kourdistoportocali.comNews DeskAlissa Carlson Schwartz> Aυτή είναι η Χριστίνα Σούζη του Los Angeles. Δείτε [VIDEO] καθώς σωριάζεται on air

Βreaking news

Alissa Carlson Schwartz> Aυτή είναι η Χριστίνα Σούζη του Los Angeles. Δείτε [VIDEO] καθώς σωριάζεται on air

Ο Peter Baddoo, εκπαιδευτής στο Τμήμα Μαθηματικών του MIT πέθανε ξαφνικά στις 15 Φεβρουαρίου ενώ έπαιζε μπάσκετ

Kυριακή 19 Μαρτίου 2023

Αυτή είναι η τρομακτική στιγμή σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Συνέβη στο Los Angeles.

Η μετεωρολόγος του CBS LA, Alissa Carlson Schwartz, επρόκειτο να εκφωνήσει στους κατοίκους της πόλης το δελτίο καιρού στις 7 το πρωί, όταν ξαφνικά το χρώμα χάθηκε από το πρόσωπό της προτού ακουμπήσει τους πήχεις της στο γραφείο, ενώ οι συνεργάτες της συνομιλούσαν μεταξύ των τμημάτων.

Προσπάθησε να διατηρήσει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της, αλλά πριν καν αρχίσει την πρόβλεψή της, τα μάτια της γούρλωσαν.

Σωριάστηκε αργά μπροστά στα χέρια της μέχρι που το κεφάλι της απείχε εκατοστά από το γραφείο.

Έπειτα τα πόδια της έσβησαν και έπεσε με ένα τράνταγμα στο έδαφος.

H Alissa δεν είναι μόνο παρουσιάστρια του δελτίου καιρού.

Είναι και “πιστοποιημένη Health Coach” τρομάρα της.

Ηταν εμβολιασμένη με τα εμβόλια COVID.


Στα προηγούμενα επεισόδια>

Ο Peter Baddoo, καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του MIT, πεθαίνει ξαφνικά σε ηλικία 29 ετών

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Ο Baddoo ήταν ένας σεβαστός και θαυμαστός μελετητής, δάσκαλος, μέντορας και συνάδελφος, θα γράψει στον αποχαιρετισμό του το Massachusetts Institute of Technology -ΜΙΤ.

Ο Peter Baddoo, εκπαιδευτής στο Τμήμα Μαθηματικών, πέθανε ξαφνικά στις 15 Φεβρουαρίου ενώ έπαιζε μπάσκετ στην πανεπιστημιούπολη.

Ο Baddoo εντάχθηκε στο Τμήμα Μαθηματικών του MIT τον Ιανουάριο του 2021. Πριν από αυτό, ήταν μέλος του διδακτορικού βραβείου EPSRC στο Imperial College του Λονδίνου. Σπούδασε μαθηματικά ως προπτυχιακός στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Ένας καταξιωμένος καθηγητής των εφαρμοσμένων μαθηματικών, ο Baddoo είχε μεγάλα ερευνητικά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες που κάλυπταν τη θεωρία πολύπλοκων συναρτήσεων, τη δυναμική των ρευστών και τις μεθόδους μηχανικής μάθησης και δεδομένων. Το βιβλίο του, «Analytic Solutions for Flows Through Cascades» (Springer, 2020) έλαβε επαίνους για την «εξαιρετικά καθαρή παρουσίασή του με όμορφες φιγούρες».

«Ο Peter ήταν ένας εξαιρετικός, αυτοκινούμενος ερευνητής, μάστερ στη θεωρία πολύπλοκων συναρτήσεων με ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη μηχανική μάθηση και είχε αρκετές συνεργασίες εντός των ΗΠΑ και μακρύτερα. Είχε ένα εξαιρετικά υποσχόμενο μέλλον στον ακαδημαϊκό χώρο. Ήταν ένα βαθιά σεβαστό και πολύτιμο μέλος της ερευνητικής μου ομάδας και της ευρύτερης κοινότητας των εφαρμοσμένων μαθηματικών. Θα μου λείψει πολύ», λέει ο καθηγητής John Bush, μέντορας της σχολής του.

Εκτός από την έρευνά του, ο Baddoo ήταν ένας υποδειγματικός δάσκαλος που αφιέρωσε γενναιόδωρα από τον χρόνο του βοηθώντας συναδέλφους, μεταπτυχιακούς φοιτητές και προπτυχιακούς φοιτητές.

From Left: Michel Goemans, Charlotte Kirchhoff-Lukat, and Peter Baddoo

«Ο Peter ήταν ένας εξαιρετικός λέκτορας — σαφής, συγκροτημένος, στοχαστικός και ευγενικός. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των μαθητών του», λέει ο Michel Goemans, καθηγητής Μαθηματικών της RSA και επικεφαλής του Τμήματος Μαθηματικών.

Εκτός από τη δουλειά του ως μελετητής και δάσκαλος, ο Baddoo oργάνωνε κοινωνικές εκδηλώσεις για μεταδιδακτορικούς φοιτητές και εκπαιδευτές.


Γι αυτές και άλλες προσπάθειες έλαβε το Math Community Service Award. Τα ενδιαφέροντά του εκτείνονταν πολύ πέρα ​​από τα μαθηματικά και περιλάμβαναν μουσική και αθλήματα όπως το basketball και το lacrosse – τα οποία έπαιζε στα πανεπιστήμια της Oxford και του Cambridge και ως μέλος της προπονητικής ομάδας Ανδρών της Αγγλίας.


Ήταν επίσης αφοσιωμένο και ενεργό μέλος της Εκκλησίας της Park Street.


Προς τιμήν του, το Τμήμα Μαθηματικών θα απονείμει το βραβείο Peter Baddoo για να αναγνωρίσει την εξαιρετική συνεισφορά του στην οικοδόμηση της κοινότητας εντός του τμήματος.

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023.

Ο πιο επιτυχημένος κωπηλάτης όλων των εποχών της Κούβας, ο Angel Fournier Rodriguez πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 35 ετών από ανακοπή καρδιάς

Μόλις δύο μέτρα ύψος και βάρος 100 κιλά, ο Fournier ήταν μια τρομερή φιγούρα σε ρεγκάτα κωπηλασίας.

Μεγαλώνοντας στο Guantanamo, ο Fournier προσεγγίστηκε από έναν προπονητή κωπηλασίας που κάλεσε τον 12χρονο να δοκιμάσει το άθλημα. Στην αρχή ήταν απλώς ένα «χόμπι» για τον Fournier με το basketball and baseball τα κύρια ενδιαφέροντά του.

«Ο προπονητής της επαρχίας του Guantanamo, με κάλεσε να δοκιμάσω την κωπηλασία. Έβλεπε πολλές δυνατότητες σε μένα. Σιγά σιγά πήγαινα για προπόνηση όλο και περισσότερο. Ο προπονητής μου είπε ότι είχα τη δυνατότητα να μπω την εθνική ομάδα (η υψηλότερη τιμή στην Κούβα). Μπήκα την εθνική ομάδα στα 17 μου».

Ο Fournier μετακόμισε στην Ακαδημία Αθλητισμού στην Αβάνα και η κωπηλασία έγινε το κύριο άθλημά του.

Αυτή η τυχαία κίνηση οδήγησε τον Fournier στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Κωπηλασίας του 2005. Τρία χρόνια αργότερα παρατάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 στο τετράκλινο σκιφ ανδρών. Το πλήρωμα αγωνίστηκε στον β-τελικό.

Την επόμενη χρονιά ο Fournier άρχισε να επικεντρώνεται στο σινγκλ και άνοιξε τη διεθνή του σεζόν με ένα εντυπωσιακό τέταρτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας I. Ο Fournier παρέμεινε στο single για το υπόλοιπο της καριέρας του στην κωπηλασία, προχωρώντας για να γίνει κανονικός φιναλίστ και κερδίζοντας πολλές θέσεις στο βάθρο μεταλλίων. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ο Fournier έτρεξε στην πρώτη θέση στον Β-τελικό τερματίζοντας μπροστά από τον Λιθουανό Mindaugas Griskonis και τον Νορβηγό Olaf Tufte.

Ο Fournier κέρδισε μετάλλιο σε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κωπηλασίας και τερμάτισε έκτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 – τους τρίτους Ολυμπιακούς του. Πήρε επίσης χρυσά μετάλλια σε τρεις Παναμερικανικούς Αγώνες.

Από την καριέρα του ο Fournier ήταν πολύ περήφανος για το ασημένιο μετάλλιό του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2013 στο Chungju της Κορέας, τερματίζοντας δεύτερος μετά τον φίλο και αντίπαλο του Ondrej Synek από την Τσεχία. Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο παγκόσμιου πρωταθλήματος για την Κούβα.

Η συμμετοχή στο σινγκλ δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Fournier, αλλά ο περιορισμένος αριθμός Κουβανών κωπηλατών το έκανε την καλύτερη επιλογή. Η Κούβα έχει περίπου 500 κωπηλάτες, αν και οι αριθμοί αυξήθηκαν μετά την επιτυχία του Fournier.

«Πρέπει να σου αρέσει να είσαι εκεί μόνος στο single. Είστε μόνοι σας. Είναι πιο δυναμικό να είσαι με κάποιον», είπε ο Fournier σε μια συνέντευξη στο World Rowing.

Η χρηματοδότηση των αθλημάτων στην Κούβα είναι περιορισμένη και ο προπονητής του Fournier έπρεπε να κάνει ταχυδακτυλουργικά ταξίδια σε ρεγκάτα στο εξωτερικό με διαθέσιμες ευκαιρίες χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του προγράμματος ανάπτυξης της World Rowing. Πήρε τον Fournier σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, όπου η λίμνη Κόμο και το Βαρέζε έγιναν δύο από τα πιο αγαπημένα του μέρη για προπόνηση.Τον θαύμαζαν πολύ και συχνά είχε Ιταλούς θαυμαστές που περίμεναν να τον δουν.


Ο Fournier άφησε την ομάδα της Κούβας το 2020 και μετακόμισε με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου σχεδίαζε να συνεχίσει την κωπηλασία. Πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Ντάλας του Τέξας.

-Ο Fournier ήταν μια απίστευτη δύναμη και φιγούρα στον κόσμο της κωπηλασίας. Αφήνει πίσω του θαυμαστές και θαυμαστές και μια οικογένεια κωπηλασίας – ειδικά τους συναδέλφους του μοναχοπόρπες – από όλο τον κόσμο.

Τα σχόλια που αναγνωρίζουν τον Fournier στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν εκτεταμένα και εγκάρδια – συμπεριλαμβανομένου του αντιπάλου και φίλου του, Ondrej Synek. «Τόσο λυπημένος, κάθε στιγμή χαμογελαστός φίλε μου.”

Η World Rowing επιθυμεί να εκφράσει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Angel, στην Κουβανική Ομοσπονδία Κωπηλασίας και σε όλους τους λάτρεις της κωπηλασίας σε όλο τον κόσμο.

Alan Campbell of Great Britain (silver), Ondrej Synek of Czech Republic (gold) and Angel Fournier Rodriquez (bronze) of Cuba celebrate on the podium of the men’s single sculls at the 2012 Samsung World Rowing Cup in Belgrade, Serbia.

Στο μεταξύ>

Πως Ο 18χρονος Αντώνης από τα Μέγαρα σωριάστηκε ξαφνικά στην αιωνιότητα

Σάββατο 16 Μαρτίου 2023.

Αμήχανη η οξυδερκής ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί την σιγή ασυρμάτου των Ελλήνων πολιτικών στο σύνολό τους για τους ξαφνικούς θανάτους των εμβολισμένων συμπολιτών τους.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Αθανάσιος Πλεύρης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιάννης Κουτσούμπας, ο Γιάννης Βαρουφάκης και σχεδόν σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, οι οποίοι κάθε τόσο ξεσηκώνονται για τις συντάξεις και ο από που πέρδεται το μπαρμπούνι αίφνης δεν έχουν ούτε μία επερώτηση για τους αιφνίδιους θανάτους από τις παρενέργειες των εμβολίων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και ο βαθιά και ειλικρινά μετανοών Πολάκης δεν έχει βγάλει κιχ για τις παρενέργειες των εμβολίων.

Στο μεταξύ τόσο οι ίδιοι όσο και οι συγγενείς τους δεν αποτελούν εξαίρεση μια και πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή ο εμβολιασμένος βουλευτής Κρήτης Μανούσος Βολουδάκης στον οποίο τα εμβόλια “ενεργοποίησαν” θεραπευθέντα καρκίνο, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ο οποίος διεγνώσθη με καρκίνο τον Δεκέμβριο του 2022 και λίγους μήνες μετά έφυγε από τη ζωή και χιλιάδες συμπολίτες μας στη διάρκεια της εκστρατείας εμβολιασμού.


Για όλους αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν καθημερινά οι πολιτικοί μας όχι μόνο σιωπούν αλλά ο εκλεκτός συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος έβγαλε προς ώρας τις σοφιστείες του από το ράφι και αρθρογράφησε στην ασφυκτικά έγκριτον Καθημερινή υπέρ της συνταγματικής νομιμότητος του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 που επέβαλλε ο υπ. Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης.

Το υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης είναι εφαμίλλου αξίας με το «Κι ήταν τα στήθια σου λευκά γεμάτα γάλατα και μου ‘λεγες γαργάλατα!» το οποίο κακώς αποδίδεται εις τον Γεώργιον Αθανάσιο-Νόβα, μια και ο δράσης των εμπνευσμένων αυτών στίχων ήτο ο σπουδαίος Κώστας Σταματίου. Διαβάστε εδώ το σχετικό σημείωμα του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Πάμε λοιπόν τώρα στη συνέχεια του εμβολιαστικού θρίλερ Για Ποιον Χτυπάει η Καμπάνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbreak.gr σε κλίμα οδύνης και ανείπωτου θρήνου τελέστηκε στα Μέγαρα η κηδεία για τον 18χρονο Αντώνη που «έφυγε» ξαφνικά, ενώ βρισκόταν μέσα στο σχολείο μαζί με τους συμμαθητές του.

Το 18χρονο αγόρι κατέρρευσε την Τρίτη, μέσα στο ΕΠΑΛ Μεγάρων, μπροστά στα έντρομα μάτια των φίλων του.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε.

Βυθισμένοι στο πένθος, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές αποχαιρέτησαν σήμερα τον 18χρονο Αντώνη, κρατώντας λευκά μπαλόνια και τριαντάφυλλα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας.

Πριν στεγνώσει το μελάνι>

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε πριν από λίγη ώρα τον καθηγητή Φυσικής, Σταύρο Πατέστο, στο ναό του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης όπου τελέστηκε η κηδεία του.

Ανάμεσα στους συγγενείς, φίλους και γνωστούς του εκπαιδευτικού, βρίσκονταν εκατοντάδες μαθητές του που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έφυγε ξαφνικά την Κυριακή από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 57 ετών.

Αγαπητός σε όλους και πάντα χαμογελαστός βρισκόταν δίπλα στα παιδιά για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούσαν και το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο για όλους όσους τον γνώρισαν.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2023.

Ο ηθοποιός του «Jurassic Park» Sam Neill αποκάλυψε τη «άγρια» διάγνωση καρκίνου του αίματος σταδίου 3

Ο 75χρονος Sam Neill είπε στο BBC ότι διαγνώστηκε τον Μάρτιο του 2022.

“Το θέμα είναι ότι είμαι απατεώνας. Πιθανόν να πεθάνω”, έγραψε στο πρώτο κεφάλαιο του νέου του βιβλίου, “Σου το είπα ποτέ αυτό;” Για να αποσπάσει την προσοχή του από τον καρκίνο ο , ο Neill στράφηκε στο γράψιμο για να «μου δώσει έναν λόγο να ξεπεράσω τη μέρα».

Κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας Τύπου για το “Jurassic World Dominion” πέρυσι, ο ηθοποιός παρατήρησε ότι οι αδένες στο λαιμό του είχαν πρηστεί. Αφού άκουσε τη διάγνωσή του από τους γιατρούς, ο Neill είπε ότι η απάντησή του ήταν αρκετά στωική, αλλά τον ώθησε να «κάνει απολογισμό των πραγμάτων».

«Σκέφτηκα ότι έπρεπε να κάνω κάτι και σκέφτηκα: «Να αρχίσω να γράφω;» είπε στο ρεπορτάζ. “Δεν πίστευα ότι είχα ένα βιβλίο μέσα μου, απλά νόμιζα ότι θα έγραφα μερικές ιστορίες. Και το έβρισκα όλο και πιο συναρπαστικό.”

Ο Neill συνέχισε, “Ένα χρόνο αργότερα, όχι μόνο έγραψα το βιβλίο – δεν είχα συγγραφέα-φάντασμα – αλλά κυκλοφόρησε σε χρόνο ρεκόρ. Υποψιάζομαι ότι οι εκδότες μου, είναι υπέροχοι άνθρωποι, αλλά νομίζω ότι ήθελαν να το εκδώσουν βιαστικά για την περίπτωση που κλωτσούσα τον κουβά πριν έρθει η ώρα να απελευθερώσω το πράγμα».

 

Ο πρωταγωνιστής του Jurassic Park, Sam Neill, αποκαλύπτει ότι πάσχει από καρκίνο σταδίου 3. Οι άγριοι καρκίνοι είναι μια γνωστή παρενέργεια του COVID Vax. Και οι περισσότεροι ηθοποιοί έπρεπε να εμβολιαστούν…, σχολιάζει ο Steve Kirsch.

Ο ηθοποιός του «Jurassic Park» Sam Neill αποκάλυψε τη «άγρια» διάγνωση καρκίνου του αίματος σταδίου 3.


Ο 75χρονος Sam Neill είπε στο BBC ότι διαγνώστηκε τον Μάρτιο του 2022.

Ο ηθοποιός αναφέρει λεπτομερώς τη διάγνωση λεμφώματος που δεν είναι Hodgkin στα επερχόμενα απομνημονεύματά του. Ξεκαθάρισε ότι το βιβλίο δεν αφορά μόνο τον καρκίνο του γιατί «δεν αντέχει τα βιβλία για τον καρκίνο».

Αντίθετα, επέλεξε να επικεντρωθεί στη «διασκεδαστική» και «συναρπαστική» ζωή του.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, το λέμφωμα non-Hodgkin είναι “ένας τύπος καρκίνου που ξεκινά στο λεμφικό σας σύστημα, το οποίο αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος που καταπολεμά τα μικρόβια. Οι πρόοδοι στη διάγνωση και τη θεραπεία του λεμφώματος non-Hodgkin βοήθησαν στη βελτίωση της πρόγνωσης για άτομα με αυτή την ασθένεια».

Σύμφωνα με το BBC, ο Neill γράφει στο βιβλίο του ότι έχασε τα μαλλιά του μετά τον πρώτο γύρο χημειοθεραπείας και όταν κοιτάχτηκε στον καθρέφτη είδε «εκεί έναν φαλακρό, μαυρισμένο γέρο».
Ο Neill αποκάλυψε ότι δεν φοβάται να πεθάνει, αλλά είπε ότι θα τον «ενοχλούσε».

“Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο θέλω τα γένια μου πίσω. Δεν μου αρέσει καθόλου η εμφάνιση του προσώπου μου”, πρόσθεσε.

“Δεν φοβάμαι να πεθάνω”, είπε, “αλλά θα με εκνεύριζε. Επειδή θα ήθελα πολύ άλλη μια ή δύο δεκαετίες, ξέρεις; Έχουμε φτιάξει όλες αυτές τις υπέροχες βεράντες, έχουμε αυτές τις ελιές και κυπαρίσσια, και θέλω να είμαι κοντά για να τα δω όλα ώριμα. Και έχω τα υπέροχα εγγόνια μου. Θέλω να τα δω να μεγαλώνουν.”


 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK