kourdistoportocali.comNews DeskVitalik Buterin> Από ένα μικρό ρωσικό χωριό, νεότερος δισεκατομμυριούχος Κρυπτονομισμάτων

Στο μυστήριο κόσμο του Ethereum

Vitalik Buterin> Από ένα μικρό ρωσικό χωριό, νεότερος δισεκατομμυριούχος Κρυπτονομισμάτων

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εκδίδει πλέον το πρώτο της ψηφιακό ομόλογο στο blockchain του Ethereum

Ένας Ρώσοκαναδός προγραμματιστής, μόλις 27 ετών, είναι πλέον ο νεότερος δισεκατομμυριούχος crypto νομισμάτων στον κόσμο. Ο Vitalik Buterin έφτασε σε αυτή τη θέση καθώς το ψηφιακό νόμισμα Ether σημείωσε άνοδο πάνω από τα 3.000 δολάρια τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το Bloomberg, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου, το Bitcoin, αντιπροσωπεύει πλέον το 46% της συνολικής κεφαλαιοποίησης κρύπτο των 2,3 τρισ. δολαρίων, σημειώνοντας πτώση από το σχεδόν 70% που αντιπροσώπευε στις αρχές της χρονιάς, σύμφωνα με την CoinGecko.

Το Bitcoin παραμένει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, αλλά η δυναμική άλλων ψηφιακών νομισμάτων προσελκύει αυξημένο ενδιαφέρον, όπως συμβαίνει με το Ether. Συγκεκριμένα, με άνοδο 4,1% διαμορφώνεται πλέον στις $3.091,94. Παράλληλα, το Bitcoin με κέρδη 2% φτάνει στις 57.961,20 δολάρια. Και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα κινούνται ανοδικά. Το XRP κατά 1,4%, στα $1,61, ενώ το Litecoin κατά 1,7%, στα $275,76.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων την Τετάρτη πως εκδίδει το πρώτο της ψηφιακό ομόλογο στο blockchain του Ethereum, το δίκτυο πάνω στο οποίο βασίζεται το ether. Αυτό οδήγησε σε υποθέσεις πως το νόμισμα κερδίζει την προσοχή των θεσμικών επενδυτών.

To Ethereum μπορεί να ακολουθεί μετά το bitcoin, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δύο. Η μία είναι, πως το Ethereum έχει πολλούς developers να «χτίζουν» εφαρμογές πάνω στο δίκτυο του. Το ether είναι η εγγενής μονάδα αξίας στο blockchain του Ethereum. Ένα δημοφιλές trend στο λεγόμενο χώρο των «αποκεντρωμένων app» είναι τα NFT’s ή μη-εμπορεύσιμες μονάδες, ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που είναι προορισμένα να αναπαριστούν την ιδιοκτησία σπάνιων ψηφιακών αντικειμένων όπως αναμνηστικά τέχνης ή αθλημάτων. Πολλά NFT’s βασίζονται στο Ethereum.

To Εthereum επίσης, διεξάγει επίσης μια μεγάλη αναβάθμιση που θα το ωθήσει πέρα από το bitcoin, και η οποία θεωρητικά θα επιτρέψει ταχύτερες συναλλαγές και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας για την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής.

Ο γκουρού των κρυπτονομισμάτων, που ζει πλέον στη Σιγκαπούρη, είναι γεννημένος το 1994, σε μια μικρή ρωσική πόλη που ονομάζεται Kolomna, που βρίσκεται περίπου 60 μίλια μακριά από τη Μόσχα. Σε ηλικία 4 ετών, η οικογένειά του μετάναστευσε στον Καναδά για μια καλύτερη ζωή. Αργότερα του δώρισαν τον πρώτο του υπολογιστή. Αλλά αντί να παίζει βιντεοπαιχνίδια όπως τα περισσότερα παιδιά, ανέπτυξε μία μανία με τα υπολογιστικά φύλλα στο Microsoft Excel.

Στο σχολείο, ο Vitalik Buterin ήταν μαθηματικό μυαλό και μόλις στην τρίτη τάξη τοποθετήθηκε σε ένα πρόγραμμα για ταλαντούχα παιδιά. Σύμφωνα με πρώην συμμαθητές του, είχε την ικανότητα να προσθέτει τριψήφιους αριθμούς στο μυαλό του δύο φορές πιο γρήγορα από το μέσο άνθρωπο. Με την ευλογία των γονιών του, ο Vitalik εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Waterloo το 2013 και ταξίδεψε στον κόσμο για να γνωρίσει τους λάτρεις των crypto-νομισμάτων σε άλλες χώρες και με άλλους επτά ίδρυσε το Etherum.

Ο πατέρας του, ο οποίος είχε μία μικρή εταιρία λογισμικού, του παρουσίασε το bitcoin το 2011, όταν εκείνος ήταν 17 ετών. Σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό τεχνολογίας Wired, ο Buterin είχε αναφέρει, ότι «Παρατήρησα από την πρώτη στιγμή ότι όλες οι συναλλαγές εξαρτιόντουσαν πάντα είτε από κυβερνητικούς κανονισμούς είτε από εταιρικούς ελέγχους. Και υποθέτω ότι οι άνθρωποι σε αυτά τα ιδρύματα ήταν κάπως σαν τον κ. Μπερνς (στο The Simpsons), καθισμένοι πίσω από τα γραφεία τους λέγοντας, “Εξαιρετικό. Πώς μπορώ να καταστρέψω χιλιάδες άτομα αυτήν την περίοδο;”».

Ο Buterin, ο οποίος ήταν 19 χρονών τότε, ήρθε με την ιδέα του Ethereum σε μια λευκή βίβλο αργότερα εκείνο το έτος. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια γενική γλώσσα scripting για την ανάπτυξη εφαρμογών που βασίζονται σε blockchain. Η τεχνολογία blockchain προκύπτει από ένα δίκτυο ανθρώπων που δημιουργούν και μοιράζονται κάτι κοινό. Το κύριο χαρακτηριστικό του δικτύου αυτού που χρησιμοποιείται στην τεχνολογία της αλυσίδας και στη γλώσσα των υπολογιστών ανήκει στην κατηγορία δικτύων υπό τον τίτλο δίκτυο ομότιμων κόμβων.

Ethereum είναι η τεχνολογία που επιτρέπει να στέλνετε κρυπτονομίσματα σε οποιονδήποτε με μια μικρή χρέωση. Σε αυτό επίσης βασίζονται διάφορες εφαρμογές, διαθέσιμες για όλους, που κανείς δεν μπορεί να απενεργοποιήσει. Το Ethereum βασίζεται στην καινοτομία του Bitcoin, με μερικές μεγάλες διαφορές. Και τα δύο σας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσετε ψηφιακά χρήματα χωρίς παρόχους πληρωμών ή τράπεζες. Αλλά το Ethereum είναι προγραμματιζόμενο, ώστε να μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε και για άλλα διαφορετικά ψηφιακά κρυπτονομίσματα – ακόμα και Bitcoin!

Αυτό σημαίνει επίσης ότι το Ethereum είναι κάτι περισσότερο από ένα σύστημα πληρωμών. Είναι μια αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, παιχνιδιών και εφαρμογών, όπου δεν μπορούν να κλέψουν τα δεδομένα σας ή να σας λογοκρίνουν.

Το πρώτο δίκτυο Ethereum χρηματοδοτήθηκε το 2014 και δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016 με προμήθεια 72 εκατομμυρίων νομισμάτων Ether. Το 2017, ψεύτικες φήμες εξαπλώθηκαν στο διαδίκτυο ισχυριζόμενοι ότι ο Vitalik είχε πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το ξέσπασμα των φημών, οδήγησε σε πτώση της αξίας του κεφαλαίου αγοράς Ethereum σε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

-Δεν μας αρέσει η κανονικότητα. Θέλουμε νεκρούς σαν την Mαρφίν, θέλουμε Αγανακτισμένους
Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Το χτένισμα της Jennifer Aniston και γιατί οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό
Μπορεί η Melinda Ann French να σώσει τον πλανήτη;
Γιατί τώρα;
Οι έπαινοι του Warren Buffet για τους πραγματικούς generators και το σύμπλεγμα του Βill Gates
Μέρκελ> Είναι αυτονόητο ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς
Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά
Τέλος ταξιδιού για τον Θεόδωρο Κατσανέβα
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές
Ποια η απόσταση του ταξιδεύουν τα μολυσμένα σωματίδια
Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο