kourdistoportocali.comNews DeskZίνα-Σόμπολος σε συνεργασία με τους Αγίους Ισιδώρους εξοντώνουν τον Κορόνα

Γίνονται θαύματα

Zίνα-Σόμπολος σε συνεργασία με τους Αγίους Ισιδώρους εξοντώνουν τον Κορόνα

Λίγα χιλιόμετρα από την αμαρτωλή πλατεία Κολωνακίου

Ένας εκρηκτικός συνδυασμός Ζίνας Κουτσελίνη-Πάνου Σόμπολου δεν μπορούσε παρά να κάνει θαύματα.

Μάλιστα τώρα που ανέλαβε δράση η Ζίνα με τον φίλο Πάνο Σόμπολο (που κάνει τα εφηβικά του βήματα στη δημοσιογραφία αποφασισμένος να μας ταλαιπωρήσει για πολλά χρόνια ακόμη) ακούγεται ότι οι Αγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού έχουν βρει τρόπο να εξοντώσουν ακόμη και τον Covid-19 ώστε να γλιτώσουμε ένα δεύτερο lockdown.

Ο Πάνος Σόμπολος, ο Γιώργος Παδάκης, ο Γιώργος Αυτιάς και ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι η ίδια η τηλεόραση. Κάτι χαλασμένες παλιοκαιρισμένες γκρούντικ που βρίσκουν οι τσιγγάνοι πεταμένες στο Σχιστό.

Βέβαια το σχετικό ρεπορτάζ το έκανε ένα νέο, εξαίρετο και ταλαντούχο κορίτσι η Κλέλια Χαρίση (Clelia Charissis). 

Τώρα πως η Κλέλια θα τη βγάλει καθαρή ανάμεσα στον Σόμπολο και τη Ζινάρα είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει την ίδια.

Τα θαύματα του Τιμίου Σταυρού στους Άγιους Ισιδώρους του Λυκαβηττού

Το καλογραμμένο ρεπορτάζ το διαβάσαμε (κατά τύχη) στο hellenicdailynewsny.com

Ρεπορτάζ: Κλέλια Χαρίση (Clelia Charissis)

(Για πάμε να δούμε τι θα δούμε…)

Στα ΒΑ του αρχαίου Άστεος και συγκεκριμένα στο μέσο της πεδιάδας της Νέας Πόλεως των Αθηνών ορθώνει αγέρωχα το ανάστημά του ο γηραιός Λυκαβηττός. Γερασμένος από τα χρόνια φαίνεται γερμένος και καθισμένος στα πόδια του σαν ένα μεγάλο πέτρινο λιοντάρι.

Ο Λυκαβηττός ήταν κατάφυτος κατά την αρχαία εποχή, όχι τόσο σε δάσος, όσο σε βότανα και θυμάρια. Στις πλαγιές του είχαν φυτευθεί ελιές και άμπελοι. Ασφόδελοι, φιδόχορτα, λουμινιές, αγριοφασκομηλιές, θυμάρια, ανεμώνες, παπαρούνες και αγριόχορτα κάλυπταν όλη την πετρώδη επιφάνεια, όπως και σήμερα. Γι’ αυτό ο αρχαίος λεξικογράφος Ησύχιος ονομάζει το Λυκαβηττό «όρος εκβότανον» και πλήρες θάμνων. Το όνομα δε εδόθει διότι ήταν γεμάτο λύκους [παρά το λύκοις πληθύειν], όχι βέβαια λύκους θηρία, αλλά λύκους άνθη και βότανα, όπως εξηγεί ο Αθηναίος ιστοριογράφος Φαλίνος «λύκοι τα άνθη της ίριδος».

Το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων είναι κτισμένο ή μάλλον σκαλωμένο στην πιο μεγάλη σπηλιά του Λυκαβηττού. Οι παλαιοί Αθηναίοι το έλεγαν «ο Άγιος Σιδερέας», κατά το Αθηναϊκόν ιδίωμα. Ο χριστιανολόγος Γεώργιος Λαμπάκης γράφει: «Προς συμπλήρωσιν της χριστιανικής ιστορίας του όλου Λυκαβηττού αναφέρομεν ότι εις την ΒΔ πλευράν αυτού, υπό ικανώς ευρύ σπήλαιον, εύρηται χριστιανικός ναός, του Αγίου Ισιδώρου. Ολίγον δε τούτου κατωτέρω, υπό αποτόμους πέτρας, εύρηται ρωγμή, ήτις εκ των περισωθέντων εν αυτή ασβεστοχρισμάτων πιθανώς εχρησίμευσεν επί Τουρκοκρατίας ως καταφύγιον ασκητού τινός

Τα τελευταία χρόνια ο ιερός ναός των Αγίων Ισιδώρων έχει γνωρίσει μεγάλη ακμή και λειτουργεί με τρόπο ανάλογο των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Με τον ερχομό του εφημερίου μας πατρός Δημητρίου Λουπασάκη τον Μάρτιο του 2001, ξεκίνησε μία όμορφη προσπάθεια ανασυγκροτήσεως με την πολύτιμη συμμετοχή και συνεργασία πολλών νέων ανθρώπων αλλά και των παλαιότερων.

Όμως και στην πνευματική ζωή υπήρξε μεγάλη αναβάθμιση αφού πλέον δεν γίνονται Θ. Λειτουργίες μόνο τις Κυριακές, αλλά και όλες τις μεγάλες εορτές και πολλές ιερές αγρυπνίες, όπως άλλες πνευματικές εκδηλώσεις και συνάξεις. Από το πρώτο χρόνο της διακονίας του π. Δημητρίου ξεκίνησε και η έκδοση ενός υποτυπώδους περιοδικού, το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε στην σημερινή του δομή και μορφή και στο οποίο αρθρογραφούν εξαιρετικοί επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων προσδίδοντας έτσι στο περιοδικό κύρος και ακτινοβολία πνευματική.

Έπειτα από τις παρακλήσεις πολλών προσκυνητών των Αγίων Ισιδώρων από όλα τα μέρη της Ελλάδος, αλλά και το εξωτερικό, δημιουργήθηκε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, με την δυνατότητα, σε πρώτη φάση, ανάγνωσης του προγράμματος ακολουθιών του ιερού ναού και του περιοδικού σε ηλεκτρονική μορφή όπως και της ζωντανής αναμετάδοσης όλων των ιερών ακολουθιών ραδιοφωνικά.

(Eμείς το μόνο θαύμα που μπορούμε να διακρίνουμε είναι η ίδια η πανέμορφη Κλέλια δίπλα στη Ζινάρα)

Σύμφωνα με τον Πάτερ Δημήτριο ο οποίος επαγγέλεται ταχυδρόμος όμως για άλλους θεωρείται « ο ταχυδρόμος του Θεού με τη χάρη του Τιμίου Σταυρού « Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς την ευλογία και τη χάρη του Θεού , του Αγίου Δημητρίου, των Αγίων Ισιδώρων , του Τιμίου Σταυροθ´ και την πολύτιμη και συγκινητική βοήθεια και συνδρομή όλων των φίλων και των προσκυνητών του ιερού ναού οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια είναι παρόντες και συμμέτοχοι σε όλες τις προσπάθειες και τους αγώνες που γίνονται ώστε οι Άγιοι Ισίδωροι να αναδειχθούν σε μια πνευματική όαση, στη αετοφωλιά του Λυκαβηττού μέσα στην σημερινή άνυδρη έρημο της πόλης των Αθηνών.

Η πίστη είναι προσωπική υπόθεση του καθενός μας… Άλλος την ονομάζει Θεό και Χριστό, άλλος Μωάμεθ, άλλος Βούδα, άλλος Ανώτερο Εγώ…

Μέσα απο τη δική μου ανάγκη να γνωρίσω, να μάθω ,να δώ, επισκέφθηκα αυτόν τον πανέμορφο μικρό ναό των Αγίων Ισιδώρων στη κορυφή του Λυκαβητού έπειτα απο παρότρυνση μίας αγαπημένης φίλης η οποία μου μιλούσε συχνά τελευταία για τον Πάτερ Δημήτριο ο οποίος με την ευλογιά του Τιμίου Σταυρού κάνει θαύματα σαν αυτά που εμείς οι Χριστιανοί έχουμε ακουστά απο τις γραφές μας..

Αν και προσωπικά πιστεύω στη θρησκεία μας και στα θαύματα.. δεν θα σας κρύψω ότι έφτασα διχασμένη με τα μάτια της λογικής να καλύπτουν με πέπλο αμφιβολίας τα μάτια της ψυχής.. Κάπου όμως βαθιά μέσα μου έψαχνα να βρώ τον τρόπο με τον οποίο θα εκδίωχνα κάθε αμφιβολία.

21 Νοεμβρίου του 2019…η μεγάλη γιορτή Της Παναγίας…ώρα 09:30 πμ.

«Φθάνοντας στο περίφημο εκκλησάκι, ανεβαίνοντας τα πετρόκτιστα σκαλιά του προσεγμένου προαυλίου, υπέροχοι μελωδικοί ψαλμοί αγαλλιάζουν τη ψυχή μου. Αναρωτιέμαι ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί που με τόση ευλάβεια μεταφέρουν τη Θεία λειτουργία στο ακούσματα της ψυχής μας..

Μπαίνοντας στο ναό, μέσα σε πλήθος κόσμου, αντικρύζω τους νεαρούς αυτούς διάκονους με « καθαρές φυσιογνωμίες» να πλαισιώνουν με αγγελικές φωνές τον Πάτερ Δημήτριο ο οποίος λειτουργούσε. Αμέσως κατάλαβα ποιός ήταν ο Πατερ Δημήτριος.. ένας πατερούλης όπως τον αποκαλούν, μεσαίου αναστήματος με λευκά γένια και βλέμμα μικρού παιδιού ο οποίος χαμογελάει και νιώθεις ότι χαίρεται ένα παιδί.. Σε κοιτάει και νιώθεις ότι δεν έχεις ανάγκη να σκαλίσεις τη σκέψη ούτε να απολογηθείς απέναντι στο Θεό ,παρά μόνο την ανάγκη να Τον αισθανθείς, να Τον αφουγκραστείς.

Η ώρα είναι ήδη 12:00 και έχει περάσει σαν τρεχούμενο νερό που ρέει δίχως να το αντιληφθεί κανείς ανάμεσα στις υπέροχες Ψαλμωδίες, τα καταπραϋντικά λόγια του Πατέρα και τη λειτουργία. Ο κόσμος δεν έχει κοινωνήσει ακόμη, κανείς τους όμως δεν δυσανασχετεί .. Ο Πάτερ Δημήτριος προσεύχεται στην Αγία Τράπεζα ήδη 40 λεπτά( πράγμα που δεν έχω αντικρίσει ξανά σε Θεία λειτουργία).

Κάποια στιγμή βγαίνει απο την Αγία Τράπεζα με το δισκοπότηρο στο χέρι και μάτια υγρά-δακρυσμένα… Κοιτάει ευθεία μπροστά προς μία ξανθιά γυναίκα η οποία είναι σταθερά γονατισμένη.. Μας τη συστήνει λέγοντάς μας πώς η Ελλάδα είναι περήφανη για τον γιό αυτής της κυρίας…τον Πάνο Τριανταφύλλου..τον χρυσό Παγκόσμιο Πρωταθλητή ξιφασκίας του 2019 ο οποίος το 2004 στα εισόδια της Θεοτόκου ( 21 Νοεμβρίου), σε ηλικία μόλις 20 χρόνων, έπειτα απο ένα σοβαρό τροχαίο, ακινητοποιήθηκε στο αναπηρικό καροτσάκι με παραπληγία.

Και…με βαθιά συγκίνηση μπροστά σε όλο τον κόσμο είπε πως όση ώρα προσευχόταν στην Αγία Τράπεζα είδε ένα όραμα.: Τον επισκέφθηκε η Παναγία και του αποκάλυψε τη μέρα της γιορτής Της κάτι για το οποίο χρόνια προσεύχονται αυτός, η Στυλιανή Τριανταφύλλου και ο γιός της Πάνος:

«Όταν τα μετάλλια και οι μεγάλες στιγμές του Πάνου στον αθλητισμό περάσουν.. Με τη βοήθεια της Παναγίας, του Αγίου Δημητρίου και του Τιμίου Σταυρού και ενός γιατρού που θα εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά του.. Ο Πάνος Τριανταφύλλου θα ξαναπερπατήσει ανεβαίνοντας τρέχοντας τα σκαλιά του ναού των Αγίων Ισιδώρων!»

Εκείνη η στιγμή… η πρώτη μου επαφή με τον Πατερ Δημήτριο και τους Αγίους Ισιδώρους, Χαράχτηκε στη μνήμη μου για πάντα… Ο ναός γέμισε απο δάκρυα χαράς…δάκρυα ελπίδας…. ο κόσμος ανάστατος πλημμύριζε απο ευγνωμοσύνη.

Κανείς απο όλους όσους είμασταν εκεί δεν μπορεί να αποδείξει πως πρόκειται για μία «φωτισμένη προφητεία» μέχρι τη στιγμή που θα συμβεί.. Η ελπίδα όμως και η δύναμη της πίστης είναι ικανές στιγμές να ανατρέψουν όσα η πρακτική και η γνώση δεν μπορούν να αποδείξουν:

Πόσες φορές η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά σε μη ιάσιμες ασθένειες, σε καρκίνους πχ τελευταίου σταδίου λέγοντας πως ο ασθενής σώθηκε και η ασθένεια εξαφανίστηκε δια… θαύματος;;

Προσωπικά, γέμισα και εγώ με δύναμη και ελπίδα λαμβάνοντας την πρωτοβουλία να μιλήσω με τον Πατερ Δημήτρη λέγοντάς του οτι είμαι δημοσιογράφος και πως θα ήθελα πολύ να γνωρίσω την κα Στυλιανή και τον Πάνο τον οποίο παρεπιπτόντως έψαχνα να γνωρίσω το τελευταίο διάστημα για συνέντευξη μετά τη μεγάλη του «χρυσή κατάκτηση»..

Με το που μίλησα στον Πατερ Δημήτρη, με αγκάλιασε τόσο ζεστά συστήνοντάς μου την κα Τριανταφύλλου που ένιωσα αμέσως πως αυτή η συνέντευξη φέρει και ευλογία..

Αμέσως τηλεφώνησα στην αγαπημένη φίλη Ζήνα Κουτσελίνη επικοινωνώντας τις προθέσεις μου γιατί ήξερα πως βγαίνοντας στη δική της εκπομπή θα αγκάλιαζε με απόλυτο σεβασμό το θέμα μου.

Φυσικά με υποδέχτηκε με πολύ ενθουσιασμό όπως περίμενα, πόσο μάλλον όταν γνώριζα πως απευθύνθηκα τηλεοπτικά σε μία γυναίκα η οποία πιστεύει βαθιά και που δεν έχει κερδίσει τυχαία την τηλεοπτική πρωινή ζώνη εκφράζοντας με αγάπη και σεβασμό τον συνάνθρωπο τις « δικές της Αλήθειες»… τις … «Αλήθειες με τη Ζήνα» καθημερινά 12:00-14:00 στο ΣΤΑΡ.

Κάπως έτσι.. ξαφνικά…

Κάνοντας αποκλειστική συνέντευξη με τη μητέρα του Πάνου Τριανταφύλλου και βγάζοντας απευθείας τον ίδιο σε τηλεοπτική σύνδεση «εν πλατώ» δημοσιεύσαμε το πρώτο μας θέμα σε σχέση με Του Αγίους Ισιδώρους το οποίο άγγιξε το έντονο ενδιαφέρον των τηλεθεατών και αναγνωστών:

Η γνωριμία μου όμως με τον Τίμιο Σταυρό και τους Αγίους Ισιδώρους δε σταμάτησε εδώ’..

Άρχισα να γνωρίζω μέσω της εμπιστοσύνης του Πατερ Δημητρη και των ανθρώπων του ( Πάτερ Σταύρο, Πάτερ Κωνσταντίνο κ.α) περιστατικά ανθρώπων που οι ίδιο ήρθαν κοντά μου μιλώντας μου για τα δικά τους Θαύματα…

Ο Μάριος Ζωγράφου, η Ασπασία Γιαννούλη, η Φανή Βασιλακοπούλου…

Ο Μάριος Ζωγράφου, πατέρας ενός 35χρονου αγοριού μας μίλησε για το πως ξεκίνησαν όλα ενώ τον πονούσε η μέση του, πως ενώ ανέβασε τον γιο του στον Πατερ Δημήτριο για να τον σταυρώσει με τον Τίμιο Σταυρό στη μέση οπου πονούσε… πώς αντί να τον ακουμπήσει στη μέση οπου πονούσε τον ευλόγησε αποκλειστικά στο στήθος…πως τρεις μέρες μετά κατόπιν εξετάσεων διαγνώστηκε με όγκο στο μεσοθωράκιο( Λέμφωμα Non Hodkin)…πως Πρωτομαγιά ο Πατερ Δημήτριος τον ξανασταύρωσε λέγοντάς του ότι εχει κάτι σε μορφή χτοποδιού αλλά να μην ανησυχεί γιατί θα γινόταν καλά ενώ οι γιατροί μιλούσαν για κακοήθεις πολλαπλούς όγκους…και πώς θεραπεύτηκε λίγο πριν του Αγίου Δημητρίου όπως είχε πει ο Πατερ Δημήτριος..:

-Η Ασπασία Γιαννούλη η οποία βίωσε διπλό θαύμα στην οικογένειά της..

Ήταν Κυριακή των Βαίων του 2018 όταν επισκέφθηκε τον ναό των Αγίων με τον 10χρονο γιο της που έπασχε εκ γεννετης απο νευροαναπτυξιακή ωριμότητα. Το παιδάκι δεν άκουγε, δε μιλούσε, δεν μπορούσε να γράψει και η μητέρα έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια-έτοιμη να το στείλει σε ειδικό σχολείο… ακούει απο τον Πατερ Δημήτριο Μ Τρίτη να της λέει οτι το παιδί θα ακούσει, θα μιλήσει..όπως είπε έτσι και έγινε:..

Μέσα στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε μία άλλη πιστή, Αγγελική μας εξομολογείται πως ενώ οι γιατροί της δίναν τρεις μήνες ζωής μετά το petscan που έκανε με διάγνωση επιθετικό καρκίνο του του πνεύμονα, ο Πατερ Δημήτριος βλέποντας την μετά απο μέρες της είπε : « Προσευχήθηκα στον Σταυρό-δεν έχεις τίποτα».

Δια μαγείας ο καρκίνος εξαφανίστηκε και στο νέο petscan δε βρέθηκε τίποτα… Μάλιστα οταν οι γιατροί ερωτήθηκαν, απάντησαν ότι γίνονται θαύματα..!

Και ερχόμαστε πρόσφατα… τη βδομάδα που πέρασε..

14 Σεπτεμβρίου του Τιμίου Σταυρού…

Όπου για άλλη μια φορά …το διπλό θαύμα της Ασπασίας Γιαννούλη γιατί αυτή τη φορά συνέβηκε στην ίδια και το θαύμα της Φανής Βασιλακοπούλου απο την Πάτρα το οποίο ακούστηκε πολύ γιατί πιστοί απαθανάτισαν με Βιντεο τη στιγμή που τρεμάμενη και υποβασταζόμενη με ξαφνική σκλήρυνση κατα πλάκας το περασμένο Πάσχα…

Ενώ ανέβηκε με δυσκολία τα σκαλιά των Αγίων Ισιδώρων δίχως να γνωρίζει για τα θαύματα του Τίμιου Σταυρού, ένα αλογάκι της Παναγία στο Άγιο Δισκοπότηρο την ώρα της Θείας Λειτουργίας αποτέλεσε την προφητεία ότι μετά απο λίγο.. Αυτή η κοπέλα …στην οποία ο Σταυρός κόλλησε κυριολεκτικά στη μέση της…

Επέστρεψε σπίτι..τρέχοντας!!! Και τώρα πια.. είναι η νέα Φανή που αναγεννήθηκε μέσα Σε ένα νέο σπίτι( Άγιοι Ισίδωροι) , μεγαλύτερο όπως λέει.. με περισσότερα αδέρφια( πιστοί)…δίπλα στον μπαμπάκα της-τον Πατερ Δημήτριο..

Θέλω προσωπικά πέρα απο το hellenicdailynewsny που αποτελεί το σπιτικό μου.. να ευχαριστήσω το Σταρ , τη Ζήνα Κουτσελίνη και την ομάδα της γιατί μέσα απο τέτοιου είδους ρεπορτάζ και συνεργασίες «δημοσιογραφικής αλληλεγγύης» βγαίνουν στο φως της επιφάνειας οι αλήθειες του κόσμου..

Και μαζί με αυτές.. η αλήθεια της ψυχής και του πνεύματος, γιατί ότι δεν αποδεικνύεται μέσω των αισθήσεων και της απλής λογικής, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει…

Ας αφήσουμε λοιπόν « το πιό φωτεινό πρόσωπο, την ανθρώπινη πίστη» να εξιστορείται για όλα όσα και αν θα συμβούν δίχως «λογικής παραμέτρους»…

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK