kourdistoportocali.comNews DeskΞαφνικά στα μαχαίρια Pfizer-Ισραήλ

Για τα λεφτά!

Ξαφνικά στα μαχαίρια Pfizer-Ισραήλ

Κι όμως ο εμβολιασμός επέτρεψε το άνοιγμα της οικονομίας στη χώρα

Αίφνης η Pfizer σταμάτησε τις αποστολές εμβολίων κοραναϊού στο Ισραήλ. H εταιρία της οποίας ο CEO δήλωνε ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου τον είχε καλέσει 17 φορές για να σιγουρέψει τη παράδοση των εμβολίων στη χώρα του δηλώνει εξοργισμένη γιατί το Ισραήλ-είχαν εκλογές βλέπεις- δεν ενέκρινε μεταφορά πληρωμής για τα τελευταία 2,5 εκατομμύρια εμβόλια που παρείχε στη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της The Jerusalem Post.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της Pfizer δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι η μεταβατική κυβέρνηση  δεν θα πληρώσει και η εταιρεία δεν θέλει να επωφεληθεί. Είπαν ότι δεν καταλαβαίνουν πώς μπορεί να συμβεί μια τέτοια κατάσταση σε μια οργανωμένη χώρα.
Το Army Radio ανέφερε ότι η Pfizer χαρακτήρισε το Ισραήλ «δημοκρατία της μπανάνας»-προφανώς δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην Ελλάδα.

Μια αποστολή 700.000 δόσεων αναμενόταν να φτάσει στο Ισραήλ την Κυριακή, αλλά σταμάτησε μέχρι νεωτέρας.
Το Ισραήλ πλήρωσε τα πρώτα 10 εκατομμύρια εμβόλια που έλαβε για τη διαχείριση της πλειονότητας της εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού. Όμως, όταν το Ισραήλ άρχισε να υπολείπεται στην πρώτη του έτους, η εταιρεία συμφώνησε να στείλει επιπλέον δόσεις.
Η κυβέρνηση δεν ενέκρινε ποτέ την παραγγελία αγοράς.
Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ έχει δαπανήσει 2,6 δισεκατομμύρια NIS για εμβόλια κοροναϊού, όπως αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Knesset. Γενικά, η κυβέρνηση δεν συζητά το κόστος των εμβολίων λόγω συμφωνιών εμπιστευτικότητας με τις εταιρείες. Είναι κατανοητό ότι το Ισραήλ πλήρωσε πολύ περισσότερα ανά εμβόλιο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Το Υπουργείο Υγείας άσκησε πίεση στην κυβέρνηση για να εγκρίνει την αγορά επιπλέον 3,5 δισεκατομμυρίων NIS – περισσότερα από 30 εκατομμύρια εμβόλια – ακόμη και πριν το Πάσχα και η κυβέρνηση επρόκειτο να συνεδριάσει την περασμένη Δευτέρα. Ωστόσο, η συνάντηση αναβλήθηκε επ ‘αόριστον λόγω σύγκρουσης μεταξύ του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του αναπληρωτή πρωθυπουργού Μπένι Γκάντς.
Ο Γκάντζ ακύρωσε τη συνάντηση λόγω της άρνησης του Νετανιάχου να εγκρίνει τον μόνιμο διορισμό υπουργού Δικαιοσύνης.

Η θητεία του ως ενεργού υπουργού δικαιοσύνης έληξε στις 2 Απριλίου, τρεις μήνες αφότου ανέλαβε στη θέση του Avi Nissenkorn, ο οποίος είχε παραιτηθεί.

Ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν συναντήθηκε την Κυριακή το βράδυ με τον Γκάντζ για να προσπαθήσει να τον πείσει για τη σημασία της προώθησης της πληρωμής και της αγοράς.
Εκπρόσωπος του Γκάντς είπε στη Post ότι «παρόλο που ο πρωθυπουργός έχει κάνει πολλά για να βλάψει τη λειτουργία της κυβέρνησης», ο αναπληρωτής πρωθυπουργός «δεν θα κάνει τίποτα που θα επηρεάσει την υγεία του λαού του Ισραήλ αρνούμενοι τα εμβόλια».
Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι υγείας ανησυχούν ότι το Ισραήλ θα χάσει την ευκαιρία του να αγοράσει τα εμβόλια, τα οποία αναζητούνται από χώρες σε όλο τον κόσμο.
Ο επίτροπος Coronavirus, καθηγητής Nachman Ash, δήλωσε στο Post ότι εάν το Ισραήλ δεν υπογράψει γρήγορα τις απαραίτητες συμβάσεις, το Ισραήλ ενδέχεται να μην είναι σε θέση να εμβολιάσει τα παιδιά του ή να παράσχει στους πολίτες ενισχυτικές βολές κατά παραλλαγών ανθεκτικών στο εμβόλιο ή εάν η ασυλία αρχίσει εξασθενεί.

«Υπάρχει πραγματικός ανταγωνισμός για την αγορά εμβολίων από χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ash σε συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα. «Θέλουμε να διατηρήσουμε τη θέση μας στην κορυφή της λίστας και να μην χάσουμε έδαφος.»
Η Pfizer ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό έναντι του ιού για παιδιά σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Ζητά τώρα έγκριση από την FDA. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Chezy Levy είπε το Σαββατοκύριακο ότι οι Ισραηλινοί έφηβοι θα μπορούσαν να εμβολιαστούν ήδη από τον Μάιο εάν η FDA εγκρίνει τα εμβόλια.
Τα εμβόλια επέτρεψαν στο Ισραήλ να ανοίξει την οικονομία του τον τελευταίο μήνα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής των περισσότερων παιδιών πίσω στο σχολείο τη Δευτέρα.
Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε τη Δευτέρα ότι ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση συνέχισε να μειώνεται και μόνο το 0,6% των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη ημέρα επέστρεψε με θετικό αποτέλεσμα, σημειώνοντας το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 2020.
Περίπου 194 νέες περιπτώσεις κοροναϊού εντοπίστηκαν την Κυριακή από το σύνολο 32.000 τεστ. Παρόλο που τις Κυριακές το Ισραήλ πραγματοποιεί σταθερά λιγότερες δοκιμές από ό, τι τις άλλες καθημερινές, το ποσοστό των δοκιμών που επέστρεψε θετικό ήταν το χαμηλότερο από τον περασμένο Μάιο.
Επιπλέον, ο αριθμός των σοβαρών ασθενών μειώθηκε στους 327. Ήταν 441 την προηγούμενη Δευτέρα και 543 την προηγούμενη εβδομάδα.
Μόνο τρία άτομα υπέκυψαν στον ιό την Κυριακή, επίσης το χαμηλότερο ημερήσιο ποσοστό μετά από μήνες. Περίπου 6.243 άνθρωποι πέθαναν από το COVID-19 στο Ισραήλ από την αρχή της πανδημίας.
Η κυβέρνηση αναμένεται να συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μόνο για το θέμα των εμβολίων μέσα στις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, πηγές στο Υπουργείο Υγείας λένε ότι ελπίζουν ότι δεν θα είναι πολύ αργά.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Νew York Times> Τρόφιμοι γηροκομείου πέθαναν παρότι είχαν εμβολιασθεί με το εμβόλιο της Pfizer
Ο Bill Gates την αποθεώνει αλλά δεν έχουν όλες οι ζωές (των μαύρων) την ίδια αξία
Για πρώτη φορά ο Economist μετρά τους πραγματικούς θανάτους παγκοσμίως από Covid-19
Eπιτέλους μεταρρυθμίσεις στη σωστή κατεύθυνση. Στο 22% ο φορολογικός συντελεστής
Γιατί η δικτατορία τύπου Πούτιν είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Πάνω από 4.000 ευρώ οι μισθοί στη ΔΕΗ!
Στη Σχοινούσα ο Βασίλης Κικίλιας συνάντησε τη μούσα των εμβολίων
Εις το όνομα του πατρός
Mία ανθρώπινη ιστορία στους καιρούς της πανδημίας
Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά
Δρ. Alex Spyropoulos για τα εμβόλια> Ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός δίνει απαντήσεις για τις θρομβώσεις
Do you want to buy property in Greece? We are going to tell you where!
Summer 2021> Θα πεθάνουμε εμείς ή θα πεθάνει ο Τουρισμός. Αυτή είναι η επιλογή