kourdistoportocali.comNews DeskΔύο κορυφαίοι Σύμβουλοι Ασφαλείας των ΗΠΑ με ανάλυση στη The Wall Street Journal δείχνουν το Εργαστήριο της Wuhan και ο αδελφός του πιλότου του F-4E Phantom II το εμβόλιο COVID που είχαν κάνει οι δύο πιλότοι μας

Βreaking news

Δύο κορυφαίοι Σύμβουλοι Ασφαλείας των ΗΠΑ με ανάλυση στη The Wall Street Journal δείχνουν το Εργαστήριο της Wuhan και ο αδελφός του πιλότου του F-4E Phantom II το εμβόλιο COVID που είχαν κάνει οι δύο πιλότοι μας

Δείτε τι γράφουν οι Jamie Metzl και Matt Pottinger. Τι συμβαίνει με τους πιλότους;

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Δύο πρόσωπα που υπηρέτησαν ως Σύμβουλοι Ασφαλείας επί διακυβέρνησης Clinton και Trump, ο Jamie Metzl και ο Matt Pottinger με ανάλυσή τους στη Τhe Wall Street Journal ρίχνουν τους προβολείς εκεί όπου η δημοσιογραφική κοινότητα 3 χρόνια τώρα αρνείται να κοιτάξει. Λες και υπάρχει μία οδηγία στα υποτιθέμενα μεγάλα ΜΜΕ του δυτικού κόσμου να αποφύγουν με κάθε τρόπο την διερεύνηση της προέλευσης του ιού COVID-19.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Το άρθρο των δύο πρώην συμβούλων ασφαλείας καταλήγει ως εξής> Οι ακροάσεις του Κογκρέσου πρέπει να θέσουν τα θεμέλια για μια δικομματική επιτροπή Covid-19 για να προετοιμάσει έναν πλήρη απολογισμό του τι πήγε στραβά και τι μπορεί να γίνει για να γίνει η επιστημονική έρευνα ασφαλέστερη, τα συστήματα δημόσιας υγείας μας ισχυρότερα και το μέλλον μας πιο ασφαλές. Το Κογκρέσο μπορεί να ενθαρρύνει τις συμμαχικές και εταίρους κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να κάνουν το ίδιο. Χωρίς σαφή κατανόηση του γιατί υπήρξε πανδημία, ο κόσμος παραμένει σε κίνδυνο. Οι μελλοντικές γενιές αξίζουν να μάθουν την πλήρη αλήθεια.

Πριν πάμε στην ανάλυση των δύο πρώην Συμβούλων Ασφαλείας των ΗΠΑ ας δούμε τι συμβαίνει ξαφνικά με τους πιλότους.

Λίγο μετά τη πτώση του αεροσκάφους στο Νεπάλ  πιλότος της American Airlines, Bob Snow μίλησε στον Tucker Carlson του Foxnews για την περιπέτεια της υγείας του. Ο πιλότος της American Airlines, Bob Snow, ο οποίος πέρυσι υπέστη καρδιακό επεισόδιο λίγα λεπτά μετά την προσγείωση αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Dallas-Fort Worth, επέκρινε την Τρίτη αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας για την επιβολή της εντολής εμβολίου.

Δεν είναι όμως ο μοναδικός πιλότος που υπέστη βλάβη η έχασε τη ζωή του από τα εμβόλια COVID. Βρισκόμαστε στο 2021 και καθώς η εμβολιαστική εκστρατεία COVID βρίσκεται σε εξέλιξη 4 νεαροί πιλότοι της British Airways  πεθαίνουν ξαφνικά. Και οι 4 ήταν άνδρες έως 50 ετών και είχαν κάνει τα εμβόλια COVID.

Σε κοινή χρήση με τη μορφή μιας φωνητικής ηχογράφησης στο Facebook, το Instagram και το Twitter, εκείνη τη περίοδο, ένας άγνωστος άνδρας λέει ότι έχει μιλήσει με έναν «φίλο που είναι πιλότος της BA» και εξηγεί ότι «τα πράγματα γίνονται τρελά» μετά τον θάνατο τριών συναδέλφων πιλότων.

