kourdistoportocali.comMagazineKrav Maga> Το σπουδαίο σύστημα αυτοάμυνας από το Ισραήλ κατακτά την Ελλάδα. Δείτε 152 PHOTOS από το Autumn Camp 2021

Η Τέχνη της Επιβίωσης

Krav Maga> Το σπουδαίο σύστημα αυτοάμυνας από το Ισραήλ κατακτά την Ελλάδα. Δείτε 152 PHOTOS από το Autumn Camp 2021

Όλα όσα έγιναν στις 9-10 Οκτωβρίου 2021, στο Ράντσο του Σοφικού Κορινθίας παρουσία των Ισραηλινών Αvi Moyal (Μάστερ 2) και Τamir Gilad (Ε5).

To Krav Maga, το σπουδαίο αυτό σύστημα αυτοάμυνας του οποίου η γενέτειρα είναι το Ισραήλ κατακτά (και πολύ σωστά μια και βρισκόμαστε σε καιρούς πολέμου) την Ελλάδα.

Το Krav Maga είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που σου επιτρέπει να εξουδετερώσεις κάθε είδους επίθεση, ακόμη και έναν τύπο που σε σημαδεύει με πιστόλι, αυτόν που σου περιορίζει (με στόχο να σου επιτεθεί στο δρόμο) τον ζωτικό σου χώρο που κινείσαι, κλπ.

Το Krav Maga λοιπόν κερδίζει έδαφος τόσο ανάμεσα στους άνδρες όσο και ανάμεσα στις γυναίκες.

Το πιο σημαντικό όμως είναι να κερδίσει και τα παιδιά. Οι γονείς θα πρέπει περισσότερο από ποτέ να στρέψουν τα παιδιά τους στα συστήματα αυτοάμυνας και ειδικότερα στο σπουδαίο αυτό σύστημα που διδάσκεται στο Ισραήλ.

Όπως διαβάζουμε στον ιστότοπο του kravmaga.gr για δεύτερη φορά φέτος, σε πείσμα των καιρών, έγινε το Autumn Camp, το οποίο τελικά εξελίσσεται σε αγαπημένη συνήθεια!

Η πολύ όμορφη φθινοπωρινή αυτή εκδήλωσή μας, η οποία διεξήχθη στις 9-10 Οκτωβρίου 2021, στο Ράντσο του Σοφικού Κορινθίας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού ο κόσμος ανταποκρίθηκε εντυπωσιακά στο κάλεσμά μας και όπως σε όλα μας τα καμπ όλα αυτά τα χρόνια, συμμετείχε με κέφι, πάθος και ενθουσιασμό, τηρώντας παράλληλα όλα τα μέτρα ασφαλείας τα οποία έχουν θεσπιστεί από την ελληνική πολιτεία.

Ωστόσο, το φετινό καμπ ήταν αλλιώτικο από όλα τα προηγούμενα, αφού σε αυτό γιορτάσαμε τα 15 χρόνια της IKMF Ελλάδος, στο Ράντσο του Σοφικού Κορινθίας, 9-10 Οκτωβρίου 2021 και τα οποία τίμησαν με την παρουσία και τη διδασκαλία τους ο ίδιος ο Πρόεδρος της IKMF, Αvi Moyal (Μάστερ 2) και ο Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής της IKMF, Τamir Gilad (Ε5).

Αvi Moyal

Τamir Gilad

Το Φθινοπωρινό Καμπ, όπως κάθε χρόνο, ήταν γεμάτο με πολύ ενδιαφέροντα και δυνατά σεμινάρια (Krav Maga principles, Krav Maga evolution, Fighting tricks and feints, Krav Maga tactical games και Outdoor survival course) αλλά και πολύ κέφι, παρέα, τραγούδι, χορό και καλό φαγητό.

Το Σάββατο το βράδυ, ο ΕΙΤ Χρήστος Τζήκας (Ε3) μίλησε εκ μέρους της IKMF Ελλάδος για την επέτειο των 15 χρόνων, ενώ χαιρέτησαν την εκδήλωση με δύο συγκινητικές, από καρδιάς, ομιλίες οι Άβι Μογιάλ και Ταμίρ Γκιλάντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας βραβεύθηκε ως η καλύτερη οργάνωση της IKMF στον κόσμο για το 2021!

Την Κυριακή, διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία οι εξετάσεις επιπέδων Ρ οι οποίες είχαν αναβληθεί την περυσινή σεζόν λόγω του Κορωνοϊού. Οι εξετάσεις έγιναν σε εξωτερικό γήπεδο ποδοσφαίρου μέσα στο δάσος, τηρώντας τις αποστάσεις και όλους τους κανόνες ασφαλείας για την προστασία των ασκούμενων και των εκπαιδευτών.

Η IKMF Ελλάδος με το καμπ αυτό επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι μπορούμε να συνδυάσουμε τους κανόνες ασφαλείας και την προπόνηση, η οποία θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη όχι μόνο για την προστασία αλλά και την προαγωγή της υγείας του ατόμου.

Κεντρική ιδέα των Καμπ της IKMF Ελλάδος είναι η συνεύρεση μαθητών, φίλων και εκπαιδευτών από όλες τις σχολές και τις περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να προπονηθούν όλοι μαζί και να περάσουν ένα διήμερο κοντά στη φύση, αποκομίζοντας καινούργιες γνώσεις αλλά και ταυτόχρονα ψυχαγωγούμενοι. Επόμενο ραντεβού στην αλυσίδα των Καμπ της IKMF Ελλάδος, δόθηκε στο επερχόμενο Winter Camp, στις 29-30 Ιανουαρίου 2022.

Τι ειναι το Κραβ Μαγκα

Tο Κραβ Μαγκά είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που διδάσκει πώς να αποφεύγονται, να αντιμετωπίζονται και να ξεπερνιούνται όλων των ειδών οι επιθέσεις και η βία. Προετοιμάζει τους εκπαιδευόμενους στα αντικείμενα της αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, στις ικανότητες της μάχης και της αναμέτρησης, όπως επίσης και στην ικανότητα να υπερασπίζονται άλλους, με έναν μοναδικό και κατανοητό τρόπο διδασκαλιών.

Οι τεχνικές του Κραβ Μαγκά διαφέρουν από αυτές των υπολοίπων πολεμικών τεχνών επειδή πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι μακράν πολύ πιο πρακτικές και εφαρμόσιμες σε αληθινές συνθήκες. Στο Κραβ Μαγκά η εκπαίδευση είναι δομημένη πάνω σε πραγματικά σενάρια επιθέσεων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες (στο δρόμο, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο χώρο εργασίας κ.ά.) Αυτή η λογική αλλά και η γενική προσέγγιση του Κραβ Μαγκά πηγάζουν από τη μοναδική διδακτική μεθοδολογία και το εκπαιδευτικό σύστημά του, τα οποία επιτρέπουν στον ασκούμενο να χρησιμοποιεί τα φυσικά του ένστικτα στην αυτοάμυνα.

Αρχες του Κραβ Μαγκα

Όλες οι τεχνικές του Κραβ Μαγκά εκτελούνται σύμφωνα με τις βασικές αρχές του:

 • Αποτροπή, αποφυγή, διαφυγή και υπεκφυγή.
 • Ρίψεις και ανατροπές προς όλες τις κατευθύνσεις και γωνίες.
 • Επιθέσεις και αντεπιθέσεις που εκτελούνται από όλες τις θέσεις και τις στάσεις, με όλους τους ρυθμούς και προς όλους τους στόχους, αποστάσεις, μήκη, ύψη, γωνίες και κατευθύνσεις.
 • Χρήση όλων των κοινών αντικειμένων για λόγους άμυνας.
 • Υπεράσπιση από όλες τις άοπλες επιθέσεις: γροθιές, λακτίσματα και κάθε είδους χτυπήματα. Διαφυγές από όλων των ειδών τις λαβές και τα κλειδώματα.
 • Υπεράσπιση από όλες τις ένοπλες επιθέσεις και απειλές από μαχαίρι και κοφτερά αντικείμενα, ραβδιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, καθώς και όλα τα πυροβόλα όπλα.
 • Χειρισμός και αντιμετώπιση των παραπάνω επιθέσεων, όταν προέρχονται από όλες τις πιθανές κατευθύνσεις και μέρη. Όταν εκτελούνται από έναν ή πολλαπλούς επιτιθέμενους. Όταν συμβαίνουν σε όλα τα πιθανά μέρη, τις θέσεις και τις στάσεις. Συμπεριλαμβανομένων των περιορισμένων ή των ανοιχτών χώρων, ενός σοκακιού, μιας σκάλας ή ενός αυτοκινήτου. Σε όλα τα είδη εδάφους, στο νερό, όταν υπάρχει ελευθερία ή περιορισμένος χώρος κινήσεων. Ενώ οι αμυνόμενοι είναι σταθεροί ή κινούνται, κάθονται ή είναι όρθιοι είναι ξαπλωμένοι ανάσκελα, στο πλάι ή μπρούμυτα.
 • Φυσικός και νοητικός έλεγχος και αφοπλισμός.
 • Προετοιμασία των εκπαιδευομένων να λειτουργούν σε όλες τις περιστάσεις και τα σενάρια, σε κάθε είδους περιβάλλοντα μάχης και αναμέτρησης, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και τις προδιαγραφές της εργασίας τους. Το Κραβ Μαγκά προσφέρει ικανότητα και φέρνει τεχνική, τακτική, φυσική και νοητική ανάπτυξη, καθώς και ικανότητα προσαρμογής στην κάθε κατάσταση.

Τομεις εκπαιδευσης του Κραβ Μαγκα

Το Κραβ Μαγκά χωρίζεται σε πέντε κύριες και πλήρως καθορισμένες κατηγορίες:

 • Πολίτες (Συμπεριλαμβάνεται η εκπαίδευση γυναικών και παιδιών από 5 ετών και άνω)
 • Στρατός
 • Αστυνομία
 • Προστασία Σημαντικών Προσώπων
 • Προσαρμοσμένο Κραβ Μαγκά

Συστημα επιπεδων του Κραβ Μαγκα

Τα επίπεδα του Κραβ Μαγκά χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

 • Τα επίπεδα των Εκπαιδευομένων (Practitioner) (P1-P5).
 • Τα επίπεδα των Αποφοίτων (Graduate) (G1-G5).
 • Τα επίπεδα των Έμπειρων (Expert) (E1-E5).
 • Τα επίπεδα των Αυθεντιών (Master) (M1-M3).

PHOTOS> YANNIS GALAIOS

SHARE

Περισσότερα

MORE MAGAZINE

TOP LINE

-Act greedy when others are fearful
Ο νέος “μαύρος χρυσός” του Κατάρ> Πως μια κατάξερη χερσόνησος μετατρέπεται σε επίκεντρο του ενεργειακού κόσμου
Elon Musk [VIDEO]> O πραγματικός Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αυτός που κοντρολάρει τον τηλεϋποβολέα του Biden…O Biden μετατρέπει τις ΗΠΑ σε Βενεζουέλα
Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να σταθεί διπλά τυχερός ώστε σε βαθύ γήρας να μεταβιβάσει την εξουσία στα παιδιά του. Γιατί ο Κυριάκος…
Έφυγε μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο που αντιμετώπισε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης
New York Times> Οι πραγματικά πλούσιοι δεν είναι αυτοί που νομίζουμε- Η κάστα του 0,1%
Dead Sea_Israel> Road trip to the lowest point on earth
Bloomberg > Εφόσον το κόστος στέγασης εκτοξεύεται γιατί δεν χτίζουμε νέες πόλεις;
Κήλη των αθλητών: Η πιο σύγχρονη αντιμετώπιση
UnionPay> H Kίνα έθεσε στη διάθεση των ρωσικών τραπεζών το δεύτερο μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυο πιστωτικών καρτών. Και η Ιαπωνία τις κάρτες JCB
S&P 500> Η πιο άγρια αρένα του πλανήτη για τους CEOs. Εννέα έλαβαν πακέτα αμοιβής πάνω από 50 εκατ. δολάρια. Κάποιοι άλλοι απέτυχαν
ΕΛΠΕ> Σε τελικό στάδιο η υποβολή αιτήσεων υποτροφιών για μεταπτυχιακά