kourdistoportocali.comNews DeskDr. Paul Marik> Απαλλαγείτε από την πρωτεΐνη ακίδας "De-Spike" με φυσικό τρόπο. O καταλυτικός ρόλος της διαλείπουσας νηστείας

Πώς ενεργοποιούμε την αυτοφαγία;

Dr. Paul Marik> Απαλλαγείτε από την πρωτεΐνη ακίδας “De-Spike” με φυσικό τρόπο. O καταλυτικός ρόλος της διαλείπουσας νηστείας

-Το κυάνιο σε σκοτώνει γρήγορα. Η πρωτεΐνη ακίδας σε σκοτώνει αργά

Επέβαλαν lockdowns ενώ ο ήλιος και η βιταμίνη D είναι αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση του ιού που προκαλεί τον COVID-19. Δεν επέτρεψαν την κυκλοφορία σε spray ισραηλινής εταιρίας βιοτεχνολογίας που εξουδετέρωνε τον ιό σε 72 ώρες. Συκοφάντησαν την ιβερμεκτίνη.

Τελευταία επιχειρούν να απαξιώσουν και τον καταλυτικό ρόλο της νηστείας των 72 ωρών (μόνο νερό επιτρέπει) αλλά και της διαλείπουσας νηστείας οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να απαλλαγεί από την πρωτείνη της ακίδας του εμβολίου ευθανασίας COVID-19. Kι αυτό καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η γενοκτονία μείωσης του κοστοβόρου δυτικού πληθυσμού.

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να απαλλαγείτε από την πρωτεΐνη ακίδας (“De-Spike”) με φυσικό τρόπο.

Πληροφορίες για αποθεραπείες από τον Dr. Paul Marik>

«Το κυάνιο σε σκοτώνει γρήγορα. Η πρωτεΐνη ακίδας σε σκοτώνει αργά».

Να τι μπορείτε να κάνετε για να εξουδετερώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις της, επιτυγχάνοντας παράλληλα στην πορεία τη μέγιστη υγεία.

«Η πρωτεΐνη ακίδας είναι πιθανώς μία από τις πιο τοξικές ενώσεις στις οποίες μπορεί να εκτεθούν τα ανθρώπινα όντα», παρατήρησε ο καταξιωμένος γιατρός και συγγραφέας 500 άρθρων σε περιοδικά τα οποία κρίνονται και ελέγχονται, Dr. Paul Marik.

«Και η τοξικότητά της οφείλεται σε πολλά διαφορετικά μονοπάτια που μόλις αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε», σημείωσε:

• «Η ακίδα προκαλεί βαθιά φλεγμονή».

• «Ενεργοποιεί την πήξη».

• «Προκαλεί αυτοαντισώματα».

• «Προκαλεί βλάβη στο ενδοθήλιο των αιμοφόρων αγγείων».

• «Και έπειτα έχει κάποιες πραγματικά κακές επιπτώσεις στα γονίδια και σε πολλά από αυτά που εμπλέκονται στην καταστολή του καρκίνου. Έτσι, γνωρίζουμε τώρα ότι η πρωτεΐνη ακίδας, και παρόλο που οι άνθρωποι θέλουν να την αγνοούν και να την αρνούνται, στην πραγματικότητα ενεργοποιεί πολλές γενετικές οδούς που οδηγούν στον καρκίνο. Και πρόκειται για μια μορφή καρκίνου που ονομάζεται “καρκίνοι turbo”».

«Και αυτοί σχετίζονται με την πρωτεΐνη ακίδας», κατέληξε. «Το κυάνιο σε σκοτώνει γρήγορα. Η πρωτεΐνη ακίδας σας σκοτώνει αργά. Και έτσι, είναι τόσο τοξικό όσο το κυάνιο. Αλλά αυτή είναι μια αργή, προοδευτική δυσλειτουργία οργάνων που οδηγεί σε θάνατο». Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τις επιβλαβείς επιπτώσεις των πρωτεϊνών αιχμής; Και υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από αυτές;

«Έχουμε τεράστιες δυνατότητες αυτο-επιδιόρθωσης – αυτοθεραπείας», επιβεβαίωσε ο Dr. Marik. Και το κάνουμε αυτό μέσω μιας εξελικτικής διαδικασίας που ονομάζεται αυτοφαγία, «η οποία είναι πραγματικά τρομερή».

Image: verywellhealth.com

«Αυτό που κάνει το σώμα όταν ανιχνεύει μια ξένη πρωτεΐνη, μια λανθασμένα αναδιπλούμενη πρωτεΐνη, μια δυσλειτουργική πρωτεΐνη -την καταστρέφει γιατί καταλαβαίνει ότι αυτή δεν είναι καλή, θέλει να την ξεφορτωθεί», εξήγησε ο Dr.. Η αυτοφαγία κάνει το ίδιο πράγμα με τις πρωτεΐνες ακίδας. «Είναι σαν το σύστημα συλλογής σκουπιδιών με τους κάδους. Συλλέγει τα σκουπίδια και στη συνέχεια τα βάζει μέσα από αυτό το μηχάνημα κοπής σκουπιδιών και έπειτα τα πετάει».

«Είναι ένα έξυπνο σύστημα», είπε ενθουσιασμένος, «και έχει εξελιχθεί μέσα σε εκατομμύρια χρόνια. Έτσι, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο το κύτταρο αντιμετωπίζει αυτές τις τοξικές πρωτεΐνες. Αυτό που θέλετε πραγματικά να κάνετε είναι να αγκαλιάσετε και να ενισχύσετε την ικανότητα του κυττάρου να διασπά αυτές τις πρωτεΐνες… Αυτό που πραγματικά θέλουμε να κάνουμε είναι να αγκαλιάσουμε την ικανότητα του ξενιστή να αυτοθεραπεύεται».

Πώς ενεργοποιούμε την αυτοφαγία;

«Η πιο ισχυρή μέθοδος ενεργοποίησης της αυτοφαγίας ονομάζεται διαλείπουσα νηστεία ή σίτιση που σχετίζεται με το χρόνο», είπε ο Dr. Marik, «επειδή υπάρχει αυτός ο βιολογικός διακόπτης που διαθέτουμε, και ονομάζεται διακόπτης mTOR. Και έτσι, όποτε τρώτε, απενεργοποιείτε την αυτοφαγία -απλά την απενεργοποιείτε μέσω της οδού mTOR. Και έτσι η γλυκόζη, η ινσουλίνη και οι πρωτεΐνες αλλάζουν αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο, όταν στερείτε το κύτταρο από γλυκόζη και πρωτεΐνη, αυτό ενεργοποιεί την αυτοφαγία -και διασπά την πρωτεΐνη».

The mTOR pathway. Image: oxfordmedicine.com

Τι είναι η διαλείπουσα νηστεία; Και πώς θα την ακολουθήσετε

Η διαλείπουσα νηστεία είναι ένα μοτίβο διατροφής που εναλλάσσεται μεταξύ των περιόδων νηστείας (όχι φαγητού) και φαγητού. Πολλοί που υιοθετούν αυτό το διατροφικό μοτίβο παραλείπουν το πρωινό και έχουν ένα βραδινό νωρίς προκειμένου να αποκομίσουν τα οφέλη μιας παρατεταμένης περιόδου μη κατανάλωσης φαγητού.

«Οι άνθρωποι τρώνε συνέχεια», είπε με ο Dr. Marik. «Σνακ. Το τσιμπολόγημα είναι ένα φαινόμενο στη Δύση. Και το ακόμη χειρότερο, οι άνθρωποι κάθονται μπροστά στην τηλεόραση μετά το δείπνο. Έτσι αφού έχουν δειπνήσει, μετά θα καθίσουν μπροστά στην τηλεόραση και θα τσιμπολογήσουν επεξεργασμένα τρόφιμα και υδατάνθρακες, κάτι που είναι τρομερό γιατί, πρώτα απ ‘όλα, αυτό δεν επιτρέπει ποτέ να ενεργοποιηθεί η αυτοφαγία».

Επομένως, για να ακολουθήσουμε σωστά τη διαλείπουσα νηστεία και να ενεργοποιήσουμε την αυτοφαγία, πρέπει να «τρώμε μέσα σε ένα παράθυρο έξι έως οκτώ ωρών, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο δεν τρώμε», εξήγησε ο Dr. Marik. «Και αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από την πείνα», τόνισε.

«Αν κάποιος πεινάει, το σώμα προσαρμόζεται μειώνοντας τον βασικό μεταβολικό ρυθμό και μειώνοντας την αυξητική ορμόνη για να απενεργοποιήσει την αίσθηση. Παραδόξως, με το τάισμα που σχετίζεται με το χρόνο, στην πραγματικότητα διατηρείτε ή αυξάνετε τον βασικό μεταβολικό ρυθμό και αυξάνετε την αυξητική ορμόνη. Είναι ένα συναρπαστικό φαινόμενο», επαίνεσε ο Dr. Marik.

«Νομίζω ότι το πρώτο βήμα είναι να αρχίσετε να τρώτε φαγητό. Εντάξει; Ακούγεται παράλογο, αλλά να επικεντρωνόμαστε στο να τρώμε αληθινό φαγητό και όχι φαγητό από επεξεργασμένα τρόφιμα», τόνισε. «Και λοιπόν, αυτό που πρέπει να κάνετε στο ντουλάπι σας στο σπίτι είναι να απαλλαγείτε από όλα τα κακά τρόφιμα, ώστε να μην έχετε την ευκαιρία να τσιμπολογήσετε κακό φαγητό».

Στη συνέχεια, «Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να παραλείπετε ένα γεύμα. Το πρωινό είναι ίσως το καλύτερο γεύμα που πρέπει να χάνετε. Επομένως, έχετε ακόμα το μεσημεριανό γεύμα, και έχετε ακόμα ένα δείπνο νωρίς —πρέπει να είναι νωρίς», τόνισε ο Dr. Marik. «Και στη συνέχεια αυτό που κάνετε σταδιακά είναι να αυξήσετε το παράθυρο του χρονικά περιορισμένου φαγητού. Ίσως ξεκινήσετε να τρώτε μέσα σε ένα παράθυρο 12 ωρών, μετά 10 ωρών, μετά 8 ωρών και μετά 6 ωρών. Αλλά είναι πολύ σημαντικό όταν τρώτε, να έχετε πραγματικά αληθινό φαγητό που να είναι καλό φαγητό».

Ο Dr. Marik τόνισε επίσης τη σημασία της κατανάλωσης άφθονων υγρών όταν είστε νηστικοί. Είναι «πολύ σημαντικό να μην αφυδατωθείτε», τόνισε. «Το νερό είναι καλό -όχι όμως χυμοί. Και ο καφές είναι μια χαρά».

«Ο καφές στην πραγματικότητα ενεργοποιεί την αυτοφαγία και έχει πολύ σημαντικά φυτοχημικά συστατικά που είναι σημαντικά», εξήγησε ο Dr. Marik. «Μην προσθέτετε τεχνητά γλυκαντικά [στον καφέ σας]. Μην του προσθέτετε γάλα». Ο ίδιος λέει ότι μπορείτε να προσθέσετε παχύρρευστη κρέμα, αλλά «θέλετε να αποτρέψετε την προσθήκη γλυκόζης, η οποία θα σπάσει την κέτωσή σας».

Είναι επίσης σημαντικό να μην τρώτε πριν κοιμηθείτε -ή να σηκώνεστε και να τρώτε στη μέση της νύχτας.

«Η αυτοφαγία είναι πολύ σημαντική για την αποκατάσταση του εγκεφάλου. Οταν κοιμάσαι. Πρέπει να σκεφτείτε γιατί κοιμόμαστε. Δεν συμβαίνει κατά λάθος», κατέληξε ο Dr, Marik. «Είναι πολύ σημαντικό για την αναγέννηση του εγκεφάλου. Καθαρίζει όλα τα μεταβολικά προϊόντα και επιτρέπει σε όλες αυτές τις συνάψεις να αναγεννηθούν».

«Γνωρίζουμε ότι ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας», συνέχισε. «Κατά τη διάρκεια του ύπνου, υποβάλλεστε σε αυτοφαγία. Και αν τρώτε πριν κοιμηθείτε, αυτό κάνει δύο πολύ άσχημα πράγματα. Το ένα είναι ότι απενεργοποιεί την αυτοφαγία, οπότε δεν κάνετε κάτι τέτοιο. Και μετά, δεύτερον, υπάρχει ένα αξιοσημείωτο σύστημα στον εγκέφαλο που ονομάζεται γλυμφατικό σύστημα. Αυτό λοιπόν είναι το λεμφικό του εγκεφάλου, και κάνει το ίδιο πράγμα. Ξεπλένει τα μεταβολικά υποπροϊόντα από το μεταβολισμό για να τα ξεφορτωθεί. Και η εξασθενημένη γλυμφική ροή συνδέεται με πολλές νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως και η ελλιπής αυτοφαγία. Έτσι, αν τρώτε πριν κοιμηθείτε, περιορίζετε την αυτοφαγία και περιορίζετε αυτή τη γλυμφική ροή».

Εκτός από το αποκαλούμενο «de-spiking» (απαλλαγή από την πρωτεΐνη ακίδας), υπάρχουν και άλλα «πραγματικά εκπληκτικά οφέλη» από την αυτοφαγία και τη διαλείπουσα νηστεία, ανέφερε λεπτομερώς ο Dr. Marik.

«Λοιπόν, αυτή η [αυτοφαγία] είναι πολύ σημαντική για την απαλλαγή από την πρωτεΐνη ακίδας. Αλλά οι επιπτώσεις είναι πολύ πιο μακροχρόνιες γιατί τώρα γνωρίζουμε ότι αποτρέπει και τη γήρανση. Προλαμβάνει τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Πιθανότατα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου. Μειώνει τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου και διαβήτη. Έτσι, ξεκινούμε αυτό το ταξίδι εφαρμόζοντας τη διαλείπουσα νηστεία για να απαλλαγούμε και από την Ακίδα. Όμως, όπως γνωρίζετε, οι επιπτώσεις είναι πλέον μακρινές, εκτενείς, και γι’ αυτό ξεκινήσαμε αυτό το νέο ταξίδι».

Ο Dr. Marik έδωσε δύο τελευταίες συμβουλές υγείας που είναι «πραγματικά καλές για τα λεμφαγγεία και την αυτοφαγία».

Το πρώτο είναι η άσκηση. «σκεφτείτε σοβαρά κάτι τέτοιο -ασκηθείτε», χαμογέλασε.

«Και, φυσικά, το αλκοόλ είναι κακό». Προσπαθήστε να το περιορίσετε ή να το αποφύγετε όταν μπορείτε.

Έτσι, συνολικά, αυτό που έχουμε είναι «πολύ απλοί ελιγμοί που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να βελτιώσουν την αυτοφαγία και να βελτιώσουν τη γλυμφική ροή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να απαλλαγούμε από την πρωτεΐνη ακίδας».

“Cyanide kills you quickly; spike protein kills you slowly.” Here’s what you can do to counteract its negative effects while achieving peak health along the way

“Spike protein is probably one of the most toxic compounds that human beings can be exposed to,” remarked accomplished physician and author of 500 peer-reviewed journal articles Dr. Paul Marik.

“And its toxicity is through multiple different pathways that we’re just beginning to understand,” he denoted:

• “Spike causes profound inflammation.”

• “It activates clotting.”

• “It causes autoantibodies.”

• “It causes damage to the endothelium of blood vessels.”

• “And then it has some really bad effects on genes and many of the genes involved in cancer suppression. So we now know that spike protein, and although people want to ignore and deny it, actually activates many genetic pathways which lead to cancer. And it’s a form of cancer called ‘turbo cancers.’”

“And this is related to the spike protein,” he concluded. “Cyanide kills you quickly; spike protein kills you slowly. And so, it’s as toxic as cyanide. But this is a slow, progressive organ dysfunction leading to death.”

So, what can we do to address the harmful effects of spike proteins? And is there a way to get rid of it?

“We have enormous potential of self-repair — self-healing,” attested Dr. Marik. And we do that through an evolutionary process called autophagy, “which is truly astonishing.”

“What the body does is when it detects foreign protein, misfolded protein, dysfunctional protein — it destroys it because it figures out, this is not good, I want to get rid of it,” explained Dr. Marik. Autophagy does the same thing with spike proteins. “It’s like the garbage collection system of the cell. It collects the garbage and then puts the garbage through this garbage-slicing machine and trashes the garbage.”

“It’s an ingenious system,” he praised, “and it’s evolved over millions of years. So, it’s how the cell deals with these toxic proteins. So, what you want to really do is embrace it and enhance the ability of the cell to break down these proteins … What we really want to do is embrace the ability of the host to heal itself.”

How do we activate autophagy?

“The most potent method of activating autophagy is called intermittent fasting or time-related feeding,” relayed Dr. Marik, “because there’s this biological switch we have, and it’s called the mTOR switch. And so, whenever you eat, you switch off autophagy — just switches it off through the mTOR pathway. And so glucose and insulin and proteins switch this process. However, when you deprive the cell of glucose and protein, it switches on autophagy — and it breaks down protein.”

The mTOR pathway. Image: oxfordmedicine.com

What is intermittent fasting? And how do you go about doing it?

Intermittent fasting is an eating pattern that cycles between periods of fasting (not eating) and eating. Many who adopt this eating pattern skip breakfast and have an early dinner to reap the benefits of an extended period of no eating.

“People eat all the time,” lamented Dr. Marik. “They snack. Snacking is a Western phenomenon. And what’s even worse, they’ll sit in front of the TV after dinner. So they’ve had dinner, then they’ll sit in front of the TV and snack on processed food and carbohydrates, which is terrible because, first of all, it never allows autophagy to switch on.”

So to properly intermittent fast and activate autophagy, we need to “eat within a six to eight-hour window, and then the rest of the time you don’t eat,” explained Dr. Marik. “And it’s different from starvation,” he stressed.

“If you starve someone, the body adapts by decreasing the basal metabolic rate and decreasing growth hormone to switch things off. Paradoxically, with time-related feeding, you actually maintain or increase basal metabolic rate, and you increase growth hormone. It’s a fascinating phenomenon,” Dr. Marik lauded.

“I think the first step is to start eating food. Okay? It sounds absurd, but to concentrate on eating real food and not processed food,” he emphasized. “And so, what you need to do at your pantry at home is get rid of all the bad food, so you don’t have an opportunity to snack on bad food.”

Next, “What you want to do is maybe miss one meal. Breakfast is probably the best meal to miss. So you still have lunch, and you still have an early dinner — must be early,” Dr. Marik stressed. “And then what you gradually do is increase the window of time-restricted eating. Maybe you start off you eat within a window of 12 hours, then 10 hours, then 8 hours, then 6 hours. But it’s really important that when you eat, you actually have real food that’s good food.”

Dr. Marik also highlights the importance of drinking plenty of fluids when you’re fasting. It’s “really important not to get dehydrated,” he accentuated. “Water is fine — no juices. And coffee is fine.”

“Coffee actually activates autophagy and has really important phytochemicals that are important,” explained Dr. Marik. “Don’t add artificial sweeteners [to your coffee]. Don’t add milk to it.” He says you can add thick cream, but “you want to prevent adding glucose, which will break your ketosis.”

It’s also important to not eat before you sleep — or to get up and eat in the middle of the night.

“Autophagy is really important for brain recovery. When you sleep. You have to consider why do we sleep. It’s not an accident,” Dr. Marik concluded. “It’s really important for brain regeneration. [It] clears out all the metabolic products and allows all these synapses to regenerate.”

“We know that sleep is vital,” he continued. “During sleep, you undergo autophagy. And if you eat before you go to sleep, it does two really bad things. One is it switches off autophagy, so you don’t do it. And then secondly, there’s a remarkable system in the brain called the glymphatic system. So this is the lymphatic of the brain, and it does the same thing. It washes out the metabolic byproducts from metabolism to get rid of them. And impaired glymphatic flow is linked to many neurodegenerative diseases, as is deficient autophagy. So if you eat before you go to sleep, you limit autophagy, and you limit this glymphatic flow.”

Outside of “de-spiking,” there are other “truly astonishing benefits” to autophagy and intermittent fasting, detailed Dr. Marik.

“So, this [autophagy] is really important for getting rid of spike protein. But the implications are much further because we now know that it prevents aging. It prevents Alzheimer’s disease. It likely reduces the risk of cancer. It reduces [the] risk of metabolic syndrome and diabetes. So, we started this journey looking at intermittent fasting to get rid of Spike. But as you know, the implications are now far, far-reaching, and that’s why we’ve gone on this new journey.”

Dr. Marik gave two last health tips that are “really good for lymphatics and autophagy.”

The first one is exercise. “Imagine such a thing — exercise,” he smiled.

“And, of course, alcohol is bad.” Try to cut down or avoid it when you can.

So, overall, what we have are “very simple maneuvers that people can do to improve autophagy and improve glymphatic flow. This is really important for getting rid of spike protein.”

For more critical insights from Dr. Paul Marik, the full Epoch Times interview is available via the link below.

‘The Spike Goes to Every Organ System’–Dr. Paul Marik on mRNA in the COVID-19 Vaccine Vs. Natural Infection; Cheap and Effective Treatments and Interventions

FLCCC’s guide to intermittent fasting is available here.

And to really get down to healing at the cellular level, Dr. Henry Ealy, who first pioneered the practice of intermittent fasting to counteract spike protein, has an extensive nine-lesson course to recovery on energetichealthinstitute.org.

Also, if you know a friend or a loved one suffering from a spike-related illness, please share this article with him or her — even if they don’t want to admit what could have caused it.

DailyClout

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK