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταγραφεί 95.900 κρούσματα από την έναρξη της επιδημίας.

Ενώ η επιτροπή της Βουλής ξεκίνησε την έρευνά της τον Οκτώβριο του 2022, οι υπηρεσίες αρνήθηκαν επανειλημμένα να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Και στους νομοθέτες δόθηκαν έγγραφα προς εξέταση μόνο τον Μάρτιο του 2024 «αφού οι απειλές κλήτευσης ανάγκασαν» τις υπηρεσίες να τα παράσχουν, κάτι που τελικά επιβεβαίωσε ότι τα πειράματα είχαν εγκριθεί.

Μετά τα ευρήματά τους, οι ερευνητές της Βουλής συνέστησαν τη σύσταση ενός εποπτικού συμβουλίου για την επανεξέταση των ερευνών που χρηματοδοτούνται από τον NIAID όσον αφορά επικίνδυνα παθογόνα και τη μεταφορά της τελικής έγκρισης για μελλοντικά πειράματα Κέρδους-Λειτουργίας από τον NIAID σε άλλη οντότητα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK