kourdistoportocali.comNews DeskΞαφνικά ψάχνονται στο Ισραήλ για τις μεταλλάξεις του ιού!

Έκτακτη είδηση

Ξαφνικά ψάχνονται στο Ισραήλ για τις μεταλλάξεις του ιού!

Έκανε την εμφάνισή της και ισραηλινή παραλλαγή

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν οι μεταλλάξεις στο Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα μια νέα μετάλλαξη, η ισραηλινή όπως ανέφερε τη Τρίτη το Υπουργείο Υγείας της χώρας τη Τρίτη.

«Η ισραηλινή παραλλαγή εμφανίστηκε σε δείγματα από τον Ιούλιο», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση, δύο ημέρες αφότου οι επιστήμονες από το Κεντρικό Εργαστήριο ιολογίας του Ισραήλ δημοσίευσαν ένα έγγραφο σχετικά με τη μετάλλαξη στο MedRxiv.

Στην έκθεση, εξηγεί ότι το στέλεχος, το οποίο άρχισε να κυκλοφορεί τον Ιούλιο, εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε αλληλουχία λυμάτων τον Οκτώβριο 2020 και στη συνέχεια σε κλινικά δείγματα για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2020. Τον Οκτώβριο του 2020, βρέθηκε σε συχνότητα 5% σε δείγματα λυμάτων από την πόλη Rahat στο νότιο Ισραήλ. Τον Νοέμβριο, το στέλεχος ανακαλύφθηκε με συχνότητα 98% στα Νετάνια και τη Χάιφα. Μέχρι στιγμής, περίπου 181 άτομα είναι γνωστό ότι έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη, σύμφωνα με την εφημερίδα, αλλά αξιωματούχοι υγείας πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη που έχουν μολυνθεί με τον ιό.

Ωστόσο, η βρετανική παραλλαγή παραμένει το κυρίαρχο στέλεχος στο Ισραήλ, που εξακολουθεί να αποτελεί τουλάχιστον το 90% όλων των περιπτώσεων. Το στέλεχος δεν έχει συσχετιστεί με υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης ούτε φαίνεται να προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια. Επιπλέον, το εμβόλιο Pfizer φαίνεται αποτελεσματικό έναντι αυτού.

Η παραλλαγή ανακαλύφθηκε από το Central Laborology Laboratory στο Sheba Medical Center, Tel Hashomer, κατά τη διάρκεια της ρουτίνας γενετικής αλληλούχησης. Το υπουργείο είπε ότι «δεν έχει κλινική ή επιδημιολογική σημασία». «Δεν υπάρχει τίποτα νέο και τίποτα να ανησυχεί εδώ», δήλωσε ο καθηγητής Eyal Leshem, διευθυντής του Κέντρου Ταξιδιωτικής Ιατρικής και Τροπικών Νοσημάτων της Sheba, στη The Jerusalem Post.

Σημείωσε επίσης ότι όσο λιγότερη μετάδοση υπάρχει στο Ισραήλ και όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό ανοσοποίησης, τόσο λιγότερο ενδιαφέρεται η χώρα για νέες τοπικές παραλλαγές. Ωστόσο, είπε ότι το Ισραήλ πρέπει να συνεχίσει να είναι προσεκτικό για παραλλαγές που εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό. Μια έκθεση που κυκλοφόρησε την Τρίτη το πρωί από το Κέντρο Γνώσης και Πληροφοριών Coronavirus προειδοποίησε για άλλη μια φορά για τη βλάβη που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αυτές οι πιθανές παραλλαγές.

«Ένα σημαντικό ζήτημα αυτές τις μέρες είναι η διαχείριση κινδύνου στο Ισραήλ όσον αφορά την άφιξη προβληματικών παραλλαγών του κοροναϊού από το εξωτερικό», ανέφερε η έκθεση. Επισήμανε τις παραλλαγές της Νότιας Αφρικής, της Βραζιλίας και της Νέας Υόρκης, οι οποίες έχουν αποδειχθεί πιο μολυσματικές σε άτομα που έχουν αναρρώσει από κοροναϊό και συνέστησε σε όσους είχαν αναρρώσει να κάνουν το εμβόλιο το συντομότερο δυνατό. Προειδοποίησε επίσης να μην επιτρέψει την εύκολη είσοδο στο Ισραήλ από την Κεντρική και Νότια Αμερική, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ πρέπει επίσης να κάνει test και να απομονώσει όσους εισέρχονται στη χώρα, όπως απαιτείται. Ο Leshem είπε ότι όλοι οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να κάνουν test κατά την είσοδο στο Ισραήλ και θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα.

«Με τον ίδιο τρόπο που εμποδίζετε τους ανθρώπους να φτάσουν σε αεροπλάνο με ένα πιστόλι, μπορείτε να εμποδίσετε τους ανθρώπους να παραπλανήσουν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου» ή να ταξιδέψουν απροστάτευτα, είπε. Το αεροδρόμιο Ben-Gurion του Ισραήλ είναι σχεδόν πλήρως ανοιχτό για είσοδο μόνο Ισραηλινών από τις 20 Μαρτίου.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

Ο κ. Ιωάννης Βαληνάκης αμφισβήτησε αποφασιστικά τα αποτελέσματα του ταξιδιού του κ. Μητσοτάκη. Μένει να φανεί εάν το έπραξε για λογαριασμό τρίτου
Kevin Barry> Πρώην ομοσπονδιακός δικηγόρος στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποδίδει την Ισπανική Γρίπη σε Πείραμα ενός εμβολίου σε Αμερικανούς στρατιώτες το 1918-1919
Karel Komarek> Τεράστια προσφορά στη δημόσια υγεία και τα παιδιά μας
Paul Krugman> Η κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων έχει ξανασυμβεί. Αλλά σήμερα είναι διαφορετικά
Η Κατερίνα Βελλίδη δεν έκανε τίποτε διαφορετικό από τους λοιπούς Έλληνες εκδότες που διάγουν βίο νεόπλουτων με τα λεφτά των τραπεζών
Jeffrey David Sachs> Ο Αμερικανός οικονομολόγος και ακαδημαϊκός παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία για την εργαστηριακή προέλευση του Covid-19
Το Politico αναλύει τα ανταλλάγματα που ζητά ο Erdogan από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ
SiC> Πως ένα “μαγικό υλικό” από εργαστήριο της Tesla θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία
Νew York Times_Thomas L. Friedman> Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια για την πράσινη ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα
[EVENT 201] ΝEW YORK, OCTOBER 18, 2019> Oι διαβολικές συμπτώσεις μίας Άσκησης Πανδημίας με τη Πραγματική Πανδημία!
H Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε σαν φάρσα, είτε σαν τραγωδία ενώ εσύ ανεβάζεις insta stories
Σ’ αυτή τη φωτογραφία δεν υπάρχει καμία λογική, καμία αισθητική, απουσιάζουν ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπεια. Πως μπορούν οι 3 πρώην να το κάνουν στον εαυτό τους όλο αυτό;