kourdistoportocali.comNews Desk[VIDEO-7 Οκτωβρίου 2023] Στο έλεος των Ναζί της Hamas. Τα ματωμένα πρόσωπα και η απόγνωση

Breaking News

[VIDEO-7 Οκτωβρίου 2023] Στο έλεος των Ναζί της Hamas. Τα ματωμένα πρόσωπα και η απόγνωση

Το Hostages Families Forum δημοσιεύει τρομακτικά πλάνα από την απαγωγή γυναικών στρατιωτών από τη βάση Nahal Oz

Τετάρτη 22 Μαίου 2025

Στιγμιότυπο από πλάνα που δείχνει τη σύλληψη και την απαγωγή των Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniella Gilboa και Naama Levy στη βάση Nahal Oz στις 7 Οκτωβρίου 2023 (The Hostages Families Forum)

Το Hostages Families Forum δημοσιεύει τρομακτικά πλάνα που δείχνουν την απαγωγή πέντε γυναικών στρατιωτών από τη βάση Nahal Oz από τρομοκράτες υπό την ηγεσία της Hamas στις 7 Οκτωβρίου.

Το VIDEO τραβήχτηκε από κάμερες σώματος που φορούσαν οι τρομοκράτες της Hamas εκείνη την ημέρα καθώς επιτέθηκαν στη βάση κοντά στα σύνορα της Γάζας.

Εμφανίζει τις Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniella Gilboa και Naama Levy.

«Το ανησυχητικό video ήταν η πραγματικότητα των Agam, Daniella, Liri, Naama, Karina και άλλων 123 ομήρων για 229 ημέρες», αναφέρει το φόρουμ σε μια δήλωση.

«Το video είναι μια καταδικαστική απόδειξη της αποτυχίας του έθνους να φέρει στο σπίτι τους ομήρους, που έχουν εγκαταλειφθεί για 229 ημέρες».

«Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει ούτε μια στιγμή ακόμη – πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα!»

Συγγενείς των πέντε λένε ότι τα τρία λεπτά της εκπομπής έχουν λογοκριθεί σε μεγάλο βαθμό, με την επίβλεψή τους, για δημοσίευση.

Ο Eli Albag, ο πατέρας της Liri, λέει στο Channel 12 ότι το αρχικό πλάνα διαρκεί 13 λεπτά.

«Αυτή είναι η πιο ευαίσθητη εκδοχή… και εξακολουθεί να είναι τρομερά σκληρή. Εκθέτουμε τον εαυτό μας και τις κόρες μας. Πηγαίναμε πέρα ​​δώθε ξανά και ξανά για το αν θα το κυκλοφορήσουμε. Τρεις από τις μητέρες δεν έχουν δει το βίντεο, δεν είναι έτοιμες να δουν το βίντεο, δεν αντέχουν να δουν τα κορίτσια στα πλάνα».

«Έχουν περάσει 229 μέρες από τότε», λέει, «και το ζούμε λεπτό προς λεπτό… Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη φρίκη: Σε εκείνη τη βάση, 54 άνδρες και γυναίκες στρατιώτες δολοφονήθηκαν. Αυτά τα κορίτσια κάθισαν για δύο ώρες με 11 σώματα γυναικών στρατιωτών και έναν άνδρα στρατιώτη στο οπτικό τους πεδίο».

Ρωτάει: «Τι άλλο να πούμε; Πού αλλού να φωνάξουμε; Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να ξυπνήσουμε το έθνος;».

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να επιτευχθεί συμφωνία για την απελευθέρωση του απαχθέντος στρατιώτη Gilad Shalit το 2011, σημειώνει, «και πλήρωσαν πολύ περισσότερα» για να τον βγάλουν από την αιχμαλωσία της Hamas. “Ξύπνα! Υπάρχουν 128 όμηροι. Εκατόν είκοσι οκτώ. Ο αριθμός είναι πέρα ​​από την κατανόηση. Κάποιος πρέπει να ξυπνήσει. Και αν αυτό δεν τους ξυπνήσει, δεν ξέρω τι άλλο να πω».

Ο Yoni Levy, πατέρας της Naama, λέει ότι μπορεί να δει ότι «φοβάται μέχρι θανάτου», αλλά και ότι «το ένστικτο επιβίωσής της» λειτουργεί, όταν λέει σε έναν από τους τρομοκράτες ότι «έχει φίλους στην Παλαιστίνη».

«Έχω παρακολουθήσει το πλάνα αρκετές φορές και δεν γίνεται πιο εύκολο», λέει στο Channel 12. «Αλλά γι’ αυτούς, αυτή η ταινία συνεχίζεται… Για αυτούς, τώρα, 229 ημέρες, 330.000 λεπτά, το ζουν αυτό. Γι’ αυτό ουρλιάζουμε».

Λέει: «Οι όμηροι έχουν γίνει ακόμη ένας στην αλυσίδα των άλυτων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κράτος του Ισραήλ. Στόχος μας είναι να πούμε, άνθρωποι, αυτό δεν μπορεί να είναι. Δείτε τι περνούν σε τρία λεπτά. Όλα μπορούν να περιμένουν. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επείγον από το να τα επιστρέψουν. Για να επιστρέψουν και οι 128.

«Το Κράτος του Ισραήλ είναι αρκετά ισχυρό… Μπορεί να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με όλους αυτούς τους απαίσιους ανθρώπους…. Για τους ομήρους δεν μπορούμε να σύρουμε άλλο τα πόδια μας».

 

 

A still from footage showing the capture and abduction of Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniella Gilboa and Naama Levy at the Nahal Oz base on October 7, 2023 (The Hostages Families Forum)

A still from footage showing the capture and abduction of Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniella Gilboa and Naama Levy at the Nahal Oz base on October 7, 2023 (The Hostages Families Forum)

Clockwise, from top left: Daniella Gilboa, Karina Ariev, Naama Levy, Agam Berger and Liri Albag, who were taken hostage by Hamas on October 7, 2023 (Courtesy)

 [ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΣΤΟ Χ.]

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bring Them Home Now (@bringhomenow)

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK