kourdistoportocali.comNews DeskΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Από την επόμενη εβδομάδα στους ασθενείς το κοκτέιλ αντισωμάτων Ronapreve

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Από την επόμενη εβδομάδα στους ασθενείς το κοκτέιλ αντισωμάτων Ronapreve

Ο υπουργός Υγείας Sajid Javid δήλωσε> Είμαι ενθουσιασμένος που θα σώσει ζωές από την επόμενη εβδομάδα...

Μια νέα θεραπεία αντισωμάτων για τον COVID-19 θα ξεκινήσει σε ασθενείς με NHS σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από την επόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το Ronapreve, ένα κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από τους Roche και Regeneron, θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για τη θεραπεία ασθενών στο νοσοκομείο COVID-19 που δεν έχουν αναπτύξει επαρκή αντίδραση αντισωμάτων.

Θα χορηγηθεί σε άτομα χωρίς αντισώματα ηλικίας 50 ετών και άνω, ή σε άτομα ηλικίας 12 έως 49 ετών που είναι ανοσοκατεσταλμένα, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με κάποιους τύπους καρκίνου ή αυτοάνοσων ασθενειών.

Το φάρμακο, το οποίο πήρε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όταν είχε COVID-19, αποδείχθηκε ότι μειώνει τις παραμονές στο νοσοκομείο κατά τέσσερις ημέρες και τον κίνδυνο θανάτου κατά το ένα πέμπτο.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει εξασφαλίσει αρκετή παροχή της νέας θεραπευτικής αγωγής για ασθενείς με NHS με σχέδια να ξεκινήσει τη θεραπεία νοσοκομειακών ασθενών από την επόμενη εβδομάδα.

Ο έλεγχος αντισωμάτων θα χρησιμοποιηθεί για να διαπιστωθεί εάν οι ασθενείς είναι οροαρνητικοί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν επαρκή υπάρχουσα ανταπόκριση αντισωμάτων και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το φάρμακο.

Το Ronapreve ήταν η πρώτη θεραπεία αντισωμάτων που εγκρίθηκε από τον Ρυθμιστικό Οργανισμό Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) για την πρόληψη και θεραπεία λοιμώξεων από COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο υπουργός Υγείας Sajid Javid δήλωσε: «Εξασφαλίσαμε μια ολοκαίνουργια θεραπεία για τους πιο ευάλωτους ασθενείς μας σε νοσοκομεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και είμαι ενθουσιασμένος που θα σώσει ζωές από την επόμενη εβδομάδα.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται του κόσμου στον εντοπισμό και την κυκλοφορία φαρμάκων που σώζουν ζωές, ιδιαίτερα για τον COVID-19, και θα συνεχίσουμε το ζωτικό έργο μας για να βρούμε τις καλύτερες διαθέσιμες θεραπείες για να σώσουμε ζωές και να προστατεύσουμε τα NHS”.

Το φάρμακο, ένας συνδυασμός δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων που ονομάζονται casirivimab και imdevimab, θα χορηγηθεί μέσω στάγδην και λειτουργεί δεσμεύοντας την πρωτεΐνη αιχμής του ιού, αποτρέποντάς την να μολύνει τα κύτταρα του σώματος.

Τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι τεχνητά αντισώματα που δρουν σαν φυσικά αντισώματα στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι οι κλινικοί ιατροί θα λάβουν σύντομα καθοδήγηση ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να συνταγογραφούν τη θεραπεία.

Το MHRA δήλωσε τον Αύγουστο ότι τα δεδομένα κλινικών δοκιμών που αξιολόγησαν έδειξαν ότι το Ronapreve μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη του COVID-19, τη θεραπεία σοβαρών λοιμώξεων και τη μείωση των πιθανοτήτων εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Οι δοκιμές διεξήχθησαν πριν από τον εκτεταμένο εμβολιασμό COVID-19 και πριν από την εμφάνιση παραλλαγών.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

O πάντα συναρπαστικός mr Jumbo, εκτιμά ότι το 2021 είναι μία  χαμένη χρονιά ενώ δεν βλέπει βελτίωση ούτε το 2022
Los Angeles Times> Aφού πρώτα έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι με 3η δόση, τώρα οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν θα ήτο φρόνιμο να περιμένουμε εμβόλιο αποκλειστικά για τη μετάλλαξη Delta
Kαθώς ο Bill Gates συνόδευε την κόρη του Jennifer στον γάμο της, το CNN “ξέθαβε” νέες καταγγελίες σε βάρος του
Αιφνιδιαστική παραίτηση του επικεφαλής της Bundesbank
Το πήρε απόφαση ο Γιώργος Παπανδρέου> Θα είμαι υποψήφιος- Χρειαζόμαστε Νέα Αλλαγή
Σε κατάσταση συναγερμού ξανά η εμβολιασμένη Βρετανία> Στο 10% η νέα υπό-παραλλαγή του κορωνοϊού AY.4.2
Το Ισραήλ με το 43% του πληθυσμού να έχει κάνει 3 δόσεις εμβολίου δείχνει να τιθασεύει το 4ο κύμα. Δυστυχώς αρκετοί είναι οι νεκροί και ανάμεσα στους εμβολιασθέντες
Deutsche Welle> Είναι ο Putin και η Gazprom πίσω από την ενεργειακή κρίση;
Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Πρώτo κρούσμα της μετάλλαξης Delta AY.4.2  διαγνώστηκε στο Ισραήλ
To THEOPHANO FOUNDATION βράβευσε το ζεύγος των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό
EKTAKTO> Aιφνιδίως το Ισραήλ αρχίζει να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca μετά από δύο έτη με σχεδόν αποκλειστική χρήση του εμβολίου της Pfizer