kourdistoportocali.comThe Ones Who DoAaron Siri VS Pfizer> ΝΕΑ τεραστίας σημασίας νίκη για το νεαρό Εβραίο δικηγόρο απέναντι στο εμπάργκο για τα έγγραφα αδειοδότησης του εμβολίου COVID της εταιρίας

Δικαίωση Μοντανιέ για τη σχέση του εργαστηριακού COVID με τον HIV;

Aaron Siri VS Pfizer> ΝΕΑ τεραστίας σημασίας νίκη για το νεαρό Εβραίο δικηγόρο απέναντι στο εμπάργκο για τα έγγραφα αδειοδότησης του εμβολίου COVID της εταιρίας

Ενώ χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της εταιρίας στο Παρίσι

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022.

Μία ακόμη τεράστια νίκη της ανθρωπότητας απέναντι στους δράστες του πανδημικού project καθώς ο Εβραίος δικηγόρος Aaron Siri κατάφερε να απεγκλωβίσει μεγαλύτερο αριθμό εγγράφων πάνω στα οποία βασίστηκε ο FDA για να αδειοδοτήσει το διαβόητο εμβόλιο της Pfizer κατά του COVID-19. Σας θυμίζουμε ότι ο FDA επεδίωκε να παραμείνουν τα 450.000 έγγραφα σε εμπάργκο για 95 χρόνια-ούτε η δολοφονία του Κένεντι να ήταν.

Βy Blade Runner

Ο Αaron Siri λοιπόν με ανάρτηση που ανέβασε λίγο πριν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δημοσιοποιεί την απόφαση του Δικαστηρίου που ζητά από τον FDA να αρχίσει να απελευθερώνει κατά δεκάδες χιλιάδες τα έγγραφα της αδειοδότησης.

Xάρη στην επιμονή του Aaron Siri αποκαλύφθηκαν οι εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις των εφιαλτικών παρενεργειών του εμβολίου της Pfizer και φυσικά οι χιλιάδες θάνατοι που τα συγκεκριμένα εμβόλια έχουν προκαλέσει σε όλο τον κόσμο την στιγμή που υποδυόμενοι ότι αγνοούν την πραγματικότητα τα μέλη της γνωστής επιτροπής των επιδημιολόγων καλούν τους Έλληνες γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους δηλώνοντας κατ΄επανάληψη ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 είναι ασφαλή.

Κι αυτό τη στιγμή που όλο και περισσότεροι Έλληνες γίνονται γνώστες περιστατικών ανθρώπων από το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον που υπήρξαν θύματα του εμβολίου εγκαταλείποντας οριστικά τον μάταιο τούτο κόσμο με την υποβοήθηση του εμβολίου της Pfizer ή βιώνοντας τις τρομακτικές παρενέργειές του για όσους σταθούν άτυχοι.

Μετά από δύο χρόνια που η εγχώρια μηντιακή πορνοβιομηχανία ξεσπάθωσε στη τρομολαγνεία και τη προπαγάνδα των εμβολίων η αλήθεια δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Γι΄αυτό και ήταν τόσο πιεστική η πρεμούρα των εμπνευστών του πανδημικού project του ελέγχου των βιομετρικών στοιχείων του πληθυσμού αλλά και του ελέγχου του πληθυσμού στο σύνολό του-το γράφουμε κομψά γιατί έχουμε και ΣΚ μπροστά μας.


Οι Γάλλοι διαδηλωτές όμως που φωνάζανε “Δολοφόνοι” έξω από τα γραφεία της Pfizer στο Παρίσι είχαν τους λόγους τους.


Πέρα από τις χιλιάδες παρενέργειες του εμβολίου και το τυραννικό πάσο με το οποίο μας απειλεί ο Θάνος Πλεύρης ξυπνώντας μνήμες του Ναζισμού στους κεντρώους νοικοκυραίους της ΝΔ ,οι Γάλλοι διαδηλωτές που περικύκλωσαν τα γραφεία της Pfizer φωνάζοντας «Δολοφόνοι» είχαν νωπές στις μνήμες τους τις ύβρεις του Γάλλου Προέδρου Μacron ο οποίος τους απειλούσε ότι θα τους γαμ… επειδή επέλεξαν να μην τρυπηθούν με τα ουκ έστιν αριθμός εμβόλια του κτηνιάτρου Βourla που ακολούθησαν μία εργαστηριακή πανδημία την προέλευση της οποίας συγκάλυψε ο Fauci.
Κι ενώ μαίνονται οι διαδηλώσεις στη Γαλλία μία ακόμη εφιαλτική δικαίωση για τον Λουκ Μοντανιέ έρχεται με την εμφάνιση νέου τύπου HIV για τον οποίο δείτε τι έχει προηγηθεί>

O Λουκ Μοντανιέ, που τιμήθηκε με Νόμπελ για την ανακάλυψη του HIV, είχε πολύ νωρίς υποστηρίξει ότι στο γονιδίωμα του RNA του νέου κοροναϊού υπάρχουν ακολουθίες από τον ΗIV. Υποστήριξε επίσης ότι ο κοροναϊός δημιουργήθηκε από ανθρώπους σε εργαστήριο. Ο Μοντανιέ είναι ένας από τους επιστήμονες που ανακάλυψε τον ιό HIV το 1983.

Ήδη Ινδοί ερευνητές προσπάθησαν να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα αναλύσεών τους που δείχνουν ότι το γονιδίωμα αυτού του κοροναϊού περιέχει ακολουθίες από έναν άλλον ιό, τον HIV. Αναγκάστηκαν όμως να αποκρύψουν τα ευρήματά τους.

Σε ερώτηση αν ο κοροναϊός θα μπορούσε να προέλθει από έναν ασθενή με AIDS, ο Μοντανιέ ήταν κατηγορηματικός: «Όχι, για να εισαχθεί η ακολουθία του HIV σε αυτό το γονιδίωμα, χρειάστηκαν μοριακά εργαλεία και αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε εργαστήριο».

Πάντως, ο επιστήμονας ισχυρίζεται ότι τα μέρη του HIV στο γονιδίωμα του κοροναϊού μπορούν να καταστραφούν με «κύματα».

Ο Μοντανιέ εξήγησε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει κατά λάθος ή ότι έγινε ως αποτέλεσμα έρευνα για ένα εμβόλιο κατά του AIDS.

Πάντως, σύμφωνα με την έρευνα του Μοντανιέ, τα επεξεργασμένα κομμάτια του ιού εξαλείφονται όσο αυτός διασπείρεται: «Η φύση εξαλείφει αυτές τις αφύσικες παραλλαγές. Ακόμα και τίποτα να μη γίνει, τα πράγματα θα βελτιωθούν, δυστυχώς μετά από αρκετούς θανάτους».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι θα κατηγορηθεί ως συνωμοσιολόγος, ο Μοντανιέ απάντησε ότι οι πραγματικοί συνωμότες αποκρύπτουν την αλήθεια, δεν την λένε σε όλο τον κόσμο.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER

Ο πρώην επικεφαλής ανάπτυξης του ισραηλινού εμβολίου για τον COVID επικρίνει το Genesis Prize για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer.

Ο καθηγητής Shmuel Shapira, πρώην επικεφαλής του Βιολογικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Άμυνας, αποκαλεί τα εμβόλια της Pfizer μέτρια και αναποτελεσματικά σε βάθος χρόνου, ενώ επικρίνει την Ισραηλινή Genesis Prize για το βραβείο που πρόκειται να απονείμει στον CEO της Pfizer. O Iσραηλινός έχει δίκιο να διαμαρτύρεται. Πάμε να δούμε την ιστορία του.

Ο πρώην επικεφαλής ανάπτυξης του πειραματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού του Ισραήλ άσκησε κριτική την Τετάρτη κατά της απόφασης να απονεμηθεί το διάσημο Βραβείο Genesis στον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Albert Bourla.

Μιλώντας στο Twitter, ο καθηγητής Shmuel Shapira, πρώην επικεφαλής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας (IIBR) του Υπουργείου Άμυνας, χαρακτήρισε την απόφαση «παθητική».

Ονόμασε επίσης το εμβόλιο του φαρμακευτικού γίγαντα COVID-19 «μέτριο» και αποτελεσματικό μόνο «βραχυπρόθεσμα».

«Υπάρχουν πολύ πιο εξέχοντες Ισραηλινοί επιστήμονες», είπε ο Shapira σε συνέντευξή του στο Chanel 12.

«Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας που δεν το έκανε αυτό από την καλοσύνη της καρδιάς της, αλλά απλώς για να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια», είπε. «Είναι ένα μέτριο εμβόλιο — εμβολιάσθηκα τρεις φορές και αρρώστησα. Πολλοί άνθρωποι μολύνθηκαν αφού εμβολιάστηκαν. Το να ονομάζουμε ένα εμβόλιο μέτριο, ως αποτελεσματικό είναι αρκετά γενναιόδωρο».

Ο Shapira είπε ότι κατανοούσε γιατί το Ισραήλ έσπευσε να υπογράψει συμφωνία με την Pfizer για το εμβόλιο της στην αρχή της πανδημίας, αλλά ότι «μακροπρόθεσμα τα εμβόλιά τους αποδείχτηκαν λιγότερο αποτελεσματικά».

«Υπάρχουν άλλα εμβόλια που είναι πολύ πιο αποτελεσματικά. Υπάρχουν χώρες με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού που άντεξαν [την πανδημία] μια χαρά», είπε.
Ερωτηθείς εάν τα σχόλιά του προήλθαν από την πικρία για το ότι το Ισραήλ δεν ενστερνίστηκε πλήρως το εμβόλιο του Βιολογικού Ινστιτούτου, ο Shapira απέρριψε την πρόταση, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο αποδείχτηκε καλό, αλλά «ήταν η γραφειοκρατία που μας εμπόδισε».
«Το εμβόλιο του ινστιτούτου ήταν πολύ επιτυχημένο και ακόμη και τώρα δοκιμάζεται», είπε. «Οι πιο πρόσφατες δοκιμές δείχνουν ότι είναι επίσης αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Omicron. Η γραφειοκρατία μας έχει απογοητεύσει επανειλημμένα».


Το ταξίδι για την ανάπτυξη του ισραηλινού εμβολίου BriLife ήταν ανώμαλο και έχει μείνει σημαντικά πίσω από αυτό των διεθνών ανταγωνιστών του.

Το IIBR χρησιμοποιήθηκε στις αρχές της πανδημίας, τον Φεβρουάριο του 2020, για την ανάπτυξη ενός εμβολίου και φαινόταν να σημειώνει σημαντική πρόοδο έως ότου οι προσπάθειες επιβραδύνθηκαν (γιατί άραγε;) και το Ισραήλ ξεκίνησε την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού κυρίως με το Pfizer-BioNTech τον περασμένο Δεκέμβριο.
Η έγκριση αρκετών διεθνών εμβολίων και η εκστρατεία ταχείας εμβολιασμού του Ισραήλ έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την ανάγκη για ένα εγχώριο εμβόλιο που θα ήταν έτοιμο για διανομή πολύ μετά τους ανταγωνιστές της.

Τον περασμένο Μάιο, ο Shapira παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του Βιολογικού Ινστιτούτου, σε μια αιφνιδιαστική εξέλιξη που έθεσε υπό αμφισβήτηση το μέλλον της τοπικής επιχείρησης εμβολιασμού. Σε ένα νέο βιβλίο, ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν επίσης σοβαρές κρατικές παρεμβάσεις, ανεξήγητες ρυθμιστικές καθυστερήσεις και κάποιο επίπεδο «δολιοφθοράς». Τον Ιούλιο, το IIBR (Israel Institute of Biological Research) ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με την NRx Pharmaceuticals που διαπραγματεύεται στο Nasdaq για την ολοκλήρωση κλινικών δοκιμών του εγχώριου εμβολίου.

Tετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022.

Καθώς τα πρόσωπα του πανδημικού project φωτίζονται, παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη καλλιστεία εμβολίων.

Για το συγκεκριμένο για το οποίο θα μιλήσουμε στη συνέχεια φιλοδοξεί να είναι μονοδοσικό και να προστατεύει από τις αναδυόμενες παραλλαγές. Αυτό υπόσχονταν σχεδόν όλα τα προηγούμενα.

Το θέμα από τη The Jerusalem Post>

Επιστήμονες στο Ινστιτούτο Wistar στη Φιλαδέλφεια ανέπτυξαν νέα εμβόλια SARS-CoV-2 που αποδεικνύονται ότι προκαλούν ισχυρότερα εξουδετερωτικά αντισώματα και είναι ικανά για προστασία εφάπαξ δόσης.

Χρησιμοποιώντας υπολογιστική μοντελοποίηση και in vitro έλεγχο, οι επιστήμονες πρόσθεσαν γλυκάνες στον τομέα δέσμευσης υποδοχέα SARS-CoV (RBD) και αξιολόγησαν τα αποτελέσματα, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cell Reports.

Έδειξαν ότι «τα επικαλυμμένα με γλυκάνη ανοσογόνα RBD προκαλούν ισχυρότερα εξουδετερωτικά αντισώματα» και επιτρέπουν εμβόλια που μπορούν να προστατεύσουν από πολλαπλές παραλλαγές ή στελέχη του SARS-CoV-2.

Μέσω πειραμάτων σε ποντίκια, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτά τα εμβόλια ενισχύουν την ανοσογονικότητα και αποδεικνύονται ότι αυξάνουν σημαντικά τη διαρκή ανοσία.

Θα πρέπει επίσης να ανακουφίζουν από τις απαιτήσεις της ψυχρής αλυσίδας για την παγκόσμια διανομή εμβολίου, να έχουν αυξημένη αποτελεσματικότητα όταν χορηγούνται ως εφάπαξ δόση ή ως αναμνηστικό και να βελτιώνουν την ανοσογονικότητα στους ηλικιωμένους και σε ανοσοκατεσταλμένους πληθυσμούς.

«Μια δυσκολία με τα τρέχοντα εμβόλια είναι ότι τα εξουδετερωτικά αντισώματα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου», λέει ο Daniel Kulp, Ph.D, αναπληρωτής καθηγητής στο Κέντρο Εμβολίων & Ανοσοθεραπείας στο Ινστιτούτο Wistar και συν-συγγραφέας της μελέτης.

“Αυτό είναι ένα από τα πρώτα εμβόλια επόμενης (!) γενιάς που θα έχουν πιο προηγμένα χαρακτηριστικά και ευρύτερη προστασία”, δήλωσε ο Kulp.

Αυτά τα νέα εμβόλια θα πρέπει να προστατεύουν από τις αναδυόμενες παραλλαγές που μειώνουν ή αποφεύγουν την τρέχουσα επαγόμενη από εμβόλια ανοσία.

Ο συν-συγγραφέας David B. Weiner, Ph.D, λέει ότι «τα τρέχοντα αποτελέσματα του εμβολίου στη μείωση της μετάδοσης των ανησυχητικών παραλλαγών SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένων των Delta και Omicron, θα μπορούσαν να βελτιωθούν για το εύρος της προστασίας τους καθώς και για την ανοσοποιητική τους ισχύ».

Επί του παρόντος, οι ερευνητές αναζητούν χρηματοδότηση για να ξεκινήσουν δοκιμές του εμβολίου σε ανθρώπους.

 

Alex Berenson> Όταν οι πολίτες καταλάβουν ότι έχουν εξαπατηθεί η αντίδρασή τους θα είναι τρομακτική. Η Wall Street είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι χαζή. Η σύγκριση με τα δάνεια Ninja

Ο Alex Berenson πρώην συντάκτης των Νew York Times. Ο Αlex γνωρίζει τι συμβαίνει στον πλανήτη>

Θυμάστε τα δάνεια NINJA; Τα NINJA αντιπροσώπευαν το «Χωρίς εισόδημα, καμία δουλειά / περιουσιακά στοιχεία». Στα μισά της δεκαετίας, όταν οι τράπεζες και όχι οι ρυθμιστικές αρχές ήταν αυτές που τρελαίνονταν και έβαζαν φωτιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με δωρεάν χρήματα, όλοι τρέχαμε.
Θυμάμαι να ακούω διαφημίσεις με αυτά το 2006 και το 2007 και σκεφτόμουν ότι επρόκειτο για δολώματα. Δεν είναι δυνατόν να μπορείς να μπεις στο Your Friendly MegaBank και να βγεις με μερικές εκατοντάδες ευρώ για ένα σπίτι χωρίς καμία απόδειξη ότι έχεις καν δουλειά! Η δουλειά θα έπρεπε να ήταν το βασικό. Αλλά μπορούσες. Και οι άνθρωποι το έκαναν. Πολλοί άνθρωποι.

Βέβαια, μέσα σε αυτή την τρέλα υπήρχε κάτι βασικό. Οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών δεν είχαν καταρρεύσει ποτέ σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα ταυτόχρονα, τουλάχιστον από την εποχή της Ύφεσης. Επομένως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκαναν οι τράπεζες και οι δημιουργοί στεγαστικών δανείων κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε ποτέ.

Ως εκ τούτου, σε εθνική βάση, η εξασφάλιση, τα σπίτια δηλαδή, στα οποία βασίζονται τα στεγαστικά δάνεια, θα ήταν πάντα εντάξει, ακόμα κι αν οι δανειολήπτες δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν. Οι δανειστές έπρεπε απλώς να βρίσκονται σε διαφορετικές αγορές για να προστατεύονται γεωγραφικά. Εξάλλου, όλοι οι τραπεζίτες μεταπωλούσαν τα δάνεια και ξεφορτώνονταν τον κίνδυνο. Πληρωνόντουσαν εκ των προτέρων, είτε τα δάνεια είχαν αποπληρωθεί είτε όχι.

Ήταν μια πολύ καλή επιχείρηση.

Μέχρι που πήγε άσχημα.

«Πώς χρεοκόπησες;» ρώτησε ο Bill.

«Με δύο τρόπους», είπε ο Mike. «Σταδιακά και μετά ξαφνικά».

Θυμόσαστε το 2008. Ήσασταν εκεί!

Μέσα σε λίγους μήνες, οι μεγάλες τράπεζες έγιναν τα πιο μισητά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η απελπισία να τις κατηγορήσουμε ήταν τόσο βαθιά που όλοι φαινόταν να συμφωνούμε συλλογικά ότι τα θύματα ήταν οι δανειολήπτες. Δηλαδή, οι άνθρωποι που είχαν πάρει τα χρήματα δεν είχαν καμία ευθύνη για την υπογραφή αυτών των δανείων, πολύ περισσότερο για την αποπληρωμή τους.


Προφανώς, αυτή η διατύπωση ήταν απλοϊκή. Πολλοί από τους NINJA και παρόμοιους δανειολήπτες αναμφίβολα κατάλαβαν το παιχνίδι που έπαιζαν. Ήλπιζαν να αγοράσουν και να ζήσουν σε σπίτια που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.

Πλέον, δεν είχε καμία σημασία. Είχαν χάσει. Τέλος πάντων, δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κακούς τα εκατομμύρια απλούς ανθρώπους. Οπότε, εστιάσαμε την οργή μας στους μεγιστάνες της Wall Street που είχαν καταρρεύσει το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα και είχαν βγάλει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάμε γρήγορα στο 2022.

Αυτή τη φορά ο μύθος του πραγματικά αθώου θύματος δεν είναι μύθος.

Οι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν λάβει εμβόλια mRNA/LNP και DNA/AAV Covid-19 δεν είχαν πραγματική ιδέα τι έπαιρναν.

Το έκαναν μετά από παρότρυνση των φαρμακευτικών εταιριών και των υγειονομικών αρχών, οι οποίες τους είπαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύσουν τους εαυτούς και τις οικογένειές τους και ότι θα τερματίσουν την επιδημία της Covid.


Οι δηλώσεις ήταν δημόσιες. Πολλές είναι σχετικά πρόσφατες. Δεν μπορούν να σβηστούν από τη μνήμη, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά θέλει κάποιος να προσπαθήσει.

Κάθε μία από αυτές τις δηλώσεις έχει αποδειχθεί λανθασμένη (τόσο λάθος που οι εταιρείες, που διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο νομικό κίνδυνο από τις αρχές δημόσιας υγείας) που δεν προσπαθούν πλέον καν να τις υπερασπιστούν.


Δείτε τι είπε ο Albert Bourla, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο CNBC:

«Η ελπίδα είναι ότι θα πετύχουμε κάτι που θα παρέχει πολύ καλύτερη προστασία, ιδιαίτερα από λοιμώξεις, επειδή η προστασία από νοσηλεία και σοβαρές ασθένειες είναι εύλογη αυτή τη στιγμή με τα τρέχοντα εμβόλια, αρκεί να κάνετε, ας πούμε, την τρίτη δόση».

Διαβάστε αυτές τις λέξεις πολύ προσεκτικά.

Η προστασία από τη «σοβαρή ασθένεια» είναι «εύλογη αυτή τη στιγμή» για άτομα που έχουν λάβει «τρίτη δόση» του εμβολίου Pfizer.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι ακόμη και αυτές οι λέξεις είναι στην καλύτερη περίπτωση μια αισιόδοξη ερμηνεία των σημερινών δεδομένων.


Αφήστε κατά μέρος το γεγονός ότι η Pfizer ΠΟΤΕ δεν συνέκρινε ένα σχήμα εμβολίου τριών δόσεων με ένα εικονικό φάρμακο σε κλινική δοκιμή.

Αφήστε στην άκρη το γεγονός ότι το «εύλογο τώρα» υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε επίδραση τρίτης δόσης δεν θα διαρκέσει. Κάτι που συμβαίνει ήδη στο Ισραήλ όπου συντρίβεται και η 4η δόση λόγω αναποτελεσματικότητας.

Στην αναποτελεσματικότητα προσθέστε και την επικινδυνότητα για τις βλάβες που προκαλούν στον ανοσοποιητικό. Ακόμη και ο ανυπόληπτος ΕΜΑ επιχειρεί να μαζέψει το τραχανά.

Αυτό που σας λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer είναι ότι ΑΝ ΛΑΒΑΤΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΥΣΙ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ.

Ακόμη και «κατά της νοσηλείας και της σοβαρής ασθένειας».

Πρέπει να «έχετε κάνει, ας πούμε, την τρίτη δόση» για προστασία από αυτές.

Δεν το ειπα εγώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer το είπε. (Και ανυπομονώ να δω τους δικηγόρους του Twitter να προσπαθούν να το εξηγήσουν όταν υπερασπίζονται την πέμπτη δόση).

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ακόμα το πόσο εγκλωβισμένοι είναι.

Αλλά θα συμβεί.

Οι σκληροί αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στο Ontario, για παράδειγμα, το 76% των νοσηλευόμενων ατόμων και το 56% εκείνων που βρίσκονται σε εντατικές θεραπείες είναι πλέον εμβολιασμένοι. Τόσο οι αριθμοί όσο και τα ποσοστά έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τα δεδομένα εκτός Ευρώπης είναι παρόμοια. Ο μόνος λόγος που τα αμερικανικά δεδομένα φαίνονται διαφορετικά είναι ότι δεν μπορούμε να δούμε τους πρωτογενείς αριθμούς.

Αντίθετα, οι υγειονομικές αρχές παρέχουν ανούσιες προσαρμοσμένες αναλογίες ποσοστών (προσαρμοσμένες στην ηλικία των εμβολιασμένων ατόμων, αλλά ΟΧΙ για τις μολύνσεις χρηστών εμβολίων χωρίς νοσήματα). Επιπλέον, τα αμερικανικά νοσοκομεία αναφέρουν τους ανθρώπους ως μη εμβολιασμένους όταν η κατάσταση του εμβολιασμού τους είναι «άγνωστη», παραμορφώνοντας περαιτέρω τις αναλογίες.

Αλλά εσείς μπορείτε ακόμα να εμπιστεύεστε τον Albert Bourla: Η προστασία του εμβολίου έναντι σοβαρών καταστάσεων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και πέφτει πολύ πιο γρήγορα έναντι της παραλλαγής Omicron.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη πλευρά είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες. Δεν γνωρίζουμε πόσο πιο άσχημες θα είναι αυτές μετά από μία τρίτη δόση, πολύ περισσότερο μετά από μία τέταρτη ή πέμπτη ή περισσότερες δόσεις. (Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε; Θυμηθείτε, οι εταιρείες δεν έλεγξαν τρεις δόσεις έναντι εικονικών φαρμάκων).

Αλλά τα δεδομένα για τη μυοκαρδίτιδα από την τρίτη λήψη φαίνονται άσχημα. Και η αύξηση των θανάτων από κάθε αιτία σε όλη την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να αγνοηθεί, ακόμη κι αν οι υγειονομικές αρχές το αγνοούν.

Υποψιάζομαι ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στις εταιρείες γνωρίζουν όλο και περισσότερο την πιθανή κρίση της επαναλαμβανόμενης δόσης. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που ο Bourla είπε επίσης στη συνέντευξη του στο CNBC, «Δεν ξέρω αν υπάρχει ανάγκη για τέταρτη ενίσχυση».

Τι; Στην ίδια συνέντευξη, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer προειδοποίησε τους ανθρώπους να μην περιμένουν μακροχρόνια προστασία από μια τρίτη δόση («λογικό αυτή τη στιγμή») αποστασιοποιήθηκε επίσης από την περίπτωση περισσότερων δόσεων;

Αντιθέτως, ο Bourla μίλησε για το Paxlovid, το νέο φάρμακο αντιικής θεραπείας των 530 $ της εταιρείας του. «Εδώ στοχεύουν οι περισσότερες προσπάθειες της κυβέρνησης».

Στην πραγματικότητα, το Paxlovid δεν είναι ουσιαστικά διαθέσιμο αυτήν τη στιγμή. Η Pfizer έχει υποσχεθεί 120 εκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως το 2022, αλλά πριν από 10 ημέρες, μόνο 180.000 ήταν διαθέσιμες.

Ποιο είναι λοιπόν το παιχνίδι του Bourla; Δεν θέλει να πουλήσει όσα περισσότερα εμβόλια μπορεί;

Μάλλον όχι. Ειδικά όχι όταν έχει κάθε λόγο να σπρώξει το χάπι που δυνητικά μπορεί να είναι τεράστιας αξίας (530 x 120 εκατομμύρια $ = 62 δισεκατομμύρια $. Και αυτή τη φορά η Pfizer δεν θα χρειαστεί να τα μοιραστεί με τη BioNTech).

Πιο σημαντικό για τον Bourla, είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την Pfizer -και γι’ αυτόν- προέρχεται από τις παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα οργιστούν όταν καταλάβουν ότι έχουν εξαπατηθεί κάνοντας εμβόλια που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Εδώ ο τίτλος θα μπορούσε να είναι Χαμένοι Στα Εμβόλια.

Μπορεί όμως να υπάρχουν παρενέργειες. Οι άνθρωποι θα είναι έξαλλοι αν πιστεύουν ότι έχουν εξαπατηθεί να κάνουν εμβόλια που δεν λειτούργησαν και δυνητικά έβλαψαν τους ίδιους, τους γονείς τους ή τα παιδιά τους.

Σε αντίθεση με την BioNTech και τη Moderna, η Pfizer δεν έχει κολλήσει με τα mRNA. Είναι μια φαρμακευτική εταιρεία αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δραστηριοποιείται ενεργά στην αγορά εμβολίων προκειμένου να αγοράζει πολλές έρευνες. Επιπλέον, τώρα έχει και το Paxlovid.

(Οι μεγάλοι επενδυτές τα έχουν καταλάβει όλα αυτά, παρεμπιπτόντως. Οι μετοχές της BioNTech και της Moderna έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% από την κορύφωση της φρενίτιδας των εμβολίων τον Αύγουστο, ενώ η Pfizer έχει σημειώσει άνοδο 20%, κοντά στο υψηλό της όλων των εποχών. Η Wall Street είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι χαζή).

Έτσι, η συνετή κίνηση για τον Albert Bourla, Διδάκτωρ Κτηνιατρικής, PhD., είναι να αρχίσει να μειώνει τις προσδοκίες για τα εμβόλια, να καθυστερήσει να τρέξει περισσότερες ενισχυτικές δόσεις και να ελπίζει ότι η Omicron θα κάνει όλη τη δουλειά για εκείνον. Το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι πιθανότατα ότι οι αρχές δημόσιας υγείας είναι πολύ πιο ανόητες από αυτόν και συνεχίζουν να πιέζουν για ενισχυτικές δόσεις.

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι τους λέει η Pfizer ιδιωτικά. Θα υποθέσω όμως ότι δεν θα είναι μέσω email.

SHARE
MORE THE ONES WHO DO