kourdistoportocali.comNews DeskΔεσμώτες ενός Χρέους 54 τρις δολαρίων οι Αμερικανοί πολίτες. Σε ποιους όμως τα χρωστάνε;

Το διάταγμα 11110 και η δολοφονία του JFK

Δεσμώτες ενός Χρέους 54 τρις δολαρίων οι Αμερικανοί πολίτες. Σε ποιους όμως τα χρωστάνε;

Από το 2024 έως το 2034 θα ξοδέψουν περισσότερα από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια μόνο για το κόστος των τόκων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να προσθέσουν σχεδόν 19 τρισεκατομμύρια δολάρια στο εθνικό τους χρέος την επόμενη δεκαετία, καθώς το αυξανόμενο κόστος της γήρανσης του πληθυσμού και οι υψηλότεροι τόκοι συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ανεξάρτητο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου-γράφουν οι Alan Rappeport και Jim Tankersley στην ναυαρχίδα του deep state, τους New York Times.

Βy Pendulum

Μόνο που η καλή εφημερίδα και οι καλοί δημοσιογράφοι δεν μας λένε σε ποιους χρωστάει ήδη 34 τρις το αμερικανικό κράτος, δλδ οι Αμερικανοί πολίτες και σε ποιους θα χρωστάνε 54 τρισ. δολάρια στα επόμενα 10 χρόνια;

Ποιος ή ποιοι έχουν την απεριόριστη πρόσβαση στο χρήμα ώστε να μπορεί να δανείζει τις ΗΠΑ με 54 τρις δολάρια μια και το χρέος απαιτεί δύο- σαν το tango. Σήμερα οι Αμερικανοί πολίτες πληρώνουν 200 δις ευρώ ημερησίως για την εξυπηρέτηση των τόκων του χρέους το οποίο έχουν να αποπληρώσουν από τον Ιανουάριο του 1835!

Όμως το ερώτημα παραμένει. Σε ποιους χρωστάνε οι Αμερικανοί πολίτες και κατ΄επέκταση οι πολίτες της Ευρώπης; Και τι σημαίνει η εκτίμηση πρώην κορυφαίου στελέχους της BlackRock ο οποίος σημείωσε ότι η προέλευση της planδημίας είναι το σκάσιμο της φούσκας του χρέους;

Αλλά η έκθεση όντως προσφέρει μια μικρή ανακούφιση: Η νομοθεσία που θεσπίστηκε πρόσφατα για τον περιορισμό των ομοσπονδιακών δαπανών και η οικονομία των ΗΠΑ που αναπτύσσεται ταχύτερα από το αναμενόμενο καθιστούν τη δημοσιονομική εικόνα ελαφρώς λιγότερο ζοφερή. Τα ετήσια ελλείμματα την επόμενη δεκαετία θα είναι 7 τοις εκατό μικρότερα από τα 20,3 τρισεκατομμύρια δολάρια που είχε προβλέψει το γραφείο προϋπολογισμού πέρυσι.

Αυτή η πτώση αντανακλά πολλές αντικρουόμενες δυναμικές. Μια συμφωνία που συνήψαν ο πρόεδρος Biden και οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου πέρυσι για να περιορίσουν τις διακριτικές δαπάνες για δύο χρόνια μειώνει τα ελλείμματα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας. Το ίδιο συμβαίνει και με μια αύξηση 5,2 εκατομμυρίων νέων εργαζομένων στο εργατικό δυναμικό, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μετανάστες.

Αλλά αυτές οι μειώσεις του ελλείμματος αντισταθμίζονται εν μέρει από την αύξηση του εκτιμώμενου δημοσιονομικού κόστους από την ατζέντα του Biden για την καθαρή ενέργεια, τη γήρανση του πληθυσμού των ΗΠΑ και τα υψηλότερα επιτόκια του εθνικού χρέους.

Ο διευθυντής του γραφείου προϋπολογισμού, Phillip L. Swagel, είπε ότι ακόμη και με τη μείωση των ελλειμμάτων, η χώρα παραμένει σε δρόμο προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερο χρέος ως μερίδιο της συνολικής οικονομικής παραγωγής της το 2034 από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία της.

«Το πρώτο μήνυμα των προβλέψεων είναι γνωστό: Η δημοσιονομική τροχιά είναι τρομακτική», είπε ο Swagel σε ενημέρωση με δημοσιογράφους την Τετάρτη. «Από την άλλη πλευρά, διαφαίνεται λίγο λιγότερο κακό από ό,τι στις προβλέψεις μας πέρυσι».

Οι προβλέψεις για τα οικονομικά των ΗΠΑ έρχονται καθώς το Κογκρέσο αντιμετωπίζει άλλη μια προθεσμία τον επόμενο μήνα για να συμφωνήσει σχετικά με την ομοσπονδιακή νομοθεσία για τις δαπάνες προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργία της κυβέρνησης. Οι νομοθέτες συμμετέχουν επίσης σε μια έντονη συζήτηση σχετικά με την παροχή περισσότερης βοήθειας στην Ουκρανία και το Ισραήλ και για το εάν θα επεκταθεί η πίστωση φόρου για τα παιδιά και θα αποκατασταθούν οι ληγμένες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Το γραφείο προϋπολογισμού προέβλεψε ότι το ετήσιο έλλειμμα θα αυξηθεί στα 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2034 από τα ετήσια 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας 18,9 τρισεκατομμύρια δολάρια στο εθνικό χρέος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας. Μέχρι τότε, το χρέος προβλέπεται να ξεπεράσει τα 54 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα επιτόκια αυξήθηκαν σε υψηλά δύο δεκαετιών το περασμένο έτος, καθιστώντας το κόστος δανεισμού ολοένα και πιο σημαντικό παράγοντα που συνεισφέρει στο εθνικό χρέος.

Από το 2024 έως το 2034, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξοδέψουν περισσότερα από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια μόνο για το κόστος των τόκων. Από το επόμενο έτος, το καθαρό κόστος των τόκων θα είναι μεγαλύτερο ως μερίδιο της οικονομίας των ΗΠΑ από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από τότε που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση άρχισε να διατηρεί αρχεία το 1940, σύμφωνα με το γραφείο προϋπολογισμού.

Οι δαπάνες για προγράμματα που σχετίζονται με τα δίχτυα ασφαλείας, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση και το Medicare, συνεχίζουν να αυξάνονται ακόμη και όταν τα καταπιστευματικά τους κεφάλαια αντιμετωπίζουν την προοπτική να εξαντληθούν τα επόμενα 10 χρόνια.

«Επίσης, η ενίσχυση των ελλειμμάτων είναι δύο υποκείμενες τάσεις: Η γήρανση του πληθυσμού (συντάξεις) και η αύξηση του ομοσπονδιακού κόστους υγειονομικής περίθαλψης ανά δικαιούχο», είπε ο Swagel. «Αυτές οι τάσεις ασκούν ανοδική πίεση στις υποχρεωτικές δαπάνες».

Το εθνικό χρέος είναι πιθανό να είναι ακόμη μεγαλύτερο από ό,τι προβλέπει το γραφείο προϋπολογισμού, καθώς η πρόβλεψή του προϋποθέτει ότι οι φορολογικές περικοπές του 2017 που επέβαλαν οι Ρεπουμπλικάνοι θα λήξουν ολοκληρωτικά, παρόλο που οι νομοθέτες εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο να επεκτείνουν πολλά από τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων χαμηλότερων πλαισίων φόρου εισοδήματος.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, το γραφείο προϋπολογισμού είπε ότι τώρα αναμένει πως οι προσπάθειες του Biden να απογαλακτίσει τη χώρα από τα ορυκτά καύσιμα θα είναι πιο δημοφιλείς στο κοινό -και πιο ακριβές για τους φορολογούμενους- από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Ο νόμος του 2022 για τη μείωση του πληθωρισμού του Biden περιλάμβανε τα μεγαλύτερα κίνητρα στην αμερικανική ιστορία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης ενεργειακών τεχνολογιών. Μεταξύ αυτών των κινήτρων είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις για εταιρείες που επενδύουν σε εργοστάσια για την παραγωγή ανεμογεννητριών, ηλιακών συλλεκτών και άλλων τεχνολογιών καθαρής ενέργειας, μαζί με πίστωση έως και 7.500 $ για άτομα που αγοράζουν συγκεκριμένα ηλεκτρικά οχήματα.

Το γραφείο προϋπολογισμού αρχικά προέβλεψε ότι αυτές οι διατάξεις για το κλίμα θα πρόσθεταν 391 δισεκατομμύρια δολάρια στα ελλείμματα από το 2022 έως το 2031. Τώρα υπολογίζει ότι το πραγματικό κόστος θα είναι τουλάχιστον διπλάσιο όταν θα μετρηθεί στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η αλλαγή οφείλεται εν μέρει στο ότι το γραφείο εκτιμά τώρα πολύ μεγαλύτερη ζήτηση για πιστώσεις παραγωγής ενέργειας από ό,τι αρχικά περίμενε. Είναι επίσης εν μέρει αποτέλεσμα μιας άλλης πολιτικής του Biden: Ένας προτεινόμενος κανονισμός της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος που προορίζεται να διασφαλίσει ότι τα δύο τρίτα των νέων επιβατικών αυτοκινήτων που πωλούνται στην Αμερική θα είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά μέχρι το 2032.

Το γραφείο αναμένει ότι αυτός ο κανονισμός θα επιβαρύνει τη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα και θα μειώσει την ποσότητα βενζίνης που καταναλώνουν οι Αμερικανοί οδηγοί —κάτι που με τη σειρά του θα μειώσει τα ομοσπονδιακά έσοδα από τους φόρους βενζίνης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες έσπευσαν να εκφράσουν ανησυχία για το αυξανόμενο φορτίο χρέους και να κατηγορήσουν τον Biden και τους Δημοκρατικούς, παρά το γεγονός ότι και τα δύο κόμματα έχουν εγκρίνει πακέτα δαπανών και φόρων που έχουν προσθέσει στο χρέος της χώρας.

«Η οικονομική ζημιά και οι ανεξέλεγκτες δαπάνες που έγιναν κατά τον έλεγχο της Ουάσιγκτον από τους Δημοκρατικούς, που αύξησαν το κόστος για τον αμερικανικό λαό και αύξησαν το εθνικό μας χρέος, μας έφεραν στη σκοτεινή πραγματικότητα του σήμερα», δήλωσε ο Πρόεδρος Mike Johnson σε δήλωση του.

Οι Δημοκρατικοί εστίασαν στον πιο αισιόδοξο χαρακτηρισμό της οικονομίας και στο γεγονός ότι το έλλειμμα θα είναι μικρότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Τα στοιχεία λοιπόν που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έδειξαν ότι το «συνολικό δημόσιο χρέος» των ΗΠΑ ανήλθε στα 34,001 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 29 Δεκεμβρίου 2023.

Αυτός ο αριθμός, γνωστός και ως εθνικό χρέος, είναι το συνολικό ποσό του ανεξόφλητου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ που έχει συσσωρευτεί καθόλη την πορεία του αμερικανικού κράτους-γράφουν οι Hanna Ziady και Tami Luhby στο CNN Business.

Το συγκεκριμένο ορόσημο έρχεται μόλις τρεις μήνες αφότου το αμερικανικό εθνικό χρέος ξεπέρασε τα 33 τρισεκατομμύρια, καθώς το δημοσιονομικό έλλειμμα -η διαφορά μεταξύ των δαπανών της κυβέρνησης και αυτών που εισπράττει σε φόρους- αυξήθηκε.

Η Maya MacGuineas, πρόεδρος της Επιτροπής για έναν Υπεύθυνο Ομοσπονδιακό Προϋπολογισμό, ενός δημοσιονομικού φύλακα, χαρακτήρισε τον αριθμό ρεκόρ «ένα πραγματικά καταθλιπτικό “επίτευγμα”». «Αν και το επίπεδο του χρέους μας είναι επικίνδυνο τόσο για την οικονομία μας όσο και για την εθνική μας ασφάλεια, η Αμερική απλά δεν μπορεί να σταματήσει να δανείζεται», ανέφερε σε δήλωσή της την Τρίτη.

Ανησυχητικό είναι επίσης ότι το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται σε μια περίοδο που η οικονομία είναι σχετικά ισχυρή και η ανεργία χαμηλή, μία περίοδος η οποία θεωρείται καλή στιγμή για να χαλιναγωγηθεί το ομοσπονδιακό έλλειμμα. Η κυβέρνηση συχνά ενισχύει τις δαπάνες κατά τη διάρκεια αδύναμων οικονομικών περιόδων και υψηλής ανεργίας σε μια προσπάθεια να τονώσει την ανάπτυξη.

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έχει γίνει ένα σημαντικό σημείο διαμάχης μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, επιδεινώνοντας τις αντιπαραθέσεις σχετικά με τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό που απειλούν να κλείσουν την κυβέρνηση περιοδικά.

Ωστόσο, το χρέος των ΗΠΑ έχει εκτοξευθεί και από τα δύο μέρη τα τελευταία χρόνια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι λένε ότι τα ομοσπονδιακά προγράμματα δαπανών που υποστηρίζει η κυβέρνηση Biden είναι πολύ ακριβά και οι Δημοκρατικοί λένε ότι οι φορολογικές περικοπές που υποστηρίχθηκαν από το GOP το 2017 έχουν περιορίσει τα έσοδα. Στην αύξηση του χρέους συνέβαλαν επίσης τα δαπανηρά ομοσπονδιακά πακέτα αρωγής για την Covid-19, που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Trump και Biden.

Όποιος κι αν ευθύνεται, το αυξανόμενο χρέος και η πολιτική αστοχία έχουν ήδη επηρεάσει την πιστοληπτική ικανότητα της Αμερικής.

Ο οίκος Fitch μείωσε την αξιολόγησή του για το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ σε AA+ από AAA τον περασμένο Αύγουστο. Τον Νοέμβριο, ο Moody’s προειδοποίησε ότι θα μπορούσε επίσης να αφαιρέσει την τελευταία τέλεια βαθμολογία ΑΑΑ των ΗΠΑ.

Οι νομοθέτες στην Ουάσιγκτον αντιμετωπίζουν τις προθεσμίες για την ψήφιση των προϋπολογισμών των τμημάτων του οικονομικού έτους 2024, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αφού το Κογκρέσο ενέκρινε δύο νομοσχέδια χρηματοδότησης για να αποφευχθούν οι κυβερνητικές διακοπές λειτουργίας. Το οικονομικό έτος ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου.

Το πιο πρόσφατο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε στα μέσα Νοεμβρίου, παρέτεινε τη χρηματοδότηση έως τις 19 Ιανουαρίου για προτεραιότητες όπως η γεωργία, η στρατιωτικές κατασκευές, οι υποθέσεις βετεράνων, οι μεταφορές, η στέγαση και το υπουργείο Ενέργειας. Το υπόλοιπο της κυβέρνησης χρηματοδοτήθηκε μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου. Δεν περιελάμβανε την πρόσθετη βοήθεια για την Ουκρανία ή το Ισραήλ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες της Βουλής πιέζουν για μείωση των δαπανών κάτω από τα επίπεδα που συμφωνήθηκαν στη συμφωνία ανώτατου ορίου χρέους του Ιουνίου, η οποία επέτρεψε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συνεχίσει να πληρώνει τους λογαριασμούς της πλήρως και έγκαιρα και να αποτρέψει μια πρώτη χρεοκοπία. Η συμφωνία ανέστειλε το ανώτατο όριο του χρέους έως την 1η Ιανουαρίου 2025.

Η Γερουσία υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών, ωστόσο, απέρριψε τις εκκλήσεις του GOP για περικοπές. Οι ηγέτες του Κογκρέσου διαπραγματεύονται επί του παρόντος ένα υψηλότατο επίπεδο χρηματοδότησης για το οικονομικό έτος 2024 καθώς ο κίνδυνος διακοπής λειτουργίας διαφαίνεται ξανά.

Ξεχωριστά, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Mike Johnson θέλει να δημιουργήσει μια δικομματική επιτροπή χρέους για να αντιμετωπίσει αυτό που αποκάλεσε «τη μεγαλύτερη απειλή για την εθνική μας ασφάλεια». «Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα λάβουν περαιτέρω μέτρα για τη μείωση του δανεισμού μας είτε αυξάνοντας τους φόρους, μειώνοντας τις δαπάνες ή δημιουργώντας μια δημοσιονομική προμήθεια —είτε ιδανικά κάνοντας όλα τα παραπάνω», είπε η MacGuineas η πρόεδρος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, το χρέος που συνυπολογίζεται στο ανώτατο όριο του χρέους -το οποίο περιορίζει το ποσό που επιτρέπεται στην κυβέρνηση να δανείζεται και είναι επίσης μια συχνή πηγή πολιτικών κρίσεων- αυξήθηκε στα 33,89 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Peter G. Peterson, μια αμερικανική δικομματική ομάδα που υποστηρίζει τη δημοσιονομική ευθύνη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξοδεύει 2 δισεκατομμύρια δολάρια την ημέρα μόνο για πληρωμές τόκων χρέους. Το Υπουργείο Οικονομικών αναμένει να δανειστεί σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια περισσότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου.

«Το υψηλό και αυξανόμενο χρέος της Αμερικής έχει σημασία γιατί απειλεί το οικονομικό μας μέλλον», ανέφερε το ίδρυμα. Σημείωσε ότι εντός 10 ετών, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα δαπανήσει περισσότερα για πληρωμές τόκων από ό,τι παραδοσιακά για έρευνα και ανάπτυξη, υποδομές και εκπαίδευση, μαζί.

Στο ρεπορτάζ που μόλις διαβάσατε ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο.

Το ερώτημα είναι σε ποιον πληρώνουν οι Αμερικανοί (άρα και ο δυτικός πληθυσμός στο σύνολό του) τους τόκους από το δημόσιο χρέος; Ποιος είναι ο αποδέκτης των τόκων του χρέους. Ποιος δανείζει τον δυτικό κόσμο ώστε να μπορεί στη συνέχεια να κάνει απαιτητούς τους τόκους του δανεισθέντος χρήματος;

Όχι το χρήμα δεν πέφτει από τον ουρανό. Ακόμη και το πληθωριστικό και αυτό που δεν αντιστοιχεί στα αποθέματα χρυσού των κρατών τηρεί κάποιους κανόνες έκδοσής του.

Σε μία συγκυρία που βρωμάει επανάληψη της Ιστορίας καθώς είναι πλέον διάχυτη η αίσθηση ότι υπάρχουν κάποιοι Χίτλερ στον πλανήτη ενώ η “θεωρία συνωμοσίας” που ήθελε τη CIA να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Kennedy είναι σήμερα η μοναδική πειστική εκδοχή για τη δολοφονία τους.

