kourdistoportocali.comFashionΆγριο κράξιμο στα social media για το πουλόβερ των $8.000 της Louis Vuitton

Γράφει η Αντιγόνη Τζοβάρα

Άγριο κράξιμο στα social media για το πουλόβερ των $8.000 της Louis Vuitton

Τι κι αν ο όμιλος των 32 δισ. δολ. αντέγραψε το πουλόβερ; Στις μέρες μας, αυτό δεν έχει και πολλή σημασία

Ενός κακού μύρια έπονται και, απ’ ότι φαίνεται, η πανδημία προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στο χώρο της μόδας. Από την άλλη, ουδέν κακόν αμιγές καλού, αφού ο κόσμος δείχνει να έχει αντιληφθεί, έστω και αργά, τι αξίζει πραγματικά στη ζωή. Τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή είναι τζάμπα. Ανέκαθεν ήταν. Απλώς, τώρα πια, το ξέρουμε πολύ καλά και το πιστεύουμε στ’ αλήθεια.

Γράφει η Αντιγόνη Τζοβάρα

Κάπως έτσι εξηγείται το οργιώδες κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε στα social media το λανσάρισμα της νέας κολεξιόν της Louis Vuitton, με αιχμή του δόρατος ένα μάλλον αστείο πουλόβερ αξίας περίπου 8.000 δολαρίων. Πρόκειται για ένα σκούρο μάλλινο πλεκτό, που επάνω του έχουν προσαρτηθεί δεκατέσσερα χρωματιστά πλεκτά ζωάκια. Για την ώρα, το σκανδαλώδες πουλόβερ εμφανίζεται μόνο στο site της εταιρείας στο Hong Kong, όπου έχει εξαντληθεί και στο ευρωπαϊκό site, όπου διατίθεται μόνο κατόπιν παραγγελίας.

Αν και εκ πρώτης όψεως το πουλόβερ δεν έχει καμία σχέση με couture και μοιάζει στην καλύτερη περίπτωση παιδικό, η γαλλική Vogue έσπευσε να κοινοποιήσει το προτεινόμενο look της Louis Vuitton στα social media (https://twitter.com/VogueParis/status/1357202199777054722/photo/1), προκαλώντας τσουνάμι αρνητικών αντιδράσεων. «Εγώ σας το φτιάχνω με 10 δολάρια», γράφει πλάι στην ανάρτηση της Vogue στο Twitter η @maliniw90th. «Η πανδημία το έκανε αυτό», γράφει η @DragonQueen8. «Γελοίο», το χαρακτηρίζουν αρκετοί, μεταξύ των οποίων και η @AMontespan. «Μας κάνετε πλάκα! Σωστά;», αναρωτιέται η @Agnes62466695.

«Ούτε το πάτωμα δεν θα σφουγγάριζα με αυτό», λέει ο Gary Prosser κάτω από την αντίστοιχη ανάρτηση της γαλλικής Vogue στο facebook (https://www.facebook.com/VogueParisEN/photos/1854443084714467), που έχει πάνω από 900 κοινοποιήσεις και περισσότερα από 800 σχόλια.

Από το μένος των follower δεν γλίτωσε ούτε το μοντέλο της εταιρείας που δειγματίζει το πουλόβερ, καθώς πολλοί σχολιάζουν την έκφραση δυσαρέσκειας με την οποία ποζάρει, ενώ άλλοι διαπιστώνουν ότι άδειασε το μπαούλο με τα παιδικά του παιχνίδια επάνω του.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι fashion experts έχουν ήδη εντοπίσει ότι πρόκειται ουσιαστικά για κακέκτυπο, καθώς συγκρίνουν το φετινό κομμάτι της Louis Vuitton  με μια παρόμοια κολεξιόν που είχε παρουσιάσει ο Walter Van Beirendonck το 2016. «Η αντιγραφή δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι μέρος της μόδας. Αλλά όχι έτσι. Όχι σε αυτό το επίπεδο, με τους δικούς τους προϋπολογισμούς, τις δικές τους ομάδες και τις δικές τους δυνατότητες»,  δήλωσε σχετικά ο ίδιος ο Van Beirendonck, μιλώντας στο βελγικό περιοδικό μόδας Knack Weekend.

Ορισμένοι, πιο κακοπροαίρετοι και λιγότερο σχετικοί με τη μόδα, βρήκαν ομοιότητες του διαβόητου πουλόβερ της Louis Vuitton με ένα παλαιότερο εξτρεμιστικό outfit που είχε επιλέξει η Lady Gaga, όταν εμφανίστηκε γεμάτη από μικροσκοπικούς πράσινους Kermit του Muppet Show.

Τι κι αν η Louis Vuitton, ο όμιλος των 32 δις. δολ. (στοιχεία έτους 2019), αντέγραψε το πουλόβερ; Στις μέρες μας, αυτό δεν έχει και πολλή σημασία. Το ουσιαστικό βρίσκεται στις αντιδράσεις του κόσμου στα social media, που, με την κατακραυγή του, απέδειξε πως ίσως κάτι μάθαμε τελικά από την πανδημία. Αλλά και κάτι πάθαμε, καθώς, ανάμεσα στα σχόλια, διακρίνεται και αυτό μιας γυναίκας που γράφει ότι βρίσκει το πουλόβερ «τόσο μοναδικό», γιατί με τόσο πολλά μαλακά πλεκτά ζωάκια δεν θα είναι «ποτέ ξανά μόνη»…

 

SHARE

Περισσότερα

MORE FASHION