«Είχαν τον θάνατο τρίτου πιλότου BA τις τελευταίες επτά ημέρες, ναι; Ο τρίτος πιλότος πέθανε την τελευταία εβδομάδα», λέει ο άντρας που ακούστηκε στην ηχογράφηση. «Τα δύο πρώτα παιδιά ήταν στα σαράντα και τα 50 τους. Αυτός ο τύπος, βρισκόταν (ηλικιακά) στα μέσα της στα μέσα της δεκαετίας των 30 χρόνων, απόλυτα κατάλληλος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Έκανε το δεύτερο εμβόλιο και πέθανε μέσα σε λίγες μέρες, ακριβώς όπως συνέβη με τους δύο πρώτους θανάτους.
Το πρόβλημα με αυτό φυσικά είναι ότι περίπου το 80% των πιλότων, σύμφωνα με τον φίλο μου στη British Airways, το 80-85% έχει γίνει ένεση. ”
Ο άντρας στη συνέχεια λέει ότι «μόνο το 10% των πιλότων θα είναι σε θέση να πετάξει», χαρακτηρίζοντάς το ως «σοβαρό ζήτημα».

Στο Twitter, ορισμένοι χρήστες έχουν μοιραστεί επίσης μια φωτογραφία με τέσσερα βιβλία συλλυπητηρίων δίπλα σε φωτογραφίες τεσσάρων ανδρών σε ένα σαλόνι με θέμα την British Airways.

Κι εάν υπάρχουν αυτά τα συμβάντα με τους πιλότους των πολιτικών αερογραμμών αυτονόητα αναρωτιέται κανείς τι συμβαίνει με τους συναδέλφους τους της πολεμικής αεροπορίας.

Αυτό αναρωτήθηκε πρόσφατα στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Γιάννης Τουρούτσικας, αδελφός του συγκυβερνήτη του F-4E Phantom II, Μάριου Τουρούτσικα αφού απεκάλυψε ότι ο αδελφός του είχε λάβει τα εμβόλια COVID και δήλωσε σίγουρος ότι και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της ΠΑ Στάθης Τσιτλακίδης είχε κάνει επίσης τα εμβόλια COVID.

-Δεν θα μπορούσαν να πετάξουν διαφορετικά. Όλοι οι πιλότοι έπρεπε να έχουν κάνει τα εμβόλιο COVID-19…

Η αναφορά του στον εμβολιασμό του αδελφού του Μάριου γίνεται μετά το 29΄λεπτό.

-Και πω ξέρω εάν δεν φταίει το εμβόλιο. Εάν ο κυβερνήτης έπαθε κάτι από το εμβόλιο κατά τη πτήση…

Η ιστορία που ακολουθεί έχει ως εξής>

Ο πιλότος έπαθε καρδιακή προσβολή έξι λεπτά μετά την προσγείωση του εμπορικού αεροπλάνου και κατηγορεί 1 πράγμα

Ο πιλότος της American Airlines, Bob Snow, ο οποίος πέρυσι υπέστη καρδιακό επεισόδιο λίγα λεπτά μετά την προσγείωση αεροπλάνου στο αεροδρόμιο Dallas-Fort Worth, επέκρινε την Τρίτη αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας για την επιβολή της εντολής εμβολίου.

By Jack Davis February 1, 2023 at 5:31pm/Τhe Western Journal

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στην εκπομπή “Tucker Carlson Tonight” του Fox News, ο Snow είπε, παρά την τεράστια δημοσιότητα για το περιστατικό του Απριλίου που σημειώθηκε μετά την προσγείωση ενός αεροπλάνου με 200 επιβάτες, η FAA δεν είχε ποτέ επαφή μαζί του.

Ο Snow είπε, από τότε που επέστρεψε στο σπίτι πέρυσι, «Δεν είχα καμία επαφή από κανέναν, είτε με την FAA είτε με την εταιρεία για να με ρωτήσει ή να διερευνήσει τι ακριβώς μου συνέβη σε σχέση με την καρδιακή ανακοπή που έπαθα ενώ ήμουν στο θάλαμο πτήσης».

Ο Snow, είπε ότι πιστεύει ότι η FAA παραβίασε τους δικούς της κανόνες πιέζοντας τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στους πιλότους ενώ βρίσκονταν ακόμη υπό άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, σημειώνοντας ότι οι πιλότοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε δοκιμές φαρμάκων.


Ο Snow είπε ότι ήταν «ασυνείδητο» που οι πιλότοι αναγκάστηκαν να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι «τους αντιμετώπιζαν ως γιγάντια ινδικά χοιρίδια».

Συνέχισε δηλώνοντας ότι η FAA «βασικά ακύρωσε την ευθύνη της να φροντίζει για την ασφάλειά μας αναγκάζοντάς μας να υποβληθούμε σε αυτό το πρόγραμμα εμβολιασμού».

«Τότε η μόνη τους απάντηση είναι να χαλαρώσουν οι απαιτήσεις για καρδιακές παθήσεις στους πιλότους», πρόσθεσε ο Carlson, αναφερόμενος σε πρόσφατη απόφαση της FAA για διεύρυνση των επιτρεπόμενων κατευθυντήριων γραμμών για μια καρδιακή πάθηση όταν οι πιλότοι κάνουν τις εξετάσεις τους.

«Έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου πιλότοι που είχαν προβλήματα μετά τον εμβολιασμό. Γνωρίζω καλά έναν από τους πρώην συναδέλφους μου που δυστυχώς πέθανε ως συνέπεια της λήψης του εμβολίου και αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί μακροχρόνια έρευνα για να το καταλάβουμε», είπε.

Ο Snow είπε ότι δεν είναι ακόμη σαφές «τι είδους εξουθενωτικά προβλήματα» αντιμετωπίζονται «ως αποτέλεσμα αυτού του ανόητου προγράμματος εμβολιασμού που επιβλήθηκε στους Αμερικανούς και στον παγκόσμιο πληθυσμό που γνωρίζετε. «Η εντολή του Biden για το εμβόλιο είναι απολύτως ασυνείδητη».

Ο Snow ήταν μεταξύ τεσσάρων πιλότων και ενός ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας που υπέστησαν δυσμενή συμβάντα μετά τον εμβολιασμό, όπως ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ron Johnson από το Wisconsin σε επιστολή του προς την FAA αφού διεύρυνε τις επιτρεπόμενες παραμέτρους σύμφωνα με τις οποίες οι πιλότοι ελέγχονταν για καρδιακή πάθηση που θα μπορούσε να επηρεάσει την πτητική τους ικανότητα.

«Τι μέτρα έχει λάβει ή θα λάβει η FAA για να διερευνήσει εάν οι Cody Flint, Hayley Lopez, Greg Pierson, Bob Snow, Wil Wolfe και άλλοι πιλότοι παρουσίασαν ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου COVID-19;» είπε ο Johnson.

Στην επιστολή, ο Johnson είπε, «Παραμένει ασαφές τι έχει κάνει, αν μη τι άλλο, η FAA όσον αφορά τις εμπειρίες αυτών των ατόμων ή εάν παρακολουθεί ενεργά τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου COVID-19 στην αεροπορική βιομηχανία».

Ο Snow πέρυσι είπε στους Epoch Times ότι είχε ελάχιστες επιλογές σε αυτό το θέμα, λέγοντας ότι στους πιλότους «ειπώθηκε ότι αν δεν κάναμε τον εμβολιασμό θα τερματίζαμε. Δεν υπήρχε αμφιβολία για την ειλικρίνεια εκείνη τη στιγμή της δήλωσής τους».

«Είχα σοβαρές ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου», είπε.

Αφού εμβολιάστηκε το φθινόπωρο του 2021, βίωσε ασυνήθιστους πόνους τον Ιανουάριο του 2022.

Μετά ήρθε η πτήση όπου συνέβησαν τα εξής>

«Ήμασταν στην πύλη μόλις λίγα λεπτά μετά το κλείσιμο του αεροσκάφους, πιθανώς περίπου έξι λεπτά, έξι, επτά λεπτά μετά την προσγείωση. Και σηκώθηκα να μαζέψω τις τσάντες μου για να προχωρήσω στο επόμενο αεροσκάφος. Έπρεπε να τελειώσουμε με μια άλλη στροφή σε μια διαφορετική πόλη για να επιστρέψουμε και μετά να τελειώσουμε το ταξίδι την τέταρτη μέρα. Και αυτό είναι το τελευταίο που θυμάμαι, να σηκώνομαι και να μαζεύω τις αποσκευές μου», είπε.

«Και σε εκείνο το σημείο, μάρτυρες λένε ότι κατέρρευσα στο θάλαμο πτήσης. Και αυτό είναι το μόνο που ξέρω σε αυτό το σημείο», συνέχισε ο Snow.

«Αυτό που με απασχολεί είναι ότι αυτό συνέβη στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Διότι αν είχε συμβεί… οποιαδήποτε άλλη στιγμή που ήμουν είτε μόνος είτε πέρα ​​από τον εύλογο χρόνο απόκρισης για ιατρική απάντηση, δεν θα ήμουν εδώ για αυτήν τη συζήτηση.

Θα αισθάνεστε ασφαλείς όταν πετάτε γνωρίζοντας ότι οι πιλότοι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι;

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Ακόμα δεν γνωρίζουμε την αλήθεια για τον Covid. Το Κογκρέσο θα πρέπει να δημιουργήσει μια δικομματική εθνική επιτροπή έρευνας για την προέλευση της πανδημίας.

By Jamie Metzl and Matt Pottinger [Τhe Wall Street Journal]
Feb. 8, 2023 6:23 pm ET

Περισσότερα από τρία χρόνια μετά την έναρξη της παγκόσμιας πανδημίας δεν έχει γίνει ακόμη μια ολοκληρωμένη ιατροδικαστική έρευνα για την προέλευσή της. Με περισσότερους από ένα εκατομμύριο Αμερικανούς νεκρούς από τον Covid-19 και περίπου 15 εκατομμύρια νεκρούς παγκοσμίως, αυτό είναι ασυγχώρητο. Ενώ η κινεζική συσκότιση και η εσφαλμένη κατεύθυνση ευθύνονται κυρίως για την έλλειψη κατανόησης του τρόπου με τον οποίο ο νέος κορωνοϊός σάρωσε τον κόσμο, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κάνουν πολύ περισσότερα για να φτάσουν στο βάθος αυτού που συνέβη. Το Κογκρέσο θα πρέπει να πραγματοποιήσει ακροάσεις για τη δημιουργία μιας δικομματικής επιτροπής Covid-19 σύμφωνα με τις γραμμές της επιτροπής για την 11η Σεπτεμβρίου.

Πέρα από το δάχτυλο και την πολιτική στάση βρίσκεται ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί: Γιατί υπήρξε πανδημία; Υπάρχουν δύο ανταγωνιστικές υποθέσεις. Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο νέος κοροναϊός πιθανότατα ξέφυγε από ένα εργαστήριο στη Γουχάν. Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο ιός μεταπήδησε πρώτα στους ανθρώπους από ζώα που ήταν εγκλωβισμένα σε μια αγορά θαλασσινών της Wuhan.

Η δοκιμή κάθε υπόθεσης θα απαιτούσε πρόσβαση σε αρχεία εργαστηρίου, βιολογικά δείγματα και προσωπικό της Wuhan, καθώς και σε κατεψυγμένα δείγματα αίματος που συλλέχθηκαν το 2019 από διάφορες τράπεζες αίματος της Wuhan. Η κακοποίηση των κυβερνώντων της Κίνας είναι ο κύριος λόγος που η διεθνής κοινότητα δεν έχει πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους και τα δεδομένα. Από τις πρώτες μέρες της πανδημίας, οι Κινέζοι αξιωματούχοι κατέστρεψαν συστηματικά δείγματα, κρυφά αρχεία, φυλάκισαν πολίτες δημοσιογράφους που έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση της πανδημίας και επέβαλλαν μια εντολή φίμωσης στους επιστήμονες.

Αλλά η Κίνα δεν ήταν το μόνο πρόβλημα.

Στις πρώτες μέρες της πανδημίας, μια μικρή ομάδα δυτικών ιολόγων συγκεντρώθηκε για να εξετάσει την προέλευση της πανδημίας. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τελικά ήρθαν στο φως αποκάλυψαν το σχέδιό τους να σπρώξουν τη δημόσια συζήτηση μακριά από την υπόθεση του εργαστηριακού ατυχήματος και προς την εξήγηση της φυσικής προέλευσης. Σε μια διαβόητη πλέον επιστολή του Φεβρουαρίου 2020 στο Lancet, και σε μια εξίσου προβληματική επιστολή στο Nature Medicine τον επόμενο μήνα, ορισμένοι από αυτούς τους επιστήμονες χαρακτήρισαν οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με πιθανή προέλευση εργαστηρίου ως «θεωρίες συνωμοσίας», παρόλο που δεν είχαν στοιχεία για να απορρίψουν την υπόθεση διαρροής εργαστηρίου.

(Aνάμεσα στην ομάδα αυτή ήταν και οι Έλληνες καθηγητές Τσιόδρας, Μαγιορκίνης, Παρασκευής, Κωστάκη, Παναγιωτακόπουλος)

Αλλά τον Σεπτέμβριο του 2021, ένα έγγραφο του Υπουργείου Άμυνας που διέρρευσε αποκάλυψε ότι ορισμένοι από τους ίδιους επιστήμονες είχαν συνεργαστεί, μαζί με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan, σε μια πρόταση του 2018 προς την Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας [Darpa]

Το έργο τους; Γενετικά τροποποιεί σπάνια χαρακτηριστικά κέρδους-λειτουργίας-gain of function, που ονομάζονται θέσεις διάσπασης φουρίνης, σε ιούς τύπου SARS που έχουν στην κατοχή τους.

Προς τιμήν της, η Darpa δεν χρηματοδότησε αυτή την έρευνα, αλλά ήταν πολύ σημαντικό —ή θεαματικά συμπτωματικό— το γεγονός ότι ο ιός SARS-CoV-2, που περιέχει αυτό το ακριβές χαρακτηριστικό που δεν είχε ξαναδεί ποτέ σε κανέναν ιό SARS, άρχισε να μολύνει ανθρώπους στο Wuhan τον επόμενο χρόνο. Οι επιστήμονες που είχαν αποκαλέσει την υπόθεση της διαρροής εργαστηρίου συνωμοσία δεν κατάφεραν να αποκαλύψουν ότι ο θανατηφόρος ιός που σάρωνε τον κόσμο ήταν τρομερά παρόμοιος με αυτόν που ήθελαν να δημιουργήσουν.

Νωρίτερα αυτό το έτος, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων και πρώην αξιωματούχων εθνικής ασφάλειας —μεταξύ των οποίων και εμείς (οι υπογράφοντες Jamie Metzl και Matt Pottinger)— υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή που περιγράφει λεπτομερώς ορισμένες από τις αποτυχίες επιστημονικών περιοδικών και ειδησεογραφικών οργανισμών και ζητεί μεγαλύτερη ευθύνη. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι δικομματικές ακροάσεις βασισμένες σε στοιχεία που θέτουν τις πιο σκληρές ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση της πανδημίας. Το Κογκρέσο πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τις παραβάσεις της Κίνας καθώς και τις δικές μας ελλείψεις. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, για παράδειγμα, χρηματοδότησαν έρευνα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan χωρίς επαρκή γνώση σχετικά με το έργο που γινόταν σε αυτήν την εγκατάσταση.

Η γαλλική κυβέρνηση διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην κατασκευή του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan και γνώριζε καλά πώς η διαδικασία κατασκευής είχε πάει άσχημα. Η εμπιστευτική πρόσβαση σε βασικά αρχεία που κατέχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ιδιωτικά επιστημονικά περιοδικά και εταιρείες που διεξάγουν γενετική αλληλουχία έχει επίσης τη δυνατότητα να είναι εξαιρετικά διαφωτιστική.

Το ότι οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τη Γερουσία και οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν τη Βουλή παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για υπεύθυνες, σκληρές ακροάσεις και στις δύο βουλές. Δεν υπάρχει λόγος αυτό να γίνει μια άσκηση κομματικής βαθμολόγησης. Το να φτάσουμε στο βάθος του πώς ξεκίνησε αυτή η ανθρώπινη καταστροφή που μπορούσε να αποφευχθεί —και η υιοθέτηση μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων— θα πρέπει φυσικά να είναι μια ενωτική πρωτοβουλία.

Οι ακροάσεις του Κογκρέσου πρέπει να θέσουν τα θεμέλια για μια δικομματική επιτροπή Covid-19 για να προετοιμάσει έναν πλήρη απολογισμό του τι πήγε στραβά και τι μπορεί να γίνει για να γίνει η επιστημονική έρευνα ασφαλέστερη, τα συστήματα δημόσιας υγείας μας ισχυρότερα και το μέλλον μας πιο ασφαλές. Το Κογκρέσο μπορεί να ενθαρρύνει τις συμμαχικές και εταίρους κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να κάνουν το ίδιο. Χωρίς σαφή κατανόηση του γιατί υπήρξε πανδημία, ο κόσμος παραμένει σε κίνδυνο. Οι μελλοντικές γενιές αξίζουν να μάθουν την πλήρη αλήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK