kourdistoportocali.comNews DeskΗ διαφορετική στάση Γερμανίας-Ισραήλ στα εμβόλια και η τύχη του King Bibi

Δύο σχολές

Η διαφορετική στάση Γερμανίας-Ισραήλ στα εμβόλια και η τύχη του King Bibi

Η σιωπηλή σήμερα πλειοψηφία θα αποφασίσει εάν θα εμπιστευθεί εκ νέου τον Νετανιάχου και τις συμφωνίες του ή θα τον τιμωρήσει για τις επιλογές του

Κι ενώ ο Νετανιάχου έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να εμβολιάσει όσο γίνεται περισσότερους πολίτες του Ισραήλ και ενόψει των εκλογών του Μαρτίου η Μέρκελ τηρεί ακόμη στάση αναμονής με το αρμόδιο Συμβούλιο Δεοντολογίας της Γερμανίας να μην έχει ακόμη πειστεί  ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί όχι μόνο θα προστατεύονται οι ίδιοι από την ασθένεια, αλλά πλέον δεν θα είναι δυνατόν και να τη μεταδώσουν.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Στο Ισραήλ τώρα μέρος της Εβραικής ελίτ δεν βλέπει με καλό μάτι τα πρόσφατα ανοίγματα της χώρας στους  Άραβες γειτονές της.

Η υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Orit Farkash-Hacohen (κεντρική φωτό) σημείωσε ότι με το Ισραήλ να ηγείται του κόσμου σε εμβολιασμούς η χώρα (παραμένει κλειστή από τον Μάρτιο του 2020) ανυπομονεί να ανοίξει για τους τουρίστες. “Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι περισσότεροι ενήλικες στο Ισραήλ θα εμβολιαστούν έως τα τέλη Μαρτίου”, είπε. “Ελπίζουμε να έχουμε μια ημερομηνία που μπορούμε να θέσουμε ως στόχο για να ανοίξουμε τα πάντα. Ίσως Μάρτιος ή Απρίλιος, σίγουρα μέχρι τον Μάιο.

” Το Ισραήλ είναι ένας τόπος που προσφέρει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας, των επιχειρήσεων και της γενέτειρας των τριών μεγάλων θρησκειών, δήλωσε η υπουργός. Το Τελ Αβίβ είναι μια πρωτεύουσα τεχνολογίας της Μέσης Ανατολής και ανυπομονεί να φιλοξενήσει τουρίστες που αναζητούν ευκαιρίες σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε άλλους τομείς τεχνολογίας, πρόσθεσε. Οι τουρίστες των Εμιράτων που θέλουν να επισκεφθούν το τζαμί al-Aqsa θα αισθάνονται ασφαλείς, παρά τους φόβους του αντίθετου.

«Επισκέπτες όλων των θρησκειών επισκέπτονται την Αλ Άκσα κάθε μέρα και όλοι είναι πολύ ασφαλείς».

Εν τω μεταξύ, σε μια συζήτηση πάνελ για τον τουρισμό, η Αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ Φλερ Χασάν-Ναουμ δήλωσε ότι εργάζεται για την προετοιμασία της πρωτεύουσας του Ισραήλ για τον τουρισμό του Εμιράτου. “Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη ενός τέλειου προϊόντος για τουρίστες από τον Κόλπο”, είπε, σημειώνοντας ότι το 40% των κατοίκων της Ιερουσαλήμ μιλούν αραβικά. Επιπλέον σημείωσε ότι η ομαλοποίηση θα ανοίξει το Ντουμπάι όχι μόνο στους τουρίστες από το Ισραήλ, αλλά και στους Εβραίους ταξιδιώτες από τη Βόρεια Αμερική και αλλού. Μπορεί ακόμη και να υπάρξει μια στιγμή που μια επίσκεψη στον Κόλπο να γίνεται τυπικό μέρος των εβραϊκών ομαδικών ταξιδιών, όπως είναι τώρα μια επίσκεψη στην Ανατολική Ευρώπη, είπε. Η Χασάν-Ναουμ ίδρυσε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΑΕ-Ισραήλ αρκετούς μήνες πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας κανονικοποίησης ΗΑΕ-Ισραήλ τον Αύγουστο. «Θα μπορούσα να νιώσω ότι κάτι έρχεται, αλλά δεν ήξερα πόσο σύντομα», πρόσθεσε. “Είμαστε εδώ για να συνδέσουμε τους ανθρώπους και μετά να αφήσουμε την ελεύθερη αγορά να κάνει τη δουλειά της.” Το συμβούλιο έχει πλέον περισσότερα από 3.000 μέλη, σημείωσε.

Ο Adel Ahmad al-Redha, διευθύνων σύμβουλος της Emirates Airlines, δήλωσε ότι το άνοιγμα των ταξιδιών μεταξύ των δύο χωρών θα προσφέρει την ευκαιρία σύνδεσης του Τελ Αβίβ με 140 πόλεις στις οποίες πετά η Emirates Airlines, ανοίγοντας το αεροδρόμιο του Ντουμπάι ως σημείο σύνδεσης των Ισραηλινών με την Ανατολή. Ο Avishesha Bhojani, ιδρυτής του Ομίλου BPG, σημείωσε ότι η εξομάλυνση παρέχει την ευκαιρία σε κάθε πλευρά να μάθει η μια από την άλλη. “Το Ντουμπάι είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για κάθε τύπο τουρισμού, αλλά είναι παγκόσμιος ηγέτης στον παγκόσμιο τουρισμό πολυτελείας”, και το Ισραήλ θα μάθει πώς να βελτιωθεί σε αυτήν τη θέση, είπε.

Δεν έχουν όλοι στο Ισραήλ την ίδια γνώμη γι΄αυτά τα ανοίγματα προς τους Αραβες πρώην εχθρούς και τωρινούς συνεργάτες. Στις δε εκλογές του Μαρτίου η σιωπηλή σήμερα πλειοψηφία θα αποφασίσει εάν θα εμπιστευθεί εκ νέου τον Νετανιάχου και τις συμφωνίες του ή θα τον τιμωρήσει για τις επιλογές του.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE