kourdistoportocali.comMagazineΒίασε και σκότωσε 33 νέους άνδρες. Λίγο πριν την εκτέλεση είπε «Kiss my a***s»

John Wayne Gacy

Βίασε και σκότωσε 33 νέους άνδρες. Λίγο πριν την εκτέλεση είπε «Kiss my a***s»

«Οι νεκροί δεν ενοχλούν. Για τους ζωντανούς πρέπει να ανησυχείς» [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Μία συγκλονιστική συνέντευξη ενός από τους πλέον ειδεχθείς κατά συρροήν δολοφόνους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος ντύνονταν κλόουν για να διασκεδάζει παιδιά, «βλέπει» μετά από χρόνια τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο John Wayne Gacy δολοφόνησε τουλάχιστον 33 αγόρια και νεαρούς άνδρες, ομολόγησε το 1978 τις δολοφονίες και εκτελέστηκε το 1994 σε ηλικία 52. Τώρα, ένα νέο ντοκιμαντέρ, που κυκλοφόρησε στο Peacock στις 25 Μαρτίου, αφήνει αναπάντητο το ερώτημα αν ο Gacy είχε σκοτώσει πολλούς περισσότερους από όσες δολοφονίες ομολόγησε.

«Οι νεκροί δεν ενοχλούν», ακούγεται να λέει στο ντοκιμαντέρ. «Για τους ζωντανούς πρέπει να ανησυχείς».

Η συνέντευξη του Gacy μέσα από τη φυλακή ήταν κρυμμένη εδώ και χρόνια: Ακόμη και η δικηγόρος του, Karen Conti, είπε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη της μέχρι να γίνει το ντοκιμαντέρ.

Ο Gacy, που ρωτήθηκε γιατί δεν μίλησε ποτέ πριν, αναφέρει: «Δεν χρειάστηκε να μιλήσω στα μέσα ενημέρωσης. Έψαχναν κάποιον να συγκλονίσει. Έψαχναν για ένα τέρας» ακούγεται να λέει.

Η Conti αναφέρει στο John Wayne Gacy: Devil in Disguise, στο οποίο αναφέρονται με λεπτομέρειες οι δολοφονίες του Gacy σε ένα προάστιο του Σικάγου κατά τη δεκαετία του 1970, είχαν συγκλονίσει μία ολόκληρη γενιά.

«Αυτά τα εγκλήματα διαπράχθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970, έχει πεθάνει από 27 χρόνια πριν, οπότε υπάρχει μια ολόκληρη νέα γενιά ανθρώπων που δεν έζησαν αυτά τα εγκλήματα» αναφέρει.

Ο Gacy, ο οποίος έγινε γνωστός ως ο «κατά συρροή δολοφόνος κλόουν» λόγω της συνήθειας του να ντύνεται ως καλλιτέχνης τσίρκου, δελέαζε με διάφορους τρόπους τα νεαρά, αρσενικά θύματα του, τα οδηγούσε στο σπίτι του, τα βίαζε, τα βασάνιζε και εν τέλει τα στραγγάλιζε.

Οι σοροί 29 θυμάτων βρέθηκαν θαμμένοι σε μία κρύπτη κάτω από την ιδιοκτησία του Gacy. Τέσσερις άλλες σε ένα κοντινό ποτάμι.

Η ανακάλυψη των εγκλημάτων του συγκλόνισε τις ΗΠΑ και εκείνος εκτελέστηκε στο Stateville Correctional Center στο Ιλινόις το 1994, αφού πέρασε πάνω από μια δεκαετία στην πτέρυγα των θανατοποινιτών.

«Ήταν ο χειρότερος από τους χειρότερους», είπε η Conti. «Ήταν ο πιο ειδεχθής δολοφόνος εκείνη την εποχή. Από τη μία, ήταν σαφώς ένα διαβολικό πρόσωπο, ένα τέρας. Από την άλλη, εμφανίζονταν καλός σε ό,τι έκανε, είχε καλή δουλειά, ήταν πολιτικά ενεργά μέλος της κοινότητας και ήταν γοητευτικός, κατά κάποιον τρόπο. Υπήρχε λοιπόν αυτή η αντιπαράθεση του καλού και του κακού στο πρόσωπο και τον χαρακτήρα του».

Η Conti αναφέρει στο ντοκιμαντέρ ότι αυτό που είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό για τον Γκέσι, όπως και με τον Epstain ή τον Bill Cosby, είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους που αμέσως τους συμπαθείς, όταν δεν γνωρίζεις τι έχουν κάνει. Μάλιστα, η δικηγόρος αναφέρει ότι ήταν ένας από τους πιο ευχάριστους πελάτες της.

«Δεν τους θεωρούμε ως ανθρώπους που είναι ικανοί για κάτι τέτοιο», είπε.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι γοητεύονται από το παρασκήνιο που έκανε τον Gacy το τέρας που έγινε. Μεγάλωσε σε ένα αρκετά κανονικό σπίτι που σε κανένα σημείο δεν είχε κακή επίδραση σε εκείνον. Τι τον έκανε να είναι τόσο κακός; Κάποιες μέρες θα έβγαινε έξω και θα σκότωνε τρία αγόρια σε μία νύχτα».

Ένας ντετέκτιβ που ασχολήθηκε με την υπόθεση αναφέρει στους παραγωγούς της σειράς ότι πιθανά να υπάρχουν 12 ακόμα θύματα του Gacy. «Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν περισσότερα», δήλωσε ο συνταξιούχος ντετέκτιβ Rafael Tovar, ο οποίος αποχώρησε από το σώμα το 2009.

Ο Tovar ισχυρίζεται ότι όταν συνόδευσε τον Gacy στη φυλακή το 1980 τον ρώτησε για τα θύματά του. «Υπάρχουν περισσότερα;» και ο Gacy του απάντησε: «Το 45 ακούγεται σαν καλός αριθμός».

Όταν ο Tovar ρώτησε τον δολοφόνο σχετικά με τον τόπο των σωμάτων των επιπλέον θυμάτων, ο Γκάσι φέρεται να απάντησε: «Αυτή είναι η δουλειά σου. Είστε οι ντετέκτιβ. Πρέπει να μάθετε. ”

Ο Tovar ανέφερε ότι «Είχαμε 33 θύματα, κάτι που σημαίνει, προφανώς, υπάρχουν 12 ακόμη, κάπου». Ο ντετέκτιβ είπε στους παραγωγούς ότι πέρασε αρκετό χρόνο με τον Gacy ώστε να σιγουρευτεί ότι έλεγε την αλήθεια.

«Νομίζω ότι του άρεσε να νιώθει ότι έχει εξουσία σκοτώνοντας ανθρώπους, τη δύναμη του θανάτου», είπε. «Τον έκανε να νιώθει σαν θεός. Και ήταν έξυπνος. Εξαφανίστηκε για μεγάλο διάστημα… Τα εγκλήματα τον έκαναν να νιώθει δυνατός».

Ο Tovar είπε στο Fox News ότι ο Gacy δεν έδειξε μετάνοια για τα εγκλήματά του και ήταν «προφανώς ένα άτομο που δεν είχε ηθική πυξίδα». «Εννοώ, το να σκοτώνεις κάποιον για εκείνον ήταν σαν να διώχνεις μια μύγα από το φαγητό σου». «Δεν ήταν κάτι που τον επηρέασε. Όταν ήρθε η ώρα να σκάψω στο υπόγειο, νομίζω ότι ανησυχούσε περισσότερο για το να μην χαλάσουμε το χαλί του».

Το Devil In Disguise περιλαμβάνει επίσης την ηχητική ομολογία του Gacy να λέει ότι σκότωσε ακόμα έναν άντρα. Ωστόσο, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει βίντεο, του 1992, που δεν έχει ξαναβγεί στη δημοσιότητα, στο οποίο ο Gacy αρνείται ότι είναι δολοφόνος.

Παρ’ όλα αυτά, είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τους 33 ανθρώπους μια δεκαετία νωρίτερα. Από αυτά τα 33 θύματα, έξι ακόμη δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Ο Tovar είπε στο Fox News ότι ορισμένα από αυτά είναι πιθανότατα παράνομοι ή δραπέτες φυλακών των οποίων οι οικογένειες δεν ήξεραν ποτέ ότι εξαφανίστηκαν.

Δουλεύοντας ως κατασκευαστής κτιρίων στο προάστιο Norwood του Σικάγου, ο Gacy ξεκίνησε να δημιουργεί φήμη ως διοργανωτής πάρτι και παρελάσεων έχοντας το ρόλο του «Pogo the clown».

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Gacy δελέαζε νεαρούς άνδρες να τον ακολουθήσουν στο σπίτι του παίζοντας τον αστυνομικό ή ψάχνοντας ανθρώπους για οικοδομικές εργασίες. Όταν τα θύματά του ήταν μέσα, συνήθως τους έβαζε χειροπέδες, ισχυριζόμενος ότι ήθελε να δείξει ένα «κόλπο» που είχε μάθει ως κλόουν.

Όταν οι νεαροί άνδρες ήταν πλέον κρατούμενοι του, ο Gacy τους βασάνιζε και τους βίαζε, πριν τους στραγγαλίσει με ένα σχοινί. Τα αναγνωρισμένα θύματα του ήταν ηλικίας μεταξύ 14 και 22 ετών.

Οι ερευνητές ειδοποιήθηκαν για τον Gacy όταν ένα αγόρι εξαφανίστηκε, με το οποίο ο δολοφόνος είχε ζητήσει βοήθεια για κατασκευαστικές εργασίες. Κατά την αναζήτηση στο σπίτι του τον Δεκέμβριο του 1978, βρέθηκε μια σειρά από περίεργα αντικείμενα όπως ρούχα, πολύ μικρά για τον Gacy αλλά και η μυρωδιά της σήψης.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν να ανακαλύπτουν σορούς θαμμένους σε μία κρύπτη κάτω από το υπόγειο του δολοφόνου, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του. Το αγρόκτημα τελικά γκρεμίστηκε καθώς οι ερευνητές έψαχναν για περισσότερες σορούς το 1979. Ο Gacy εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση το 1994. Τα τελευταία του λόγια ήταν «Kiss my a***s».

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE

TOP LINE

Έρευνα-βόμβα της Daily Telegraph> Οι 26 από τους 27 επιστήμονες που υπέγραψαν την επιστολή του Lancet για τον κορωνοϊό είχαν κάποια (μεγάλη ή μικρή) σχέση με το εργαστήριο της Wuhan. O αμφιλεγόμενος Σωτήρης Τσιόδρας
Ξαφνικά στη κόψη του ξυραφιού ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός για την 3η δόση. Δέχεται σφοδρή κριτική για την απόφασή του
Η κωλοτούμπα του επιστημονικού Lancet για την Εργαστηριακή προέλευση του ιού και οι ποινικές ευθύνες ενός πιθανού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας
Telegraph-ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΟΚ> Συνεργάτης των Fauci και Gates πάσχιζε με μανία να παρασκευάσει ιό σαν την Covid-19 ενώ ο Gates είχε προαναγγείλει την πανδημία με αυτά τα χαρακτηριστικά από το 2015!
ΣΟΚ στο Ισραήλ> Ο 49χρονος δημοφιλής προπονητής μπάσκετ Arik Alfasi πέθανε από COVID-19 παρότι είχε εμβολιαστεί δύο φορές, ήταν αθλητικός χωρίς νοσήματα
Aμήχανος τώρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ καλεί ΗΠΑ και Ευρώπη να θεωρήσουν ανεμβολίαστους όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση, 6 μήνες μετά τη 2η!
Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers προειδοποιεί για το μεγάλο ΜΠΑΜ που έρχεται
Aμηχανία στο Ισραήλ που έχει εμβολιάσει ήδη 3 εκατ. με 3η δόση μετά την απόφαση της Αμερικανικής FDA να μην εγκρίνει τη μαζική χορήγησή της
Πως έγινε η επιλογή των παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών που λαμβάνουν μέρος στις κλινικές έρευνες των εμβολίων της Pfizer
John και Jenny Paulson> Διαζύγιο 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΕΚΤΑΚΤΟ> Από την επόμενη εβδομάδα στους ασθενείς το κοκτέιλ αντισωμάτων Ronapreve
Μεγάλη δικαίωση του George Soros για το Κινέζικο κράχ