kourdistoportocali.comNews DeskΚομμουνιστικές αθλιότητες η έκτακτη εισφορά στα υπερβάλλοντα (!) εσόδα των εταιριών Eνέργειας και τα Καλάθια του Άδωνι

Βreaking news

Κομμουνιστικές αθλιότητες η έκτακτη εισφορά στα υπερβάλλοντα (!) εσόδα των εταιριών Eνέργειας και τα Καλάθια του Άδωνι

Δηλαδή οι Έλληνες φέρνουν παιδιά στο κόσμο τα οποία όταν μεγαλώσουν θα ζούνε με τα Καλάθια της Νοικοκυράς του Άδωνι.

Zούμε σε καθεστώς κομμουνιστικής τυραννίας-αθλιότητας με υπουργούς σαν τον επιδοματία Σταϊκούρα ο οποίος βεβαιώνει εισφορά 367 εκατ. ευρώ για τα υπερκέρδη στο ρεύμα.

Την ίδια στιγμή ο Άδωνις Γεωργιάδης μοιράζει Καλάθια της Νοικοκυράς στην πιο άθλια έκδοση του κομμουνισμού. Δηλαδή οι Έλληνες φέρνουν παιδιά στο κόσμο τα οποία όταν μεγαλώσουν (κομμάτι δύσκολο εάν στο μεταξύ τα έχει εμβολιάσει ο Πλεύρης) θα ζούνε με τα Καλάθια της Νοικοκυράς του Άδωνι. Ρε υπάρχει πάτος στο βαρέλι;

Ας ξεκινήσουμε από τον λαικισμό του επιδοματία Σταικούρα>

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το protothema.gr  από τις πρώτες χώρες η Ελλάδα που επέβαλε εισφορά στα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας καθώς βεβαιώθηκε εισφορά 367 εκατ. ευρώ στα υπερκέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.

Εύγε!

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα:

«Βεβαιώθηκε χθες, από τη Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Αθηνών, ποσό ύψους 367.067.027,54 ευρώ για την έκτακτη εισφορά ύψους 90% με βάση την αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους, στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας για την περίοδο Οκτωβρίου 2021 – Ιουνίου 2022.

Το ποσό αυτό είναι καταβλητέο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2022.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες βεβαιώνονται και τα υπολειπόμενα ποσά από τις υπόλοιπες Δ.Ο.Υ., ύψους 6.478.194,19 ευρώ.

Έτσι, το συνολικό ύψος της έκτακτης εισφοράς της εν λόγω περιόδου ανέρχεται σε 373.545.221,73 ευρώ.

Επιπλέον, από τον Ιούλιο 2022 έως και το τέλος Νοεμβρίου 2022, έχει εισπραχθεί, μέσω του μηχανισμού παρακράτησης των υπερβαλλόντων (!) εσόδων στο χρηματιστήριο ενέργειας, ποσό ύψους 2.568.412.721,83 ευρώ, εκ του οποίου ποσό ύψους 979.692.524,78 ευρώ αφορά παρακράτηση κερδών από τεχνολογίες φυσικού αερίου, λιγνίτη και υδροηλεκτρικού και ποσό ύψους 1.588.720.197,05 ευρώ από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.).

Με βάση τα ανωτέρω και εξαιρώντας τις Α.Π.Ε., έχουν παρακρατηθεί κέρδη συνολικού ύψους 1.353.237.746,51 ευρώ από τις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Ελλάδα εμφανίζεται, με βάση έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανάλυση του Αμερικανικού οργανισμού taxfoundation και στοιχεία του ινστιτούτου Bruegel, ως μία από τις πρώτες χώρες των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν επιβάλει εισφορά ή/και παρακράτηση στα υπερβάλλοντα κέρδη των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, και μάλιστα με τον μεγαλύτερο συντελεστή.

Και τα ποσά αυτά επιστρέφουν στους πολίτες μέσω των μέτρων στήριξης που υλοποιεί η Κυβέρνηση, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο»

Ποια Ευρωπαική Επιτροπή ρε σεις; Που τα πουλάτε αυτά τα παραμύθια; Και ποιος σας δίνει το δικαίωμα να λεηλατείτε τα δήθεν “υπερβάλλοντα” έσοδα των εταιριών. Αφήστε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν, να ανταμείψουν τους πλέον ικανούς από τους εργαζόμενούς τους, μείνετε μακριά από τις επιχειρήσεις.

Φυσικά δε συμβαίνει αυτό μια και οι Ευρωπαίοι ηγέτες (της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένης) είναι πεκινουά του δόγματος αυτού του τύπου ο οποίος ονειρεύεται ένα δυτικό κόσμο στα πρότυπα της Κίνας χωρίς φυσικά οι οξυδερκείς λαοί να του έχουν αναθέσει αυτό το ρόλο.

Το αποτέλεσμα θα είναι το Χάος από το οποίο ούτε οι εταιρίες-παγκόσμιοι κολοσσοί θα βγουν κερδισμένες.

Υπάρχει πρόβλημα με το παγκόσμιο χρέος και με το χρέος των κρατών. Κι αυτό θα πρέπει να αντιμετωπισθεί. Αλλά δεν νομίζουμε ότι η Κίνα είναι η συνταγή.

Στο μεταξύ ο κόσμος είναι μικρός, μια πλατεία είναι. Οι πολίτες εκεί έξω συνειδητοποιούν τι πραγματικά συμβαίνει στον πλανήτη. Δεν περιμένουν να το μάθουν από τα εγχώρια βλαχοΜΜΕ.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK