kourdistoportocali.comNews DeskUğur Şahin στη WSJ. H πανδημία θα συνεχίσει να εξαπλώνεται έως τα μέσα του 2022

Τι συμφώνησε με τους Κινέζους

Uğur Şahin στη WSJ. H πανδημία θα συνεχίσει να εξαπλώνεται έως τα μέσα του 2022

-Όσο περισσότερα εμβόλια έχουμε, τόσο το καλύτερο… Μπορούμε προφανώς να τα συνδυάσουμε

Mία βαρούνουσας σημασίας συνέντευξη στην αμερικανική Wall Street Journal έδωσε ο επικεφαλής της BioNTech SE κ. Uğur Şahin. Και αυτά που είπε κάθε άλλο προκαλούν εφησυχασμό για το διάστημα του ενός χρόνου από σήμερα.

“Η αύξηση των μολύνσεων από κοροναϊό σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία εν μέσω σχετικής έλλειψης εφοδιασμού εμβολίων σημαίνει ότι η πανδημία θα συνεχίσει να εξαπλώνεται μέχρι τα μέσα του 2022…

Λόγω του επείγοντος χαρακτήρα, οι αρχές θα πρέπει να εξετάσουν μέτρα όπως η ανάμιξη και αντιστοίχιση εμβολίων από διαφορετικούς κατασκευαστές, δήλωσε ο ιδρυτής της BioNTech SE
Η γερμανική εταιρεία συνεργάστηκε με την Pfizer Inc. για τον έλεγχο, την κατασκευή και τη διανομή του εμβολίου της.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε πραγματικά υψηλά ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως.

Διαφορετικά, κανείς δεν θα είναι ασφαλής», δήλωσε ο Uğur Şahin. Και συμπλήρωσε

-Η πανδημία θα τελειώσει μόνο όταν επιτευχθεί η ασυλία των κοπαδιών παγκοσμίως…

«Μέχρι τα μέσα του 2022, ακόμη και περιοχές με πληθυσμούς υψηλής πυκνότητας όπως η Ινδία θα φτάσουν σε υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και ασυλία κοπαδιών», δήλωσε ο Δρ. Şahin. «Θα δούμε τους επόμενους 12 μήνες έναν αυξανόμενο αριθμό βιομηχανικών, αναπτυσσόμενων και χαμηλού εισοδήματος χωρών που θα φτάσουν σε αυτό το είδος ασυλίας αγέλης καθώς θα αυξάνεται η παραγωγική ικανότητα των ήδη υπαρχόντων παικτών (εννοεί τις εταιρίες των εμβολίων) και προσθέτοντας νέους χώρους παραγωγής…”

Ο Δρ Şahin, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία με τη σύζυγό του, Özlem Türeci, δήλωσε ότι επεκτείνουν την κατασκευαστική τους συμμαχία με περισσότερες από 30 εταιρείες προκειμένου να παράγουν περισσότερα εμβόλια για να προμηθεύσουν χώρες όπως η Ινδία. 

-Η ανάμιξη και αντιστοίχιση διαφορετικών τύπων εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου του συνδυασμού λήψεων βασισμένων στην τεχνολογία messenger RNA, όπως αυτό της  BioNTech’s με τα λεγόμενα εμβόλια ιογενών φορέων, όπως αυτά του AstraZeneca  θα μπορούσε να είναι απαραίτητη για τον τερματισμό της πανδημίας, δήλωσε ο Δρ Türeci, επικεφαλής ιατρικός υπάλληλος της BioNTech.

«Όσο περισσότερα εμβόλια έχουμε, τόσο το καλύτερο… Μπορούμε προφανώς να τα συνδυάσουμε και να τα ταιριάξουμε κατ ‘αρχήν», είπε ο Δρ Türeci. «Επειδή στο τέλος της ημέρας, θέλουμε να επιτύχουμε την ασυλία των κοπαδιών πρέπει να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εμβολιασμένους ανθρώπους ».

Ο Δρ Türeci είπε ότι η BioNTech, η οποία κατέχει τα δικαιώματα για το εμβόλιο που εμπορεύεται μαζί με την Pfizer, δεν συζητά με εταιρείες στην Ινδία ή σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες για την άδεια παραγωγής, διότι θα παράγει μόνο τις λήψεις εντός του επικυρωμένου και καθιερωμένου δικτύου παραγωγής της.

Ο CEO της ΒionTech μιλά στη WSJ μέσα από το λιτό διαμέρισμά του στη Κολωνία

Η διαδικασία παραγωγής εμβολίων mRNA είναι πολύπλοκη, γεγονός που καθιστά μια αργή διαδικασία μεταφοράς τεχνογνωσίας σε νέους συνεργάτες.
Το δίκτυο παραγωγής της BioNTech, το οποίο αύξησε τον στόχο του το 2021 από 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις τον Δεκέμβριο σε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια, θα συνεχίσει να προσθέτει νέους χώρους παραγωγής για να αυξήσει την παραγωγή και να προμηθεύσει αναπτυσσόμενες και χαμηλού εισοδήματος χώρες.

Η BioNTech συνεργάστηκε με την Pfizer για τη παγκόσμια παραγωγή και διανομή, εκτός από τη Γερμανία, την Κίνα και την Τουρκία, όπου η γερμανική εταιρεία λειτουργεί μόνη της ή με άλλους συνεργάτες.

Το εμβόλιο θα μπορούσε να εγκριθεί για χρήση στην Κίνα έως τον Ιούνιο και  αυτό γιατί συνεχίζονται οι συνομιλίες μεταξύ της BioNTech και της κινεζικής κυβέρνησης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην παραγγελία επιπλέον δόσεων, δήλωσε ο Δρ Şahin, ο οποίος ταξίδεψε στην Κίνα τον περασμένο μήνα.

Ο Δρ. Şahin συζήτησε με Κινέζους αξιωματούχους που δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι το εμβόλιο της BioNTech θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά στο κινέζικο, που αποδείχθηκε λιγότερο αποτελεσματικό σε δοκιμές και μελέτες της πραγματικής ζωής.

«Με βάση τη συνεχιζόμενη αξιολόγηση για περισσότερους από 12 μήνες (12 μήνες οι Κινέζοι αξιολογούν το εμβόλιο της BioNTech με ότι κι εαν σημαίνει αυτό)  και τις συνομιλίες με τις κινεζικές αρχές, αναμένουμε ότι η έγκριση του εμβολίου μας θα μπορούσε να συμβεί τους επόμενους δύο μήνες», δήλωσε ο Δρ Şahin.

«Μόλις συμβεί, θα αρχίσουμε να παρέχουμε στην Κίνα τις πρώτες 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου», πρόσθεσε.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για την παράδοση εμβολίων στην Κίνα, τα εμβόλια μας μπορεί να συμπληρώνουν τα υπάρχοντα κινεζικά εμβόλια και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας και το εξαιρετικό προφίλ ασφάλειας που έχουμε παρατηρήσει για το εμβόλιό μας, ” προσέθεσε.

 

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK

TOP LINE

-Δεν μας αρέσει η κανονικότητα. Θέλουμε νεκρούς σαν την Mαρφίν, θέλουμε Αγανακτισμένους
Μπορεί η Melinda Ann French να σώσει τον πλανήτη;
Το χτένισμα της Jennifer Aniston και γιατί οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιό
Τρομάζει η άρνηση των γιατρών να εμβολιαστούν και το παράξενο VIDEO από τον εμβολιασμό του Anthony Hopkins
Γιατί τώρα;
Οι έπαινοι του Warren Buffet για τους πραγματικούς generators και το σύμπλεγμα του Βill Gates
Μέρκελ> Είναι αυτονόητο ότι και οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν διακοπές χωρίς περιορισμούς
Σφοδρές αντιδράσεις στην Αγγλία> Χωρίς λόγο, εκτός πράσινης λίστας διακοπών τα ελληνικά νησιά
Γιατί σε κάποιους η 2η δόση του εμβολίου είναι σαν να τους πατάει φορτηγό [ΝYΤ]
Τέλος ταξιδιού για τον Θεόδωρο Κατσανέβα
Είναι ξεκάθαρο> Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μία τρίτη δόση εμβολίων το Φθινόπωρο
Oι άνθρωποι που πεθαίνουν από το εμβόλιο όπως το 22χρονο κορίτσι από το Ισραήλ δεν είναι στατιστικές