Η απάντηση στο γιατί η CIA οργάνωσε τη δολοφονία του Kennedy σύμφωνα με “θεωρητικούς συνωμοσίας” βρίσκεται στο διάταγμα 11110-δείτε στη συνέχεια.

Tα τελευταία τρία χρόνια, ο Robert F. Kennedy, Jr. (ως ανεξάρτητος υποψήφιος λαμβάνει 34% σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις) ήταν μια από τις ισχυρότερες φωνές της Αμερικής στην υπεράσπιση της Συνταγματικής Δημοκρατίας από τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας και πολιτικούς που κατέχουν εξουσία έκτακτης ανάγκης.

Σε μια σειρά συγκλονιστικών ομιλιών που θυμίζουν τη διάσημη ομιλία του πατέρα του στο Πανεπιστήμιο του Κέιπταουν το 1966, ο RFK, Jr. έχει διατυπώσει γιατί δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε να παραβιαστεί το Σύνταγμα των ΗΠΑ από ανθρώπους που μας υπόσχονται να μας κρατήσουν ασφαλείς.

Στις 5 Απριλίου 2023, υπέβαλε αίτηση στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή για να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές του 2024.

Για δεκαετίες, εργάστηκε ως δικηγόρος για την προστασία του φυσικού κόσμου. Έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα από τη μόλυνση των υδάτινων οδών, όπως ο ποταμός Hudson με επικίνδυνα απόβλητα, συμπεριλαμβανομένου του υδραργύρου.

Το 2005 ανησυχούσε για μια ένωση υδραργύρου που χρησιμοποιείται ως συντηρητικό σε παιδικά εμβόλια, κάτι που τον ώθησε να διεξαγάγει μια ενδελεχή έρευνα για την ασφάλεια των εμβολίων γενικά. Βρήκε ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι ο Εθνικός νόμος περί τραυματισμών από το παιδικό εμβόλιο του 1986 παρείχε στους κατασκευαστές εμβολίων ασυλία από κάθε αστική και ποινική ευθύνη για τραυματισμούς ή θανάτους που προκλήθηκαν από τα προϊόντα τους.

Ελλείψει νομικής ευθύνης, συνειδητοποίησε ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να ρυθμίσει τη συμπεριφορά τους είναι ο έλεγχος από ένα δημόσιο πρόσωπο, και επειδή κανένα άλλο δημόσιο πρόσωπο δεν ανέλαβε να το κάνει, ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη. Καμία καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη, όπως λέει και η παροιμία.

Ο κριτικός έλεγχος του κ. Kennedy για τους κατασκευαστές εμβολίων (που φέρουν μηδενική ευθύνη προϊόντος) δεν αντιμετωπίστηκε με συζητήσεις, αλλά με βιτριολικές, ad hominem επιθέσεις και κατηγορίες ότι είναι θεωρητικός συνωμοσίας. Σε αυτές τις επιθέσεις υπονοείται ότι κανείς δεν πρέπει να τολμήσει να αμφισβητήσει την ασφάλεια των εμβολίων.

Το 2021, δημοσίευσε το βιβλίο του, The Real Anthony Fauci, καταγράφοντας σχολαστικά τη διαφθορά, τη φιλαρέσκεια και την κατάχρηση εξουσίας που είναι αχαλίνωτη στο Βιο-Φαρμακευτικό Σύμπλεγμα στο οποίο ο Δρ Fauci έπαιξε βασικό ρόλο.

Κάθε δήλωση στο βιβλίο του κ. Kennedy τεκμηριώνεται με παραπομπή πρωτογενών πηγών, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων ομοσπονδιακών υπηρεσιών, ιατρικής βιβλιογραφίας με αξιολόγηση από ομοτίμους και δημόσιων αρχείων. Οποιοσδήποτε αναγνώστης μπορεί εύκολα να αξιολογήσει αυτές τις πηγές. Η έκδοση Kindle διαθέτει υπερσυνδέσμους προς τα έγγραφα.

Ο εξήντα εννιάχρονος Kennedy σπούδασε στο Harvard College και στο London School of Economics, αποφοιτώντας από το Harvard το 1976 με πτυχίο Τεχνών στην Αμερικανική Ιστορία και Λογοτεχνία. Έλαβε πτυχίο Juris Doctor από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και Master of Laws από το Πανεπιστήμιο Pace.

Ο κ. Kennedy έχει επανειλημμένα επιδείξει την αφοσίωσή του στη διατήρηση του Συντάγματος των ΗΠΑ και του αμερικανικού τρόπου ζωής που υποστηρίζει. Περισσότερο από οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο με προεδρικές φιλοδοξίες, έχει αγωνιστεί για να προστατεύσει μεμονωμένους Αμερικανούς πολίτες από ομοσπονδιακές εντολές και άλλες πράξεις υπερβολής του κράτους.

H CIA βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του JFK;

Λίγο αφότου ο Jack Ruby πυροβόλησε τον Lee Harvey Oswald μπροστά στη κάμερα στο υπόγειο του αρχηγείου της αστυνομίας του Dallas, πολλοί Αμερικανοί άρχισαν να έχουν κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τη δολοφονία του Kennedy. Ήταν, θα έπρεπε να παραδεχτείτε, μια αρκετά ασυνήθιστη αλληλουχία γεγονότων. Ένας μοναχικός ένοπλος δολοφονεί τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Και τότε, λιγότερο από 48 ώρες αργότερα, αυτός ο μοναχικός ένοπλος δολοφονείται ο ίδιος από έναν άλλο μοναχικό ένοπλο.

Ποιες είναι οι πιθανότητες για αυτό; Είναι ένα πράγμα σαν να σε χτυπήσει κεραυνός – σπάνιο αλλά πιθανό. Αλλά αν κάθε μέλος της οικογένειάς σας χτυπηθεί επίσης από κεραυνό, όλα σε διαφορετικές ημέρες, μπορεί να αρχίσετε να υποψιάζεστε ότι αυτά δεν είναι εντελώς φυσικά γεγονότα. Αλλά- ω του θαύματος-, απάντησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ισχυρίστηκε ότι αυτά ήταν φυσικά πράγματα. Αυτή η παράξενη αλυσίδα δολοφονιών ήταν εντελώς φυσική», σχολίαζε ο Tucker Carlson όταν βρισκόταν ακόμη στο Foxnews.

Έτσι, λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του JFK, ο Λευκός Οίκος επί Johnson κυκλοφόρησε κάτι που ονομάζεται Έκθεση της Επιτροπής Warren. Και η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενώ τα κίνητρά τους παρέμεναν ασαφή, τόσο ο Lee Oswald όσο και ο Jack Ruby είχαν ενεργήσει μόνοι τους. Κανείς δεν τους βοήθησε. Δεν υπήρχε συνωμοσία κανενός είδους. Έκλεισε η υπόθεση. Ωρα να προχωρήσεις.

Και πολλοί Αμερικανοί προχώρησαν. Εκείνη την εποχή, δεν είχαν ιδέα πόσο κακή και διεφθαρμένη ήταν η Επιτροπή Warren. Θα περνούσαν σχεδόν 50 χρόνια πριν η CIA παραδεχτεί υπό την πίεση ότι στην πραγματικότητα, είχε αποκρύψει πληροφορίες από τους ερευνητές σχετικά με τη σχέση της με τον Lee Harvey Oswald.

Αλλά ακόμη και τότε, εκείνη την εποχή, πριν γίνει αυτό γνωστό, η εξήγηση της κυβέρνησης δεν φαινόταν απολύτως εύλογη. Και κάποιοι άρχισαν να κάνουν προφανείς ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Σε εκείνο το σημείο, καθώς οι Αμερικανοί άρχισαν να αμφιβάλλουν για την επίσημη ιστορία, ο όρος «θεωρία συνωμοσίας» μπήκε στο λεξικό μας. Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Lance DeHaven-Smith στο βιβλίο του για το θέμα, «Ο όρος θεωρία συνωμοσίας δεν υπήρχε ως φράση στην καθημερινή αμερικανική συνομιλία πριν από το 1964. Το 1964, τη χρονιά που η Επιτροπή Warren εξέδωσε την έκθεσή της, οι New York Times δημοσίευσαν πέντε ιστορίες στις οποίες εμφανίστηκε η «θεωρία συνωμοσίας».

Τώρα, σήμερα, φυσικά, ο όρος «θεωρία συνωμοσίας» εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε ιστορία των New York Times για την αμερικανική πολιτική. Χρησιμοποιείται, τώρα όπως και τότε, ως όπλο ενάντια σε όποιον κάνει ερωτήσεις στην κυβέρνηση δεν θέλει να απαντήσει-όπως ακιρβώς συμβαίνει με την προέλευση του ιου COVID-19. Όμως, παρά τα 60 χρόνια ονοματολογίας, αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν εξαφανιστεί. Μάλιστα έχουν πολλαπλασιαστεί με τον χρόνο.

Και εδώ είναι ένα από αυτά. Τον Απρίλιο του 1964, ένας ψυχίατρος ονόματι Louis Joylon West επισκέφτηκε τον Jack Ruby στο κελί της απομόνωσής του σε μια φυλακή του Dallas. Σύμφωνα με τη γραπτή εκτίμηση του West, διαπίστωσε ότι ο Jack Ruby ήταν «τεχνικά παράφρων» και χρειαζόταν άμεση ψυχιατρική νοσηλεία. Αυτά είναι συμπεράσματα στα οποία παραδόξως κανένας που είχε μιλήσει με τον Jack Ruby στο παρελθόν δεν είχε καταλήξει. Ο Ruby είχε φανεί απόλυτα υγιής στους ανθρώπους που τον γνώριζαν. Ο Louis Jolyon West τον είπε τρελό.

Αυτό όμως που δεν είπε ο West ήταν ότι εκείνη την εποχή εργαζόταν για τη CIA. Ο Louis Jolyon West ήταν συμβασιούχος ψυχίατρος για την υπηρεσία κατασκοπείας. Ήταν επίσης ειδικός στον έλεγχο του μυαλού και εξέχων παίκτης στο διαβόητο πλέον πρόγραμμα MKUltra στο οποίο η CIA έδινε ισχυρά ψυχιατρικά φάρμακα σε Αμερικανούς χωρίς να το γνωρίζουν.

Λοιπόν, από όλους τους ψυχιάτρους στον κόσμο, τι στο καλό έκανε αυτός ο τύπος στο κελί της φυλακής του Jack Ruby; Τα μέσα ενημέρωσης δεν φάνηκαν να ενδιαφέρονται να μάθουν. Στην πραγματικότητα, οι New York Times, σε ένα εκτενές μοιρολόγι του West το 1999, δεν ανέφεραν ποτέ το γεγονός ότι είχε εργαστεί για τη CIA, όπως επίσης πόσο χρόνο παρέμεινε στο κελί του Jack Ruby κάτι που φαίνεται σχετικό. Έτσι μπορείτε να δείτε γιατί οι μη τρελοί θα αναρωτιούνταν για το τι πραγματικά συνέβη. Και φυσικά, πολλοί αναρωτήθηκαν.

Το 1976, ξεχασμένο εδώ και καιρό, η Βουλή των Αντιπροσώπων οδήγησε μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει εκ νέου τη δολοφονία του JFK. Το δικομματικό τους συμπέρασμα; Ο John Kennedy δολοφονήθηκε σχεδόν σίγουρα ως αποτέλεσμα συνωμοσίας. Αλλά το ερώτημα είναι μια συνωμοσία από ποιον; Λοιπόν, ο προφανής ύποπτος θα ήταν η CIA. Γιατί αλλιώς η υπηρεσία θα αποκρύψει κρίσιμα στοιχεία από τους ερευνητές; Υπάρχει καλοήθης εξήγηση για αυτό, για τη διατήρηση αυτού του επιπέδου μυστικότητας για τόσα χρόνια; Όχι ότι το γνωρίζουμε. Και είναι παράνομο.

Το 1992, το Κογκρέσο ψήφισε τον President John F. Kennedy Assassination Records Collection Act. Αυτή η πράξη επέβαλλε την πλήρη αποκάλυψη όλων των εγγράφων μέχρι το 2017, 54 χρόνια μετά τη δολοφονία του JFK. Η τελευταία κυβέρνηση υποσχέθηκε να συμμορφωθεί πλήρως με αυτόν τον νόμο. Όμως, υπό την έντονη πίεση του διευθυντή της CIA, Mike Pompeo, απέκρυψε, τελικά, χιλιάδες σελίδες εγγράφων της CIA.

Σήμερα, σήμερα το απόγευμα, η κυβέρνηση Biden έκανε ακριβώς το ίδιο. Αυτό θα ήταν χιλιάδες σελίδες εγγράφων μετά από σχεδόν 60 χρόνια, μετά τον θάνατο κάθε εμπλεκόμενου ατόμου. Αλλά ακόμα δεν μπορούμε να τα δούμε. Σαφώς, δεν είναι για να προστατέψεις κανένα άτομο. Είναι όλοι νεκροί. Είναι η προστασία ενός ιδρύματος. Μα γιατί;

Λοιπόν, σήμερα αποφασίσαμε να μάθουμε. Μιλήσαμε με κάποιον που είχε πρόσβαση σε αυτά τα ακόμα κρυμμένα έγγραφα της CIA, ένα άτομο που ήταν βαθιά εξοικειωμένο με αυτό που περιείχαν. Ρωτήσαμε αυτό το άτομο ευθέως: “Η CIA είχε ρόλο στη δολοφονία του John F. Kennedy, ενός Αμερικανού Προέδρου; Και εδώ είναι η απάντηση που λάβαμε κατά λέξη. Παραθέτουμε, “Η απάντηση είναι ναι. Πιστεύω ότι συμμετείχαν. Είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα από αυτό που νομίζαμε. Είναι όλα ψεύτικα».

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο τρομακτική απάντηση από αυτό. Και πάλι, δεν πρόκειται για “συνωμοσιολόγο” με τον οποίο μιλήσαμε. Δεν είναι καν κοντά. Αυτός είναι κάποιος με άμεση γνώση των πληροφοριών που για άλλη μια φορά αποκρύπτονται από το αμερικανικό κοινό. Και η απάντηση που λάβαμε ήταν κατηγορηματική. Ναι, η CIA συμμετείχε στη δολοφονία του προέδρου. Τώρα, κάποιοι δεν θα εκπλαγούν όταν ακούσουν ότι το υποψιάζονταν από τότε. Αλλά ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε για αυτό ή τι σκεφτόσασταν για τη δολοφονία του Kennedy, σταματήστε για να σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό.

Σημαίνει ότι μέσα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπάρχουν δυνάμεις εντελώς πέρα ​​από τον δημοκρατικό έλεγχο. Αυτές οι δυνάμεις είναι πιο ισχυρές από τους αιρετούς που υποτίθεται ότι τις επιβλέπουν. Αυτές οι δυνάμεις μπορούν να επηρεάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Μπορούν ακόμη και να κρύψουν τη συνενοχή τους στη δολοφονία ενός Αμερικανού προέδρου. Με άλλα λόγια, μπορούν να κάνουν σχεδόν ό,τι θέλουν. Αποτελούν μια κυβέρνηση μέσα σε μια κυβέρνηση που χλευάζει, από την ίδια τους την ύπαρξη, την ιδέα της δημοκρατίας. Όσο κυνικοί κι αν γίναμε μετά από 30 χρόνια παρακολούθησης κυβερνητικών αξιωματούχων να αγνοούν τους ψηφοφόρους που τους απασχολούν, συγκλονιστήκαμε όταν το μάθαμε. Δεν είναι αποδεκτό.

Οι Αμερικανοί εμπιστεύονται λιγότερο την κυβέρνησή τους κάθε χρόνο που περνά από τη δολοφονία του John F. Kennedy. Ίσως γι’ αυτό. Και ο κόσμος το γνωρίζει αυτό εδώ και πολύ καιρό. Οι άνθρωποι που ήξεραν θα περιλάμβαναν κάθε διευθυντή της CIA από τον Νοέμβριο του 1963. Και αυτή η λίστα θα περιελάμβανε τον διευθυντή της CIA του Obama, John Brennan, μια από τις πιο απαίσιες και ανέντιμες φιγούρες στην αμερικανική ζωή.

Αυτή η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης, δυστυχώς, τον φίλο μας Mike Pompeo, ο οποίος διηύθυνε τη CIA στην τελευταία κυβέρνηση. Ο Mike Pompeo το ήξερε αυτό. Ζητήσαμε από τον Pompeo να έρθει μαζί μας απόψε, και παρόλο που σπάνια αρνείται μια τηλεοπτική συνέντευξη, αρνήθηκε να έρθει. Ελπίζουμε ότι θα το ξανασκεφτεί.
Τη σημερινή ημέρα της ιστορίας, 22 Νοεμβρίου 1963, δολοφονείται ο John F. Kennedy, 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ μία από τις πλέον ιστορικές ατάκες του οποίου θα ήταν>

Και, λοιπόν, Αμερικανοί συμπατριώτες μου, μην ρωτάτε τι μπορεί να κάνει η χώρα σας για εσάς, ρωτήστε τι μπορείτε κάντε για τη χώρα σας. Συμπολίτες μου του κόσμου, μη ρωτήστε τι θα κάνει η Αμερική για εσάς, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την ελευθερία του ανθρώπου-And so my fellow Americans, ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country. My fellow citizens of the world, ask not what America will do for you, but what we can do for the freedom of man.»

 

KFC1239P. The Kennedy children (L-R): Jean, Bobby, Patricia, Eunice, Kathleen, Rosemary, Jack, Joe Jr., Hyannis Port, 1928
KFC461P. Joseph P. Kennedy Sr. with sons Joe Jr. and Jack, Palm Beach, 1931
PC81. Lt. (j.g.) John F. Kennedy, 1942. Photo credit: Frank Turgeon. President's Collection Photographs, John F. Kennedy Presidential Library and Museum, Boston.

Executive Order 11110

Στις 4 Ιουνίου 1963 ο Πρόεδρος Kennedy υπέγραψε προεδρικό διάταγμα, την Εκτελεστική Διαταγή 11110. Το διάταγμα στην ουσία του στερούσε τη δυνατότητα από την FED να δανείζει χρήματα με τόκο στους Αμερικανούς πολίτες και έδινε εξουσία στο Θησαυροφυλάκιο να εκδώσει βεβαιώσεις αργυρών νομισμάτων. Σχεδόν αμέσως μετά τη δολοφονία του (τον Νοέμβριο του ίδιου έτους) θα ακολουθούσε η άμεση απόσυρση (των βεβαιώσεων των αργυρών δολαρίων) από την κυκλοφορία. Το διάταγμα 11110 βρίσκεται ακόμη σε ισχύ.

Μόνο που κανείς Αμερικανός Πρόεδρος δεν το έχει ενεργοποιήσει έκτοτε.

On June 4, 1963, a virtually unknown Presidential decree, Executive Order 11110, was signed by President John Fitzgerald Kennedy with the intention to strip the Federal Reserve Bank of its power to loan money to the United States Federal Government at interest. With the stroke of a pen, President Kennedy declared that the privately owned Federal Reserve Bank would soon be out of business.

From: Catherick@aol.com/foundationfortruthinlaw.org

This matter has been exhaustively researched by the Christian Common Law Institute through the Federal Register and Library of Congress, and the Institute has conclude that President Kennedy’s Executive Order has never been repealed, amended, or superceded by any subsequent Executive Order. In simple terms, it is still valid.

When John Fitzgerald Kennedy, author of Profiles in Courage, signed this Order, it returned to the federal government, specifically to the Treasury Department, the Constitutional power to create and issue currency — money — without going through the privately owned Federal Reserve Bank.

President Kennedy’s Executive Order 11110 gave the Treasury Department the explicit authority: “to issue silver certificates against any silver bullion, silver, or standard silver dollars in the Treasury” [the full text is displayed below]. This means that for every ounce of silver in the U.S. Treasury’s vault, the government could introduce new money into circulation based on the silver bullion physically held therein. As a result, more than $4 billion in United States Notes were brought into circulation in $2 and $5 denominations. Although $10 and $20 United States Notes were never circulated, they were being printed by the Treasury Department when Kennedy was assassinated.

Certainly it’s obvious that President Kennedy knew that the Federal Reserve Notes being circulated as “legal currency” were contrary to the Constitution of the United States, which calls for issuance of “United States Notes” as interest-free and debt-free currency backed by silver reserves in the U.S. Treasury. Comparing a “Federal Reserve Note” issued from the private central bank of the United States (i.e., the Federal Reserve Bank a/k/a Federal Reserve System), with a “United States Note” from the U.S. Treasury (as issued by President Kennedy’s Executive Order), the two almost look alike, except one says “Federal Reserve Note” on the top while the other says “United States Note”. In addition, the Federal Reserve Note has a green seal and serial number while the United States Note has a red seal and serial number. Following President Kennedy’s assassination on November 22, 1963, the United States Notes he had issued were immediately taken out of circulation, and Federal Reserve Notes continued to serve as the “legal currency” of the nation.

Kennedy knew that if the silver-backed United States Notes were widely circulated, they would eliminated the demand for Federal Reserve Notes. This is a simple matter of economics. USNs were backed by silver and FRNs were (still are) backed by nothing of intrinsic value. As a result of Executive Order 11110, the national debt would have prevented from reaching its current level (almost all of the $9 trillion in federal debt has been created since 1963). Executive Order 11110 also granted the U.S. Government the power to repay past debt without further borrowing from the privately owned Federal Reserve which charged both principle and interest and all new “money” it “created.” Finally, Executive Order 11110 gave the U.S.A. the ability to create its own money backed by silver, again giving money real value.

Perhaps President Kennedy’s assassination was a warning to future presidents not to interfere with the private Federal Reserve’s control over the creation of money. For, with true courage, JFK had boldly challenged the two most successful vehicles that have ever been used to drive up debt: 1) war (i.e., the Vietnam war); and, 2) the creation of money by a privately owned central bank. His efforts to have all U.S. troops out of Vietnam by 1965 combined with Executive Order 11110 would have destroyed the profits and control of the private Federal Reserve Bank.

Executive Order 11110, the AMENDMENT of EXECUTIVE ORDER No. 10289, as amended RELATING to the PERFORMANCE of CERTAIN FUNCTIONS AFFECTING the DEPARTMENT of the TREASURY:

By virtue of the authority vested in me by section 301 of Title 3 of the United States Code, it is ordered as follows:

SECTION 1. Executive Order No. 10289 of September 19, 1951, as amended, is hereby further amended (a) By adding at the end of paragraph 1 thereof the following subparagraph (j): “(j) The authority vested in the President by paragraph (b) of section 43 of the Act of May 12, 1933, as amended (31 U.S.C. 821 (b)), to issue silver certificates against any silver bullion, silver, or standard silver dollars in the Treasury not then held for redemption of any outstanding silver certificates, to prescribe the denominations of such silver certificates, and to coin standard silver dollars and subsidiary silver currency for their redemption,” and (b) By revoking subparagraphs (b) and (c) of paragraph 2 thereof.
SECTION 2. The amendment made by this Order shall not affect any act done, or any right accruing or accrued or any suit or proceeding had or commenced in any civil or criminal cause prior to the date of this Order but all such liabilities shall continue and may be enforced as if said amendments had not been made.
JOHN F. KENNEDY
THE WHITE HOUSE,
June 4, 1963

As said, Executive Order 11110 is still valid. According to Title 3, United States Code, Section 301 dated January 26, 1998: Executive Order (EO) 10289 dated Sept. 17, 1951, 16 F.R. 9499, was as amended by:

EO 10583, dated December 18, 1954, 19 F.R. 8725;
EO 10882 dated July 18, 1960, 25 F.R. 6869;
EO 11110 dated June 4, 1963, 28 F.R. 5605;
EO 11825 dated December 31, 1974, 40 F.R. 1003;
EO 12608 dated September 9, 1987, 52 F.R. 34617

The 1974 and 1987 amendments, added after Kennedy’s 1963 amendment, did not change or alter any part of Kennedy’s EO 11110. A search of Clinton’s 1998 and 1999 EO’s and Presidential Directives has shown no reference to any alterations, suspensions, or changes to EO 11110.

The Federal Reserve Bank, a.k.a Federal Reserve System, is a Private Corporation. Black’s Law Dictionary defines the “Federal Reserve System” as: “Network of twelve central banks to which most national banks belong and to which state chartered banks may belong. Membership rules require investment of stock and minimum reserves.” privately owned banks own the stock of the FED. This was explained in more detail in the case of Lewis v. United States, Federal Reporter, 2nd Series, Vol. 680, Pages 1239, 1241 (1982), where the court said: “Each Federal Reserve Bank is a separate corporation owned by commercial banks in its region. The stockholding commercial banks elect two-thirds of each Bank’s nine member board of directors.” In short, Federal Reserve Banks are locally controlled by their member banks.

Also, according to Black’s Law Dictionary, these privately owned banks are “allowed” to issue money: “The Federal Reserve Act, created Federal Reserve banks which act as agents in maintaining money reserves, issuing money in the form of bank notes, lending money to banks, and supervising banks as administered by Federal Reserve Board (q.v.).” Thus the privately owned Federal Reserve (FED) banks are allowed to actually issue (create) the “money” we use.

In 1964, the House Committee on Banking and Currency, Subcommittee on Domestic Finance, at the second session of the 88th Congress, put out a study entitled Money Facts which contains a good description of what the FED is: “The Federal Reserve is a total moneymaking machine. It can issue money or checks. And it never has a problem of making its checks good because it can obtain the $5 and $10 bills necessary to cover its check simply by asking the Treasury Department’s Bureau of Engraving to print them.” Any one person or any closely knit group that has a lot of money has a lot of power. Imagine a group of people with the power to create money. Imagine the power these people would have. This is exactly what the privately owned FED is!

No man did more to expose the power of the FED than Louis T. McFadden, who was the Chairman of the House Banking Committee back in the 1930s. In describing the FED, he remarked in the Congressional Record, House pages 1295 and 1296 on June 10, 1932:

Mr. Chairman, we have in this country one of the most corrupt institutions the world has ever known. I refer to the Federal Reserve Board and the Federal reserve banks. The Federal Reserve Board, a Government Board, has cheated the Government of the United States and he people of the United States out of enough money to pay the national debt. The depredations and the iniquities of the Federal Reserve Board and the Federal reserve banks acting together have cost this country enough money to pay the national debt several times over. This evil institution has impoverished and ruined the people of the United States; has bankrupted itself, and has practically bankrupted our Government. It has done this through the maladministration of that law by which the Federal Reserve Board, and through the corrupt practices of the moneyed vultures who control it.

Some people think the Federal Reserve Banks are United States Government institutions. They are not Government institutions, departments, or agencies. They are private credit monopolies, which prey upon the people of the United States for the benefit of themselves and their foreign customers. Those 12 private credit monopolies were deceitfully placed upon this country by bankers who came here from Europe and who repaid us for our hospitality by undermining our American institutions.

The FED basically works like this: The government granted its power to create money to the FED banks. They create money, then loan it back to the government charging interest. The government levies income taxes to pay the interest on the debt. On this point, it’s interesting to note that the Federal Reserve Act and the sixteenth amendment, which gave congress the power to collect income taxes, were both passed in 1913. The incredible power of the FED over the economy is universally admitted. Some people, especially in the banking and academic communities, support it. On the other hand, there are those like President John F. Kennedy, that have spoken out against it. His efforts were lauded about in Jim Marrs’ 1990 book Crossfire:

Another overlooked aspect of Kennedy’s attempt to reform American society involves money. Kennedy apparently reasoned that by returning to the constitution, which states that only Congress shall coin and regulate money, the soaring national debt could be reduced by not paying interest to the bankers of the Federal Reserve System, who print paper money then loan it to the government at interest. He moved in this area on June 4, 1963, by signing Executive Order 11110 which called for the issuance of $4,292,893,815 in United States Notes through the U.S. Treasury rather than the traditional Federal Reserve System. That same day, Kennedy signed a bill changing the backing of one and two dollar bills from silver to gold, adding strength to the weakened U.S. currency.

Kennedy’s comptroller of the currency, James J. Saxon, had been at odds with the powerful Federal Reserve Board for some time, encouraging broader investment and lending powers for banks that were not part of the Federal Reserve system. Saxon also had decided that non-Reserve banks could underwrite general obligation bonds, again weakening the dominant Federal Reserve banks.”

In a speech made to Columbia University on Nov. 12, 1963, ten days before his assassination, President John Fitzgerald Kennedy said: “The high office of the President has been used to foment a plot to destroy the American’s freedom and before I leave office, I must inform the citizen of this plight.”

In this matter, John Fitzgerald Kennedy appears to be the subject of his own book… a true Profile of Courage. According to the Constitution of the United States, (Article 1 Section 8), only Congress has the authority to coin Money, regulate the Value thereof, and of foreign Coin, and fix the Standard of Weights and Measures. However, since 1913 this Article has been ignored by creation and existence of the Federal Reserve Act, which has given a private owned corporation the power and authority to “create” and coin the money of United States. The Federal Reserve is comprised of 12 private credit monopolies who have been given the authority to control the supply of the “Federal Reserve Notes,” interest rates and all the other monetary and banking phenomena.

The way the Federal Reserve works is this: 12 private credit monopolies “create”, (print), Federal Reserve Notes that are then “lent” to the American government. This is a circular affair in that the government grants the FED power to create the money, which the FED then loans back to the government, charging interests. The government levies income taxes to pay the interest on the debt. It is interesting to note that the Federal Reserve Act and the sixteenth amendment which gave congress the power to collect income taxes, were both passed in 1913. The Federal Reserve Notes are not backed by anything of “intrinsic” value. (i.e., gold or silver).

On June 4, 1963, President, John Fitzgerald Kennedy signed a Presidential decree, Executive Order 11110, which stripped the Federal Reserve Banking System of its power to loan money to the United States Federal Government at interest. This decree meant that for every ounce of silver in the U.S. Treasury’s vault, the U.S. government could introduce new money into circulation based on the silver bullion physically held therein. As a result, more than $4 trillion in United States Notes were brought into circulation in $2 and $5 denominations. $10 and $20 United States Notes were never circulated but were being printed by the Treasury Department when Kennedy was assassinated. Kennedy knew that if the silver backed United States Notes were widely circulated, they would have eliminated the demand for Federal Reserve Notes. By giving the U.S. Treasury the Constitutional authority to coin U.S. money once again, EO 11110 would thus prevent the national debt from rising due to “usury” that the American people are charged for “borrowing” (i.e., using) FRN’s.

Kennedy knew that, if Congress coined and regulated money, as the Constitution states, the national debt would be reduced by not paying interest to the 12 credit monopolies. This in itself would have allowed the American people freedom to freely use all the money they have earned, enabling the economy to grow. Now, Executive Order 11110 is still in effect, even though no U.S. President has had the courage to follow it. As Americans, it is our duty to question the Federal Reserve System and the power that we have given it by electing presidents that lack the courage of John Fitzgerald Kennedy.

More on JFK’s Executive Order 11110: http://www.rense.com/general44/exec.htm

[ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η PLANΔΗΜΙΑ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΛΕΟΝ]

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK