kourdistoportocali.comNews DeskΖωή Γείτονα>Kόρη μίας σπουδαίας οικογένειας που έχει στο DNA την Αριστεία

Από το 2015 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece

Ζωή Γείτονα>Kόρη μίας σπουδαίας οικογένειας που έχει στο DNA την Αριστεία

Xρήστος Γείτονας>Με τις σπουδές του καταλαβαίνει ότι αυτός τελικά πρέπει να είναι ο προορισμός του στη ζωή

Kόρη μίας σπουδαίας οικογένειας, με καταγωγή από την Άρτα, που έχει στο DNA την Αριστεία η κ. Ζωή Γείτονα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανη κάθε φορά που αποχαιρετά και εμψυχώνει τους μαθητές της τάξης της.

Ο μπαμπάς της , ο κ. Χρήστος Γείτονας  και ο θείος της ο κ. Λευτέρης Γείτονας είναι οι δημιουργοί του σπουδαίου ομώνυμου οργανισμού της γνώσης με κτιριακές εγκαταστάσεις στη Βάρη και τη Παλλήνη. Η ίδια γεννήθηκε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από το International Baccalaureate Diploma Programme των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα και επέλεξε να σπουδάσει Μαθηματικά στο Imperial College του Λονδίνου.

Στη συνέχεια πήγε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge όπου ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διδακτική των Μαθηματικών, με έμφαση στις Διεθνείς Προοπτικές.

Το 2005 συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Harvard στη Βοστώνη, όπου και ολοκλήρωσε δεύτερο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Μάθηση και Διδασκαλία.

Το 2006, μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, ορίστηκε Συντονίστρια του Προγράμματος IB Diploma στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα.

Παράλληλα, δίδαξε Μαθηματικά στο Γυμνάσιο και στο IB Diploma. Επιπλέον, το 2014 ανέλαβε τη Διεύθυνση του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα.

Η κ. Γείτονα είναι επίσης Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα και Διευθύντρια της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Εταιρίας (Hellenic Association for Education). Από το 2015 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.

Μέσα στα ενδιαφέροντα της είναι η μουσική, με αρκετές συμμετοχές σε μουσικά σύνολα και θεατρικές παραστάσεις καθώς και ο αθλητισμός, με ιδιαίτερη αγάπη για την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας.

Δείτε την εξαιρετική ομιλία της στην αποφοίτηση Λυκείου/ΙΒDP – Τάξη 2015

Γείτονας Χρήστος

Ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων “Κωστέα-Γείτονα”

Τελείωσε το Δημοτικό στον Άγ. Σπυρίδωνα και το Γυμνάσιο στην Άρτα μαζί με τα άλλα αδέλφια του. Σήμερα οι διάδοχες οικογένειες των έξι αδελφών αριθμούν συνολικά είκοσι τέσσερα άτομα. Πάντα αριστούχος και με διακρίσεις, είχε απο τα νεανικά του χρόνια ανησυχίες, διάβαζε ακούραστα βιβλία, δανεικά τις περισσότερες φορές. Από μικρός είχε την έμφυτη αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ένα άτυπο φροντηστήριο για τους συμμαθητές του ήταν η διέξοδος αυτής της αγάπης. Στόχος του ήταν η Σχολή Ευελπίδων αλλά κάποιο περιστατικό εμποδισε την πραγματοποίησή του. Έδωσε εξετάσεις στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία από την οποία αποφοίτησε το 1961 με “Άριστα 9,32”. Με τις σπουδές του καταλαβαίνει ότι αυτός τελικά πρέπει να είναι ο προορισμός του στη ζωή

Την περίοδο 1964-69 διορίζεται δάσκαλος στην ορεινή περιοχή της Ευρυτανίας, στην κοινότητα της Πρασιάς. Το 1970 έρχεται στην Αθήνα όπου ξεκινά τη δημιουργία ενός μικρού ιδιωτικού σχολείου στη Φιλοθέη. Το 1973 σε μια ενοποίηση των δυνάμεων όλης της οικογένειας (Χρήστου, Ελευθερίου, Αγγελικής, Παναγιώτας και Ιφιγένειας) ξεκινούν στο Μαρούσι τα Εκπαιδευτήρια “Κωστέα-Γείτονα”, (με την άδεια της εκπαιδευτικού κ. Κωστέα λόγω στέρησης της δικής του αδείας απο το καθεστώς της δικτατορίας).

Ζώντας τις τραγικές αντιξοότητες και δυσκολίες της παιδείας, όνειρό του ήταν οι καλύτερες συνθήκες λειτουργίας της εκπαίδευσης. Η πορεία που ακολούθησε έκτοτε ήταν δυναμική και τα προγράμματα πρωτοφανή σε ποιότητα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν πάνω απο 800 μαθητές σε όλα τα επίπεδα. Όταν ο χώρος δεν είναι πλέον αρκετός δημιουργούν νέες εγκαταστάσεις στην Παλλήνη όπου κι εγκαθίστανται το 1981 με 1.014 μαθητές

Η σταδιακή ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων έδωσε τη δυνατότητα μέσα σε μια οκταετία να διακριθούν στο χώρο της εκπαίδευσης, όχι μόνο για τον αριθμό των μαθητών που έφτασαν τους 2300 αλλά και για την εφαρμογή ποικίλων προγραμμάτων τα οποία δίνουν τη δυνατότητα με πιθανότητες που ξεπερνούν το 85% – εγγραφής των αποφοίτων σε Πανεπιστημιακούς χώρους της αρεσκείας τους, γιατί κάθε απόφοιτος μπορεί να επιλέξει για εγγραφή σε ελληνικό πανεπιστήμιο το δρόμο των Πανελληνίων εξετάσεων ή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού το δρόμο του Ι.Β.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων αγγίζουν τις 15.000 τ.μ. και λειτουργούν σε έκταση 65.500 τ.μ. Το 1995 δημιουργείται η 2η εκπαιδευτική μονάδα της οικογενείας στη Βάρη Αττικής, αποκορύφωση ενός ονείρου για μια διαρκή δημιουργία και προσφορά στο χώρο της Εκπαίδευσης, βασισμένη στην ανεξάντλητη εμπειρία που αποκτήθηκε για περισσότερα απο τριάντα χρόνια. Τα νέα Εκπαιδευτήρια με την επωνυμία “Εκπαιδευτήρια Γείτονα” πληρούν τις πιο σύγχρονες ευρωπαϊκές προϋποθέσεις ως προς την υλικοτεχνική υποδομή και τα προγράμματά τους

Παρακολούθησε σεμινάρια Ρ.Ε.Τ. (Parents Effectiveness Training) καιΤ.Ε.Τ. (Techer’s Effectiveness Training) του Ιδρύματος Gordon τωνΗ.Π.Α, έλαβε δίπλωμα εκπαιδευτικού για τα παραπάνω προγράματα. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων βοηθητικών για μαθητές δημοτικού. Έχει εκδώσει ως “Εκπαιδευτήρια Γείτονα” περιοδικά, εφημερίδες, τόμους πρακτικών συνεδρίων, επετηρίδες, λευκώματα, κείμενα της αρχαιοελληνικής γραμματείας κ.ά. Οργανώνει και συμμετέχει σε πολιτιστικές επιμορφωτικές εκδηλώσεις που ευαισθητοποιούν τους μαθητές, τους γονείς αλλά και την ευρύτερη κοινή γνώμη λαμβάνοντας υπ όψιν τις διεθνείς τάσεις στο χώρο της εκπαίδευσης και την κοινωνία του μέλλοντος. Δημιουργεί το Σχολείο ως χώρο κοινωνικοποίησης όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς. Για τον ίδιο, η λειτουργία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής. Μέσα απο τη λειτουργία των ομάδων παρέχονται σε γονείς και εκπαιδευτικούς “εργαλεία” και δεξιότητες για αποτελεσματικές σχέσεις με τα παιδιά, αλλά και η απαραίτητη επεξεργασία της γνώσης αυτής, που θα καταστήσει τις σχέσεις παιδιών-ενηλίκων πιο αποδοτικές

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νοσοκομειακοί γιατροί προς όλους τους Έλληνες>Εάν δεν αντιδράσετε θα πεθάνετε. Σας λένε ψέμματα
Γιατί ο Κυριάκος και όχι ο Τσιόδρας έσωσε τους Έλληνες από τα χειρότερα
Πρόωρες εκλογές χωρίς κάλπη, αντιπρόεδρος και υπερυπουργός Εθνικής Ανασυγκρότησης ο Σαμαράς
Η αναλογία αριθμού θανάτων προς τον αριθμό κρουσμάτων δεν είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα
Να πως θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Σχέδιο εξόδου με δοκιμαστική πόλη τα Ιωάννινα
-Kε καθηγητά, ποιοι κατασκεύασαν αυτή τη μηχανή θανάτου με το απρόσμενο λογισμικό;
EKTAKTO> Ανατίναξαν το ATM αλλά τα χαρτονομίσματα ήταν βαμμένα πράσινα!
Σωριάζονται ζωές και επιχειρήσεις καθώς ακούνε τον Τσιόδρα να τους λέει ότι έρχεται νέο κύμα Covid-19 το Φθινόπωρο
H Eλλάδα μπροστά σε μία νέα κατάρρευση;
Στο Λαύριο κατέπλευσαν τελικά οι σκαφάτοι του Σύριζα
Ασφυξία στις τράπεζες και νέο μνημόνιο με υπογραφή Κυριάκου η στρατηγική Τσίπρα
ΕΚΤΑΚΤΟ>O Stelios τρέμει την κατάρρευση της easyJet