kourdistoportocali.comNews DeskΗ έκτη αίσθηση του Μπρους του Γουίλις> Ο γιαραμπής να φυλάει από αδίστακτους κληρονόμους και παραδόπιστες οικογένειες

I see dead people

Η έκτη αίσθηση του Μπρους του Γουίλις> Ο γιαραμπής να φυλάει από αδίστακτους κληρονόμους και παραδόπιστες οικογένειες

-Όλες οι οικογένειες είναι δυστυχισμένες με το δικό τους τρόπο

Στη διάρκεια της πρώτης καραντίνας του σωτήριου έτους 2020 μ.Χ. η διευρυμένη οικογένεια Γουίλις μας είχε βομβαρδίσει με ποστ μιας χαρούμενης φαμίλιας που περνά την απομόνωση ευδαιμονικά και το κυριότερο “μαζί”. Κάτω από την ίδια στέγη και τα 125 παιδιά από τους 35 γάμους του Μπρους και της Μουρ της Ντέμι (ή έστω Ντεμί -πες το κι έτσι, μέσα θα είσαι).

Γράφει το Παλτό

Με ασορτί πιτζάμες και ζουζουνίστικη διάθεση η μεγάλη, αυτή, ευτυχισμένη ομήγυρις σκάρωνε σκαμπρόζικες φάρσες, έκαμε χωρατά και μοιράζονταν με το παγκόσμιο κοινό των κάποιων εκατομμυρίων followers τους, ιδέες και λύσεις για τη ζωή στον εγκλεισμό.

Να δεις, όμως, που ένας μουσάτος κύριος είχε γράψει κάποτε “όλες οι οικογένειες είναι δυστυχισμένες με το δικό τους τρόπο.”

Πριν ένα χρόνο περίπου, η ίδια αυτή η οικογένεια μας πληροφόρησε ότι ο Μπρους ο Γουίλις πάσχει από αφασία, μια κάποια μορφή άνοιας. Το ιατρικό δεδομένο είναι ότι το Άλτς δεν είναι σαν το κοινό κρυολόγημα, δεν ξυπνάς, φερειπείν, ένα πρωί και λες “πω πω, νιώθω κομμάτια, μάλλον την άρπαξα”.

Επέρχεται σταδιακά, σε καταβάλει σαν ένα φρικώδες μαρτύριο της σταγόνας του νου, ώσπου από ένα σημείο και μετά το σπιράλ αρχίζει και στροφάρει αχαλίνωτα.

Τα τελευταία τρια χρόνια, ο άλλοτε περιζήτητος αστέρας του Χόλυγουντ έχει γυρίσει 31 (τριάντα και μια, ολογράφως) ταινίες. Μόνο το 2022 κυκλοφόρησαν 15. Ακόμη κι αν υποθέσει κανείς ότι πολλές από αυτές, οι εταιρείες παραγωγής τις είχαν στοκάρει και είπαν να αδειάσουν έρμα, και πάλι ο αριθμός είναι ασύλληπτος. Οι περισσότερες, δε, θα έπαιρναν ως τιμητικό το χαρακτηρισμό b-movie, είναι z, είναι δημιουργίες της τελευταίας υποστάθμης. Αν κάποιος είναι αρκετά γενναίος ώστε να παρακολουθήσει έστω ένα πεντάλεπτο του άλλοτε θαλερού πρωταγωνιστή του Pulp Fiction, θλίβεται. Ξεχασμένη ανάμνηση, πλέον, το άλλοτε χαρακτηριστικό του μειδίαμα που κάποτε τον έκανε για πρώτη φορά διάσημο στο Moonlighting (αυτό που φωτισμένος δημόσιος υπάλληλος της ΕΡΤ είχε βαφτίσει Αυτός, Αυτή και τα Μυστήρια).

Στη θέση της υπάρχει η έκφραση ειλικρινούς αγωνίας ενός ανθρώπου ασθενούς, ενός ανθρώπου που υποφέρει, που αδυνατεί να θυμηθεί ακόμη και δυο αράδες από το σενάριο του (αυτό διέρρευσε αργότερα), που διερωτάται ποιος είναι και αυτή δεν είναι καθόλου μια υπαρξιακή του απορία. Το ότι πετάει την υστεροφημία του από το παράθυρο μοιάζει το μικρότερο από τα προβλήματά του.

Την ίδια πάνω κάτω περίοδο η οικογένεια Γουίλις ανακοίνωσε επίσης, ότι ο Μπρους είναι ο πρώτος διάσημος ηθοποιός που παραχώρησε τα δικαιώματα της εικόνας του σε εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι ο Μπρους θα μπορεί να ρεπλικάρεται σε εικόνα κατ’ομοίωσίν του εις το διηνεκές.

Το Παλτό, και με τις τρεις του υποστάσεις, εκφράζει τον αποτροπιασμό του για το αδηφάγο αυτό μόρφωμα που εξανάγκασε τον Μπρους τον Γουίλις να γυρίζει εδώ και τρία χρόνια ταινίες-σκουπίδια, σωρηδόν, για να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερο “χαρτί” ενόσω μπορεί, απλά και μόνο, να στέκεται στα πόδια του.

Μιλάμε για ένα αστέρα πρώτου μεγέθους που πρωταγωνίστησε σε μερικές από τις εμπορικότερες ταινίες του Χόλυγουντ εδώ και σαράντα χρόνια. Έχει βγάλει ένα καράβι λεφτά. Αλλά απ’ ότι φαίνεται σε κάποιους δεν φτάνουν. Φίλε Μπρους, you should have known better, που λένε και στην πατρίδα σου. Θα έπρεπε να έχεις φτιάξει ήδη μια διαθήκη κάπως πιο μεστή.

Να μην είναι εφικτό να άγεσαι και να φέρεσαι σαν ένα τυχαίος, ανώνυμος γέροντας που έχει εγκαταλειφθεί βορά στις ορέξεις της βαλκάνιας αποκλειστικής του.

Υπάρχει χρυσός κανόνας, όλο και σε κάποιο φιλανθρωπικό γκαλά θα έχεις βρεθεί με τον Γουόρεν τον Μπάφετ.

Είχε πει, το λοιπόν, ο διοπτροφόρος κροίσος: “Θα αφήσω στους κληρονόμους μου τόσα λεφτά, ώστε να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν, αλλά όχι τόσα πολλά ώστε να μπορούν να μην κάνουν τίποτε”.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK